Peking 2022: Suomi

  • 241 300
  • 1 893

Schadowan

Jäsen
Kyllähän tämä nyt on ihan uskomaton tilanne. Tätä turnausta on odottanut kuin kuuta nousevaa vuoden 2016 world cupista lähtien, sillä mielellä, että tämä on ne kaikkien aikojen kisat.
Tämä itse virus ei ole itseäni juuri ärsyttänyt, mutta nyt menee kyllä vati aivan totaalisesti nurin, jos änäriukot jää kotiin. Alkaa hiipimään sellainen epäusko, että näinköhän nähdään tätä huippusukupolvea koskaan samaan aikaan jäällä.

Jos olisi 2020 maaliskuussa pandemian alussa tiennyt, että vielä 2022 olympialaisetkin (ja vielä NHL pelaajilla) menee persiilleen taudin takia niin olisi kyllä vetänyt mielen matalaksi. Ja eihän tässä enää tiedä, mitä kaikkea vielä tulevaisuudessa perutaan/siirretään, vaikka olisi rokotukset ja setit.

Jos positiivisesti ajattelee niin 2026 meillä on paperilla/ikäjakauman kannalta parempi joukkue kuin 2022. Sitä odotellessa!
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Toivotaan siirtoa vuodella, yksi Karjala-turnaus kauteen riittää.
Ei siirretä. Kiina on päättänyt, että nämä kisat sitten järjestetään, vaikka Mestis-pelaajilla. Yksi jääkiekkoturnaus (vaikka kuinka kisojen seuratuin laji taitoluistelun ohella onkin) ei vaikuta tähän Puolueen tahtoon millään tavalla.
 

Stevie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mennäänkö Sotsin kisojen senttereillä Lehterä, Kontiola tälläkin kertaa. JM Aaltonen tietysti konnan tutkapariksi sitten. Filppula mukaan, kun missasi silloin.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Arvokisoissa pitää olla aina parhaat paikalla. En saa kuin myötähäpeää, kun ihmiset juhlivat finaalipaikkaa joissakin "MM-kisoissa" missä finaalivastustajalla on pelaajia juniorisarjoista. Kannatan Suomea tottakai, mutta ei MM-kisoissa tai ilman NHL-pelaajia pelattavissa Olympialaisissa ole mitään arvostusta.

Lukekaapa mitä mieltä Juha Tiainen oli Olympiakullastaan, kun voitti Los Angelesissa kultaa, Itäblokin maiden boikotoidessa.

" Juha Tiainen oli moukarifinaalin suosikki ja hän kesti paineet. Olympiavoittoaan Tiainen ei kuitenkaan kisojen jälkeen suuremmin hehkuttanut. Olivathan maailman parhaat heittäjät boikotin takia poissa kisoista."

Tiaisen heitto oli 78.08 metriä. Vertailun vuoksi sinä vuonna oli ainakin 25 heittäjää heittänyt paremman tuloksen. Vasta tuon listan 16 heittäjä Tiaisen lisäksi, Länsi-Saksan Riehm oli mukana kisassa, ja top25:stä vain neljä heittäjää.

Näissä on aina tällaisia juttuja, joskus enemmän joskus vähemmän. Harmillista ettei Tiainen pystynyt nauttimaan suuresta voitostaan täysin rinnoin. Ne itäblokin moukarimiehet oli kuitenkin ottanut jotain hevosen lääkkeitä, joten ansaitsivatkin olla boikotissa.

Sitten on kaikenlaista Eurooppa-liigan tai olympiakullan voittamista jalkapallossa. Nyrkkeilyn olympiakultaa. Formula ykkösten maailmanmestaruutta ylivoimaisella autolla. B-luokan mestaruuksia kaikki tietystä näkökulmasta, mutta ei se haittaa jos ei anna sen haitata.
 

riimu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Avs, Preds, Leijonat
Nooh, Mikke pääsee karanteenista. Selänne tuolla sovittelee jo kamoja. Komarov valmiina hieromaan hanskoja venäläisten naamoille ja Saku odottelee, että maila on tehty avaruusmateriaalista.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Antti Pihlström - Tommi Tikka - Juhamatti Aaltonen
Heikki Liedes - Jarkko Immonen - Marko Anttila
Jari Sailio - Antti Tyrväinen - Ilkka Pikkarainen
Ville Peltonen - Olli Jokinen - Jere Lehtinen

13. Toni Häppölä

Arto Laatikainen - Mikko Mäenpää
Markus Kankaanperä - Jimi Jalonen
Miro Karjalainen - Joonas Järvinen
Atte Ohtamaa - Lasse Kukkonen

Antti Niemi
Karri Rämö
Rasmus Rinne
Tässä hahmotelmassa on sitä jotain. Ostaisin kaikki mahdolliset maksupaketit että näkisin tämän joukkueen pelaavan. Paljon mielenkiintoisempi ja virkistävämpi kokoonpanoviritelmä kuin näiden NHL-huoraajien barkovlaineaho-fantasioinnit.
 

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
Tässä hahmotelmassa on sitä jotain. Ostaisin kaikki mahdolliset maksupaketit että näkisin tämän joukkueen pelaavan. Paljon mielenkiintoisempi ja virkistävämpi kokoonpanoviritelmä kuin näiden NHL-huoraajien barkovlaineaho-fantasioinnit.
entäs jos laitettais vain Markoja? Osalle lainapassit niin menee kuin väärä raha

Marko Jantunen - Marko Asell - Marko Anttila
Marko Kiprusoff - Marko Tuulola

Marko Palo - Marko Dano - Marko Luomala
Marko Pöyhönen - Marko Kauppinen

Marko Ojanen - Marko Tuomainen - Marko Mäkinen
Andrei Markov - Daniil Markov

Marko Suvelo
Marko Wiikman

Teemabiisit: Marky Mark ja Marcoolio
 

Aces High

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Red Wings, HIFK Gimmat, THFC
entäs jos laitettais vain Markoja? Osalle lainapassit niin menee kuin väärä raha

Marko Jantunen - Marko Asell - Marko Anttila
Marko Kiprusoff - Marko Tuulola

Marko Palo - Marko Dano - Marko Luomala
Marko Pöyhönen - Marko Kauppinen

Marko Ojanen - Marko Tuomainen - Marko Mäkinen
Andrei Markov - Daniil Markov

Marko Suvelo
Marko Wiikman

Teemabiisit: Marky Mark ja Marcoolio
Ainakin vittu-Markoja kiinnostaisi tämä jengi.
 

Liha

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei Ristolaista kisoihin kiitos. Liian ailahtelevaa pelaamista. Kahdeksan nimeä jotka laittaisin Ristolaista ennemmin pelaamaan:

Heiskanen, Lindell, Mikkola, Hakanpää, Vatanen, Määttä, Jokiharju. Siinä on 7.

Kahdeksas paikka onkin vaikeampi. Jos Nutivaara tai Lehtonen ei olisi loukkaantuneina niin kumpi vaan heistä menisi Ristolaisen edelle.

Niku, Välimäki, Juolevi, Riikola, Niemieläinen tai Ohtamaa. Ottaisin yhden heistä kahdeksanneksi. Juolevilla ja Niemeläisellä ei ole paljoa pelejä alla, mutta ovat luotettavampia kuin Ristolainen tällä hetkellä. Ristolainenhan aloitti kauden hienosti ja olikin papereissani pelaavassa kokoonpanossa, mutta viime aikoina on ollut Philadelphian huonoin pelaava pakki. Ei kysymystäkään siitä.
 

Kuuukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Se on sen verran pitkä tuo potentiaalinen karanteeniaika tuolla Kiinassa, että onko täysin varmaa, että Euroopastakaan saadaan kaikkia pelaajia mukaan? Siinä on KHL:ssä esimerkiksi heti playoffit edessä olympialaisten jälkeen. Se on silloin aika iso riski KHL-pelaajillekin lähteä tuonne.

Toisekseen moni pelaaja ehti jo olemaan niissä 2018 olympialaisissa. En tiedä vaikuttaako se kenenkään lähtöhalukkuuteen, mutta voi sekin jotain roolia näytellä.

Kiinalle on naureskeltu jo pitkän aikaa, mutta heidän osakkeensa nousevat ryminällä koko ajan. Tässä käy vielä niin, että harjaavat koko turnauksen, kun mikään muu maa ei pysty lähettämään oikein minkäänlaisia joukkueita maahan.
Todennäköisesti pelataan kohta Kiinassa jo olevilla urheilijoilla, menee vuoden urheilija -äänestys vuoden kuluttua mielenkiintoiseksi:

Ristomatti Hakola - Joni Mäki - Krista Pärmäkoski
Iivo Niskanen - Enni Rukajärvi


Iivo vahvempi perinteisellä tyylillä niin laitetaan puolustukseen hyödyntämään vahvaa liukua. Luistelutyylin spesialistit hyökkäykseen.

Samu Torsti - Rosa Pohjalainen - Erika Pykäläinen
Mari Eder - Tero Seppälä


Alppihiihtoconnection kakkosvitjaan, puolustukseen kaksi hyvän liikkeen omaavaa kaveria, jotka ampuvat paljon ohi.

Rene Rinnekangas - Perttu Hyvärinen - Riitta-Liisa Roponen
Jarkko Määttä - Antti Aalto


Taiteilija Rinnekangas saa rinnalleen kaksi kokenutta ja tasaisen varmaa työmyyrää.

Ilkka Herola - Eero Hirvonen - Leevi Mutru
Remi Lindholm - Johanna Matintalo


Yhdistetyn kaverit tottuneet lähtemään takaa-ajoasemasta liikkeelle, eli varmasti parhaiten osaavat pimentää vastustajien ykköstähtiä. Nuorempaa kaartia pelaamaan puolustuksen hajaminuutteja.

Jimi Salonen
Jussi Penttala
Julia Kykkänen


Ehkä suurin kysymysmerkki on maalivahtiosasto. Mikäli Rask ei palaa NHL:ään niin lähtisikö vetämään turnauksen vielä?
 
Ehkä suurin kysymysmerkki on maalivahtiosasto. Mikäli Rask ei palaa NHL:ään niin lähtisikö vetämään turnauksen vielä?

Tuossahan olisi ideaa. Otetaan vain sellaisia pelaajia, joilla ei ole velvoitteita seurajoukkueiden suuntaan. Eli työttömiä tai jo kertaalleen lopettaneita kiekkoilijoita.

Maalivahtiosaston voisi rakentaa Raskin ja Pekka Rinteen varaan. Kolmosmolariksi joku tuohon rooliin hyvät näytöt antanut esim Jukka Tammi.
 
Näiden tämän kauden kahden EHT:n perusteella joukkue Pekingiin tulee olemaan jotain tällaista:

Granlund-Manninen-Hartikainen
Pesonen-Filppula-Rajala
Komarov-Kemppainen-Karjalainen
Pakarinen-Aaltonen-Ojamäki
Mäenalanen-Björninen-Anttila

Lehtonen-Ohtamaa
Pokka-Kaski
Lindbohm-Vatanen
Koivisto-Kemiläinen

Olkinuora
Säteri
Heljanko/Westerholm/Vehviläinen/Kaskisuo/joku

Toki sitten jos AHL-pelaajat ovat käytettävissä kuten edellisissä Olympialaisissa, niin vaihtoehtoja tulee jokunen lisää. Vaikkakin Jalonen luottaa enemmän Euroopassa pelaaviin mikäli aikaisempaa yhteistä historiaa ei ole.
 
Viimeksi muokattu:

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Eipä tuossa paljon ole @Mängimies rosteriin valittamista vaikka ketjujärjestys tässä onkin vähän hassu.

Onkohan Pulkkisen maajoukkupelit pelattu? Itseäni houkuttaisi vanha junnukisojen tutkapari Rajala-Pulkkinen nähdä Filppulan laidoilla. Pesonen sitten ns. 3-kenttään Aaltosen ja Ojamäen rinnalle.

Komarov neloskentän peruskiveksi ja sitten onkin kinkkisempi valinta, että onko nelosen keskellä Kemppainen vai Björninen. Tai sitten Aaltonen koetaan liian pehmeäksi tiukkoihin peleihin ja Kemppainen siitä sen paikan.

Pakarisen kisapaikasta en myöskään olisi aivan satavarma. Ilmeisesti aikamoisessa syväjäässä ollut Jokereissa viimeiset muutaman kuukauden. Toki ei nyt tuossa omassa roolissaan sinällään valtavaa kiekollista roolia ole odotettavissa, mutta kuumempiakin pelaajia tällä hetkellä löytyy.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Kyllä kait tuolla materiaalilla heti Venäjän jälkeen paperilla joukkue olisi tasonsa puolesta ihan samalla viivalla kaikkien muiden isojen maiden kanssa.

Eipä se silti sitä pois sulje, että kiinnostus olisi ihan yhtä alhaalla, kuin 2018 kisoissa.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Minusta Suomen tämän hetkinen Euroopan pelaajien tilanne on aika selkeä. Perusrunko on aika helppoa päätellä. Esimerkiksi sentteriviisikko Manninen, Aaltonen, Filppula, Kemppainen, Björninen on melko ilmeinen. Myös laituriosastolla Granlundin, Hartikaisen, Pesosen tai Ojamäen on vaikeaa nähdä joukkueesta rannalle jäävän ja Komarovia, Pakarista, Rajalaa ja Anttilaa voi pitää myös hyvin todennäköisinä niminä. Mäenalanen, Karjalainen ja Moskovan EHT:llä hienosti pelannut Joonas Nättinen ovat sitten varmaan ne rajatapaukset.

Pelaava maalivahtikaksikko on selkeästi Olkinuora-Säteri. Kolmosveska on ehkä etukäteen joukkueen vaikeimmin arvattava pelaaja. Pakkipäässä kuusikko Ohtamaa, Vatanen, Pokka, Lehtonen, Kaski ja Lindbohm ovat mielestäni terveenä ollessaan kaikki kisoissa. Loppuihin rooleihin pääasialliset vaihtoehdot ovat nähdäkseni Koivisto, Hietanen, Sund ja Kemiläinen. Kemiläisen osaketta laskee se, että hän on kansainvälisen tason pelaaja lähinnä yv-osaamisen kautta eikä siihen rooliin taida olla asiaa, kun yv-viivamieheksi tyrkyllä ovat myös Vatanen, Lehtonen ja Kaski.

Juha Metsola, Jyrki Jokipakka, Jori Lehterä ja Teemu Pulkkinen ovat pelaajat, jotka seurajoukkueotteiden perusteella kuuluisivat joukkueeseen tai olisivat ainakin lähellä sitä, mutta syystä tai toisesta eivät Jalosen Leijonissa viime aikoina ole esiintyneet, joten en heidän olympiamatkaansa usko.
 

Sawo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Hahmottelin joukkuetta euroopan pelaajista, kerran änäri-pelaajat joutuvat jättämään karkelot väliin.

Hartikainen-Manninen-Granlund
Ojamäki- Lehterä- Aaltonen
Pesonen- Filppula- Rajala
Komarov- Kemppainen- Anttila
Björninen, Pakarinen

Lehtonen-Pokka
Ohtamaa-Vatanen
Sund- Kaski
Kivistö- Hietanen

Olkinuora Säteri Metsola
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Hahmottelin Suomelle joukkueen, joka koottaisiin lähinnä KHL-pelaajista. Venäjällä on vähän toisenlaiset toleranssit noiden korona-altistusten yms. suhteen. Tosin tuossa on kyllä aika paljon Jokereidenkin pelaajia pakosti.

I Markus Granlund - Sakari Manninen - Härski Hartikainen
Tommi Kivistö - Pete Lindbohm

II Henrik Haapala- Joonas Kemppainen - Teemu Pulkkinen
Otto Leskinen - Oliwer Kaski

III Joonas Nättinen - Hannes Björninen - Leo Komarov
Niklas Friman - Ville Pokka

IV Jesse Joensuu - Vellu Savinainen - Marko Anttila
Jyrki Jokipakka - Vade Kemiläinen

V Niko Ojamäki - Pete Tiivola -

G Juho Olkinuora
Harri Säteri
Juha Metsola
 
Suosikkijoukkue
NHL, Liiga, Leijonat, U20,
Hahmottelin Suomelle joukkueen, joka koottaisiin lähinnä KHL-pelaajista. Venäjällä on vähän toisenlaiset toleranssit noiden korona-altistusten yms. suhteen. Tosin tuossa on kyllä aika paljon Jokereidenkin pelaajia pakosti.

I Markus Granlund - Sakari Manninen - Härski Hartikainen
Tommi Kivistö - Pete Lindbohm

II Henrik Haapala- Joonas Kemppainen - Teemu Pulkkinen
Otto Leskinen - Oliwer Kaski

III Joonas Nättinen - Hannes Björninen - Leo Komarov
Niklas Friman - Ville Pokka

IV Jesse Joensuu - Vellu Savinainen - Marko Anttila
Jyrki Jokipakka - Vade Kemiläinen

V Niko Ojamäki - Pete Tiivola -

G Juho Olkinuora
Harri Säteri
Juha Metsola
Kohelon maalipörssiä johtava Ojamäki ylimääräisenä ja Bobi Lehtonen puuttuu kokonaan? Loukissa?
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Hahmottelin Suomelle joukkueen, joka koottaisiin lähinnä KHL-pelaajista. Venäjällä on vähän toisenlaiset toleranssit noiden korona-altistusten yms. suhteen. Tosin tuossa on kyllä aika paljon Jokereidenkin pelaajia pakosti.
Ojamäki ja Lehtonen tosiaan jäivät jonnekin, ja sitten Sami Vatanen, Valtteri Filppula ja Harri Pesonen ovat mukana liki kerta kerrasta, jos vaan tulevat Sveitsistä.

Liigastakin joku Topi Niemelä tai Atte Ohtamaa mahtuisi joukkueeseen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös