Vancouver Canucks 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana nuck, 16.06.2017 klo 00.01.

 1. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Canucks, Moose, Pats (WHL), Ilves
  Ihan hyvä vieraspeli Vancouverilta Torontossa viime yönä, etenkin kun ottaa huomioon joukkueen pelaamisen viidellä pakilla. Canucksin kärkipakki Tanev loukkaantui jälleen (jo kolmannen kerran tämän kauden aikana) ehdittyään pelata noin minuutin. Kohtalaisen hyvä ilta sai ikävän lopun kolmannessa erässä kun Leafs nousi kahden maalin takaa tasoihin ja rankuilla lopulta ohi, mutta joukkueen peli-ilme oli silti hyvä.

  Ottelussa nähtiin kahden nuoren tähtipelaajan kohtaaminen, kun toisensa hyvin tuntevat Leafsin Auston Matthews ja Canuckin Brock Boeser kohtasivat. Kummatkin tekivät maalit ja saivat seitsemän laukausyritystä. Jatkoilla Boeserin laukaus kimpoli kahden tolpan kautta ulos ja Matthews iski lopulta rankuilla maalin (Boeserin epäonnistuttua), joten Leafs vei pelin ja Matthews pomppujen jälkeen tuon illan ykköstähden.

  Babcock peluutti suurimmaksi osaksi Matthewsia Boeserin ketjua vastaan. Canucks kontrolloi 58% laukausyrityksiä Boeserin ollessa jäällä ja Leafs 51% laukausyrityksiä Matthewsin ollessa jäällä. Näitä kohtaamisia katselisi mielellään uudestaankin.

  Pari asiaa ranskalaisilla:

  - Alex Edlerin ylivoimapeli on hirveää katsotttavaa edelleen ja silti mies vain seisoo ylivoimapakkina. Jostain syystä Edler ei osaa syöttää ylivoimalla Boeserille vasemmalle puolelle. Tuota taitoa hän ei ole osannut koko kauden aikana ja eikä näytä oppivan millään. Nytkin 22 maalin mies Boeser heilautteli 5-3 ylivoimalla mailaansa pariin kertaan Edlerille vapaana vieressä, mutta Edler tyytyi sutaisemaan kiekon jälleen itse maalille. Edler ei ole tehnyt ylivoimamaalia 58 peliin (koko 2017 vuoden aikana teki yhden ylivoimamaalin) vaikka on tuolla viivalla jatkuvasti säätänyt. Vieressä pelaavan tulokkaan laukaus on sen sijaan ehkä paras mitä Vancouverissa on nähty ja Edler näkee silti paremmaksi vaihtoehdoksi laukoa itse.

  - Nick Dowd on tämän kauden Jason Megna. Kuvittelin hänen tullessa, että kyseessä olisi 12. tai 13. hyökkääjä, mutta nyt tuli 18 minuuttia peliaikaa eikä oikeastaan mitään mainittavaa. Hän on päässyt mukaan joukkueeseen ja kaksi sentteriä (Horvat ja Sutter) puuttuu edelleen riveistä, mutta ei hän kyllä missään toisessa joukkueessa tuollaisia minuutteja pelaisi. Kingsissa hän pääsi alkukaudesta kerran rikkomaan 10 minuutin rajan, muuten pelit menivät alle tuon rajan.

  ***

  Edit: Mainitaan vielä, että Thatcher Demko ja Reid Boucher valittiin Uticalta AHL:n tähdistöpeliin. Demko on pitänyt koko kauden Utican kokematonta puolustusta pinnalla ja Boucherilla on 25 pelin jälkeen 13 maalia ja 25 pistettä.
   
  Viimeksi muokattu: 07.01.2018 klo 18.58
 2. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Canucks D Tanev lost six and a half teeth - Article - TSN

  Että semmoista Tanevilla tällä kertaa. Ottaa aika hyvin Sami Salon roolin joukkueessa.

  Sutterin pitäisi palata jo tällä viikolla ja Horvatin paluuseen 2-3 viikkoa. Sinällään kausi alkaa olla paketissa, kun playoff-viivaan on jo 10 pistettä. Nyt pitäisi sitten realisoida järkevät kohteet, kuten Gudbranson ja mahdollisesti Vanek. Eikä kyllä haittaisi jos Edlerkin pakkaisi tavaransa.

  Gudbransonin osalta jossain vaiheessa oli huhua, että Toronto oli tarjonnut 3rd round pickin ja Andrew Nielsenin. Eihän tuo kauheasti ole, mutta tuollainen Nielsenin tapainen puolustaja Vancouverista puuttuu. Ilmeisesti kiinnostus on koko ajan kasvanut Gudbransonia kohtaan.

  Vanek taas ilmeisesti kiinnostaa myös, mutta hänen playoff-otteensa viime kerralla eikä viime kauden Floridan loppukausi oikein herätä luottamusta. Edlerin osalta ei ole paljoa huhuja kuulunut ja hänen NTC haittaa kauppaamista.

  Peleistä ei ole paljoa kertomista. Jos ei vastustaja itse tee maaleja niin siinä autetaan mielellään. Vastaavasti toiseen päähän ei saada nyt tehoja oikein ollenkaan. Boeser ja Sedinit ovat ainoat jotka keräävät onnistumisia. Eriksson on malli esimerkki totaalisesta hyytymisestä. Ei ole tainnut Eriksson maalia tehdä puoleentoista kuukauteen. Hyvin alkanut kausi loppui aika nopeasti. Granlund on taas umpijäässä ja Dowd nostaa peliaikaansa peli peliltä. Mutta hei, on se kaks pinnaa tehnyt tällä kaudella!
   
 3. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Canucks, Moose, Pats (WHL), Ilves
  Eihän tuo koko joukkue tosiaan Boeseria ja väläyksittäin Sedineitä lukuun ottamatta onnistu millään rintamalla. Horvatin loukkaantumisen jälkeen Vancouver on pelannut 15 peliä ja voittanut yhden varsinaisella peliajalla. Tokihan sota ei tunnetusti yhtä miestä kaipaa, mutta selvä tasonlasku joukkueessa nähtiin tuon jälkeen. "Tankkaamis-fanit" tietysti näkevät tuon hyvänä asiana.

  Huttonista ja Gudbransonista kuunnellaan kuulemma tarjouksia ja kummallakin Canucks varmaan tavoittelisi jotain nuorta pelaajaa tilalle. Jonkinlaisena ongelmana on vaan se, että iän puolesta sekä Huttonia että Gudbransonia kaavailtiin myös sinne tulevaisuuteen. No, kummallakin olisi nykyiseen parannettavaa ja Gudbransonilla kummittelee vielä peikkona tuo tuleva sopimus, joten siirrot olisivat ymmärrettäviä.

  Vanekia pidin lähes varmana myytävänä, mutta hän tuntuu olevan Boeserille tärkeä pelaaja ja siksi tuossa varmaan mietitään vähän pidempään. Muuten hyökkäyksessä saattaa olla tällä kaudella vähän myytävää. Osaksi siksi että siellä on noita tulevaisuuden pelaajia (Horvat, Boeser, Virtanen, Gaunce, Bärtschi ja Granlund), osaksi siksi että Eriksson, Gagner, Sutter tai Sedinit eivät houkuta hinta-/laatusuhteeltaan (Sedineitä tuskin edes lähdettäisi myymään) ja osaksi siksi että Chaputin tai Dowdin arvo on aika mitätön.

  Maalivahdit ovat myös varmaan turvassa vaikka kummankin otteet ovat laskeneet joukkueen mukana.
   
 4. Noppa10 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  Mää tartun Toronton miehenä tähän...

  Andrew Nielseniltä muutaman pelin nähnyt, ja mielellään äijän Torontossa pitäisin. Ongelma vaan on se, että vuosien tankkauksen takia alkaa prospectia puskea sisään ovista ja ikkunoista, joten jostakin lienee luovuttava. Tuollaisenaan tuo olisi aika win-win kauppa molemmille, olettaen tietysti ettei Gudbransonista mitään mottipäisiä tarjouksia heitetä Vancouverin suuntaan.

  Itse näen Nielsenin upsiden jossain kakkoskorin joukkueessa kakkosparissa, ja contenderissa sitten siellä kolmosparissa. Torontolta taas puuttuu juurikin tuollainen pakki, koska Roman Polak ei vaan ole playoff-tason puolustaja. (Otatteko samassa paketissa länsi-rannikolle? Voidaan antaa vaikka 5th rounder kylkiäiseksi...).

  Loui Eriksson voisi myös Torontoa kiinnostaa... Organisaatiolla on kuitenkin tiettyä sidonnaisuutta ruotsalaisuuteen, eikä tuo cappikaan sinänsä ole ongelma. Avainkysymys lieneekin, mitä joukkue meinaa tehdä JVR-Bozak-Leksa trion kanssa tulevaisuudessa. Itse antaisin kavereiden kävellä muualle, jos kohtuu hgintaan Louin saisi kotiutettua. Voi olla, että olen hakoteillä, muta ne muutamat pelit mitä Erikssonilta olen tällä kaudella nähnyt, on vakuuttanut ainakin meikäläisen...
   
 5. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Canucks, Moose, Pats (WHL), Ilves
  Lainaus:
  Et sinällään ole mielestäni hakoteillä. Erikssonin peruspelaaminen kahteen suuntaan on ollut hyvää ja alivoimalla hän on pätevä hyökkääjä. Hän on siis pelillisesti tärkeä hyökkääjä joukkueelle. Mutta kun pelaajan palkka on kuusi miljoonaa taalaa ja viimeisiin 17 peliin kasassa on 0+2 pistettä, niin toivoisihan sitä jotain muuta kuin mitä nyt on nähty.
   
 6. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Juuri kun tuli haukuttua ettei tehoja tule Boeserin ja Sedinien lisäksi keneltäkään niin joukkue yllättää ja tekee toisessa erässä neljä maalia. Maalintekijät:
  Bärtschi, ensimmäinen maali sitten marraskuun 22 päivän. Toki pitkään loukkaantuneena, mutta myös 11 peliä ilman maalia.
  Gudbranson, kauden ensimmäinen maali, edellinen maali joulukuussa 2016
  Gaunce, kauden toinen ja uran kolmas maali. Uran toinen maali tuli pelissä 96 ja nyt heti perään kolmas maali pelissä 104, joten tahti on kiihtymässä.
  Edler, kauden toinen maali, edellinen tehty joulukuun kolmas päivä ja välissä 16 ottelua.

  Viimeisessä erässä Jake Virtanen tekee kauden kuudennen maalinsa tyhjiin. Tulokaskauden maaliennätys on enää yhden päässä.

  Toki näillä voitoille ei kautta pelasteta ellei nyt oteta jotain 10 matsin voittoputkea - mikä taas on äärimmäisen epätodennäköistä. Vaikka tänään maalit tulivat pitkälti tuurillakin niin mieluummin noita voittopelejä katselee ja onnistumisia kuin aikaisempia pelejä missä ei oikein mikään onnistu.
   
 7. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Canucks, Moose, Pats (WHL), Ilves
  Lainaus:
  Totta, onhan se hieno joskus voittaakin. Antaa ihan erilaisen mausteen joukkueen seuraamiseen kun älyttömällä tuurilla on sentään mahdollisuus voittoihin. Tuollaista kiekon pomppimista mitä toisessa erässä nähtiin, näkee harvoin. Samalla Columbus veti pelissä neljä kutia rautoihin.

  - Boeserille kaksi viimeisintä peliä ovat olleet ehkä koko kauden vaikeimmat. Menossa on pieni pelillinen mahalasku. Edelleen peli on ihan hyvää (Columbusta vastaan hän pelasi hyvän pelin puolustussuuntaan), mutta ei ole ollut hyökkäyspäässä niin näkyvä. Toki etenkin Capsia vastaan peli oli niin "isät vastaan pojat peliä", että siinä oli lähes mahdoton noustakaan esiin.

  - Gaunce ei ole tehnyt vieläkään yhtään ns "normaalia maalia" NHL:ssä. Kaksi ensimmäistä kimposivat jalasta ja nyt laukaushetkellä katkennut maila yllätti maalivahdin. Hyvää alivoimaa jälleen.

  - Dowd pelasi hyvän pelin puolustussuuntaan.

  - Gudbransonin pari viime peliä ovat olleet ehkä hänen Canucks-uransa parasta kiekkoa. Hyvää fyysistä peliä, omassa päässä vähän virheitä ja vielä tuo maalikin. Joko hän pelaa uudesta sopimuksestaan tai sitten pelaa siirtohuhujen alla näyttöä jollekin seuralle.

  - Granlundin kokeileminen Kaksosten kanssa jäi lyhyeksi ja pelin sisällä tuli vaihto takaisin puolustavaan rooliin.
   
 8. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Canucks, Moose, Pats (WHL), Ilves
  Tuli katsottua vasta jälkilähetyksenä tuo Vancouverin viimeisin peli Minnesotaa vastaan. Brandon Sutter palasi peliin pitkän (21 peliä) tauon jälkeen ja ratkaisi ottelun jatkoajalla 2-3 vierasvoitoksi. Ensimmäistä kertaa sitten joulukuun viidennen päivän Canucksilla on nyt kaksi peräkkäistä voittoa kasassa.

  Muutenkin Sutter kantoi pelissä heti isoa ruutua. Hän pelasi pitkän sairauslomansa jälkeen heti yli 17 minuuttia. Kolmannessa erässä Sutter pelasi yli seitsemän minuuttia, hän oli jäällä ottelun varsinaisen peliajan viimeisessä vaihdossa ja heti perään jatkoajan ensimmäisessä ja viimeisessä vaihdossa.

  Harvoin pitkästä loukkaantumisesta palannut hyökkääjä on noin isoa roolia ottanut heti palattuaan. Nyt Green näytti peluutuksella, että luottaa osin puolikuntoiseenkin Sutteriin enemmän kuin joukkueen muihin senttereihin Henrik Sediniin, Gagneriin tai Dowdiin. Toisaalta ei mikään ihme. Horvatin pitäisi onneksi palata jossain tähdistöpelin jälkimainingeissa. Ilman Horvatia ja Sutteria keskusta on ollut tuuliajolla.

  Sutter vaikuttaa olevan tyytyväisempi rooliinsa tällä kaudella kuin viime kaudella;

  I just like being in a matchup role more. I feel like I’m a better penalty killer when I’m not worried about power play stuff."

  “You can focus on one thing. And some nights, when there’s a lot of penalties, going from PP to PK and back is hard. It’s hard to keep your energy and keep your focus. I think it’s helped me and our team. We all have more defined roles.”

  “The five-on-five matchup stuff, I enjoy. You know what’s expected of you. I can’t speak for everyone, but I think it’s a pretty common feeling.”


  Viime kaudella Desjardins pisti Sutteria ykkösalivoimien lisäksi toistuvasti ykkösylivoimiin. Sutter olisi hyvässä joukkuessa kolmosketjun sentteri (peliajoissa ja roolituksissa tärkeillä hetkillä), mutta tämän hetken Canucksissa rooli on huomattavasti suurempi. Horvatin jälkeen hän nauttii suurinta vastuuta keskustassa ja on siis tällä hetkellä jopa ykkössentteri kun Horvat on sivussa.

  - Markströmin neljän viime pelin torjuntaprosentti on 92.4%. Hän kertoi, että olisi alkanut kokea itseluottamuksensa nousseen kahdeksan peliä sitten. Lisäksi hänen "kisansa" Nilssonia vastaan on ohi. Tällä hetkellä Markström on joukkueelle selkeä ykkösvahti.

  - Boeserille parin vaisumman pelin jälkeen taas hyvä peli vaikka maaleja ei tullutkaan. Hän on kehittynyt isoin askelin kauden aikana puolustustehtävissä ja pelinrakentelussa. Noihin hän sanoi myös keskittyvänsä ja hyvä niin. Vastustajat ovat alkaneet tuplaamaan häntä vastaan puolustuksensa, joten hänen pitää monipuolistaa peliään. Wildia vastaan tuli silti kuusi laukausta, joten kyllä tuossa samalla haettiin myös omia osumia aktiivisesti.

  - MC MDZ ja Gudbransonim yhteispeli tökkii vaikka Gudbranson on pelannut muuten vahvasti viime aikoina (Minnesotaa vastaan hänen pelinsä ei ollut parasta). Kaksikko on ollut jäällä viisi kertaa viimeisissä seitsemässä Canucksin päähän tulleessa maalissä. Muista pakeista voisi nostaa esiin Edlerin, joka on nyt taas pelannut ihan hyvää kiekkoa. Syötöt jopa löytävät Boeserin ylivoimilla.

  - Daniel Sedin kärsii selkävammasta. Vielä ei tarkkaan tiedetä kuinka paha vamma on kyseessä.

  ***

  - Elias Petterssonia ei valittu Ruotsin olympiajoukkueeseen. Yllättävä valinta jättää noin tehokas pelaaja pois, mutta kuuleman mukaan Ruotsin Olympiajoukkueen valmennus ei ole vielä vakuuttunut Petterssonin 5-5 -pelistä fyysisen vääntövoiman puutteen vuoksi.

  Pettersson oli rankattu Corey Pronmanin prospect-listalla sijalle 10. Huomattavasti parempi sijoitus kuin Boeserilla samalla listalla vuosi sitten (tuolloin Boeser oli sijalla 31. mikä tuntui yhtä erikoiselta listaukselta kuin tämä uusin lista) .

  Pettersson teki eilen kaksi maalia CHL:n semifinaaleissa ja Växjö eteni finaaliin. Finaaleissa kohtaavat näin ollen Växjö ja JYP.

  - Adam Gaudette on pitkällä listalla yhtenä ehdokkaana Hobey Bakerin saajaksi. Hänellä on yliopistossa 17+18=35 pistettä 22 peliin. Viime viikonloppuna tuli kahteen peliin 2+2 tehot ja 10 laukausta.

  - WHL:n puolella Kole Lind on ollut taas liekeissä toivuttuaan pusutaudista. Viimeisissä 11 pelissä on tullut 20 (8+12) pistettä. Koko kaudella Lindilla on 34 peliin 56 pistettä.
   
 9. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  Samaan aikaan piti kirjoittaa lähes identtisistä asioista, mutta onneksi @nuck ehti ensin. Nyt ei tarvitse kuin kompata.

  Nyt ollaan hivenen yllättäen voittoputkessa ja Markström on näytellyt isoa roolia viime peleissä. Joukkue on myös saanut onnistumisia laajemmalla rintamalla kuin aiemmin. Lisäksi tosiaan sairastupa alkaa hiljalleen tyhjetä tai ainakin tärkeimpiä pelaajia tulee sieltä takaisin.

  Petterssonia ihmettelin kanssa, että miten ihmeessä hän ei mahdu Ruotsin Olympiajoukkueeseen. Kai sinne nyt luulisi yksi vähän fyysisesti heikompikin mahtuvan, kun muut ominaisuudet ovat jo tällä hetkellä aivan Euroopassa pelaavien kärkitasoa. Pronmanin listauksen itsekin katselin lävitse ja kyllähän sitä taas sai ihmetellä. Ei sitä kauheasti pitäisi lukea, mutta onhan tuo erikoista että esim Martin Necas, joka varattiin samassa draftissa seitsemän sijaa myöhemmin on nyt sijalla #4. Necas on nyt tehnyt Tsekin liigassa 15 otteluun 9 pinnaa, kun Pettersson on tehnyt vähän enemmän Elitserienissä.

  Gaudetten tehoja tuli kanssa katseltua ja tämän vuoden puolella hän on tehnyt neljään matsiin 5+5, joten hän on melkoisessa iskussa tällä hetkellä. Ei mennyt joulu pelkästään kinkkua syöden. Ei muuten mahtunut Gaudette tuolle Pronmanin listalle, mutta sai sentään erityismaininnan.

  Jonathan Dahlen ei mahtunut myöskään Pronmanin listalle. Toki vaikea Dahlenin tasoa on sanoakaan, kun pelaa edelleen Allsvenskanissa ja dominoi siellä joukkueensa tehotilastoja. Dahlen on joukkueen pistepörsissä 12 pisteen johdossa ja maaleissa 10 osuman vaikka on missannut 7 peliä. Dahlen johtaa koko Allsvenskanin maalipörssiä, on pisteissä kolmosena ja pinnakeskiarvo on ainoana (yli 20 peliä pelanneista) yli yhden (1.18 ppg). Tulihan tuolta Allsvenskanista NHL:ään täksi kaudeksi Jesper Bratt, joka on nostanut selvästi pistekeskiarvoon NHL:ssä, joten eiköhän Dahlen ole tuollainen 100 pinnan äijä ens kaudella.

  Demko oli mahtunut Pronmanin maalivahtien listalla sijalle 5. Edellä oli kolme venäläistä mokea ja Carter Hart. Kova on Venäjän maalivahtien tulevaisuus jos kaikista kolmesta tulee parampia NHL-maalivahtia kuin Demkosta. Jos Demkon AHL-kautta avaa sillä, että hyvä AHL-vahti Richard Bachman on pelannut Utican heikon joukkueen takana 88 % keskiarvolla ja voittanut 4 ottelua 13:sta. Demko on vastaavasti päästänyt yli maalin vähemmän per matsi, torjuntaprosentti on 92,8 ja voittoja on kertynyt 14 26:ssa ottelussa. Koko AHL:n osaltakin Demko on torjuntaprosenteissa TOP5:ssä. Aika hyvin tuon Utican pakiston takana, jossa on häärinyt ECHL-tason äijiäkin. Demkoa ei kyllä ole välttämättä tarvetta AHL:ssä kauaa marinoida, joten Nilsson voitaisiin laittaa jo trade deadlinella myyntiin tai viimeistään kesällä/syksyllä. Tiedä sitten onko nykyisillä otteilla paljoa kysyntää.
   
 10. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Canucks, Moose, Pats (WHL), Ilves
  Lainaus:
  Niin sitä olisi kuvitellut. Pettersson pelaa kovimmalla pistekeskiarvolla alle 20 vuotiaana SHL:ssä sitten Peter Forsbergin (ja itse asiassa tällä hetkellä pykälän kovemmallakin) ja on edelleen omassa joukkueessaan selvä pistekärki vaikka jätti pelejä väliin nuorten MM-kisojen vuoksi. Hän oli jo syksyllä Rikard Grönborgin Olympiajoukkuesuunnitelmissa ja on tuon jälkeen vain parantanut menoaan. Pidin melko varmana Petterssonin valintaa, mutta ei nyt sitten kuitenkaan päässyt mukaan.

  Ruotsihan jätti rannalle Petterssonin lisäksi myös muun muassa SHL:n maalipörssin kärkinimen Victor Olofssonin sekä kuusi tehokkainta SHL:ssä pelaavaa ruotsalaispuolustajaa. Ainakin näin ulospäin vaikutti siltä, että joukkueen kokoamisessa taitopuolelle ei annettu niin suurta painoarvoa kuin olisin odottanut.

  Edit: Viime peleissä Pettersson on muuten pelannut sentterinä. Nuo pelit ovat menneet toistaiseksi hienosti ja esimerkiksi tuossa CHL:n semifinaalissa Liberecia vastaan Pettersson teki paitsi nuo kaksi maalia, mutta vei aloituksensa 61.54% lukemilla. Saattaa olla, että Elias tulee pelaamaan loppukaudenkin keskellä jos tuo noin jatkuu.

  Lainaus:
  Petterssonin edellä tuossa listassa on myös muun muassa Gabriel Vilardi, joka putosi draftissa ja on tällä kaudella ehtinyt pelaamaan vain kuusi peliä. En ole noita pelejä nähnyt, mutta on tainnut mennä nuo aika hienosti kun listasijoitusta katsoo. Listan kärkipaikkaa pitää hallussaan pelaajaa (Mittelstadt), jonka yliopistoura on tähän mennessä kaukana Boeserin vastaavasta +1 draft-kaudella, mutta Boeseria ei nostettu lähellekään edes top10 sijoja. Ehkä tuossa painoi sitten vain nuorten MM-kisat. Tosin ilmeisesti tuo ei sitten näkynyt Heiskasen ja Tolvasen sijoituksissa? Ota tuosta nyt selvää ja kuten sanoit, noita listoja ei pitäisi lukea.
   
  Viimeksi muokattu: 18.01.2018 klo 00.34
 11. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Petterssonin kohdalla Pronman oli huolissaan nopeudesta ja voiman puutteesta. Vilardin kohdalla kyse ei ole tämän kauden näytöistä vaan ilmeisesti aiemmista. Necas sai suitsutusta nuorten kisoista ja siitä että oli päässyt NHL:ssä pyörimään.

  Tosin Pronman itse sanoo että saa olla eri mieltä noista asioista.
   
 12. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Canucks, Moose, Pats (WHL), Ilves
  Lainaus:
  Kuten oli myös huolissaan Horvatin ja Boeserin kanssa tuosta nopeudesta. Mutta ymmärrettävää etenkin tuo voiman puute. Ei hän valmis vielä ole. Pärjää silti SHL:ssä paljon odotuksia paremmin. Toki NHL on hänellekin kysymysmerkki niin kauan kun hän ei siellä pelaa.

  Taisi esimerkiksi Johnny Gaudreaukin aikanaan pudota Hunter Shinkarukin taakse kun oli puolestaan liian pieni. Suurimmalla osasta pelaajia on joku heikkous etenkin tuossa iässä. Se riippuu sitten arvioijan näkemyksestä miten paljon tuon heikkouden laskee olevan esteenä.

  Lainaus:
  Ilmeisesti niistä samoista näytöistä, jotka pudottivat hänet draftissa odotettua alemmas?

  Lainaus:
  Hyvä kun kertoi tuon. Kyllähän tuo hänen listansa ainakin keskustelua on taas herättänyt, mikä saattoi olla tarkoituskin.
   
 13. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Canucks, Moose, Pats (WHL), Ilves
  Vancouver Provincen artikkeli Troy Stecherista.

  Viime kauden jälkeen Stecher palkittiin kauden parhaana Vancouverin puolustajana. Sinänsä tuo ei ollut mikään ihmeellinen meriitti kun puhutaan Canucksin puolustuksesta, mutta varaamattoman ja "NHL:aan liian pienen puolustajan" tulokaskausi yllätti varmasti lähes kaikki. Tällä kaudella pelit eivät lähteneet kovinkaan hyvin käyntiin, mutta nyt hän on nostanut viime aikoina tasoaan. Vähän samanlainen toinen kausi kuin esimerkiksi Horvatilla. Suhteellisen isot odotukset hyvän tulokaskauden jälkeen, pelin hakemista joulukuulle ja sen jälkeen pelin kehittyminen.

  "When I was going through that adversity, it was more confidence than anything.

  But once I talked to coaches, sat down with them and started to understand where I was in their system and plans, and understood the reasons behind it, I gained confidence.”

  In one of his more revealing moments on the Canucks’ recent road trip, Stecher was asked if he thinks he’s now playing his best hockey of the season.

  “I think so,” he said. “My role definitely changed early on when I lacked confidence; that was on me.

  “It was about me maturing as an individual, realizing where I am in the organization, on this team and in this lineup.”


  Toivottavasti hän pystyy jatkamaan tällä pelillisellä tasolla jatkossakin. Tuota ylivoimaa voisi alkaa jo tarjoilla hänelle muutenkin. Toki tuo ylivoima on nyt toiminut, mutta Stecherin ja Boeserin yhteistyö toimi yliopistossa ja olisi hienoa nähdä miten se onnistuisi NHL:ssä. Minun mielestä Edler ei tuo tuohon ykkösylivoimaan mitään sellaista mitä Stecher ei voisi tuoda. Itse asiassa pidän Stecheria parempana syöttäjänä kuin Edleria. Edlerilla on ehkä kovempi laukaus, mutta hän ei saa sillä maaleja.
   
 14. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Canucks, Moose, Pats (WHL), Ilves
  Jonathan Dahlenin loppukauden pelipaikka selvisi. Dahlen pysyy loppukauden Timråssa Ruotsin Allsvenskanissa, jossa hän on pelannut vuodesta 2014 saakka. Huhujen mukaan muutamat SHL-seurat olivat Allsvenskanin maali- ja pistepörssejä johtavan Dahlenin perässä, mutta Dahlen kertoi, että haluaa yrittää saada Timrån Allsvenskanin finaaleihin eikä jätä seuraa tässä vaiheessa.

  Kehityksen kannalta tuo jakaa mielipiteitä. Toisaalta Dahlenille olisi tehnyt hyvää päästä pelaamaan Ruotsin korkeimmalle sarjatasolle ja saada illasta toiseen Ruotsin sarjojen parhaita pelaajia vastaan. Toisaalta Timråssa hän saa pelata varmasti isossa roolissa ja loppukauden panos takaa samalla sen, että jokaisessa pelissä pitää vääntää voitosta ja auttaa joukkueen tärkeimpänä pelaajana omaa seuraa.

  Dahlen on tehnyt tällä kaudella 30 pelissä 19+16=35 pistettä. Hänellä on Timrån sisäisessä pistepörssissä 11 pisteen ero seuraavaan ja maaleissa kukaan toinen joukkueen pelaaja ei ole ylittänyt 10 maalia. Ensi kaudella Dahlen nähdään varmaankin AHL:ssa Utican joukkueessa. Tulevaisuudessa hän saattaa parhaassa tapauksessa muodostaa tutkaparin viime kauden seurakaverin Petterssonin kanssa, mikäli kummankin pelaajan hyppy NHL-kaukaloihin tuottaa tulosta.
   
 15. Noppa10 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  Mä näkisin tämän vaan hyvänä asiana. Nousihan muuan Patrik Berglund aikoinaan suoraan allsvenskanista NHL:ään, joten ei tuo mikään ennennäkemätön hyppy olisi. SHL:ssä vaarana olisi juuttua niissä ratkaisevissa peleissä sitten enemmän tai vähemmän statistin rooliin. Mieluummin näin, että tällä kaudella isossa roolissa haetaan sitään menestystä (voittamisen kulttuuri) ja jos ei ensi kaudella vielä isoon liigaan riitä, niin sitten lainapestillä Ruotsin korkeimmalle tasolle vuodeksi kasvamaan. Tai toki AHL:kin on vaihtoehto.
   
 16. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Canucks, Moose, Pats (WHL), Ilves
  Lainaus:
  Näen tuon itsekin ehkä kuitenkin enemmän hyvänä asiana. Viime kaudella Jesper Bratt (Dahlenin varausikäluokkaa) pelasi Allsvenskanissa 46 peliä ja teki 22 pistettä. Tuolloin Dahlen teki 45 pelissä 44 pistettä. Nyt Bratt on pelannut tällä kaudella Devilsissa 43 peliä ja tehnyt 29 pistettä. Noita(kaan) kahta nyt ei voi suoraan verrata keskenään, mutta kertoo siitä, että Dahlenilla saattaisi olla ensi kaudella mahdollisuuksia NHL:ssä myös ihan hyvään tulokseen.

  Toki tuo Brattin onnistuminen on tullut ainakin minulle yllätyksenä, enkä uskalla toivoa ainakaan vielä tässä vaiheessa Dahlenilta samanlaista onnistumista. Sarjatasosta tuo hyppy ylös ei ole kuitenkaan kiinni. Voin mennä ihan metsään veikkaukseni kanssa, mutta jotenkin tuntuu Dahlenin kokeilevan ensi kaudella pelaamista Pohjois-Amerikan päässä. Siellä ehkä reitti kulkee farmin kautta ja toivottavasti onnistuu niin, että kutsu tulee ylös jo ensimmäisen kauden aikana.
   
 17. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Olipahan taas esitys kotona Edmontonia vastaan. Peli alkoi jo huonosti, kun minuutin pelin jälkeen alimpina kavereina on Gaunce ja Virtanen ja siihen Virtaselta heikko ratkaisu ja McDavid kiittää. En kyllä tiedä missä tilanteessa oli pakkipari Edler - Stecher. Heti tuon jälkeen tarjottiin ylivoimaa, mutta hyvin toiminut ylivoima oli nyt heikkoa. Tuon jälkeen ei ylivoimaa tullutkaan kuin kaksi kertaa ja toisella niistä D.Sedin heitti maalin joten kokonaisuutena yv toimii edelleen tehokkaasti.

  Ensimmäisen erän lopussa Henrik Sedin lahjoittaa kiekon Puljujärvelle ja taas verkko heiluu. Toki tuossa bonuksena Pouliot kadottaa täysin oman miehensä ja Khaira saa nousta kenenkään estelemättä tekemään maalin. Kaksi maalia ja kummatkin tosiaan täysin omista virheistä ja vielä omalla alueella.

  Toisessa erässä ensin kavennetaan sillä yv-maalilla, josta syöttöpiste myös Boeserille. Hyvä, että katkesi kolmen pelin pisteetön putki Boeseriltä. Tuon jälkeen tullaan tasoihin Sutterin maalilla erän puolessa välin ja tilanne näyttää taas hyvältä. Erän lopussa tulee sitten kylmä suihku, kun MDZ ei pysy millään Puljujärven kyydissä ja lopulta Pulju ohjaakin kiekon häkkiin. Tuosta miinus myös Sutterille, joka on kyllä paikalla muttei tee mitään.

  Kolmas erä alkaa ihan hyvin, mutta sitten yksi heikko pelaaminen Stecheriltä, kiekon menetys viivassa ja 2-1 hyökkäys Edmontonille. Puljujärvi syöttää ja Draisaitl laukoo masentavan maalin kolmannen erän alkuun. Ei tuon jälkeen oikein mitään kiriä saada aikaiseksi ja kruunana muutama sekunti sen jälkeen kun otetaan moke pois jo kolme minuuttia ennen loppua niin, ylläri ylläri, menetetään kiekko ja se on tyhjässä häkissä. Siinä oli Henkalta huono syöttö ja lisäksi Pouliot ajaa itsensä ohi tilanteesta niin siinä oli maali tarjottu aika helpolla. Voisi sanoa, että käytännössä kaikki maalit tarjottiin tänään omilla huonoilla puolustuspelaamisilla. Kapteeni Sedin kunnostautui erityisesti tänään ja keräsi hienon -3 saldon ilman mitään tehoja.

  Haetaan viestit positiiviset asiat vaikka Kole Lindistä. Lind teki viime yönä tehot 1+3 ja kasvatti pisteputkensa nyt 15 matsin pituiseksi.
   
 18. Parker27 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -
  Lainaus:
  Ilmeisesti hyviin uutisiin voidaan lisätä myös se että Bo Horvat on lähellä paluuta. Saattaa pelata jo tänään Winnipegiä vastaan.
   
 19. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Canucks, Moose, Pats (WHL), Ilves
  Lainaus:
  Vieraissa, mutta muuten kyllä täysin samaa mieltä tuosta. Jos viikon tauko poikii noin paljon kiekonmenetyksiä ja virheitä keskialueella, joukkue saisi pelata vaikka joka päivä jonkun harjoituspelin. Oilersin kunniaksi pitää kyllä myös sanoa, että joukkue käytti ratkaisupaikoissa nuo tilanteensa hyvin hyödykseen. Pari rautaakin Markströmin takana soi, joten huonommalla tuurilla peli olisi voinut päättyä aika rumiinkin lukemiin.

  Eipä tuolta nyt voi ketään oikein nostaa esiin ja toisaalta en lähde nyt lyttäämäänkään kun tulisi käsiteltyä lähes koko joukkue. Ehkä nyt Vanek ja ja Gagner voisivat nyt vähän katsella mitä siellä kentällä olisi järkevä tehdä niin, että se hyödyttäisi joukkuetta. Boeserilla on tehosaldossa -2 kun ketjukavereista Vanekilla on -17 ja Gagnerilla -15 lukemat. Lisäksi toivottavasti Baumerin yritys Del Zotton ja Tanevin yhteispelaamisesta loppuu tähän.

  Lainaus:
  Noissa viimeisissä 15 pelissä on tullut hienot 28 pistettä. Tällä hetkellä Lindilla on 22 maalia ja 62 pistettä kauden 37 pelistä ja ihan pelkkiin tehopisteisiin tuo hänen pelinsä ei perustu. Melkoinen piikki lihassa hän tuntuu usein olevan vastustajille. Harmi kun se nuorten kisojen paikka saattoi mennä kisojen alla olleeseen pusutautiin, sillä olisi ollut mielenkiintoista nähdä Kole kisoissa. Toki Kanada oli hyvä joukkue ja paikan saaminen ei olisi tullut automaationa vaikka hän olisi ollut koko kauden kunnossa.

  Lind voisi olla esimerkiksi Dahlenin kanssa ihan mielenkiintoinen seurattava ensi kaudella farmissa.

  Lainaus:
  Ehdottomasti joukkueen tärkeimmän pelaajan paluu on positiivinen asia. Silloin kun Horvat oli vielä mukana, Vancouverilla oli saldo 14-10-4. Tuon jälkeen ollaan menty saldolla 4-12-2. Toki edelleen toistan, että yhden pelaajan merkitys ei ole noin iso, mutta Horvat oli jälleen tällä kaudella joukkueen sytyttäjä useimpina iltoina ja hänen puuttumisensa on kyllä näkynyt. Saa nyt sitten nähdä miten kauan hänellä menee saada täysi pelikunto päälle. Jalan pitäisi olla nyt ainakin lähes täysin kuntoutunut, mutta muuten pelaamattomuus saattaa poikia vähän ongelmia.