Toronto Maple Leafs 2016–2017 – imperiumin vastaisku

  • 140 210
  • 389

Vpiiroi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs,
Jos JVR:stä saadaan vaihtineeksi Dumba, niin uskon että Lamoriello painaa liipaisinta heti.
En kyllä usko että Wild on Dumbaa vaihtamassa pois seuraavan 10 vuoden aikana, mutta hullumpiakin asioita on käynyt toki.
Harvoin tosiaan nykyään huippupelaajia vaihdellaan enää keskenään ja tuntuu miltei, että Toronto ei nyt ole tehnyt pariin vuoteen mitään oikein tarkoituksella.
En usko, että joku iso nimi tulee sisään traidin kautta, kun tulevaisuutta ei haluta vaihtaa nykyhetken hinnalla. Tosin tuntui viime kesänä uskomattomalta että joukkue joka on tankannut koko kauden ja on isoon ääneen puhunut rebuildista, vaihtaa 1. kierroksen varauksen maalivahtiin joka ei ole koskaan pelannut ykkösenä kokonaista kautta NHL:ssä. Tällä hetkellä treidi näyttää hyvältä. Mutta se tuli varmasti kaikille puskista, vaikka Lamoriello onkin aina pitänyt huolta että joukkueella on hyvä maalivahti. Vapailta markkinoilta yritetään varmasti kalastella joku iso kala seuraavien vuosien aikana. Uskoisin nyt Matthewssin, Marnerin ja muiden nuorten nousun joukkueen vastuunkantajiksi houkuttulevan joukkueeseen paremmin kuin viime kesinä olleet joukkueet, joihin kukaan ei halunnut tulla pilaamaan uraansa.

Varmasti Babcockin mainitsema tuska alkaa todenteolla, kun joukkue nyt alkaa pärjäämään ja nuoret ottavat roolia. Fanit haluavat että kohta pitäisi panostaa menestykseen, mutta sitten myydäänkin JVR ja seuraavana vuonna Bozak ja Komarov jne...
Nousu sarjataulukossa ei menekään enää ylöspäin joka vuosi, vaan tulle väliin askelia taaksepäin.
Toivottavasti tulevat treidit tulee oikeaan aikaan ja nousu contenderiksi olisi jo vaudissa.
Babcock on saanut vanhoista pelaajista niin paljon enemmän irti, että joukkue alkaa olla play-off valmiin näköinen. Puolustus on vielä todella heikko, mutta joukkue osaa pelata hyvin vahvuuksillaan.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Napattiin muuten Devils-voitolla Atlanticin kolmossija suhteellisen tukevasti haltuun. Bostonilla on pelattuna kolme ottelua enemmän ja jo kaksi pistettä perään jääneillä Tampalla ja Floridalla kummallakin kaksi. Mielenkiintoista katsoa ajaako bussi alas jyrkänteeltä viimeistään maaliskuussa, vai onko pelikulttuuri ja joukkueen kurssi saatu oikeasti käännettyä.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Napattiin muuten Devils-voitolla Atlanticin kolmossija suhteellisen tukevasti haltuun. Bostonilla on pelattuna kolme ottelua enemmän ja jo kaksi pistettä perään jääneillä Tampalla ja Floridalla kummallakin kaksi.

Ja tankkiin jäi vielä bensaa, kun Leafs käytännössä peruutteli maaliin viimeiset 30 minuuttia. Se maksoi lopulta Andersenin nollan (Leafsillä viisi vetoa maalia kohti 2. erässä, nolla 3. erässä), mutta toivottavasti ensi yönä jalka ei paina. Hyvä mittari muutenkin Leafsille tuo klassikko ACC:ssä. Devils kyllä hävisi pelin Schneiderin poikkeuksellisen heikkoon peliin, eikä tuolla nipulla kyllä tulla mukaan edes Leafsiä vastaan neljän maalin takamatkalta.
 

depre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
Jos JVR:stä saadaan vaihtineeksi Dumba, niin uskon että Lamoriello painaa liipaisinta heti.
En kyllä usko että Wild on Dumbaa vaihtamassa pois seuraavan 10 vuoden aikana, mutta hullumpiakin asioita on käynyt toki.
Harvoin tosiaan nykyään huippupelaajia vaihdellaan enää keskenään ja tuntuu miltei, että Toronto ei nyt ole tehnyt pariin vuoteen mitään oikein tarkoituksella.
En usko, että joku iso nimi tulee sisään traidin kautta, kun tulevaisuutta ei haluta vaihtaa nykyhetken hinnalla. Tosin tuntui viime kesänä uskomattomalta että joukkue joka on tankannut koko kauden ja on isoon ääneen puhunut rebuildista, vaihtaa 1. kierroksen varauksen maalivahtiin joka ei ole koskaan pelannut ykkösenä kokonaista kautta NHL:ssä. Tällä hetkellä treidi näyttää hyvältä. Mutta se tuli varmasti kaikille puskista vaikka Lamoriello onkin aina pitänyt huolta että joukkueella on hyvä maalivahti. Vapailta markkinoilta yritetään varmati kalastella joku iso kala seuraavie vuosien aikana. Uskoisin nyt Matthewssin, Marnerin ja muiden nuorten nousun joukkueen vastuunkantajiksi houkuttulevan joukkueeseen paremmin kuin viime kesinä olleet joukkueet joihin kukaan ei halunnut tulla pilaamaan uraansa.

Varmasti Babcockin mainitme tuska alkaa todenteolla, kun joukkue nyt alkaa pärjäämään ja nuoret ottavat roolia. Fanit haluavat että kohta pitäisi panostaa menestykseen, mutta sitten myydäänkin JVR ja seuraavana vuonna Bozak ja Komarov jne...
Nousu sarjataulukossa ei menekään enää ylöspäin joka vuosi, vaan tulle väliin askelia taaksepäin.
Toivottavasti tulevat treidit tulee oikeaan aikaan ja nousu contenderiksi olisi jo vaudissa.
Babcock on saanut vanhoista pelaajista niin paljon enemmän irti, että joukkue alkaa olla play-off valmiin näköinen. Puolustus on vielä todella heikko, mutta joukkue osaa pelata hyvin vahvuuksillaan.

Meinasin aluksi kommentoida pelkästään Dumbaan liittyen, mutta kommentoidaan nyt koko tekstiä. En itsekään usko että Dumba olisi kaupan ja tuskin on missään vaiheessa ollutkaan. Minnesotan puolustajista Brodin olisi ehkä ollut irrotettavissa viime kesänä, kun varsinkin pisteiden muodossa Brodin oli melkoisessa taantumassa. Nyt suunta on kääntynyt ylöspäin, joten arvokin on todennäköisesti nousussa. Muistaakseni Brodin ei ole mikään advanced stats hirmu, eli en tiedä onko sieltä edes mitään piilevää potentiaalia löytynytkään. Toisaalta voi olla ettei Brodin ollut edes saatavissa, vaikka pieneen slumppiin ajautuikin.

Kyllähän Toronton osalta on selkeä suunnitelmallisuus ollut nähtävillä oikeastaan viimeiset kaksi vuotta. Marincinit, Carrickit, Polakit ja kumppanit on hankittu selkeästi tiettyjä tarkoituksia varten. Samoin kun tehtiin koko viime kauden kanssa, kun panostettiin nuorten kehittämiseen farmissa ja pyrittiin samaan arvoa irti noista kokeneista sotaratsuista. Se taktiikka onnistuikin kohtuullisen mukavasti ja bonuksena joukkue sai ykkössentterin Matthewsin muodossa. Marincin ja Carrick olivat molemmat sellaisia pelaajia joiden pelaaminen näytti paremmalta tilastojen valossa kuin oikeasti kentän puolella.

Näissä ei ole nyt oikein vain osuttu siihen kultasuoneen. Zaitsev oli hyvä haku, Rielly menee koko ajan eteenpäin ja isoin asia on se että Gardiner näyttää todella hyvältä hyökkäävältä puolustajalta. Oikeastaan kiekollisen taidon osalta Toronto on riittävän hyvä, mutta oikeastaan Toronto tarvitsisi ehkä Polakin tyylisen vitospuolustajan, joka on nuorempi ja liikkeeltään parempi. Lisäksi nelospuolustaja voisi olla kahden suunnan puolustaja Gardinerin parina tai ihan selkeästi puolustavampi puolustaja. Rightin "Phaneuf" lyhyemmällä sopimuksella olisi nyt paikallaan.

Jatketaan aiheen parissa seuraavan lainauksen jälkeen.

Mielenkiintoista katsoa ajaako bussi alas jyrkänteeltä viimeistään maaliskuussa, vai onko pelikulttuuri ja joukkueen kurssi saatu oikeasti käännettyä.

Missä vaiheessa ollaan joukkueena siinä pisteessä ettei tarvitse puhua yllättävästä menestyksestä tai näistä katastrofeista? Missä kohtaa voidaan odottaa joukkueelta playoff paikkaa ja jopa mahdollisuutta edetä toiselle kierrokselle?

Kyllä tämä vielä vituiksi menee asenne on oiva suojakeino Toronto fanille, koska kyllähän tämä aikamoista taaperrusta on ollut viimeisen vuosikymmenen, mutta nyt alkaa oikeasti näyttää todella lupaavalta. Olen verrannut tätä rebuildia ehkä eniten Chicagon nousuun ja miettinyt että nyt ollaan suunnilleen kaudessa 2007-2008 menossa. Seuraavalla kaudella Chicago meni kirkkaasti playoffeihin ja konferenssifinaaleihin asti. Sitä seuraavalla kaudella Chicago juhli mestaruutta. Tuossa välissä tapahtui toki paljon asioita mm. Hossan sopimus, Campbellin ja Huetin hankinta. Joukkue alkoi kuitenkin jollain tasolla suorittaa heti Kanen ja Toewsin tulokaskaudella ja pääsi kunnolla vauhtiin seuraavalla kaudella. Quennevillen hankinta oli toki yksi iso tekijä.

Torontolla on jo Quenneville Babcockin muodossa. Toronton ei tarvitse hankkia Huetia, kun Lamoriello pisti asiat kuntoon jo Andersenin muodossa, joka näyttää tällä hetkellä erittäin hyvältä. Meillä on liigan top10 maalivahti. Lisäksi meillä on kolme hyvää nuorta puolustajaa, mutta tuo peräpää huutaisi yhtä pätevää top4-puolustajaa. Lisäksi kolmospariin pitää saada lisää laatua, eli se "Campbell" pitäisi hankkia jostain. Meillä on kahden sijaan kolme hyvää nuorta hyökkääjää ja voisi väittää, että Matthews on selvästi edellä jos verrataan saman ikäiseen Toewsiin. Marner ei hirveästi jää Kanesta ja sen lisäksi meillä on Nylander joka on tätä tahtia latomassa n. 50-60 pisteen tulokaskauden. Brown näyttää hyvältä, Gauthier valmiilta, meillä on farmissa valmiit Kapanen ja Leipsic. Kadri on kiinnitetty pitkällä ja hyvällä sopimuksella.

Iso kysymys on se että haetaanko hyökkäykseen eri palaset Komarovin, JVR:n ja Bozakin tilalle. Kannattaako osa pitää? Miten tämä paletti pitää nyt järjestellä? Omaan silmään vaikuttaa siltä että Matthewsin saaminen joukkueeseen ratkaisi todella ison ongelman ja se on todella nopeasti parantanut joukkuetta. Bozak ja Kadri liukuvat heille sopivampiin rooleihin. Lisäksi meillä on jokaiselle sentterille laadukkaita laitureita ja neloskentässä kovuutta suojelemaan koko pakettia Martinin muodossa. Molemmat erikoistilanteet toimivat tällä hetkellä erinomaisesti. Ainoa ongelma on tuo kokemattomuus, kun päästään johtoon.

Mikään ei tällä hetkellä indikoi sitä, etteikö joukkue voisi pelata koko kautta tällä tasolla. Tätä joukkuetta ei voi verrata parin kauden takaiseen Calgaryyn, eikä tässä ole mitään merkkejä siitä että tässä mentäisiin kohti playoffeja pelkän onnen voimin.

Ei tässä mestaruudesta voida tällä kaudella puhua, mutta se ikkuna saattaa oikeasti aueta jo ensi kaudella, jos toimistolla tehdään oikeita ratkaisuja. Enkä tarkoita että Toronto olisi silloin mestarisuosikki, vaan sitä että kaiken osuessa nappiin Toronto voi mennä loppuun asti.

Täytyy myös muistaa että tällä tahdilla Matthews pelaa itselleen ison sopimuksen. Kahdeksan vuotta ja 8-10 miljoonaa? Se vaikeuttaa huomattavasti tilannetta, eli voi olla että kahden kauden päästä on se paras aika iskeä, kun sekä Matthews & Marner pelaavat ELC:n viimeistä vuotta.

Tässä ei välttämättä puhuta useista vuosista, jos nämä nuorukaiset jatkavat tällä tahdilla. Voidaan oikeasti unohtaa korkeat varaukset ja retoolit. Tästä ei näytä tulevan Edmonton luokan rebuildia ja se on hyvä se.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Mua itteä kiinnostais törkeesti nähdä James van Riemsdyk Chicagossa joko Toewsin tai Kanen kanssa samassa ketjussa. Blackhawks voi tämän hetkisen tilanteen perusteella lisätä trade deadlinella vajaan $5.4 miljoonaa dollaria cap hitin muodossa, mutta JVR ei valitettavasti ole rental, joka tekee koko cap hitin nielaisemisen käytännössä mahdottomaksi. Toki kesällä van Riemsdykin voisi kaupata eteenpäin, jos tarpeen tulee.

Mennäänpä hieman fantasioinnin puolelle, mutta mitä te HFBoardsia noin keskimääräisesti fiksummat Leafsin kannattajat haluaisitte vastineeksi JVR:sta, jonka palkasta olisi pidätetty vaikkapa se 50 pinnaa? Nimenomaan Chicagon organisaatiosta. Ilmeisesti sitä rightin puolen puolustajaa tuo joukkueenne kaipaisi enkä nyt osaa oikein muita vaihtoehtoja luetella kuin joko Seabrook tai Ville Pokka. Seabrook nyt olisi seuraavan kolmen kauden aikana varmasti iso osa Leafsia, mutta niin on myös Chicagossa, vaikka amerikkalaiset ovat hänestä silmätikun ottaneetkin. Katseet kääntyy siis Pokkaan.

Pokkahan ei riitä mihinkään, ehkä Leipsiciin jos häneenkään. Kylkeen ykkösrundi kesälle 2018 tai ehdollinen tulevalle kesälle, jos Blackhawks etenee konferenssifinaaleihin, muuten vois jäädä vaikka kakkoskierroksen varaukseksi. Heittäisin itse tulevan kesän ykköskierroksen varauksen menemään, mutta Bowman ei sitä kuulemma aio kaupata, koska haluaa huutaa kotiyleisön edessä jonkun nimen United Centerissä.

Blackhawksin on huhuttu olevan tuon paremman Tkachyovin perässä, joten fantasioidaan lisää ja sanotaan, että poikanen rantautuu tuuliseen kaupunkiin. ELC-diilillä, kaksi vuotta. Sentteri.

Schmaltz siis lisätään Pokkaan ja varausvuoroon. Molemmilla prospecteilla on vähän tie tukossa ja kun joukkue sattuu olemaan win now-moodissa kaksi seuraavaa kautta, niin näkisin ainakin itse fiksummaksi vaihtoehdoksi hankkia $2.125:n cap hitin ykkösketjun laitahyökkääjän.

En halua tehdä tästä palstasta HFBoards-tyylistä kauppakeskustelua, mutta oltaisiinko tuolla lähellä?

Pokka, Schmaltz, 4th 2017 & 1st 2018 <-> James van Riemsdyk 50% retained.

Eihän tuommoista tapahdu, mutta kieli kosteena mä haaveilen tuommoisesta diilistä.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Missä vaiheessa ollaan joukkueena siinä pisteessä ettei tarvitse puhua yllättävästä menestyksestä tai näistä katastrofeista? Missä kohtaa voidaan odottaa joukkueelta playoff paikkaa ja jopa mahdollisuutta edetä toiselle kierrokselle?

Kyllä tämä vielä vituiksi menee asenne on oiva suojakeino Toronto fanille, koska kyllähän tämä aikamoista taaperrusta on ollut viimeisen vuosikymmenen, mutta nyt alkaa oikeasti näyttää todella lupaavalta. Olen verrannut tätä rebuildia ehkä eniten Chicagon nousuun ja miettinyt että nyt ollaan suunnilleen kaudessa 2007-2008 menossa. Seuraavalla kaudella Chicago meni kirkkaasti playoffeihin ja konferenssifinaaleihin asti. Sitä seuraavalla kaudella Chicago juhli mestaruutta. Tuossa välissä tapahtui toki paljon asioita mm. Hossan sopimus, Campbellin ja Huetin hankinta. Joukkue alkoi kuitenkin jollain tasolla suorittaa heti Kanen ja Toewsin tulokaskaudella ja pääsi kunnolla vauhtiin seuraavalla kaudella. Quennevillen hankinta oli toki yksi iso tekijä.

Torontolla on jo Quenneville Babcockin muodossa. Toronton ei tarvitse hankkia Huetia, kun Lamoriello pisti asiat kuntoon jo Andersenin muodossa, joka näyttää tällä hetkellä erittäin hyvältä. Meillä on liigan top10 maalivahti. Lisäksi meillä on kolme hyvää nuorta puolustajaa, mutta tuo peräpää huutaisi yhtä pätevää top4-puolustajaa. Lisäksi kolmospariin pitää saada lisää laatua, eli se "Campbell" pitäisi hankkia jostain. Meillä on kahden sijaan kolme hyvää nuorta hyökkääjää ja voisi väittää, että Matthews on selvästi edellä jos verrataan saman ikäiseen Toewsiin. Marner ei hirveästi jää Kanesta ja sen lisäksi meillä on Nylander joka on tätä tahtia latomassa n. 50-60 pisteen tulokaskauden. Brown näyttää hyvältä, Gauthier valmiilta, meillä on farmissa valmiit Kapanen ja Leipsic. Kadri on kiinnitetty pitkällä ja hyvällä sopimuksella.

Iso kysymys on se että haetaanko hyökkäykseen eri palaset Komarovin, JVR:n ja Bozakin tilalle. Kannattaako osa pitää? Miten tämä paletti pitää nyt järjestellä? Omaan silmään vaikuttaa siltä että Matthewsin saaminen joukkueeseen ratkaisi todella ison ongelman ja se on todella nopeasti parantanut joukkuetta. Bozak ja Kadri liukuvat heille sopivampiin rooleihin. Lisäksi meillä on jokaiselle sentterille laadukkaita laitureita ja neloskentässä kovuutta suojelemaan koko pakettia Martinin muodossa. Molemmat erikoistilanteet toimivat tällä hetkellä erinomaisesti. Ainoa ongelma on tuo kokemattomuus, kun päästään johtoon.
Ehkä sitä voisi pikkuhiljaa muuttaa suuntautumistaan vähemmän ironiseksi ja avata sydäntä taas alttiiksi pettymyksille. Jos Washingtonin fanit jaksavat uskoa kaudesta toiseen, niin ei ennakko-odotusten korottaminen pudotuspelipaikkaan (hui helvetti) asti pitäisi olla ylitsepääsemätön tavoite. Pitää vain ensin neuvotella psykiatrin kanssa.

Chicagon rebuild on se klassisin esimerkki siitä, että koko joukkue nostetaan tuhkasta pikkudynastiaksi asti. Torontossa aloitettiin puhtaalta pöydältä ja nyt useimmat palaset ovat kohdallaan. "Tapaus Hossa" olisi Torontolle nykytahdilla ajankohtainen ensi kauden alussa tai sitten vasta kesällä 2018. Keitäs arrrrpisia veteraaneja tulloin UFAilee? Komarov on niin tärkeä roolipelaaja, etten hänestä kovin helpolla lähtisi luopumaan. Ja tämä täysin ilman sinivalkoisia laseja. Tankissa on varmasti vielä 2-3 hyvää kautta ja kokemusta isoista peleistä (kansainvälisellä puolella) on vaikka muille jakaa. Parhaimmillaan Leksa voi olla aikanaan Toronton Buffy (jos jatketaan Chicago-vertailua) ja heikoimmillaankin vähintään Ladd. Toisaalta jos hinta on hyvä...

Seurajohto pitänee päänsä kylmänä keskivertokannattajaa paremmin ja pitää cup-tähtäimen edelleen jossakin 2-3 kauden päässä. Matthewsin sopimus tulee ravistelemaan kokoonpanoa kunnolla, mutta on kuitenkin ongelmana sieltä positiivisimmasta päästä. Kunhan nyt vain Marner ja Nylander eivät riehu niin hurjasti että siltasopparit joudutaan skippaamaan kummankin kohdalla. Siinä tapauksessa ollaan taas jännien päätösten äärellä.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
En halua tehdä tästä palstasta HFBoards-tyylistä kauppakeskustelua, mutta oltaisiinko tuolla lähellä?

Pokka, Schmaltz, 4th 2017 & 1st 2018 <-> James van Riemsdyk 50% retained.

Eihän tuommoista tapahdu, mutta kieli kosteena mä haaveilen tuommoisesta diilistä.

Leafs ei tähän suostu, koska se saa JVR:stä vastineena paljon paremmankin yksittäisen palasen. Draftpickkejä joukkueella on vieläkin aivan riittävästi. Leafs kaipaa Hjalmarssonin kaltaista top4 pakkia.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
En halua tehdä tästä palstasta HFBoards-tyylistä kauppakeskustelua, mutta oltaisiinko tuolla lähellä?

Pokka, Schmaltz, 4th 2017 & 1st 2018 <-> James van Riemsdyk 50% retained.

Eihän tuommoista tapahdu, mutta kieli kosteena mä haaveilen tuommoisesta diilistä.
Kauppakeskusteluissa ei ole mitään vikaa silloin, kun homma hoidetaan asiallisesti ja vastineet on mietitty loppuun asti. Vuosi sitten tuolla ehdotuksella olisi varmasti kutiteltu Loun kauppaluuta, mutta nyt Leafs ottaisi mielellään jotakin saman tien käyttökelpoista tavaraa. Pokka saattaa hyvinkin olla parin kuukauden TOP-4 -vastuun päässä siitä viimeisestä kehitysaskeleestaan, mutta riski on iso. Pickit sokeroivat kivasti, mutta eivät tarjoa kovin nopeita ratkaisuja Chicagon todennäköisen loppusijoituksen huomioiden. Kaupassa täytyy olla osana jotakin tällä hetkellä toimivaa tavaraa, ei vain potentiaalia.

Olisi kyllä hulvatonta jos Toronto ja Chicago tämän kaupan jossakin muodossa vääntäisivät kasaan ja JVR nostaisi Toewsin taas omalle tasolleen. Loppukausi hurmoksessa ja keväällä liigan paras top6-nyrkki murjoo lännessä selvää jälkeä.

Edit. Ankkamies Steegil ehtikin tiivistää tilanteen pari minuuttia aikaisemmin
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Leafs ei tähän suostu, koska se saa JVR:stä vastineena paljon paremmankin yksittäisen palasen. Draftpickkejä joukkueella on vieläkin aivan riittävästi. Leafs kaipaa Hjalmarssonin kaltaista top4 pakkia.

Kauppakeskusteluissa ei ole mitään vikaa silloin, kun homma hoidetaan asiallisesti ja vastineet on mietitty loppuun asti. Vuosi sitten tuolla ehdotuksella olisi varmasti kutiteltu Loun kauppaluuta, mutta nyt Leafs ottaisi mielellään jotakin saman tien käyttökelpoista tavaraa. Pokka saattaa hyvinkin olla parin kuukauden TOP-4 -vastuun päässä siitä viimeisestä kehitysaskeleestaan, mutta riski on iso. Pickit sokeroivat kivasti, mutta eivät tarjoa kovin nopeita ratkaisuja Chicagon todennäköisen loppusijoituksen huomioiden. Kaupassa täytyy olla osana jotakin tällä hetkellä toimivaa tavaraa, ei vain potentiaalia.

Olisi kyllä hulvatonta jos Toronto ja Chicago tämän kaupan jossakin muodossa vääntäisivät kasaan ja JVR nostaisi Toewsin taas omalle tasolleen. Loppukausi hurmoksessa ja keväällä liigan paras top6-nyrkki murjoo lännessä selvää jälkeä.

Edit. Ankkamies Steegil ehtikin tiivistää tilanteen pari minuuttia aikaisemmin

Hjalmarssonia mä kanssa mietin, mutta pelaa turhan edullisella diilillä tasoon nähden ollen kaupattavana turha eikä mestaruustavoitteeseen hyötyä Hjalmarsson <-> van Riemsdyk-swapista Chicago saisi, ainakaan minun mielestäni. Jos Hjalmarssonilla olisi Seabrookin kaltainen diili, jonka tulee kesällä 2019 saamaan, niin saattaisi olla realistisempi, mutta onko sekään Leafsin kannalta fiksua, jos Seabrook ei edes kelpaa? Tuskinpa.

Ymmärrän hyvin mitä molemmat ajoitte takaa.

Mitäköhän Poile meinaa tuolla kantrikaupungissa tehdä expansion draftin suhteen, nyt kun Irwininkin signasi? Aika monet nyt spekuloivat, että josko Poile ottaisi ne neljä puolustajaa suojattujen listalle. Mikäs siinä, mutta edelleen jatketaan fantasioinnilla: James van Riemsdyk + jotain <-> Ryan Ellis? Subban, Josi, Ekholm on jo riittävän kova kolmikko siihen nähden, että hyökkäyksestä on puuttunut sitä taitoa.
 

depre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
Hjalmarssonia mä kanssa mietin, mutta pelaa turhan edullisella diilillä tasoon nähden ollen kaupattavana turha eikä mestaruustavoitteeseen hyötyä Hjalmarsson <-> van Riemsdyk-swapista Chicago saisi, ainakaan minun mielestäni. Jos Hjalmarssonilla olisi Seabrookin kaltainen diili, jonka tulee kesällä 2019 saamaan, niin saattaisi olla realistisempi, mutta onko sekään Leafsin kannalta fiksua, jos Seabrook ei edes kelpaa? Tuskinpa.

Ymmärrän hyvin mitä molemmat ajoitte takaa.

Mitäköhän Poile meinaa tuolla kantrikaupungissa tehdä expansion draftin suhteen, nyt kun Irwininkin signasi? Aika monet nyt spekuloivat, että josko Poile ottaisi ne neljä puolustajaa suojattujen listalle. Mikäs siinä, mutta edelleen jatketaan fantasioinnilla: James van Riemsdyk + jotain <-> Ryan Ellis? Subban, Josi, Ekholm on jo riittävän kova kolmikko siihen nähden, että hyökkäyksestä on puuttunut sitä taitoa.

Pyörittelin eilen tuon ensimmäisen viestisi jälkeen hieman tilannetta, enkä äkkiseltään oikein löytänyt sopivia palasia Toronton kannalta. Pokan osakkeet ovat tällä hetkellä hieman laskussa ja tuo teidän ykkösvaraus jää todennäköisesti kierroksen loppupäähän. Jos ihan Toronton tarpeita ajatellaan, niin pelaajatyyppinä Seabrook olisi sellainen palanen joka Toronton kannalta voisi olla kokeilemisen arvoinen. Ei kuitenkaan tuolla sopimuksella. Kokenut rightin pakki, jolla on kokemusta voittamisesta ja profiililtaan juuri sopiva tuohon nykyiseen top4:n. En usko että Seabrook on edes kaupan, eikä tuolla sopimuksella Toronton ole järkevää lähteä miestä hankkimaan. Tietysti em. Hjalmarsson olisi se selkein palanen, mutta Chicagon kannalta ei ole mitään järkeä vaihtaa miestä JVR:n. Sopimus natsaa sen verran hyvin.

Ryan Ellis ei tällä hetkellä sovi oikein Toronton profiiliin, kun Rielly, Zaitsev ja Gardiner kolmikko on täynnä kiekollisesti päteviä puolustajia. Lisäksi Ellis ei pieni kokoisena puolustajana ole oikein sopiva palanen. Carrick täyttää tuon kiekollisen puolustajan tarpeen kolmosparissa, mutta kakkospariin tarvitaan se rightin puolustaja. Koko tekijä on sellainen miksi en esim. Spurgeoniin tai Barrieen syty.

Jos tässä aletaan HFBoards tyyliin fantasioimaan, niin Anaheimin kanssa kauppaa voisi rakentaa parin Clayton Stoner & Josh Manson ympärille. Tuo Stonerin sopimus on Anaheimille rasite, mutta Torontolla on ensi vuonna tilaa capissa ja Stoner voi pelata kolmosparissa. Sopimusta on sen verran jäljellä, että sen jälkeen on tilaa esim. Nielsenille tai Dermottille puolustuksessa. Manson lienee helpommin irrotettavissa, kuin Theodore tai Montour. Vaihdossa Toronto voisi antaa lisäksi Hunwickin, josta Ducks saa kolmosparin pakin playoffeja ajatellen. En ala muita palikoita sovittelemaan. Sanoisin että oma suosikki tuohon ykkös-/kakkospariin olisi Chris Tanev, mutta JVR:llä Canucks ei tee mitään ja joukkue ei ole vielä rebuild moodissa. Tanev olisi täydellinen partneri Riellylle tai Gardinerille. Nuorista puolustajista joilla on enemmän arvoa Dougie Hamilton on kiinnostava, mutta todennäköisesti liian kallis ja hankalasti irrotettavissa. En tiedä myöskään sopiiko persoonana joukkueeseen. Halvemmista kavereista voisi kokeilla esim. Ryan Pulockia tai Andrej Sustria. Jonas Brodin olisi tuosta Minnesotan porukasta se, joka ainakin itseäni eniten kiinnostaa.

Torontohan voi täyttää tuon reiän hyvin monentyylisillä pelaajilla. UFA pelaajat ovat yleensä turhan kalliita, mutta esim. Karl Alzner joka muuten bonuksena on Leafs fani, Michael Stone tai Dmitry Kulikov. Hieman vaan alkaa hinta huolettamaan. Toisaalta voidaan hakea nuorta ja lupaavaa puolustajaa. Lisäksi jos Polak lähtee kauden jälkeen mikä on todennäköistä, niin myös kokenut lyhyellä sopparilla oleva puolustajakin voisi täyttää tuon paikan.

Runko voidaan rakentaa Riellyn, Zaitsevin ja Gardinerin ympärille, jos siihen saadaan neljäs kaveri niin hyvä, mutta capin takia jossain välissä pitää alkaa myös puolustusta kierrättämään. Zaitseville pitäisi mahdollisimman pian sorvata pitkä ja mahdollisimman halpa sopimus. Riellyllä sellainen jo on, mutta Gardiner saanee palkankorotuksen jahka tuo nykysopimus päättyy.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Kaamea alku, tyhmät jäähyt ja maalivahtipeli maksoivat Montrealia vastaan. Tiedä sitten, kuinka paljon b2b-tilanne vaikutti heikkoon alkuun ja Andersenin peliin. Heikko alku pystyttiin kuitenkin paikkaamaan ylivoimamaaleilla, mutta Andersen pelasi yhden kauden heikoimmista peleistään. Vaikea NHL:ssä on tuollaisella maalivahtipelillä voittaa kärkinippuja.

Mitch Marnerista näki, että hän on katsonut junnuna näitä Toronton ja Montrealin pelejä TV:stä: Marner käytännössä lensi jäällä aina kentälle päästessään. Zach Hyman painoi kovalla asenteelle joka vaihdon. Helppo ennustaa, että hänen avunsa tulevat vielä paremmin esille pudotuspeleissä, joissa peliä on kovempaa ja tuomarilinja sallivampi.

Price ei ensimmäisessä erässä ollut parhaimmillaan, mutta salpasi oven kolmannessa erässä. Price otti isot torjunnat silloin, Montreal niitä tarvitsi. Andersen imi taas helposti McCarronin 5-3-maalin. Montreal on saanut todella hyvän vastineen riskilleen Radulovin kanssa. Jos Galchenyuk ei pelaa, Radulov aika ylivoimaisesti Habsin taitavin ja luovin pelaaja. Kesällä saavat sitten pohtia, uskaltaako venäläiselle antaa pitkän ja kalliin jatkon yhden kauden perusteella.

Seuraavaksi Torontolla edessä sitten jenkkifutiksesta lainattu bye-week: viiden päivän pelitön putki. Kummalliseen paikkaan tulee, kun Leafs on pelannut vasta 39 peliä. Aika monella muulla pelejä on jo 42. En kehuisi NHL:n otteluohjelmasta vastaavia tästä.
 

depre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
Kaamea alku, tyhmät jäähyt ja maalivahtipeli maksoivat Montrealia vastaan. Tiedä sitten, kuinka paljon b2b-tilanne vaikutti heikkoon alkuun ja Andersenin peliin. Heikko alku pystyttiin kuitenkin paikkaamaan ylivoimamaaleilla, mutta Andersen pelasi yhden kauden heikoimmista peleistään. Vaikea NHL:ssä on tuollaisella maalivahtipelillä voittaa kärkinippuja.

Seuraavaksi Torontolla edessä sitten jenkkifutiksesta lainattu bye-week: viiden päivän pelitön putki. Kummalliseen paikkaan tulee, kun Leafs on pelannut vasta 39 peliä. Aika monella muulla pelejä on jo 42. En kehuisi NHL:n otteluohjelmasta vastaavia tästä.

Torontolla on NHL:n huono otteluohjelma. 18 B2B peliä ja niistä iso osa oli vielä levänneitä joukkueita vastaan. Lisäksi alkukaudesta pelejä on vähemmän, eli tämä bye week tulee todella huonoon kohtaan. Otteluohjelma ei haitannut kauden alussa, kun en uskonut että joukkue taistelisi playoff paikasta, mutta nyt se on kyllä isona hidasteena sitä ajatellen. Onneksi idässä tuo matkustaminen on helpompaa, joten se hieman tasaa. Toronto pelaa toisen pelin 14 kertaa levännyttä joukkuetta vastaan ja 8 kertaa ottelun levänneenä joukkuetta vastaan joka pelaa B2B:n toista osaa. Buffalolla on tosin vielä huonompi ohjelma 19 B2B peliä ja 13 kertaa levännyttä joukkuetta vastaan ja 6 kertaa levänneenä.

Sharksilla on toki sitten melkein 15 lentomailia enemmän ja 16 B2B-peliä, eli suhteellistahan tämä on. Itse asiassa sama tilanne tuon levännyttä ja levännyt suhteen kanssa kuin Torontolla eli -6. 14 / 8.

Asiaa ei helpota tuo luotettavan kakkosmaalivahdin puuttuminen. Babcock ylikuormittaa Andersenia rankalla kädellä ja se väistämättä näkyy jossain vaiheessa otteissa. Andersen on pelannut viimeiset neljä ottelua selkeästi heikommin. Toronton täytyy löytää maalivahti johon luottaa edes sen verran, että pystyisi nuo B2B-pelit hoitamaan. Pahimmassa tapauksessa Andersen rikotaan tuolla pelikuormalla.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Torontolla on NHL:n huono otteluohjelma. 18 B2B peliä ja niistä iso osa oli vielä levänneitä joukkueita vastaan. Lisäksi alkukaudesta pelejä on vähemmän, eli tämä bye week tulee todella huonoon kohtaan. Otteluohjelma ei haitannut kauden alussa, kun en uskonut että joukkue taistelisi playoff paikasta, mutta nyt se on kyllä isona hidasteena sitä ajatellen. Onneksi idässä tuo matkustaminen on helpompaa, joten se hieman tasaa. Toronto pelaa toisen pelin 14 kertaa levännyttä joukkuetta vastaan ja 8 kertaa ottelun levänneenä joukkuetta vastaan joka pelaa B2B:n toista osaa. Buffalolla on tosin vielä huonompi ohjelma 19 B2B peliä ja 13 kertaa levännyttä joukkuetta vastaan ja 6 kertaa levänneenä.

WCoH:n vuoksihan noita b2b-pelejä kaikilla on enemmän kuin normaalisti. Kaikin puolin järkevämpää olisi, että tuon bye-weekin sijaan noita b2b-tilanteita vähennettäisiin. Perättäisinä päivinähän pelaaminen eniten rasittaan pelaajia sekä verottaa pelin tasoa.

Kun itse katselen pelejä, joissa Leafs ei pelaa, niin tällä kaudella olen usein valinnut pelin sillä perusteella, pelaavatko molemmat tai edes toinen joukkueista b2b-peliä. Jos molemmat tulevat peliin "levänneinä", niin aika usein se on myös näkynyt pelin tasossa positiivisesti. Aika monta ennakolta todella mielenkiintoista peliä on tällä kaudella taas lässähtänyt jo siihen, että toinen joukkeista on pelannut b2b-peliä.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Leafs poimi waivereista Curtis McElhinneyn. "McBackup" on jo käsite, joten katsotaan, miten McElhinney selviää Andersenin tuuraajan pestistä. Toronto on edelleen voittanut tällä kaudella tasan yhden pelin kakkosveskan pelatessa.
 

depre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
Maple Leafs palasi voittojen tielle MSG:ssä numeroin 4-2. Ennen ottelun alkua Rangers piti tunteikkaan seremonian Steven McDonaldin kunniaksi. Nimen linkin takaa löytyy Wikipedia artikkeli miehestä, joka siis menehtyi 10. tammikuuta. Arvelin että Rangers saa tuosta lisäbuustia peliinsä, mutta siitä huolimatta Toronto pystyi jälleen kerran vahvan ensimmäisen erän ansiosta viemään ottelun. Tilanne ensimmäisen 20 minuuttisen jälkeen oli 2-0, kun Nylander ja JVR yllättivät Lundqvistin kertaalleen. Viime yönä Matthewsin kenttä oli pimennossa, mutta Kadrin kenttä ja varsinkin Nylander oli todellisella pelipäällä. Marnerilta jälleen kerran hienoa malttia yv:llä, joka johti tuohon JVR:n maaliin. Kannattaa katsoa tuo JVR:n maali, joka oli loistava osoitus miehen kyvyistä maalin edessä. Maltilla kiekko putkista sisään.

Rangers pystyttiin ensimmäisessä erässä pitämään kohtuullisen hyvin kurissa, mutta toisessa erässä Rangers pystyi paremmin ottamaan otetta. Erän puolessa välissä Chris Kreider kavensi tilanteeksi 2-1 ja heti perään JVR heitti kiekon katsomoon, joten Rangersin kannalta ottelun etsikkoaika oli käsillä. Toronton alivoima selvitti kuitenkin tilanteen ja ennen erän loppua Connor Brown heitti vastahyökkäyksessä kiekon maalille siniviivan tuntumasta. Ryan McDonagh koitti pidellä Auston Matthewsia ja ohjasi vahingossa kiekon omaan verkkoon. Superjunnuista myös Matthews pääsi pisteille, kun sai syöttöpisteen tuohon maaliin.

Kolmannen erän ensimmäiset 10 minuuttia vietettiin melkein kokonaisuudessaan Leafs alueella, mutta Rangers pystyttiin kohtuullisesti pitämään pois vaarallisimmilta maalipaikoilta. 7 minuuttia ennen erän loppua Klein otti jäähyn ja vain muutaman sekunnin pelin jälkeen kiekko oli Marnerilla, joka odotti niin kauan että Bozak pääsi hiipimään keskelle. Paluukiekosta Connor Carrick suti 4-1 maalin. Toronto pelasi poikkeuksellisesti 2 pakin yv:tä, koska ottelu oli loppuvaiheessa. Vajaa puolitoista minuuttia ennen loppua JT Miller kavensi tilanteeksi 4-2 Auston Matthewsin kiekonmenetyksen jälkeen.

Maple Leafs on tällä hetkellä NHL:n paras joukkue vieraskentällä niin alivoimalla, kuin ylivoimallakin. Tästä osoituksena viime yönä kaks yv maalia ja vakuuttava av peli. Jos Leafs pystyy pitämään erikoistilanteet tuolla tasolla, niin tässä joukkueessa on todella ainesta kauden yllättäjäksi. Hankalinta vastustajille on se, että molemmat Toronton yv-kentälliset ovat vaarallisia. Marner johtaa toista ja Matthews/Nylander pyörittävät toista.

Tein aamulla pienen matkan Jatkoajassa vuoden 2014-2015 kausiketjuun ja täytyy sanoa, että pitkälle on tultu. Todella pitkälle. Lisäksi oli mukava muistella keskustelua Hanifin/Stromen ja Marnerin väliltä. Näyttää siltä että siltäkin osin kaikki on mennyt nappiin. Osa faneista haaveili myös Matthewsista ja uskomatonta onkin, että kaikki palikat ovat tuon Shanahanin "Bloody Sundayn" jälkeen ovat loksahtaneet täydellisesti paikalleen.

En usko että Babcock haikailee hirvittävästi Detroitiin. Mielenkiintoista palstan mittakaavassa on se, että Detroitin kausiketju alkaa muistuttaa vanhoja Leafsin kausiketjuja. Yhdenlainen ympyrä on tämän organisaation puitteissa kuljettu ja matka on vasta alussa. Ainakin jos ajatellaan pelaajien potentiaalia ja sitä minkälaiset mahdollisuudet Torontolle aukeaa, kun Laichin, Robidaksen, Michalekin ja Greeningin sopimukset loppuvat.

Toivotaan että lento kestää ja päästään nauttimaan playoff kiekosta jääkiekon pääkaupungissa. Ensi yön peli on todella iso, jos Ottawa voitetaan niin Toronto on Montrealin jälkeen toiseksi parhaissa asemissa playoff paikan suhteen. Kuka olisi uskonut? McBackup myös ensimmäistä kertaa maalilla. Andersen oli parempi kuin viime viikolla, mutta oli viime yönä edelleen hieman epävarma.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Viiden päivän pelitön putki ei ole ainakaan sotkenut Leafsin peliä, kun Rangers-voittoa seurasi voitto Senatorsista vieraissa. McBackup torjui voiton ottaen muutamia isoja pelastuksia, mutta Turrisin kuti painui toisaalta liian helposti maaliin. Muuten tehopisteitä merkkauttivat tutut nimet. Kun matthewsiä, jvr:aa, kadria, nylanderia, marneria ja bozakia lukee tasaisesti box-scoren maali- ja syöttösarakkeissa, niin hyvältä näyttää. Hyökkäyksen leveys on tällä hetkellä kaikin puoöin kunnossa.

Kadri on vuorostaan ollut todella kovassa maalivireessä viimeaikoima: kuusi maalia viimeiseen seitsemään peliin. Pelaa elämänsä kiekkoa, kun oikea rooli on löytynyt.

Vaikka hyvältä näyttääkin nyt, niin kausi on Leafsin osalta vasta puolivälissä. Sehän se suurin kysymys on, riittääkö junnupainotteisen joukkueen rutiini ja pysyykö suoritustaso, kun pidempiin tappioputkiin ei kuitenkaan ole varaa - jos siis pudotuspelejä halutaan jo pelata.
 

depre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
Viiden päivän pelitön putki ei ole ainakaan sotkenut Leafsin peliä, kun Rangers-voittoa seurasi voitto Senatorsista vieraissa. McBackup torjui voiton ottaen muutamia isoja pelastuksia, mutta Turrisin kuti painui toisaalta liian helposti maaliin. Muuten tehopisteitä merkkauttivat tutut nimet. Kun matthewsiä, jvr:aa, kadria, nylanderia, marneria ja bozakia lukee tasaisesti box-scoren maali- ja syöttösarakkeissa, niin hyvältä näyttää. Hyökkäyksen leveys on tällä hetkellä kaikin puoöin kunnossa.

Kadri on vuorostaan ollut todella kovassa maalivireessä viimeaikoima: kuusi maalia viimeiseen seitsemään peliin. Pelaa elämänsä kiekkoa, kun oikea rooli on löytynyt.

Vaikka hyvältä näyttääkin nyt, niin kausi on Leafsin osalta vasta puolivälissä. Sehän se suurin kysymys on, riittääkö junnupainotteisen joukkueen rutiini ja pysyykö suoritustaso, kun pidempiin tappioputkiin ei kuitenkaan ole varaa - jos siis pudotuspelejä halutaan jo pelata.

Torontolla on tällä hetkellä todella tasainen hyökkäys. Jokainen ketju vuorollaan pystyy kantamaan vastuuta. Babcock on kasannut ketjut todella hyvin, joten leveyttä löytyy. Kadrin lisäksi Bozak ja Marner ovat hyvässä pisteputkessa. Matthewsin ketju ei ollut näissä peleissä kovin hyvä, mutta siitä huolimatta maali molempiin peleihin. Kolmannessa erässä ketju pääsi paremmin pyörittämään vastustajan päädyssä. En tiedä onko tuota ketjua scoutattu nyt sen verran, että joukkueet pääsevät paremmin kiinni päätykiekkoihin vai onko se vain normaalia vaihtelua, että koko aikaa ei saa noita ajoituksia toimimaan samalla tavalla. Nelosketjukin alkaa päästä selvästi paremmin kiinni peliin ja Soshnikov on päässyt käyttämään hyvää laukaustaan. Vielä muutama peli sitten nelosketju oli pulassa, mutta Gauthier alkaa näyttämään paremmalta ja yhteispeli toimii sitä kautta paremmin. Voisi toivoa, että sieltäkin tulisi se maali aina välillä, vaikka tärkeintä toki on ettei omissa soi.

Mcelhinney näytti juuri niin hyvältä kuin voi toivoa. Ei mitään huikeaa, mutta pääosin varmaa sijoittumista ja pystyi ottamaan tärkeät torjunnat. Muutamia todella pahoja ohjureita, mutta rauhallisesti pysyi mukana tilanteessa ja sen lisäksi muutama hyvä katko. Jos verrataan Bibeauhin, niin selvästi rauhallisempi ja pystyy seuraamaan kiekon liikkeitä paremmin. Voisi toivoa että Mcelhinney voisi n. 8-10 peliä hoitaa ja toivoa sopisi, että voittoprosentti pyörisi lähempänä 50%:a.

Helmikuu on iso kuukausi. 14 peliä 28 päivään ja sen lisäksi 3 B2B:a, joista kaksi ihan loppukuussa. Tuon kun pystyy selvittämään kunnialla, niin tilanne on hyvä. Tuossa on aineksia isompaankin slumppiin, jos homma lähtee sopivasti väärille raiteille. Toisaalta meillä on nyt kolme hyvin yhteen pelaavaa tulosyksikköä ja paremmalta näyttävä kakkosmaalivahti. Rookie wall on tosiaan se isoin uhkakuva, mutta hyvältähän tämä näyttää.

Melkein liiankin hyvältä, kun tässä oikeastaan odottaa sitä playoff paikkaa, vaikka realistina pitäisi olla tyytyväinen siihen, että siitä paikasta taistellaan. Hieno kevät edessä joka tapauksessa. Päättyy tämä kausi miten tahansa, niin tässä on todella paljon positiivisia asioita. Ihme on jos Babcock ei ole Jack Adams keskustelussa mukana. Ei kukaan odottanut tällaista kautta Torontolta. Ei kukaan.
 

depre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
Nostetaan nyt vielä sellainen asia esiin, että kausi on puolivälissä ja näistä kirotuista B2B peleistä on nyt pelattu 10/18. Loppukaudesta niitä on jäljellä enää 8. Lisäksi Toronto on pelannut 19 ottelua kotonaan ja 22 vieraissa. Osasyy on varmasti noissa nuorten MM-kisoissa, mutta joka tapauksessa tuonkin puolesta loppukausi on hieman helpompi otteluohjelmaltaan kuin alkukausi. Yksi paha vieraskiertue edessä San Jose, Los Angeles ja Anaheim helmi-maaliskuun taitteessa. Pitkiä pelimatkoja ei ole tuon vieraskiertueen lisäksi kovin montaa ja nekin pääosin idässä. Toronton onni on, että Ottawa pelit ovat nyt tässä vaiheessa kautta kun alkukauden vaikeudet on selätetty. Yksi paha päävastustaja päästään nyt kohtaamaan silloin kuin peli kulkee.

Helmikuun lisäksi meillä on todella pahat viimeiset neljä peliä. Washington, Tampa Bay, Pittsburgh ja Columbus. Onneksi kaikki näistä kotona ja hyvällä tuurilla, jos osa joukkueista on varmistanut playoff paikan voidaan nähdä lepuutuksia näissä peleissä. Tuo on kuitenkin todella paha nelikko, jos Toronto kaipaa kipeästi pisteitä ja taistelee viimeisistä playoff paikoista.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Voitto Sabresistä viime yönä 4-3 lukemin ACC:ssä. Mukavaa että rutiinia on sen verran, että nämä heikommat porukat kaatuvat. Andersenille taas iso virhe, joka näkyi heti tulostaululla.

Suurin huoli kuitenkin on Morgan Riellyn tilanne. Jalka taipui kyllä pahannäköisesti, eikä tarkemmasta toipumisajasta ole vielä tietoa. Kaikki päivistä kuukausiin mahdollista. Mieletön tuurihan Leafsillä on ollut loukkaantumisten kanssa tähän asti. Ongelma on, ettei puolustukseen löydy mitenkään kelvollista korvaajaa Riellylle.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Arvatkaa mitä, Leafs poimi toistamiseen tällä kaudella Seth Griffithin waivereistä. Ilmeisimmin Griffith painuu kuitenkin suoraan AHL:ään. On kieltämättä melkoinen vahvistus Marliesille, kun niin moni viime kauden avaunpelaaja pelaaa tällä kaudella Leafsissä.

*

Viime yönä pelattiinkin. En jaksanut peliä katsella enää nauhalta, kun spoilasin lopputuloksen, mutta rapojen perusteella parempi joukkue eli Rangers voitti.

Pelkkien kohokohtienkin perusteella on kuitenkin nostettava taas esiin Hymanin suorittaminen av:llä: tekee kyllä mielettömän määrän hommia ja tappaa pelkällä omalla panoksellaan tärkeitä sekunteja pois kellosta. Jos kädet eivät olisi betonia, av-maaleja voisi lupailla enemmänkin. Mutta niinhän se on, että jos Michael Grabnerillakin olisi kädet, itävaltalainen tekisi kevyesti aina sen 30-40 maalia kaudessa.
 

depre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
Heikon ensimmäisen erän jälkeen kohtuullisen hyvä peli joukkueelta, mutta kun peli päätyy rankkareihin niin se tulee päättymään Leafsin tappioon. Ensimmäinen erä meni Ottawalle, joka ei taas toisessa erässä päässyt oikein mihinkään. Torontolla oli paikkoja ja mm. 6 minuuttia ylivoimaa, mutta tuloksena vain yksi yv-maali. Kolmannessa erässä Leafs siirtyi Matt Martinin ohjauksella 2-1 johtoon. Hyvin muuten pelannut Martin Marincin heitti kiekon katsomoon vajaa kolme minuuttia ennen loppua. 14 alivoiman putki päättyi sitten hankalassa paikassa, kun Hunwickista kimmonnut laukaus ui Andersenin putkista sisään. Todella epäonninen tilanne, mutta totuuden nimissä paikkoja ottelussa oli myös Ottawalla ihan riittämiin. Tasapeli varsinaisen jälkeen ei siis ollut mikään oikeusmurha. Jatkoajalla paikkoja oli molemmilla, mutta tällä kertaa ei uponnut. Toronton yritykset rankkareissa ovat jotenkin ponnettomia. Ainoan maalin teki Mitch Marner, jonka yritys oli todella lähellä hylkäystä ja itse olisin saattanut päätyä eri ratkaisuun tuomareiden kanssa. Condon kävi tuosta maalista todella kuumana. 4. parissa Bozak ei saa sisään ja Ottawan kaveri laittaa kiekon pussiin, joten tärkeä lisäpiste Ottawalle.

Lähellä oli 2-1 voitto, mutta minkäs teet. Marincinin puolustukseksi ei voi puhua edes pyörivästä kiekosta, kun kiekko oli hyvin lavassa ja periaatteessa taisi olla tilaa vielä levittää pakkikaverille. Ratkaisuna kuitenkin purku lasin kautta ja kiekko komeasti katsomoon. Epäreilua sinällään syyttää Marincinia tappiosta, joka paikkasi Morgan Riellyn jättämän aukon paljon paremmin kuin Frank Corrado. Marincin todennäköisesti menetetään laajennusdraftissa, jos jatkaa noita otteita. Toisaalta miehen tieltä voisi treidata esimerkiksi Matt Hunwickin, joka on UFA ensi kesänä, mutta tuo puolustuksen syvyys ei ole kummoinen, joten mielenkiintoinen TDL edessä. Pyritäänkö täysillä playoffeihin vai treidataanko UFA pelaajia pois. Aukot pitäisi pystyä myös täyttämään. Viktor Loovin taso pitäisi mitata shown puolella, mutta onko rohkeutta lähteä heikentämään joukkuetta.

JVR pitää treidata ensi kesänä, jos joukkue pelaa näin hyvin tai jopa paremmin ensi kaudella, niin miehen treidaaminen on todella hankalaa. Tässä joukkueessa on kaikki aihiot kasvaa todelliseksi contenderiksi. Toisaalta onko nyt ensimmäinen kausi jolloin väkisin haetaan sitä playoff kokemusta? Iso kysymys. Toisaalta jo nyt joukkue näyttää hieman väsyneeltä. Helmikuusta voi tulla todella hankala, kun pelejä on käytännössä joka toinen päivä.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
En kyllä tiedä. Omasta mielestä oli harvinaisen tapahtumaköyhä peli, varsinkin HNIC-peliksi, joihin kanadalaisjoukkueet yleensä syttyvät. Todella vaarallisia paikkoja vähän, kaksi neljästä maalista enemmän tai vähemmän onnekkaita.

Ihan samaan tapaan näissä jaetaan pisteitä vain kuin niissä vauhdikkaissa ja viihdyttävissä peleissäkin. Vaikka joukkue pelaisi kuinka keskinkertaisesti, maalin johdon menettäminen aivan ottelun lopussa ja vielä divisioonakumppanille, joka taistelee samoista sijoituksista, on vain anteeksiantamatonta.

Iso, iso tappio, jonka myötä syntyi kolmen pisteen heitto taulukossa suhteessa Sensiin: voitolla molemmilla olisi ollut 52 pistettä, nyt Sensillä on 54 ja Leafsillä 51 pistettä.
 

depre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
En kyllä tiedä. Omasta mielestä oli harvinaisen tapahtumaköyhä peli, varsinkin HNIC-peliksi, joihin kanadalaisjoukkueet yleensä syttyvät. Todella vaarallisia paikkoja vähän, kaksi neljästä maalista enemmän tai vähemmän onnekkaita.

Ihan samaan tapaan näissä jaetaan pisteitä vain kuin niissä vauhdikkaissa ja viihdyttävissä peleissäkin. Vaikka joukkue pelaisi kuinka keskinkertaisesti, maalin johdon menettäminen aivan ottelun lopussa ja vielä divisioonakumppanille, joka taistelee samoista sijoituksista, on vain anteeksiantamatonta.

Iso, iso tappio, jonka myötä syntyi kolmen pisteen heitto taulukossa suhteessa Sensiin: voitolla molemmilla olisi ollut 52 pistettä, nyt Sensillä on 54 ja Leafsillä 51 pistettä.

Tuo viimeinen kappaleesi kertoo mielestäni sen miksi nähtiin sellainen peli kuin nähtiin. Äärimmäisen tärkeä peli molemmille ja Ottawa on ainakin minut yllättänyt. En usko että Babcock lähti hakemaan mitään säkenöivää peliä. Nyt pitäisi saada pakka kasaan ilman Riellyä. Tuo puolustus on vain niin ohut ettei se kyllä kestä yhtään pitempää poissaoloa top3:lta.

Olisihan tuohon hurmiota toivonut, mutta tämä nyt saatiin. Mielenkiintoista nähdä miten nuori joukkue tulee pelaamaan seuraavat 20 ottelua. Nyt on oikeasti panosta, kun ollaan playoff paikassa kiinni. Tätä ei varsinaisesti joukkueelta odotettu. Tuo voi olla todella ottelu kauden lopussa, kun kilpaillaan noista kolmesta suorasta paikasta ja sijoituksista.

Tulos ei ollut toivotunlainen, mutta on tuota joukkuetta kiva katsella. Tavoitteet on tulevilla kausilla, mutta nälkä kasvaa syödessä. Tuonne puolustukseen pitää kesällä hankkia vahvistuksia. Nyt ei auta vaikka Marincin alkaa suorittamaan, kun Toronto ei taida pystyä miestä suojaamaan. Samasta syystä tarkkaan harkitsisin isompia treidejä.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Ainakin tilastojen valossa kelpo voitto Flamesista. Alivoima jälleen kerran täydellistä ja kirsikkana vielä alivoimamaali Hymanille. Kadrille satanen täyteen ja Marner nousi tulokaspörssin kärkeen, jossa hänen edellään oli joku Auston. Miltä itse peli näytti, sattuiko joku katsomaan?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös