Timo Hirvonen – mies ja valmentaja

Viestiketju osiossa 'Espoo United' , aloittajana Juhaht, 07.12.2016 klo 12.38.

 1. Juhaht Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kuvailemattomat linkit
  Tässä ketjussa voisimme herätellä uneliaan palstaosion keskustelijoita debaatilla aikamme profeetasta, kiekkonerosta nimeltä Timo Hirvonen. Junaittidin päävalmentaja, ex-Blegi ja vielä tärkeämpää, ex-Kiekko-Espoo. Pelaajana hieno mies, valmentajana epämääräinen tapaus. Osaako mitään vai ei, siinäpä kysymys?

  Miehen lausunnot ovat osaamisesta riippumatta, tai ehkä juuri siitä johtuen, aikamoista kultakamaa kaikessa tyhjyydessään. Kelatkaapa tämän päiväisiä:

  − Toisen erän ylivoima oli ratkaisu, kun pistivät alivoimalla kiekkoa keskialueelle ja siitä maalille. He saivat siitä lisää virtaa, kommentoi Unitedin pääluotsi Timo Hirvonen ratkaisua.

  − Meillä on ollut Vantaata vastaan hyviä ja ennen kaikkea vauhdikkaita pelejä aiemmin tällä kaudella. Illan kamppailusta odotetaan samansuuntaista tasaista ottelua kuin edellisistä. Kaikki edelliset kohtaamiset ovat olleet yhden maalin pelejä. Taistelemme tosissamme voitosta ja kolmesta sarjapisteestä.

  Ai että. Syväluotaavaa analyysiä kerrakseen. Mitä mieltä Sinä olet miehestä ja valmentajasta, Timo Hirvosesta?
   
 2. Pavlovin Koira Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Aggregaatti Metro-Areenan pihalla
  Lainaus:
  En yhtään mitään mieltä. Sepä siinä taitaa ollakin. Seurannut tyypin uraa siitä lähtien kun oli suurinpiirtein ainoa espoolainen Espoo Blues -nimisessä muukalaislegioonassa. Mutta mistään muusta hän ei ole jäänyt mieleen kuin siitä että on lähes aina ollut Espoossa. Hän vain _on_. Timo Hirvonen. Hirvosen Timppa. Timo "Timohirvonen" Hirvonen.
   
 3. Lystikäs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo
  Lainaus:
  Sama mielikuva. Paita killuu hallin katossa ja saavutus oli se, että hengaili joukkueessa pidempään kuin muut. Uskollinen kaveri. Mutta johtuiko siitä, ettei kukaan houkutellut lähtemään? Nopealla yhden sanan assosiaatiolla "täytemies" tulee mieleen, vaikka yhdellä kaudella se taisi vähän pelielkeitäkin näyttää.

  Valmentajana taidot eivät ole toistaiseksi vakuuttaneet. Lähinnä siitä syystä, etten usko kaverin karisman riittävän johtamaan, tai vastaavasti pelikirjan olevan tarpeeksi paksu peittämään sitä puutetta. Mutta sympaattiseltahan kaveri on näyttänyt - se vähä mitä olen julkisuudessa häntä nähnyt. Yhden sanan assosiaatiolla sanoisin kuitenkin, että "apuvalmentaja".
   
 4. The Nikkari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues
  Lainaus:
  Tästä paidan jäädytyksestä väiteltiin kovasti. Omasta mielestäni meriitit eivät riitä paidan jäädyttämisiin ja yleisin vastakommentti oli, "no kuka sit?". Mielestäni ei ketään. Nythän nuo paidat voisi hinata alas.

  Hirvosesta. Minulle hän on sympaattinen ja K-Espoon nousijajoukkueen tärkeä osa. Valmennustaidoista en ole lainkaan vakuuttunut. Mielestäni hyvä valmentaja saa joukkueen pelaamaan paremmin, kuin sen osien summa edellyttää. EU:n tapauksessa homma on mielestäni päinvastoin. Joukkueella olisi kapasiteettia parempaan. Ei jatkoon, mutta tsemppiä tulevaisuuteen.
   
 5. oka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen kiekko
  Hyvä valmentaja pystyy kehittämään joukkueen peliä kauden kuluessa. Tästä oli orastavaa valoa jossain vaiheessa mutta nyt viimeiset pelit joukkue on pelillisesti sukeltanut pahasti.
  Nyt joukkueen maalit ovat tulleet enemmänkin jonkun yksittäisen pelaajan onnistuneesta suorituksesta.

  Tämän päivän Vantaa peliin oltiin muutettu taktiikkaa tosi passiiviseksi träpiksi, eli ei enää uskota että voidaan paineistuksen kautta riistää kiekkoja.
  Nykyisellä pakki-pelillä päätykiekkojen hakeminen paineen alta ja laadukas avauspelaaminen on täynnä epätoivoisia ratkasuja kun kiekottomat ei tarjoa vaihtoehtoja pakeille.

  Kausi aloitettiin kovalla karvauksella joka ei toiminut. Sitten siirryttiin 2-vaiheiseen träppiin ja nyt sitten viime tappioiden jälkeen täys-träppiin. Onpa tylsän näköistä kun Espoon jätkät seisoo punaviivalla rivissä ja odottaa vastustajaa.

  Ei ole olemassa omaa pelitapaa johon uskottaisiin ja jota kehitettäisiin.

  Tertsi kehiin.
   
 6. Juhaht Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kuvailemattomat linkit
  − Meiltä puuttui se kaikkein tärkein, tahto ja halu sekä yhdessä toisille pelaaminen. Taidot riittävät kyllä, mutta ei riitä, Hirvonen sanoi.

  Ei riitä.
   
 7. Kiekoton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo United
  Valmentajankyvyistä, karismasta ja auktoriteetista olen samaa mieltä ylläolevien kirjoitusten kanssa. Toki Hirvosen huonoutta valmentajana korostaa se, että minkäänlaista kilpailua pelipaikoista ei ole. Vaikka pelaisi kuinka huonosti, on pelipaikka taattu. Vaikka pelaisi kuinka hyvin, ei ole paljon toivoa päästä liigaan lainalle.
   
 8. Pavlovin Koira Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Aggregaatti Metro-Areenan pihalla
  Lainaus:
  Tästä lisätietoa? Onko tuota jotenkin kielletty Espoossa?
   
 9. Vanhaukko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  EU
  Lainaus:
  Ei ole farmisopimusta joten kynnys on taatusti paljon korkeampi kuin muilla Mestis-seuroilla.

  Varsinaisesta aiheesta olen samaa mieltä muiden kanssa.
   
 10. Kiekoton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo United
  Lainaus:
  Rosteri on niin suppea, ettei se salli kenenkään poistumista, ilman että samalla tulisi korvaajia tilalle. Ja kun vielä on tuo espoolaisvaatimuskin.
   
 11. Pavlovin Koira Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Aggregaatti Metro-Areenan pihalla
  Lainaus:
  No mikäs se nyt sitten on?
   
 12. Kiekoton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo United
  Lainaus:
  Etkö ole huomannut? Kyllä tuosta espoolaistaustan priorisoinnista on ollut Unitedin uutisoinnissakin. Rivien välistä voi kyllä lukea, että sitä espoolaisuutta ei kovin helposti lähdetä vähentämään.
   
 13. Pavlovin Koira Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Aggregaatti Metro-Areenan pihalla
  Unitedin tiedotus oli ainakin vielä alkusyksystä niin vaivaannuttavaa että lopetin sen seuraamisen somessa (twitter + fb). Missään muualla ei United-aiheiseen uutisointiin ole sitten tarvinnut törmätäkään joten on jäänyt kaikki tuollainen huomaamatta.
   
 14. Kiekoton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo United
  Lainaus:
  Jatkoaika on tehnyt aivan asiallisia ja paljon kertovia haastatteluja mm. Pakaslahdesta ja Arosta. Näissä tuosta espoolaisuudesta. Hirvosesta ei sitten tällaista haastattelua olekaan helppo saada aikaa, kun mies ei juuri asiaa puhu vaan liirumlaarumia.