Ilmoitukset

Nimimerkki Jarna90 on seuraavan kuukauden pelikiellossa johtuen netiketin vastaisista viesteistä, joiden kirjoitusasu oli heikkoa. Tuoreet nimimerkit ovat moderaattoreiden erikoistarkkailussa ja kyseistä nimimerkkiä on jo huomautettu heikosta kieliasusta, mutta olemme valmiita antamaan kyseiselle kirjoittajalle vielä mahdollisuuden parantaa tapojaan.

Sen sijaan nimimerkki Kultaranne21 osoitti lyhyellä palstaurallaan sen, ettei hänellä ole annettavaa keskustelupalstalle, joten hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu sääntöjen 1§:n perusteella.

Nimimerkki scholl ei pelikieltonsa jälkeenkään ole muuttanut tapojaan, vaan on edelleen syyllistynyt jatkuviin henkilökohtaisuuksiin. Tämän vuoksi kurinpitoryhmä on päättänyt antaa hänelle kolmen kuukauden pelikiellon.

Nimimerkki Klassinen sentteri ei osannut käyttäytyä otteluseurannassa, vaan syyllistyi henkilökohtaiseen hyökkäykseen, provosointiin ja jatkuvaan kirosanojen viljelyyn. Tämän vuoksi annamme hänelle viikon pelikiellon.

Nimimerkki Chickendinner syyllistyi Ässät-osiossa jatkuviin henkilökohtaisiin hyökkäyksiin ja offtopiciin ja hänelle on annettu näistä viesteistä kuukauden pelikielto. Kyseinen nimimerkki oli juuri hetki sitten pelikiellossa samasta asiasta, joten se vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Sveitsin pääsarja – National League

Viestiketju osiossa 'Muut ulkomaalaiset sarjat' , aloittajana HN, 01.09.2005 klo 07.19.

 1. matskulainen Jäsen

 2. Falcon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Voi Voi

  Raimon kuuma temperamentti keittää sen verran yli, ettei mikään seura kohta enää uskalla häntä palkata. Ammattitaito on muuten kyllä kova, mutta henkilöjohtaminen on surkeaa.
   
 3. Hemingway Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sapko
  Lainaus:
  Miten minulla on käsitys, että Summanen olisi vähän rauhoittunut syksyn kahinan jälkeen, mutta tulokset ovat olleet huonoja. Turpiin on tullut oikein olan takaa.
   
 4. matskulainen Jäsen

  Lainaus:
  Ei 10 tappiota yhdessätoista viime pelissä ole kauhean kova lisäys ansioluetteloon ja jotenkin kyllä tätä osasi odottaa jo silloin kun pelaajat alkoivat kapinoimaan Summasta vastaan. Saa nähdä mitä tulevaisuus tarjoaa, kovin montaa tilaisuutta tuskin enää tulee.
   
 5. Hansel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HAUKAT,Jokerit
  Eikös Raimolla pitänyt olla helvetin kova pelikirja..heheh
   
 6. Carlos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  On sillä, Rami ei vaan ymmärrä että ko. kirja pitäisi luetuttaa pelaajilla, ei heittää sillä niitä päähän.

  Sinänsä muuten hauskaa että silloin "pelaajien lakon" aikaan, Rappi oli hyvässä vireessä ja hyvissä asetelmissa. Sitten kun tuli ohje olla "kiltti", on kurssi ollut laskeva. Eli en tiedä oliko kyseessä tahallinen peffan näyttö Ramilta, vai onko vaan niin että psykomainen kauhu pitää pelaajat hereillä sen verran että heikompikin pelikirja toimii.
   
 7. Chivas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Piti eilen kirjoittamani, että kauankohan kestää kunnes Sihvonen ennättää puolustelemaan Summasta. Harmi etten kirjoittanut heti, koska eihän siinä kauaa taaskaan kestänyt:

  http://www.urheilulehti.fi/jaakiekko/sihvonen-potkut-eivat-muuta-summasen-statusta.

  Sinällään hauskaa, että vaikka Sihvoselle 'peli näyttää kaiken' ja artikkelissa Sihvonen sanoo, että: "en ole nähnyt joukkueelta tänä syksynä yhtään ainutta peliä". Niin loppukateetti on:

  "Summanen on taatusti yhä edelleen yksi maailman parhaista jääkiekkovalmentajista."

  Joku voisi kysyä, että mihinkäs kaavaan tämä yhtälö perustuu?
   
 8. Juhaht Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kuvailemattomat linkit
  Summanen on Summanen. Hesari kirjoittaa näin:

  Lainaus:
  http://www.hs.fi/urheilu/artikkeli/...austalla+oli+valmentajan+käytös/1135251192340
   
 9. Tuke Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Tuosta hesarin viimeisimmästä jutusta vielä. Mitähän se joukkuueen lääkäri on tehnyt väärin kun Summasen on pitänyt antaa sille "palautetta"? Tunnejohtamisen aatelia.

  Ehkä Suomen liitto voi vielä palkata Summasen kuitenkin kehittämään joukkuehenkeä esim. olympialaisiin.
   
 10. Pascal Lemoix Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Jos kerran Sihvosenkin mielestä valmentaja kehittyy tai taantuu, niin miksei hän näe, kumpaan suuntaan Summanen on menossa. Jortikallakin meni useampi vuosi mököttäessä, kun pelaajat ja tomittajat ja tuomarit olivat ihan tyhmiä. Nyt on ilmeisesti jotakin kehityksen kohdetta löytynyt omastakin toiminnasta ja hyvä niin.

  Jos raivonpuuskat ovat Summasen suurin ongelma, niin eikö Summasen kannattaisi joku "Anger Management" -kurssi käydä näin alkuun.
   
 11. Wicked Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, LAK, Helsinki REDS
  Onko tietoa löytyykö streameja josta katsoa otteluita suomesta ?
   
 12. Hanson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, alasarjat.
  Sveitsin liigan talviklassikko pelattiin Genevessä ; Geneve Servette - Lausanne 0-1 ja. Voittomaalin teki suomalaisillekin tuttu itävaltalainen Oliver Setzinger.
  Yleisöä oli paikalla 29500.
   
 13. Zborik_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko
  Matthew Lombardi on tehnyt Genève-Servetten kanssa kaksivuotisen sopimuksen, joka sisältää vielä option kaudesta 2016-17. Yli 500 NHL-ottelua pelannnut Lombardi on kärsinyt urallaan paljon loukkaantumisista, mutta pelaa hyvää kautta Sveitsissä ja on tehnyt 40 ottelussa tehot 16+17. Myös Spengler Cupissa Lombardi oli erittäin tehokas tekemällä kolmessa ottelussa pisteet 4+4.

  Tiedot sopimuksesta Eliteprospectsissa
   
 14. Nummelin Jäsen

  Guy Boucher, 42 on SC Bernin uusi päävalmentaja.Lars Leuenberger joka nimitettiin väliaikaiseksi päävalmentajaksi Antti Törmäsen tilalle palaa takaisin alkuperäiseen rooliin kakkosvalmentajaksi.

  Bern on pudonnut playoff viivan alle sijalle 9 kun sillä on kuusi runkosarjan ottelua pelaamatta joten Bernissä havahduttiin että jotain pitäisi tehdä jälleen.Uusi valmentaja antaa työnäytteensä perjantaina kun Ambri Piotta saapuu vieraaksi Post Finance Areenalle.

  Lyhyt haastattelunpätkä alla.

  SCB Eishockey AG :: Meldung
   
 15. Tartu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, KHL
  Nettistriimi

  Onkohan olemassa nettistriimiä, josta Sveitsin liigan otteluita voisi vilkuilla, kun sarja alkaa?

  Selostuskielellä ei juurikaan ole väliä.
   
 16. Porvoon Kärppä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Liippaa vähän aiheesta, vähän aiheen vierestä, mutta missä Sveitsiläiset oikein asuvat? Maan allako? Tällainen ihmettely heräsi kun jostakin iski silmään että Sveitsin liigassa on euroopan kovin yleisökeskiarvo. Tästä lähdin selvittämään että kuinka isoja halleja siellä on ja kuinka isoissa kaupungeissa seurat ovat. Sveitsi maana kun ei ole itselleni oikeastaan mitenkään tuttu.

  Wikipediasta bongasin että Sveitsissä on yli 8 miljoonaa asukasta, hieman enemmän kuin kuvittelin. Pinta-alaltaanhan tuo on pikku pläntti (vaikkapa Suomeen verrattuna) ja siitäkin suurin osa on lähes asumiskelvotonta vuoristoa. Äkikseltään voisi siis kuvitella että asuminen on keskittynyt suuriin kaupunkeihin (mihin viittaa myös isot yleisömäärät). Noh, näinkään ei ilmeisesti ole sillä maan asukasluvultaan suurin kaupunki on Zürich, hieman vajaa 400 000 asukasta ja sen jälkeen 4-5 isointa ovat tuollaisia about Oulun kokoisia tai pienempää. Koko maassa on yhteensä 6 kpl yli 100 000 asukkaan kaupunkeja. Näissä asukkaita yhteensä reilu miljoona henkeä. Missä helvetissä ne loput 7 miljoonaa sveitsiläistä asuvat?

  Ja mistä perkeleestä ne repii yleisönsä? Zug, Kloten, Davos, Fribourg, Ambri-Biotta noin esimerkkinä ovat parin kymmenen tuhannen asukkaan tuppukylistä mutta vetävät yleisöä keskimäärin 5000-6000 katsojaa per peli? Sokerina pohjalla tietysti SC Bern. 125 000 asukasta ja yleisökeskiarvo päälle 16 tonnin. Zurichin, Geneven ja vaikkapa Lausannen yleisökeskiarvot taas ovat suurin piirtein linjassa kaupungin kokoon vs. muut euroopan kiekkosarjat.

  Onko sitten niin että Sveitsi on täynnä ja vieri vieressä jotain 10000-20000 asukkaan kuntia? Pakko kai olla, ei tuolle muutakaan selitystä ole.
   
 17. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Wikipediaankin tuo maa on kantoneihin paloteltu, että sinne vaan tutkimaan. Sieltä pääsee myös ilmeisesti kantoneihin sisään tutkimaan, minkä verran kuntia niiden sisällä on.
   
 18. Carlos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Juu, se on juuri näin. Maa on täynnä muutaman tuhannen asukkaan pikkutaajamia, poislukien juurikin se mainitsemasi vuoristo. Sen lisäksi isot seurat kuten Bern omaa faneja ympäri maan, ihan itäpuolen maalaiskyliä myöden. Ja mistä tahansa Sveitsin kolkasta voi teoriassa ajaa illaksi Berniin peliä katsomaan ja vielä takaisinkin.

  Toinen vaikuttava asia on varmastikin sveitsiläisten karnevaalihenkisyys. Mitkä tahansa kylän kissanristiäiset on aina iso juttu, kun tuppukylään tulee tivoli tai sirkus on sinne kaikkien pakko mennä. Koulutkin voivat olla silloin kiinni että varmasti kaikki pääsevät.

  Jos paikkakunnalla on kiekkojoukkue (tai fudisjoukkue), se on koko kylän ylpeys - ylipäätänsä muutenkin sveitsiläiset ovat äärimmäisiä nurkkapatriootteja. Ja siihen kylän omaan urheiluseuraan vaikuttaa vielä se että joka toisen perheen lapsi pelaa ko. seuran junnuissa, joka toisen perheen toinen vanhempi on seuran entinen pelaaja, enot, veljet, siskot, kummit ja kaimat ovat tavalla tai toisella mukana seuran toiminnassa. Sen takia jo pelkästään jossain a-junnujen runkosarjapelissä on useita satoja katsojia, kentällä on 25+25 vahvuiset joukkueet ja kaikkien vanhemmat, tyttöystävät, sedät, kaverit, ja muut seuran toimihenkilöt. Siihen päälle sitten ns. normaalikatsojat, scoutit ja niin edelleen.

  Tässä kaikessa on valtava määrä hyviä ja huonoja puolia. Mutta pääasia ainakin että ilmapiiri on urheilulle myönteinen.
   
 19. Johnnie Jäsen

  Perttu Lindgrenillä menee lujaa Sveitsissä, tähän mennessä 29 peliin on syntynyt tehot 14+26, jotka oikeuttavat koko liigan pistepörssin piikkipaikkaan. Viimeiseen kahteen otteluun Perttu on tekaissut seitsemän pistettä. Jakaa myös maalipörssin neljättä sijaa muuan Auston Matthewsin kanssa, joka tosin oli välissä kahdeksan peliä sivussa.
   
 20. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes
  Lindgrenillä tosiaan ollut loistava kausi toistaiseksi Sveitsissä. Harmi, että sopimus jatkuu vielä ensi kauden ajan. KHL:ssä olisi varmasti ollut ottajia tämän kauden jälkeen.

  Martin Reway on muuten aloittanut Fribourgissa kohtuu hyvin, kun 7 ottelussa on syntynyt 12 tehopistettä.
   
 21. erku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Aika mielenkiintoista, että Perttua ei ole valittu tämän syksyn maajoukkueturnauksiin. Nyt Moskovassa sen sijaan viilettää Ilari Filppula. Vaikeaa ymmärtää, miksi valita Filppula ennen Lindgreniä.

  Toki onhan sekin mahdollista, että Kojo on halunnut Lindgrenin, mutta tämä on kieltäytynyt kutsusta.
   
 22. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Lainaus:
  Mitä sitten? Sveitsissä on mukava pelata ja tuskin palkkakaan huono on.

  Kun tsekkasi NLA:n pistepörssiä niin onhan tuolla aivan uskomattoman kovia pelimiehiä paljon! Lindgrenin lisäksi löytyy mm. nimiä Pierre-Marc Bouchard, Conacher, Immonen, Kolarik, Brunner, D'Agostini, Salminen, Matthews ja monta monta muutakin.
   
 23. eki likanen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Kävin viime viikonloppuna Bernin lätkäpyhätössä haistelemassa playoff-tuulia.

  Yleisessä tiedossa kai onkin jo, että molemmat SC Bernin suomalaisvahvistukset ovat telakalla. Kousalla on lonkkaleikkausta pukannut ja Bergenheim oli ilmeisesti saanut aivotärähdyksen jo jokin aika sitten.

  Seurasin Bernin tuhkimotarinaa ennen vierailuani kyseiseen pikkukaupunkiin sikäli suurella mielenkiinnolla, että en kyllä uskonut siellä enää pelien jatkuvan tässä vaiheessa kevättä, mutta mitä vielä. Kovaa menee. Sarja Davosiakin vastaan on jo 2-0, joten kuuden pelin playoff-voittoputkessa kiitävät.

  Ihmettelenkin nyt sitä, että enkö oikeasti voi seurata Sveitsin ulkopuolelta pelejä livenä mistään netistä? Eikö NLA:n pelejä streamata missään Sveitsin ulkopuolelle tms? Luulisi onnistuvan, mutta en kyllä ole mistään mitään tapaa katsoa pelejä löytänyt.
   
 24. Mr.Fox Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS respektit: HIFK ja Ässät
  Lainaus:
  Hemmetin hankalaa on!

  Yksi syy lienee se, että jopa yksittäisten matsien osto on erittäin helppoa sekä riittävän edullista. Muistaakseni kolmisen vuotta sitten (kaudella 2012-13) yksittäisen runkosarjamatsin hinta hemmetin hyvällä kuvanlaadulla ja todella asiallisilla studio-osuuksilla oli 3CHF ja pleijarimatsin 5CHF. Ei siinä paljoa ole tarvetta kenelläkään striimailla.
   
 25. eki likanen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Joo, no siis striimailisin ihan laillisestikin jonkin pelin jos Swisscom vain antaisi, mutta sivu ei jostain syystä koneellani toimi vaikka Sveitsiläisen VPN-palvelimen kautta sinne menenkin. Myös jostain luin että järjestelmän käyttö tarvitsee sveitsiläisen puhelinnumeron, joten varmaan jää kyllä siis väliin tuota kautta katsominen.