Ilmoitukset

Nimimerkki Fremont provosoi porilaiskannattajia viime lauantaina Liigan otteluseurannassa. Siitä sai palkinnoksi viikon pelikiellon.

Nimimerkki Hedonist huilaa viikon provoilustaan Kärpät-Lukko otteluketjussa.

Nimimerkki Lemieaux huilaa viikon sääntöjen 6§:n perusteella. Rikkomus löytyy HIFK:n kausiketjusta.

Nimimerkki Tuen Vety miettii viikon mitä tarkoittaa hyvän maun käsite. Tuotos löytyy Liigan erotuomarien-ketjusta.

Nimimerkki Erkka Lapanen huilaa kuukauden provoisoinnissa, joka kohdistuu taas kerran Jokerit-kannattajiin. Viesti löytyy vapaan keskustelun Väkivallanteot-ketjusta.

Syöttöpisteiden ilmaisjakelu

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Shamppoo, 24.03.2008 klo 19.11.

 1. Borre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Liigassa (aivan kuten esim. NHL:ssä) merkitään aina 2 syöttäjää ellei vastustajalla ole ollut välissä kiekko hallinnassa. Reboundit, seinäsyötöt tai vastustajan hipaisut eivät katkaise "syöttöketjua". Tässä tapauksessa kiekko ei ilmeisesti ollut kellään saipalaisella hallussa. Puustinen teki maalin ja kaksi edellistä kiekkoon koskenutta jypiläistä olivat Hytönen ja Immonen. Ihan sääntöjen mukaan tuo meni.
   
 2. Jarzki Jäsen

  Kyllähän tuo piste oli juuri niin oikein kuin voi olla. Syöttö Puustiselle maalin kulmalle, josta Puustinen pääsee parin pompun jälkeen tekemään maalin, ei pitäisi olla mitään epäselvää. Tässä tapauksessa Immonen kuitenkin oli ihan merkittävässä roolissa, jotta Puustinen pääsi maalille nousemaan. Paljon epäselvempiä tapauksiakin on tällä kaudella sattunut. Minä ainakin olen enemmän NHL:n assisted by-tulkinnan kannalla, vaikkei se aina ihan Liigan pilkunviilaussääntöjen mukaan menisikään.
   
 3. Hockey#11 Jäsen

  Lainaus:
  Pystytkö avaamaan tätä NHL:n assisted by -tulkintaa? NHL:ssä nimenomaan tulkinnalle ei jätetä yhtään tilaa vaan katsotaan vain ketkä osuu kiekkoon ennen maalia. Siellä ei tule yhtään pistettä vaikka kuinka avustaisi maalin syntymistä, jos ei osu kiekkoon.
   
 4. chubster Jäsen

  Itseäni hämää tuossa tilanteessa eniten se, että kiekkoon koskeneiden järjestys menee Immonen-Puustinen-Hytönen-Puustinen. Joteenkin kuvittelisi, että tuo Hytösen kosketus ”kumoaisi” sen ensimmäisen syötön antaneen pelaajan.
   
 5. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Sääntöjen mukaan ei kumoa ja tämä käy kyllä helposti selväksi, jos alkaa tarkalla silmällä katsomaan syöttöpisteiden jakelua. Vastaavalla tavalla niitä nimittäin jaetaan ihan jatkuvasti ja tietääkseni kaikissa merkittävissä sarjoissa Suomen ulkopuolellakin. Kotoisesta liigasta tällaisia esimerkkejä löytyy yleensä jokaiselta kierrokselta.
   
 6. MacRef Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KuPS - elä laakase, naatittaan
  Jos nyt pilkkua nussitaan, niin sääntöjen, tai ainakin IIHF:n tulkinnan, mukaan kumoaa. Mutta juuri pari sivua sitten avasin tätä asiaa ja kerroin, että meidän liiga oli yksi monista, jossa uutta tulkintaa ei otettu käyttöön.
   
 7. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Niin, no tässä nyt ei varmastikaan puhuta säännöistä, jotka eivät tätä liigaa koske? Eli sääntöjen mukaan ei kumoa. En tosiaan tiedä missä kaikkialla näin tulkitaan, mutta tietääkseni varsin yleinen tapa on kyseessä.