Ilmoitukset

Nimimerkki Tifosi on asetettu viikon pelikieltoon sääntöjen 7§:n perusteella.

Nimimerkit cauna ja Ralph ovat seuraavan viikon pelikiellossa sääntöjen 4§:n perusteella.

Nimimerkki Daespoo on viikon pelikiellossa sääntöjen 4§:n ja 6§:n perusteella.

Tarinaa ja muistoja Sisu Teamista

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana Thusberg, 11.07.2014 klo 21.00.

 1. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Sisu Teamin peleihin vuodelta 1986 tulee sen verran päivitystä, että hieman lehtiuutisista riippuen Sisu Team voitti DDR:n tai Itä-Saksan joko 16.12.1986 tai 17.12.1986 pelatussa ottelussa maalein 6-5 ja tämä ottelu pelattiin Hallen Jäähallissa siinä missä 18.12.1986 pelattu ja Sisu Teamin 6-1 voittoon päättynyt ottelun DDR:stä tai Itä-Saksasta pelattiin Weißwasserin Jäähallissa.

  Harmittavasti vielä tuota kolmatta ottelua DDR:ää tai Itä-Saksaa vastaan ei kerrottu, että millaisella lopputuloksella se päättyi.

  Toisaalta taas voi myös olla, että kenties pelattiinkin lopulta vain kaksi ottelua kolmipäiväisellä turnauksella joiden päivistä yksi olisi ollut välipäivä koska joskus meneteltiin noinkin. Tosin ainakin Hesarissa kirjoitettiin, että otteluja pelataan kolme siinä missä taas muutamassa muussa lehdessä oli puhetta vain kahdesta ottelusta kolmeen päivään.
   
  Viimeksi muokattu: 04.09.2017 klo 21.47
 2. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Vihdoin ja viimein todella pitkän etsinnän jälkeen Sisu Teamin osalta on löytyneet vuoden 1975 Sisu Teamin Päävalmentaja ja Varapäävalmentaja lisättynä myös Apulaispäävalmentajallaan. 1970-luvun puolivälissä Apulaispäävalmentajakin vaikutti olevan Sisu Teamissa arkipäivää kun muutoin mentiin yleensä Päävalmentajalla ja Varapäävalmentajalla ja joskus harvoin tiettävästi ilman mitään muita valmentajia kuin pelkästään Päävalmentajalla varsinkin alkuajoista puhuttaessa.

  Harmittavasti vuoden 1974 ja 1976 Sisu Teamin Päävalmentajat niiltä vuosilta puuttuvat yhä ja varsinkin 1974 Sisu Teamin Päävalmentaja on melkoinen mysteeri koska 1976 Sisu Teamin Päävalmentajasta on sentään jotain huhuja säilynyt eri lehdissä enemmän tai vähemmän toisin kuin vuoden 1974 Sisu Teamin Päävalmentajan tai oletettavan Päävalmentajan hallinnoijasta.

  Tuona vuonna eli 1975 Sisu Teamin Päävalmentaja ja Apulaispäävalmentaja olivat usein omissa seura-asioissaan liikaa kiinni jolloin Varapäävalmentaja sitten hoiti suurimman osan vuotta Päävalmentajankin paikkaa. Varapäävalmentaja oli lopulta tosin erittäinkin tuttu mies mikä vähän sentään selventää pahinta tietoaukkoa siihen mitä tulee tuohon Sisu Teamin 1970-luvun valmennukseen ja varsinkin 1970-luvun puolenvälin mittaiselle ajalle ennen Seppo Liitsolan ja Kaj Rosvallin aikakautta.

  Vuoden 1975 Sisu Team tulee seuraavaksi tässä kokonaisuudessaan täydennettynä Päävalmentajallaan, Varapäävalmentajallaan ja Apulaispäävalmentajallaan joka oli myös Pelaaja-Valmentaja asemansa ja aivan lopuillaan olevan pelaajauransa takia:

  Maalivahdit: Kyösti Majava, Leo Seppänen ja Jorma Valtonen

  Puolustajat: Tapio Flinck, Lasse Litma, Jorma Immonen, Martti Immonen, Ari Kankaanperä, Pentti Karlsson, Tero Räty, Kari Viitalahti ja Martti Narinen

  Hyökkääjät: Mikko Leinonen, Jari Kaski, Jari Kapanen, Tapio Koskinen, Timo Turunen, Pentti Hiiros, Rauli Tammelin, Pertti Järvenpää, Pekka Sartjärvi, Oiva Oijennus ja Veli-Matti Ruisma

  Päävalmentaja: Matti Ruohonen

  Varapäävalmentaja ja Virkaa Toimittava Päävalmentaja Tarpeen Mukaan: Heikki Erm

  Apulaispäävalmentaja ja Pelaaja-Valmentaja: Jorma Jorse Suokko
   
 3. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Eliteprospectin mukaan kaudella 1991-1992 U20 päävalmentaja olisi ollut Jarmo Tolvanen.
  [Q28WJC.29
  usberg, post: 7170829, member: 110679"]Vuoden 1991 Sisu Teamin epäselvä Päävalmentajan kohu tuolle vuodelle näyttää vielä ainakin hetken aikaa pysyvän mysteerinä.

  Uusimmat ehdokkaat ovat viime päivinä olleet tosiaankin Sakari Sakke Pietilä jo mainitusti, Juhani Tamminen joka kuitenkin oli vain enemmänkin vain Varapäävalmentajaehdokas tai Sisu Teamin Konsultti kuin varsinainen Päävalmentajaehdokas ja hänkin lopulta vielä tuolloin sai jäädä valmentamaan Sveitsin A-maajoukkuetta joten sinänsä sillä huhulla ei ole mitään merkitystä ja sitten on ollut vielä kaksi ehdokasta joista toisesta esitän pian kysymyksen, mutta ensimainittu ehdokas oli Hannu Aravirta joskin hänkin oli suurimman osan vuotta JyP HT:n SM-Liigan joukkueen valmennuksessa kiinni eikä tainnut muutenkaan pyöriä Sisu Teamissa muuta kuin Tammisen tapaan korkeintaan Sisu Teamin Konsulttina sinä vuonna.

  Sitten onkin kysymys joka on ollut mielessäni jo jonkin aikaa:

  Kuka oli muuten tarkalleen ottaen Suomen Nuorten Alle 20-vuotiaiden Maajoukkueen tai Pikku-Leijonien Päävalmentaja vuonna 1991?

  Hän nimittäin saattoi olla juurikin joko Sisu Teamin Päävalmentaja vuosimallia 1991 tai ainakin vahvasti ehdolla siihen ja melko varma Varapäävalmentaja hän kyllä oli ainakin viime aikoina keräämieni vuoden 1991 tietojen perusteella tai oikeammin niissähän juuri tämän henkilön nimeä ei mainittu, mutta Sisu Teamissa muutenkin tuona vuonna saattoi olla ainutkertaisesti hieman Ruotsin Vikingarnan kaltaista Kiertävän Varapäävalmentajan tai jopa Kiertävän Päävalmentajan pestiä suunnitteilla ennen kuin Urpo Ylösen korvaaja todella löytyi vuoden 1991 alussa Sisu Teamia ankkuroimaan.

  Lisäksi Nuorten Alle 20-vuotiaiden Maajoukkue ja Sisu Team tekivät muutenkin melko tiivistä yhteistyötä ajoittain keskenään koska osa Sisu Teamin jäsenistäkin pelasivat samaan aikaan juurikin Pikku-Leijonissa.

  Erityisen paljon tätä yhteistyötä tehtiin vuonna 1991 jolloin ainakin osa Sisu Teamin turnausmatkoista ja pelimatkoista ajoitettiin yhdessä Pikku-Leijonien vastaavien kanssa.[/QUOTE]

  Tämän linkin takaa löytyy nuorten päävalmentaja eri vuosina. Finland men's national junior ice hockey team - Wikiwand
  Kuinka paikkansapitävä tuo on, en osaa sanoa.
   
 4. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Kiitoksia paljon! Tuo voikin selittää jo jotakin ja ilmeisesti Päävalmentaja tai Varapäävalmentaja nyt ainakin vuoden 1991 Sisu Teamiin saattoi selvitä juurikin. Tosin edelleen vielä mietityttää tuo valmentajien tai valmentajaehdokkaiden suuri määrä moneen muuhun Sisu Teamin vuoteen nähden.

  Kuitusen Samun ja juuri kerrotun Jarmo Tolvasen lisäksi myös uusimpana ehdokkaana Hannu Jortikka oli ehdolla valmentamaan vuonna 1991 Sisu Teamia. Tosin osittain hyvin monilla ehdokkailla nuo SM-Liigan seuravalmennukset verottivat tai olisivat verottaneet Sisu Teamin valmentamisesta sinä vuonna joten vieläkin epäselvyyttä riittää asian osalta.

  Pitäisi vielä löytyä ehkä enemmän noita vuoden 1991 yksittäisiä Sisu Teamin pelaamia maaotteluja enemmän missä noita Päävalmentajia olisi enemmän merkitty ja muutenkin selkeää asiaa siitä enemmän. Muussa tapauksessa Sisu Team lienee sinä vuonna poikkeuksellisesti käyttänyt Kiertävää Päävalmentajaa.

  Vuoden 1990 Sisu Teamin alkuvuoden peleihin nimenomaan vuotta 1991 kohti mentäessä en onnistunut löytämään harmittavasti tietoa Sisu Teamin ja Ranskan välisestä toisesta kohtaamisesta vuonna 1990, mutta Sisu Teamin ja Sinikoneen eli Italian otteluista ensimmäisen onnistuin löytämään.

  Tässä löytämässäni ottelussa joka pelattiin Kouvolan Jäähallissa hieman lähteestä riippuen 1.9.1990 tai 2.9.1990 voitti Sisu Team Italian maalein 5-2 onnistuttuaan saamaan pelin itselleen haltuun oikeastaan vasta kolmannessa erässä vaikkakin verrattuna tähän aiemmin kerrottuun 8-4 voitto-otteluun Sinisestä Koneesta oli Sisulaisilla tässä ensimmäisessä matsissa sentään oikeasti jonkinlainen tiukka ote pelaamiseensa läpi pelin ja ottelu kulki tasaisena pakettina ilman mitään väsymistä, perseilyä tai paniikkia.