Yleisesti NHL:stä

  • 3 948 086
  • 14 087
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Keski-iät tulevat varmaan vielä hieman muuttumaan, jos molemmille lisää odotetut kaksi jatkosopimusta. Detroitilla korkeammaksi (Alfredsson, DeKeyser) ja Bostonilla matalammaksi (Krug, Smith).

DeKeyser toki nuorentaa Detroitia, mutta ei niin paljon kuin mitä Alfredsson vanhentaa.
 

Janders

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP

Ketkäs noihin 14-15 lukuihin on laskettu? Kaikki yksisuuntaisella sopparilla pelaavat?

Muutenkin noita lukuja kannattaa tulkita harkiten, kun niitä käytetään joukkueiden arvioimiseen. Bruinsilla esimerkiksi sieltä listasta löytyy 34 v "try-out"-mies Gagné ja 37 v Marc Savard, joka ei pahemmin enää ikävä kyllä pelaile. Ilman näitä Bruinsin keski-iäksi saadaan 27,75. Sitten taas kauden aikana pari kokoonpanoon murtautuvaa junnua voi helposti heilauttaa keski-ikää alaspäin.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Tuli katseltua pitkästä aikaa läpi NHL:n uudempia laajennusdrafteja vuosina 1992, 1993, 1998, 1999 ja 2000 ja niissä liikkuneita pelaajia, jotka edustivat lähinnä alamäessä olevia veteraaneja, epätoivotusti kehittyneitä lupauksia ja ennen kaikkea NHL-tasolle täysin umpisurkeita kiekkoilijoita.

Itselle pisti nopeasti silmään ainoastaan kolme pelaajaa, jotka ovat vielä "valintansa" jälkeen luoneet merkittävän NHL-uran.

Andrew Brunette oli mukana kesällä 1998 ja pelasi tämän jälkeen vielä yli 1000 ottelua, tehden niissä noin 700 pistettä.

Mathieu Schneider päätyi draftiin ehkä hieman yllättäenkin ( uransa puolivälissä vuonna 2000, jonka jälkeen hän naputteli vielä viisi puolustajalle kelpoa yli 40 tehopisteen kautta.

Kumpikaan ei saanut sopparia varaajaseuraltaan, vaan napattiin myöhemmin eteenpäin vapaana agenttina.

Kahdesta edellisestä poiketen Thomas Vokoun päätyi varaajaseuraansa Nashvilleen kesällä 1998 ja ansaitsi seuraavina kausina paikan luotettavana aloittajana (maalissa, ei keskiympyrässä) ja nousi hetkelliseti liigan parhaiden maalivahtien joukkoon myöhemmin Floridassa.

Kunniamaininnat vuoden 1993 draftin John Vanbiesbrouckille ja Scott Mellanbylle keväästä 1996.

Suomalaisväriä laajennusdrafteissa edusti Tomi Kallio kesällä 1999.
 

Bremberg#19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Tampa Bay
Auttakaapa miestä hädässä!

Kotonani komeilee Filppulan tuliterä Lightning paita, jonka haluaisin seinälle roikkumaan.

Voisiko joku ystävällisesti kertoa mistä mahdan löytää sivuston, josta voi tilata niitä ylävartalomuotteja, joihin paidan saa ripustettua niin, että se näyttää hyvältä seinällä?
 

ipaz

Jäsen
Kun tuolla Detroit-ketjussa nyt tuli esille tämä Red Wingsien viime kausilta tuttu "muniin puhaltelu" tilanteissa, joissa vaikkapa Bostonin tai Anaheimin pelaajat heittäisivät miettimättä hanskansa ja puolustaisivat joukkuekaverin ja joukkueen kunniaa, niin ajattelin herätellä keskustelua tappeluiden määrästä verrattuna joukkueen menestykseen runkosarjassa viime kaudelta.

Eniten tappeli varsin hyvän kauden ennen maaliskuun totaalista kyykkäämistä pelannut Toronto, 48 kertaa (kärki Clarkson 9, McLaren 9, Orr 6). Runkosarjan voittanut Boston pudotteli hanskojaan toiseksi eniten eli 46 kertaa (Thornton 10, Lucic 7, McQuaid 7). Idän 6. ja Rangersille ekalla kierroksella pudonnut Philly oli kolmas 45 tappelullaan (Rosehill 10, Rinaldo 7, L.Schenn ja Simmonds 6).

Kuudesta eniten tapelleesta joukkueesta vain 4. Vancouver jäi pleijareiden ulkopuolelle. Viidenneksi eniten hanskasi hieman yllättäen konferenssifinaalin painellut Montreal (41) ja kuudenneksi eniten runkosarjan kakkonen Anaheim 40 painillaan (Maroon 13 ja Jackman 8).

Kolme neljästä konferenssifinaaliin selviytynyeestä eli LA, NYR ja Chicago kuuluivat kymmeneen vähiten tapelleeseen joukkueeseen. NHL:n viisi vähiten tapellutta viime kaudella olivat Phoenix 18, Chicago 16, New Jersey 10, Carolina 8 ja Detroit 7.

Tunnettua on on että Detroitin ja Carolinan ex-GM, nykyään Pittsburgissa vaikuttava Jim Rutherford ovat NHL:n kukkahattutätejä, jotka haluavat poistaa tappelut jääkiekosta. JR on tuonut mielipiteensä selvästi julki ja uskon Pittsburgin liittyvän ensikaudella poskensa kääntäjien joukkoon, joka on mielestäni melko pelottava asia koska joukkueessa on Crosbyn ja Malkinin tasoisia supertähtiä.
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Sattumalta eilen tuli kateltua highlightseja vuoden 2002 pleijareista ja Detroit oli silloinkin NHL:n runkosarjan vähiten tapellut joukkue (22 kertaa). Näköjään tuon määrän alle on sittemmin tippunut muitakin.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko

kukakohan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Saksa
Jännä homma, eikös Alfredsson ollut Ottawassa pelatessaan varsin kykenevä kaveri. Oudosti Detroitissa tehot pudonneet. Varmaan ikä ruvennut painamaan.
 

Ralph

Jäsen
Jännä homma, eikös Alfredsson ollut Ottawassa pelatessaan varsin kykenevä kaveri. Oudosti Detroitissa tehot pudonneet. Varmaan ikä ruvennut painamaan.

Onko ne niin oudosti pudonnut? Kahdella viimeisellä Senators-kaudella pistekeskiarvo oli 0,69 per peli, tällä toistaiseksi ainoalla Red Wings -kaudellaan se oli 0,72 per peli.

Saa nähdä, jatkaako Daniel Alfredsson vielä ensi kaudella. Red Wings lienee aino vaihtoehto. Vai pelaisiko vuoden vielä Frölundassa?
 

Doaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Shane Doan
NHL aktiivit TOP 5

En ole todellakaan mikään ikäloppu, mutta NHL:ää on tullut suht aktiivisesti seurattua jo kohta parikymmentä vuotta. Omalla kohdalla ajantaju on kausin ohi vyöryessä mennyt aivan kokonaan, eikä sitä ole auttanut änärikuumeen laskeminen kesällä ns. kotikonstein, eli Viasat Hockey Finlandin ja omien klassikkoarkistojen ja NHL Power Weekien katselu. Siksi päätinkin huvin ja urheilun vuoksi perehtyä tulevan NHL kauden aktiivikonkareihin, heidän tilastoihinsa ja sijoituksiin kaikkien aikojen listauksessa. Tätä tulee muuten tehtyä enää oman joukkueen pelaajien keskuudesta. Ennenvanhaan tämäkin hoidettiin lätkäkorttien kääntöpuolelta :) Ajattelin jakaa "tutkimukseni" muidenkin lukijoiden kesken.

Koodi:
[B][U]Nimi		Joukkue		Pisteet		Alltime sijoitus[/U][/B]
Jagr		NJD		1755		6
Thornton	SJS		1194		46
Iginla		COL		1167		50
Hossa		CHI		995		80
Elias		NJ		983		84

[B][U]Nimi		Joukkue		Maalit		Alltime sijoitus[/U][/B]
Jagr		NJD		705		7
Iginla		COL		560		25
Hossa		CHI		464		53
Marleau		SJS		437		65
Ovechkin	WSH		422		75

[B][U]Nimi		Joukkue		Ottelut		Alltime sijoitus[/U][/B]
Jagr		NJD		1473		20
Doan		ARI		1315		53
Iginla		COL		1310		55
Gonchar		DAL		1253		78
Marleau		SJS		1247		82

[B][U]Nimi		Joukkue		Pakkien pts	Alltime sijoitus[/U][/B]
Gonchar		DAL		797		17
Timonen		PHI		571		40
Boyle		NYR		561		46
Chara		BOS		518		53
Visnovsky	NYI		475		61
[B][U]
Nimi		Joukkue		Ottelut/MV	Alltime sijoitus[/U][/B]
Brodeur		FA*		1259		1
Luongo		FLA		803		13
Nabokov		TBL		686		25
Lundqvist	NYR		574		47
Miller		VAN		559		51
Fleury		PIT		531		57

[B][U]Nimi		Joukkue		Voitot/MV	Alltime sijoitus[/U][/B]
Brodeur		FA*		688		1
Luongo		FLA		373		14
Nabokov		TBL		350		18
Lundqvist	NYR		309		24
Miller		VAN		294		31
Fleury		PIT		288		34

[B][U]Nimi		Joukkue		0-pelit		Alltime sijoitus[/U][/B]
Brodeur		FA*		124		1
Luongo		FLA		66		15
Nabokov		TBL		59		17
Lundqvist	NYR		50		27
Rinne		NSH		32		50
Quick		LAK		31		52

* Brodeurin laskin vielä mukaan, koska virallista lopettamispäätöstä ei vielä ole kuulunut (onneksi).

Jos nyt pientä analyysiä virittelen, niin Jagrin ja Brodeurin statsit ei tietenkään yllätä.

Doanerin huomiot:
- Oma suosikki Doan on "pian" NHL aktiiveista eniten otteluita pelannut pelaaja. Vai vieläkö se Jagge jaksaa painaa? Knoppitietona vielä sellainen maininta, että kaikki pelit pelattu samassa organisaatiossa vaikka takana on yksi muutto ja nimenmuutos. Samassa jengissä pelatuissa peleissä hän on kaikkien aikojen listalla sijalla 10. Täyden kauden pelatessaan hän nousee sijalle 8 ohi Sakicin ja Mikitan. Huikeaa.
- Jos Brodeuria ei lasketa aktiiviksi, niin Rinne on 4. eniten nollapelejä pelannut kassari. Suomalaisittain kova saavutus tuolla listalla.
- Onhan Ovechkin noita kaappeja painanut kovaan tahtiin, mutta vastahan se oli rookie? Nyt jo yli 400 hällyä ja aktiiveista viidentenä.
- Muistan kun Nabokov ja Luongo murtautuivat liigaan viitisentoista vuotta sitten. Ja nyt ollaan pesunkestäviä veteraaneja. Jotenkin omat aivot huijaa, että nämä on vielä nuoria jannuja. Fleuryn ja varsinkaan Quickin statseista puhumattakaan.
- Vaikka terveystilanne on mikä on, niin aktiivi pakkien pisteissä Kibe Timonen on kakkosena. Se on pirun huikea saavutus.

Tuliko muille ahaa elämyksiä?
 

Kumielvis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paltamon Pantterit
Tuliko muille ahaa elämyksiä?

Tuli kyllä todella, melkeempä joka listasta. Suurin osa vaan ennemminkin semmoisia pettyneitä huokauksia. "Ai aktiiveista vain kolmella on 1000p täynnä", "oho, Ovechkin". Toisaalta muutamat ottelumäärät yllättävät, Marleauta jotenkin ajattelee kuitenkin eri ikäluokkaan kuuluvana kuin noita vanhempia setiä mutta niin se vaan on painanut tarpeeksi ehjiä kausia. Ja onhan sekin jo kuitenkin suht vanha. Luongo on yllättävän kova all time-sijoituksissa, myös tuo Fleury tuolla yllätti. Varsinkin kun omissa mielikuvissa Miller on ollut 32-v viimeiset viisi vuotta, aivan kuten Fleury 24.
Jotenkin tuntuu että on ollut ihan valtava tähtipelaajakato tässä välissä, tai oikeastaan suvantovaihe, nyt tuntuu että nuo nuoret Toewsit ja Crosbyt ja kumppanit on ihan joo tähtiä, ei vaan ole vielä niin paljon maileja mittarissa että näkyisi tuolla all time- listoilla.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Ray Whitneyn voisi laskea samalla statuksella kuin Brodeurin noille listoille. Hän menisi pisteissä neljänneksi.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Ray Whitneyn voisi laskea samalla statuksella kuin Brodeurin noille listoille. Hän menisi pisteissä neljänneksi.
Tämäkin käsittämätön juttu. Varattiin yläikäisenä jämäpelaajana Sharkseihin supertähti Pat Falloonin varjosta (hänelle kaveriksi). Vaikka toki oli todella kovat pisteet junnuissa hakannut, niin kukaan ei odottanut NHL:stä menestystä.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Ray Whitneyn voisi laskea samalla statuksella kuin Brodeurin noille listoille. Hän menisi pisteissä neljänneksi.

Sama juttu Daniel Alfredssonin kanssa, joka olisi sekä maaleissa että pisteissä neljännellä sijalla.

Seuraavaa 1000. pisteen rajapyykin ylittävää puolustajaa saadaankin odotella melkoisen pitkään. Nykypelaajista parhaat mahdollisuudet sen saavuttamiseen ovat Erik Karlssonilla, ja tälläkin toistaiseksi vasta 237 pistettä kasassa eli vielä pitkä matka tuohon rajapyykkiin.
 

Nickelback

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL yleisesti
NHL Tonight

Onko kellään tietoa koska NHL Tonight tyyliset ajankohtaisohjelmat palaavat kesätauolta? Varmasti ennen kauden alkua, koska on harjoitusrinkejä, joukkue-ennakkoja yms. Lähinnä juuri tuo Tonight paluuaika eetteriin kiinnostaisi. En ole löytänyt mistään tuota.
 

Setit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Sportsnetin uutinen tulevalle kaudelle voimaan astuvista sääntömuutoksista.

- Trapezoidin kasvaminen 1,22 metriä on hyvä juttu. Maalivahdit jotka ovat taitavia mailankäsittelijöitä saavat hieman enemmän tilaa käyttää mailapeliään hyväkseen.
- Spin-o-raman kieltäminen vl-kisassa on hieman kyseenalaista. Kyseessä on kumminkin sirkushuveja-tyyppinen ratkaisu faneille ja nyt repertuaarista putoaa yksi näyttävä harhautus pois.
- Laajennettu videotarkastus on hyvä asia, kunhan se ei mene liiallisuuksiin.
- Kampitussäännön uudistusta pidän hyvänä myös. Vaikka puolustava pelaaja osuisi ensimmäisenä kiekkoon heittäytyessään hyökkäävän pelaajan perään, saa puolustava joukkue huomattavan edun jos hyökkääjä kaatuu tämän seuraksena irtokiekosta kilpaillessa. Aiheuttanee tosin kyseenalaisia tuomioita tulevaisuudessa.
- Sukeltamiseen tarkemmin puutuminen on aina hyvä asia.
- Jatkossa varsinaisen peliajan päättyessä, kunnostetaan jää ilman vettä ennen jatkoajan alkua*. Pidentää taukoa hieman varsinaisen peliajan ja jatkoajan välissä, mutta uudistus on ihan hyvä. Useissa halleissa jää menee todella huonoksi ottelun edetessä ja pienikin parannus ennen jatkoaikaa on positiivista. Toivottavaa olisi että vl-kisojen määrä vähenisi tämän uudistuksen myötä.

*Olettaen että ymmärrän termin "dry scrape" oikein.
 
Viimeksi muokattu:

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Hyviä uudistuksia. Varsinkin tuo maalitilanteessa mitä videolta voi tarkistaa, on hyvä uudistus. Samoin sukeltamisista rankaiseminen on hyvä, mitenhän pitkän sakkolistan Crosby saa kerättyä ensi kaudella? Olettaen, että säännöt on samat kaikille, mitä ne tietenkään ei ole.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Hyviä uudistuksia. Varsinkin tuo maalitilanteessa mitä videolta voi tarkistaa, on hyvä uudistus. Samoin sukeltamisista rankaiseminen on hyvä, mitenhän pitkän sakkolistan Crosby saa kerättyä ensi kaudella? Olettaen, että säännöt on samat kaikille, mitä ne tietenkään ei ole.
Eiköhän se suoraan pidätetä, kuten Ottawassakin tänä kesänä.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
- Jatkossa varsinaisen peliajan päättyessä, kunnostetaan jää ilman vettä ennen jatkoajan alkua*. Pidentää taukoa hieman varsinaisen peliajan ja jatkoajan välissä, mutta uudistus on ihan hyvä. Useissa halleissa jää menee todella huonoksi ottelun edetessä ja pienikin parannus ennen jatkoaikaa on positiivista. Toivottavaa olisi että vl-kisojen määrä vähenisi tämän uudistuksen myötä.

*Olettaen että ymmärrän termin "dry scrape" oikein.
Tarkoittaa siis lumentyöntimillä tms tehtävää sohjon pyyhkimistä pinnalta, ei zambonilla pyörimistä.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Tarkoittaa siis lumentyöntimillä tms tehtävää sohjon pyyhkimistä pinnalta, ei zambonilla pyörimistä.

Jaa niin, että koko hallin huoltohenkilöstö on jäällä lapiot kädessä tauolla? Heh, olisi aikamoinen näky. Zambonillahan luonnollisesti pystyy vetämään siten, että pelkästään lumet kerätään talteen, mutta vettä ei tule. Näin oli ainakin oman junnu-urani aikaan jo pienemmissäkin halleissa ihan täällä Suomessa, joten luulisi asian olevan näin myös isossa showssakin nykyään.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Jaa niin, että koko hallin huoltohenkilöstö on jäällä lapiot kädessä tauolla? Heh, olisi aikamoinen näky. Zambonillahan luonnollisesti pystyy vetämään siten, että pelkästään lumet kerätään talteen, mutta vettä ei tule. Näin oli ainakin oman junnu-urani aikaan jo pienemmissäkin halleissa ihan täällä Suomessa, joten luulisi asian olevan näin myös isossa showssakin nykyään.
Hyvin mahdollista, aamutöhnät =)
 

odwaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa ja Pena
Eihän tuo jään höylääminen mikään uusi juttu ole, ei Suomessa eikä rapakon takana. Tähän asti se on vaan tehty ennen rankkareita ja pelkästään kentän keskiosalle.
 

Eugene

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, SaiPa, Ketterä
Hyviä uudistuksia. Varsinkin tuo maalitilanteessa mitä videolta voi tarkistaa, on hyvä uudistus. Samoin sukeltamisista rankaiseminen on hyvä, mitenhän pitkän sakkolistan Crosby saa kerättyä ensi kaudella? Olettaen, että säännöt on samat kaikille, mitä ne tietenkään ei ole.
Taitaa mennä Crosbyn palkkapussi miinukselle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös