Ilmoitukset

Nimimerkki Pori67s on pelikiellossa seuraavat kaksi viikkoa sääntöjen 4§:n ja 6§:n perusteella. Nimimerkin aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen.

Unitedin historia, nykyisyys ja tulevaisuus kriittisin silmin

Viestiketju osiossa 'Espoo United' , aloittajana E, 30.12.2016 klo 21.56.

 1. Juhaht Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kuvailemattomat linkit
  Lainaus:
  Samanlainen fiilis on ollut mielestäni aistittavissa. On ollut ihan hienoa nähdä Mestikseen varsin kelvolliset yleisömäärät ja jos tuota maltetaan tehdä nyt tällä kertaa fiksusti niin kun joskus aikanaan noustaan takaisin liigaan, voisi katsojamääriksi vakiintua se 4000-5000 sen Blegsun kolmen tonnin sijaan.

  Faktahan on, että vain katsomossa toiminta Bluesin viimeisen 5 vuoden aikana oli edes jokseenkin hyväksyttävää.
   
 2. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  En mä ensimmäisestä kappaleesta ole silleen eri mieltä. Bluesin alkuaikoina Bluesin kannattajia kuitenkin myös arvostettiin paljon, koska oli vierasreissuilla aikanaan kuulemma yleiseltä käytökseltään paras vierasporukka. Ja tästä oli 2003-04-kaudella oikeastaan kaikki muut liigaseurat samaa mieltä. Ja okei, porukka oli silloin keski-iältään varmaan ihan kärkipäätä - sekä myös yleiseltä fiilikseltään hyvin rauhallista. BB07 toi mukanaan paljon todella hienoa ja arvostettavaa, mutta myös näitä lieveilmiöitä.

  Yleisesti vaan elämässä mennään siinä vertailuryhmässä, missä ollaan. Jos ollaan tyytyväisiä siitä, missä ollaan, kehitys pysähtyy. Se, jos on Mestiksen kärkeä, ei pitäisi riittää. Tiedän käsittääkseni ihan faktana, että joidenkin seurojen osalta Liigan sisällä United olisi täysin tervetullut tällaisenaan, mutta siellä myös on huoli siitä, saako United espoolaisia katsomoon. Tämä ei ole provoa vaan ihan inhorealistista faktaa. Liigaan ei haluta joukkuetta, jonka yleisökeskiarvo olisi parintuhannen luokkaa, koska se väistämättä vaikuttaisi negatiivisesti Liigan imagoon - ja sitä pidetään Unitedin osalta riskinä. Ja tähän ei tarvitse kuitata mitään Liigan muutenkin huonosta imagosta tms, tiedän tämän asian huolettavan siellä useampia tahoja.
   
 3. DanC Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, Bleg, ACM
  Kirjoittelen nyt sekavia ajatuksia sydäntäni lähellä olevasta asiasta eli kannattajista.

  Oma ajatukseni tuosta Physical Edgen kommentista on, että siinä vertailtiin 2000-luvun alkuvuosien kannattajatouhua Espoo Unitedin tämän hetkiseen tilanteeseen. Ei verrattu Bluesin viimeisiä vuosia ja nykyisiä junnuja päädyssä, koska se olisi puhdasta vittuilua ja täydellistä typeryyttä. Matinkylän tunnelmasta ja Bluesin alkuvuosien menosta areenalla on tässä ketjussa jo mainittu. Kommentit kahdesta fanista, puuttuvasta tunnelmasta, hallin haltuunotosta pienen vierasryhmän toimesta ja kirkosta eivät tulleet tyhjästä.

  Blueskannattajien perintö. Vanhoja faneja K-Espoon ja Bluesin ajalta jatkaa matkaansa Espoo Unitedin mukana. Viimeisiin EU:n matseihin liittyen on puhuttu innokkaista junnuista, jotka ovat tulleet esille positiivisessa mielessä. Voisin veikata, että ko. junnut ovat samoja ketä oli mukana parina edellisenä kautena kulmakatsomossa. Pitäisi käydä juttelemassa kavereiden kanssa johtuen ihan omasta kiinnostuksesta, vaikka EU:n kannattajia ovatkin. Ehkä junnuilla ei ole sen suurempia intohimoja seura-asian suhteen. Jos puhutaan espoolaisesta kiekosta, on kannatuksessa historiaa Matinkylästä asti (Espoo – Espoo huudot jne.). Samoin junnuilla on varmasti muistissa hyvä esimerkki (ja ehkäpä joitain chantteja) Blueskannattajista ja siitä mitä toiminta voi olla. Valitettavasti yksi ”sukupolvi” puuttuu väliltä vanhat fanit – nykyiset junnut, joten kannattajahomma on ottanut tuossa mielessä taka-askeleen. Ja pitkä matka on siihen mitä viimeisinä Bluesin vuosina oli kannustuksen, yhteenkuuluvuuden ja esim. koko hallin tifojen osalta kannattajien juhlapäivinä. Haikeina noita hetkiä muistellen. Mutta jostain se uusi matka on aloitettava.

  Mitään ei saa ilmaiseksi. BFC:n aika sisälsi kaiken hienon toiminnan lisäksi myös taistelua kannattajien katsomoista eli pisteet sille mitä BFC, Blueskannattajat ja BB07 saivat aikaan. Katsomosiirrot Metro-areenalla olivat melkein jokaiseen kauteen liittyvä asia haettaessa hyviä olosuhteita kannattajille. Ketju ei ole täydellinen mutta muistaakseni matka kulki päätykatsomosta ylös 404-katsomoon ja sieltä takaisin päätyyn. Seisomismahdollisuus saatiin silloisesta 212-katsomosta, kannattajien istumakatsomon ollessa ensin 211:a ja sitten 301:ssä. Lopulta päädyttiin viimeiseen tilanteeseen eli päädyn istumakatsomoon ja kulman seisomakatsomoon. Kyseinen matka ei ollut helppo ja monenlaisia konflikteja oli matkan varrella.

  Nykyiset kannattajakatsomot (päädyn 101-102 istumakatsomo ja kulman 209 seisomakatsomo) ovat olleet tällä kaudella aika vajaasti täytettyjä tunnetuista syistä. Päättyvälle kaudella kannattajakatsomoiden osalta mentiin samoilla systeemeillä mitä oli Bluesin viimeisten kausien aikana. Eli päädyssä oli istumakatsomo ja kulmassa seisomakatsomo. Näin myytiin myös kausikortteja kyseisiin katsomoihin. Odotukset EU:n toimistolla kannattajien määrille kyseisissä katsomoissa olivat varmaankin erilaiset. Kulman seisomakatsomolle ei sitten ollut lainkaan tarvetta ja se on ollut lähes tyhjillään koko kauden. Jos Espoo United siirtyy liigaan, yleinen kiinnostus joukkuetta ja ottelutapahtumaa kohtaan luonnollisesti kasvaa. Silloin on olemassa iso riski sille, että raha jyrää kannattajat (nykytilanteessa perustellusti) ja kulmakatsomo muuttuu normaaliksi istumakatsomoksi, johon myydään normihintaisia lippuja. Kannattajakatsomoksi jää vain päätykatsomo ja sekin istumakatsomona takana olevan ravintolan pakottamana. Jos junnujen kipinä riittää, muilta tulee tukea kavereiden toiminnalle ja homma laajenee, törmätään mahdollisesti samoihin ongelmiin mitä oli Bluesin aikana. Halu kasvattaa toimintaa, seistä joukkueen tukena, liput jne. ravintolakatsomon näköhaittana. Tähän voi mennä vuosia aikaa, joten aika näyttää mihin suuntaan homma kehittyy.
   
  Viimeksi muokattu: 03.04.2017 klo 14.10
 4. Lainaus:
  Tämä on varmasti aivan aiheellinen huoli ja uskoisin että perusteena sille on paitsi Espoo Unitedin mennyt kausi myös lähestulkoon koko Espoolaisseuran liigassa viettämä aika. Espoon katsojaluvut ovat olleet lähes aina yleinen päivittelyn aihe liigassa.

  @DanC :lta yllä varsin terävä kirjoitus kannattajatoiminnasta eikä siihen ole juuri mitään lisättävää. Paitsi ehkä se, että kun kuulemma Metro Areena menee jonkinlaiseen remonttiin tämän kauden jälkeen niin siinä voisi samalla funtsia noita katsomojärjestelyjäkin. Sen seisomatsomon voisi tuossa yhteydessä siirtää 212:sta sinne 102 -kulmaan. Tai miksei seisomakatsomon voisi jättää 212:eenkin niin että se voisi olla jatkossa vieraskannattajien paikkana.
   
  Viimeksi muokattu: 03.04.2017 klo 11.43
 5. Physical Edge Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo
  Lainaus:
  Jep, tämä oli tarkoitus. Kiistämättä toki mahdollista vittumaisuutta ja/tai typeryyttä. :)


  Lainaus:
  Kauniisti ja viisaasti sanottu. Itse ilahduin siitä, että keväällä on näkynyt ensimmäisiä merkkejä, että tuo uusi matka olisi alkamassa.
   
 6. The Nikkari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues
  Jaahas. EU:ta on nyt sitten kannatettu väärin. Tai ainakin ihan väärät ihmiset. Olipa harmi, etten ollut tuota todistamassa. Muistelen kuitenkin, että tätä ollut ilmassa ennenkin - varsinkin Bluesin aikana.

  Kaikki kunnia Bluesin faneille, jotka eivät EU:n kelkassa jatkaneet. Ymmärrän heitä hyvin. Tuo E:n purkaus sen sijaan oli kyllä koominen.

  Hienoa, että kannatusta alkaa taas löytymään ja joukkue saa tukea katsomosta. Todella hienoa. Kuten E kuitenkin huomautti, tämä ketju on kriittistä arviointia varten (heh). Näin ollen totean, että junnut ovat liian nuoria räjäyttelmään postilaatikoita ja siksi meille on vasta kasvamassa oikea kannattaja sukupolvi.

  Nimimerkille DanC kiitos siitä, että kirjoittelu on ollut varsin asiallista ja homma ei ole lähtenyt lapasesta, vaikka varmasti tuntuu pahalta. Olen kanssasi samaa mieltä, että yksi sukupolvi on kieltämättä hukattu. Ainakin toistaiseksi.