Mikkelin Jukurit kaudella 2022–2023

  • 567 151
  • 3 712

juurihoito

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO
On kyllä menetys penkin takaa mitä kuullut Krivon annista valmentajana. Harmi homma todellakin. Liekö sitten taustalla jotain kansalaisuuteen liittyvää??
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Länsi-Savosta löytyy selvennystä:

– Aloite tuli hänen puoleltaan, ja syynä ovat omat henkilökohtaiset syyt, kertoo Jukurien kehityspäällikkö Mikko Hakkarainen.

Hakkaraisen mukaan Krivokrasovin tilalle palkataan uusi valmentaja, jos vain sopiva henkilö löytyy.

Meillä on siihen selvät sävelet, mutta en nyt lähde spekuloimaan kuka valmentaja tulossa vai tuleeko kukaan. Hyvin todennäköistä on, että valmentaja tulee, kertoo Hakkarainen.

 
Suosikkijoukkue
Jukurit, SaPKo, Dallas Stars
Varmasti ihan hyvä että tämä meni näin. Näkisin että jokaisen liigassa toimivan venäläisen pitäisi avoimesti tuomita kotimaansa hallinnon toimet, ja lahjoittaa x-prosenttia palkastaan Ukrainalle suunnattuun hyväntekeväisyyteen, osoittaakseen että on aidosti sanojensa takana.

Ymmärrän toki että tämä ei ole helppoa. Tekemällä yllämainitun, sinua (tai lähisukulaisiasi?) voi odottaa kotimaassa 15 vuoden vankeustuomio. Ja luonnollisesti osa venäläisistäkin on niin isänmaallisia, että eivät ole aidosti valmiita tuomitsemaan Kremlin toimia.

Olkoon Krivon syyt purkaa soppari mitkä tahansa, niin kuten alussa totesin, tämä oli varmasti kaikille tässä tilanteessa paras ratkaisu.
 

Constantini

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Joo ei tässä paljoa tarvitse arvailla mihin nämä henkilökohtaiset syyt liittyvät. Krivo on muuten pelannut nuorena Venäjän armeijan joukkueessa eli CSKA Moskovassa josta hänet varattiin Chicagoon. Muistelen lukeneeni jonkun uutisenkin aikoinaan kuinka kuvaili arkea siellä. Harmi, että nämä pitkään länsimaassa asuneet venäläiset ovat muutamaa poikkeusta lukuunottamatta edelleen todella isänmaallisia ja Venäjän hallinnon miehiä tai ainakin sen vaikutusvallan alaisia. Olisi kyllä mielenkiintoista tietää minkälaista keskustelua siellä on kulissien takana käyty ja mitä Krivo on miettinyt pään sisällä.

Harmi, iso menetys. Jos meitä kannattajia vituttaa niin voi vain kuvitella kuinka Jokista voi tällä hetkellä kyrsiä aika paljon...
 
Länsi-Savosta löytyy selvennystä:

- Meillä on siihen selvät sävelet, mutta en nyt lähde spekuloimaan kuka valmentaja tulossa vai tuleeko kukaan. Hyvin todennäköistä on, että valmentaja tulee, kertoo Hakkarainen.

Paljon savolaisemmin tätä asiaa ei voisi kyllä varmaan enää ilmaista :)

Suokkaan Teemua olisin voinut ensimmäisenä arvailla, mutta hänellekin taidettiin jo kiitokset kuluneesta sanoa U20-joukkueen valmennuksen vaihdosta tiedotettaessa. Tuon Hakin kommentin perusteella haiskahtaa kyllä, että siellä on OJ:n verkostoista joku jo niin sanotusti siiman päässä odottamassa nostamista.
 
Viisi ketjullista pitäisi siis olla syksyllä kasassa pelaajia. A-junnuihin hankittu pelaajia sitäkin katsoen, että pystyisivät tarvittaessa stunttamaan Liigassa ensi kaudellakin. Karheutta haetaan vielä joukkueeseen. Palmulla ulkomaan optio ja hänen tilanne selvinnee lähipäivinä.

13 hyökkääjällä sopimukset tällä hetkellä + Järvelä, jonka uskon kuuluvan enemmänkin tähän Hakin mainitsemaan stunttiporukkaan sekä Krivo, jonka tilanteeseen tämän päivän uutiset asettavat hieman kysymysmerkkejä. Tuossa 13 mukaan laskettuna myös Palmu, jonka tilanne siis vielä auki. 2-3 hyökkääjää tuohon siis ainakin vielä voisi olla tulossa, jos omani ja Hakkaraisen laskin on samaan tapaan kalibroitu.

Pakkeja periaatteessa on jo viiteen ketjuun, kun laskee kaiketi varmasti jatkavat ruotsalaiset mukaan. Sinnekin kuitenkin sitä yhtä kiekollista pakkia huutaisi vielä ennen pelien alkua. Syksyn aikana sitten reagointia lisäksi sen mukaan, jos tarvetta on.
 
Ei kandee täällä jatkaa, ettei katkee kaulaa... teorioita sopimuksen purkamisesta on varmaan moneen lähtöön mutta kaikki tietää mikä on kaiken taustalla ettei Krivo Sr. täälläpäin jatka. Entä lähteekö myös junior samalla allegrolla takaisin isänmaahan? Onko Liigassa ylipäätään enää ketään muuta venäläistä sopimuspelaajaa Nikita Krivokrasovin lisäksi? Pelipaikkoja varmasti isämmaan äijille riittää itärajan takana, kun sinne kukaan muu ei enää halua mennä.

Kyllä tuohon Segen tilalle pätevä couchi löytyy, uskokaa pois.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Onko Liigassa ylipäätään enää ketään muuta venäläistä sopimuspelaajaa Nikita Krivokrasovin lisäksi?
Ketä muuten on 2022-23 sopimuksilla? Ilveksen Zherenko on ilmeisesti ainakin, muita?
(tää voisi tietty olla ihan yleisessä liigaketjussakin)
 

ahal

Jäsen
Karejev TPS mv
Zagidulin Lukko mv

Muita ei enää taida olla.
SaiPan Monakhov on vielä puolivirallisesti mukana, koska uutta sopimusta ei ole minnekään, ei ainakaan ilmoitettu. Talvella kyllä ilmoitti halunsa jatkaa, mutta se oli ennen sotatoimia.
 
Ondrej Kovarcik - Michal Kovarcik - Juhamatti Aaltonen (R)
Petrus Palmu - Miikka Pitkänen - Pekka Jormakka (R)
Patrik Puistola - Jarkko Immonen - Koodinimi Rohdin (R)
Oskars Batna - Otto Mäkinen - Jesper Piitulainen (R)

Markus Oden - Juho Järvelä - Samu Tuomaala (mahd. joku rymistelijä X)

Linus Nässen - Oliver Larsen (R)
Niclas Lundgren - Koodinimi Rindell (R)
Niklas Peltomäki - Libor Zabransky (R)

Joni Jurmo - Hannes Häkkilä
Saku Forsblom - Niilo Romppanen

Oskari Salminen
(Markus Ruusu)

Nyt kun hieman mietin, niin periaatteessa voisin hyväksyä sen, että uusia pelaajia tulisi vain kaksi. Silloin vain määrän sijasta on syytä panostaa laatuun, joten noiden kahden pelaajan pitäisi olla selviä vahvistuksia omille pelipaikoilleen.

Hyökkäysrotaatiossa näkisin kyllä mielellään Odenin ja Tuomaalan lisäksi yhden kappaleen oskarsbatnoja eli vähän enemmän fyysiseen peliin soveltuvia hyökkääjiä. Palmun tilanne tietysti myös vaikuttaa ja siihen sitten tarvitaan toinen selvä vahvistus, jos Petu poistuu.

Järvelän olisi mielestäni tärkeämpää pelata isossa vastuussa A-nuorissa ja saada siellä ehjä kausi alle parin enemmän tai vähemmän rikkonaisen sesongin jälkeen. Toki näytönpaikkoja pitää etenkin harjoituspeleissä antaa, mutta pitäisin liikenteen Liigan ja junnujen välillä maltillisena, jotta A-nuoretkin pääsisivät mahdollisimman samalla kokoonpanolla pelaamaan jatkuvasti.

Jos nuo edellä mainitut vahvistukset saadaan hankittua, niin pakkohan se on sanoa, että hyvältä ja ennen kaikkea tasapainoiselta kokoonpano näyttää. Kolmesta ensimmäisestä ketjusta löytyy selvä klassinen maalintekijä-pelintekijä-rouhija-rakenne, kätisyydet osuisivat kohdilleen ja katsomostakin olisi vielä varaa heittää kehiin pari oikeasti vahvistavaa pelaajaa.

Toki kolikon kääntöpuolena on tuo sentteriosasto. Toiselle kärkisentterille täysin uusi sarja, toinen pelaa sentterin paikalla ensimmäistä kertaa pitkään aikaan. Siinä on vaara mennä metsään, mutta jos Hakin puheita on uskominen, niin reagointivaraa kassassa on tarpeen vaatiessa.
 

Hoki88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit + Idän ihmeet
Ondrej Kovarcik - Michal Kovarcik - Juhamatti Aaltonen (R)
Petrus Palmu - Miikka Pitkänen - Pekka Jormakka (R)
Patrik Puistola - Jarkko Immonen - Koodinimi Rohdin (R)
Oskars Batna - Otto Mäkinen - Jesper Piitulainen (R)

Markus Oden - Juho Järvelä - Samu Tuomaala (mahd. joku rymistelijä X)

Linus Nässen - Oliver Larsen (R)
Niclas Lundgren - Koodinimi Rindell (R)
Niklas Peltomäki - Libor Zabransky (R)

Joni Jurmo - Hannes Häkkilä
Saku Forsblom - Niilo Romppanen

Oskari Salminen
(Markus Ruusu)
On kyllä hämmentävän kova nippu meillä Mikkelissä, ei olisi ennen edellistä kautta voinut kuvitellakkaan että tällaisia nimiä vilisisi listoissa mukana. Kyllähän se on varmaan näin että ilman Päällikköä monikaan noista ei tänne olisi eksynyt, voidaanko jopa jo tässä vaiheessa sanoa että Jokinen pelasti mikkeliläisen liigakiekkoilun, hattua päästä kaverille.

Tuollaiselle poppoolle on jo jotain palkkaakin maksettava niin mielenkiinnolla jäämme odottamaan tähän keväälle luvattuja julkistuksia näistä muista liiketoimista. Liikevaihdon osalta tuleva kausi tuskin tulee olemaan suurin ikinä joten tuota ulkopuolista rahaa varmasti tarvitaan, ei sieltä tulevalle kaudelle varmaan ehdi vielä mitään tuloutua kuitenkaan. Kasvattajakorvauksilla päästään tietyn matkaa jos ne jätetään liiketoimintaan sisälle eikä kuittailla vekseleitä pois, uskoisin ja toivoisin että nyt ollaan menossa pitkällä aikajänteellä lainojen maksussa ja rahat jäisivät oy:n alle.
 

p_3ksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL, Jukurit
Rosteri alkaa hiljalleen muotumaan ja kieltämättä hyvälle näyttää, toivottavasti Palmu jäisi vielä ensi kaudeksi meille mutta jos ei niin eiköhän Hakki ole jo katsonut varasuunnitelmaa tilalle vai onko sitten otettu riski, että tilannetta katsotaan vasta kun Palmun tilanne ratkeaa, vaikea ehkä uskoa tähän. Voi olla utopistista ajatella, että vielä kärkisentteri olisi hakusessa vaikka sitä kuinka toivottaisiin kun tarvitaan vielä sitä santapaperiosastoakin ja puolustukseen kiekollista osaamista.

Näinköhän tuossa meet&greet tapahtumassa saadaan kuulla lisää kenties jatkosoppareita vai paljastuisiko sieltä sitten jo sitä karheutta hyökkäykseen lisää mistä Hakkarainenkin jo aiemmin mainitsi. Jos nyt leikitään, että Palmu jatkaa, yksi hyökkääjä lisää, puolustuksen jatkot ruotsalaisten kanssa niin tällä porukalla varmasti lähdetään liikkeelle ja joukkuetta rakennetaan kesän ja alkusyksyn kuluessa lisää. Hakkaraisen strategiaan ei selvästikään kuulu, että kauhotaan sieltä täältä ihan vain kauhomisen ilosta vaan pelaajavalinnat on tarkoin harkittuja ja puutteet tietyillä osa-alueilla tiedostetaan ja niihin haetaan oikeanlaista osaamista, toki hankinnoissa on aina se hudin vaara.
 

Andy-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Vähän nostalgiaa. Hyökkääjät vuosimallia 18-19.


Tavi-Flinck-Piitulainen
Partanen-Asplund-Roine
Vähätalo- Henritius- Jääskeläinen/Leskinen
Kalliola-Nikkanen-Ritamäki

Sitten ihmeteltiin, että Jukurit ei kuulu joukkoon. Piitulaisen suupielet eivät nykineet, kun julisti muutamaan kertaan joukkueen menevän pudotuspeleihin.
 
Viimeksi muokattu:

Constantini

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Vähän nostalgiaa. Hyökkääjät vuosimallia 18-19.


Tavi-Flinck-Piitulainen
Partanen-Asplund-Roine
Vähätalo- Henritius- Jääskeläinen/Leskinen
Kalliola-Nikkanen-Ritamäki

Sitten ihmeteltiin, että Jukurit ei kuulu joukkoon. Piitulaisen suupielet ei nykineet, kun julisti muutamaan kertaan joukkueen menevän pudotuspeleihin.
Huhhuh. Ei tarvi ihmetellä miksi meitä haukuttiin silloin. Suurin ihmettelyn aihe on kyllä silti se että miten tuohon joukkueeseen on saatu tuhlattua 1,2milj €.
 
Salkulle NHL-sopimus, kertoo IS. Toivottavasti ensi kausi olisi vielä Jukureissa.


Jos oikein ymmärsin, niin alle 24-vuotiasta Euroopasta siirtyvää pelaajaa ei voi lähettää AHL:ään, jos hänellä on eurooppalaisen joukkueen kanssa sopimus. Salkun tilanteessa siis pelipaikan pitää löytyä NHL:stä tai muuten pelit jatkuvat Jukureissa.

Suomi sai uuden NHL-sopimuksen, jossa on yksi merkittävä uudistus – iso voitto SM-liigalle Tuossa uutinen aiheesta.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Perkele sanoin jo 2-3 kautta sitten, että siinä on NHL aihio ala Pekka Rinne. Upeaa, kerrassaan upeaa. Onnea Oskari.

Ja Jetsissä on ehdottomasti tilaa ottaa paikka.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös