Ilmoitukset

Nimimerkki Jarna90 on seuraavan kuukauden pelikiellossa johtuen netiketin vastaisista viesteistä, joiden kirjoitusasu oli heikkoa. Tuoreet nimimerkit ovat moderaattoreiden erikoistarkkailussa ja kyseistä nimimerkkiä on jo huomautettu heikosta kieliasusta, mutta olemme valmiita antamaan kyseiselle kirjoittajalle vielä mahdollisuuden parantaa tapojaan.

Sen sijaan nimimerkki Kultaranne21 osoitti lyhyellä palstaurallaan sen, ettei hänellä ole annettavaa keskustelupalstalle, joten hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu sääntöjen 1§:n perusteella.

Nimimerkki scholl ei pelikieltonsa jälkeenkään ole muuttanut tapojaan, vaan on edelleen syyllistynyt jatkuviin henkilökohtaisuuksiin. Tämän vuoksi kurinpitoryhmä on päättänyt antaa hänelle kolmen kuukauden pelikiellon.

Nimimerkki Klassinen sentteri ei osannut käyttäytyä otteluseurannassa, vaan syyllistyi henkilökohtaiseen hyökkäykseen, provosointiin ja jatkuvaan kirosanojen viljelyyn. Tämän vuoksi annamme hänelle viikon pelikiellon.

Nimimerkki Chickendinner syyllistyi Ässät-osiossa jatkuviin henkilökohtaisiin hyökkäyksiin ja offtopiciin ja hänelle on annettu näistä viesteistä kuukauden pelikielto. Kyseinen nimimerkki oli juuri hetki sitten pelikiellossa samasta asiasta, joten se vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Tapparan jälkipelit on suljettu

Viestiketju osiossa 'Tappara' , aloittajana jh1981, 01.01.2006 klo 16.54.

 1. Luke72 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tuomaristo, Kaavin Kaiku
  Tälläiselle ei nörtille tuo Tappara co sivusto on kyllä puistattava kokemus. Ehkä aukenisi jos pitempään pystyisi sielä pöyhimään, mutta äkkiä käydessä ei kyllä muuta tule mieleen kuin kyhäelmä. Juttujen tasosta en tiedä verrata tällä vierailumäärällä.

  Otteluseuranta (se pelin aikana kirjoittelu) tällä palstalla on taas itselle ollut ihan selviö aina, että siellä on lähinnä ne jääkiekosta mitään ymmärtämättömät keuhkoamassa. Eihän peliä sitäpaitsi kunnolla näe, jos kirjoittaa kokoajan ja jos taas radiosta katselee niin sitten sen tason ymmärtää vielä paremmin.
   
 2. peterra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Voisitko tarkentaa vähän, mikä tappara.co:ssa tökkii? Käyttöalusta?
  Itsekin olin alkuun todella kauhistunut tuosta uudesta systeemistä, mutta nyt en vaihtaisi enää mistään hinnasta tähän kokemukseen. Uudet ketjut päivittyvät ensimmäiseksi, näet yhdestä helposta kuvasta kaikki aktiiviset ketjut ja etsimis-funktiot ovat aivan huikeita. Löydät helposti haluamasi ketjun, yhdeltä sivulta.

  Toki mielipiteitä saa ja pitää olla monia, mutta alkujärkytyksen jälkeen en vaihtaisi enää tähän jatkoajan konseptiin.
   
 3. Oijennus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Täsmälleen samaa mieltä @peterra :n kanssa ja siksi en tänne enää juuri kirjoita.

  Co:n pystyy myös muokkaamaan itselleen mieleiseksi. Eli jos ei kiinnosta lukea joitain ketjuja, niin ne voi vaimentaa pois. Todella hyvä ominaisuus. Myös käyttäjien tekemä "moderointi" on hyvä ominaisuus.
   
 4. Warrington Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Totta, eivät ne täällä Jatkoajalla usein mitään seurantaa sykähdyttäviä ole, ja varsinkin jatkuva ja ainainen tuomareista valittaminen pilaa sitä seurantaa. Sen mitä olen Tapparan oman palstan otteluseurantaketjuja suppeasti kahlannut, niin voi sanoa ettei tuomareista valiteta läheskään yhtä paljon. Jatkoajallakin tuntuu että tiettyjen seurojen fanit ovat huomattavasti ahkerampia täyttämään nuo seurannat niillä tuomareista valitteluilla. Yleisesti ottaen tuomareista parkuminen on Suomessa(kin) tietynlainen perinne, eikä koske vain Liigaa, vaan myös esim. Mestistä. Paljon tuomarit myös antavat aihetta parkumiselle, mutta rajansa kaikella.

  Lainaus:
  Toiminnoiltaan on ehdottomasti Jatkoaikaa edellä, jatkajan käyttäliittymä ei ole kovin moderni esim. sivun päivityksen suhteen. Ulkoasultaan (makuasia) pidän Jatkoajasta enemmän, mutta käytettävyys (ei niinkään makuasia) on kieltämättä Tapparan palstalla huomattavasti parempi. Ehkä Jatkoajankin käyttöliittymän toimintoihin tulee aikanaan päivitys.

  Lainaus:
  Totta, vaikea verrata ja Tapparan oman palstan tarkoitus on hyvin erilainen.

  Lainaus:
  Tapparan omaa joukkuetta koskien on toki jonkinlaista kritiikkiä, mutta mielestäni vähäisempää kuin täällä Jatkoajalla, juuri johtuen siitä että täällä myös muiden joukkueiden fanit voivat argumentoida esim. Tapparaa koskien vaikka voimasuhteet-ketjussa. Samoin ottelu-ketjut sekä seurantaketjut mennään nimenomaan mainitsemallasi ''ei edes pyritä objektiivisuuteen'' asenteella paljolti. Ja koska Tapparan palsta on nimenomaan tarkoitettu Tapparan palstaksi, niin luonnollisesti esim. IFK:ta tai muita seuroja koskienhan siellä ei ole käytännössä mitään vastapainoa, ja kuten totesitkin niin palstojen käyttötarkoitukset tietenkin tekevät sen. Tuonne Tapparan palstalle on kai tullut täksi kaudeksi muutamia Kärppä-faneja, jotka varmaan avaavat Kärppien tilannetta ja herättävät keskustelua senkin joukkueen ympäriltä.

  Lainaus:
  Näistä syistä myös itse varmaan pysyisin Jatkoajalla, vaikka IFK-faneilla oma palsta olisikin. Jatkoaika tarjoaa myös kaltaiselleni jääkiekon suurkuluttajalle laajemman kulman seurata jääkiekkoa, itse haluan myös pysyä kartalla miten esim. muilla Liiga seuroilla tarkemmin ottaen menee, sekä muiden seurojen pelaajista täältä saa varsin hyvää tietoa. Jatkoajan seurantaketjuista maajoukkue-turnausten (MM-kisat jne.) seurannat ovat myös olleet melkoisia helmiä, kunhan suodattaa itse ne palstalle matelevat ''jää kiekkoa seuraavien'' tekstit pois esim. MM-kisojen aikaan. Myös Jatkoajan vapaa keskustelu yllättävän monipuolinen, ja enemmän olisi kirjoitettavaa sinne kuin ehtii kirjoittamaan, vapaa keskustelun ketjuissa on joskus ihan mukava käydä omien vahvuusalueiden ulkopuolella, vaikka tekee joskus itsestä hölmön näköisen, niin lähes aina sitä oppii toiselta osapuolelta jotain.
   
 5. Kukko Jäsen

  Lainaus:
  Pakko vetää omia alkukokemuksia hivenen myös taaksepäin. Co:ssa on kyllä omat selkeät etunsa muihin vastaaviin. Omat puuteensakin toki. Ei kuitenkaan aiheuta samanlaista puistatusta, mitä alkuvaiheessa. Alustan kaatuilu ja mobiili toimivuudessa on parannettavaa.
   
 6. #37 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Millaisella laitteella käytät? Itselläni ei ole alusta kaatuillut koskaan ja mobiilin toimivuus on mielestäni nimenomaan .con vahvuus.

  Perinteisen näköisiin keskustelupalstoihin tottuneelle voi vaikuttaa aluksi sekavalta, mutta sen alkuhämmennyksen läpi kannattaa taistella, sillä se ehdottomasti palkitsee. Minäkin olin aluksi vähän nihkeä tuon suhteen, mutta nyt en vaihtaisi vanhaan missään nimessä. Jatkoaika- (ja HFBoards-) käynnitkin ovat vähentyneet ihan jo siksi, että palsta on niin kankea .co:hon verrattuna.

  Jos palsta vaikuttaa sekavalta, suosittelisin aluksi käyttämään perinteistä kategoria-näkymää: Keskustelualueet - Tappara.co Siihen kun tottuu ja oppii hahmottamaan palstan rakenteen (joka on käytännössä sama kuin vanhalla palstalla), voi vähitellen siirtyä käyttämään oletusnäkymää, jossa näkyy kaikki uusimmat viestit. Samalla voi sitten hiljentää itseä kiinnostamattomat alueet.
   
 7. Kukko Jäsen

  Lainaus:
  Lähinnä ehkä toi, että koko sivusto on välillä alhaalla. Padilla toimii ok, mutta kännyllä oikean viestikohdan löytäminen on haastavaa. Esim jos 1000 viestiä. Kännyllä joutuu käyttämään hyppää nappia, kun vierityspalkki ei toimi.
   
 8. rinne Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Sasha
  Näkisin myös mobiili-käytettävyyden ehdottomana vahvuutena .co:lle. Tietenkään tuo ei täydellinen ole ja pientä viilattavaa olisi siellä täällä. Käyttökokemus ei myöskään koneen tasolle pääse, mikä lienee käytännössä mahdotonta. Verkkosivut ja -palvelut kehittyvät jatkuvasti, joten ne paranevat ajan myötä. Tuo -co:n mobiili-käytettävyys verrattuna Jatkoaikaan, mutta erityisesti verrattuna HFboardsiin on täysin eri planeetalta. Noihin muiden sivujen mobiili-versioon tuota ensisijaisesti verrata kannattaa, ei niinkään siihen pöytäkoneella saatavaan kokemukseen.

  Ei kai tuo .co alhaalla kovin usein ole? Itse en ainakaan ole huomannut ongelmia (voi toki johtua tuurista/ajoituksesta). Toki joskus tuossa siirtorajan loppupuolella hieman kävi hitaalla, mutta kävijäpiikki taisi silloin olla aika iso, joten ymmärrettävää siinä mielessä. Muuten .co ei mielestäni ole enempää nurin kuin keskiverto verkkopalvelut yleensäkään.

  Suosittelen myös tuohon .co:hon tarkemmin tutustumista sen ensi "shokin" ohitse. Rakenne on pohjimmiltaan täysin sama, kuin muillakin foorumeilla (.infossa aikanaan). Tuo käyttöliittymän erilaisuus saa tuon foorumin näyttämään monimutkaisemmalta kuin se todellisuudessa on. Pitkälti tottumiskysymys kuten uusien palvelujen kohdalla aina...
   
 9. rinne Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Sasha
  Otan oikeuden omaan käsiini, ja vastaan @karotenoidi, @Hirvonen ja @Mäntylä #18 täällä. Olettaakseni tämä ketju sopii aiheelle paremmin kuin tuo Tapparan kausiketju. Kai .co:lle ketjunkin avata voisi, mutta täällä tuosta on tähänkin asti keskusteltu, niin menköön.
  Lainaus:
  Osin samaa mieltä ja osin eri mieltä. Jatkoajassa on paljon Tappara-kirjoittajia. Tuon on viime kausina huomannut varsinkin keväisin. Muuten täällä on pääasiassa "luen, mutten kirjoita" -käyttäjiä. Säännöllisen aktiivisia kirjoittajia on mielestäni todella vähän siihen nähden, kuinka suuri seura Tappara on. Tuota muiden tuskastumistakaan en laittaisi meikäläisten toimintakulttuurin piikkiin. Ei Tapparaa noissa yleisissä ketjuissa sen enempää käsitelty ole kuin muitakaan Liigan kärkiseuroja. Keskustelu yleisellä puolella etenee aina hieman aaltoina ja joku yksittäinen tapahtuma nostaa aina yksittäisen joukkueen huomion keskipisteeseen. Varsin usein tuo suurimman huomion keräävä joukkue on toki joku joukosta Tappara, IFK tai Kärpät. Ainakin Kärpistä yleisen keskustelun aiheina on edellisten kausien aikana valitettu Tapparan tapaan. Menestyskin saattaa olla yhteinen nimittäjä, näiden tuskastuneiden purkauksien takana, ainakin osittain.

  Lainaus:
  Boldaamani kohta tuntuu olevan monille edelleen hieman hukassa oleva konsepti. Jatkoaikaa ja Tappara.co:ta voi verrata suoraan toisiinsa, mutta ei siinä mitään järkeä ole. Kyse on kahdesta erilaisesta palstasta. Mielestäni .co:ta pitäisi verrata esimerkiksi IFK:n tai Kärppien osioon Jatkoajassa, ei koko Jatkoaikaan. (Toki sillä poikkeuksella, että .co:n käsittelemät aihepiirit ovat kasvaneet yli Tapparan joukkueen ja jääkiekonkin.) Jos mietitään keskustelun tasoa tai käytäntöjä jääkiekkoa käsittelevien aiheiden kautta, niin ei tuossa juurikaan ole eroa esim. mainittuun IFK-osioon täällä Jatkoajassa. Yhden joukkueen palstalla tietynlainen "kuplassa oleminen" korostuu. Kun joukkueella menee hyvin, on kaikilla hauskaa ja keskustelu-ilmapiiri rento. Kun joukkueella menee huonosti, niin kaikki on paskaa ja osa kirjoittajista sortuu jopa henkilökohtaisuuksiin asti menemään. Niinhän se aina menee, kun keskustelun aihe herättää tunteita. Tappara.co:kin on edelleen ensisijaisesti tapparalaisten miehittämä, vaikka sinne muidenkin seurojen faneja on jäseniksi saapunut.

  Jos haluaa Tapparaa koskevaa tietoa keskustelupalstalta hakea, niin Tappara.co on edelleen oikea paikka siihen. Jos haluaa laajemmin jääkiekkoa koskevaa keskustelua seurata, niin Jatkoaika on parempi vaihtoehto. Itse olen Jatkoajan puolella lähinnä vain NHL-osion vuoksi. Aktiivinen ja päteviä kirjoittajia vähän jokaisen joukkueen suunnalla. Co:n suurin etu minulle on edelleen käytettävyys. Jatkoaika häviää käytettävyydeltään .co:lle noin 100-0 niin mobiilissa kuin tietokoneversionakin.

  Lainaus:
  Ei .co:lla yhtäkään mielipidettä kielletty ole. Aina tuolla on nähdäkseni eri mieltä saanut asioista olla. Tuolla vain odotetaan keskimäärin tietynlaista asiatyyliä käytettyyn kieleen. Vi**u sa****an huutelu ja kuinka kaikki on perseestä tosin karsitaan yleensä pois, kun itsessään nuo eivät tuo mitään lisäarvoa keskusteluun. Jos erilaisen mielipiteensä tai vahvankin kritiikin pystyy asiallisesti perustelemaan/esittämään, niin aina ne mielipiteet esillä ovat säilyneet.

  Lainaus:
  En ole moderaattori, mutta löisin vetoa, että tuota ketjua ei lukitettu sen takia, että kukaan ei pääse Rautakorpea kritisoimaan. Laittaisin rahani sille, että moderaattorit päättivät vain säästää vapaa-aikaansa jo ennakkoon moderoimalla pahimmat tunteenpurkaukset pois. Huonosti menneen pelin jälkeen kirjoittajien kynnys on matalammalla mennä spämmimään ketjut täyteen "kaikki on paskaa" -tason viestejä, jotka moderaattorit joutuvat jälkeenpäin pois keräämään, kun eivät ne keskusteluun mitään tuo kuitenkaan. Yön nukkumisen ja tunteiden tasaantumisen jälkeen sama kritiikki osataan kirjoittaa asiallisemmassa muodossa. Tuotakin palstaa kuitenkin moderoivat vapaaehtoisesti palstaa vapaa-ajallaan hoitavat henkilöt. Ihan ymmärrettävää mielestäni, että kaikkea ei haluta tehdä vaikeimman kautta.

  Asioiden pilkkominen eri ketjuihin Tappara.co:ssa on mielestäni palstan parhaita ominaisuuksia. Varsinkin aikoina, kun ei ehdi koko palstaa lukemaan. Nuo ketjut nimetään aina tietyn kaavan mukaan. Tuo toimintatapa mahdollistaa sen, että käyttäjä löytää nopeasti haluamansa tiedon, kun se on aiheeltaan tiukasti rajatussa ketjussa. Pidempien viestiketjujen selailu on noissa tilanteissa huomattavasti raskaampaa.
   
 10. karotenoidi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Canucks, PYRY
  Ei ole juuri lisättävää. Rautakorpi-ketju tosiaan suljettiin juurikin tuosta syystä. Tässä on kuitenkin koko sunnuntai, maanantai ja tiistai purkaa tuntojaan Rautakorvesta ennen seuraavaa pelipäivää ja Liiga jatkuu vasta perjantaina. Joku 40 viestiä sinne on näemmä jo tullutkin kuudessa tunnissa eikä kenelläkään ole läikkynyt yli. Taso on pysynyt korkeana, viestit ovat perusteltuja. Lauantai-ilta on erityisen haastava aika tulisille puheenaiheille, koska niin moni suomalainen tapaa olla siihen aikaan viikosta pöhnässä, mikä madaltaa itsehillintää. Keskustelu olisi ollut jotain muuta kuin nyt on ollut. Poikkeuksellinen temppu ennaltaehkäisevä sulkeminen oli enkä tiedä otetaanko tavaksi, mutta tällä kertaa ajoi asiansa.

  Ketjujaossa ehkä ironisinta on, että Tappara.con ketjujaon filosofia ja periaatteet on melko tarkasti kuvailtu ja perusteltu @Moderaattorit viestissä, joka on jokaisen joukkueosion ketjulistauksen ylimmäksi ketjuksi kiinnitetty. Ei sitä varmaankaan kukaan ole lukenut, mutta tuossa jos kiinnostaa. Jatkoajan modejen virallinen linja on vielä jonkin matkaa äärimmäisempi kuin meidän, mutta erinomaista tekstiä joka tapauksessa. Erittäin kuollutta kirjainta käytännön tasolla toki. Otsikot ovat joukkueosioissa laveita, mutta silti missä tahansa ketjussa saa jauhaa niiden ohi sivutolkulla ilman että siitä juuri koskaan seuraa mitään. Jaksoin aikanaan raportoida rönsyjä, mutta kun kävi ilmi ettei Jatkoajan modeja jaksanut vähempää kiinnostaa, lopetin. Pelikiellon uhalla, eilinen ohi otsikon mennyt vastaukseni oli itse asiassa täysin tahallinen. Meinasin siirtyä tänne, mutta kun kukaan muukaan ei viitsi, annoin mennä.

  Lisätään vielä sen verran Mark Twainia mukaillen, että huhut Tappara.co kuolemasta ovat vahvasti liioiteltuja. "ljpp" laittanut tällaisen numeerisen faktan:

  Lainaus:
   
  Viimeksi muokattu: 01.10.2017 klo 14.15