Tapparan jälkipelit on suljettu

Viestiketju osiossa 'Tappara' , aloittajana jh1981, 01.01.2006 klo 16.54.

 1. Luke72 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tuomaristo, Kaavin Kaiku
  Tälläiselle ei nörtille tuo Tappara co sivusto on kyllä puistattava kokemus. Ehkä aukenisi jos pitempään pystyisi sielä pöyhimään, mutta äkkiä käydessä ei kyllä muuta tule mieleen kuin kyhäelmä. Juttujen tasosta en tiedä verrata tällä vierailumäärällä.

  Otteluseuranta (se pelin aikana kirjoittelu) tällä palstalla on taas itselle ollut ihan selviö aina, että siellä on lähinnä ne jääkiekosta mitään ymmärtämättömät keuhkoamassa. Eihän peliä sitäpaitsi kunnolla näe, jos kirjoittaa kokoajan ja jos taas radiosta katselee niin sitten sen tason ymmärtää vielä paremmin.
   
 2. peterra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Voisitko tarkentaa vähän, mikä tappara.co:ssa tökkii? Käyttöalusta?
  Itsekin olin alkuun todella kauhistunut tuosta uudesta systeemistä, mutta nyt en vaihtaisi enää mistään hinnasta tähän kokemukseen. Uudet ketjut päivittyvät ensimmäiseksi, näet yhdestä helposta kuvasta kaikki aktiiviset ketjut ja etsimis-funktiot ovat aivan huikeita. Löydät helposti haluamasi ketjun, yhdeltä sivulta.

  Toki mielipiteitä saa ja pitää olla monia, mutta alkujärkytyksen jälkeen en vaihtaisi enää tähän jatkoajan konseptiin.
   
 3. Oijennus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Täsmälleen samaa mieltä @peterra :n kanssa ja siksi en tänne enää juuri kirjoita.

  Co:n pystyy myös muokkaamaan itselleen mieleiseksi. Eli jos ei kiinnosta lukea joitain ketjuja, niin ne voi vaimentaa pois. Todella hyvä ominaisuus. Myös käyttäjien tekemä "moderointi" on hyvä ominaisuus.
   
 4. Warrington Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Totta, eivät ne täällä Jatkoajalla usein mitään seurantaa sykähdyttäviä ole, ja varsinkin jatkuva ja ainainen tuomareista valittaminen pilaa sitä seurantaa. Sen mitä olen Tapparan oman palstan otteluseurantaketjuja suppeasti kahlannut, niin voi sanoa ettei tuomareista valiteta läheskään yhtä paljon. Jatkoajallakin tuntuu että tiettyjen seurojen fanit ovat huomattavasti ahkerampia täyttämään nuo seurannat niillä tuomareista valitteluilla. Yleisesti ottaen tuomareista parkuminen on Suomessa(kin) tietynlainen perinne, eikä koske vain Liigaa, vaan myös esim. Mestistä. Paljon tuomarit myös antavat aihetta parkumiselle, mutta rajansa kaikella.

  Lainaus:
  Toiminnoiltaan on ehdottomasti Jatkoaikaa edellä, jatkajan käyttäliittymä ei ole kovin moderni esim. sivun päivityksen suhteen. Ulkoasultaan (makuasia) pidän Jatkoajasta enemmän, mutta käytettävyys (ei niinkään makuasia) on kieltämättä Tapparan palstalla huomattavasti parempi. Ehkä Jatkoajankin käyttöliittymän toimintoihin tulee aikanaan päivitys.

  Lainaus:
  Totta, vaikea verrata ja Tapparan oman palstan tarkoitus on hyvin erilainen.

  Lainaus:
  Tapparan omaa joukkuetta koskien on toki jonkinlaista kritiikkiä, mutta mielestäni vähäisempää kuin täällä Jatkoajalla, juuri johtuen siitä että täällä myös muiden joukkueiden fanit voivat argumentoida esim. Tapparaa koskien vaikka voimasuhteet-ketjussa. Samoin ottelu-ketjut sekä seurantaketjut mennään nimenomaan mainitsemallasi ''ei edes pyritä objektiivisuuteen'' asenteella paljolti. Ja koska Tapparan palsta on nimenomaan tarkoitettu Tapparan palstaksi, niin luonnollisesti esim. IFK:ta tai muita seuroja koskienhan siellä ei ole käytännössä mitään vastapainoa, ja kuten totesitkin niin palstojen käyttötarkoitukset tietenkin tekevät sen. Tuonne Tapparan palstalle on kai tullut täksi kaudeksi muutamia Kärppä-faneja, jotka varmaan avaavat Kärppien tilannetta ja herättävät keskustelua senkin joukkueen ympäriltä.

  Lainaus:
  Näistä syistä myös itse varmaan pysyisin Jatkoajalla, vaikka IFK-faneilla oma palsta olisikin. Jatkoaika tarjoaa myös kaltaiselleni jääkiekon suurkuluttajalle laajemman kulman seurata jääkiekkoa, itse haluan myös pysyä kartalla miten esim. muilla Liiga seuroilla tarkemmin ottaen menee, sekä muiden seurojen pelaajista täältä saa varsin hyvää tietoa. Jatkoajan seurantaketjuista maajoukkue-turnausten (MM-kisat jne.) seurannat ovat myös olleet melkoisia helmiä, kunhan suodattaa itse ne palstalle matelevat ''jää kiekkoa seuraavien'' tekstit pois esim. MM-kisojen aikaan. Myös Jatkoajan vapaa keskustelu yllättävän monipuolinen, ja enemmän olisi kirjoitettavaa sinne kuin ehtii kirjoittamaan, vapaa keskustelun ketjuissa on joskus ihan mukava käydä omien vahvuusalueiden ulkopuolella, vaikka tekee joskus itsestä hölmön näköisen, niin lähes aina sitä oppii toiselta osapuolelta jotain.
   
 5. Kukko Jäsen

  Lainaus:
  Pakko vetää omia alkukokemuksia hivenen myös taaksepäin. Co:ssa on kyllä omat selkeät etunsa muihin vastaaviin. Omat puuteensakin toki. Ei kuitenkaan aiheuta samanlaista puistatusta, mitä alkuvaiheessa. Alustan kaatuilu ja mobiili toimivuudessa on parannettavaa.
   
 6. #37 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Millaisella laitteella käytät? Itselläni ei ole alusta kaatuillut koskaan ja mobiilin toimivuus on mielestäni nimenomaan .con vahvuus.

  Perinteisen näköisiin keskustelupalstoihin tottuneelle voi vaikuttaa aluksi sekavalta, mutta sen alkuhämmennyksen läpi kannattaa taistella, sillä se ehdottomasti palkitsee. Minäkin olin aluksi vähän nihkeä tuon suhteen, mutta nyt en vaihtaisi vanhaan missään nimessä. Jatkoaika- (ja HFBoards-) käynnitkin ovat vähentyneet ihan jo siksi, että palsta on niin kankea .co:hon verrattuna.

  Jos palsta vaikuttaa sekavalta, suosittelisin aluksi käyttämään perinteistä kategoria-näkymää: Keskustelualueet - Tappara.co Siihen kun tottuu ja oppii hahmottamaan palstan rakenteen (joka on käytännössä sama kuin vanhalla palstalla), voi vähitellen siirtyä käyttämään oletusnäkymää, jossa näkyy kaikki uusimmat viestit. Samalla voi sitten hiljentää itseä kiinnostamattomat alueet.
   
 7. Kukko Jäsen

  Lainaus:
  Lähinnä ehkä toi, että koko sivusto on välillä alhaalla. Padilla toimii ok, mutta kännyllä oikean viestikohdan löytäminen on haastavaa. Esim jos 1000 viestiä. Kännyllä joutuu käyttämään hyppää nappia, kun vierityspalkki ei toimi.
   
 8. rinne Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Sasha
  Näkisin myös mobiili-käytettävyyden ehdottomana vahvuutena .co:lle. Tietenkään tuo ei täydellinen ole ja pientä viilattavaa olisi siellä täällä. Käyttökokemus ei myöskään koneen tasolle pääse, mikä lienee käytännössä mahdotonta. Verkkosivut ja -palvelut kehittyvät jatkuvasti, joten ne paranevat ajan myötä. Tuo -co:n mobiili-käytettävyys verrattuna Jatkoaikaan, mutta erityisesti verrattuna HFboardsiin on täysin eri planeetalta. Noihin muiden sivujen mobiili-versioon tuota ensisijaisesti verrata kannattaa, ei niinkään siihen pöytäkoneella saatavaan kokemukseen.

  Ei kai tuo .co alhaalla kovin usein ole? Itse en ainakaan ole huomannut ongelmia (voi toki johtua tuurista/ajoituksesta). Toki joskus tuossa siirtorajan loppupuolella hieman kävi hitaalla, mutta kävijäpiikki taisi silloin olla aika iso, joten ymmärrettävää siinä mielessä. Muuten .co ei mielestäni ole enempää nurin kuin keskiverto verkkopalvelut yleensäkään.

  Suosittelen myös tuohon .co:hon tarkemmin tutustumista sen ensi "shokin" ohitse. Rakenne on pohjimmiltaan täysin sama, kuin muillakin foorumeilla (.infossa aikanaan). Tuo käyttöliittymän erilaisuus saa tuon foorumin näyttämään monimutkaisemmalta kuin se todellisuudessa on. Pitkälti tottumiskysymys kuten uusien palvelujen kohdalla aina...