Unitedin tulevaisuuden näkymät

Viestiketju osiossa 'Espoo United' , aloittajana Lystikäs, 01.04.2017 klo 16.42.

 1. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Ihmisiä lähtee Tampereeltakin junalla Ilmalaan, katsomaan kiekkoa, joten en nyt lähtisi kiveen hakkaamaan, ettei yksikään ihminen Hangosta tai Loviisasta lähtisi kannustamaan uutta kiekkoseuraa, jos se onnistuisi identifioitumaan Uudenmaan seuraksi ja ikäänkuin Helsinkiä tai tarkemmin HIFK:ta vastaan. Tosin tuo ihmismäärä voi olla pieni, yksittäisistä kohteista, mutta jos joka kylästä saadaan muutamat kylähullut mukaan ja toisaalta jos joukkue levittäisi lonkeronsa myös Helsinkiin ja tarjoaisi esim. kausareitaan jollain alennuksella esim. Jokereiden KHL kausarin omaaville, niin kyllähän siinä potenttiaalia olisi, vaikka toki tunnustan sen, että tuollaisen potentiaalin kääntäminen voimavaraksi voi olla hyvinkin haastavaa ja vaatisi varmaan jo normaalin kiekkomogulin sijaan Jeesus luokan ihmeiden tekijää. Ja oma lähtökohta näille haihatteluille on siis siinä, että jos ja kun Espoossa tehdään laadukasta juniorityötä, niin sen päälle olisi hyvä saada myös elinvoimainen edustusjoukkue. Espoo ei näytä yksinään siihen, syystä tai toisesta, pystyvän. Tietenkin sitten jos ajatellaan kaiken helpoin tapa turvata väylä espoolaisille junioreille tie ylös asti, niin olisi varmaan yhteistyön aloittaminen Unitedin sijaan HIFK:n kanssa.

  Mitä sitten tulee tuohon iltasanomien juttuun, niin kyllä jäi sellainen fiilis, että ratkaisu tehtäneen nopeasti. Salonojalla on siis kaiketi tämä päivä aikaa antaa vastineensa ja voidaankohan kuvitella sen tarkoittavan klo 16 mennessä vai saakohan se tulla sähköpostiin klo 23:59? Jos vastine tulee klo 16, niin voihan siinä sitten jo huomisen aikana olla päätös tullut, ennenkuin Antila lomille suuntaa. Meinaa voisi kuvitella, että sielläkin ollaan tilanteessa, jossa kumpikin vaihtoehto on jo jollain asteella valmisteltu ja jos saavat riittävän vakuutuksen siitä, että toiminta rullaa ongelmitta kevääseen asti, niin vihreää valoa tulee ja toisaalta jos vakuuttelut eivät riitä, niin punaista valoa. Itsellä pisti silmään kommentti "Ilman mitään kannanottoa tähän tapaukseen sanon yleisesti, että on ehdottomasti mahdollista ottaa lisenssi pois". Tietenkin tuokin tuollaisenaan jää vielä vähän ilmaan roikkumaan, eli sanooko, että jos rahat on loppu, niin silloin lisenssi voidaan ottaa pois vai antaako mielikuvan, että lisenssin voi ottaa pois myös muista syistä. Eli voiko siellä olla myös jotain sellaista, että jos joku seura aiheuttaa liikaa negatiivista julkisuutta tai pelko siitä, että koko kausi menisi kohusta toiseen, niin voitaisiinko lisenssi sellaistenkin syiden nojalla vetää pois?
   
 2. Lystikäs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo
  Lainaus:
  Ennen oli näin, mutta nyt Espooseen on muodostunut muutama isompi keskusta, jotka edustavat muita lähiöitä, kuten Helsingin keskusta muuta Helsinkiä. Mielestäni kaksi ylitse muiden olevaa keskustaa ovat Tapiola ja Leppävaara. Etelä-espoota tulee metro liittämään vahvemmin yhteen ja keskellä tätä linjaa, kun mietitään myös yhteyttä Helsinkiin tulee olemaan Tapiola, kun taas muuta Espoota yhdistää juna-rata ja joukkoliikenne, jonka "kaikki tiet vievät Leppävaaraan", joka on myös hyvissä yhteyksissä Helsinkiin. Itse olen siis kotoisin kehä 3 tuntumasta ja lähin palvelukeskittymä on Espoon keskus, mutta sivummalta Espoota seuraavana sanoisin, että Tapiola ja Leppävaara ovat nämä Espoon sydämet, ja itselleni Leppävaara on se, joka on minuun pumpannut verta.

  Voiko koko Espoon yhdistävää yhteisöllisyyttä syntyä niin kauan, kun säilyy vastakkainasettelua Etelä-Espoon ja muun Espoon välillä? Ei olisi välttämättä huono ajatus jos urheilurintama jakaantuisi Etelä-Espoon (metro) ja muun Espoon (junarata) kesken. Pohjoinen vastaan Etelä. United vastaan Honka ja muut etelä-espooseen profiloituvat seurat. Keskinäinen kilpailu voisi olla ihan tervettä, ja yhteisöllisyyttä voisi löytyä helpommin kun laaja Espoo jakaantuisi kahtia. Terveellä kilpailuhenkisellä tavalla molemmat seurat kasvaisivat, kun olisi kilpakumppani samassa kaupungissa, kuten Hifkillä oli Jokerit. Tosin... Nyt kun Matinkylään aletaan rakentaa sitä uutta hallia, Etelä-Espoossa tulee olemaan kaksi mitat täyttävää jäähallia, kun taas muualla Espoota ei yhtään. Ja lisäksi Salonoja ja Esportin väki istuu molemmat samalla hiekkalaatikolla kinastelemassa siitä kumpi on metro-alueen liideri, eikä varmasti kumpikaan halua hylätä rannikkoseutua ja aloittaa alusta muualta. Joten tämä oli vain tällainen hupsu utopistinen ajatelma.
   
 3. Espoonmies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo United
  Lainaus:
  Onko tähän ihan faktatietoa pohjalla? Tänään ilmestyneen IS:n jutun mukaan BJR olisi jatkamassa EU:n kanssa.
   
 4. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  Tällaista viestiä viime viikolla tuli junnuista, mutta voihan tilanteet muutaman yön yli nukkumisen jälkeen hieman aina muuttua. Tässä tarinassa on kuitenkin vielä monta osaa kirjoittamatta. Erittäin mielenkiintoista on nähdä, mitä vielä tapahtuu.
   
 5. Espoonmies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo United
  Lainaus:
  Juu. Uskon, että tämä sirkus on vasta alussa. Jotenkin vaan tuntuu. että täällä ihan yleisesti vedellään todella hätäsiä johtopäätöksiä asioista. Jopa sellaisten henkilöiden toimesta, jotka eivät ole seuranneet uutisointia edes sen vertaa, että olisi julkisessa tiedossa olevat faktat hallussa. Sun tiedän tietävän sellaistakin mikä ei ole julkisuudessa. Siksi kysyin.

  Oma veikkaukseni on, että tämä mystinen rahoittaja liittyy tohon urheilupuiston rakentamiseen jos sellainen nyt todellisuudessa on olemassa. Areenan säköt palasivat kuitenkin perjantaina illansuussa ja niiden osalta laskut on maksettu. Myös BJR on saanut jonkinlaisen lyhennyksen lainoihinsa. Palkkojen maksusta mulla ei ole varmaa tietoa. Olisi kuitenkin todella hullua toimintaa jos ne kaikista lupauksista huolimatta olisi jätetty pystyyn. Tosin Jussista ei kyllä koskaan tiedä. Jussin oma taloushan ei siihen kaadu, jos jää parin kuukauden palkat saamatta. Sen voi olla hyvin vaikea ymmärtää, että duunarilla tilanne on toinen. Varsinkin jos ei ole takeita siitä tuleeko sitä palkkaa ko maksajalta enää koskaan. Kyllähän sitä sanotaan, että kuukauden liksa pitäisi aina olla "sukanvarressa", vaan eipä se ole ihan niin helppoa varsinkaan jos tulot on Mestispelaajan tonni kuussa -luokkaa.

  Mun harras toive on, että Jussi laajentaisi EU:n omistuspohjaa. Miksei Areenankin. Sitäkautta riippuvuus yhden ihmisen oikuista vähenisi ja samalla epävarmuus toiminnan vakaudesta.
   
 6. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Tuossa taitaa olla vain tuo ongelma kun melkein joka nimiyhdistelmässä ja mielikuvassa sitä Espoota tuodaan aika paljon esille miten sen saisi enemmän sitten uudellemaalle tai pääkaupunkiseudulle laajenettua. Sinällään et hirveän heikoilla vesillä ole, antaisin se jo yritysmaailmassakin etua. Toisaalta uudella seuralla on varmasti oma työnsä saada edes itsensä julki lähialueella, mutta ehkä pitemmällä aikavälillä pienet koulukiertueet ja muutama pieni tapahtuma muuallakin kun Espoossa ei varmaan olisi poissuljettua. Aika vähäistä nykyään tuntuu myös jääkiekossa olevan esimerkiksi pienten paikkakuntien halleissa pelata harjoitusmatseja. Tietenkin raha on yksi asia että omassa hallissa kulut on pienet, muttta mainosmielessä pitäisi ehkä jalkautua enemmän pienille paikkakunnille lähipitäjiin.
   
 7. Skog Jäsen

  Lainaus:
  Tampereelta tullaan Helsinkiin kannustamaan sitä omaa joukkuetta vieraspelissä. Loviisa, Hanko ja muut Uudenmaan reunakunnat ovat jo sen verran kaukana pääkaupunkiseudusta, että jääkiekko-otteluun säännöllisesti tuleminen ei ole matka-aikojen puolesta enää mielekästä.

  70% Uudenmaan väkiluvusta asuu pääkaupunkiseudulla eikä täällä ole mitenkään erityisen voimakasta maakuntaidentiteettiä. Niitä menetettäviä espoolaiskatsojia ei pystytä korvaamaan millään nurmijärviläisillä ja mäntsäläläisillä. Lisäksi tälläinen vastakkainasettelu Helsingin ja muun maakunnan välillä ei toimi ainakaan Espoossa tai Vantaalla, sillä lienee selvää, että espoolaiset ja vantaalaiset tuntevat voimakkaampaa yhteyttä Helsinkiin kuin muuhun maakuntaan.

  Olisin rehellisesti yllättynyt mikäli tälläisen viritelmän yleisökeskiarvo olisi yli 500.
   
 8. carr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, Peter Forsberg
  Lainaus:
  Mikkelistä en tiedä, mutta Rauma on kahden muun joukkueen puristuksissa. Tps ja ässät on reunoilla vastassa. Rauman ympäriltä Eurajoki, Eura ja Laitila taitaa olla sinikeltaista, seuraavissa kylissä vaikuttaakun jo kilpailijat.

  Lukon onni on se, että taustat on hoidettu kuntoon. Meillä on RTK ja Rajala on luonut hyviä oheistapahtumia. Jos tuota RTK:ta ei olisi niin olisi hyvin haastavaa tuolla väestöpohjalla toimia.
   
 9. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & New Jersey Devils
  Lainaus:
  Oisko siellä Salonojalla ja BJR:llä tuijotuskaba menossa. Eihän se ole kummankaan etu että Mestis-kiekko katoaa Espoosta. Salonoja tarvii joukkueen/tapahtumia sinne jäähalliinsa ja BJR junnuilleen väylän miesten peleihin. Ehkä siellä vielä tuumataan että parempi laiha sopu kuin lihava riita.
   
 10. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  Mikkelistä tiedän ja täältä on lyhin matka vieraspeleihin sekä lähijoukkueita puolenkymmentä (toki mikä on "lähi", mutta Kouvola, Lappeenranta, Lahti, Jyväskylä ja Kuopio joista neljä viimeistä ovat houkutelleet paikallisia kannattamaan silloin kun oma tiimi ei Liigassa pelannut ja ensimmäinen puolestaan aiemminkin Mäntyharjun kulmalta maakuntaa).

  Mikkelissä nousu käytännössä tyhjästä vaati hieman alle 20 vuotta määrätietoista työskentelyä sekä roimia panostuksia taustahenkilöiltä sekä työpanoksen, että materiaalisten "sijoitusten" (lainausmerkeissä siksi ettei niistä sijoituksista luonnollisesti ainakaan rahallisesti ole koskaan tulossa ihmeitä takaisin) merkeissä. Ja tästä huolimatta oli todella pitkään melkoista utopiaa puheet liigapaikasta, vaikka se joukkueen tavoite uuden tulemisen alkamisesta lähtien on ollutkin. Täällä ei ole RTK:ta, joten paikallisten pienempien putiikkien on otettava seura enemmän omaksi ja oikeastaan vasta muutaman ensimmäisen liigakauden jälkeen nähdään onko toiminnalle oikeasti edellytyksiä (ensimmäinen kausi meni luonnollisesti jo pelkällä uutuudenviehätyksellä nappiin myös taloudellisesti sekä paikallisen yleisön ja yritysten kiinnostuksen suhteen).
   
 11. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & New Jersey Devils
  YLE:n verkkosivuilla on juttu tosta selvityksestä. Rivien välistä olen lukevinani että ilmeisesti United tulee jatkamaan Mestiksessä. Näköjään tolla ei ole väliä että jos Unitedilla ja BJR:llä on just nyt sukset ristissä. Mutta siis mitään lopullista päätöstä asiasta ei ole vielä tehty.
   
 12. -Jonne- Jäsen

  Lainaus:
  Näin tekee ja hyvä niin. Jussi vain testaili rajojaan ja näpäytteli jonnekin suuntaan.

  Hommat jatkuu kuin mitään ei tapahtunut ja eiköhän viimeistään elokuussa United taas huutele Liigaan mahtipontiseen tyyliinsä maltillisen ja kestävän pohjan rakentamisen sijaan.
   
 13. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Juu, sellainen kuvahan tuosta kieltämättä jää. Vähän jäi kuitenkin kysymysmerkkejä tästäkin jutusta, varsinkin tuon juniorijoukkueen osalta. Antila siis sanoo, että

  "Asia on enimmäkseen väärinymmärretty. Espoo Unitedilla on ihan sama junioritoiminta kuin sillä oli viime vuonnakin. Ei ole mitään merkitystä, kuka sitä hallinnoi. He ovat vuosi sitten muodostaneet seurayhteisön ja se seurayhteisö on olemassa. Espoo United on Blues Junioreiden aikuisten edustusjoukkue. Se tilanne ei millään lailla muutu siitä, kuka niitä juniorijoukkueita ikinä hallinnoikaan

  Meillä ei voi olla sellaista tilannetta, että juniorit voisivat yhtäkkiä tuhota edustusjoukkueen ilmoittamalla, että me ei leikitä teidän kanssa. Se ei tietenkään ole mahdollista. Ajatellaan vaikka, että IFK:n juniorit ilmoittaisivat yhtäkkiä, että nyt me ollaan riidoissa edustusjoukkueen kanssa. Sitten edustusjoukkue ei saisi pelata. Eihän sellaista valtaa millään juniorijoukkueella voikaan olla".

  Kertoo tosiaan, että vuosi sitten on tehty sopimus, joka ilmeisesti on vielä kaikesta huolimatta voimassa. Mutta onko siis niin, ettei tuota sopimusta voida purkaa? Kun se tilanne ei millään lailla muutu siitä, kuka niitä juniorijoukkueita ikinä hallinnoikaan? Eli jos United on ensi vuonna juniorijoukkueille velkaa jo toiset satatuhatta lisää, niin eikö silläkään ole merkitystä? Eikö BJR siis tosiaan saa ilmoittaa, missään oloissa, etteivät enää leiki Unitedin kanssa?
   
 14. -Jonne- Jäsen

  Lainaus:
  Pirkka vetelee mielenkiintoisia linjauksia. Jussi satuili junnuja hyväksikäyttämällä Mestiksestä paikan, jätti kylmästi maksut rästiin kun millään ei ole mitään väliä. Voipi olla jatkossa vieläkin vähemmän kun tulee liitosta tukea valitsemalleen toimintatavalle.
   
 15. Vae Victis Jäsen

  Lainaus:
  Kyllä melkoisia loruja Antila julkisuuteen lausuu, ilmeisesti suora lainaus sanomisistaan? Eli hoitakaa Te junioritoiminta ja me maksetaan siitä tämän verran... ehei, ei me mitään maksetakaan, hoitakaa Te vaan yksin kulunne... ai ei päästä tällaisesta diilistä mitenkään eroon, sanoo liitto - "eihän sellaista valtaa millään juniorijoukkueella voi olla".

  Huh, mitä touhua.
   
 16. HMenthal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Junnujen osalta velka ei ole enää sitä €100k, vaan EU on sitä "vähän" lyhentänyt. Merikannon kommentit tuolta osin löytää siitä aamuisesta IS:n jutusta. Jutussa todetaan sopparin jatkuvan EU:n veloista huolimatta. Sen Merikanto sanoi, etteivät voi loputtomasti odotella rahoja, ja harkitsevat asioita, jos rahoja ei kuulu.

  Aiemmin tänään jossain viestissä vähän pyörittelin tuota EU:n tilannetta liiton selvityspyynnön ja lisenssin osalta, eikä siihen näytä juurikaan muutosta tulleen. Ainoa asia, mistä lisenssi voi käsittääkseni jäädä tällä hetkellä vajaaksi, ovat velat. Niistä Antilakin mainitsi ja sanoi jotenkin tyyliin, että kaikillahan on velkaa, mutta onko se tilanne hallussa. Siitä tilanne on kiinni tuon EU:n lisenssin osalta.

  Velkojen osaltahan tämä tarkoittaa sitä, että nyt sen uuden yhteistyötahon kannattaa maksella noita velkoja pois. Junnut, liksat, verot, sähköt jne. ovat kaikki oleellisia, mutta junnujen kanssa ei varmaan kauheasti kannata pelleillä, muuten niitä velkoja haetaan taas käräjiltä ja pahimmassa tapauksessa sanovat sopparin irti. Tietenkin myös pelaajien liksat kannattaa maksella ajoissa, ettei mene palkkaturvaan.

  Junnujen osalta tuo maksu vaikuttaa etupäässä A-junnujen toimintaan ja yleensähän A-junnut ovat yhtä Liiga/Mestisporukan kanssa. Tämä on huomattava ero esim. vaikka Antilan esille nostamaan IFK:hon. Tuota sopparia ei kannata useastakaan syystä kusta, tai lopulta junnut purkaa vittuuntuneina sopparin. Uskoisin, että tämä onnistuu kyllä, jos niitä maksuja alkaa olemaan liikaa rästissä. Kyllä tuossa kohtaa soppari on soppari. Lisäksi EU ja BJR on mielestäni aivan täysin erilainen asetelma kuin vaikka tuo IFK ja IFKjrs. Itse en näe kovin suurta draamaa Antilan puheissa tähän caseen liittyen, mutta olisihan tuo nyt voinut yleisellä tasolla asian ilmaista ja muotoilla toisin. Ja tarkennan itseäni, että oletan Antilan ymmärtävän tässä kohtaa lopulta tuon EU/BJR sopparin, mutta haiseva aivopieru sieltä tuli.

  Ja nyt niillä velkamaksuilla on kohta jo hoppu, kun uusi kausi lähtee kohta käyntiin ja jätkiltä puuttuu kamat! Uudet maksut alkaa muuten kerääntyä vanhojen lisäksi.

  Jos siis siinä Antilan kautta jakoon menneessä sähköpostissa ovat saaneet toimikunnan vakuuttuneeksi velkojen hoidosta, jatkaa EU Mestiksessä. Yksinkertaista.
   
  Viimeksi muokattu: 17.07.2017 klo 23.42
 17. -Jonne- Jäsen

  Tuli vielä mieleen, että liekkö Jussi kertoilu jotain näkemyksiään BJR:stä, sopimuksista tai velasta. Noissa Pirkan sanomisissa on liki suoraa vittuilua BJR:lle ja rivien välissä jopa myös syytöksiä kiristyksestä...

  Totuutta tai taustoja en todellakaan tiedä ja heikko on lukemisen ymmärtäminenkin. Kunhan omia tulkintoja vetelen.
   
 18. Juhaht Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kuvailemattomat linkit
  Lainaus:
  Joutuu huutelemaan kyllä ihan ensin yhteistyökumppaneille ja fanien aluille. Veikkaan/tiedän tämän episodin kolhaisseen näitä suhteita jo nyt aika isosti. Uskottavuutta ei tällä hetkellä ole oikeastaan ollenkaan.
   
 19. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  Tuohan riippuu aivan täysin BJR:n ja Unitedin välisestä sopimuksesta. Ja BJR:n puheenjohtaja on lakimies, joten uskoisin kyllä sopimuksessa olevan purkupykälät, jos sopimusrikkomuksia tulee.

  Sinäänsä tuo Antilan kommentti on ihan relevantti, mutta toisaalta hyvin naiivisti ilmoitettu. Siinä on oletettu, että edustusjoukkue ja junioriorganisaatio on kaksi täysin erillistä instanssia. Eiköhän se IFK:n junnuissa, joka ehdottaisi edustusjoukkueen hylkäämistä ja kilpailevan edustusseuran kyytiin hyppäämistä... lievimmässäkin tapauksessa tervattaisi Mäntymäen kentällä höyheniin. Tämä tilanne on sellainen, jota ei varmasti missään muualla tapahtuisi, koska kaikkialla muualla edustus ja juniorit on perinteisesti niin yhtä ja samaan nimeen kasvaneita. Paitsi Espoossa. Tai voi Lahessa olla jotain Reippaan perään haikailevia, mutta silti... vain Espoossa. Jos BJR, EPS ja EKS oikeasti irtautuisi Unitedista, United jäisi aivan yksin. Mutta ilmeisimmin junioriorganisaatioilla ei ole kiinnostusta edustusjoukkueen perustamiseen aikuisissa - vaan keskittyä junioreihin - United sai nyt lisäaikaa kuitenkin. Ymmärrän kyllä, että junnuilla ei välttämättä ole halua lähteä riskinottoon - varsinkaan ennen kuin areenan tilanne muuttuu merkitsevästi - mutta joku ylpeys tietysti sielläkin taustalla on pakko olla. Ja sitä ylpeyttä on nyt viimeisten vuosien aikana muutamaan kertaan aika lailla loukattu.

  Monenlaisia huhuja tuolla kentällä kyllä liikkuu - osa esitetään faktana ja osa huhuna luotettavasta lähteestä, mutta hieman ristiriitaisia monet jutut on keskenään - että mitään ihan todennäköistä arviota tulevasta on todella vaikea sanoa. Sen nyt kuitenkin luulisi olevan selvää, että jotain isoa kulisseissa ollaan virittämässä. Ja se liittyy myös areenaan. Ja jos siellä tosissaan Jussi on neuvottelemassa asioista halliyhtiön toimarin ja Unitedin toimarin ohi, siellä oikeasti ollaan jossain syvemmällä - se lienee aika selvää. Ja voi hyvin olla, että siellä on useitakin vaihtoehtoja jatkosta pöydällä - muuten yleensä luotettavia ristiriitaisia huhuja olisi vaikea ainakaan itseni itselleni selittää. Kiinaa nyt ei ole suoraan huhuissa vielä ollut, mutta aika paljon muuta.

  Mielenkiinnolla kyllä odottelen itsekin, mitä tästä seuraavaksi tulee julkisuuteen. Joka tapauksessa tässä ei ole vielä tarinaa kirjoitettu loppuun.
   
 20. Larhii Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jäähonka
  Lainaus:
  Jussi vs BJR 6-0
   
 21. -Jonne- Jäsen

  Lainaus:
  Näin meni.

  Vieläköhän Jussin haaveissa voisi olla Espoolainen KHL-joukkue? Kävisi tähän kässäriin jotenkin näppärästi.
   
 22. T1971 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kolme kovaa
  Täällä kannattaisi aina kaikkien muistaa spekuloinneissaan, että halliyhtiön velat on halliyhtiön velkoja ja EUn velat sitten EUn.
  Lisensseihin vaikuttavat ainoastaan seuran velat, joillakin sähkölaskujen maksamattomuudella ei näissä ole mitään virkaa. Samoin kuin maksamattomilla palkoilla, jotka kohdistuvat Areenan eli TMAn henksuun. Täällä on taas iloisesti sotkettu kaksi eri yritystä samaan nippuun, koska omistaja on sama.
  @HMenthal tiedoksi, että jätkien kamat on osteltu jo joitakin aikoja sitten, eli löytynevät hallilta odottamassa, jos kautta Espoossa pelataan.
  TMAn palkkalistoilla on muuten kaksi hallimestaria, muut ovat olleet vuokrafirmasta. Sen lisäksi toimari ja pari tapahtumatuottajaa.
  Harjoitushalliyhtiö on sitten vielä kolmas erillinen osapuoli tässä keississä, Jussilla 55% ja kaupungilla 45%.
   
 23. Undrafted Jäsen

  Lainaus:
  Itse luen tuon, ettei junnujoukkue voi pitää käsissään valtaa sen osalta onko edustuskoukkueella Mestis-lisenssiä vai ei. Eiköhän Unitedin ja BJR:n sopimuksessa ole sovittu ehdot irtisanomisesta, joten siihen tuskin on liitolla sanottavaa.
   
 24. HMenthal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Lisenssin kannalta näin varmasti onkin eli lisenssikomitean valtuudet eivät todennäköisesti ylety halliyhtiön tilanteen arviointiin.

  Jos olisin lisenssikomiteassa, kysyisin kuitenkin myös halliyhtiön tilanteesta, koska niillä juurikin on sama omistaja. Halliyhtiön tilanne vaikuttaa näemmä suoraan myös EU:n toimintaan. Jos hallissa ei ole jäätä, eikä sinne mahdollisesti pääse edes sisään, katson tämän vaikeuttavan oleellisesti myös EU:n perustehtävää ja pelaajien työtä. En tiedä, onko tämä mitenkään oleellista, mutta kummasti yhteistyötahon löydyttyä sähköt palasi halliin ja pelaajille alkoi tippua heidän pieniä liksojaan.

  Onhan se tietenkin aina mahdollista, että Metron ollessa mahdollisesti säpissä, voisi EU valloittaa loppukaudeksi Nordiksen, kuten Blues silloin aikanaan.

  Korostetaan nyt vielä, että tuskin halliyhtiön tunaroinnit vaikuttavat mitenkään lisenssiin, vaikka rahahuolet näyttävät kulkevan iloisesti käsi kädessä.

  Se on hyvä, että A:lle löytyy kamat, jos EU:n puolesta pääsevät pelaamaan.
   
 25. Animal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tsehovin pojat!
  Lainaus:
  Olet täysin oikeassa.

  Antila puhuu suomeksi sanottuna täyttä paskaa. Todella mielenkiintoisia ja suorastaan vaarallisia puheita noin merkittävältä taholta liitosta. Jos ymmärrys Suomen Laista, oy -laista ja yhdistyslaista on tuota luokkaa pitäisi herralle antaa välittömästi potkut.

  Oikeuden silmissä, lain tulkinnassa ja oikeushenkilöinä Espoo United Oy, Blues Juniors Ry ja Jääkiekkoliitto ovat tismalleen samassa asemassa. Jos BJR oman hallituksensa päätöksellä päättäisi katkaista kaiken yhteistyön EU:n kanssa vaikkapa nyt maksamattomien velkojen takia niin heillä olisi täysi oikeus se tehdä. Siinä ei Jääkiekkoliitolla ole mitään mussuttamista. Jos SJL alkaisi tähän puuttumaan, painostamaan ja uhkailemaan BJR:aa niin seuraamukset olisivat liitolle 100% varmoja.

  Vertaus myös HIFK junioreihin ontuu sillä heillähän toiminnassa on paljolti samoja henkilöitä mukana kuin muussa IFK:n kiekkotoiminnassa ja ero edustuskiekkoon on lähinnä organisaatio- ja lakitekninen.