Ilmoitukset

Nimimerkki Jarna90 on seuraavan kuukauden pelikiellossa johtuen netiketin vastaisista viesteistä, joiden kirjoitusasu oli heikkoa. Tuoreet nimimerkit ovat moderaattoreiden erikoistarkkailussa ja kyseistä nimimerkkiä on jo huomautettu heikosta kieliasusta, mutta olemme valmiita antamaan kyseiselle kirjoittajalle vielä mahdollisuuden parantaa tapojaan.

Sen sijaan nimimerkki Kultaranne21 osoitti lyhyellä palstaurallaan sen, ettei hänellä ole annettavaa keskustelupalstalle, joten hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu sääntöjen 1§:n perusteella.

Nimimerkki scholl ei pelikieltonsa jälkeenkään ole muuttanut tapojaan, vaan on edelleen syyllistynyt jatkuviin henkilökohtaisuuksiin. Tämän vuoksi kurinpitoryhmä on päättänyt antaa hänelle kolmen kuukauden pelikiellon.

Nimimerkki Klassinen sentteri ei osannut käyttäytyä otteluseurannassa, vaan syyllistyi henkilökohtaiseen hyökkäykseen, provosointiin ja jatkuvaan kirosanojen viljelyyn. Tämän vuoksi annamme hänelle viikon pelikiellon.

Nimimerkki Chickendinner syyllistyi Ässät-osiossa jatkuviin henkilökohtaisiin hyökkäyksiin ja offtopiciin ja hänelle on annettu näistä viesteistä kuukauden pelikielto. Kyseinen nimimerkki oli juuri hetki sitten pelikiellossa samasta asiasta, joten se vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Viaplay – KHL-kiekkoa kohtuuhinnalla

Viestiketju osiossa 'KHL' , aloittajana Action Bronson, 12.10.2014 klo 21.40.

 1. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Ei yhtään yllätä. Munsta toi nälviminen on Mäkisen valtapeliä ja paikan osoittamista alemmille roduille eli kommentaattoreille.
   
 2. Ihmepeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Olisi toisaalta mielenkiintoista kuulla, kun Vallin tai A-J heittäisi Mäkiselle kuittia ja vertaisi vaikka Mertarantaan, että "montakos MM-finaalia olet päässyt selostamaan." Tai ampuisivat ylipäätään jotenkin vastapalloon. Ottaisikohan hyvällä.

  No joo. Vähän harmittaa se, että täällä nyt nimimerkkien takana jengillä hyökätään yhtä selostajaa vastaan. Mielestäni kyseessä on silti edelleen yksi maan parhaista selostajista. Mutta ehkä juuri siksi sitä kritiikkiä pitääkin antaa. Koska tyytyväisyys tappaa kehityksen jne.
   
 3. Clubittaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Niin, ja millä helvetin meriiteillä Mäkinen ylipäätään heittää noita kuitteja AJ:lle ja Vallinille? Molemmat ovat pelanneet todella hienot ja kunnioitettavat urat, kun Mäkinen on tainnut jossain tamperelaisjengissä pelata A-junnuihin asti.

  Toivottavasti jätkät joskus tosiaan iskisivät takaisin, Mäkinen vaikuttaa niin narsistiselta mulkulta, että jäätyisi todennäköisesti täysin.
   
 4. Valle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin Jokerit ,Ottawa, SJK
  Alkanu vituttaa koko tiimi. Ainoastaan massi-Esa vaikuttaa olevan tehtäviensä tasalla. Vallin seisoo tyhjänpanttina kaukalon laidalla eikä se edes paljon raportoi mitä siellä edes tapahtuu. Mua kiinnosta vittujakaan mitä se syö erätauolla. Mäkinen on hyvä selostaja kun vain keskittyisi niihin hommiin. Taitaa vain huomionhaku olla tärkeämpää.
   
 5. Lievers#22 Jäsen

  Lainaus:
  Lainaus:
  Niinkuin tuossa äsken nimimerkki @DonTirri mainitsikin, niin on sitä suoraakin palautetta Mäkiselle annettu. Itse tähän A-J+Vallin-hassutteluun en ole Mäkiselle twiittaillut, mutta aiemmin olen omalla nimelläni Twitterissä Mäkiselle kesken ottelulähetysten kriittistä palautetta antanut useamman kerran milloin mistäkin, mutta ei hän niihin juurikaan ole vastaillut.

  Ainoa kerta kun on minulle vastannut, oli kun KHL:n pudotuspeleissä 2015 CSKA johti ottelusarjaa SKA:ta vastaan 3-0 ja Mäkinen mylvi ettei yksikään jääkiekkojoukkue maailmassa tule voittamaan Moskovan CSKAA neljää kertaa putkeen. Twiittasin tuolloin ettei yksikään ihminen voi noin väittää absoluuttisena faktana, niin kauan kun on olemassa teoreettinenkin mahdollisuus. Noh niin siinä vain kävi että SKA voitti neljästi putkeen ja marssi lopulta mestariksi. Lähetyksessä Mäkinen otti twiittini esiin ja alkoi selittelemään todennäköisyyksillä ja sillä, ettei kukaan olisi tällaista uskonut jne jne. Ei kuitenkaan millään tavoin osoittanut että olisi ollut väärässä tai toiminut väärin. Pointti kun ei ikävä kyllä ole todennäköisyyksissä vaan siinä, ettei kukaan voi omaa henkilökohtaista mielipidettään esittää absoluuttisena faktana. Varsinkaan jos olet urheilutapahtuman selostaja ja sinun tulisi omalla ulosannillasi luoda jännitystä ja urheiluhenkeä. Mäkinen tekee näin usein ja kokee sen ilmeisesti oikeudekseen, jolloin häntä ja hänen käytöstään on oikeus ja aihettakin kritisoida.

  Ylipäätään lähetyksissä Mäkinen ottaa aika vähän esille saamaansa kriittistä palautetta, yleensä poimii twiiteistä yleensä kysymyksiä joihin osaa vastata tai muuta vastaavaa. Sitten kuitenkin ottaa oikeudekseen vaikkapa luetella 80-luvun listahittejä pelin selostuksen sijaan jos kuvanlaatu ei miellytä. Huokuuko tällainen käytös ammattitaitoa tai kykyä asettua katsojan asemaan?

  Hyvänä ja lajitietoisena selostajana minäkin häntä pidän, minkä takia onkin todella harmi, että suuri osa hänen työajastaan erityisesti KHL-selostuksissa kuluu epäolennaisuuksiin. Mutta Mäkiselle on olemassa tuolla omakin ketjunsa ja minun puolestani keskustelua hänestä voidaan jatkaa vaikkapa siellä.