Tobias Salmelainen HIFK:n urheilujohtajana

  • 1 388 039
  • 8 211

Oliko valinta sopiva?

  • Kyllä

    Ääniä: 115 44,4%
  • Ei

    Ääniä: 37 14,3%
  • En osaa sanoa

    Ääniä: 107 41,3%

  • Äänestäjiä
    259
  • Poll closed .

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Eikö suurin ongelma ole se, miten Salmelainen on muka tuohon ryhmään saanut poltettua vaikka 2,5-3m€. Sen ei pitäisi olla mahdollista tai sitten kaverin arviointikyky on pahasti pielessä. Joukkueen tärkein osa-alue eli maalivahdit ovat jo arvoltaan enintään 100t€, joten jos tuohon joukkueeseen on käytetty sitten se loppusumma, niin ihmettelen. Kuitenkin siellä on paljon nuoria pelaajia, joiden korvaukset ovat tai ainakin pitäisi olla erittäin pienet. Kysymykseen kannattaako vielä panostaa? Voihan sitä Euroopan suurseura luovuttaakin, mutta mikä signaali se on kannattajille ja sponsoreille. On Salmelainen ajanut itsensä pahasti nurkkaan ja syyttää voi vain itseään.
 

Vpiiroi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs,
Itse näen tämän eri tavalla. HIFK menettää tuon boldaamani summan (tai enemmänkin) loppukauden lipputuloista, jos silloin pelataan ynnä muu -sijoituksilla.
Se on sitten eri asia onko Salmelaisella enää rahaa käytössä, mutta huomioiden Lyytisen ja mahdollinen Rantakarin lähtö, pitäisi sitä vapautua käyttöön.
Kyllä IFK:lla rahaa on, onko ammattitaitoa käyttää sitä oikein, ei ole sitten niinkään varmaa.
Eihän tuo joukkue nytkään halpa ole, kun siellä on Dyk, Tallberg, Palola tyyppisiä ukkoja kolmosessa ja nelosessa pelaamassa. Pakeistakin Kotkansalo, Lyytinen, Rantakari ovat saaneet taistella peliajasta.

On taidettu vaan alkukaudella ainakin maksaa Ferrarin hintaa Nissan Micrasta.

Kärkipelaajista on kuviteltu liikoja, eihän ne noin huonoja ole, kun sarjasijoitus osoittaa, mutta ei lähellekkään liigan kovin nippu. Eiköhän IFK ole siellä 6-8 sijoilla taas, ja se tulos tulee tuolla IFK:n suurella kassalla, kokoaa joukkueen kuka tahansa. Menestystä tosissaan hakevassa seurassa Salmelaisen aika olisi ollut jo pienimuotoinen kriisi ennen tätäkin kautta, nyt on sitten jo käsittämätöntä, että vieläkin tuntuu IFK:lla riittävän kärsivällisyys, vaikka tulokset ovat niin kehnoja.
Salmelaisesta voi kehittyä toki vaikka kautta aikojen paras UTJ, mutta tulokset nyt ovat olleet niin surkeita, että luulisi olevan uusi mies jo paikalla.
Se toki vaatisi asiantuntevan ja menestyksennälkäisen omistus ja hallituspohjan.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tampereella istuskelin NHL-matsissa kiekkoihmisten seurueessa ja kyllä siellä oli vähän konsensusta, että Salmelaisella ei ole tällä kaudella niin vapaat kädet toimia kuin edellisillä. Liekö syynä aiemmat vaikeat talousvuodet vai mitä.

Puhuttiin, että IFKssa on ilmeisesti hieman epäselvää tällä hetkellä kuka hommaa johtaa? Oma analyysini puheista oli, että Valtanen antoi Salmelaiselle työrauhan ja taisteli tämän eteen myös hallituksen kanssa, mutta asiat on muuttuneet uuden TJn myötä.

Kesällä heitetty "hankintakielto-huhu", jonka muistaakseni @Hokipedia täällä tyrmäsi voi olla enemmänkin sitä, että Salmelaisen on vaikea saada tahtoaan läpi. Tyyliin hankinnat pitää hyväksyttää ensin eikä nopeisiin liikkeisiin ole mahdollisuutta.

Eli tässä kohtaa asiat olisi muuttuneet Valtasen ajoilta. Niin on muuttunut myös sarjasijoitus merkittävästi huonompaan suuntaan. Liekö asioilla yhteys.

edit: Ja tämä oli kaikki huhua, mutta aika varteenotettavilta tahoilta. Porukassa istui myös entisiä IFKn pelaajia. Ja eihän toi Salmelaisen vastaus "minä en ole ainakaan sitä ilmoittanut" haastattelussa väitettyyn 3 miltsin budjettiin kerro mistään keskinäisestä luottamuksesta tai siitä, että kaikki olisi ok organisaatiossa.

Ei nämä väitteet/huhut täysin utopistiselta kuulosta. Mulla nousi itselläni karvat pystyyn jo siitä IS:n Liiga-liitteen ilmoitetusta 3M€:n pelaajabudjetista ja kun Salmelainen sitten sen "Mä en sitä ole ilmoittanut"-kommenttinsa heitti, mulle tuli vahva fiilis, että ihan kaikki ei nyt ole synkassa. Mä pidän tuota ilmoitusta edelleen taktisesti aivan amatöörimäisenä virheena ja ennen kaikkea omaan pesään kusemisena, millä ei saavutettu omalle jengille mitään muuta kuin paskaa niskaan. Ja se tehtiin tilanteessa, jossa olisi ollut kaikki mahdollisuudet ja perusteetkin ilmoittaa jopa normaalia pienemmästä pelaajabudjetista ja ostaa sillä rauhaa kaikille. Enpä myöskään ihmettelisi sitäkään, jos pelaajat olisivat omissa päissään miettineet, että pelaavatko itse suhteessa muihin aivan liian halvalla, jos kerran koko jengiin on käytetty 3M€. Kun ihmisille ei edelleenkään ole nämä budjetin käsitteet selviä, eivätkä jääkiekkoilijat yleisesti ottaen ole sieltä valistuneimmasta päästä. Ja niin ihmismieli usein toimii, kun "käy ilmi" yllättäviä asioita.

Eihän tuossa marssijärjestyksessä oikeasti pitäisi olla mitään epäselvää. Salmelainen hoitaa urheilupuolen yhdessä valmennuksen kanssa ja Lindström hankkii rahat toiminnan pyörittämiseen ja suunnittelee hallituksen kanssa tulevaa. Tiukka kulukuri on ihan jees ja perusteltua, mutta piheys on perseestä. Pitää ymmärtää myös ne seuraukset, jos rahaa ei anneta riittävästi. Sekin maksaa jotain, jos joukkueessa on selkeitä puutteita pelaajistossa, koska se vaikuttaa peliesityksiin, mikä vaikuttaa tuloksiin ja se taas vaikuttaa talouteen. Jos rahaa ei ole, se pitää ilmoittaa joukkueen kasaajalle ajoissa, siis jo ennen kuin hän alkaa normaalisti neuvotella sopimuksia, jotta hän osaa huomioida sen hankinnoissaan. Eli, jos ensi kaudella budjetti laskee tai rahanjakomekanismit olennaisesti muuttuvat, se pitää ilmoittaa jo nyt. Nämä ovat ihan perusjuttuja.

Jos organisaatio ei Salmelaiseen luota, sitten hänet pitää kenkiä. Siitä ei oikeasti tule lasta eikä paskaa, jos Salmelaisella on kaikki vastuu, mutta ei valtaa. Mulla on vähän sellainen fiilis, että Villen palkkaaminen sekoitti seuran dynamiikkaa isosti, ihan riippumatta siitä, onko Ville hyvä vai huono valmentaja. Mä itse veikkaan, että Villen sopimusta ajanut taho ei ottanut lainkaan huomioon, että mitä sitten tapahtuu tai minkälaisia käytännön vaikutuksia sillä on, jos kaikki ei menekään niin kuin Strömsössä. Eikä tällä ole välttämättä varsinaisesti mitään tekemistä Villen kanssa, eli en siis syytä Villeä mistään. Totean vain.

Ja on HIFK:lla rahaa, niitä rahoja vain ei ole tarkoitettu joukkueen rakentamiseen, vaan ihan muihin asioihin. Kirjoitan talouteen liittyvistä asioista enemmän talous-ketjuun.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
@ultrar ja @Vpiiroi

ihan samoja teemoja täällä on nyt pyöritelty kesästä asti. Sama laulu: "Miten tuohon jengiin on voitu käyttää se 2,5-3 milj?"

Kuinkakohan monta viestiä on sisältänyt tuon lauseen muodossa tai toisessa on täällä?

Salmelainen sai IFKn vakiintumaan välieräjoukkueeksi (silloin kun playoffeja oli) ja viime kaudella oli sitten toi kolmen koronan kausi. Sekin joukkue oli musta oikeasti parempi kuin sijoitus 6 antaa ymmärtää.

Tämä on ensimmäinen oikeasti pohjanoteerauskausi. Miten tähän siis on päästy olisi musta uusi ja kiinnostava keskustelu eikä vaan sama voivottelu jota nyt harrastetaan.

Tämä on erittäin mahdollinen skenaario:

Salmelainen lähti lukitsemaan runkoa aika aikaisessa vaiheessa, koska Peltonen toivoi jatkuvuutta. Jos tuo jatkosopimusten teko tehtiin, kuten se yleensä tehdään eli Loka-Joulukuussa, niin IFK oli sarjan kärkeä ja taisi olla jopa sarjakärjessä.

Täten kaikki nuo mainitut pelaajat olivat joukkueen osastoa, jonka sarjakärjen mahdollisti. On siis täysin perusteltua luoda se jatkuvuus sille pohjalle. Halonenkin oli silloin saanut EHT-kutsun, joten oli helppo vain rustata jatkosopimus kakkosveskariksi kaavaillun Taposen kanssa.

Sitten huhu kiertää, että "25" kanssa yritettiin jatkoa. Jos se olisi onnistunut, niin hyökkäyshän ei olisi ollenkaan huono. No ilmeisesti jäi luu käteen, kun "25" saikin rahakkaan tarjouksen propagandaliigasta. Tämä on voinut tulla myöhään kesällä. Ehkä tässä kohtaa ajateltiin, että annetaan nuorten kasvaa isompaan rooliin ja hankitaan rauhassa se sentteri.

No sitten kausi alkoihin niin kuin alkoi ja ehkei IFKssa enää ole sitä imua. Ei olla varmaan edes top-3 houkuttelevin vaihtoehto AHLstä eurooppaan tuleville senttereille.

Kauden paskuus alkaa ruokkimaan itseään.

Pakiston suhteen taas Honka ilmeisesti oli tehnyt meidän kanssa sen diilin joka raukesi, kun mies lähti atlantin taakse. Eli Rantakari oli se arpa.

Eli periaatteessa ymmärrän, että miten tähän päädyttiin, mutta sitä en ymmärrä miksi nyt ei satsata joukkueeseen? Vaikka sitten noilla @BOL liittämillä sentterihauilla ECHLästä. Edes kokeilla? Toki jos Kaskimäki pääsee rytmistä kiinni on arvokkampaa antaa tämän pelata siinä kolmosen keskellä ja kasvattaa miehestä tuloksentekijää kevääksi / ensi kaudeksi, kun antaa ne pelit jollekin arvalle.

Mutta tämä hiljaisuus on kummallista. Ehkä siellä on vain nyt isot keskustelut päällä, että kannattaako tähän kauteen enää satsata?
 

R.P.M. 12 000

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
@ultrar ja @Vpiiroi

Mutta tämä hiljaisuus on kummallista. Ehkä siellä on vain nyt isot keskustelut päällä, että kannattaako tähän kauteen enää satsata?
Olisi kyllä maailmanluokan ihme, että tämä tästä finaalipaikaksi, tai edes välieräpäikaksi, kääntyisi kahdella hankinnalla, yhdellä puolustukseen ja yhdellä sentterillä. Siis sellaisilla, joihin on mahkuja, eli vaikka EHT-tason kavereilla. Ei nimittäin käänny.

Toki katsojakeskiarvo saattaisi tykätä, kun osoitettaisiin, että yritetään. Järkevin urheilullisesti sen sijaan saattaisi olla tosiaan ottaa ihan rehellinen välikausi ja ajaa junnuja isoissa rooleissa sisään ja vaikka myydä muutama floppi-veteraani. Se voisi olla jopa tuloksellisesti paras, sillä sellaiselle joukkueelle voi - siis voi - tulla hyvä kierre, joka nostaisi sen sinne välieräjoukkueeksi. Orastavaa tämän kaltaista kehitystä on sekä joiltain pelaajilta että joukkueelta kokonaisuudessaan nähty.

Mestaruutta ei tällä kaudella ole tulossa.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Olisi kyllä maailmanluokan ihme, että tämä tästä finaalipaikaksi, tai edes välieräpäikaksi, kääntyisi kahdella hankinnalla, yhdellä puolustukseen ja yhdellä sentterillä. Siis sellaisilla, joihin on mahkuja, eli vaikka EHT-tason kavereilla. Ei nimittäin käänny.

Toki katsojakeskiarvo saattaisi tykätä, kun osoitettaisiin, että yritetään. Järkevin urheilullisesti sen sijaan saattaisi olla tosiaan ottaa ihan rehellinen välikausi ja ajaa junnuja isoissa rooleissa sisään ja vaikka myydä muutama floppi-veteraani. Se voisi olla jopa tuloksellisesti paras, sillä sellaiselle joukkueelle voi - siis voi - tulla hyvä kierre, joka nostaisi sen sinne välieräjoukkueeksi. Orastavaa tämän kaltaista kehitystä on sekä joiltain pelaajilta että joukkueelta kokonaisuudessaan nähty.

Mestaruutta ei tällä kaudella ole tulossa.

Niin. Änärissähän tämä todettaisiin juuri näin. Päätettäisin ajoissa, että tämä on välikausi ja satsattasiiin alhaiseen varausnumeroon myymällä pari veteraania.

Meillä tietenkin systeemi on eri, kun ei ole noita drafteja.

Itse tekisin juurikin niin, että päästäisin tyytymättömät kalliit veteraanit (jotka ei ole jatkosopimusta tekemässä) antaisin reilusti nuorille sen kasvukauden ja korjaisin ensi kaudella hedelmät säästetyillä rahoilla ja sisäänajettujen nuorten avulla.

Mutta en olekaan kuin oman sohvani GM.
 

Luke

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei nämä väitteet/huhut täysin utopistiselta kuulosta. Mulla nousi itselläni karvat pystyyn jo siitä IS:n Liiga-liitteen ilmoitetusta 3M€:n pelaajabudjetista ja kun Salmelainen sitten sen "Mä en sitä ole ilmoittanut"-kommenttinsa heitti, mulle tuli vahva fiilis, että ihan kaikki ei nyt ole synkassa. Mä pidän tuota ilmoitusta edelleen taktisesti aivan amatöörimäisenä virheena ja ennen kaikkea omaan pesään kusemisena, millä ei saavutettu omalle jengille mitään muuta kuin paskaa niskaan. Ja se tehtiin tilanteessa, jossa olisi ollut kaikki mahdollisuudet ja perusteetkin ilmoittaa jopa normaalia pienemmästä pelaajabudjetista ja ostaa sillä rauhaa kaikille. Enpä myöskään ihmettelisi sitäkään, jos pelaajat olisivat omissa päissään miettineet, että pelaavatko itse suhteessa muihin aivan liian halvalla, jos kerran koko jengiin on käytetty 3M€. Kun ihmisille ei edelleenkään ole nämä budjetin käsitteet selviä, eivätkä jääkiekkoilijat yleisesti ottaen ole sieltä valistuneimmasta päästä. Ja niin ihmismieli usein toimii, kun "käy ilmi" yllättäviä asioita.

Eihän tuossa marssijärjestyksessä oikeasti pitäisi olla mitään epäselvää. Salmelainen hoitaa urheilupuolen yhdessä valmennuksen kanssa ja Lindström hankkii rahat toiminnan pyörittämiseen ja suunnittelee hallituksen kanssa tulevaa. Tiukka kulukuri on ihan jees ja perusteltua, mutta piheys on perseestä. Pitää ymmärtää myös ne seuraukset, jos rahaa ei anneta riittävästi. Sekin maksaa jotain, jos joukkueessa on selkeitä puutteita pelaajistossa, koska se vaikuttaa peliesityksiin, mikä vaikuttaa tuloksiin ja se taas vaikuttaa talouteen. Jos rahaa ei ole, se pitää ilmoittaa joukkueen kasaajalle ajoissa, siis jo ennen kuin hän alkaa normaalisti neuvotella sopimuksia, jotta hän osaa huomioida sen hankinnoissaan. Eli, jos ensi kaudella budjetti laskee tai rahanjakomekanismit olennaisesti muuttuvat, se pitää ilmoittaa jo nyt. Nämä ovat ihan perusjuttuja.

Jos organisaatio ei Salmelaiseen luota, sitten hänet pitää kenkiä. Siitä ei oikeasti tule lasta eikä paskaa, jos Salmelaisella on kaikki vastuu, mutta ei valtaa. Mulla on vähän sellainen fiilis, että Villen palkkaaminen sekoitti seuran dynamiikkaa isosti, ihan riippumatta siitä, onko Ville hyvä vai huono valmentaja. Mä itse veikkaan, että Villen sopimusta ajanut taho ei ottanut lainkaan huomioon, että mitä sitten tapahtuu tai minkälaisia käytännön vaikutuksia sillä on, jos kaikki ei menekään niin kuin Strömsössä. Eikä tällä ole välttämättä varsinaisesti mitään tekemistä Villen kanssa, eli en siis syytä Villeä mistään. Totean vain.

Ja on HIFK:lla rahaa, niitä rahoja vain ei ole tarkoitettu joukkueen rakentamiseen, vaan ihan muihin asioihin. Kirjoitan talouteen liittyvistä asioista enemmän talous-ketjuun.
Tämä on just kuten asian itsekin näen.

Muistelen Salmelaisen sanoneen viime keväänä jotain tyyliin, että nyt satsataan kevättä ja menestystä silmällä pitäen ensi kaudenkin riskillä. Kaikki tietää lopputuloksen ja sen, että pleijarituloja ei varmasti toivotun mukaisesti tullut. Ehkä siis tämän vuoden buljettia syötiin jo valmiiksi viime keväänä ja sitä hintaa maksetaan nyt. Ei sieltä mitään halpoja keikkaukkoja sisään tuotu.
 

Synyster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Muistelen Salmelaisen sanoneen viime keväänä jotain tyyliin, että nyt satsataan kevättä ja menestystä silmällä pitäen ensi kaudenkin riskillä. Kaikki tietää lopputuloksen ja sen, että pleijarituloja ei varmasti toivotun mukaisesti tullut. Ehkä siis tämän vuoden buljettia syötiin jo valmiiksi viime keväänä ja sitä hintaa maksetaan nyt. Ei sieltä mitään halpoja keikkaukkoja sisään tuotu.

Itse en muista mitään tallaista, vaan ainoastaan huolen että saadaanko kokoonpanoa pleijareihin kasaan.

IFK:n pitää olla TOP3-seura Suomessa kaikilla mittareilla. Ikävä kyllä tällä hetkellä en keksi mitään muita sinne pääseviä osa-alueita kuin junnuputki ja kannattajien uskollisuus. Edari on aivan sekaisin, ja Salmelaisen työ tämän kauden osalta on kauhukuvien mukaisesti realisoitumassa ala-arvoiseksi. Seuran viestintä on sekavaa ja poukkoilevaa, uudesta toimarista ei ole hajuakaan. IFK tykkää kyllä paistatella kivoissa jutuissa, mutta negatiivisuuden edessä vetäydytään nyt koloihin tai mutistaan täysin nollatason puhetta asioista kysyttäessä.

Toivoisin organisaatiolta ITSELTÄÄN rehellistä ulostuloa asioita avaten, eikä niin että toimittajien täytyy yrittää jotain kaivaa lopputuloksenaan jonninjoutavaa höpinää. Ei UTJ tokikaan voi yksittäistä hankkimaansa pelaajaa suolata, mutta niiltä osin kuin se on mahdollista.
 

R.P.M. 12 000

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
uudesta toimarista ei ole hajuakaan.
Tää on kanssa kyllä yksi suur mysteeri.

Joku ujo kaveri nostetaan työharjoittelemaan omasta organisaatiosta.

Toki on niin, että liikevaihdollisesti nakkikioskikokoluokkaan oikeasti kovia yritysjohtajia, eli Valtasia, ei saa halpolla, mutta taas IFK:ssa mentiin rekryssä sen helpoimman ja laiskimman vaihtoehdon kautta. Ainakin niin kauan, kun tosiaan uudesta toimarista ei ole kuin vilaus silmäkulmassa hallin käytävällä.
 

Vpiiroi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs,
Tämä on just kuten asian itsekin näen.

Muistelen Salmelaisen sanoneen viime keväänä jotain tyyliin, että nyt satsataan kevättä ja menestystä silmällä pitäen ensi kaudenkin riskillä. Kaikki tietää lopputuloksen ja sen, että pleijarituloja ei varmasti toivotun mukaisesti tullut. Ehkä siis tämän vuoden buljettia syötiin jo valmiiksi viime keväänä ja sitä hintaa maksetaan nyt. Ei sieltä mitään halpoja keikkaukkoja sisään tuotu.
IFK ei tehnyt viime kaudelta tappiota, miten se voi syödä tämän kauden budjettia?
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Kyllä noita löytyy. Ennen KHLää saatiin meillekin Leskinen ja Borgström. Ja lisäksi nyt, kun KHL täytti noi huippupaikat huippuliigoissa, niin AHLssä tyytymöttämät hyvät pelimiehet ei välttämättä karkaa niihin vaan jää liigallekin jotain.

Mutta se on eri asia haluaako TJ ja UJ enää käyttää rahaa tämän vuoden joukkueeseen. Yksi sentteri ja yksi pakki sisään ja ollaanko me silti mestareita? Päästäänkö me edes välieriin?

Tää on nyt tätä luovuttamista, mutta on se realismiakin. Laitatko 150-200k tämän vuoden joukkueeseen lisää vai rakennatko ensi kauden jengiä ja annat junnuille väistämättä enemmän peliaikaa, kun ei ole vahvistuksia?

Saa nähä tuleeko sieltä ketään.
Ehkä joku löytyy, mutta ennen kautta olisi löytynyt helpommin.
Jos ei kannata yrittää tälle kaudelle, miksi kannattaisi seuraavalle?
Ja juunnuista: miksi siellä hiihtelee Karvinen ja esim. Tallberg?
Miksi Lehmus, Luoto ja Teissala eivät pelaa ja nuorista vain Salin, Seppälä ja Taponen saavat reilusti peliaikaa?
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Tää on kanssa kyllä yksi suur mysteeri.

Joku ujo kaveri nostetaan työharjoittelemaan omasta organisaatiosta.

Toki on niin, että liikevaihdollisesti nakkikioskikokoluokkaan oikeasti kovia yritysjohtajia, eli Valtasia, ei saa halpolla, mutta taas IFK:ssa mentiin rekryssä sen helpoimman ja laiskimman vaihtoehdon kautta. Ainakin niin kauan, kun tosiaan uudesta toimarista ei ole kuin vilaus silmäkulmassa hallin käytävällä.
Ei kai hän ujo ole. Mutta on voinut huomata, että kannattaa pitää matalaa profiilia, kun menee huonosti ja sai jo huonoa palautetta maskottisekoilussa.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Jos mietitään kuinka paljon IFK on eri asioissa sählännyt vaikka 2000-luvulla (urheilujohtaminen, valmentajasekoilut ja pelaajamateriaalien "vuotavat paatit"), niin JOS on vielä rahatkin finaalissa, niin mitä tuohon sitten jää?
Toki se raha antoi esim. Nybarille mahdollisuuden maksella 2-korin jätkille 1-korin liksoja, mut että jos/kun IFK:lla fyrkat on loppu, niin taisteleppas siinä nyt kannusta sitten.

On markkinat sitten kuivat tai läpimärät, mutta euroja se vaatii isosti. Alan kohta kallistumaan sille linjalle, että kun sivubisnestä toi seura ei millään tavalla osaa tehdä, niin jotain ulkopuolista rahaa (omistusta) on siihen tuotava mahdollisesti mukaan, jotta ei pudota rattailta. Ei mitään narreilua ja seuran enemmistön myymistä, mutta jos mahdollista niin jotain sellasta, jolla mahdollistetaan vaikka 3,5milj. pelaajabudjetti Nordiksellakin. Gardenia tuskin nähdään ainakaan 5 vuoteen ja tämä konttaaminen ja todennäköisesti aika pieni pelaajabudjetti syö toimintaa rajusti. Menee uskottavuuskin samalla, jos ei ole jo mennyt.
 

Psykopaimen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Viipurin Pauke
Jos organisaatio ei Salmelaiseen luota, sitten hänet pitää kenkiä. Siitä ei oikeasti tule lasta eikä paskaa, jos Salmelaisella on kaikki vastuu, mutta ei valtaa
Asia on juuri näin. Jos valtaa ei ole, kertoo se siitä, ettei ole luottamusta. Johtaja ilman luottamusta on pelkkä assari aina.

Kysymys kuuluu: miksei sitä luottamusta ole? Ja kuka sitten ilmoitti sen 3m budjetin, jos Salmelainen ei sitä tehnyt?

Terveen yrityskulttuurin ympärillä ei pyörisi tällaisia kysymyksiä.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kysymys kuuluu: miksei sitä luottamusta ole? Ja kuka sitten ilmoitti sen 3m budjetin, jos Salmelainen ei sitä tehnyt?

Oma veikkaukseni on, että medialta on lähtenyt kaikille seuroille pyynnöt ilmoittaa tiedot ja siellä on sitten toimistolla joku ensikertalainen kaivanut luvut jostain ja ilmoittanut ne sellaisenaan. Toinen vaihtoehto on se, että on ihan oikeasti haluttu leikkiä rikkaampaa kuin oikeasti ollaan ja ilmoitettu se 3M€ tajuamatta, minkälaiset paineet se luo nykyjengille, Peltoselle ja Salmelaiselle, kun joukkue ei nimilistaltaan vastaa kovimpien kilpailjoiden listoja.

Olipa kysymys kummasta tahasta, tai ihan jostain muusta, kysymys ei ollut ihan mistään mitättömästä virheestä. Joukkue, seura ja kaikki päättäjät saivat todella paljon negatiivista julkisuutta heti lähdössä. Ja minkä vuoksi? Amatöörien puuhastelua.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Ehkä joku löytyy, mutta ennen kautta olisi löytynyt helpommin.
Jos ei kannata yrittää tälle kaudelle, miksi kannattaisi seuraavalle?
Ja juunnuista: miksi siellä hiihtelee Karvinen ja esim. Tallberg?
Miksi Lehmus, Luoto ja Teissala eivät pelaa ja nuorista vain Salin, Seppälä ja Taponen saavat reilusti peliaikaa?

No junnujen peluutuksesta päättää toki valmennus. Ja mun silmään Peltonen on yleensä luottanut enemmän veteraaneihin kuin junnuihin.

Mutta toki esim. Karvisen peliaika tällä hetkellä per peli on 7:34 eli vähemmän kuin Halttusen tai Teissalan. Urosella (3:29) ja Kaskimäellä (6:50) onkin sitten surulliset lukemat ja eihän noilla minuuteilla mistään liigarytmistä saa kiinni.

Tallberg on meidän isoimman onnistumisen eli alivoiman erikoismies ja erinomainen maalinsuojelija kun ollaan maalin johdossa, mutta tuo tehotilasto -5 kertoo karua kieltään, että kapteenin C on nyt väärällä kaverilla. Pitää pystyä näyttämään esimerkkiä kaukalossa. Ei voi olla vain "esimerkillinen harjoittelija".

Mutta jos mennään ketjun aiheeseen, niin vastatakseni kysymykseesi: "Miksi seuraavalla kaudelle"

Siis nimenomaan, että tälle kaudelle luotiin jengi ajoissa (kuten Salmelainen haastattelussa totesi) eli viime syksynä eikä nähty KHLn romahduksen vaikutusta pelaajamarkkinoihin.

Nyt kesä väliin, eroon kalliista soppareista: Palola, Karvinen, Rantakari ja varmaan Paajanenkin saa lähteä (vaikka en ihmettele jos Kärpät nappaa miehen ja kokee ihmeherätyksen päästyään taas Turusen viereen) tilalle laatua parempaan hintaan. Samalla jos säästettäisiin hieman loppukaudesta niin olisi ehkä varaa yhteen isoon hankintaan.

Sitten nämä superjunnut vuoden vanhempana ja meillä olisi oikeasti mahdollisuus.
 

Psykopaimen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Viipurin Pauke
Oma veikkaukseni on, että medialta on lähtenyt kaikille seuroille pyynnöt ilmoittaa tiedot ja siellä on sitten toimistolla joku ensikertalainen kaivanut luvut jostain ja ilmoittanut ne sellaisenaan. Toinen vaihtoehto on se, että on ihan oikeasti haluttu leikkiä rikkaampaa kuin oikeasti ollaan ja ilmoitettu se 3M€ tajuamatta, minkälaiset paineet se luo nykyjengille, Peltoselle ja Salmelaiselle, kun joukkue ei nimilistaltaan vastaa kovimpien kilpailjoiden listoja.

Olipa kysymys kummasta tahasta, tai ihan jostain muusta, kysymys ei ollut ihan mistään mitättömästä virheestä. Joukkue, seura ja kaikki päättäjät saivat todella paljon negatiivista julkisuutta heti lähdössä. Ja minkä vuoksi? Amatöörien puuhastelua.
Nimenomaan. Mietin itsekin, että voiko se olla jotain kulissien pystyssä pitämistä, että meillä on yhtä iso budu kuin muilla. Tuskin kuitenkaan kellään alemman oksan lyijykynän pyörittäjällä olisi natsoja valehdella medialle.

Jos nyt olisi tehty päätös, että karsitaan budjettia alaspäin, jonka jälkeen ruplapelleily loppui ja Liigassa alettiinkin kaahata rahalla muiden toimesta.

Ja Suomen suurimman talousalueen ainoa pääsarjaseura Suomen suosituimmassa pallopelissä ihmettelee kun joku ajaa motarilla ohi vasemmalta puolelta rättisitikalla.

Ei toki anna synninpäästöä Salmelaiselle, koska oli budjetti mikä hyvänsä lopputulos pitäisi olla tasapainoinen. Enemmänkin huolestuttaa koko yrityskulttuuri ja kysymys siitä, kuinka suurilta osin Valtanen piti tätä taloa pystyssä.
 

Synyster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Enemmänkin huolestuttaa koko yrityskulttuuri ja kysymys siitä, kuinka suurilta osin Valtanen piti tätä taloa pystyssä.

Tämä. Jos uusi toimari on heti ensimmäisenä neronleimauksenaan keksinyt että kustaanpa maksavaa asiakasta ovelasti hieman linssiin niin voi jeesus.

Siltä tämä vaan kokoajan enemmän ja enemmän vaikuttaa kun asiaa on pohtinut.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Yllä hyviä kirjoituksia.

Tähän voisi vielä lisätä, että eihän oikeasti joukkueesta voi marraskuussa puuttua kiekollinen ykkössentteri sekä kiekollinen ykköspakki. Myös sen ainoan Liiga-tason veskarin ollessa sairastuvalla tolppien välissä heiluu joko nuorempi tai vanhempi epävarma tapaus.

Salmelainen on epäonnistunut. Piste.
 

Hegu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tässä on lainauksen sisältö muuttunut rikepisteen edestä.
media toimisto ensikertalainen jostain vaihtoehto leikkiä rikkaampaa tajuamatta paineet nykyjengi Peltoselle Salmelaiselle nimilista kilpailjoiden

kysymys mitättömästä virheestä. Joukkue, seura ja kaikki päättäjät julkisuutta heti lähdössä.

Amatöörien puuhastelua.
Hieno viesti, poistelin vähän sanoja välistä(konteksti muuttui, anteeksi) ja saadaan hupia oikein urakalla... ja loppuun vielä viimeisenä totuus. :)
Pitkään pohdittua... en tiedä mikä Lindström rooli, mutta jos Jumppari suostuu marionetiksi niin lähde menee, jos olet saanut vapaat kädet, lähde menee. Vähän tylysti sanottu, mutta tästä on hyvä aloittaa, koska muumioihin koskemisesta voi joutua linnaan.

Ja ihan älytön ajatus... en tiedä itsekään sen järkevyyttä vielä. Palkataan Pekka Virta UTJ:ksi ensi kesään asti, jonka jälkeen siirtyy penkin taakse Villen kanssa tai ilman Villeä. Ville jatkaa UTJ, jos ei halua vetää Peksin kakkosena korkealla palkalla. Peksi kasaa oman näköisen joukkueen ja 3v projekti lyhenee vuodella ja nakit ei pilaannu pakkasessa.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Valtanen tuli organisaation ulkopuolelta ollen raikas tuulahdus bisnesmaailman osaamista. Tämä nykyinen onkin sitten paluu menneisyyteen jossa valinta tehdään sisäsiittoisen kuplan sisällä ilman, että ammattitaidolle annetaan painoarvoa.
Muistuttaa hieman Kekäläisen vaihtumista aikoinaan.
 

Vaakuna

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nimenomaan. Mietin itsekin, että voiko se olla jotain kulissien pystyssä pitämistä, että meillä on yhtä iso budu kuin muilla. Tuskin kuitenkaan kellään alemman oksan lyijykynän pyörittäjällä olisi natsoja valehdella medialle.

Jos nyt olisi tehty päätös, että karsitaan budjettia alaspäin, jonka jälkeen ruplapelleily loppui ja Liigassa alettiinkin kaahata rahalla muiden toimesta.

Ja Suomen suurimman talousalueen ainoa pääsarjaseura Suomen suosituimmassa pallopelissä ihmettelee kun joku ajaa motarilla ohi vasemmalta puolelta rättisitikalla.

Ei toki anna synninpäästöä Salmelaiselle, koska oli budjetti mikä hyvänsä lopputulos pitäisi olla tasapainoinen. Enemmänkin huolestuttaa koko yrityskulttuuri ja kysymys siitä, kuinka suurilta osin Valtanen piti tätä taloa pystyssä.

Käsitykseni kuulopuheiden perusteella on se, että Valtanen todella piti taloa pystyssä ja erittäin rautaisella ammattitaidolla. Oli kuulemma tarkka, tiukka ja vaativa, mutta samalla erittäin reilu, välittävä ja pidetty johtaja. Suurimpana syynä varmaan se, että hän vaati itseltään myös paljon.

Valtanen tuli HIFK:hon Elisalta. Siellä hän vastasi henkilö- ja yritysasiakkaista. Ilmankos hänellä aina löytyi käytävillä kulkiessa aikaa myös tavan tallaajalle. Ja jos ei löytynyt, hän ilmoitti siitä aina hyväntuulisesti ja kohteliaasti.

Valitettavasti näitä samoja asioita ei voi tällä hetkellä assosioida nykyiseen toimitusjohtajaamme.


Tämä. Jos uusi toimari on heti ensimmäisenä neronleimauksenaan keksinyt että kustaanpa maksavaa asiakasta ovelasti hieman linssiin niin voi jeesus.

Siltä tämä vaan kokoajan enemmän ja enemmän vaikuttaa kun asiaa on pohtinut.

Markus Lindström aloitti toimitusjohtaja-harjoittelun, kun hänen tj-nimityksestään ilmoitettiin. Virallisesti TJ oli edelleen viimeiseen päiväänsä asti Jukka Valtanen, mutta ML alkoi hoitaa käytännön asioita kauan ennen virallista päivää.

Ja hänen ensimmäinen neronleimauksensa ei ollut käsittääkseni tuo ehdottamasi, vaan se viime kauden sekoilu maskottiasiassa. Jonka luultavasti kaikki haluavat unohtaa. Tai no, voihan tuon maskottiasian myös nähdä eräänlaisena maksavan asiakkaan linssiin kusemisena, että siinä mielessä ostan ajatuksen.


Valtanen tuli organisaation ulkopuolelta ollen raikas tuulahdus bisnesmaailman osaamista. Tämä nykyinen onkin sitten paluu menneisyyteen jossa valinta tehdään sisäsiittoisen kuplan sisällä ilman, että ammattitaidolle annetaan painoarvoa.
Muistuttaa hieman Kekäläisen vaihtumista aikoinaan.

Itse asiassa Markus Lindström on ollut toimitusjohtaja aiemminkin, mikäli uskomme HIFK:n tiedotteeseen, ja miksi emme uskoisi. Hän on nimittäin ollut Espoon Bluesin toimitusjohtaja aikoinaan. Eli TJ-kokemusta löytyy taustalta. Ja tämä ei ole hymiö-kamaa ensinkään.

HIFK tiedote: Markus Lindström HIFK:n myyntijohtajaksi
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Ja ihan älytön ajatus... en tiedä itsekään sen järkevyyttä vielä. Palkataan Pekka Virta UTJ:ksi ensi kesään asti, jonka jälkeen siirtyy penkin taakse Villen kanssa tai ilman Villeä. Ville jatkaa UTJ, jos ei halua vetää Peksin kakkosena korkealla palkalla. Peksi kasaa oman näköisen joukkueen ja 3v projekti lyhenee vuodella ja nakit ei pilaannu pakkasessa.

Pekka Virta...

joka on siis kolmesta edellisestä valmentajan pestistään kahdesta lähteä ennenaikaisesti. TPS oli sarjan viimeinen, kun Virta sai lähteä. Saipa oli sarjan viimeinen, kun Virta yhteisymmärryksessä purki sopparin.

Joo. En ainakaan itse pidä järkevänä enkä todellakaan todennäköisenä, että Virta onnistuisi stadissa.
 

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Filip Kadera & Jan Lukas
Kyllä noita löytyy. Ennen KHLää saatiin meillekin Leskinen ja Borgström. Ja lisäksi nyt, kun KHL täytti noi huippupaikat huippuliigoissa, niin AHLssä tyytymöttämät hyvät pelimiehet ei välttämättä karkaa niihin vaan jää liigallekin jotain.

Mutta se on eri asia haluaako TJ ja UJ enää käyttää rahaa tämän vuoden joukkueeseen. Yksi sentteri ja yksi pakki sisään ja ollaanko me silti mestareita? Päästäänkö me edes välieriin?

Tää on nyt tätä luovuttamista, mutta on se realismiakin. Laitatko 150-200k tämän vuoden joukkueeseen lisää vai rakennatko ensi kauden jengiä ja annat junnuille väistämättä enemmän peliaikaa, kun ei ole vahvistuksia?

Saa nähä tuleeko sieltä ketään.
Löytyy varmasti jos niitä on seurattu ja selkeä syy sille ettei sopimusta ole. Tarkoitin yleisesti.

HIFK:n tapauksessa tuota yleisöä käy sen verran hyvin että rahaa on laitettava jos vaan löytyy pelaajahankinnasta vastaavan tahon näkökulmasta hyvä pelaaja. Ei voi pitää mitään välikautta. Meni sitten meni.

Toisessa ketjussa oli noita linkkauksia vapaisiin pelaajiin ja esim. TJ Hensickiä muistan nähneeni 08-09 kaudella ja on tehnyt hyvin tehoja sen jälkeen, mutta en usko millään että olisi hyvä hankinta nykyiseen Liigaan. Ihan vaikka ois nuorempi.
 

Nashpre

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK:n sairastupa, HIFK, Liverpool FC
Tobbarihan sanoi vissiin veljensä podcastissa että kesken kauden tehdyissä arvioissa ei ole järkeä. Kauden ollessa kesken et voi dumata toista epäonnistuneeksi (tai vaihtoehtoisesti ylistää).

Kuinkahan paljon tuossa yleisökeskiarvossakin on ns "ilmaa". Sen verran ollut erilaisia yhteistyökumppaneiden tarjouksia (toki nuo siitä itse maksavat mutta tuskin täydellä hinnalla ja kuuluvat osittain jopa sopimuksiin riippuen siitä mitä on sovittu).
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös