Ilmoitukset

Nimimerkki JypFabu on sivussa seuraavan viikon ajan sääntöjen 2§:n ja 6§:n perusteella.

Nimimerkki BlackWolf on poissa seuraavan viikon sääntöjen 6§:n ja 18§:n perusteella.

Nimimerkki Bobby on seuraavan viikon pelikiellossa sääntöjen 4§:n perusteella.

Vuosi 1992 – jääkiekkoilun maailmanurheiluksi tulon alku?

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana Thusberg, 21.03.2017 klo 22.36.

 1. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  B-sarjan MM-kisat vuonna 1992 todella olivat omalla tavallaan menestys Itävallassa koska melkein kaikissa peleissä suurin osa katsojista otti osakseen myös vähän alemmankin jääkiekon kansainvälisen sarjatason pelit itselleen tavallaan.

  Esimerkiksi jo Hollanti-Kiina-ottelussa oli 2000 katsojaa ja suurissa osassa pelejä ottelujen katsojamäärä oli huikea niin pieneksi halliksi. Ottelut kun pelattiin Klagenfurtin Stadthallessa tai Eissportzentrumissa.

  Itävallan nousupeleissä eli Hollantia ja Jugoslaviaa vastaan katsojaluvut olivat 5500 ja 5200 katsojaa mitkä olivatkin kisojen isoimmat B-sarjassa. Keskimäärin katsojia oli 2500-3000 katsojaa peleissä mikä oli menettelevän hyvä ellei loistava B-sarjan MM-kiekosta puhuttaessa.

  Pienin kisojen katsojamäärä oli erikoisesti Japani-Tanska-ottelussa jossa ei ollut kuin 50 katsojaa ja muutoin pienin katsojamäärä oli Tanska-Hollanti 200 katsojalla.
   
 2. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Ennen kuin mahdollisesti jatkan vuoden 1992 varsinaisiin MM-kisoihin tai niiden A-sarjaan silloisilla säännöillä niistä kirjoittamaan niin pitää kysyä, että pitäisikö kirjoittaa mahdollisesti vuoden 1993 C-sarjan MM-kisoja edeltäneistä C-sarjan MM-kisojen 1993 Karsinnoista Jatkoajalle jo nyt?

  Kysyn lähinnä sen vuoksi, että mahdollisesti vuoden 1993 juttujen kirjoittamisen osalta niiden tullessa vielä tällekin palstalle säästyisi aikaa kun nuo C-sarjan MM-kisojen Karsinnat vuodelta 1993 tai pikemmin vuodeksi 1993 kirjoittaisin jo nyt niin jäisi enemmän tilaa ja aikaa varsinaisen vuoden 1993 C-sarjan käsittelylle.

  Lisäksi Karsinnat pelattiin myös jo vuoden 1992 puolella nimenomaan marraskuussa 1992 6.11-8.11.1992 välisenä aikana joka tavallaan vielä pysyisi vuoden 1992 vastaavan MM-kisojen linjoilla ja tietenkin näissä Karsinnoissa esiintyi muun muassa Jäähokikoondis eli Virokin.

  Muussa tapauksessa kirjoitan niistä vasta niiden yhteydessä kun käsittelen vuotta 1993 laajemmin tai sitten tietenkin mahdollisesti tulevalla omalla erillisellä sivustollaan.

  Ajattelin kuitenkin nyt vain kysyä Jatkoaikalaisilta, että olisiko järkevämpää kirjoittaa vuoden 1993 C-sarjan MM-kisojen Karsinnoista jo nyt vai ei?
   
  Viimeksi muokattu: 28.04.2017 klo 14.59
 3. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Kun mitään erityisempiä vastauksia kysymykseen tuosta vuoden 1993 C-sarjan MM-kisojen Karsintojen kirjoittamisesta jo tähän vuoden 1992 MM-kisojen Kiekkovuoden topikkiin ei tullut niin näillä näkymin ne käsitellään sitten vuoden 1993 mahdollisesti vielä Jatkoajalle tulevan Kiekkovuoden muodossa ellei se sitten siirry jo mahdollisesti tulevalle omalle nettisivustolleen mitä olen jo melko pitkään suunnitellut joskin aikaa sen varsinaiselle ylläpidolle ja kunnolliselle tekemiselle muutoin ei ole harmittavasti ollut ainakaan tähän asti. Tulevastakaan en oikein vielä tiedä toistaiseksi.

  Vuoden 1992 jääkiekon MM-kisat pidettiin varsinaisen MM-kisojen A-sarjan osalta Tsekkoslovakian Prahassa. Paljon uudistuksia toki oli IIHF tehnyt jo 25 vuotta sitten pelattujen kisojen osalta siihen astikin, mutta uutena asiana oikeastaan kokonaan muutamaa hyvin yksittäistä, satunnaista mainintaa 1970-luvulta lähtien ja aina siihen vuoteen asti tyrmättynä asiana mukaan tuli kansainväliseen jääkiekkoon Rangaistuslyöntilaukauskilpailu.

  Rangaistuslyöntilaukauskilpailu tai rankkarit kuten niitä on usein sanottu, luotiin tavallaan ratkaisemaan jatkopeleihin lopullisen pääsyn tarve siitä paremmuudesta mikäli muutoin ei ratkaisua olisi saatu normaaleilla pelitavoilla. Toisin sanoen jokaiselle pudotuspelille tarvittiin voittaja.

  Vaikka kansainvälisessä jääkiekossa tosiaan oltiin noin vuodesta 1970 aina vuoteen 1991 asti sattumanvaraisesti pohdittu Rangaistuslyöntilaukauskilpailua pitkälti myös kansainvälisen jalkapallon vastaavan eli Rangaistuspotkukilpailun kannattavuuden ja hienon maineen siivellä ratsastaen niin jääkiekon MM-kisojen sarjamuotoisuuden ja vuosina 1969-1975 voimassa olleen Kierrosjärjestelmän takia sille ei vain oltu nähty tarvetta.

  Mielenkiintoista olisikin ollut nähdä esimerkiksi sarjamuotoisten MM-kisojen vuosina vaikkapa koko kisojen viimeisessä sarjamuotoisen aikakauden ottelussa jota myöskin silloin tällöin aiheetta ja toisinaan oikeastikin tavallaan ns. Loppuotteluksi kutsuttiin niin vaikka siinä pelissä sen varsinaisesti päättyessä tasan maailmanmestaruuden lopulliseksi ratkaisuksi muutoin poikkeuksena Rangaistuslyöntilaukauskilpailu tai sitten muutoin vaikka sen sijaan myöskin yksittäisenä jatkoaika nimenomaan maailmanmestaruuden ratkaisemiseksi.

  Rangaistuslyöntilaukauskilpailu kuitenkin vuonna 1992 tullessaan MM-kisoihin kuin myös niitä edeltäneisiin Talviolympialaisiin alkaen tietenkin Albertvillen Talviolympialaisista noudatti kansainvälisestä jalkapallosta tuttua Rangaistuspotkukilpailua siten, että laukojia sai olla viisi ja kierrokset ennen ratkaisevaa ja nk. Äkkikuolemakierrosta oltiin rajattu korkeintaan kahteen tavalliseen kierrokseen ennen kuin siirryttiin kerrasta poikki mahdollisesti ratkeaviin laukauskierroksiin.

  Uusi ja mielenkiintoinen asia herätti myös huomiota joskin tullessaan mukaan hyväksytysti sitä ei kuitenkaan käytettäisi Alkuerissä vaan ainoastaan Puolivälieristä eteenpäin. Ennen MM-kisoja Prahassa Albertvillen 1992 Talviolympialaisten Puolivälierissä Kanada oli voittanut Saksan Rangaistuslyöntilaukauskilpailussa 18.2.1992 ja senkin pohjalta siis jännitystä riitti paljonkin tulevan osalta.
   
 4. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  MM-kisojen A-sarjasta puhuttaessa vuonna 1992 mielenkiintoista oli myös se, että huolimatta lohkojen samanlaisesta rakenteesta täsmälleen samalla tavalla kuin miten ne olivat Talviolympialaisissa Albertvillessa samana vuonna niin ne loivat kuitenkin täysin erilaiset puitteet ja lopulta oikeastaan myös aivan kokonaan erilaiset lopputuloksetkin eri maille huolimatta valtavista ennakkopuheista. Huippumaille odotettiin tulevan menestystä ja tuomiopäivää povattiin huonommille maille.

  Suomellekin odotukset jälleen kerran olivat tavallaan todella hyvät muun muassa Calgaryn 1988 Talviolympialaisten toiveajattelijoiden sitkeän unelman uudelleentoteutumisen ja myös 1991 Kanada Cupin loistavan tuloksen myötä, mutta myös tavallaan juuri Albertvillen 1992 Talviolympialaisten flopin myötä pessimistiset. Kuitenkaan pahimmillaankaan keskimäärin ei kuitenkaan missään tapauksessa lähimainkaan enää tuolloinkaan niin pessimistiset tai jopa järkyttävänkin vihamieliset toisin kuin mitä oli ollut nimenomaan aikana ennen ensimmäistäkään arvokisamitalia.

  Ja mikäli jonkinlaista suurtakin pessimismiä, toivottomuutta tai avointa vihamielisyyttä oli havaittavissa suomalaisen jääkiekon kannattajassa tuolloin niin keskimäärin syyt vaihtelivat niin Fööni-Penan pelaajavalinnoista kisoihin, YLE:n kisaoikeuksien menemisestä PTV:lle tai ehkä kaikkein ymmärrettävämmin suurinta osaa suomalaisista ennen pitkää edes jollakin tavalla koskettaneeseen Suomen Lamaan joka oli kovaa vauhtia pahenemassa suurin piirtein samaan aikaan yhtä kovana velloneen Ruotsin Laman kanssa mikä sitten aiheutti toivottomuutta, huolta ja äreyttä mielen päälle enemmän kuin mitä varsinaisesti Leijonien hyvyys tai huonous muutoin yksinään olisi aiheuttanut.

  Lopulta Suomelle tulisi koittamaan melkoiset kisat vaikka sitä ei tietenkään aluksi voitu tietää.
   
 5. Espen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Old time hockey like Eddie Shore
  Lainaus:
  Kunhan jossain vaiheessa tulevat. Neuvostoliiton satelliittien kokoonpanot olisivat mielenkiintoisia löytää.
   
 6. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Joo.

  Pitää vielä vähän aikaa odotella, että tuleeko ehkä muitakin mielipiteitä tuon 1993 C-sarjan MM-kisojen Karsintojen kirjoittamisen suhteen vai ei.

  Pian jatkan joka tapauksessa joko sitten ensin tuon kirjoittaen tai tuon 1992 MM-kisojen A-sarjan vihdoin ja viimein kun nämä nyt olleet MM-kisatkin veivät aika paljon tälle varattua aikaa.