Tobias Salmelainen HIFK:n urheilujohtajana

  • 1 388 096
  • 8 211

Oliko valinta sopiva?

  • Kyllä

    Ääniä: 115 44,4%
  • Ei

    Ääniä: 37 14,3%
  • En osaa sanoa

    Ääniä: 107 41,3%

  • Äänestäjiä
    259
  • Poll closed .

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei minullakaan ole varsinaisesti tietoa, missä nykyinen TJ on hyvä tai huono.

Sen tiedän, että toimitusjohtajana hän on meidän fanien silmissä vaatimattomasti 180 asteen käännös Jukka Valtaseen verrattuna.

Itse olen ajatellut niin, että annan omista mielipiteistäni tai ennakkoasenteistani huolimatta kaikille aina reilun näyttöpaikan. On myös minun etuni, ettei kenenkään organisaatiossa työskentelevän tarvitse ottaa ylimääräistä painetta siitä, minkälaisena tyyppinä häntä pidetään tai hyväksytäänkö hänet. Niin kauan hyväksytään, kun mokaa. Ja mokiakin on erilaisia. Jotkut mokat voi antaa anteeksi, joitain ei.

@EPK , henkilökohtaisesti mulle on ihan yhdentekevää, vastaako toimari fanien viesteihin, koska mulle ei itselleni tulisi mieleenkään lähetellä toimistolle meiliä muuten kuin jostain "oikeasta" asiasta. Oman kokemukseni mukaan niillä, joilla on työelämässä aikaa vastailla kaikkiin mahdollisiin viesteihin, aikaa menee enemmän muihin kuin työasioihin ja itse toivon, että duunissa tehdään duunia ja vapaa-ajalla ei hoideta työasioita. Toki, jos ei vastaa työhönsä liittyviin meileihin, niin sehän ei ole hyvä asia, mutta joskus johonkin meiliin vain jää vastaamatta. Siinä vaiheessa, kun tulee satoja meilejä viikossa, on vain pakko priorisoida. Tiettyyn pisteeseen asti sidosryhmäkontaktointi kuuluu työnkuvaan, mutta jossain se rajakin menee. Ehkä kannattaa hallilla etsiä Lindström käsiinsä ja kysyä kasvotusten? Tosin ei sieltä varmaan mitään jargonia kummempia vastauksia kysymyksiinsä saa. Valtaseltakaan ei saanut, vaikka jutteli mukavia muuten. Valtsullahan oli loistava kyky jutella kaikkien kanssa ja jatkaa kuitenkin samalla matkaansa :D. Mutta tämä lienee väärä ketju näille höpinöille.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
FARSSI
Siirrän toisesta ketjusta tänne…
No, on se siinä mielessä, jos se joukkueen kokoaja ei ole niitä fikassa olevia rahoja edes saanut. Tällöin sormi osoittaa muualle.

Mehän emme tiedä, mitä siellä on tapahtunut. Onko Salmelaiselle sanottu, että 3M budu tälle kaudelle ja sen mukaan on lähdetty joukkuetta rakentamaan. Sitten onkin myöhemmin sanottu, että itse asiassa yksi iso yhteistyökumppani ei tehnytkään diiliä, vaikka kaiken piti olla allekirjoitusta vailla valmista, joten saatkin nyt 2,4M€ ja lisää myöhemmin, jos myynti vetää. Siinä sitten joukkueen kokoaja katsonut, että perkele, multa puuttuu vielä 2 senaa ja rahaa on kassassa jäljellä 200k€… Ja sitten pitäisi vielä varautua siihen, jos ja kun joku loukkaantuu. Ja sillä hetkellä markkinoilla liikkuvat tarkoitukseen sopivat senat maksavat 250-350k€. Eikä osan palkkapyynti ole edes oikein suhteessa aiempiin näyttöihin, kiitos heikon euron. Pistänkö rahat kiinni kalliiseen arpaan vai jäänkö odottamaan? Marraskuussa, verorajan jälkeen sillä samalla 200k€:lla saattaa saadakin ne kaksi sentteriä, vähintäänkin nyt sen yhden. Tietenkään laadusta ei kukaan tiedä, eikä tilanne ole ideaali, mutta jos se käytössä oleva raha ei aiemmin ole riittänyt tarjolla oleviin tai pelaajat ovat ylihinnoiteltuja, mitä siinä pitäisi tehdä? Että ehkä tässä nyt pärjätään pari kuukautta näin, koska siellä on kuitenkin Koivistoinen, Paajanen ja Väänänen ja Pakarinen, Jääskä ja Åsten, jotka voivat tarvittaessa pelata muutaman pelin sentterinä? Tilapäisesti, kaksi kuukautta. No, vähemmän yllättäen ei pärjätty. Tai, mitä, jos valmennus ei ole kelpuuttanut ketään niistä senttereistä, joihin Salmelaisen rahat olisivat riittäneet ja joita Salmelainen on valmennukselle tarjonnut? Jos valmennus on katsonut, että mennään nyt hetki mieluummin näillä kuin ostetaan sikaa säkissä? Pelaajiahan on aina liikkeellä, mutta se on toinen juttu, minkä tasoisia pelaajia ja paljonko he maksavat. Olisi paljon helpompaa, jos olisi joku avoin pelaajapörssi, mistä näkisimme seuran käytettävissä olevat rahat ja pelaajien hintapyynnöt. Mutta nyt me emme tiedä, mitä oikeasti on tapahtunut, koska HIFK:sta ei huhuja liiku. Penan aikana tietäisimme aiken ja Nybankin aikana edes vähän enemmän.

En väitä, että näin on juuri käynyt, mutta jotain tuollaista voi hyvinkin olla taustalla. Kuinka monen on vaikea uskoa, että toimistolta ei olisi voitu yhtäkkiä laittaa rahahanoja kiinni, jos joku diili on mennytkin puihin tai se on ollut suunniteltua pienempi? Yritykset joutuvat tarkkaan miettimään, mihin rahansa laittavat ja millaisia satsauksia voivat tehdä. Jostainhan ne suunniteltua pienemmät tulot on seurassa revittävä, eikä se voi tapahtua jo olemassa olevista palkoista. Kuvitteleeko joku oikeasti, että HIFK kertoisi heikentyneestä taloudellisesta tilanteestaan juuri nyt, kun Tampereella on uusi halli ja iso buumi, ja Kärpilläkin on kovat piipussa? Näinhän olisi tietysti ehdottomasti pitänyt tehdä, eikä pitää kulissia yllä erinomaisesta taloudellisesta tilanteesta kun taustalla on parin vuoden isot tappiot, mutta se olisi pitänyt ilmoittaa jo viime keväänä. Tämä olisi helpottanut koko organisaation painetta uudesta toimarista joukkueeseen. Jo viime keväänä on ollut selvillä, että ilman Liigan osinkoja, tulos olisi ollut toistasataatuhatta euroa tappiollinen. Mutta nyt tehtiinkin voittoa 67k€, kiitos Liigan yllättäen maksamien osinkojen. Mutta, ei, näin ei HIFK toiminut. Itse pitäisi kaikki hoitaa…

Tässä on nyt niin moni asia sakannut samaan aikaan, että en minä ainakaan osannut tällaista odottaa. Ja uskokaa tai älkää, minä en ylläty HIFK:n kohdalla enää oikein mistään. Toivon parasta, mutta kaikkeen olen varautunut. En mä olisi voinut ikinä kuvitellakaan, että esim. Otto Paajasella on ihan oikeita vaikeuksia pysyä Liiga-vauhdissa, mutta niin siinä nyt on vain käynyt. Tai, että Julius Nättinen loukkaantuu kaksi kertaa lokakuuhun mennessä. Olin valmistautunut vain yhteen loukkaantumiseen, mutta minä olenkin yltiöpositiivinen. Tai, että Juha Jääskä ei ole tehnyt maalin maalia lokakuun loppuun mennessä, vaikka viime kausi oli mitä mainioin. En tosin olisi odottanut sitäkään, että Muuli ja Motin ovat nyt jo tehneet pari maalia mieheen, joten en minäkään nyt sentään niin onnellinen tapaus ole :).

Salmelaisen olisi jälkikäteen ajateltuna pitänyt kiinnittää vaikka ennen Pakarista se kiekollinen huippusentteri, maksoi mitä maksoi, mutta näin ei tapahtunut. Jälkiviisaus on vain kovin helppoa. Ehkä ensi kaudella sitten?

Aina on toki sekin mahdollisuus, että Salmelainen ei vain halunnut tai jaksanut kasata kunnon jengiä, koska tällainen negatiivinen julkisuus on ihan mahtavaa. Tai ehkä hän ei yksinkertaisesti vieläkään ole tajunnut, että sieltä on poistunut kaksi pelaavassa kokoonpanossa ollutta sentteriä? Mutta vähän kuitenkin epäilen näitä vaihtoehtoja.

Salmelaisen puheisiin julkisuudessa kannattaa suhtautua neutraalisti, koska kovin syvällistä informaatiota yksikään vastaavassa tilanteessa oleva seurapomo ei koskaan tarjoa. Arvostelemalla itseään ja omia valintojaan julkisesti, hän arvostelisi myös omia pelaajiaan. Mitäpä lottoatte, avaisiko se yhtään lukkoa pelaajissa? Tulisiko pelaajille siitä parempi fiilis? Ei, vaan siitä vedettäisiin isot otsikot ja pahimmillaan pelaajat vetäisivät herneet nenään ja se kriisi seuraisi viimeistään siitä. Olen aivan 100% varma, että Salmelainenkaan ei ole täysin tyytyväinen kasaamaansa joukkueeseen. Eikä voikaan olla. Vaikka päivästä toiseen paskat niskassa on varmasti raskasta, olen varma, että Salmelainen ottaa kaiken negatiivisen huomion mieluummin itseensä kuin jengiin. Niin kuin kuuluukin. Ehkä jatkossa hän myös pitää suunsa kiinni myös kaikenlaisista väliarvioinneista, koska kyllä siellä arvioidaan jatkuvasti joukkueen tekemistä. Ne vain ei kuulu julkisuuteen. Ajattelematon lapsus Salmelaiselta, mutta jengi jaksaa hokea sitä päivästä toiseen. No, oppirahat on maksettava.

Ja tämä ei ole Tobias Salmelaisen puolustuspuhe, vaan kelailen tässä mahdollisia skenaarioita hänen asemassaan olevan urheilujohtajan näkökulmasta. Nimenä voisi yhtä hyvin olla vaikka Jarno Kultanen tai Timo Koskela, jos he olisivat meillä puikoissa.

EDIT: unohdin Hirvosen tosta varamies-sentteristöstä.
Niin, aina voidaan toki spekuloida, ettei Salmelainen olekaan saanut kaikkea budjetoitua rahaa käyttöönsä. Halutessaanhan joku voisi väittää, että Nybondas on ottanut Tobiaksen panttivangikseen ja ohjailee hänen tekemisiään. Sinänsä vaikkea ottaa tällaiseen jossitteluun kantaa, koska ainoa kättä pidempi asia on virallinen 3 miljoonaa euroa, mikä on julkisesti ilmoitettu. Olen kyllä törmännyt kaikenlaisiin selityksiin epäonnistuneiden kausien jälkeen tai niiden aikana, mutta tämä on ensimmäinen kerta kun mukaan tulee tällä tavalla hatusta vedetyt spekulaatiot menetetyistä yhteistyösopimuksista ilman, että niihin liittyisi edes minkäänlaisia huhuja.

Toiseksi, vaikka rahaa syystä tai toisesta olisi kielletty käyttämästä, niin ei se suinkaan selitä A: miksi kauteen lähdettiin Halonen ykkösmaalivahtina, B: rakenteellisesti epätasapainoiselta joukkueella, C: jossa ei ole riittävästi keskushyökkääjiä ja D: jonka alakerran kiekollinen kärki on Lyytinen-Rantakari. Kukaan ei liene myöskään pakottanut Salmelaista solmimaan tiettyjä jatkosopimuksia, jotka budjettia nekin osaltaan rasittavat.

Kun mietitään yksittäisten pelipaikkojen merkitystä joukkueelle, jotka siis mielestäni ovat 1. ykkösmaalivahti 2. ykkössentteri ja 3. kiekollinen kärkipuolustaja, niin vaikea kuvitella, että joku ylempi taho seurassa olisi ohjannut Salmelaisen tekemisiä siihen pisteeseen, että nämä osa-alueet jäivät tietoisesti täyttämättä. Tällainen mahalaskukausi tuskin palvelee seuran taloutta kun katsotaan vähänkään pidemmällä horisontilla.

Ja sitten tässä tullaan siihen, että avainpaikat täytetään tunnetusti hyvissä ajoin edeltävän kauden aikana - ei kesällä tai syksyllä. Mitä tästä voidaan todeta? Sitä, että Salmelainen ei ole tällä tavoin toiminut, koska kyseiset osa-alueet ovat edelleen retuperällä. Jos näin olisi toimittu ja matkalla olisikin tullut muutoksia budjettiin, niin ainakin perusta olisi ollut kunnossa. Nyt kun perusta horjuu, niin koko korttitalo on romahtamassa.

Salmelaisen jos jonkun luulisi tietävän mitä kuivat markkinat tarkoittavat kun avainrooleja ei täytetä hyvissä ajoin ennen kauden alkua. Nythän niitä pelaajia hänen mukaansa kuitenkin haetaan, joka ei sekään varsinaisesti kieli mistään ostokiellosta.
 
Viimeksi muokattu:

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Mun mielestä on hassua ajatella, että Lyytisen kanssa ei lähtenyt, sillä musta Lyytisen pelaaminen näytti siltä, että se ei tule missään vaiheessa lähtemään. Lyytinen oli hyvä silloin kun oli flow päällä ja kroppa ja mieli ja kaikki kunnossa, mutta tuolla tasolla pitäisi pystyä tasaisuuteen. Alusta loppuun asti (4 vuotta?) Lyytinen leikki voitolla ja teki itsekkäitä ja typeriä ratkaisuita ja mielestäni mikään ei näiden neljän (?) vuoden aikana juuri muuttunut. Lyytinen oli yksinkertaisesti tyhmä pelaaja. Se ei poista sitä, että Lyytisellä on valtava potentiaali, mutta hän ei näytä pystyvän ottamaan itseään niskasta kiinni ja pelaamaan ns. tylsästi. Kaikki tekevät virheitä, mutta Lyytinen teki virheet ylimielisesti ja oppimatta virheistään. Ihan kuin vähän väliä Lyytinen olisi herännyt tiettyihin tilanteisiin aina uudelleen ja tehnyt aina samat virheet ihan kuin joissain elokuvissa, missä päähenkilö yrittää samaa asiaa toistasataa kertaa.

Nojaah. Oli se tosi hyvä Piken viimeisellä kaudella ja Apassi sitä purki aikoinaan miten itseasiassa oli hyvä myös ne kaksi edellistä kautta täällä all around puolustajana.

Väite voitolla leikkimisestä on hieman hassu, kun kuitenkin oli ne kaudet joukkueen kärkeä tehotilastossa. Pelasi sitten Varakkaan kanssa tai Motinin tai 7.pakin systeemissä kiertävän parin kanssa.

Pointti oli, että sekä tuo onnistuminen Piken alla ja nyt SHL osoittaa, että pelimies oli kyseessä ja diiliä on vaikea kritisoida. Ja eihän ymmärtääkseni Lyytinen mitenkään mihinkään SHLn All Star viisikkoon ole matkalla, mutta pelaa siis hyvin ja mentyä sinne on joukkueensa nyt voittanut yhtä peliä lukuunottamatta kaikki. Auttaa joukkuettaan.

Pelaajaa itseään voi tietenkin kritisoida ja tässä olet kyllä ytimessä. Nimittäin tietty ylimielisyys ehkä paistoi siinä pelaamisessa ja helpot virheet. Tajusiko nyt sitten Timrån kanssa, että pakko pelaa nöyrempää tai ura lähtee laskusuuntaan? Joutui pois mukavuusalueeltaan ja siten peli parani kun vain yksinkertaisti sitä? En osaa sanoa, koska en ole Ruotsin pelejä nähnyt.

Mutta samahan se on Larssonin kanssa. Arvostettu SHL-konkari ja entinen SHL -kapteeni on täällä ihan tavallinen kuolevainen. Musta maksimissaan 3.parin pakki tasoltaan. Koivistoinen ja Paajanen saamari mestaruusjoukkueiden MVP pelaajia...

Mikä tuolla siis mättää, että nää muualla pärjäävät eivät pärjää meillä? Valmennus on varmasti osasyy. Ei löydy sitä rentoutta, mutta väittäisin, että joku tuossa roolituksessa tai materiaalin kokonaisuudessa on vinksallaan.

Ja se on nyt UJn tehtävä korjata se. Antaa Peltoselle työkalut millä pelata.

Ja siten tämä palsta liittyy UJhin, että jos UJ haluaa vahvistaa joukkuetta, mutta TJ säheltää jotain ja vastustaa vaikka jotain pelaajia yms. niin joku pelaaja ei tulekaan. Tai TJ yrittää kannustaa UJta tarjoamaan vähemmän. Kuka tietää. Vain nämä herrat itse oikeasti, koska mitä kertovat ulkopuolelle on aina oma versio.

Mutta kyllä mä nyt käännän katsettani Salmelaisen suuntaan. Nyt mitataan osaaminen. Onko oikea peliliike "rauhoittaa tilanne" ja antaa joukkkueen kasata itsensä ja voittaa vaikeudet ja joukkuehengen hitsaantua.

Vai onko oikea tilanne nyt vaan purkaa "yhteisymmärryksessä" hassien sopparit ja AHL-miestä tilalla, kun veroraja ylittyy?

Sehän on nyt UJn homma ratkaista ja näyttää osaamisensa. Ihan sama mitä me täällä väitellään.

Näen sen niin, että virheitä voi tehdä, mutta todelliset pelaajat korjaavat virheensä. Menetät kiekon sokkosyötöllä, niin takakarvaat sen takaisin joukkueellesi.

Nyt Salmelainen voi näyttää miten luistelee ja takakarvaa.
 

Psykopaimen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Viipurin Pauke
Jep. Juuri siksikin lähtisin avoimin kortein. Kysyisin suoraan asemansa osoittaneelta UJlta, että milloin vapaudut ja olet valmis hyppäämään rattiin?

Sitten Salmelaiselle reilu kultainen kädenpuristus ja eroraha sillä ehdolla, että vetää homman siihen asti kunnialla. Näinhän monesti toimitaan yrityskulttuurissa. Ei polteta siltoja ja siirtymä on silein mahdollinen. Sitten jos Salmelainen kasvaa jossain muualla sarjan parhaaksi UJksi, niin ei ole katkera vaan voi palata parempana.

Sillat on ymmärtääksen poltettu jo aika monen tähtipäävalmentajan kanssa, kun suuri ja kaunis IFK on huseerannut. Mites hyvin se on mennyt? Tuu nyt Kife, Koffe ja Moppe itse kertomaan, että monta mestaruutta on tullut viimeisen 30 vuoden aikana?

NYT potkut kun ensi kauden joukkuetta kasaavat siis kaikki ammattimiehet olisi yhtä suuri moka, kuin ajankohta milloin Nybari läksi. Pahimpaan aikaan.

Vähän rauhaa ja järkeä tähän hätään.
Juuri näin, ollaan ihan samoilla linjoilla. Tässä asiassa, kuten monessa muussakin hommat voi hoitaa tyylikkäästi tai sitten sillat polttaen.

Aina voidaan miettiä, mikä se syvin motivaatio UJ:lla, josta luovutaan on tehdä asiat viimeisen päälle hyvin loppuun asti, kun mieli on jo oman tulevaisuuden pohjustamisessa. Siinä mielessä kettumainen positio firman kannalta.

Samaan aikaan voi miettiä, että yksi välikausikin on siedettävä hinta, jos ollaan saamassa se Koffin konjakiksi muuttava messias puikkoihin.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Jos Salmelaisen kädet on sidottu ja isomman budjetin sijaan operoidaan huomattavasti pienemmällä, niin onhan sekin nyt vähän enemmänkin epärehellistä toimintaa. Ja miten siihen nyt sitten suhtautuu. Ehkä samalla tavalla kun jos saisi heikon ravintola-annoksen eteensä kovassa (menestyksen) nälässä. Tosin tämä ravintola onkin vaan masokisteille tai muuten hulluille :D
 

Psykopaimen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Viipurin Pauke
Kiitos kiitoksista, otan ne nöyränä vastaan :). Asiat eivät ole mustavalkoisia, eikä mua voisi vähempää kiinnostaa, pidetäänkö musta kirjoittajana vai ei. Osaa pitää, osa ei. Veikkaan, että jos livenä puhuttaisiin, moni ymmärtäisi minutkin paremmin. Tai vielä huonommin :). En pelkää olla eri mieltä, jos siltä tuntuu ja sitähän varten keskustelupalstat ovat, että keskustellaan ja vaihdetaan ajatuksia.

Ihan kaikki on tässä seurassa mahdollista. Se nyt on vähintäänkin melko varmaa, että Salmelainen ja Peltonen ovat aidosti uskoneet kiinnittäneensä parhaat mahdolliset pelaajat sillä hetkellä niistä pelaajista, jotka sillä hetkellä ovat olleet tarjolla. Ja syitä, miksi niin on toimittu, on varmasti myös useita. Se, miten pelaaja operoi täällä, tämän nimenomaisen valmennuksen alaisuudessa, on varmasti yksi syy jatkosopimukselle. Tiedämme kaikki hyvin, että täällä menestyminen ja tason nostaminen on vaikeaa. Ja aina joku asia on vähän rempallaan. Nytkin Taponen loukkaantui tai sairastui juuri silloin, kun ei olisi tarvinnut. Eikä ole ensimmäinen, eikä viimeinen pelaaja, jolle näin käy.

Lindström sai isot kengät täytettäväkseen, koska Valtanen nautti ja nauttii edelleen suurta arvostusta. Osin ihan aiheesta, osin siksi, että tuli sellaiseen saumaan, että hengenlähtö oli seurasta lähellä ja sitä ei unohdeta. Jos ihan objektiivisesti katsotaan, hyvän alun jälkeen HIFK jäi Valtasen aikana lopulta vähän telineisiin. Energia tuntui menevän liikaa Gardeniin ja muun toiminnan kehitys jäi vähemmälle ja siitä kuuluu vastuu kyllä myös Valtaselle. Intensiivisen alun jälkeen myös Valtanen vähän leipääntyi. Se nyt ei ole mikään ihme, että kansa rakasti Valtasta, onhan hän joviaali seuramies. Lindströmin aikakausi ei ihan vedä vertoja Valtasen startille, mutta joitakin yhtäläisyyksiä löytyy. Yleinen taloudellinen tilanne on epävarma ja maailmallakin kuohuu Suomen heikon talouden lisäksi. Siinä, missä Valtanen toi kaikille suurta toivoa paremmasta, Lindström ei vastaavaa saa kokea. Itse olisin toivonut ulkopuolelta uutta verta, mutta ehkä se uusi veri tuli nyt sitten Philadelphiasta ja se voi olla lopulta isompikin juttu kuin joku suomalainen meritoitunut toimari kokonaan uuteen toimintaympäristöön. Totuushan on se, että moni "oikeissa" töissä ollut johtaja kavahtaa Liiga-ympyröitä. Piireissä on kiva pyöriä asiakkaan ominaisuudessa, mutta ei moni sitä duunikseen haluaisi tehdä, jos vain muuta on tarjolla.

Itse uskon, että talous sanelee paljon ja sitoo Salmelaisen käsiä enemmän kuin moni kuvittelee. Lindströmille itselleen on tärkeää tehdä hyvä taloudellinen tulos, eikä tämä pelillinen dyykkaus varsinaisesti auta siinä. Jos jo valmiiksi on lähdetty varovaisesti liikkeelle, mikä tässä tilanteessa on ihan oikeinkin, varovaisuus voi kuitenkin myös kostautua. Samaan aikaan seuralla on kuitenkin ihan oikea taloudellinen vastuu työntekijöistään ja jatkuvuudesta, joten ei ole ihan helppo paikka. Jos olisi kristallipallo ja näkisi vaikka kahden kuukauden päähän, olisi helppo nähdä, paljonko joukkueeseen kannattaa satsata. Mutta kyllä sinne vähintään yksi kiekollinen sentteri tarvitaan, se on ihan selvä.

Itselläni on sellainen kutina, että joukkue treenasi kauden alussa liian kovaa. Ainakin suhteessa vastustajiin. Kun jalka ei toiminut, lakkasi pääkin toimimasta, eikä pelitavan optimaaliselle rullaamiselle ollut edes mahdollisuutta. Siihen sitten kaikki isot otsikot kolmen millin jengistä, kriisistä, pakkovoitosta SaiPasta, jne. ja koko paska lähti rullaamaan väärään suuntaan. Kun sitten tajuttiin, että pelaajien kuormitus on ehkä ollut liian kovaa ja kevennettiin harjoittelua, olikin jo useampi tappio alla ja jokainen voitto oli kunnianpalautus ja tappio suuri häpeä, liian monella pelaajalla päät jumissa ja rentous puuttui, eli ratkaistavia asioita oli yksinkertaisesti liikaa. En tiedä. Mutta omiin silmiini näyttää siltä, että liian moni pelaaja oli alussa aivan liian jumissa. Meneekö valmennuksen piikkiin, uuden kuntovalmentajan piikkiin, pelaajien itsensä vai kaikkien yhdessä? Vai onko kyse jostain muusta? Ken tietää. Joka tapauksessa, kukaan ei osannut odottaa, että joukkue pelaisi noin huonosti ja se ei mun mielestä voi mennä UJ:n piikkiin. Heikkouksia joukkueessa on, se on ollut tiedossa kaikilla. Mutta mun mielestäni aina pitää jättää tilaa myös kehittymiselle, kun joukkue on täynnä parhaassa peli-iässä olevia pelaajia. Se, että itse löin vetoa, että HIFK pelaa välierissä, on koko ajan perustunut siihen ajatukseen, että HIFK saa kauden alussa hyvän startin ja kun se suvantovaihe jossain vaiheessa tulee, koska kyllä se tulee, siitä noustaan ja sen jälkeen HIFK:n pelaajien kokemus näkyy nimenomaan pleijareissa. Uskon siihen vieläkin, toki nyt se vaatii paljon enemmän kuin alunperin kuvittelin.

Ei tästä kaudesta ainakaan jännitystä ja erilaisia tilanteita puutu. Itselleni toki riittäisi vähän vähempikin.
Ei ole mustavalkoista ei ja kovin usein tälläkin palstalla keskustelu kiertää oletusten kautta uusiin svääreihin.

Itse pyrin aina tulkitsemaan asiat tuloksen kautta. Se kun harvoin valehtelee, vaikka tällä kaudella HIFK on ollut mielestäni tuloksiaan parempi joukkue. Silti en anna armoa sille meiningille, jolla tänä vuonna ollaan menty viime kevään panikkiostoista asti.

Yksi silmiin pistävä piirre on HIFK:n organisaation hähmäisyys. Täällähän kirjoitellaan päivittäin oletuksia siitä, mihin Tobben natsat riittävät, onko Rindell scoutti vai talonmies jne jne.

Organisaation läpinäkyvyys on yleensä terveellä tavalla toimivan liiketoiminnan kivijalka, jolla varmistetaan kaikkien vastuualueiden ymmärtäminen niin organisaation sisällä, asiakkaiden kuin sidosryhmienkin suuntaan.

Vaikka olen Salmelaista arvostellut viime viikkoina rajusti, on todettava sekin, että hähmäisessä organisaatiossa on tosi kuppaista toimia tulosvastuussa. Olisiko tämä hyvä agenda uudelle tj:lle aloittaa kehitystyö?
 

#16 Murray

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mutta heitän vielä soppaan yhden luun ja se on uusi TJ. Yksi syväkurkku kertoi tuossa taannoin hallilla, että kaikki ei ole ruusuista siinä kohtaa. Valtanen oli todella pro ja koko IFKn toimisto ja yhteistyökumppanit kuulemma rakasti miestä.

Uudella TJllä on kuulemma ollut haastava startti. Se on ymmärrettävää. Ei tullut sisään ehkä ihan samalaisella kokemuksella ja meriiteillä kuin Valtanen. Uuden oppimisessa on haasteita. En tuomitse. On itsellänikin joskus uuden oppiminen vaatinut aikaa ja tehtäviä joutunut tekemään puolivillaisella.

Mutta miten se vaikuttaa UJn virkaan? Entäs jos uusi TJ on supervarovainen budjetin suhteen? Entäs jos Salmelainen ja uusi TJ ei vain tule toimeen?

Lindström oli jo pidemmän aikaa Valtasen oppipoikana ja saanut niin hyvät työkalut pestiinsä, että jättäisin uuden TJ:n rauhaan Salmelaisen töhöilyistä. Muistaakseni Valtanen vielä jeesaa Lindströmiä jonkun verran, vaikkei virallisesti enää listoilla olekaan.
 

#16 Murray

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mä ymmärrän Apassia, että lähti palstalta, kun tää on just tätä yksittäisten pelaajien mollaamista ja nimenomaan kehää kiertäen ilman suurempaa kokonaiskuvaa tai uutta infoa.

Joukkuehan ei ole ihan paska. Pari siirtoa ja toi voisi olla timanttia:

Apassihan oli Jatkoajan Tobias Salmelainen, joten olisin lähtenyt itsekin. Vuodenpäivät hän jaksoi puolustella sitä hirvitystä ja kertoi kuinka Joonas tulee vielä, ne loukkaantumiset ja blaablaablaa. Tällä kaudella olisi aloittanut varmaan Rantakarin tukemisprosessin.

Siinä olet oikeassa, että turhaa jankkaamista tämä on ollut jo pidemmän aikaa, mutta fakta on se, että näiden kalliiden lyytisten, rantakarien, dykkien, palololoiden yms takia emme tule tälläkään kaudella pärjäämään kärkiseuroille (eikä näköjään kellekään muillekaan). Salmelaisella oli mahdollisuus jättää näistä tälle kaudelle suurin osa signaamatta, mutta jollain ihmeellä meni näiden kanssa pahvit tekemään. Jokainen näkee esim Kärppien tai Tapparan rosteria katsoessa, miten tärkeää on mitä maksat ja ja kenelle maksat. Ja tässä on meillä epäonnistuttu todella pahasti, kun sokeasti luotettiin viime kauden ratsuihin.

On oikeasti jo todella paksua ruveta lukemaan täällä jostain salaliittoteorioista yhteistyökumppanien feidauksista ennen kauden alkua minkä takia meillä olisikin ehkä mahdollisesti käytetty vähemmän rahaa kun on budjetissa kerrottu.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Siirrän toisesta ketjusta tänne…
No, on se siinä mielessä, jos se joukkueen kokoaja ei ole niitä fikassa olevia rahoja edes saanut. Tällöin sormi osoittaa muualle.

Mehän emme tiedä, mitä siellä on tapahtunut. Onko Salmelaiselle sanottu, että 3M budu tälle kaudelle ja sen mukaan on lähdetty joukkuetta rakentamaan. Sitten onkin myöhemmin sanottu, että itse asiassa yksi iso yhteistyökumppani ei tehnytkään diiliä, vaikka kaiken piti olla allekirjoitusta vailla valmista, joten saatkin nyt 2,4M€ ja lisää myöhemmin, jos myynti vetää. Siinä sitten joukkueen kokoaja katsonut, että perkele, multa puuttuu vielä 2 senaa ja rahaa on kassassa jäljellä 200k€… Ja sitten pitäisi vielä varautua siihen, jos ja kun joku loukkaantuu. Ja sillä hetkellä markkinoilla liikkuvat tarkoitukseen sopivat senat maksavat 250-350k€. Eikä osan palkkapyynti ole edes oikein suhteessa aiempiin näyttöihin, kiitos heikon euron. Pistänkö rahat kiinni kalliiseen arpaan vai jäänkö odottamaan? Marraskuussa, verorajan jälkeen sillä samalla 200k€:lla saattaa saadakin ne kaksi sentteriä, vähintäänkin nyt sen yhden. Tietenkään laadusta ei kukaan tiedä, eikä tilanne ole ideaali, mutta jos se käytössä oleva raha ei aiemmin ole riittänyt tarjolla oleviin tai pelaajat ovat ylihinnoiteltuja, mitä siinä pitäisi tehdä? Että ehkä tässä nyt pärjätään pari kuukautta näin, koska siellä on kuitenkin Koivistoinen, Paajanen ja Väänänen ja Pakarinen, Jääskä ja Åsten, jotka voivat tarvittaessa pelata muutaman pelin sentterinä? Tilapäisesti, kaksi kuukautta. No, vähemmän yllättäen ei pärjätty. Tai, mitä, jos valmennus ei ole kelpuuttanut ketään niistä senttereistä, joihin Salmelaisen rahat olisivat riittäneet ja joita Salmelainen on valmennukselle tarjonnut? Jos valmennus on katsonut, että mennään nyt hetki mieluummin näillä kuin ostetaan sikaa säkissä? Pelaajiahan on aina liikkeellä, mutta se on toinen juttu, minkä tasoisia pelaajia ja paljonko he maksavat. Olisi paljon helpompaa, jos olisi joku avoin pelaajapörssi, mistä näkisimme seuran käytettävissä olevat rahat ja pelaajien hintapyynnöt. Mutta nyt me emme tiedä, mitä oikeasti on tapahtunut, koska HIFK:sta ei huhuja liiku. Penan aikana tietäisimme aiken ja Nybankin aikana edes vähän enemmän.

En väitä, että näin on juuri käynyt, mutta jotain tuollaista voi hyvinkin olla taustalla. Kuinka monen on vaikea uskoa, että toimistolta ei olisi voitu yhtäkkiä laittaa rahahanoja kiinni, jos joku diili on mennytkin puihin tai se on ollut suunniteltua pienempi? Yritykset joutuvat tarkkaan miettimään, mihin rahansa laittavat ja millaisia satsauksia voivat tehdä. Jostainhan ne suunniteltua pienemmät tulot on seurassa revittävä, eikä se voi tapahtua jo olemassa olevista palkoista. Kuvitteleeko joku oikeasti, että HIFK kertoisi heikentyneestä taloudellisesta tilanteestaan juuri nyt, kun Tampereella on uusi halli ja iso buumi, ja Kärpilläkin on kovat piipussa? Näinhän olisi tietysti ehdottomasti pitänyt tehdä, eikä pitää kulissia yllä erinomaisesta taloudellisesta tilanteesta kun taustalla on parin vuoden isot tappiot, mutta se olisi pitänyt ilmoittaa jo viime keväänä. Tämä olisi helpottanut koko organisaation painetta uudesta toimarista joukkueeseen. Jo viime keväänä on ollut selvillä, että ilman Liigan osinkoja, tulos olisi ollut toistasataatuhatta euroa tappiollinen. Mutta nyt tehtiinkin voittoa 67k€, kiitos Liigan yllättäen maksamien osinkojen. Mutta, ei, näin ei HIFK toiminut. Itse pitäisi kaikki hoitaa…

Tässä on nyt niin moni asia sakannut samaan aikaan, että en minä ainakaan osannut tällaista odottaa. Ja uskokaa tai älkää, minä en ylläty HIFK:n kohdalla enää oikein mistään. Toivon parasta, mutta kaikkeen olen varautunut. En mä olisi voinut ikinä kuvitellakaan, että esim. Otto Paajasella on ihan oikeita vaikeuksia pysyä Liiga-vauhdissa, mutta niin siinä nyt on vain käynyt. Tai, että Julius Nättinen loukkaantuu kaksi kertaa lokakuuhun mennessä. Olin valmistautunut vain yhteen loukkaantumiseen, mutta minä olenkin yltiöpositiivinen. Tai, että Juha Jääskä ei ole tehnyt maalin maalia lokakuun loppuun mennessä, vaikka viime kausi oli mitä mainioin. En tosin olisi odottanut sitäkään, että Muuli ja Motin ovat nyt jo tehneet pari maalia mieheen, joten en minäkään nyt sentään niin onnellinen tapaus ole :).

Salmelaisen olisi jälkikäteen ajateltuna pitänyt kiinnittää vaikka ennen Pakarista se kiekollinen huippusentteri, maksoi mitä maksoi, mutta näin ei tapahtunut. Jälkiviisaus on vain kovin helppoa. Ehkä ensi kaudella sitten?

Aina on toki sekin mahdollisuus, että Salmelainen ei vain halunnut tai jaksanut kasata kunnon jengiä, koska tällainen negatiivinen julkisuus on ihan mahtavaa. Tai ehkä hän ei yksinkertaisesti vieläkään ole tajunnut, että sieltä on poistunut kaksi pelaavassa kokoonpanossa ollutta sentteriä? Mutta vähän kuitenkin epäilen näitä vaihtoehtoja.

Salmelaisen puheisiin julkisuudessa kannattaa suhtautua neutraalisti, koska kovin syvällistä informaatiota yksikään vastaavassa tilanteessa oleva seurapomo ei koskaan tarjoa. Arvostelemalla itseään ja omia valintojaan julkisesti, hän arvostelisi myös omia pelaajiaan. Mitäpä lottoatte, avaisiko se yhtään lukkoa pelaajissa? Tulisiko pelaajille siitä parempi fiilis? Ei, vaan siitä vedettäisiin isot otsikot ja pahimmillaan pelaajat vetäisivät herneet nenään ja se kriisi seuraisi viimeistään siitä. Olen aivan 100% varma, että Salmelainenkaan ei ole täysin tyytyväinen kasaamaansa joukkueeseen. Eikä voikaan olla. Vaikka päivästä toiseen paskat niskassa on varmasti raskasta, olen varma, että Salmelainen ottaa kaiken negatiivisen huomion mieluummin itseensä kuin jengiin. Niin kuin kuuluukin. Ehkä jatkossa hän myös pitää suunsa kiinni myös kaikenlaisista väliarvioinneista, koska kyllä siellä arvioidaan jatkuvasti joukkueen tekemistä. Ne vain ei kuulu julkisuuteen. Ajattelematon lapsus Salmelaiselta, mutta jengi jaksaa hokea sitä päivästä toiseen. No, oppirahat on maksettava.

Ja tämä ei ole Tobias Salmelaisen puolustuspuhe, vaan kelailen tässä mahdollisia skenaarioita hänen asemassaan olevan urheilujohtajan näkökulmasta. Nimenä voisi yhtä hyvin olla vaikka Jarno Kultanen tai Timo Koskela, jos he olisivat meillä puikoissa.

EDIT: unohdin Hirvosen tosta varamies-sentteristöstä.
Taisi tuo voitto kyllä olla 267 k€.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Taisi tuo voitto kyllä olla 267 k€.

Itse asiassa, oli 263k€, joten virhe ehdottomasti täällä päässä. Mulla on jäänyt tohon virhe aivoihin, että ilman Liigan osinkoja tulos olisi ollut vain lievästi voitollinen. Mutta ei poista sitä tosiasiaa, että minä olin väärässä ja siitä pahoitteluni. Tosin ei poista sitäkään, että tulos oli silti heikompi kuin olisi tarvittu, mutta siihen on syynä korona ja liian varhaisessa vaiheessa päättynyt ja pelituloksellisesti heikko kausi.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Tässä on kommentoitu tj:n viesteihin vastaamatta jättämistä.
Siinä kyllä Valtanen oli aivan loistava, että hän vastasi.
Ymmärrän hyvin, että jos ja kun viestejä tulee paljon, niin niihin on lähes mahdotonta vastata.
Mutta näkisin hyvänä ja kohteliaana eleenä, että vastaisi jokaisen asiallisen kirjoittajan ensimmäiseen viestiin ja vaikka siinä todeta ettei voi ajanpuutteen vuoksi jatkossa vastata.
Tosin olisi hyvä säilyttää muutama kontakti, tiiviimpään yhteydenpitoon, jolloin olisi paremmin "ajan hermoilla" ihmisten mielipiteistä.
Täysin vastaamatta jättäminen on arroganttia ja saattaa ampua omaan jalkaan.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: EPK

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuli sekoiltua äsken viestien kanssa ja jos ehti nähdä jo poistamani viestin, unohtakaa koko juttu. Palaan paremmalla ajalla.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Apassihan oli Jatkoajan Tobias Salmelainen, joten olisin lähtenyt itsekin. Vuodenpäivät hän jaksoi puolustella sitä hirvitystä ja kertoi kuinka Joonas tulee vielä, ne loukkaantumiset ja blaablaablaa. Tällä kaudella olisi aloittanut varmaan Rantakarin tukemisprosessin.

Siinä olet oikeassa, että turhaa jankkaamista tämä on ollut jo pidemmän aikaa, mutta fakta on se, että näiden kalliiden lyytisten, rantakarien, dykkien, palololoiden yms takia emme tule tälläkään kaudella pärjäämään kärkiseuroille (eikä näköjään kellekään muillekaan). Salmelaisella oli mahdollisuus jättää näistä tälle kaudelle suurin osa signaamatta, mutta jollain ihmeellä meni näiden kanssa pahvit tekemään. Jokainen näkee esim Kärppien tai Tapparan rosteria katsoessa, miten tärkeää on mitä maksat ja ja kenelle maksat. Ja tässä on meillä epäonnistuttu todella pahasti, kun sokeasti luotettiin viime kauden ratsuihin.

On oikeasti jo todella paksua ruveta lukemaan täällä jostain salaliittoteorioista yhteistyökumppanien feidauksista ennen kauden alkua minkä takia meillä olisikin ehkä mahdollisesti käytetty vähemmän rahaa kun on budjetissa kerrottu.

Niin. Siltikin Apassin analyyseja oli kiva lukea. Ihan tarkkanäköisesti hän musta Lyytistä analysoi ja tuollahan tuo SHLässä nyt skulaa.

Varmaan juurikin tämänkaltainen jankkaaminen alkoi myös kyrsimään Apassia ja se ettei oikeasti se johda mihinkään. Jos esität jonkun vasta-argumentin vaikka Lyytisestä niin se vain ohitetaan. Pelaaja on paska. Piste.

Olen itsekin jo moneen otteeseen analysoinut miksi noille mainitsemillesi pelaajille on tehty jatkot. Ei se mihinkään johda. Miksi me edes täällä kirjoitellaan jos suurin funktio on vain todeta oma kanta ja sitten kirjoittaa se uusiksi moneen otteeseen?

Samat pelaajat otetaan aina esille ja kysytään samat kysymykset uudelleen ihan kuin ei edes kiinnostaisi lukea vastausta analyysiin. Oli se sitten oikea tai väärä.

Jos puu kaatuu Jatkiksessa, niin kuuleeko kukaan?

Ja en ole tyytyväinen tämän vuoden joukkueeseen ja minusta Salmelainen ei ole onnistunut työssään ja kesällä "nega-osaston" ennustukset olivat oikeat. Nostan käden pystyyn virheellisen optimismini takia.

Paskaahan tämä on ja IFK on juuri nyt ihan paska. Mulle riittää kirjoittaa se kerran.

Mutta aika paskaa on tämän hetken Jatkiskin. Miksi helvetissä mä tätäkään kirjoitan? Kohta lähden Nordikselle taas katsomaan kuinka IFK pelaa ihan päin helvettiä ja sitten vituttaa vain. Olis edes Halttunen kehissä niin voisi nähdä tulevan NHL-pelaajan ensiaskelia ja pelin oppimista. Sekin olisi mulle riittävä syy käyttää nämä flabat eikä jättää käyttämättä.

No ei ole muuta tekemistä, niin menen. Mutta vituttaa.

Enemmän vitutusketjun kamaa, mutta ollaan yhden tämän vitutuksen pääsyyllisen ketjussa, joten menköön.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niin, aina voidaan toki spekuloida, ettei Salmelainen olekaan saanut kaikkea budjetoitua rahaa käyttöönsä. Halutessaanhan joku voisi väittää, että Nybondas on ottanut Tobiaksen panttivangikseen ja ohjailee hänen tekemisiään. Sinänsä vaikkea ottaa tällaiseen jossitteluun kantaa, koska ainoa kättä pidempi asia on virallinen 3 miljoonaa euroa, mikä on julkisesti ilmoitettu. Olen kyllä törmännyt kaikenlaisiin selityksiin epäonnistuneiden kausien jälkeen tai niiden aikana, mutta tämä on ensimmäinen kerta kun mukaan tulee tällä tavalla hatusta vedetyt spekulaatiot menetetyistä yhteistyösopimuksista ilman, että niihin liittyisi edes minkäänlaisia huhuja.

Toiseksi, vaikka rahaa syystä tai toisesta olisi kielletty käyttämästä, niin ei se suinkaan selitä A: miksi kauteen lähdettiin Halonen ykkösmaalivahtina, B: rakenteellisesti epätasapainoiselta joukkueella, C: jossa ei ole riittävästi keskushyökkääjiä ja D: jonka alakerran kiekollinen kärki on Lyytinen-Rantakari. Kukaan ei liene myöskään pakottanut Salmelaista solmimaan tiettyjä jatkosopimuksia, jotka budjettia nekin osaltaan rasittavat.

Kun mietitään yksittäisten pelipaikkojen merkitystä joukkueelle, jotka siis mielestäni ovat 1. ykkösmaalivahti 2. ykkössentteri ja 3. kiekollinen kärkipuolustaja, niin vaikea kuvitella, että joku ylempi taho seurassa olisi ohjannut Salmelaisen tekemisiä siihen pisteeseen, että nämä osa-alueet jäivät tietoisesti täyttämättä. Tällainen mahalaskukausi tuskin palvelee seuran taloutta kun katsotaan vähänkään pidemmällä horisontilla.

Ja sitten tässä tullaan siihen, että avainpaikat täytetään tunnetusti hyvissä ajoin edeltävän kauden aikana - ei kesällä tai syksyllä. Mitä tästä voidaan todeta? Sitä, että Salmelainen ei ole tällä tavoin toiminut, koska kyseiset osa-alueet ovat edelleen retuperällä. Jos näin olisi toimittu ja matkalla olisikin tullut muutoksia budjettiin, niin ainakin perusta olisi ollut kunnossa. Nyt kun perusta horjuu, niin koko korttitalo on romahtamassa.

Salmelaisen jos jonkun luulisi tietävän mitä kuivat markkinat tarkoittavat kun avainrooleja ei täytetä hyvissä ajoin ennen kauden alkua. Nythän niitä pelaajia hänen mukaansa kuitenkin haetaan, joka ei sekään varsinaisesti kieli mistään ostokiellosta.

Edelleen, en nyt ihan omasta päästäni ole keksinyt väitettä, että joukkueeseen ei ole käytetty kolmea milliä. Budjetti, eli talousarvio on ennuste tulevista ja suunnitelluista taloudellisista tapahtumista. Kumppanuuksiin liittyvät puihin menot olivat yksi mahdollinen skenaario, joilla voi olla yllättäviä vaikutuksia myös urheilujohtajan käytettävissä oleviin rahoihin. Meilläpäin on ihan jatkuvasti tullut joka tuutista, miten talous sakkaa monella alalla, joten kyllä tällainen HIFK:nkin kohdalla ihan mahdollinen skenaario. Kuten toki muidenkin seurojen, mutta kun HIFK:n kolmen millin budjetti on kerännyt kaikki otsikot, muiden budjeteista ei hirveästi ole ehditty puhua. Ja mitään huhujahan näistä ei ulos tule, kun ovat liikesalaisuuksia. Eikä firman puolelta varmaan ole kovin korkeaa motivaatiota huudella, että joutuivat nipistämään markkinointibudjetista, koska talous on tiukemmalla. Ja HIFK taas ei voi puhua, koska toiveissa on varmaan saada kumppanuus haltuun, kun tilanne joskus paranee. Keskinäinen kunnioitus on tärkeää. En siis väittänyt, että mitään tällaista on varmasti tapahtunut, mutta kyllä tässä tilanteessa kaikki on mahdollista.

Muihin kysymyksiin mulla ei ole vastausta, koska en ole Tobias Salmelainen. Virheitä on tehty ja parempaan pitää pystyä, laajalla skaalalla koko seurassa.
 

Helsingforce

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ilman Ville Peltosta ja Tobias Salmelaista
Eihän tuol ole edes lähelle 50/50. Nyba onnistui kuitenkin kertaalleen rakentamaan mestarin ja kertaalleen finaalijoukkueen. Ulosanniltaan Salmelainen on miellyttävämpi, mutta siihen se jää. Enää ei voida edes sanoa Nyban paskan joukkueen olevan huonompi kuin Salmelaisen paska joukkue.

Eihän tämän vuoden joukkue nyt kokonaisuutena ole läheskään yhtä huono tai edes verrattavissa Nybarin huonoimpiin. Suuri osa joukkueesta on hyvin rakennettu ja roolitettu, huonot puolet ovat vähäisiä mutta isoja. Joukkueesta nyt vain sattuu puuttumaan kokonaan se peliätekevä ykkössentteri, sekä ainakin toinen kiekollisista pakeista (jonka piti olla Lyytinen), ja sitten joukkueessa on muutama liian moni tällainen tapaus jotka eivät ole lainkaan varmoja onnistujia vaan ns. "toivotaan" tapauksia, kuten Palola, Rantakari, Dyk, Halonen, Nättinen. Heillä on silti kaikilla kuitenkin olemassa jonkinlainen upside, eikä tuolla sentään yhtäkään Perraultia, Redenbachia, Salmenjuusoa, Desantista, Birchiä, Blockia, Fataa, Warghia tai Thangia ole!

Yllättävän jyrkkää on Salmelaisen saama palaute, aivan kuin joukkue olisi Tobiaksen aikana ollut aina huono. Suosittelen katsomaan edellisten kausien rostereita, etenkin viime kaudella. Kuten monesti todettua ihan EHT-tason hyökkäys ja puolustuskin riittävä.

Viime kauden pakisto oli auttamattoman kädetön, hidas ja huonosti roolitettu. Ei se ollut riittävä. Hyökkäys oli paperilla EHT-tasoa ja vasta aivan loppumetreillä, ei ehtinyt hitsautua yhteen ja kärsi muutenkin niin loukkaantumisista kuin pelituntuman puutteesta. Ei sekään kentällä ollut yhtä hyvä kuin paperilla, hankinnoista esim. Salomäki pystyi pelaamaan noin viitisen matsia, Turunen kaksi pudotuspeliä. Pakisto on hyvin roolitettu tällä kaudella ja se on huomattavasti nopeampi kuin viime kaudella, mutta kyllä sieltä edelleen puuttuu ne "paremmat versiot Lyytisestä ja kenties Rantakaristakin". Ei Salmelaisen joukkueet ole "aina huonoja" olleet, mutta aina jotain on silti jäänyt puuttumaan. Tällä kaudella se on pelinteko etenkin hyökkäyksessä, mutta Lyytisen ja Rantakarin flopattua myös pakiston kiekollisuudessa on vajausta. Ja Halonen oli iso riskikortti jonka riskit kävivät toteen. Kaikista näistä on puhuttu täällä melko paljon huhtikuusta lähtien, ei voi tulla kenellekään nämä puutteet yllätyksenä eikä kukaan voi väittää jälkiviisaudeksi. Tobias ei vain ole nähnyt näitä puutteita.

vähintään välieräpaikkoja on napsunut vuodesta toiseen ja vain pienet marginaalit ovat erottaneet todellisesta menestyksestä.

Tämä ei ole pelkästään vaihtoehtoista todellisuutta vaan osoittaa myös kovin pinnallisen näkemyksen jääkiekosta. Se voi näyttäytyä värilasien läpi siltä että "jos se yksi tilanne olisi mennyt paremmin, ehkä oltaisiin voitettu", mutta todellisuudessa finaalipaikat ovat olleet hemmetin kaukana. Ainakin 2-3 huippupelaajan verran, tai huippukoutsin verran, tai terveemmän organisaatiorakenteen verran.

Tämän kauden joukkue on kaukana mistään mestaruusjoukkueesta, mutta se ei ole yhtä huono kuin tulokset.

Ei varmasti ole oletuskohtaisesti niin huono kuin tulokset, mutta vaikka olisikin sitten sijoilla 7-10, ei se kyllä minua tyydyttäisi laisinkaan. Kyllä IFK:ssa pitäisi olla yksi Hagman/Harkins ja yksi Rafalski/Zidlicky/Murphy, mieluiten myös "Erkka" penkin takana ja maalissa Thomas. Mieti mitä tahansa mestaruusjoukkuetta, jos siitä ottaa pois nämä keskeisten pelipaikkojen huippupelaajat. Loppujoukkue voi olla suurelta osin ihan hyvin rakennettu, mutta kokonaisuus ei riitä.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Toivottavasti nämä viime aikojen positiivisemmat otteet eivät sokaise Jumppaajaa, kun katsoo tuloksen taakse huomisen jälkeen. Huomenna illalla voi jo arvostella esityksiä. Tuossa jengissä on akuutti taidonpuute ja sitä ei sisäisellä kasvulla paikata. Hankintatrikoot jalkaan ja taitoa sisään.
 

Psykopaimen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Viipurin Pauke
Toivottavasti nämä viime aikojen positiivisemmat otteet eivät sokaise Jumppaajaa, kun katsoo tuloksen taakse huomisen jälkeen. Huomenna illalla voi jo arvostella esityksiä. Tuossa jengissä on akuutti taidonpuute ja sitä ei sisäisellä kasvulla paikata. Hankintatrikoot jalkaan ja taitoa sisään.
Samoin toivon, ettei sokaise faneja vaikka pieni valonkajastus marraskuisessa Kontulassa pitkän pimeyden jälkeen saattaakin tuntua Teneriffalta.

Lyytinen, Rantakari, Palola, Karvinen… Eipä näy miehiä enää kokoonpanossa ja markkinat on kuivat. Samaan aikaan Sahlstedt totesi, että Lukolla on kyllä budua jäljellä, mutta ei hankita ketään, kun nykyisillä kulkee niin saatanan hyvin.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Herää nyt saatanan nukkumatti. Tänään on on se kuuluisa 20 peliä pelattu ja suorituksesi on täydellinen floppi. Näin kädetöntä IFKta en muista nähneeni.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Toivottavasti edes Jumppaaja häpeät.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Herää nyt saatanan nukkumatti. Tänään on on se kuuluisa 20 peliä pelattu ja suorituksesi on täydellinen floppi. Näin kädetöntä IFKta en muista nähneeni.
Mikä sitten onkaan syy ja mikä seuraus, mutta sen nyt voi ainakin -ikävä kyllä- ihan tulostenkin taakse 20 pelin jälkeen todeta, että ei tämä 2022-23 jengi nyt hyvin onnistunut oikeastaan millään osa-alueella. Tosi harmi, kun menestyksennälkä olis kova laihojen tulosten jälkeen.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
FARSSI
Sairastupa ammottaa tyhjyyttään ja kokoonpanossa pyörii kentällisen verran kaiken maailman nobodyja, joilla ei pitäisi olla mitään asiaa liigatasolle, ainakaan kärkibudjetilla operoivassa seurassa.

Aivan käsittämättömän surkea suoritus.

Jokohan tämä ylimielinen vastuunpakoilija ymmärtäisi itse tehdä johtopäätöksensä annistaan tälle seuralle?
 
Viimeksi muokattu:

Jakke76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Boston Bruins, Man United, Darts
Jos mitään positiivista tästä tekemästään paskasta löytää, niin huhhuh. Hienoa työtä TET....
 

Bourne

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niin kauan kun ei ole pelkoa työpaikan menettämisestä, niin odotellaan ketsuppipullon avautumista. Kyllä tämä kausi haisee niin puolivälieräputoamiselle maksimissaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös