Ilmoitukset

Käyttäjiä on huoltokatkon jälkeen piinanneet kirjautumisongelmat.

Jos koet kirjautumisessa olevan ongelmia ota yhteyttä ylläpitoon. http://keskustelu.jatkoaika.com/misc/contact tai @Ylläpito 

Sulje ilmoitus

Nimimerkki The Original Jags saa kirjoittaa jatkuvaa Venäjä-aiheista offtopiciaan jatkossa muualla kuin Jatkoajan keskustelupalstalla. Kyseisen nimimerkin kirjoitusoikeudet on nyt poistettu.

Pelkkä hymiö ei anna mitään uutta keskustelulle. Tämän vuoksi nimimerkki jussilainen on seuraavan viikon pelikiellossa.

Nimimerkki Kake74 syyllistyi jälleen kerran itsemoderointiin, joten päätimme antaa hänelle tällä kertaa kahden viikon pelikiellon.

Nimimerkki nahkis kirjoitti turhan ja provosoivan viestin Pekka Virran ketjuun. Nimimerkin rikehistoriasta johtuen annamme hänelle kahden viikon pelikiellon.

Myös nimimerkki Lätkäjope innostui kirjoittamaan Lukko-osioon täysin turhan ja tarpeettoman naureskeluviestin. Annamme tästä hänelle viikon pelikiellon.

Sulje ilmoitus

Jouduimme poistamaan suuren osan nimimerkki Kepuli8:n kymmenestä ensimmäisestä viestistä. Tämän vuoksi päätimme poistaa kyseisen nimimerkin kirjoitusoikeudet sääntöjen 1§:n perusteella.

Käsitämme viestin. jossa lukee pelkästään "Aamen tälle!", sisällöttömänä onelinerina. Tämän vuoksi nimimerkki Mark Fox on seuraavan viikon pelikiellossa.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki PPK kirjoitti provosoivia viestejä Jokerit-osioon. Koska kyseinen nimimerkki on tässä asiassa kunnostautunut aiemminkin, annamme hänelle tällä kertaa kuukauden pelikiellon.

Lähetetyiltä viesteiltä odotetaan uutta sisältöä keskusteltavana olevaan aiheeseen. Pelkkä "Aamen" tai hymiö eivät sitä tuo. Tämän vuoksi nimimerkit Urheiluministeri ja Scissors ovat seuraavan viikon pelikiellossa.

Nimimerkki Pompino on myös viikon pelikiellossa otteluketjuun kirjoitetun epäasiallisen ja provosoivan viestin vuoksi.

Nimimerkki Luxray on saanut viikon pelikiellon, koska kirjoitti otteluseurantaan viestin, jonka sisältö oli pelkkää pään aukomista.

Sulje ilmoitus

Tilastollisia faktoja & fiktioita

Viestiketju osiossa 'Ässät' , aloittajana aceman81, 03.03.2004 klo 15.46.

 1. Olkku Jäsen

  Lainaus:
  Tämä ei tänne kuulu, mutta kun ihmettelit niin. Erkka pyysi itse Lukkojohtoa soittamaan Mölliä apuun, koska hänellä ei ollut keinoja pitää Lukkoa liigassa. Hieman karrikoidusti noin.
   
 2. Pratu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Blackhawks
  Nyt kun Bertrand ja Peltola huhut ovat pyörineet vahvoina, jäin miettimään mitkä ovat Ässien kovimmat kaappaukset Liigan sisältä tällä vuosituhannella. Perusteena siis edellisen kauden tehopisteet.

  Hyökkääjien osalta kovimmat Aki Uusikartano 35 pistettä 2010 ja Juha Kiilholma 31 pistettä 2014. Bertrandilla nyt 32 pistettä, eli hyvät madollisuudet nousta vuosituhannenkaappaukseksi.

  Pakkien listalla ehkä yllättäviäkin nimiä. Juho Mielonen 20 pistettä 2010, Justin Forrest 19 pistettä 2005, Troy Milam 17 pistettä 2009 ja Henrik Petre 16 pistettä 2007. Niko Peltolalla nyt 16 pistettä.

  Voi olla että joku nimi jäi huomaamatta. Saa korjata, jos löytyy huomautettavaa.
   
 3. MustatKortit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
  Lainaus:
  Eikös Lindell siirtynyt tänne vielä muodollisesti Liiga-Jokereista... varmasti häneen oli kiinnostusta muissakin liigaseuroissa.
   
 4. peruspata Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
  Lainaus:
  Tähän syynä oli esimerkiksi Dallas-kytkös. Muita tekijöitä olivat iso vastuu ja Rautakallion ja yleensä Ässien maine nuorten kehittäjänä. Toivottavasti Aho säilyttää tätä perinnettä, epäilen kyllä, vaikka kokonaisuutena vaihdos on varmasti onnistunut.
   
 5. MustatKortit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
  Lainaus:
  Tietysti maine nuorten pelaajien kehittäjänä on syytä säilyttää, mutta näin kannattajana sitä toivoisi Ässien julkikuvan muotoutuvan ja kehittyvän vähän seuraavien vuosien aikana ja siihen suuntaan, että täällä voi tavoitella myös menestystä, uskottavassa keskikastin organisaatiossa.
   
 6. Valkoinen Intiaani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Mark Lee tuli Ässiin tehtyään edellisellä kaudella Ilveksessä tehot 11+25=36. Tuli tosin kesken seuraavaa kautta, jolloin kuluvan kauden pistemäärä oli 38 pelissä 6+12=18.
   
 7. Pratu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Blackhawks
  Lainaus:
  Kyllä joo, mutta tuossa oli kriteereinä edellisen kauden tehopisteet. Näitä Lindellillä oli 5, millä ei tässä vertailussa pärjännyt.
  Lainaus:
  Jätin pois nuo kesken kauden hankitut, koska niissä se tuorein näyttö on ne kuluvan kauden pisteet.
  Ansaitsee toki kyllä tulla mainituksi.
   
 8. Phaneuf#3 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Tampa Bay Lightning
  Lainaus:
  "Luigi" Häppölä tuli mieleen ei muita.
   
 9. regularflex Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  @Pratu

  Aika ylös saa listalle varmasti laittaa myös Dragan Umicevicin, joka ensin Ässien kautta meni Tapparaan ja seuraavaksi kaudeksi hankittiin Virran alaisuuteen Poriin takaisin.
   
 10. Pratu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Blackhawks
  Lainaus:
  Häppölällä oli alla 25 pinnan kausi tullessaan 2006.

  Lainaus:
  Umicevicilla oli alla 14 pinnan kausi. Pistekeskiarvo tosin oli suhteellisen kova.
   
 11. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Harri Laurila??
   
 12. Pratu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Blackhawks
  Lainaus:
  Muuten kyllä, mutta rajautuu tästä tarkastelusta ulos koska on selkeästi edellisen vuosituhannen puolella tehty hankinta.
   
 13. Vellihousu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  2000 - luvulla?

  Itselläni tuli mieleen "kaappauksena" Jakub Sindel jolla oli alla 33 pisteen kausi Pelicansissa, mutta niinpä oli Sindelikin pelannut samalla kaudella jo muualla. Mutta kovat oli Kuban edelliskauden tehot, siihen nähden hauskaa millaisen täystyrmäyksen hän sai noin kolme sekuntia julkistuksen jälkeen.
   
 14. MustatKortit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
  Pitäisi varmaan huvikseen laskea yhteen kaikkien tälle kaudelle hankittujen vahvistusten tehotilasto, kuinka paljon mahdetaan olla pakkasen puolella. Aikamoisen hyisissä olosuhteissa varmaankin mennään.
   
 15. Oto Hascak Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Siinä pitäisi kyllä korreloida jotenkin Rautakallion peluutus kyseisissä keisseissä.
   
 16. MustatKortit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
  Lainaus:
  Laskin nämä nyt joka tapauksessa ja aika murheellista on.

  Ässien "vahvistukset" Kuparinen, Mullane, Vance, Viitanen, Semir, Kallela, Vainonen, Gratton tässä tilastossa. Mukana ei jo ennestään tuttuja Hansenia ja Kerälää, eikä paljo miinuksia kerännyttä Ruotsalaista, sillä hän nyt kuitenkin on nuori jannu ja tuli organisaatioon aika erilaisin reunaehdoin, kuin nämä kokeneemmat konkarit.

  Edellämainitut vahvistukset ovat keränneet Ässille yhteensä tehosaldon -36. Toki yksistään jo Semirin vaikutus tässä on iso, mutta eihän tätä miksikään onnistumiseksi vahvistusten hankinnassa voi pitää, kun samasta joukkueesta löydetään hädin tuskin täysi-ikäisiä nuoria pelaajia, joilla tehotilasto on reilusti plussalla.
   
 17. mjarkko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Onhan kovia kaappauksia, sama se mistä tulevat. Hagman ja Kudroc on kovimmat kaappaukset 2000-luvulla vaikka eivät Sportista tulleetkaan.
   
 18. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät. Wild. Rantanen/Aho. Crucible. KaMa.
  Mietin Aleksi Saarelan perintöä, nuori hyökkääjä joka täysin päättömästi kivitettiin tälläkin palstalla viime kauden aikana. Tokalla kaudellaan 19 täyttänyt olikin sitten sarjan parhaita maalintekijöitä ja kovan luokan gamebreikkeri. Tehopörssin saldoksi jäi +4.

  Peliaikoja katsellessa nousevat esiin sijalla 1. ja 3. ovat pakit, eli puoli kautta sivussa olleet Marttinen ja Viitanen. Samoin sijalta 4. löytyvä Vainonen, jonka peliajat loppukautta kohti ja valmennuksen vaihduttua hieman kohtuullistuivat. Eniten jääaikaa hyökkääjistä saanut oli Saarela 17:54.

  Tehopörssi, plus/miinus, kiistelty tilasto. Voi kuitenkin tarkastella vaikkapa siltä kantilta, että neljänneksi eniten jääaikaa kerännyt Vainonen oli 39 pelaamassaan ottelussa 34 kertaa jäällä vastustajan iskiessä tasakentällisin. Piikkinä kolmen pelin putki helmikuun alussa -KalPa, TPS, Sport- joista 21-24 minuutin peliajoilla napsuivat lukemat -2, -2, -4.

  Miinustilaston kärjestä löytyvät Kiilholma (41) ja Kärki (38). Taustalla reilun 14 minuutin peliajoilla ja pienillä tehoilla huitelevat Vuorisalo (34) ja Ben-Amor (30). Kymmenen eniten miinusmerkintöjä keränneiden runkopelaajien paremmalle puolelle jäävät Masi, Tapsa, Mullane, Hansen, Kerälä, Viljanen.

  Kerälä vissiin saanut joiltakin risuja vaisuhkosta loppukaudesta, mutta tehopörssissä tätä ei huomaa. Tammi-helmi-maaliskuu plussan puolella ja koko kauden ykkönen +12 (36-24). Nostettava toki esiin samoihin lukemiin päätynyt Ojamäki (39-27). Kolmantena Masi +9 (28-19). Poimintana Juuso Walli +7 (17-10). Plussan puolelle jäivät myös mm. Ude, Tapsa, Viljanen ja Vance.

  Alotusprosenteissa Kuparinen jäi plussan puolelle, Saarela nipin napin ylle ja Kiilholma alle. Tässä vois olla hieman petrattavaa.
   
 19. Chickendinner Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oksettavat ja flegmaattiset omat kasvatit
  Lainaus:
  +/- tilasto on käytännössä melko turha ja vanhanaikainen tilasto etenkin kun saatavilla on myös edistyneet tilastot. Aloitusten ja laukausten painopisteet kertovat paljon realistisempaa kuvaa pelaajan vaikutuksesta peliin. Toki nuo ovat riippuvaisia myös ketjukavereista ja matchupeista. Esim. Rautakallio peluutti Kiilholman ketjua yleensä vastustajan parhaita vastaan.
   
 20. Pratu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Blackhawks
  Runkosarjan puolustajien pistepörssin TOP5 vuoden 2016 osalta(noin 25 ottelua):

  1.Tommi Taimi 3+14=17
  2.Mikkko Kalteva 5+10=15
  3.Valtteri Viljanen 4+10=14
  4.Santeri Lukka 4+10=14
  5.Yohan Auvitu 2+12=14

  Näyttää porilaisen juniorityön näkökulmasta hyvältä, ainoastaan Kalteva mennyt pilaamaan porilaisten kolmoisvoiton.
   
 21. Pratu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Blackhawks
  Aikani kuluksi laskin Ässien teoreettisen maalimäärän, mikäli Ässät olisi pelannut kaikki 60 ottelua pistekeskiarvolla mitattuna tehoikkaimmalla kokoonpanollaan. Alle 10 ottelua pelanneita en huomioinut.
  Tässä tulos:
  Kärki 19
  Saarela 24
  Kerälä 8
  Kiilholma 11
  Marjamäki 14
  Ojamäki 16
  Mullane 11
  Hansen 5
  Kuparinen 5
  Kallela 8
  Saha 7
  Ben-Amor 6
  Ruotsalainen 6

  Marttinen 3
  Viljanen 9
  Vance 3
  Uusitalo 1
  Viitanen 2
  Vainonen 2

  Yhteensä 160 maalia. (Toteutunut 143 maalia) Teoriassa siis 17 maalia jäi syntymättä loukkaantumisten, kokoonpano ratkaisujen yms syiden takia.
   
 22. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät. Wild. Rantanen/Aho. Crucible. KaMa.
 23. TwistedKites Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Simon Suoranta jatkaa maalitykkien Top10:ssä jaetulla kutostilalla 10 osumalla. Viime vuosien ässäläiseen tapaan Simonin 10+7=17 riittää kokonaispörssissä vasta sijalle 20. Jere Seppälä sen sijaan on puolustajien pistepörssin kahdeksas (5+7=12) ja edelleen jaetulla kakkostilalla puolustajien maalipörssissä vain maalin päässä Ilkka Heikkisestä.

  Pienenä kevennyksenä voidaan mainita, että 23 ottelun jälkeen tehoilla 2+4=6 Jyri Marttinen - uskomatonta kyllä - saattaa olla menossa kohti tehokkainta runkosarjakauttaan Ässä-paidassa.
   
 24. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Ruotsalaisella 20 matsia ja 1+0. Tuo ainoa maalikin oli aikamoinen "tekomaali". Selkeä alisuorittaja.

  Kiilholmalla 18 matsia ja 2+1. Tuotakaan ei Kiilholman viime vuosien tehojen perusteella voi pitää kovin onnistuneena.

  Jaatisella 11 matsia ja 0+0 mutta on ollut jo pitkään loukkaantuneena eikä muutenkaan ole niin pistevastuullinen kuin nuo kaksi herraa.
   
 25. TwistedKites Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Ja nyt Jyrillä kasassa jo 9 pistettä. Se Ässä-ajan runkosarjaennätys on 13 pistettä.