Ilmoitukset

Nimimerkki haukka on seuraavat kaksi kuukautta pelikiellossa syylistyttyään Jokerit-osiossa itsemoderointiin. Nimimerkin pitkä rikehistoria pidensi pelikieltoa huomattavasti.

Vitutusketju

Viestiketju osiossa 'Kierrätyskeskus' , aloittajana ifota, 04.04.2002 klo 11.18.

 1. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  @KuumaaKamaa juo vettä, ei tuu ollenkaa samanlaisia darroja kun pysyy elimistö ees auttavasti kosteutettuna. Ja kannattaa syödä tukevasti hieman ennen ryypin aloittamista (kännissä syöminen on turhaa, maksalta menee kaikki paukut sen alkoholin polttamiseen) niin ei tule sellaista kertahumausta vaan paljon loivemmat nousut.

  Vedenjuontia sen verran reilusti että baarissakin vaikka joka kolmas juoma vettä ja ennen nukkumaanmenoa kannattaa kumota vähintään tuopillinen vielä.
   
 2. KuumaaKamaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin Jokerit
  Lainaus:
  Tätä on myös tullut kokeiltua joskus. Välillä se onnistuukin hyvin, mutta käytännössä jokainen kerta se menee siihen, että ostan ja pummaan kavereiltani lisää ja soppa on sitten valmis. Viinanpirukin on perkeleellinen, sillä saa kuupan sekaisin alta aikayksikön. Kaverin faija joskus ihmetteli tätä kotikaupunkini kaveriporukkaa: jokaisella miehellä 0,5litranen vergipullo alkuillasta täynnä ja sieltä se sitten ennen baariin lähtöä on jokaisen oma pullo on tyhjentynyt kokonaan tyhjäksi. Sairasta menoa. Kieltämättä ajoittain pelottaa se, että koska pumppu sanoo sopparinsa irti, darrassa tai kännissä.

  Enkä tiedä, että mistä ajatteluni kumpuaa, mutta pahin tilanne illan aikana on se, että juomat pääsevät loppumaan. Se ikäänkuin tarkoittaa sitä, että bileet ovat ohi. Vaikka tosiasiassa näin ei välttämättä olisikaan, mutta "turva" siitä, että juomia on jäljellä ylläpitää biletunnelmaa. Ja jossain välissä se aina karkaa käsistä kun viinaa virtaa suonissa. Pitää ilmeisesti oppia jossain välissä se tosiasia, että niitä alkoholiannoksia ei tarvitse kumota sekunnissa. Juomapelit ovat tosin sellasia, jossa juomat kumotaan ennätystahtia.

  @Wiljami veden juontia tosiaan pitäisi vaalia enemmän. Illan aikana sitä ei paljon vaan vettä ajattele ja kotiin tultaessa saattaa olla niin humalassa, että sammuu suoraan sohvalle tai jopa eteiseen. Aamulla veden juonti kyllä tekee hyvää varsinkin jos sattuu olemaan vielä tukevasti humalassa. Mutta tulevaa krapulaa se ei enää poista. Tai edes lievitä.

  Ah, kunpa sitä oppisi olemaan hyvän maun rajoissa asiaton. Yli menevät morkkiksetkin tuntuvat unohtuvan liiankin nopeasti. Vaikka en koe menettäneeni sosiaalisia suhteita liiallisen läträämisen takia, niin sekin pelko on kyllä valitettavasti olemassa.
   
 3. Jokeri23 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, HerTo
  @KuumaaKamaa Ehdottomasti samaa mieltä @Wiljami kanssa veden juonnista. Itse en ole kokenut vuosiin kunnon darraa vaikka juotuakin on tullut. Luulen, että suurimmaksi osaksi se johtuu siitä, että baarissa ollessani otan aina bissee kanssa veden. Ensin bisse naamariin, sitten kun kaverit hakee uutta niin juon sen veden. Toisinsanoen juon puolet vähemmän alkoholia ja vettä saan riittävän määrän yön aikana. Aamulla jaksaa nousta normaalisti ja lähteä lasten kanssa touhuamaan.
   
 4. A Siente Jäsen

  Näissä asioissa aina kokemus ja ikä opettaa. Vettä ja tarpeeksi ruokaa. Muistaa sen ettei promillet tipu jos on muutaman minuutin juomatta. On sitä itsekkin tullut heiluttua pitkin kyliä ihan päissään ja tehtyä kaikkea tyhmää. Suotta sitä on jäädä murehtimaan, meistä jokainen tekee joskus jotain tyhmää kuitenkin. Tietysti alkoholin rajoittaminen on aina hyvä vaihtoehto.
   
 5. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät. Wild. Rantanen/Aho. Crucible. KaMa.
  Patrik Laine ja Tampereen Tappara. Jääkiekon syöpä.
   
 6. Apa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara ja persoonat (Mourinho,Beckham etc.)
  Lainaus:
  Voimia tuleviin vuosiin, jopa vuosikymmeniin. Juuri nyt mikään ei vituta. Illalla voi vähän hatuttaa, jos jyppikylä pääsee finaaliin, mutta toivottavasti toinen loppuottelija on KalPa.
   
 7. PeteX Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
  87 miljoonaa Tampereelle. Mä kierrän sen kylän matkalla Lavialle, joka pakkoliitettin Poriin. Vituttaa sekin.
   
 8. Captain K Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Ilves
  Lainaus:
  Jälkimmäinen kyllä. Pilannut Suomikiekon imagon.
   
 9. Joukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Se on Laviaan, taipuu paikallisen käytön mukaan. Niitten olisi tarvinnut liittyä aikoinaan Vammalaan Suodenniemen kanssa samaan aikaan. Vituttaa muuten koko Lavia, joten liitos Poriin oli niille mulkuille ihan oikein.
   
 10. Ötökkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
  Vituttaa että rakastan valkosipulia mutta siitä alkaa haisemaan niin pahalle. Voisin laittaa pitsan päälle ainakin puolikkaan valkosipulin. Leivän päälläkin on hyvää. Ja kastikkeessa. Dipissä. Oikeastaan kaikessa.
   
 11. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Finland, KÄR&KAL, ManU, Wigan
  Lainaus:
  Khyyyllä mä uskon että voisin hengailla kanssasi samassa huoneessa vaikka vähän valkosipulikin tuoksuisi.
   
 12. FutureHockey Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, NYI, Junnut ja Tilastot
  Itse kyllä rakastan valkosipulin tuoksua. Huhhuh, nyt alkoi tekemään mielikin jotain valkosipulilla vahvasti maustettua ruokaa.. Vituttaa kun sellaista ei nyt ole tarjolla.
   
 13. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Mee kebabbilaan ja tilaa safka valkosipulilla.
   
 14. hammer lynx Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Brøndby IF
  Vitun terveysnatsit on pilannu kiinankin. Shanghain itäpuolen hotellit on savuttomia nykyään.
   
 15. Ötökkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
  Vituttaa. Ihmiset on omituisia.
   
 16. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Finland, KÄR&KAL, ManU, Wigan
  Lainaus:
  Etkai tarkoita nyt minua? :(
   
 17. Pottakameli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Ihmiset on välillä outoja ja rasittavia. Välillä ei vaan jaksa, kuten juuri tänään.
   
 18. Prof. Puck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ***HIFK*** & Norristolainen
  Lainaus:
  Mulla on ollut jo joitakin vuosia varsin maltillinen linja alkoholin suhteen, mutta jokunen vuosi (eron jälkeen..) meni lujaa, siis ihan oikeasti lujaa. Annosmäärät olivat valtavia toleranssin kasvaessa. Kolmekymmentäkään annosta alkoholia illalle ei ollut mitenkään tavatonta. Jossain vaiheessa yletön juominen alkoi yksinkertaisesti kyllästyttää ja sitä kautta löytyi motivaatio opetella uusia tapoja nauttia alkoholia. Pitkä prosessi se on ollut ja homma starttasi (ainakin allekirjoittaneella) siten, että laadin listan "sääntöjä" itselleni juomisen suhteen. Ihan ensimmäinen sääntö oli se, kuinka montaa kertaa viikossa/kuukaudessa ylipäätään juon. Sinun - tai minun - kaltaisille ihmisille on usein helpompi kieltäytyä alkuun alkoholista kokonaan illanvietossa, kuin nauttia muutaman lasillinen. Omalla kohdallani se tarkoitti sitä, että rajoitin alkoholin käytön maksimissaan kahteen päivään viikossa, joka sekin on toki paljon. Jos kävinkin ravintolassa/baarissa kavereita tapaamassa tai työn merkeissä useammin vciikon aikana, niin sitten mentiin vesilinjalla.

  Seuraava "sääntö" kosteille illoille oli se, että joka toinen lasillinen (tuoppi, jotta vettä oli tarpeeksi) piti olla vettä. Viinahammasta kolottaessa voit toki kiskaista ekan ja ehkä vielä toisenkin tuopillisen vettä muutamassa sekunnissa alas, jotta pääset tilaamaan uuden alkoholijuoman, mutta kyllä se siitä tasoittuu. Tällä tavalla oma kostean illan aikana tapahtunut alkoholinkulutus lopulta puolittui ja se oli iso askel.

  Nykyään en tarvitse enää mitään vesisääntöjä (vaikka vettä tulee edelleen juotua illan aikana aika reippaasti, mutta nyt muista syistä..) sillä homma pysyy hallussa muutenkin. Reippaampikin juominen - joka tarkoittaa tätänykyä minun kohdallani max 10 annosta illassa, kohdistuukin nykyään harvoihin ja valittuihin juhlatilanteisiin, joita ei ole enää edes joka kuukausi. Tämän lisäksi pidän pari kertaa vuodessa reilun kuukauden breikin kokonaan alkoholista.

  Sitten isommassa kuvassa auttaa jonkin harrastukseen satsaaminen. Minulla se on urheilu ja tiedän, että jos ryyppäisin rankasti, niin se olisi kaksi seuraavaa päivää pois treenaamisesta. Siksi ajoitankin nuo isommat juhlahumut tätänykyä jonkin isomman urheilullisen tavoitteen saavuttamisen jälkeen. Se voi olla esimerkiksi hiukan rankempi treenijakson päätös jonka olen esimerkiksi suunnitellut päättyvän vaikkapa A-luokan reissuun kavereiden kanssa, maratonin juokseminen tms. Ylipäätään se, että (sosiaalisen) elämän keskiössä ei ole alkoholi ja juhliminen on hyvin tärkeää oppia.

  Suurimmalle osalle tämä kuulostaa varmaankin itsestäänselvältä, mutta ei (meille) kaikille! Nykyään miettii vähän kummeksuen, kuinka alkoholi oli aiemmin niin keskeisessä osassa hauskanpitoa. Pidän edelleenkin hauskaa kavereiden kanssa, mutta olen oppinut tekemään sen hyvin maltillisella määrällä alkoholia. Kuten itsekin kirjoitit, homma ei muutu parempaan suuntaan tietyn määrän jälkeen, itse asiassa päinvastoin. Askel kerrallaan ja varmaan jokaisen pitää itse oppia tunnistamaan, mikä tuntuu mielekkäältä tavalta rajoittaa alkoholinkäyttöä. Minulle toimivat nuo edellämainitut.

  Ja onhan se myös niin, että tätänykyä illan aikana nautitut 6 annosta alkoholia saavat saman fiiliksen päälle, mihin aiemmin tarvittiin 12+ annosta... ei se toleranssin katoaminen ole suinkaan huono asia.

  Läheisessä tuttavapiirissä, joiden kanssa tuota kosteaa vaihetta elämässä tuli harrastettua, on edelleen pari jantteria, jotka ovat jatkaneet samaa vauhtia. Itse katsoo sitä touhua nyt aivan uusin silmin. Näkee selvästi, missä vaiheessa iltaa heillä homma lähtee lapasesta ja muuttuu lopulta itse asiassa vaivaannuttavaksi. Minä lähdenkin yleensä (viimeistään) siinä vaiheessa kotiin nukkumaan. Ja se, että sitä vettä tulee lipitettyä illan mittaan auttaa aivan uskomattoman paljon seuraavan päivän olotilaan. Toinen asia, mikä auttaa on se, että syö kunnolla ennenkuin juomisen aloittaa. Monilla varmaan sama juttu kuin allekirjoittaneella... muutaman lasillisen jälkeen nälän tunne katoaa kokonaan ja syömiset jäävät siltä illalta helposti kokonaan väliin.
   
 19. Useful Idiot Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Itsellä täysin sama juttu. Iskee kyllä äärettömät laskutilat, jos tietää että bisseä on pari jäljellä/ovat kokonaan loppuneet. Bileet ohi ja äksy alkaa. Kahehdin niitä ihmisiä, joilla meininki jatkuu yhtä kovaa, vaikka juomaa ei saa enää mistään. Juuri tuon takia olen vähentänytkin juomista, koska sitä joi lähinnä niin paljon, kuin juomaa taloudessa on. En ole koskaan osannut lähteä "muutamalle", koska ajatus nousuhumalassa juomisen lopettamisesta ja vaikka nukkumaan menemisestä tuntuu lähinnä absurdilta. Myöskin ne darrat kesti sen 4-päivää ja ahdistus oli sellainen, että alkoi todellakin sosiaaliset kanssakäymiset olevan erittäin vaikeita ja ahdistuneita. Eipä se turhaa puhetta ole, että kova dokaaminen ajaa ihmisen nurkkaan tärisemään. Kännissä nyt puhuu vaikka pahimmalle vihamiehelle, mutta ne krapulat..

  Olen yrittänyt korvata viikonloppukännejä nyt juoksemisella ja onhan toi "runners high" aika uskomaton olotila. Jaksaa nähdäkin taas ihmisiä ja jutella niistä näistä. Onhan kännissä toki siltikin kivaa (heh), mutta juomakerrat ovat kyllä jääneet huomattavasti vähemmälle. Ei minusta kyllä absolutistiakaan saa, vielä kun kerta-annoksia oppisi vähentämään. Pikkuhiljaa, tämähän on prosessi.
   
 20. Ötökkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
  Olen kai outo mun koskaan en ole tykännyt olla "kännissä". Kivempi juoda muutama ja istua iltaa. Sosiaalisesti välillä hankalaa kun en ole bilettäjätyyppiä ja kaverit tuntuu haluavan vaan bilettää jos nyt kavereitaan näkevät. Muu aika menee heillä parisuhteen parissa.
   
 21. Fullhazard Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Tämä tosiaan pitää suurimmaksi osaksi paikkansa. Itse sen sijaan teen tässä poikkeuksen. Mulla on aina todella epämiellyttävä tunne ryypätä, jos on yhtää nälkä. Se on vähän vittumaista houkutella kavereita syömään kun muilla ei ole nälkä.
   
 22. adolf Jäsen

  Vaikeaa on ylläpitää positiivista mieltä yövuorojen keskellä. Oli aikamoista taistelua viime aamuyö jo ja ensi yö pitäisi jotenkin vielä kepuloida läpi.
   
 23. Prof. Puck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ***HIFK*** & Norristolainen
  Lainaus:
  Laske itsesi tältä osin onnekkaaksi! Hyvin syöneenä harvemmin jaksaa edes ryypätä samalla tavoin kuin tyhjään vatsaan. Minulla ainakin nukkumatti alkaa kolkuttelemaan olkaa jo aika varhaisessa vaiheessa iltaa, kun alla on täysi päivällinen. Noita aikaisempia aikoja kun muistelen, niin ilman päivällistä jaksoi riehua ja tinata pitkälle aamuyöhän/aamuun saakka. Oli siinä varmasti paljon muutakin takana kuin pelkkä syöminen, mutta kyllä hyvä päivällinen alle auttaa toipumisessa myös seuraavana päivänä.

  Se vaan on kirottua (ja vitutusketjun aihe), että vaikka näin maltillisemmin onkin oppinut käyttämään alkoholia, niin seuraava päivä on siitä huolimatta auttamatta ohipäivä treenaamisen suhteen, vaikka annosmäärä olisi jäänyt vaatimattomaan 6-8 annokseen. Tässä on varmasti myös ikä yksi selittävä tekijä. Senkään vuoksi ei tee mieli juoda kovin paljoa illan aikana, kun tietää, että seuraava päivä tulee olemaan ns. ohipäivä kaikelle järkevälle tekemiselle.
   
 24. koukku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Vitutti, kun huomasin, että Yle oli päättänyt suuressa viisaudessaan yhdistää Teema- ja Fem -kanavat. Ja samaan aikaan kakkoselta tulee jotain perkeleen Uusi Päivä -saippuaa.
   
 25. Squit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK ja KaMa
  Tänään eka päivä uudessa työssä. Aamulla heräsin ja sen jälkeen ravia vessaan. Järkyttävä vatsa tauti, vieläkin kramppaa ja oleminenkin vaikeaa. Vituttaa oikein suuresti.