Ilmoitukset

Nimimerkki nahkis huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella.

Nimimerkin stoneofage kirjoitusoikeudet on poistettu sääntöjen 1§:n perusteella.

Myös nimimerkki Captain K on asetettu pysyvään pelikieltoon, koska hän rikkoi aiempien pelikieltojen jälkeenkin toistuvasti sääntöjen 9§:ä.

Unitedin tulevaisuuden näkymät

Viestiketju osiossa 'Espoo United' , aloittajana Lystikäs, 01.04.2017 klo 16.42.

 1. PataJaska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, sympatiat HPK ja espoolainen kiekko
  Lainaus:
  Unohdin mainita samasta asiasta edellisessä viestissäni: eli koska Espoo on yhdyskuntarakenteeltaan tällainen epäkaupunki kuin se on (ja vieläpä täynnä junantuomia ihmisiä), niin juuri siksi monilajiseura on ehdottomasti paras vaihtoehto tähän ympäristöön. Yhden(kin) lajin menestys sataa kaikkien yhteiseen laariin, kuten @Lystikäs sanoi, joten kaikki EU:n kannattajat voivat iloita asiasta ilman että syntyy teennäistä ja tarpeetonta vastakkainasettelua ihmisten/lajien/kaupungin eri osissa asuvien välille..

  Vai onko tässä minunkin sitten vain niin helppo puhua, koska vasta kolme vuotta olen Espoossa asunut, eikä esimerkiksi Blues merkinnyt minulle yhtään mitään? En katso, että tässä toimintamallissa lainkaan häpäistään lätkän osalta Bluesin muistoa, vaan päinvastoin toimintaa pyritään järkevöittämään ympäristöön sopivaksi. Tähän kun yhdistetään urheilupuiston kehittäminen ja maamme lähes laajimmat juniorimäärät vähän lajissa kuin lajissa, niin espoolaisen pääsarjatason urheilun tulevaisuutta en näe lainkaan huonona..
   
 2. Juhaht Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kuvailemattomat linkit
  Espoolaisen pääsarjatason urheilun tulevaisuuden hienoudesta on tosin puhuttu viimeiset parikymmentä vuotta. Aika hiljasta on ollut, sitten noin niinkuin käytännössä. Toivottavasti tällä kerralla käy eri tavoin.

  Se täytyy kyllä sanoa, että vaikkei itseäni(kään) koris yms randomlajit kiinnosta edes vähää alusta niin kyllä noita EU:n pärjäämisiä jossain määrin tulee seurattua. Jos seurasta joskus kasvaa vahva, persoonallinen ja kiinnostava toimija ihan kokonaisuudessaankin niin voisin kyllä kuvitella joskus käyväni katsomassa satunnaisia korismatsejakin. Futiksessa ei kannata Honkaa vastaan lähteä taistelemaan, ainoa mahdollisuus olisi yhteistyö Hongan kanssa, mutta siihen junaan EU taisi tulla pari vuotta liian myöhään kun edellisen konkan jälkeen Esport pääsi iskemään väliin.
   
 3. Lystikäs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo
  Lainaus:
  Kuten hyvin kiteytit, Espoossa ei ole yhtä vahvaa keskustaa, joka edustaisi koko kaupunkia, joten sieltä on aina löytynyt vahvaa vastakkainasettelua ja kilpailua eri kaupunginosien välillä. Varmasti on myös yhteistyökumppaneille ja mainostajille on helpompaa, kun eivät assosioidu tiettyyn kaupunginosaan tai lajiin. Kiekko-Espoo ja Blues onnistuivat olemaan aikoinaan koko Espoon joukkue, mutta samalla se profiloitui niin vahvasti jääkiekon pariin, että monilajiseuran pohjana siinä olisi ollut nielemistä muille lajiseuroille. United on nimenäkin alkanut maistua paremmin, nyt kun aika on hieman parannellut haavoja.
   
 4. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  Olenko ymmärtänyt väärin, jos väitän, että yhteisestä brändistä huolimatta jokainen laji on oma kokonaisuutensa? Vai hoitaako yksi Oy kaikkien lajien asioita? Ainakin HIFK:lla jokainen laji on oma kokonaisuutensa, joita yhdistää brändi - ei juuri mikään muu. Unitedilla taas ainakin ulospäin on viestitty, että Oy kerää hoidettavakseen useita eri lajeja ja jakaa resurssit näiden kesken. Se lisää todella paljon painetta sisäiseen skismaan eri lajien välillä siellä ruohonjuuritasolla.

  Asia voisi onnistua oman näkemykseni mukaan huomattavasti paremmin juuri niin päin, että lajilla on vahva osittain vapaaehtoisuuteen perustuva organisaatio, joka haluaa mukaan toimintaan saman brändin alle, mutta pysyy erillisenä organisaationa. Silloin jokainen laji vastaisi edelleen itse omista resursseistaan ja mahdollisuuksistaan, ja yhden lajin motivoituneet "puuhamiehet" voisi oikeasti vaikuttaa omiin asioihinsa ihan vaan tekemällä töitä. Tästä mallista yksi uusi esimerkki on Pelicans salibandy Lahessa. Rakennetaan yhteistyötä alhaalta yhdessä.

  Unitedissa taas tuntuu siltä, että ylhäältäpäin kerätään seuroja sateenvarjon alle ja seuroilta otetaan valta pois Unitedille. Samalla menetetään usein vuosien kokemusta ja osaamista, jos tekijät ja vastuuhenkilöt organisaation yläpäässä vaihtuu. Käytännössä tämä malli toimisi silloin, kun olisi joku, joka haluaa päästä seurasta "siististi eroon" esimerkiksi kroonisen rahanpuutteen vuoksi.

  En myöskään tiedä, miten United myy esim mainoksia tai jotain muita kumppanuuksia, kun eivät ole ainakaan espoolaisia yrittäjiä niin paljoa yrittäneet kontaktoida, että olisivat vielä saaneet minkäänlaista yhteydenottoa firmani suuntaan aikaan, mutta ainakin vaikuttaa siltä, että kaikki yhteistyökumppanit ovat nimen omaan koko Unitedin kumppaneita. Ja tätä en myöskään ymmärrä. Luulisin, että kokonaispotti olisi isompi, jos kumppanuudet koostuisi useamman eri joukkueen kumppanuuksista kuin yhden ison. En tiedä yhtään, onko korisjengillä tai lätkänaisilla mainoksia paidoissaan tms (enkä jaksa nyt googlaillakaan), mutta vaikea kuvitella esimerkiksi Nesteen maksavan siitä juurikaan lisää, että saa mainoksen myös muuhun kuin miesten edustusjoukkueen paitaan. Sen sijaan joku muu voisi maksaa jotain siitä, että on esimerkiksi korisjoukkueen paidassa, mutta varaa ei olisi budjetissa miesten kiekkoon. Koko paletin kumppanuuksia myymällä tulee myös paljon enemmän oikeita rajoitteita, jos pidetään kiinni siitä, että suoria kilpailijoita ei kumppaneille ole samanaikaisesti.

  Voi olla, että olen väärässä monessa asiassa, mutta vaikea itseni on nähdä vastaus siihen, miten käytännössä nämä Unitedin edut erillisille lajiorganisaatioille tai kokonaistaloudellisesti Unitedille olisi tehtävissä.

  Muuten tässä ketjussa on paljon ihan oikeasti fiksua pohdintaa. Urheilupuiston tulevaisuus on iso tekijä. Ja Esport on iso kivi Unitedin kengässä, koska jakaa samaa aluetta. Unitedin tulevaisuus vaikuttaa vaan aika vahvasti jäävän tähän jääkiekkoon ja koripalloon, vaikka esimerkiksi jalkapallosta on lehdissäkin kerrottu seuraavana lajina. Honka tuskin lähtee Urheilupuistosta tai liittyy Unitediin,
   
 5. Ekonyymi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues, EU
  Unitedin 1. toimintavuosi on urheilullisesti ollut erittäin/yllättävän menestyksellinen. Tämä antaa hyvät pohjat rakentaa tulevaisuutta. Voisi olla viisasta keskittyä toistaiseksi jääkiekkoon ja koripalloon. Ovathan nämä kumpikin hyviä brändejä jo yksin Suomen kansainvälisen menestyksenkin takia. Jalkapalloon laajentuminen voisi odottaa sopivampaa tilaisuutta.
   
 6. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
  Lainaus:
  Ilves ry.

  Ilves ry.:n alla on kaikki lajit. Ry. omistaa nimen ja logon ja tietty sen määrittelmättömän statuksen.

  Pääsarjatason jääkiekkoa (+ ajunnut) operoi OY, koska Liiga niin vaatii (ja miten Vini sai aikanaan enemmistöosuuden jne… toisen ketjun aiheita) ja koska konkurssi ei näin veisi ry.tä mukanaan. Jalkapallon liigaseura on myös OY, jonka omistaa kokonaan ry.

  Futsalilla ja Salibandyllä on omat jaostonsa ry:n sisällä.. ja toki on jääkiekolla ja jalkapallollakin vaikka se pääsarjatason seura onkin OY muotoinen (Futis OY kokonaan ry:llä, nyt uuden omistusjärjestelyjen jälkeen ry:llä ihan hyvä siivu jääkiekostakin kun Vini myi omansa 1€ ry:lle). Jaostot hoitavat omia lajikohtaisia hommiaan, mutta samassa pöydässä istutaan taajaan ja yhteistä strategiaa toteutetaan.

  Mutta siis yksi seura, monta lajia.
   
 7. oka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen kiekko
  Lainaus:
  Eli urheilijat on ammattilaisia ja organisaatiossa toimii vaihtuva joukko vapaaehtoisia.... en tiedä mistä tulee käsitys että miksi täysipäiväiset ammattilaiset seuran organisaatiosta on jotenkin huono asia.
  Ja organisaatioon en laske jotain fanikaman tai makkaran myyntiä.

  Anna mä arvaan. Vapaaehtoiset organisaatiossa tuo yhteisöllisyyttä niillee vapaaehtoisille. Itselle tuolla konseptillla ei olisi mitään merkitystä.

  Onko meillä hyviä esimerkkejä seuroista/joukkueista missä ammattiurheilija ja vapaaehtoiset organisaatiossa olisi jotenkin menestystarina ?
   
 8. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  Mietin, että ymmärrätkö nyt tarkoituksellisesti väärin, sen mitä yritän sanoa - vai enkö vain osaa sanoa asiaa niin, että sen ymmärtäisi.

  Tuo Ilves on itse asiassa aika hyvä esimerkki asioiden hoitamisesta organisaation kannalta hyvin, kun @Tarinankertoja tuon kuvion avasi. Siinä valta on "alhaalla" ry:lla. En tiedä, ketkä ja miten ry:ssa ovat äänivaltaisia Ilveksessä, mutta ry on muotona siinä mielessä hyvä, että se ei ole ostettavissa kuten Oy eikä sen lainmukainen tarkoitus ole tuottaa voittoa kuten Oy:n on. Totta kai ry:n sisällä on eri kuppikuntia ja näkemyksiä (ilmeisesti ainakin Ilveksessä hyvin vahvojakin), mutta ry-muoto kuitenkin pakottaa asioista sopimisen yhdessä omistajan sanelun sijaan. Ja se luo sitä yhteisöä - ei se, että joku kertoo ylhäältä, että näin tehdään, ja voitte joko hyväksyä tämän tai lähteä vittuun.

  Se on ihan eri keskustelu, mutta kyseenalaistan kyllä vahvasti myös Oy-vaatimuksen Liigalta tai miltään muultakaan, koska se mahdollistaa juuri vallan keskittymisen jäsenpohjan sijaan ylös huipulle. Urheiluseurassa kuitenkin pohjan pitäisi mielestäni olla se organisaatio sieltä alhaalta asti, edustusjoukkue on vain sen näkyvin ja julkisin osa. Se on se junnuputken maali (josta voi tietysti ponnistaa vielä isommillekin areenoille).

  Vaikka Ilves onkin tulkittavissa monilajiseuraksi, se on organisaationa alhaalta organisoitu ja organisaation sitouttamisen kannalta vahva. Ja ehkä sen vuoksi Ilves onkin edelleen olemassa. Ja tulee olemaan.