Vancouver Canucks 2015–2016

  • 81 160
  • 414

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Teen nyt tänne myös Vancouverin kauden avausketjun, vaikka tämä varmaan minun ja Mr. Smithin kanssa kaksinpuheluksi meneekin. Yritetään pitää silti ketjua yhdessä pystyssä.

Vancouverin viime kauden runkosarja meni odotuksiin nähden paremmin kuin monikaan uskalsi toivoa. Joukkue eteni uusitulla seura- ja valmennusjohdolla NHL:n kuudenneksi huonoimmasta joukkueesta kahdeksanneksi parhaaksi. Tuon Canucks teki vielä nuorentaen ryhmäänsä. Lisäksi organisaatio hankki farmiin lisää syvyyttä tuovia pelaajia ja varasi jälleen toisenkin pelaajan ykköskierroksella, pitäen myös kakkoskierroksen varauksensa.

Playoffit menivät heikosti kuten aina viime kausina, mutta lopputuloksena Vancouverilla on tällä hetkellä kuitenkin suhteellisen kilpailukykyinen joukkue NHL:ssä, menestyvä farmi ja Vancouverin mittarilla harvinaisen hyvä nuorten hyökkääjien kattaus prospect-puolella, jota vetää jo NHL-roolin ottanut parikymppinen Bo Horvat. Nyt uuden seurajohdon olisi aika ottaa seuraava askel ja onkin mielenkiintoista seurata miten joukkue tuon tulee tekemään.

Yhden kauden perusteella ja medialle antamiensa lausuntojen mukaan manageri Jim Benningin tavoite on “uusia joukkueen perustuksia lennosta”. Tämä tarkoittaa sitä, että samalla kun tavoite on olla joka kausi playoffeissa, samaan aikaan joukkuetta nuorennetaan. Tavoite voisi ehkä olla erilainen ilman kanadalaiskaupungin fanien antamaa painetta menestykseen, ilman Sedineitä ja muuta kokenutta runkoa (useita siirtoja estäviä pykäliä) ja ilman sitä, että NHL- seuran pyörittäminen on omistajille kuitenkin lopulta business'ta.

Selvää on, että lennosta joukkueen huipulle rakentaminen on haastavaa. Toinen reitti huipulle olisi karsia joukkue aseettomaksi ja käydä odottamaan varaustilaisuuksia, joista poimia ikäluokan parhaat hedelmät. Tuohon karsimiseen pystyisi jokainen manageri, jopa tämän kirjoittaja. Tuohon vaadittaisiin kuitenkin omistajien lupa, mitä Vancouverin tapauksessa ei ole ja suunnitelma mitä Vancouverin tilanteessa ei olisi helppo toteuttaa, vaikka lupa olisi. Karsimisen jälkeen alkava huippujoukkueen rakentaminen ja etenkin huipulla pitäminen vasta osoittaisi ammattitaidon seurajohdolta.

Lennosta vaihtamisen hyvänä puolena voi pitää sitä, että kilpailukykyisessä organisaatiossa vaatimustaso ja sisältä tuleva tuki on parempaa, kun laatua on enemmän. Nuoria pelaajia ei ajeta liian ahnaasti liian suuriin saappaisiin. Mahdollisen menestyksen saavuttamisen johdosta tuleva playoff-paikka kehittää myös nuoria pelaajia. Lisäksi useiden kokeneiden laatupelaajien taholta tuleva esimerkin näyttäminen nuorille on paremmassa kunnossa. Huonona puolena voidaan pitää puolestaan sitä, että pahimmillaan seura ei saa edes top10 varausta, mutta jää silti ulos playoffeista.

Tuo lennosta vaihtaminen vaatii luonnollisesti oikeiden päätösten lisäksi sitä, että joukkueen pitää olla liikkeissään aggressiivinen nuorentamisen suuntaan. Joukkueen pitäisi pystyä myymään veteraanit oikeaan aikaan, eli kun näillä on vielä arvo lähellä huippua ja tilalle olisi saatavilla samaan aikaan - joko vapaiden agenttien markkinoilta tai farmista/prospekteista - mitat täyttäviä paikkaajia. Veteraaneista saatavat kompensaatiot pitäisi suunnata nuoriin NHL:n kynnyksellä oleviin pelaajiin tai varausvuoroihin. Haaste tulee siinä, että veteraanien oikean aikaisen liikuttamisen lisäksi joukkueen pitää pystyä arvioimaan nuoret oikein. Lisäksi liian voimakasta joukkueen nuorentamista pitää välttää - asia, jossa usein tasapainoillaan ja joskus otetaan riskejä.

Tällä hetkellä tilanne on se, että kesällä 2016 neljä Vancouverin veteraania tulee rajoittamattomiksi vapaiksi agenteiksi (Vrbata, Hamhuis, Bieksa ja Läck). Moni liputtaa tällä hetkellä kolmospariin pudonneen ja 4.6 miljoonaa joukkueen palkkakatosta vievän Bieksan lähdön puolesta, mutta sen sijaan isomman roolin veteraanien Hamhuisin ja Vrbatan lähtöä ei monikaan toivo ja Läckiä pidetään yleisesti suuressa suosiossa. Joku tai jotkut noista todennäköisesti kuitenkin lähtee, kun joukkue on tämänhetkisessä rakennusvaiheessa.

Hyökkäys

(Suluissa olevat luvut ovat pelaajien palkkakattoon vaikuttavia summia ja sopimuksen päättymisvuosia, tuon jälkeen oleva kirjainlyhenne tarkoittaa onko pelaaja tulossa sopimuksen jälkeen rajoittamattomaksi vapaaksi agentiksi [UFA] vai rajoitetuksi vapaaksi agentiksi [RFA]).

Daniel Sedin (7.0 /18 ->UFA)
Henrik Sedin (7.0/18 -> UFA)
Radim Vrbata (5.0/16 -> UFA)
Derek Dorsett (2,65/19 -> UFA)
Alexandre Burrows (4,5/17 -> UFA)
Jannik Hansen (2,5/18 -> UFA)
Chris Higgins (2,5/17 -> UFA)
Nick Bonino (1,9/17 -> UFA)
Zack Kassian (1,75/16 -> RFA)
Sven Bärtschi (1.43/15 -> RFA)
Ronalds Kenins (0,93/15 -> RFA)
Bo Horvat (0,925/17 -> RFA)
Linden Vey (0,74/15 -> RFA)
Brandon McMillan (0,625/15 -> RFA)


Rajoitetut vapaat agentit hyökkääjissä:

Ronalds Kenins
Linden Vey
Sven Bärtschi
Brandon McMillan


Rajoittamattomat vapaat agentit hyökkääjissä 1.7:

Brad Richardson
Shawn Matthias


Hyökkäykseen vahvimmin tarjolla olevat farmi-/ junioripelaajat:

Cole Cassels (0,642/18 -> RFA)
Brendan Gaunce (0,863/17 -> RFA)
Alexandre Grenier (0,775/15 -> RFA)
Jake Virtanen (0,925/18 -> RFA)
Jared McCann (0,925/18 -> RFA)
Hunter Shinkaruk (0,925/18 -> RFA)


Puolustus:

Alex Edler (5,0/19 -> UFA)
Kevin Bieksa (4,6/16 -> UFA)
Dan Hamhuis (4,5/16 -> UFA)
Chris Tanev (4,45/20 -> UFA)
Luca Sbisa (3,6/18 -> UFA)
Yannick Weber (0,85/15 -> RFA)
Ryan Stanton (0,55/15 -> RFA)


Rajoitetut vapaat agentit puolustuksessa:

Yannick Weber
Ryan Stanton
Frank Corrado (0,6/15 -> RFA)
Adam Clendening (0,925/15 -> RFA)


Rajoittamattomat vapaat agentit puolustuksessa: -

Maalivahdit:

Ryan Miller (6,0/17 -> UFA)
Eddie Läck (1,15/16 -> UFA)
Jacob Markström (1,2/15 -> RFA)
Joacim Eriksson (0,925/15 -> RFA)


Jatkuu...
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Jatkuu...

Uuden seurajohdon tärkeimpiä jatkosopimuksia viime kesänä olivat Kassianin ja Tanevin jatkosopimukset. Nyt paineen pitäisi olla pienempi noiden jatkosopimusten suhteen, sillä oikeastaan vain Yannick Weberin ja varauksin Ronalds Keninsin ja Jacob Markströmin kanssa voitaisiin miettiä useampivuotista jatkosopimusta. Markströminkin tilanne on tosin aika lailla auki tällä hetkellä jo sen suhteen, että jatkaako ruotsalainen ylipäänsä joukkueessa.

Muuten joukkuetta tullaan varmaankin jälleen nuorentamaan asteittain ja etenkin hyökkäystä, jossa on tulossa enemmän laatua omista. Horvat, Virtanen, Sedinit, Bonino, Hansen ja Bärtschi ovat varmaankin ainoat varmat jatkajat, muiden kohdalla on kysymyksiä. Puolustuksessa ykköspari ja uudella sopimuksella pelaava Sbisa sekä viime kauden hankinta Clendening ovat luultavasti ainoat varmat jatkajat. Kuten todettua, Bieksaa moni fani toivoisi kaupattavaksi, mutta toinen asia on sitten, millaisena seurajohdossa nähdään hänen johtajuutensa joukkueelle ja suostuisiko hän purkamaan siirron estävän pykälänsä.

Kokonaiskuvassa seura ei ole tällä hetkellä haastaja ja kun huipulta on tultu alas, pudotuspelimenestys on ollut surkeaa ja rakennustyökin on vielä alussa, faneilla on kovat ajat. Playoff-paikkaan joukkuetta yritetään silti hinata. Hiljalleen lähtee kokemusta muualle ja omia nuoria tuodaan sisään. Ensi kauden aikana joukkueessa Bärtschi, Clendening, Corrado ja ehkä Virtanenkin pyritään ajamaan sisään. Tanevilta, Kassianilta, Horvatilta, Markströmiltä (mikäli jatkaa), Keninsilta ja Veylta toivotaan puolestaan edelleen parantuvia otteita.

Seura satsaa nuorten pelaajien hankintaan (esimerkkejä Bärtschi, Clendening ja Pedan), farmijoukkueen laatuun sekä varaustoimintaan aikaisempaa enemmän. Mikäli varaustoiminnassa onnistutaan, tämä viime kaudella aloitettu uudistaminen saattaa poikia tuloksia kolmen-viiden vuoden päästä. Vancouver valmistautuu jo “aikaan jälkeen Kaksosten” ja tuo vaatii nyt kärsivällisyyttä sekä oikeita päätöksiä.

Hahmottelen vähän omia fantasialiikkeitäni. Todellisuudessa nuo tulevat taas olemaan aika erilaiset käytännössä, mutta näitä on tässä vaiheessa kesää mielenkiintoista pyöritellä.

Maalivahtitilanteen hahmotelma

Viime kesänä tähän aikaan Vancouverin maalivahtitilanne koettiin epävarmaksi tekijäksi koko joukkueelle, kun Läckillä ei ollut kuin yksi puolikas kohtalaisen hyvä kausi alla ja Markström ei ollut vakiinnuttanut asemaansa NHL:ssä. Tuota epävarmuutta paikattiin kokeneella Millerilla. Nyt maalivahtitilanne on seuran kesän kannalta ehkä se mielenkiintoisin tekijä ennakkoon ratkaistavaksi. Läck meni eteenpäin ja nyt yksi maalivahti lähtee, mutta kenet kannattaisi myydä? Tuohon tuskin on oikeaa vastausta olemassa tällä hetkellä.

Benning kertoi Markströmin olevan nyt valmis vastuuseen NHL:ssä. Isokokoinen ruotsalainen onkin mennyt eteenpäin ja pelannut uransa parhaan kauden farmissa. Miller on puolestaan - huolimatta viime kauden epätasaisuudestaan - edelleen pätevä ykköstorjujana ja hänen kuuden miljoonan dollarin sopimuksensa tekee hänen kauppaamisensa vaikeaksi. Läck oli puolestaan viime kaudella ja etenkin kauden lopulla ehkä vielä Milleria parempi maalivahti, hän on mennyt koko ajan eteenpäin ja on fanien suosikki.

Mielenkiintoista nähdä mitä Canucks tekee. Millerin näkisin jatkavan sopimuksen vuoksi, joten toinen ruotsalaisista on luultavasti siirtoikkunassa ja kumpaakin maalivahtia Canucks on pitänyt omana projektinaan. Läckistä saisi varmaankin paremman kaupan aikaan kun Markström on edelleen kysymysmerkki NHL-tasolla, joten ratkeaisiko tämä päätös tuohon? Itse pidän Läckistä paljon ja haluaisin hänen jatkavan, mutta ymmärrän jos Canucks kauppaa hänet tässä vaiheessa pois. Tuo voi olla väärä päätös tulevaisuuden kannalta, mutta Markströmiä parempaa AHL-maalivahtia ei juuri löydy ja Demko on tulossa takaa. Paljon päätös riippuu varmasti myös siitä, mitä Läckillä tai Markströmillä voisi saada vaihdossa.

Hyökkäyksen hahmotelma

Viime kesänä Ryan Keslerin tilanne oli avainosassa Vancouverin kesää, nyt ei vastaavanlaisia isoja uhkatekijöitä ole. Haasteita ja mielenkiintoista seurattavaa kuitenkin riittää. Itse päästäisin mahdollisesti sekä Brad Richardsonin (riippuen palkkapyynnöstä) että Shawn Matthiaksen pois, sillä uskon kummankin pelaajan hakevan palkankorotusta hyvien kausien jälkeen ja Vancouverilla ei ole luultavasti järkevää lähteä vastaamaan noiden pelaajien muualta saatuihin sopimuksiin. Kummatkin ovat kahden alemman ketjun pelaajia ja kun heidän auki jättämiin paikkoihin olisi nuoria tulossa, voisi olla jopa parempi tehdä tässä tilanteessa tilaa.

Kokeneista hyökkääjistä Radim Vrbatan, Zack Kassianin ja Chris Higginsin tilanteet ovat pohdittavia. Vrbata pelasi viime kaudella huippukauden ja teki yli 30 maalia. Seurajohdossa pitäisi nyt miettiä, kuinka todennäköisesti hän ampuu ensi kaudellakin tuon määrän osumia, mikä on hänen todellinen arvonsa joukkueelle, millaiset ovat joukkueen menestymismahdollisuudet ja mihin joukkue kaipaa eniten vahvistusta.

Uskoisin 30 maalia rikkoneeseen ja viiden miljoonan dollarin hintalapulla olevaan pelaajaan olevan kiinnostusta ja uskon Vrbatasta saatavan ensimmäisen kierroksen loppupään varausvuoron (tai kaksi kakkoskierroksen varausta). Olisiko järkevämpää tässä tilanteessa myydä mies hyvän kauden jälkeen pois ja rakentaa tulevaisuutta kaupan palasilla vai pitää hänet vielä yhden kauden? Itse kallistuisin ensimmäiseen vaihtoehtoon, vaikka Vrbata erittäin arvokas hyökkääjä olikin.

Entä Kassianin ja Higginsin tilanteet? Zack Kassian olisi pelillisesti arvokas pelaaja pidettäväksi, mikäli hän pysyy kunnossa. Uskon hänellä olevan kykyjä nähtyä parempaan ja hänellä on aika harvinainen taito-koko -yhdistelmä. Viime kaudella seuran sisällä nähtiin kuitenkin jonkinlainen tapahtumaketju hänen ja valmennuksen kesken. Tuntui siltä, että Kassianin ja valmennuksen yhteistyö ei toiminut parhaalla mahdollisella tavalla. Jos tuo tunne oli oikea, niin pitää miettiä sitä, kuinka pahasti välit ovat menneet ja saako kaksikko yhteistyönsä jälleen kuntoon.

Chris Higgins ei ole puolestaan kakkosketjun pelaaja, vaikka pelasi viime kauden kakkosketjussa. Kahteen alempaan ketjuun olisi tarjolla nuoremmat Kenins ja Gaunce sekä kokeneemmista pelaajista Dorsett. Higgins olisi hyvässä joukkueessa arvokas kovia puolustusminuutteja ja alivoimaa pelaava hyökkääjä, mutta Canucks ei ole tällä hetkellä viime kausien playoff-menestykseen peilaten haastaja. Uticassa on tulossa kakkosketjuun pelityyliltään sopivampi Sven Bärtschi, joka ansaitsisi farmipelien perusteella mahdollisuuden ja jolle se pitää tarjotakin.

Omissa toiveissani näkisin Vrbatan (vaihdossa varausvuoro/-ja), Higginsin (varausvuoro), mahdollisesti Richardsonin (UFA) ja Mathiaksen (UFA) lähtevän, Kassianin pysyvän. Nelosketjua vahvistaisin hyvällä aloittajalla, koska Vancouver oli viime kaudella NHL:n 28. paras aloituksissa ja joukkueen paras oli 19-vuotias tulokas. Cole Cassels tuskin on vielä valmis ilman pelejä farmissa ja Linden Vey ei ole ratkaisu ainakaan aloituksiin, joten ilman Richardsonin sopivaa jatkosopimusta tuon hankinta menisi ulkopuolelta.

Nelosen laidalle tulee Dorsett ja vaikka en pidäkään nuorten liian nopeasta ylöstuonnista, toisella puolella antaisin Virtaselle viime kaudella nähdyn “horvatmaisen” näyttöpaikan nelosen roolissa. Virtanen sai AHL:n playoffeissa paljon kehuja sekä valmentaja Greenilta että manageri Benningilta pelistään ja hän nousi siellä nelosketjusta kakkosketjuun ennen sairastumistaan. Liike ja fyysinen peli ovat NHL-tasoa (nähdäkseni jo nyt Vancouverin parhaimmistoa), joten nelosketjun rooliin nuo voisivat riittää, vaikka puolustuspeli parannusta kaipaisikin. Farmista paikkaa kahteen alempaan ketjuun kärkkyisi selvästi eteenpäin mennyt Alexandre Grenier sekä Vancouverin kesän 2012 ykkösvaraus, voimahyökkääjä Brendan Gaunce.

Daniel Sedin (7) - Henrik Sedin (7) - Kassian (1.75)
Bärtschi (~1.5) - Bonino (1.9) - Burrows (4.5)
Kenins (~1.1) - Horvat (0,925) - Hansen (2.5)
Dorsett (2.65) - "Letustu?"/Richardson? (~1.6) - Virtanen/Vey (~1,0)

13 hyökkääjällä tuon kokoonpanon budjetti olisi noin 35 miljoonaa.

Pois siis (mahdollisesti) Richardson, Matthias, Vrbata ja Higgins. Tilalle nuoremmat Bärtschi, koko kauden mahdollisuuden saava Kenins ja ehkä Virtanen ja "Letustu(?)". Kassian saisi jatkaa Kakkosten kanssa ja Horvat haastaisi Boninoa tuohon kakkosketjun sentterin rooliin kauden aikana. Paperilla tuo hyökkäys olisi heikennys viime kauteen, mutta positiivista tuossa olisi Horvatin ja Kassianin kasvavat roolit ja askel nuorentamiseen. Lisäksi Bärtschi sekä mahdollisesti Virtanen saattaisivat yllättää. Nelosen laiturit olisivat mielenkiintoisia ryskääjiä jos Dorsett ja Virtanen pelaisivat yhdessä.

Jakuu...
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Puolustuksen hahmotelma

Nähdäkseni Vancouverin ongelma viime kaudella oli puolustuksessa ja siksi pyrkisin hankkimaan sinne nyt apuja. Chris Tanev ja Alex Edler tulevat jatkamaan yhdessä ykkösparissa pelaamista ja hyvä niin. Luca Sbisa on lähes yhtä varmasti edelleen kolmosparissa. Sen sijaan kakkosparin kokoonpano on kysymysmerkki. Dan Hamhuis olisi sinne pelillisesti luontevin sijoittaa, mutta hänenkin osaltaan nousevat pintaan samat kysymykset kuin Vrbatalla. Olisiko sopimuksen viimeistä vuotta pelaavaa puolustajaa järkevää lähteä kauppaamaan nyt hänelle heikomman kauden jälkeen, vai pitää omilla esimerkin näyttäjänä?

Hamhuisin osalta kallistuisin ehkä kuitenkin tuohon pitämiseen ja esimerkin näyttämiseen jollekin nuoremmalle puolustajalle, ellei sitten joukkue usko saavan vapaiden agenttien markkinoilta tilalle suunnilleen samantasoista puolustajaa. Mikäli esimerkiksi Zbynek Michalek saataisiin kiinnitettyä järkevällä sopimuksella ja Hamhuisilla olisi mahdollisuus saada ensimmäisen kierroksen loppupään varausvuoro, kauppa voisi tulla kysymykseen. Hammerin osalta tuossa tosin merkitsee paljon hänellä oleva siirrot estävä pykälä ja kotiseutu. Hän ei välttämättä kotiseudultaan halua lähteä perheellisenä miehenä muualle kiekkoa lätkimään. Näin ollen näkisin Hamhuisin jatkamisen seurassa todennäköisenä.

Hammerin pakkipariksi olisi tarjolla Weber, Bieksa, Clendening, Corrado, Stanton tai ulkopuolelta hankittava vahvistus. Tässä kohtaa lähtisin kokeilemaan UFA-markkinoilta BC-syntyistä ja entistä Trail Smoke Eatersin ja Vancouver Giantsin puolustajaa Cody Fransonia. Fransonin pelit eivät menneet putkeen Nashvillessa, mutta tuo seuravaihto ja loppukauden 23 peliä eivät silti pilaa koko pelaajaa. Hän on ollut NHL:n 30 tehokkaimman puolustajan joukossa tasakentin viimeiset viisi kautta ja takonut tasaisesti noin 30 pisteen kausia Torontossa. Franson olisi 28-vuotiaana edelleen hyvässä peli-iässä muutaman kauden kuluttuakin kun Canucks saa toivottavasti jalkeille kilpailukykyisemmän joukkueen.

Fransonin tulon tiellä olisi vain Bieksan sopimus, joten Bieksasta pitäisi päästä eroon ennen sitä. Mikäli tuossa ei onnistuta, joukkueen puolustusta on vaikea lähteä muuten muuttamaan. Mikäli taas onnistutaan, kolmospariin olisi tarjolla Sbisan kaveriksi rajoitetut vapaat agentit Weber, Clendening, Corrado ja/tai Stanton. Weberilla oli tuosta nelikosta eniten erityisosaamista viime kaudella ylivoimavastuun ansiosta ja hän saattaa olla lähimpänä pelipaikkaa.

Benning sanoi huomanneensa viime kauden aikana, että Läntisessä konferenssissa pitää olla 10-11 NHL-tasoista puolustajaa riveissä ja tuohon hän tulee pyrkimään. Näin ollen Vancouver tullee roikottamaan muutamaa pakkia mukana reservissä. Toivottavasti ainakin Biega jatkaa Uticassa, niin siellä olisi vähintään yksi luotettava puolustaja lisää.

Edler (5) - Tanev (4.25)
Hamhuis (4.6) - Franson (5)
Sbisa (3.6) - Weber (1.5)
(Corrado/Clendening/Stanton)

Seitsemällä puolustajalla (olettaen Fransonin caphitin olevan tasan 5 miljoonaa ja Weberin uuden sopimuksen arvon 1.5 miljoonaa) puolustuksen kokonaisbudjetti olisi noin 25 miljoonaa.

Näin ollen joukkueen kokonaisuus noilla siirroilla:

Daniel Sedin (7) - Henrik Sedin (7) - Kassian (1.75)
Bärtschi (~1.5) - Bonino (1.9) - Burrows (4.5)
Kenins (~1.1) - Horvat (0,925) - Hansen (2.5)
Dorsett (2.65) - Letustu?/Richardson? (~1.6) - Virtanen/Vey (~1,0)

Edler (5) - Tanev (4.25)
Hamhuis (4.6) - Franson (5)
Sbisa (3.6) - Weber (1.5)
(Corrado/Clendening/Stanton)

Miller (6)
Markström (1.5)

Kokonaisbudjetti: 67.5 milj.

Pois:

Vrbata -- ykköskierroksen lopun varausvuoro '15/16
Läck -- 2. kierroksen varausvuoro '15
Higgins -- 3-4. kierroksen varausvuoro '15
Bieksa -- 3-4. kierroksen varausvuoro '15
Matthias -- UFA
Richardson? -- UFA

Tilalle:

Bärtschi
Kenins
Letustu?
Virtanen
Franson
Markström

Jatkuu...

Oma prospect-listaus tällä hetkellä (20.6.2015). *En laskenut mukaan Markströmiä, kun mittariin on tullut "jo" 25 vuotta.

1. Jake Virtanen, RW: Viime kesänä käydyn olkapääleikkauksen ja siitä tulleen kuukausien sairausloman vuoksi vaikea kausi takana, mutta fyysisessä pelissä, laukauksessa ja luistelussa NHL-tasoa. Paransi peliään kauden lopulla AHL:n playoffeissa mitä enemmän sai vastuuta.

2. Jared McCann, C: Kärsi kauden aikana mononukleoosista, mutta pelasi pisteellisesti jopa paremman kauden OHL:ssa varauksensa jälkeisenä kautena kuin Horvat. McCannilla on hyvä laukaus ja hän pelaa koko kentän alueella, fyysisessä pelissä on eniten parannettavaa.

3. Thather Demko, G: Vaikutti lupaavalta maalivahdilta jenkkien nuorten joukkueessa MM-kisoissa. Meni eteenpäin seurajoukkueessaankin. Iso maalivahti, jolla on erittäin nopeat jalat. Demkolla on mahdollisuudet tulevaisuuden ykkösvahdiksi.

4. Sven Bärtschi, LW: Pelityyli sopi Uticaan ja oli joukkueen johtava pelaaja loukkaantumiseensa saakka. Väläytteli myös NHL:ssä tekemällä kolmeen peliin kaksi maalia. Sveitsiläinen on erinomainen pelintekijä ja syöttäjä. Pääsee ensi kaudella pelaamaan NHL:ssä.

5. Cole Cassels, C: Parantanut koko ajan ja oli Memorial Cupin voittaneen Oshawan arvokkain pelaaja viime kaudella. Cassels on kokonaisvaltaisessa pelissä lahjakas pelaaja, mutta onko hänestä koskaan johtavaan rooliin NHL:ssä? Luistelu vaatii kehitystä.

6. Brendan Gaunce, LW/C: Laituriksi siirtynyt iso ja painava hyökkääjä oli Utican managerin Pat Conacherin mielestä joukkueesta eniten yllättänyt pelaaja viime kaudella. Voimahyökkääjällä on hyvä laukaus ja hyvät johtajan ominaisuudet. Eniten kehitettävää on luistelussa.

7. Alex Grenier: RW: Meni isoin askelin eteenpäin viime kauden aikana ja voi yllättää jopa paikalla NHL:ssä syksyllä. Pitkä ja ulottuva hyökkääjä, jolla on taitavat kädet.

8. Frank Corrado, D: Hyvin liikkuva puolustaja pelasi vaihtelevan kauden. Kärsi viime kesänä loukkaantumisesta ja kausi alkoi heikosti. Päästyään mukaan rytmiin, pelasi ajoittain erittäin hyvin, kunnes loukkaantui jälleen. Pääsi mukaan playoffeihin, joissa täytti paikkansa. Kokonaisuutena kaudesta jäi mieleen epätasaisuus, mikä tosin johtui loukkaantumisista.

9. Adam Clendening, D: Chicagosta tullut puolustaja pelasi paremmin NHL:ssä kuin AHL:ssä. Älykäs syöttäjä, mutta saisi olla nopeampi ja voimakkaampi. Saa ensi kaudella näyttöpaikan NHL:ssä.

10. Hunter Shinkaruk, LW: Kehittyi kauden aikana hyvin farmissa ja pelasi joulun jälkeen jo hyvää kiekkoa. Shinkarukilla on kova maalintekijän tahto ja lahjakkuus, mutta hän missasi vähän liikaa tilanteita. Luistelu ja voima pitää saada paremmille tasoille, mutta kaiken kaikkiaan kehittynyt kausi oli lupauksia herättävä.

Jatkuu...
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Jatkuu...

11. Andrey Pedan, D: Erinomaiset fyysiset lahjat. Dominoi nuoreksi pelaajaksi harvinaislaatuisesti fyysisessä pelissä AHL-tasolla. Kehittyi isoin askelin kauden aikana siirtonsa jälkeen. Halu tapella ja aivotärähdykset ei ole hyvä yhdistelmä.

12. Jordan Subban, D: Montrealin P.K Subbanin veli oli OHL-seuransa Bellevillen selkeä maali- ja pisteykkönen puolustajan roolista huolimatta. Lahjakas hyökkäävä puolustaja, joka valittiin OHL-valmentajien toimesta selvästi konferenssinsa parhaaksi hyökkääväksi puolustajaksi. Pieni koko tuo kysymyksiä ammattilaisuralle.

13. Nikita Tryamkin, D: Parimetrinen ja reilusti päälle 100 kiloinen puolustaja pelasi toissa kaudella Venäjän nuorten maajoukkueessa hyvät MM-kisat. Oli viime kaudella seurajoukkueensa Avtomobilistin vakipuolustajia, mutta pelasi syvyysroolissa. Saanee ensi kaudella isomman vastuun ja siirtynee kaudeksi 2016-17 Uticaan kokeilemaan miten ura aukeaa Pohjois-Amerikassa. Liikkuu kokoisekseen yllättävän hyvin, mutta kiekollinen peli vaatii kehitystä.

14. Nicklas Jensen, RW: Oli vielä vuosi sitten korkealla Vancouverin prospect-listalla ja pelasi hetken aikaa hyvin myös NHL:ssä, mutta pelasi menneellä kaudella heikon kauden. Istui farmissa osin katsomossakin, vaikka piti olla joukkueensa avainhyökkääjiä. Ensi kausi kertoo paljon tulevaisuudesta.

15. Ben Hutton, D: Isokokoinen kiekollinen puolustaja tuli hyvien Mainen yliopistovuosien jälkeen Uticaan loppukaudeksi pelaamaan neljä peliä ja teki yhden maalin. Saanee ensi kaudella vakiroolin Uticassa ja silloin nähdään taso paremmin.

16. Joacim Eriksson, G: Eriksson on pelannut Uticassa hyvin, vaikka jäikin Markströmin varjoon. Hän oli ennen lähtöään Pohjois-Amerikkaan yksi eurokenttien parhaista maalivahdeista ja lahjakkuus on vieläkin tallella, mutta tie on kivinen Markströmin ja Läckin ollessa edessä.

17. Anton Cederholm, D: Voimakas ja fyysinen ruotsalainen pelasi seurajoukkueessaan WHL:n Portlandissa yli 25 minuuttia peliä kohden. Ei tehnyt juurikaan pisteitä, mutta täytti puolustavan puolustajan tonttinsa hyvin. Pitää kehittyä kokonaisvaltaisessa pelissä. Saanee ensi kaudella vastuuta Uticassa.

18. Alex Friesen, C: Pelasi kakkosketjun keskellä Uticassa, vaikka ei ole pelaajatyypiltään luontainen hyökkäävä pelaaja, vaan enemmän kova työntekijä ja puolustuspään osaaja. Arvokas pelaaja farmille, mutta Friesenillä ei ole juuri mitään muuta NHL-lahjakkuutta kuin kova työnteko.

19. Joe Cannata, G: Lahjakas maalivahti meni menneen kauden aikana eteenpäin. Uticassa Cannatalle ei tullut Markström-Eriksson -kaksikon takaa kuin muutama peli, mutta hän pelasi noissa vakuuttavasti. Pääosa kaudesta sujui Utican vahvan maalivahtitilanteen vuoksi ECHL:ssä, jossa hän oli tähdistöottelun avaavana maalivahtina. Teki juuri jatkosopimuksen seuraan ja saanee ensi kaudella enemmän pelejä farmissa.

20. Kyle Pettit, C: Viime kesänä kuudennella kierroksella varattu iso puolustava hyökkääjä, joka valittiin OHL-valmentajien toimesta konferenssinsa parhaaksi aloittajaksi ja kolmanneksi parhaaksi puolustavaksi hyökkääjäksi. Kysymysmerkkejä hyökkäyspelissä. Ensi kausi on mielenkiintoinen kuin Eriesta lähtevät mahdollisesti sekä McDavid että Strome edestä pois.


Sitten vaan keskustelu käyntiin tässäkin ketjussa.
 

orpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks, Kärpät
Kiitokset nuckille kattavasta avauksesta. Itellä jää kirjoittelu yleensä vähemmälle koska te Mr.Smithin kanssa hoidatte sen puolen paljon paremmin. Yleensä omat mietteeni perustuvat pitkälti fiilikseen kuten myös tässäkin postauksessa.

Itse toivoin jo viime kesänä,että Canucks olisi aloittanut re-buildin agressiivisesti ja enkä edes niin salaa mielessäni toivonut,että oltaisiin jopa taisteltu McEichelistä. Mutta toki Detroitin tyylinen lennosta rakentaminen on kunnioitettavampaa ja enemmän osaamista vaativaa kuin täysi re-build. Katsotaan ja toivotaan että lennosta muokkaaminen onnistuu.

Uutta maalivahti gatea lähtisin purkamaan Läckin treidaamisella. Syitä tähän on parempi (joskin silti aika pieni) vastine ja lisäksi oma fiilis sen suhteen että Markström nousee uudelle tasolle myös shown puolella.

Pelaajista itsekin toivoisin Bieksan korvaamista esim. juuri Fransonilla. Hamhuisia en lähtisi treidaamaan ellei vastineeksi tule överihintaa.

Vrbatasta voitaisiin toki luopua kun hyvä kausi alla ja vastine voisi olla ihan hyvä. Lisäksi tällä siirrolla oma suosikkini Kassian voisi saada juurikin tuon ykkösketjun roolin lähtökohtaisesti koko kaudelle ja toivon mukaan viimein lunastaisi potentiaaliaan taitavana voimahyökkääjänä. Kenties uusi West Coast Express muodostuisi tällä tavoin?

Richardson ja Matthias kiertoon,mikäli hintalappu muodostuu liian suureksi. Virtasta ja Gauncea lähtisin rohkeasti ajamaan sisään alaketjujen kautta. Kuinkahan suurta hintalappua Brad Richards pitää itsellään? Olisiko hänestä ratkaisua 2/3/4 sentterin tontille? Luultavasti kyllä saa varmemman kakkossentterin roolin ja palkan jostain muualta. Canucksilla kun on varmasti tarkoitus Horvaria jo ajaa haastamaan kakkossenan paikkaa. Boninohan meillä siinä jo onkin haasteeseen vastaamassa.

Muuta en tähän fiilistelyviestiin mökiltä ja puhelimella jaksa kirjoitella. Mutta koitan olla kauden aikanakin aktiivisempi kirjoittamisen osalta. Mielenkiintoinen kausi on kyllä tulossa, josta tosin kaikki ei johdu pelkästään Canucksin tilanteesta vaan myös Edmontonin meininki kiinnostaa. En joukkuetta fanita tai juuri edes arvosta millään tasolla,mutta kiinnostaa kyllä nähdä miten muutokset johdossa ja valmennuksessa näkyvät kun nuorta potentiaalia joukkue on pullollaan. Kirsikkana sitten jumalpoika McDavid joka siirtyy pelaamaan Vancouverin kanssa samaan divariin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hieno nähdä orpo sinuakin taas täällä, onhan meillä sitten kasassa jo kolme ketjun kirjoittajaa :) Ei muuta kuin tekstiä tänne vaan jatkossakin, yhtään ei haittaa vaikka fiilispuolelta tulisikin. Useampi takavuosien Canucks-kirjoittaja on jäänyt eläkkeelle ja ketju kaipaisi piristystä. En edes muista milloin entiseen kausiketjuun kirjoitti joku kolmas Canucks-fani.

Brad Richards tuskin on ratkaisu, vaikka nimekäs pelaaja onkin. Itse asiassa paljon nimettömämpi nykyinen kakkossentteri Nick Bonino on tehnyt viimeisten kolmen kauden aikana paremmalla piste/peli -keskiarvolla pisteitä, vaikka on pelannut peliä kohden selvästi vähemmän ylivoimaa kuin Richards. LIsäksi siinä kun Richards on menossa urallaan alas, Bonino on vasta pari kautta sitten noussut esiin ja vuosia on vielä paljonkin jäljellä. Ja tosiaan tuo Horvat on haastamassa jo Boninoakin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Pari uutista organisaatiosta näin ennen isompia tapahtumia:

- Cory Conacher siirtyy Uticasta Sveitsiin ja Berniin. Bernia valmentaa entinen NHL-valmentaja Guy Boucher. Conacher tuli Uticaan siirtotakarajalla vaihdossa Dustin Jeffrey'hin ja ehti tehdä Uticalle runkosarjassa 20 pelissä 16 pistettä. Pudotuspelit menivät paljon laihemmin pistein, vaikka hän oli kyllä Grand Rapidsia vastaan parissa viimeisessä pelissä isossa roolissa.

***

- Kuten jo noissa prospect-rankkauksissa sivusin, Vancouver teki sopimuksen maalivahti Joe Cannatan kanssa (uutinen).

Cannata, 25, split time this season between the AHL Utica Comets and the ECHL Ontario Reign. With Utica he appeared in five games, posting a record of 3-2-0, a goals against average of 1.99, and a save percentage of .932. In 21 games with the Ontario Reign this season, Cannata posted a record of 12-6-2, a 2.02 goals against average, and a .927 save percentage. He also posted two shutouts for Ontario during the 2015 Playoffs.

The Wakefield, MA native was originally selected by Vancouver in the sixth round, 173rd overall in the 2009 NHL Entry Draft.

Nyt jos ja kun Läck tai Markström lähtee, niin Cannatan reitti ainakin farmin pelaavaksi maalivahdiksi helpottuu huomattavasti.
 

orpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks, Kärpät
Niin en tarkoittanutkaan että auringon laskuun jo ratsastava Richards tulisi pelamaan kakkosessa. Alempiin ketjuihin lähtökohtaisesti ajattelin,mutta tarvittaessa hoitais myös ylempää tonttia. En ole nyt perehtynyt UFA-tarjontaan sen kummemmin,niin Richards tuli vain mieleen koska ei (välttämättä) ole niin suuren tilipussin perässä,koska Rags makselee palkaa vielä jonkin tovin. Mutta enpä rehellisesti usko että Richards lähtisi kaavailemaani rooliin pelaamaan Canucksiin joka ei missään nimessä ole contender.

Sanotaan nyt vielä, että itse en lähtökohtaisesti kaipailisi juurikaan vahvistuksia kun haluaisin että rakennus hoidetaan kokonaisvaltaisesti,vaikka sitten hetki kontaten jotta saataisiin pitkästä aikaa joku ykkösluolan prospekti naarattua. Mutta tämä kun ei näytä olevan Benningin (omistajien) suunnitelmissa,nii pitänee sitten vaan pohtia keitä nämä vahvistukset sitten voisivat olla.
Mitäs nuck ja muut ovat mieltä esim. Lucicin kotiuttamisesta? Hänkin kun joissain huhuissa on pyörinyt.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Kiitokset nuckille täältäkin, aivan loistava avaus ketjuun. Paljoa muuta ei itsellä ole nyt kommentoitavaa - sen verran laadukkaasti ja hyvin nuck tiivisti omiakin ajatuksia - kuin Higgins. Itse näkisin, kun kokoonpanoon oli tulossa kohtuullisia kysymysmerkkejä joka ketjuun (Kassian, Bärtschi, Kenins, Vey/Virtanen), Higginsille tarvetta. Itse en lähtisi vaihtamaan tätä kokenutta ja luotettavaa sotaratsua keskikierroksen varausvuoroon - ainakaan ennen deadlinea. Higgins ottaisi omassa kokoonpanossa tuon Keninsin paikan kolmosesta ja Higgins - Horvat - Hansen (tai Hansenin tilalla Virtanen) olisi omaan makuun oikein hyvä kolmosketju. Tuota Hansen <-> Virtanen vaihtoakin voisi miettiä jos toisella laidalla olisi kuitenkin luotettava ja kokenut Higgins. Ja tosiaan kun joka ketjuun oli tullut noita kysymysmerkkejä niin hyvä olisi jos rosterissa olisi hivenen enemmän "valmista laatua", kun noita loukkaantumisia tuntuu aina tulevan ja pelipaikkoja avautuu sitten sitäkin kautta.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Mitäs nuck ja muut ovat mieltä esim. Lucicin kotiuttamisesta? Hänkin kun joissain huhuissa on pyörinyt.
Ilmeisesti Milanin isän kuoleman jälkeen nuo keskustelupalstahuhut lisääntyivät, että hän haluaisi tulla perheensä luo, mutta en osaa sanoa onko noissa mitään perää todellisuuden kanssa. Lisäksi tuossa on tuo "Benning-kortti". Pelaajana Milan Lucic kiinnostaa minua aina, mutta en näe tällä hetkellä Vancouverilla olevan sellaisia palasia, että häntä meille saataisiin. Ensi kauden jälkeen hänestä on tulossa UFA (ellei sitten tee uutta sopimusta) ja tuolloin tuo mahdollisuus voisi olla lähempänä.

Mr. Smith kirjoitti:
Itse näkisin, kun kokoonpanoon oli tulossa kohtuullisia kysymysmerkkejä joka ketjuun (Kassian, Bärtschi, Kenins, Vey/Virtanen), Higginsille tarvetta. Itse en lähtisi vaihtamaan tätä kokenutta ja luotettavaa sotaratsua keskikierroksen varausvuoroon - ainakaan ennen deadlinea. Higgins ottaisi omassa kokoonpanossa tuon Keninsin paikan kolmosesta ja Higgins - Horvat - Hansen (tai Hansenin tilalla Virtanen) olisi omaan makuun oikein hyvä kolmosketju.
Oikeastaan on viisi asiaa, joiden vuoksi toivoisin Higginsin kauppaa:

1. Keninsin ja Horvatin kemia näytti toimivalta heti alusta saakka. Kenins selvästi väsyi loppukaudella ja teki 16 viimeiseen runkosarjan peliin vain kaksi pistettä, mutta tuo ei ollut ensimmäinen kerta kun tulokaskauttaan pelaava pelaaja väsyy. Nyt hän on viisaampi ja jos hän osaa tehdä oikein asiat, hän tekee kuin esimerkiksi Läck ensimmäisen kauden jälkeen ja pistää itsensä parempaan kuntoon. NHL on kuitenkin niin eri asia kuin Euroopan kentät tuon jaksamisen suhteen; vähän sama kuin juoksussa, maratonilla ja puolimaratonilla on se yhteinen asia, että molemmissa juostaan. Muuten kaikki on erilaista.

2. Vancouverilla on vasemmalle laidalle syvyyttä farmissa. Näkisin mielelläni etenkin Gauncen tai miksi ei Shinkarukin (jos jatkaa joulun jälkeistä peliään ensi kaudella tai jopa parantaa sitä) jo ensi kauden aikana kokeilemassa mahdollisten loukkaantumisten sattuessa. Viime kausi oli heille ensimmäinen kausi ammattilaisina ja nyt voisi olla jo aika päästä kokeilemaan hetkeksi peliä ylhäällä.

3. Siirtotakarajalla korvaus voisi olla jopa parempikin. Mennyt kausi kuitenkin näytti, että mikäli joukkue on vähänkään taistelemassa siirtotakarajalla playoff-paikasta, muutoksia tuskin nähdään silloin. Näin jälkeenpäin spekuloidaan Matthiaksen pitämisellä viime kauden siirtotakarajalla, kun hänestä oli tulossa UFA nyt kesällä, mutta Canucks ei halunnut koskea kemiaan. Tuota taustaa vasten aika mahdolliseen kauppaan voisi olla parempi nyt kesällä.

4. Vancouver tarvitsee lisää varausvuoroja tälle kesälle, kun toisen ja kolmannen kierroksen varausvuorot on myyty pois.

5. Minua suoraan sanoa vituttaa Higginsin playoffit: yksi maali - tämän vuoden playoffeissa toisessa pelissä tehty yv-osuma - tehtynä viimeisiin 25 playoff-peliin, vaikka on pelannut paljon kakkosketjussa ja ylivoimissakin. Tuon pelaajan pitäisi olla playoffeissa kokemuksensa vuoksi avainhyökkääjiä, mutta ei tuota kyllä tehoista huomaa.

Mutta, ymmärrän kyllä tuon näkemyksesi hyvin. Higgins on pelaajana Keninsia parempi ja vaikka onkin harvoin esillä, hän on silti hyvä pelaaja. Hän on arvokas alivoimahyökkääjä, luotettava ja erittäin älykäs keskialueen pelaaja puolustussuuntaan, hän tekee paljon näkymätöntä työtä kentällä ja voittaa omalle joukkueelle paljon kaksinkamppailuja edukseen. Viimeisten viiden kauden kiekonriistojen ja -menetysten välinen ero on 185 riistoa, 82 menetystä. Hän on hyvin harvoin illan paras pelaaja, mutta pelaa kiekotonta peliä erittäin tasaisesti illasta toiseen ja kyllä valmentajat tuollaista pelaajaa arvostavat. Siksi hän saattaakin löytää jälleen itsensä kakkosketjusta jäädessään.

Jäädessään hän kyllä toisi mukanaan varmasti hyvän ja luotettavan sotaratsun ja ehkä tuo on kuitenkin se, mikä tässä tilanteessa voisi olla sittenkin järkevin ratkaisu kokonaisuuden kannalta. Kuten sanoit, loukkaantumisia tulee varmasti ja siksi on hyvä olla syvyyttä. Luultavasti Gaunce ja/tai Shinkaruk saavat näyttöpaikat (farmissa onnistuessaan) siitäkin huolimatta, että Higgins jäisi.

edit: Niin, ja kiitokset Mr. Smithille ja orpolle palautteesta.
 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Hyvät perustelut Higginsin suhteen, kiitokset niistä. Higgins ei tosiaan ole mikään avainpalanen tässä palapelissä vaan se on kokonaisuuden kannalta aika sama jääkö Higgins vai myydäänkö hänet edullisesti eteenpäin. Itse ehkä edelleenkin pitäisin hänet rosterissa, varsinkin jos Matthias, Richardson ja Bieksa lähtevät ja mahdollisisti myös Vrbata.

Mutta onhan tuo Higgins tosiaan ollut todella tehoton playoffeissa, vaikka hänen pitäisi siellä olla entistä tehokkaampi. Runkosarjassa Higgins on pelannut varsin hyvät kaudet ennen viime kautta tehden 17, 18 ja 10 (tynkäkausi) maalia kaudessa ja noilla täysillä kausilla yli 0,5 PPG. Viime kausi tuosta nyt tippui sekä maaleissa että pisteissä (12+24), vaikka tuollakin oltiin sitten vitosena Vancouverin pörssissä. Mutta viimeisen neljän kauden playoffit ovatkin olleet sitten surkea suoritus. Higginsillä on niistä 15 matsia ja tehot 1+1. Eli kun runkosarja on mennyt 0,5 PPG vauhdissa niin playoffit on mennyt todella heikosti - kuten koko tiimillä.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Minä lähtisin viemään joukkueen rakentamista siihen suuntaan, että nuorille tulevaisuuden toivoille enemmän vastuuta jopa pienellä riskillä. Eli jos nuori sälli on kaiken järjen mukaan parin vuoden sisään vähintään samalla tasolla kuin samasta pelipaikasta kamppaileva kokenut raakki, niin nuori sälli kehiin. Sedinejä ei takuuvarmasti treidata minnekään kesken sopimuskauden, mutta valitettavasti en usko heidän vievän joukkuetta kiinni kannuun. Heidän takanaan nuorukaisilla on hyvä sauma kasvaa ja kehittyä, ja sitten kolmen vuoden päästä ottaa se päävastuu.

Itse toki lähtisin tekemään hyvinkin radikaaleja ratkaisuja tuohon hyökkäyspäähän, mutten uskalla sitä kertoa, että mielestäni Sedinit voitaisiin treidata vaikka heti...
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Sedinejä ei takuuvarmasti treidata minnekään kesken sopimuskauden, mutta valitettavasti en usko heidän vievän joukkuetta kiinni kannuun. Heidän takanaan nuorukaisilla on hyvä sauma kasvaa ja kehittyä, ja sitten kolmen vuoden päästä ottaa se päävastuu.

Itse toki lähtisin tekemään hyvinkin radikaaleja ratkaisuja tuohon hyökkäyspäähän, mutten uskalla sitä kertoa, että mielestäni Sedinit voitaisiin treidata vaikka heti...
Tuossa tuo tämän hetken ongelma ja toisaalta hyväkin puoli on tiivistettynä minunkin mielestä. Minäkään en usko Canucksin voittavan Kannua Sedineiden kanssa enää ja toisaalta taas heidän panoksensa tietää sitä, että Vancouver ei tule mitään Oilerseja tekemään. Heitä ei pysty kauppaamaankaan, koska kukaan ei ota vastaan kahta seitsemän miljoonan dollarin sopimusta tuon ikäisiltä pelaajilta (mestaruussuosikkeihin ei mahdu ja heikommat joukkueet ajattelevat myös tulevaisuuden kannalta). Lisäksi Sedineillä on siirrot estävät pykälät.

Näin ollen olen unohtanut kokonaan ajatuksen heidän myymisestään ja toivon vain heidän panoksensa riittävän nuorten parempaan sisään ajamiseen. Komeat urat molemmat ovat pelanneet ja edelleen heidän pelejä on hieno katsoa runkosarjasssa. Vancouver saa olla kyllä erittäin tyytyväinen kun molemmat ovat olleet vielä noin seurauskollisia pelaajia ja ovat hienoja esimerkkejä nuoremmille. Nyt pitää vaan nauttia heidän pelien katsomisesta ja toivoa, että heidän takanaan nuoret saavat paremman mahdollisuuden kehittää peliään rauhassa vielä parin kauden ajan.

Noin yleisesti, mitä vanhemmaksi sitä on tullut ja mitä enemmän nähnyt muissa lajeissa mestaruuksia, sitä enemmän omalta kohdalta juuri mestaruuden merkitys on vähentynyt. Oikeastaan kaikki muu organisaation ympärillä tapahtuva (joukkueen rakennus, yksilöiden onnistumiset ja epäonnistumiset, farmit ja juniorit ym.), on 99%:n keskiössä kun seuraan rakastamani seuran touhuja. Totta kai toivon joskus Vancouverin mestaruuden ottavan, totta kai playoffien tappiot ottavat koville kun kausi loppuu ja luonnollisesti mestaruus olisi se kirsikka kakun päällä mitä pitää toivoa, mutta varsinainen mestaruudesta unelmoiminen ei ole enää lähellekään niin suuressa merkityksessä kuin nuorempana.

Mr. Smith kirjoitti:
Mutta viimeisen neljän kauden playoffit ovatkin olleet sitten surkea suoritus. Higginsillä on niistä 15 matsia ja tehot 1+1. Eli kun runkosarja on mennyt 0,5 PPG vauhdissa niin playoffit on mennyt todella heikosti - kuten koko tiimillä.
Niin ja kun Higginsin neljän viimeisen playoff-sarjan päälle otetaan vielä finaalikevään 10 viimeistä peliä (Sharksia ja Bruinsia vastaan, jolloin taisteltiin vielä mestaruudesta), saadaan playffeista viimeisiin 25 peliin 1+2 tehot. Vancouver on ollut noissa sarjoissa tappiot kärsinyt joukkue, joten tilastot eivät tappiollisilla joukkueilla aina imartele, mutta kun vertaa Higginsin tilastoja pariin muuhun pidempään seurassa pysyneeseen pelaajaan Sedinien takaa (Sedineillä tuo sama aikajakso on tuonut playoffeissa 20 pistettä kummallekin), niin Burrows on tehnyt 25 viimeiseen playoff-peliin 8+8, Hansen 4+4, Edler 3+7 ja Hamhuis 2+9 pistettä. Tuota ryhmää vasten Higginsin 1+2 ei paljon hurraa-huutoja kerää.

Nick Bonino teki itse asiassa samat 1+2 pisteet hänen ensimmäisissä kuudessa playoff-pelissään Vancouverin paidassa pelatessaan samassa ketjussa kuin Higgins. Ryan Kesler, jonka kanssa Higgins paljon pelasi, teki 16 pistettä hänen viimeisissä 25 playoff-pelissään Vancouverissa. Onkin suorastaan ihme, miten Higgins on onnistunut olemaan noin tehoton, kun hänen sentterinsä ovat tehoja iskeneet kuitenkin ihan hyvin ja jopa Hansen on vetänyt paljon kolmosketjussa pelatessaan selvästi paremmat tehot. Tuosta huolimatta pidän Higginsia hyvänä pelaajana ja ehkä se kertoo jotain miehen tasosta noin muuten.
 
Kirjoitetaanpas itsekkin joitain ajatuksia pitkästä aikaa. Nuck ja Mr Smith on kyllä pitänyt hienosti Canucksien kausiketjuja elossa pitkän aikaa. Kiitos siitä.

Minä lähtisin viemään joukkueen rakentamista siihen suuntaan, että nuorille tulevaisuuden toivoille enemmän vastuuta jopa pienellä riskillä. Eli jos nuori sälli on kaiken järjen mukaan parin vuoden sisään vähintään samalla tasolla kuin samasta pelipaikasta kamppaileva kokenut raakki, niin nuori sälli kehiin.

Tästä hyvin pitkälle samaa mieltä.. Vaikka esimmerkiksi Higgins on hieno pelaaja, niin ei hän mielestäni tuo niin paljoa lisäarvoa joukkueeseen, että mukana kannattaisi roikuttaa. Jos vaihdossa saa draftiin varausvuoron, niin antaa mennä vaan. Tietysti joukkueessa kannattaa olla myös vanhempia sotaratsuja, mutta tällä hetkellä niitä on minun mielestä jopa liian paljon, jos nuoria pelaajia yritetään saada ajettua sisään.


Itse toki lähtisin tekemään hyvinkin radikaaleja ratkaisuja tuohon hyökkäyspäähän, mutten uskalla sitä kertoa, että mielestäni Sedinit voitaisiin treidata vaikka heti...

Sedinit on ja pysyy Vancouverissa, toivottavasti. He ovat niin osa koko oraganisaatiota, että en jaksa uskoa, että heitä lähdetään siirtämään muualle. Kyseessä on kaksi hienoa pelaajaa, niin jäällä, kuin myös siviilissä, joista moni voisi ottaa mallia. Uskon ja toivon että molemmat tekevät viimeisen piirtonsa NHL jäille Vancouverin paidassa.

Nuckin mainitsemaa Vrbataa en itse vielä tässä vaiheessa lähtisi siirtämään. Omistajat taitavat kitenkin olla sitä mieltä, että pleijareihin pääsystä on taisteltava joka kausi, joten sitä silmällä pitäen hänet voisi olla hyvä pitää. En myös jaksa uskoa, että miehen taso laskee viimekaudesta (ainakaan kovin paljoa) ja trade deadline voisi olla parempi paikka siirtää mies, jos Canucksin tilanne näyttää lohduttomalta pleijareita ajatellen. Voihan Vrbata tietysti hajota kauden aikana ja olla viimeiset 6kk sivussa, jolloin hänestä ei saa yhtään mitään.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hieno nähdä myös Turboteippi ja Designer täällä takaisin, on täällä ainakin edelleen lukijoita.

Nuckin mainitsemaa Vrbataa en itse vielä tässä vaiheessa lähtisi siirtämään. Omistajat taitavat kitenkin olla sitä mieltä, että pleijareihin pääsystä on taisteltava joka kausi, joten sitä silmällä pitäen hänet voisi olla hyvä pitää. En myös jaksa uskoa, että miehen taso laskee viimekaudesta (ainakaan kovin paljoa) ja trade deadline voisi olla parempi paikka siirtää mies, jos Canucksin tilanne näyttää lohduttomalta pleijareita ajatellen. Voihan Vrbata tietysti hajota kauden aikana ja olla viimeiset 6kk sivussa, jolloin hänestä ei saa yhtään mitään.
Omistajat ja varmaan Benning ovat luullakseni kanssasi samaa mieltä. Oma ajatukseni lähti vain siitä, että mielestäni Vancouver kaipaisi enemmän apua puolustukseen tällä hetkellä ja Vrbataan käytetyt rahat voitaisiin pistää siksi sen auttamiseen - mielellään sellaisen pakin hankintaan, josta olisi hyötyä useamman kauden ajaksi. Lisäksi hänen myyntinsä voisi tuoda mahdollisesti ykköskierroksen loppupuolen varauksen takaisin, mikä ei olisi ollenkaan huono asia tällä hetkellä ja mahdollisesti Kassian saisi pelata jälleen ykkösrivissä. Mutta toki tuossa on monta muuttajaa edessä, ennen kuin noin pääsisi käymään ja yhtenä niistä Bieksan sopimus, josta pitäisi päästä eroon. Lisäksi Vrbata - jonka fanit äänestivät menneen kauden parhaaksi pelaajaksi - myy enemmän kuin joku 3-4 pakki, eikä tuotakaan tekijää voi nyt vähätellä, vaikka fani ei sellaisia ajattelekaan.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Erehdyin kurkkaamaan Vancouverin, suurimman inhokki joukkueeni, uutta kausiketjua, ja täytyy kyllä antaa iso peukku ketjuun kirjoittaneille. Etenkin nuck, jonka avausviesti oli kerrassaan mahtava. Varmasti en tule tänne juurikaan kirjoittelemaan kauden aikana, kun ei joukkuetta tule paljoa seurattua, mutta tulen lueskelemaan ketjua kauden mittaan, niin ison vaikutuksen minuun teitte. Keep up the good work!

Koitetaanpa sitten vielä osallistua itse ketjun aiheeseen, ilman omaa asiantuntemusta, ja linkata TSN:n toimittaja Scott Cullenin artikkeli koskien Vancouverin off-seasonia ja ensi kautta. Teksti toki englannin kielinen, mutta kannattaa lukaista läpi, mikäli ei vielä sitä ole tehnyt.

Off-Season Game Plan: Vancouver Canucks - Article - TSN
 
Omistajat ja varmaan Benning ovat luullakseni kanssasi samaa mieltä. Oma ajatukseni lähti vain siitä, että mielestäni Vancouver kaipaisi enemmän apua puolustukseen tällä hetkellä ja Vrbataan käytetyt rahat voitaisiin pistää siksi sen auttamiseen - mielellään sellaisen pakin hankintaan, josta olisi hyötyä useamman kauden ajaksi. Lisäksi hänen myyntinsä voisi tuoda mahdollisesti ykköskierroksen loppupuolen varauksen takaisin, mikä ei olisi ollenkaan huono asia tällä hetkellä ja mahdollisesti Kassian saisi pelata jälleen ykkösrivissä. Mutta toki tuossa on monta muuttajaa edessä, ennen kuin noin pääsisi käymään ja yhtenä niistä Bieksan sopimus, josta pitäisi päästä eroon. Lisäksi Vrbata - jonka fanit äänestivät menneen kauden parhaaksi pelaajaksi - myy enemmän kuin joku 3-4 pakki, eikä tuotakaan tekijää voi nyt vähätellä, vaikka fani ei sellaisia ajattelekaan.

Hyvin tiivistetty tilanne kokonaisuudessaan. Erityisesti tuota myyvää puolta ei sovi unohtaa tässä tilanteessa. Viime kaudella pelien liput ei käyneet kovin hyvin kaupaksi, vaikka joukkue pelasi ihan hyvää kiekkoa. Kauden alussa peli Tampa Bayta vastaan katkaisi (virallisesti) loppuunmyytyjen kotipelien putken, joka oli kestänyt kaudesta 2002 asti. Tortorellan aika - ja kaikki muu säätö, esim. case Luongo - taisi olla edelleen kaikkien muistissa liian hyvin.

Pahin mahdollinen tilanne olisi se, että kauteen lähdetään suunnilleen samalla kokoonpanolla, kuin edellisellä kaudella. Yksikään nuorista pelaajista ei training campin jälkeen vakuuttaisi valmennusjohtoa ja kauden aikana joukkue valahtaisi rajusti pleijareiden ulkopuolelle. Joukkueen kovimmat tähdet ovat Sedinit, jotka ovat ensi kaudella 35-vuotiaita. Muuten hyökkäys on valitettavasti aika tasapaksu ja puolustuksessakaan ei suuria tähtiä ole. Milller on maalilla tietysti kova nimi, mutta hän jakaa aika paljon mielipiteitä 6 miljoonan sopimuksellaan, eikä ole enää nuori mies. Onneksi sentään Bo Horvat esitti lupaavia otteita edellisellä kaudella. Voisi oikeastaan sanoa, että Canucks - jos joku - kaipaisi tällä hetkellä omilta varauksilta sellaisi otteita, joilla saisi Canucks fanien luottamuksen taakseen, joka herättäisi toivoa tulevaisuudesta. Toivottavasti Jake Virtasesta olisi tähän, muuten Horvat on aika yksin...
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kiitokset Sturbulator135:lle, ei muuta kuin mukaan vaan kirjoittelemaan kauden aikana :)

Tuo tsn:n juttu oli aika kattava ja asiantunteva, kuten odottaa sopii tuon firman teksteistä. Eipä siihen kauheasti ole vastaan sanomista. Ehkä syvyyskartoissa kuitenkin ihan vähän viilaamista; Jensen on tuolla mukana, mutta Grenier ei ja mitä tuo Peter Budaj tuolla tekee? No, nuo ovat pieniä asioita.

Turboteipiltä paljon hyviä nostoja. Tällä hetkellä ei ole helppo olla Canucks-fani. Joukkue oli NHL:n huipulla vielä pari kautta sitten, mutta tuon jälkeen monien fanien suosikit Luongo ja Kesler myytiin, Tortorella sekoitti koko joukkueen ja nyt tuo entinen runko on ikääntynyt. Rakennustyö on vasta alussa ja Horvat on siellä vielä ainoa selkeästi lupaava pelaaja NHL.n puolella. Lisää on varmasti tulossa, mutta tämän hetken tilanne vaatii kärsivällisyyttä faneilta ja sitä on usein kanadalaisilta kiekkofaneilta vaikea pyytää. Ei ole Benningillakaan helppo työ rakentaa uutta, kun miehen jokainen liike on alustavasti jo tuomittu epäonnistuneeksi fanien tuskan alla. En enää HF Boardsille edes kirjoita ja sieltä on useita hyviä kirjoittajia jäänyt täyden negatiivisuuden aallon alta pois, mutta sen verran olen seurannut sitä kirjoittelua, että kovasti on tuskaa ilmassa kun esimerkiksi managerin yleistä älykkyyttä epäillään hänen puheen tuottamisen vuoksi.

***

Vancouver teki jatkosopimukset hyökkääjien Ronalds Keninsin ja Alex Friesenin kanssa. Keninsin kanssa tehty sopimus on yksisuuntainen ja arvoltaan 575.000 dollaria. Benning kertoi uskovan Keninsin pelaavan ensi kaudellakin NHL:ssä ja kahdessa alemmassa ketjussa onkin paikkaa tarjolla.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Vancouver teki jatkosopimukset hyökkääjien Ronalds Keninsin ja Alex Friesenin kanssa. Keninsin kanssa tehty sopimus on yksisuuntainen ja arvoltaan 575.000 dollaria. Benning kertoi uskovan Keninsin pelaavan ensi kaudellakin NHL:ssä ja kahdessa alemmassa ketjussa onkin paikkaa tarjolla.

Ilmeisesti myös Friesenin soppari on 575 000 dollarin sopimus. Keninsin sopparissa vuosia on 1 ja Friesenillä kaksi (myös suuntia kaksi). En olisi aiemmin uskonut, mutta nyt voi näyttää jopa siltä että Friesenillä on mahdollisuus ottaa nelosen keskushyökkääjän paikka tai ylimääräisen hyökkääjän pesti. Halpa soppari antaa Friesenille mahdollisuuden ottaa paikan mikäli cappi on tiukilla. Toki varmaan lähtökohtaisesti neloseen haetaan kokeneempi sentteri, mutta ainahan niitä loukkaantumisia sattuu, joten sitä kautta mahdollisuus voi avautua myös Friesenille. Ja muihin prospecteihin nähden Friesen on kohtuu kokenut kaveri, jolla on nyt kolme vuotta takana AHL:ssä. Ikääkin on jo 24-vuotta.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Ilmeisesti myös Friesenin soppari on 575 000 dollarin sopimus. Keninsin sopparissa vuosia on 1 ja Friesenillä kaksi (myös suuntia kaksi). En olisi aiemmin uskonut, mutta nyt voi näyttää jopa siltä että Friesenillä on mahdollisuus ottaa nelosen keskushyökkääjän paikka tai ylimääräisen hyökkääjän pesti. Halpa soppari antaa Friesenille mahdollisuuden ottaa paikan mikäli cappi on tiukilla. Toki varmaan lähtökohtaisesti neloseen haetaan kokeneempi sentteri, mutta ainahan niitä loukkaantumisia sattuu, joten sitä kautta mahdollisuus voi avautua myös Friesenille. Ja muihin prospecteihin nähden Friesen on kohtuu kokenut kaveri, jolla on nyt kolme vuotta takana AHL:ssä. Ikääkin on jo 24-vuotta.
Friesenin sopimus on tosiaan tuo sama 575.000 dollaria NHL:n puolella. Hän joutui pelaamaan Uticassa Jeffreyn kaupan jälkeen kakkosketjun sentterinä, mikä ei ollut hänelle paras paikka, mutta hän on kehittynyt farmissa viime kausien aikana ja kuka tietää vaikka pääsisi vielä kokeilemaan ylös.

Benning sanoi Friesenista;

He was one of our culture guys down there. Every given night he works hard, he competes. He’s not a big player, but he competes hard for his size, plays physical. He is one of the guys going forward we want our young players to be associated with. And the other part of it is he can be a depth guy for us next year. If we need someone to give us games and energy he is ready for that.

Friesen oli aikanaan hänen OHL-uralla valmentajien äänestyksessä konferenssinsa paras puolustava hyökkääjä ja paras aloittaja sekä kolmanneksi kovin työntekijä, mutta ongelmana on ana ollut koko, tehottomuus ja kiekolliset lahjat. Saa nyt sitten nähdä riittävätkö nuo puolustuspään taidot ylös näyttöpaikkaan, vai onko hänen tulevaisuuden uransa vain AHL:ssa.
 
Viimeksi muokattu:

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Sedinit on ja pysyy Vancouverissa, toivottavasti. He ovat niin osa koko oraganisaatiota, että en jaksa uskoa, että heitä lähdetään siirtämään muualle. Kyseessä on kaksi hienoa pelaajaa, niin jäällä, kuin myös siviilissä, joista moni voisi ottaa mallia. Uskon ja toivon että molemmat tekevät viimeisen piirtonsa NHL jäille Vancouverin paidassa.

Varmasti pysyvät. Vaikka en heidän kykyynsä tuoda kannu kotiin luotakaan (tämä perustuu aivan puhtaasti saavutuksiin), ovat he molemmat ansainneet paikkansa Canucks-ikoneina. Poikkeuksellista taitoa ja yhteenpelaamista. Kuitenkin, ikä ei anna armoa ja eivät he taida tuosta enää parantua. Veikkaan, että näiden viimeisen kolmen kauden aikana he siirtyvät ykköskentästä kakkoskenttään. Yhdessä, tottakai.

Jos spekuloi mahdollisella kauppatavaralla, niin mieleen nousee nimet Bieksa, Higgins, Hansen, Burrows. Bieksa on imho panoksensa Canucksiin antanut, ja toisaalta hänellä on vielä useampi hyvä vuosi huipputasolla jäljellä. Higginsin plussat ja miinukset on edellä käyty läpi paljon paremmin kuin itse osaisin. Hansen todennäköisesti pysyy joukkueessa äskettäin tehdyn jatkosopimuksen turvin, kun taas Burrows on iso uhrattavissa oleva kala. Isoja kaloja nimittäin pitää laittaa kaupan, jos tarvittavia muutoksia tosissaan lähdetään hakemaan. Syvyysosasto joukkueessa on melko hyvä.

Ja kuten aina, pidätän oikeuden tehdä radikaaleja muutoksia mielipiteisiini, jos ne osoitetaan hölmöiksi :)
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Jos spekuloi mahdollisella kauppatavaralla, niin mieleen nousee nimet Bieksa, Higgins, Hansen, Burrows.
Ei noista muuten ole kysyttävää, mutta tuosta boldatusta vähän kaipaisin perusteluja?

Mielestäni juutti on aika täydellinen pelaaja tämänlaiseen "lennosta vaihtamiseen" missä Canucks menee. Ehjää uraa pelaava alle kolmekymppinen hyökkääjä, joka on pelaamassa parhaita vuosiaan, jota pystytään käyttämään vähän joka kentässä ja jonka pelityyli sopi Horvatin kanssa hienosti yhteen viime kaudella. Hänen sopimuksensakin on hyvässä linjassa siihen nähden mitä hän joukkueelle tuo; Hansen on ehkä joukkueen nopein luistelija, hän tappaa alivoimia, hän on ahkerimpia taklaajia, hänellä oli Boninon jälkeen joukkueen paras riistojen ja menetysten suhde ja hän teki 33 pistettä kahden alemman ketjun jääajoilla - oltuaan juuri kaksi kautta sitten Sedinien jälkeen joukkueen paras pistemies.

Hän ei ole veteraani, hänen monikäyttöisyytensä auttaa joukkuetta leikkaamaan ikääntyneempiä pelaajia muualta, hän auttaa joukkuetta menestymään ja hän sopii yhteen joukkueen parhaan nuoren pelaajan kanssa... miksi haluaisit luopua Hansenista?
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
En minä haluaisi Hansenista luopua, vaan tarkoitus oli spekuloida sillä, ketkä todennäköisimmin laitetaan myyntiin. Kuvauksesi hänestä on erittäin hyvä, ja toisaalta se on myös hyvä mainosteksti tälle "kauppatavaralle". Omien toiveideni mukaan hän olisi tuosta nelikosta viimeinen myytävä. Jollain tavoin ehkä on jäänyt Sedinien+Burrowsin varjoon, eli ei paistattele parrasvaloissa mutta tekee helkkarin hyvää duunia joukkueen eteen. Ehkä jossain toisessa joukkueessa pääsisi enemmän esille, mutta ilmeisesti hän ei sitä kaipaa, ja ilmeisesti myös johtoportaan mielestä on yksi pidemmän ajan tukijaloista.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
En minä haluaisi Hansenista luopua, vaan tarkoitus oli spekuloida sillä, ketkä todennäköisimmin laitetaan myyntiin. Kuvauksesi hänestä on erittäin hyvä, ja toisaalta se on myös hyvä mainosteksti tälle "kauppatavaralle". Omien toiveideni mukaan hän olisi tuosta nelikosta viimeinen myytävä. Jollain tavoin ehkä on jäänyt Sedinien+Burrowsin varjoon, eli ei paistattele parrasvaloissa mutta tekee helkkarin hyvää duunia joukkueen eteen. Ehkä jossain toisessa joukkueessa pääsisi enemmän esille, mutta ilmeisesti hän ei sitä kaipaa, ja ilmeisesti myös johtoportaan mielestä on yksi pidemmän ajan tukijaloista.
Ymmärsin tuon sinun toiveeksi, joten tuli ymmärrettyä väärin tuo alkuperäinen teksti. En näe itse Hansenin olevan myyntilistalla (johtuen noista joukkuetta auttavista tekijöistä ja siitä, että mahdollisesti kaksi muuta alemman ketjun hyökkääjää lähtee vapaina agentteina), mutta eihän noista koskaan tiedä. Toivon ainakin juutin pysyvän joukkueessa.

***

Perjantain ja lauantain välisenä yönä pidetään jälleen yksi vuoden kohokohdista joukkueille ja kiekkofaneille, kun varaustilaisuuden ensimmäinen kierros potkaistaan käyntiin. Vancouverilla on tällä hetkellä tämän vuotiseen varaustilaisuuteen melko heikosti varausvuoroja, sillä Canucksilla ei ole hallussa toisen eikä kolmannen kierroksen vuoroja. Vitoskierroksella on pienenä lohtuna kaksi vuoroa, mutta viimeiseltä seitsemänneltä kierrokselta puuttuu puolestaan vuoro. Joukkueen toivotaan tekevän kaupan tai mahdollisesti kaksi vuoroja lisätäkseen, mutta katsotaan nyt onnistuuko Benning tuossa.

Viime kausina Canucks on varannut paljon pelaajia OHL:sta ja onnistunutkin noissa pääosin hyvin. Bo Horvat, Jared McCann, Cole Cassels, Brendan Gaunce, Jordan Subban ja Frank Corrado ovat kaikki olleet viime vuosilta hyviä varauksia. Oma “takapiha” WHL on tullut mukaan kahden viimeisimmän varauskesän aikana kahden ykköskierroksen varauksen voimin, oltuaan sitä ennen peräti neljä vuotta kokonaan pannassa. Kolmas iso Kanadan juniorisarja QMJHL on sen sijaan taidettu unohtaa.

Yliopistoista ja Ruotsista on tullut mukaan kesässä pelaaja tai kaksi. Viime kesänä Benning toi mukaan ajatuksen paluusta Venäjälle, josta Canucks ei poiminut ainuttakaan pelaajaa sitten 2006 kesän. Rajojen aukeaminen oli hieno asia ja toivottavasti tuota tullaan jatkamaan, mutta kyllä Suomestakin joukkue saisi varata vähän useammin. Historiassa Canucksilla on ollut kuitenkin useampia suomalaispelaajia, mutta nyt ei enää pariin kauteen ainuttakaan.

Kun Vancouverin vuorojen määrä on lähtökohtaisesti tuo ja varaustilaisuus on ykköskierroksen puolivälin jälkeen kakkoskierroksen puoliväliin tasainen, ykköstoiveeni olisi ensimmäisen kierroksen vuoron kauppaaminen kahteen kakkoskierroksen vuoroon. Tuo on kuitenkin vähän toiveajattelua, sillä niin usein olen ennenkin toivonut tuollaista kauppaa ja mitään tuollaista ei olla nähty. Toinen toiveeni olisi puolustajan varaaminen ykköskierroksella, mutta joukkue tulee varaamaan omien listojen mukaan parhaan tarjolla olevan pelaajan.

Olen katsonut useimpien ykköskierrokselle sijoitettujen pelaajien pelejä menneen vuoden aikana ja pyöritellyt nimiä mielessä tuolle mahdolliselle Canucksin vuorolle. Lopulliseen omaan toivelistaani mahtui lopulta kolme vaihtoehtoa: puolustajat Noah Juulsen, Jacob Larsson ja Jacub Zboril. Zborilia tuli heistä seurattua vähiten kun Q on ollut minulle vähiten seurattu junioriliiga, mutta Larssonin ja Juulsenin pelistä pidin aina kun heitä näin. Juulsen nousi ehkä loppukauden ansiosta kuitenkin ykköseksi, joten ajattelin kirjoittaa hänestä pienen yhteenvedon.

Noah Juulsen
Surrey, BC, 2.4.1997
Puolustaja, 6-2, 174, R

Juulsen on WHL-seura Everettin puolustaja. Hän oli jo toissa kaudella Everettin runkopakkeja, mutta tuolloin hänet tunnettiin lähinnä vain puolustuspelistä. Viime kaudella hän kehittyi suurin harppauksin hyökkäyspelissä ja tuo kehitys on näkynyt hänen sijoituksissakin erilaisissa draft-rankingeissa. Juulsen oli kauden puolivälin Centralin listoilla #38 sijalla kun Central rankkasi hänet kauden lopussa #22 sijalle. Yleisesti häntä pidetään ensimmäisen kierroksen lopun tai toisen kierroksen alun varauksena, mutta tämä ikäluokka on erittäin tasainen ensimmäisen kierroksen puolivälin jälkeen toisen kierroksen puoliväliin ja hän voi olla monen joukkueen rankingeissa tuolla Canucksin vuorolla.

Juulsenin pistekehitys meni toissa kauden 10 pisteestä viime kauden 52 pisteeseen. Tuo Everettissä tehty 52 pistettä on kova luku varausikäiselle pakille WHL:stä ja tuon merkitystä korostaa Everettin joukkue. Everett on WHL:n sisällä ammattilaistason tyyliseen peliin pyrkivä seura, ei mikään Portlandin kaltainen “kaikki hyökkää” joukkue. Everettin valmentaja on entinen NHL-valmentaja Kevin Constantine ja hänet tunnetaan kovasta vaatimustasosta oman pään pelaamiseen. Tuloksena tuosta pelityylistä Everett menestyi hyvin, mutta teki vähän maaleja (242 maalia esimerkiksi Brandonin 340 maalia vastaan).

Juulsenin rooli joukkueensa hyökkäyspelissä oli suuri ja hän olikin WHL.n varausikäisistä pakeista ykkössijalla, kun katsotaan merkitystä joukkueen kokonaismaalimääriin (Juulsen oli tekemässä tai syöttämässä 23% Everettin kaikista maaleista). Hän teki yhdeksän maalia, joista kuusi tasakentin ja sai ykkössyötön useampaan maaliin omassa joukkueessaan kuin esimerkiksi Brandonin todennäköinen tämän kesän top10 varaus Provorov tai kukaan muukaan varausikäinen WHL-puolustaja. Juulsenin kehittynyt hyökkäyspeli näkyi erityisesti loppukaudella. Hän teki vuodenvaihteen jälkeisissä 32 pelissä 26 pistettä, mutta loukkaantui harmittavasti playoffeissa.

Juulsen palkittiin kauden jälkeen valmentajiensa toimesta joukkueestaan “omistautuneimpana pelaajana” ja kun katsoo hänen kehitystään, niin ei varmaankaan syyttä. Juulsen on varausikäluokkansa yksi nuoremmista varattavista pelaajista, mutta hänen peliään katsoessa on vaikea keksiä heikkoja osa-alueita. Hän on pelannut aina paljon alivoimaa ja nyt viime kauden aikana hän näytti pystyvän pelaamaan myös ylivoimaa. Voimapuolella on vielä tekemistä verrattuna esimerkiksi tankkimaiseen Provoroviin.

Kiekollisena Juulsen on erittäin rauhallinen ja pystyy kontrolloimaan peliä, liike riittää hyvin (ei ole mikään Kylington, mutta ei joudu myöskään ongelmiin), pelisilmä on hyvä ja oikealta puolelta lähtevä laukaus on hyvä. Ehkä heikkous on osin kiekottomassa pelissä. Hän pyrkii pelaamaan aggressiivisesti ja ehkä liikaa esikuvansa Bieksan tavoin ja ajautuu ajoittain ulos tilanteista. Tuo pelityyli ei vielä vahingoita junioreissa ja enemmän pidänkin fyysisesti pelaamaan pyrkivistä pelaajista, mutta ylemmäs päästäkseen tuohon puoleen pitää tulla rauhallisuutta. Kun hän saa voimapuolta ja rauhallisuutta kiekottomaan peliinsä, hänestä voi vielä kasvaa hyvän tason NHL-puolustaja.

Juulsenin pelin seuraaminen ja arviointi on ollut minulle kaiken kaikkiaan haastavaa, sillä hän on Canucks-fani ja kun tuon tiedostaa, niin helposti lähtee pitämään pelaajaa parempana kuin hän onkaan. Hänen kehittymisensä on huomattu kuitenkin laajemminkin, joten siinä mielessä uskoisin arvioivani häntä suurin piirtein kuten monet muutkin.

Kauden aikana seuraamista ja mahdollisesti Canucksin vuorolle putoavista hyökkääjistä ihan lyhyesti:

- Merkleyn pelistä pidin etenkin Memorial Cupissa, mutta hän on varmaan jo varattu ennen Canucksin vuoroa. Oli näkemissäni peleissä jopa Kelownan näkyvin hyökkääjä, mikä on aika paljon kun Draisaitl oli samassa joukkueessa.

- Raporttien ja videoklippien perusteella lupaavalta vaikuttavaa Svechnikovia tuli seurattua vähän ja hänkin on varmasti jo mennyt ennen Canucksin vuoroa. Raporttien ja videoiden mukaan hän on hyvän kokoinen hyökkääjä varustettuna hyvällä laukauksella ja luistelulla. Olisi kyllä Vancouverin tarpeisiin juuri sopiva, mutta tosiaan listasijoitukset tietäisivät kertoa aikaisemmasta varausvuorosta.

- White, Eriksson Ek ja Harkins olisivat kiinnostavia hyökkääjiä heidän kokonaisvaltaisen pelinsä ansiosta, mutta he ovat samaa koko kentän sapluunaa kuin Horvat, McCann ja Cassels‘kin.

- Bittner on tuttu junioripelaaja farmin päävalmentaja Greenille valmennettuaan tätä Portlandissa, mutta hänen osalta nousee kysymysmerkiksi ketjukaverit. Petanin ja Björkstrandin kanssa on aika mukava pelata juniorikiekkoa. Hyvä tietysti kun pystyi pitämään tuon paikkansa, mutta en tiedä miten hän pelaisi jos olisi itse vetovastuussa.

- Boeserin osalta tuli ihailtua laukausta ja hän osaa löytää vapaan tilan sen käyttämiseen, mutta en häntäkään juuri seurannut.

- Horvatin pikkuserkku Koneckylla on asenne kunnossa, mutta pieni koko yhdistettynä tuohon voi poikia tulevaisuudessa paljon vammoja. Erittäin hyvä luistelija, joka tulee varmaan pelaamaan tulevaisuudessa laidalla.

- Sprong vaikuttaa jonkinlaiselta ongelmatapausriskiltä, vaikka antoi haastattelussa itsestään ihan hyvän kuvan. Kertoi hankkineensa viime kesän aikana 10 kiloa lisää lihasta ja tuo voisi kyllä kertoa hyvästä motivaatiosta kehittää itseään. Hänkin pelaa Q:ssa, joten en ole nähnyt muuten hänen peliään kuin videoklipeistä. Niiden perusteella hänellä on kyllä erittäin hyvä taitotaso.

- DeBruskin pelistä olen pitänyt aina kun olen häntä nähnyt. Hän ampui yli 40 maalia monipuolisella laukausarsenaalilla, hän on erittäin hyvä maalin edessä ja hänellä on hyvä työmoraali. Kehittynyt isoin harppauksin, sillä oli aikanaan seitsemännen kierroksen varaus WHL:n varaustilaisuudessa. Vahvuuksien voisi kuvitella sopivan ammattilaistasolle.

Katsotaan sitten varaustilaisuudessa miten käy ja tulisiko sitä puolustajaa 10 vuoden tauon jälkeen ensimmäisellä kierroksella..Kirjoittelen draftin jälkeen pienen yhteenvedon tänne varatuista pelaajista.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
To clarify, #canucks have spoken to Bieksa about moving on. He's agreed to waive if the right trade comes. A trade hasn't been finalized.
— Farhan Lalji (@FarhanLaljiTSN) June 25, 2015

Yritystä siellä ainakin on ilmeisesti olemassa. Bieksan kauppaaminen avaisi portteja joko Adam Clendeningille tai Frank Corradolle vieden tuota joukkueen nuorentamista eteenpäin ja vapauttaisi tilaa tehdä muita muutoksia joukkueessa. Bieksan nykyinen viiden vuoden sopimus oli etupainotteinen ja hänet ottava joukkue ei joutuisi enää maksamaan kuin 2.5 miljoonaa dollaria vuoden pelaamisesta. Toki palkkakattoon vaikuttava luku on edelleen tuo 4.6 miljoonaa.

Saa nyt sitten nähdä millaiseen joukkueeseen Bieksa suostuisi siirtymään jos tuo ylläoleva twiitti pitää ylipäänsä paikkansa. Pistäisikö Bieksa Keslerin tyylisen jarrun päälle ja jättäisi seuralle tasan kaksi vaihtoehtoa vai avaisiko vähän laajemmalle portteja. Harmi tietysti tavallaan jos Bieksa lähtee, sillä ei noita 12 kautta seuraa palvelleita pelaajia liikaa ole koko Vancouverin historiassa. Parhaat päivät ovat kuitenkin jo takana ja nykyinen sopimus vie liikaa joukkueen katosta kolmosparin rooliin nähden, joten siinä mielessä Bieksasta luopumiselle on nyt aikansa.

Ilmeisesti Läckia kaupitellaan myös.

***

Unohtunut mainita, että Utican viime kauden kakkosmaalivahti Joacim Eriksson suuntaa KHL:ään ja Canucks päästää puolustaja Patrick McNallyn vapaaksi agentiksi. Erikssonin tilalle pitää hakea uutta maalivahtia, mutta Cannata saattaa pitää nyt ykkösvahdin asemansa. McNallysta Benning sanoi, että ei olisi ollut luottavainen hänen puolustuspeliinsä ja paha polvivamma huolettaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös