Ilmoitukset

Nimimerkki Jarna90 on seuraavan kuukauden pelikiellossa johtuen netiketin vastaisista viesteistä, joiden kirjoitusasu oli heikkoa. Tuoreet nimimerkit ovat moderaattoreiden erikoistarkkailussa ja kyseistä nimimerkkiä on jo huomautettu heikosta kieliasusta, mutta olemme valmiita antamaan kyseiselle kirjoittajalle vielä mahdollisuuden parantaa tapojaan.

Sen sijaan nimimerkki Kultaranne21 osoitti lyhyellä palstaurallaan sen, ettei hänellä ole annettavaa keskustelupalstalle, joten hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu sääntöjen 1§:n perusteella.

Nimimerkki scholl ei pelikieltonsa jälkeenkään ole muuttanut tapojaan, vaan on edelleen syyllistynyt jatkuviin henkilökohtaisuuksiin. Tämän vuoksi kurinpitoryhmä on päättänyt antaa hänelle kolmen kuukauden pelikiellon.

Nimimerkki Klassinen sentteri ei osannut käyttäytyä otteluseurannassa, vaan syyllistyi henkilökohtaiseen hyökkäykseen, provosointiin ja jatkuvaan kirosanojen viljelyyn. Tämän vuoksi annamme hänelle viikon pelikiellon.

Nimimerkki Chickendinner syyllistyi Ässät-osiossa jatkuviin henkilökohtaisiin hyökkäyksiin ja offtopiciin ja hänelle on annettu näistä viesteistä kuukauden pelikielto. Kyseinen nimimerkki oli juuri hetki sitten pelikiellossa samasta asiasta, joten se vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Suljettu Osasto ja sen kohtalo

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana Moderaattorit, 18.07.2003 klo 09.56.

Viestiketjun status:
Viestiketju on suljettu.
 1. Moderaattorit Jäsen

  Suljettu osasto on elänyt Jatkoajassa vuoden 2002 alusta lukien. SO:n tarkoitus oli, että osastolle hyväksytyt palstalaiset olisivat voineet kirjoitella omaan, rauhalliseen tahtiin eri asioista. Kirjoitukset olisivat olleet ehkä enemmän mielenkiintoisia pohdintoja ja tarkempia analyyseja kuin pieniä juttuja normaalipalstoilla.
  Muilla Jatkoajan palstoilla kirjoitusten tahti on hyvin tiivis, joten SO olisi ollut vastapaino niille omalla väljällä tavallaan.

  Osasto ei kuitenkaan täyttänyt sitä tarkoitusta, mitä varten se perustettiin. Kirjoituksia SO:lle tuli hyvin vähän, ja Osasto kuivettui ajan myötä.
  Moderaattorit päättivät kokouksessaan sulkea Suljetun Osaston lähitulevaisuudessa, viimeistään liigakauden alkuun mennessä.
  Tilalle voidaan mahdollisesti perustaa joku toinen osio.
  Sen takia käännymmekin teidän palstalaisten puoleen.

  Mitä Jatkoajasta puuttuu?
  Mitä ehdottaisitte Suljetun Osaston tilalle?

  Ehdotuksia voi kirjoitella tähän ketjuun elokuun loppuun asti.
  Moderaattorit tekevät päätöksen syyskuun puolella.

  Kesäterveisin,
  Moderaattorit-tiimi
   
 2. Sistis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Oma ehdotukseni olisi esimerkiksi 'Äänestykset ja kilpailut'-osio. Helpottaisi visailijoita, kun ei tarvitsisi selata pitkää Vapaan Keskustelun listaa parin päivän netittä olon jäljiltä tarkastaakseen, onko uutta trivian osaa tullut vai nou.

  Samalla äänestykset voitaisiin ohjata tuonne - niitäkään ei nyt loppupelissä tule niin paljoa. Lisäksi mielenkiintoisetkin äänestykset saattavat helposti häipyä unholaan, kun suurin osa kävijöistä ei perustele mielipiteitään ollenkaan, t.s. ei kirjoita ketjuun, t.s. eivät nosta ketjua ylös.
   
 3. Nikke Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues
  Samaa mieltä Sistiksen kanssa. Vaikka itse suht ahkerasti osallistun näihin kilpailuihin niin olisi tosiaan helpompaa jos ne olisivat omassa osiossaan.
   
 4. Skeletor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, urheilullisesti avoin sarja
  Mun mielestä muulle urheilulle saisi perustaa oman osaston. Tiedä sitten sopisiko se kiekkoaiheiselle palstalle...
   
 5. korkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Jyrkit
  Tässä kolme mielipidettäni... Kaksi niistä onkin tullut jo aiemmin muiden kirjoittajien toimesta.

  - Muu jääkiekkoaiheinen keskustelu, elikkä varusteet, lätkäkortit, videot yms. tällaiset jotka hautautuvat vapaalla massan joukkoon. Tälle palstalle voisi siirtää myös osto- ja myyntiketjun...
  - Visailuille ja äänestyksille oma palsta
  - Muiden urheilulajien keskusteluille oma palsta

  Softa antaa varmasti mahdollisuuden tähän...
   
 6. Murmeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Vancouver Canucks
 7. vision Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Samaa mieltä minäkin, eli äänestyksille ja visailuille oma osio. Helpottaa heidänkin elämää, jotka eivät niihin osallistu. Jatkossa ei tarvitisi selailla niin montaa uutta ketjua niiden ollessa toisessa osiossa.
   
 8. Rixa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Jup.Toi äänestys/kilpailuosasto ois kätevä. Ite osallistun aikas lailla äänestyksiin, mutta en läheskään aina jaksa/löydä sopivaa kommentoitavaa.
   
 9. msg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sopimustekninen verovelka
  Saahan sitä osastoja laitella vaikka kuinka, mutta kun käyttää tuota uudet viestit nappulaa, niin ne kaikki ovat kuitenkin ruudulla.
  Jos taas selaa aiheittain niin saattaapa jäädä jotain näkemättä.
  Ei ole helppoa tämäkään...
   
 10. punaiset_lasit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Ari Gold
  Olen myös oman kilpailut/äänestys osion kannalla. Itse osallistun n. 1/10 kilpailusta ja äänetyksistä ja loppuosa ei kiinnosta pätkääkään. Olisi siis tosi mukava, että vapaan keskustelun täyttävät äänestykset ja kilpailut olisivat omalla osastollaan, näyttävät kuitenkin olevan suosittuja ja niille on oma tilauksensa.
   
 11. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Minullekin sopii ihan hyvin tuollainen Evertonin leikkinurkkaus -tyyppinen ratkaisu. Tosin sekaannuksia esimerkiksi selvien ilman äänestystä olevien gallup-ketjujen oikeasta sijaintipaikasta ei varmastikaan pystytä välttämään. Ja innokkaat palstapoliisit saavat työtä...

  Oma osasto muulle urheilulle puolustaa kyllä sekin paikkaansa. Aiheesta kirjoitetaan kuitenkin todella paljon, ja sama ketju saattaa olla käytössä koko kauden ajan. Aktiiviset keskustelijat toki muistavat kyseisen ketjun olemassaolon, mutta piipahtaja tuskin osaa alkaa joka kerta kaivelemaan josko Brasilialaisesta uppopalloliigasta löytyisi jo valmiiksi ketju. Suoraan suljetun osaston paikalle tuonne alas ei tällainen ketju kuitenkaan loikein soveltuisi, vaan sen pitäisi olla ennemmin vapaan keskustelun rinnalla. Älynystyröistään tunnetut visailijat ja kisailijat kyllä löytävät oman kehänsä tuolta alhaaltakin.


  EDIT: Laskinpa tuossa kahden ensimmäisen sivun aihepiirejä. Todellista vapaata keskustelua harrastetaan pikakategorioinnin mukaan 28 ketjussa. Varsinaisista aihepiireistä esille pomppaavat seuraavaksi muu urheilu (12) sekä musiikki (10). Kisoja ja äänestyksiä on ekalla sivulla kumpaakin vain yksi, yhteensä molempia on viisi.

  Oma osasto visoille kuulostaa silti hyvältä idealta, koska silloin ne eivät haittaisi niistä piittaamattomia eikä topicceja tarvitsisi turvautua nostelemaan. Kuitenkin jos vapaan ketjutulvaa halutaan hillitä, olisi syytä miettiä muun urheilun sekä myös musiikin erottamista omaan lokeroonsa.
   
  Viimeksi muokattu: 18.07.2003 klo 16.51
 12. Ghost Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Pittsburgh Penguins
  Minä kannatan myös äänestys- ja kilpailuosiota, jotta ne saadaan erikseen. Helpompi etsiä visailuketjuja kun ne ovat erillään. Tämän jälkeen vapaassa lienee sen verran paljon enemmän tilaa, että muu urheilu soljuu siellä varsin kätevästi.
   
 13. Paitselo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
  Predatorkin tahtoo Evertonin tavoin sinne tietokilpailujen leikkinurkkaan. Minun nurkkaukseni tosin eristetään miinakentällä ja liikkeeseen/lämpöön reagoivilla automaattisilla gatling-miniguneilla... kyllä sinne varmaan kuitenkin joku läpi pääsee ovelle kolkuttamaan. Toimistoni on heti siinä portin vieressä, pallomerestä oikealle.
   
 14. Sistis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Elä saatana omi sitä ihan kokonaan itsellesi. Olen sitä minäkin tehnyt visailuja aikas paljon. Ainakin Jatkoaika- ja Suomirock-trivioita....

  Tahtoo kanssa kunniaa.
   
 15. Stonecold Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Kannattaisin seuraavia SO:n (joka valitettavasti ei ole ottanut tulta allensa) tilalle:

  - Muu urheilu ja musiikki

  Kaikki keskustelu muuhun urheiluun, kuin jääkiekkoon liittyen tänne. Samoin musiikkia koskevat aiheet - musa ja urheilu sopinevat monien yhtäläisyyksiensä kautta samaan osioon.

  - Visailut ja äänestykset

  Everton, Predator, Sistis yms. visailuttajat tänne, äänestykset sopinevat niiden kanssa samaan karsinaan.

  Huomioisin myöskin mahdolliset vapaaliitoa sisältävät, enemmän tai vähemmän vakavissaan tai huumorilla kirjoitetut pakinat, tarinat sun muut tässä yhteydessä ja osoittaisin paikan niille tänne. Ei kait meillä ole varaa menettää jatkossa Predatorin kaltaisen kynäilijän tuotoksia vain sen takia, että sopivaa ja yhteisesti hyväksyttyä (tai ylläpidon hyväksymää) paikkaa niille ei pystytä löytämään. Toki tämä koskisi kaikkia niitä kirjoittajia, joilla yläkerran hihna sauhuaa siihen malliin, että tarinaa syntyy?
   
 16. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Ja enkös mää ole niistä melkeistä kaikkiin osallistunut? Eli _ainakin_ Evertonin leikkinurkka on silloin kyseessä... Mutta yksin ei ole kiva leikkiä. Eli jos ja kun uusi osio avataan, niin ei muuta kuin ankaraa kyselytulvaa vaan. Predatorhan jo oman toimistotilansa varasi, ota sää seuraavaksi, mulle kelpaa se nurkka mikä jäljelle jää.
   
 17. Schwalbe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Ehdotan Jatkoaikaan vastaavaa palstaa kuin FF:n sivuilta löytyy; eli tässä tapauksessa osio voisi olla nimeltään "Lätkäkuvia". Sinne käyttäjät voisivat halutessaan laittaa (enemmän) tai VÄHEMMÄN jääkiekkoaiheisia kuvia. Kyseinen palsta on FF:n ehdottomasti parasta antia, kannattaa tsekata...
   
 18. finnishninja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Gunnilse IF
  En näe äänestyksiä minään ongelmana, tai suurena huokuttimena palstalla, joten en ole oman sivun kannalla niille - päinvastoin! Minusta äänestykset antavat palstalla muiden juttujen seassa monipuolisuutta.

  Sen sijaan oma osasto musiikille voisi olla kehittelyn arvoinen juttu!
   
 19. vlad Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vladimir Konstantinov.
  Lainaus:
  Saatiinpahan tämäkin näytös vihdoin ja viimein päätökseen, vuorossa seuraavaksi toinen näytös - ehkäpä hivenen paremmalla menestyksellä vaikkapa äänestys & triviaosion myötä.

  vlad#16.
   
 20. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Re: Re: Suljettu Osasto ja sen kohtalo

  Lainaus:
  Tarviiko sitä sitten sanoa enää ääneen, mutta olihan tuo SO pahinta tuubaa mitä on kuultu vuosikymmeniin - yht'äkkiä jaetaan käyttäjät valkoisiin ja neekereihin.

  Itse olen tyytyväinen nykytilaan. En osallistu trivioihin enkä juuri äänestyksiinkään. Nehän erottaa helposti otsikosta, jätän ne vain klikkaamatta.

  Vapaassa keskustelussa tosiaan on kovaa tungosta, kuten sistis sanoi, niin pari päivää netittä ja johan alkaa salapoliisityö mihin ketjut ovatkaan kadonneet.

  Syy tähän on kuitenkin aivan selvä, Jatkoajan huikea suosio. Jos aletaan liikaa jaottelemaan, niin käyttäjäparat menevät aivan sekaisin, että mihinkäs tämä ketju nyt kuuluukaan. Yksi ketju saattaa myös käsitellä asioita laajemmaltikin, ehkä sitä ei voi kategorioida ollenkaan. Siitä on seurauksena se, että Jatkiksen poliisikäyttäjät (ei siis Moderaattorit) alkavat huudella, että mitä huormaa sä idiootti teet, ei tää ketju tänne kuulu.

  En ole ihan varma onko "jatkakaa samaan malliin" muutosehdotus, mutta tässä tapauksessa se saattaa olla.

  EDIT: typo
   
  Viimeksi muokattu: 19.07.2003 klo 00.25
 21. vlad Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vladimir Konstantinov.
  Lainaus:
  Ei ehkäpä tarvitsisi mutta houkutus oli aivan liian suuri..

  vlad#16.
   
 22. Senior Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Miksi?
   
 23. vlad Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vladimir Konstantinov.
  Lainaus:
  Siksi koska muistan SO'sta taitetun peistä likipitäen niin kauan kuin itse olen palstalle kirjoittanut ja samalla olen ollut itsekin seuraamassa kuinka SO on ikävä kyllä kuihtunut lähes olemattomiin. Eikä modejen suorittama epämääräinen "tekohengitys" ole mielestäni ollut laisinkaan perusteltua. Konkreettiset muutokset SO'n pelastamiseksi olivat liki olemattomat joten oli parempi kuopata se ja astua eteenpäin kuin jatkaa tuloksetonta puuhastelua. Minähän en sanonut SO'a tuubaksi vaan totesin seuraavaa "Saatiinpahan tämäkin näytös vihdoin ja viimein päätökseen...". Tämän itsestäänselvyyden olisin ehkäpä voinut jättää lausumatta mutta inhimillinen se minäkin olen enkä siis kyennyt pitämään näppejäni kurissa - siksi siis viesti alunperin. En tarkoittanut viestin sarkastista sävyä vittuiluna mutta ilm. se sellaisena ymmärrettiin. Oliko viestini jollain tapaa loukkaava kun haluat tietää "miksi"?

  vlad#16.
   
 24. Senior Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Ei ollut loukkaava. Olin vain utelias.
   
 25. theref Jäsen

  Re: Re: Re: Suljettu Osasto ja sen kohtalo

  Lainaus:
  Tällainen kommentti ja varsinkin sen esilletuominen varmasti helpotti oloasi jonkin verran? Pääsit sanomaan sen, mitä ota olet viime kuukaudet, kaiketi koko SO:n olemassaolon ajan pitänyt sisälläsi kaikin mahdollisin keinoin.

  Eikös tämä tuossa ketjunavauksessakin myönnetty? Kaikille tapahtuu virhearviointeja, tällä tapauksessa SO oli se virhearvio. Nyt sitä halutaan alkaa korjaamaan ja kirjoittajilta pyydetään omia ehdotuksia uuden palstan sisällöksi. Sitten tulee se tyytyväinen kommentti: "Minähän sanoin alusta lähtien että SO on tuubaa ja ei tule onnistumaan koska ihmiset luokitellaan niin ja näin."

  Kyllä, tässä ketjussa on onkin jo ehdotettu tuon palstan muuttamista äänestys- ja kilpailuketjuksi ja itsekin saattaisin olla niiden kannalla. Tämä muutos mahdollistaisi sen, että vapaa keskustelun puolella keskustelua voitaisiin "vapauttaa" ja todellakin sallia sen mennä enemmän "höntsäilyn" puolelle. Aina ei välttämättä tarvitsisi olla asiaakaan kun kirjoittaa?
   
Viestiketjun status:
Viestiketju on suljettu.