Tapparan peliesitykset 2015–2016

  • 6 772
  • 7

Sekera

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, prosessit ja yrittäminen
Tapparan peliesitykset kauden kolmessa ensimmäisessä pelissä ovat olleet osaltaan hyvinkin tyypillisiä viime kausien alkukausiin peilaten, mutta väitän että isossa kuvassa ollaan hieman edellä jos pistetään kausia vertailuun.

Pelissä näkyy selvä pyrkimys sekä kalpamaiseen kiekotteluun että nopeisiin vastaiskuihin. Räknäsin Tapparan tasakentällispelin rytmittämistä keskiviikkoisessa Lukko-kamppailussa ja hitaiden/nopeiden lähtöjen suhde oli hyvin samankaltainen kuin viime kauden lopulla, eli 67 % nopeita lähtöjä ja keskimäärin viisi viivelähtöä per erä. Palautuksia myös 5-6 per erä, ylös ei lähdetty puskemaan väkisin jos ei paikkaa ollut. Avaussyöttöjä haettiin pääasiassa laitaan, mutta myös sentteriavaus oli valikoimassa. Avauspelaamisen rakenne on vielä hakusessa monipuolisten syöttölinjojen osalta, mutta sekin vahvistuu ajan myötä kun etäisyydet ja se, että lähdetäänkö 3-2-muodossa vai 4-1-muodossa ylös, selkiytyvät. Nopeista hyökkäyksistä saatiin maistiainen Lukko-pelin 3-1-maalissa, jossa Laine rynnisti ylöspäin, laukoi ja Peltola laittoi riparin sisään.

Iso linja tälle kaudelle on puheiden mukaan ollut aktiivisuuden lisääntyminen ja sitähän on ollut näkyvissä. Puolustusasemassa träppi ei ole enää ”ainoa vaihtoehto” vaan hyökkäyspäässä kiekkoa koitetaan karvata jopa kahdella miehellä ja taklauksien kautta pois, pelitilanteen mukaan. Näistä on ihan hyviä aihioita jo saatu aikaiseksi, mutta paineistamisen oikea-aikaisuudessa ja kiekottomien antamassa tuessa on vielä harjoittelemista, että laitojen ryminä saadaan muutettua kiekonriistoksi.

Hyökkäysalueelle pyrittäessä syöttely on osoittautunut vielä haastavaksi syöttötarkkuuden osalta ja on vaikuttanut siltä, että vaikka jääkään ei tietysti tähän vuodenaikaan parhaimmassa kunnossa ole, on mukana ihan rakenteellisia epätarkkuuksia sijoittumisessa / syöttäjän pelinluvussa. Hyökkäysalueella on nähty hyvin riskialttiita syöttöjä, jotka tietysti onnistuessaan ovat näyttäviä ja tuloksekkaitakin, mutta joskus yksinkertainen on kauniimpaa. Verraten esimerkiksi Kärppien Pelicans-pelissä 17.9 nähtyyn hyökkäysalueen tehokkaaseen kulmapelin pyörittämiseen ja pieniin jättöihin, joihin yhdistyi hienosti pelaajien luisteluradat maksimoiden pelinopeuden, Tapparassa ollaan vielä jäljessä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Mielenkiintoista tilastoa. Jos jaksat jatkossakin näitä tutkia, niin erottele johtoasema, tasatilanne ja tappiotilanne tulostaululta. Ja kotikenttä/vieraskenttä. Veikkaan että pelitavassa on hämmästyttävän isoja eroja. Nyt kotikentällä ollaan nähty kaksi peliä, joita molempia johdettiin ~55 minuuttia, eli 90% peliajasta. Tämä ei varmasti kerro koko totuutta miten on tarkoitus pelata.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Pisteitä 2/9 kun edellisenä päivänä on ollut peli. Kaikissa vastustaja tullut viime hetkillä tasoihin ja/tai ohi. 11/15 kun on ollut vähintään yksi toipumispäivä välissä. Aikamoista myrkkyä ovat taas peräkkäiset pelipäivät tässä vaiheessa kautta.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Pisteitä 2/9 kun edellisenä päivänä on ollut peli. Kaikissa vastustaja tullut viime hetkillä tasoihin ja/tai ohi. 11/15 kun on ollut vähintään yksi toipumispäivä välissä. Aikamoista myrkkyä ovat taas peräkkäiset pelipäivät tässä vaiheessa kautta.

Eiköhän samaa efektiä löydy muiltakin, mutta pirullista kyllä, meillä on näitä peräkkäisiä kaikkia muita enemmän.

Sinänsä ihan sama, pleijareihin mennään kuitenkin ja siellä otteluohjelmat ovat sitten yhtenevät. Ei pääse osakekuplaa muodostumaan suuntaan eikä toiseen ja lopullinen veri punnitaan.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Peräkkäiset pelit levännyttä vastustajaa vastaan. Ties kuinka mones kausi putkeen, kun Tapparalla on niitä selvästi eniten liigassa. Ei ne voi olla sattumia enää, joten eiköhän tämä ole Tapparan toimiston ihan oma tahto.
 

Kiakonsyöjä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Onssimouhot
Loppujen lopuksi myös ihan hyvä asia, että on paljon perättäisiä. Pleijarit ovat kuitenkin kova rypistys pieneen aikaan (turhan pieneen). Hyvä tottua jo näin runkkarissa kovaan pelitahtiin. Huono puoli on sitten tietenkin nämä pistemenetykset.
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Tappara pelasi huippupelin Luulajaa vastaan Hakametsässä. Tykkäsin että paras peli tällä kaudella noin sykkeeltään. Oletin ettei olis Tapparalla jakoa, mutta toisessa erässä Tappara otti ottelun itelleen näyttävästi ja Karhusen rebound virheen jälkeen tullut Luulajan maali oli vain tahra, josta Tappara sisuuntui lopullisesti. Tapparan voittomaalia edelsi huikea myllytys ja siitä komea maali swedujen verkkoon. Todella kypsä esitys. Ei löydy heikkoa lenkkiä joukkueesta, uskomaton tilanne.
 
Suosikkijoukkue
Steelborn, Ich bin ein mouhijärveläinen
Saa nähdä saako Tappara muutettua tuota johtoaseman passiivista pelityyliään. Sehän on toiminut sinällään tuloksellisesti hyvin ja äijät ovat tehneet uskomattomasti hommia.

Lukkoa vastaan tuo voi toimia, mutta taidokkaampia joukkueita vastaan todennäköisyydet puoltavat väkisinkin maalia, jos ollaan paineen alla kilpikonnassa puoli peliä. Olisi mukava tietää, onko tuo ihan taktiikkaa, vai jääkö se puolustusmoodi vaan päälle. Jos se on vain taktiikkaa, näkisin silti esim. seuraavassa pelissä mieluusti myös kontrolloivampaa pelitapaa harjoituksen sekä oman pumpun kestävyyden kannalta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös