Ilmoitukset

Nimimerkki nahkis huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella.

Nimimerkin stoneofage kirjoitusoikeudet on poistettu sääntöjen 1§:n perusteella.

Myös nimimerkki Captain K on asetettu pysyvään pelikieltoon, koska hän rikkoi aiempien pelikieltojen jälkeenkin toistuvasti sääntöjen 9§:ä.

Tilastollisia faktoja & fiktioita

Viestiketju osiossa 'Ässät' , aloittajana aceman81, 03.03.2004 klo 15.46.

 1. passenger Jäsen

  Noita corseja tulkittaessa pitää muistaa, että ne ovat nimenomaan ison otannan seurantaa ja oikeasti aivan turha tehdä mitään päätelmiä kolmen ottelun perusteella. Ne eivät myöskään toimi ihan sellaisenaan mihinkään, vaan tulkintaa tehdessä pitää huomioida monia eri asioita. Liigan sivuilla ei tainnut myöskään olla laskettu mitään Corsi Relativea, QoC:tä tai Zone Finishiä? Puhumattakaan, että olisi ehkä parasta yksittäistä corsi-tilastoa eli Corsi Relative Quality of Competitionia laskettu, koska kaikkia vaadittavia parametreja ei edes mitata.
   
 2. Pratu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Blackhawks
  Lainaus:
  Jos tarkastelu on rajattu yhteen kolmen ottelun playoff-sarjaan jonka tapahtumista halutaan saada tilastotietoa, niin silloin siihen on vaikea enempää otantaa saada. Ihan normaalia että yksittäisen pelaajan tilastot vaihtelevat enemmän, mitä lyhyempi tarkastelujakso on. Kertoo se silti sen rajatun jakson onnistumisesta.
  Sama kuin runkosarjan ylivoimainen voittaja saattaa hävitä yksittäisen pelin sarjajumbolle. Tällöinkin sen yksittäisen pelin maalit kertovat sen ottelun onnistumisesta, mutta eivät suuremman otannan eli koko kauden onnistumisesta.

  Eri tilastojen kritisoiminenkin on tietysti paikallaan, vaikka silti toivoisi että ketjun otsikon mukaisesti tänne tulisi enemmänkin kiinnostavaa tilastojen pyörittelyä ja tulkintaa.
   
 3. passenger Jäsen

  Lainaus:
  En missään nimessä kritisoi näitä tilastoja, vaan toin vain esiin, että niitä ei ole alun alkaenkaan tehty pienen otannan, saati yhden ottelun analysointia varten. Nämä edistyneet tilastot tuovat runsaasti lisää mielenkiintoa ja olen seurannut niitä esim änärin puolella jo vuosikausia, mutta ei ole mitään järkeä pyöritellä niitä yhden ottelun osalta, koska "sattumia" on niin paljon. Eikä voi myöskään todeta näiden peruustella suoraan, että Juho Tommila nousi Ässien parhaaksi puolustajaksi. Huikeasta corsi% huolimatta Antti Keräläkään ei ollut Ässien paras hyökkääjä pudotuspeleissä.

  Pyöritellään nyt vielä sen verran, että Ässien ykkösketjulla Korhonen-Makkonen-Suoranta oli joukkueen huonoimmat corsit, mutta he aloittivat 65% omista. Tätä lukua suhteuttaa se, että runkosarjassa yksikään yli 40 ottelua pelanneista ei aloittanut yli 60% omista. Tämä tuo myös esiin sen, ja asia on muutaman kerran ollut analyysissäkin pohjoisamerikkalaisessa mediassa, että pudotuspelien corsit näyttävät usein muutenkin erilaiselta, kuin runkosarjassa, koska peli on isomman osan ajasta "close"-kiekkoa. Peluutus muuttuu, roolitus kasvaa, koko peli muuttuu, Suomessa vielä säännötkin muuttuvat.

  Edit. Lisätään vielä sen verran, että ihan tilastohifistelijöiden keskenkin on hieman kiistaa tulkinnoista esim. kuinka paljon tuolla aloituspaikalla on merkitystä, joidenkin mielestä vähemmän ja toisaalta sillä on iso vaikutus lasketaanko koko pelin ajalta vai CorsiClosea. Puhtaasti tilastoja laskemalla myös omilla ketjukavereilla (CorsiRel ja CoT) on itse asiassa enemmän vaikutusta, mitä vastustajan tasolla (CoQ)

  Hienoa, että nämä ovat tulleet/tulossa Suomeen, mutta tilastokulttuurista kertonee se, että muistaakseni josku pari vuotta sitten Miika Arponen taisi haastatella kaikki liigavalmentajat ja kaksi heistä olivat kuulleet corsista ja fenwickistä...
   
  Viimeksi muokattu: 30.03.2017 klo 11.20
 4. San Jose Shark #50 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendell Clark
  SK:ssa oli listaus vuoden 1980 A:n Suomen Mestareista. Muutama oudompi nimi oli joukossa, joita ei edes Eurohockey tai Eliteprospects tunne... Mahtoivatko nämä herrat lopettaa uransa tuohon mestaruuteen vai siirtyivätkö vain höntsäämään johonkin Musaan tai muihin alasarjajoukkueisiin:
  * Kimmo Korhonen
  * Juha-Pekka Storberg
  * Matti Grönfors
  * Ismo Lind
  * Jari Saarinen
  * Matti Jokela
  * Jarmo Kojo (Markus Kojon faija??)
  * Mikko Louhimo
   
 5. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Kimmo "Kinke" Korhonen toimii tänä päivänä Ässien liigajoukkueen täyspäiväisenä huoltajana, lopetti muistaakseni mestaruuteen. Myös mestaruusjoukkueen huoltaja, Jukka Väkevä on liigajoukkueen huoltaja. Molemmat ovat kahden mestaruuden herroja, media ei aina tätä muista.

  Muista muistan Ismo Lindin ja Jari Saarisen. Lindin historiasta ei ole mitään käsitystä, mutta Jari Saarinen taisi saada ikuisen porttikiellon Ässien peliin kun heitti viinapullon kentälle liigaotteluss muutama vuosi A:n mestaruuden jälkeen. Oli lupaava iso pakki, mutta tuohon aikaan Ässien pakistoon ei mahtunut junnuja.