Stanley Cup Finals 2014: Los Angeles Kings (6.) – New York Rangers (5.)

  • 39 448
  • 113

Callahan #24

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Eiköhän aika ole jo tämäkin ketju avata, täällä tuskin pysytään housuissa, ja vielä pitäisi jaksaa odottaa yli päivän kiekon putoamiseen.

Kingsillä tosiaan 4:n pisteen turvin kotietu finaaliin. Kingsillä takana kolme seitsemän pelin sarjaa ja Rangersillä kaksi. Pitkät pudotuspelit molemmille takana, ja varmasti alkaa jo jalka painaa, mutta adrenaliinin voimalla painetaan.

Los Angeles lähtee sarjaan kaikkien analyysien/kiekkotietäjien mukaan jopa melkoisen selkeänä ennakkosuosikkina. Rangersillä onkin kova työ tehtävänään pysäyttääkseen Kingsin kaksi ensimmäistä ketjua. Pisteitä heille on ropissut todella kovalla tahdilla. Ykköspari McDonagh - Girardi saakin vastaansa Kopitarin ykkösvitjan ja Staal - Strålman vastaavasti Carterin johtamat 70:set.

Maalissa kohtaavat ehkä liigan eliittiin kuuluvat maalivahdit, ja joidenkin mielestä jopa liigan kaksi parasta. Lundqvist on pelannut Conn Smythe -kandidaatin arvoisen kevään, jos Rangers yltää aina mestaruuteen tuleekin hän mitä suurimmalla todennäköisyydellä tuon palkinnon voittamaan.
Quick ei numeroiden puolesta ole aivan King Henrikin tasolla, mutta on silti ottanut ne kaikki tärkeimmät kopit, ja niillä antanut joukkueelleen myös mahdollisuuden edetä aina finaaleihin asti.

Yhtäkaikki vastus tulee Rangersille olemaan todella kova, mutta tässä vaiheessa kautta ei voi kuin uskoa että se oma joukkue vielä tuon urheilun kauneimman pokaalin tulee nostamaan taivaisiin.

Loppuun vielä muutamat pelaajat yllämainittujen lisäksi joita tullaan varmasti seuraamaan, ja joiden peliesitykset nousevat todella suureen rooliin.

Drew Doughty: Liigan yksi tämän hetken parhaista puolustajista, pudotuspelien suurimpia onnistujia, jollei suurin. Pelaa isoja minuutteja kuninkaiden takalinjoilla. "Beastmoden" saavuttaessaan pystyy esityksillään ratkomaan otteluita joukkueensa eduksi.

Rick Nash: Pisteiden valossa pudotuspelit eivät ole kulkeneet odotusten mukaan. On kuitenkin pelannut erittäin hyvää lätkää kaukalon molempiin suuntiin, ja on Rangersin laukaisutilaston kärkinimi. Heräämisen merkkejä nähtiin Habs -sarjassa. Maali tai kaksi avausotteluun ja SlickRick voi myöskin saavuttaa tason, jolloin hänet on hyvin vaikea ellei jopa mahdoton pysäyttää.

Justin Williams: Tehotilaston kärkinimi pudotuspeleissä. Ratkaisija, paikan saadessaan upottaa jatkoaikamaalin Lundqvistin taakse. Nousee aina isoilla hetkillä parrasvaloihin, kädet eivät tärise viimeistelyissa tällä konkarilla.

Brian Boyle: Rangersin alivoima- ja viisikkopuolustamisen avainpelaaja. Isokokoinen hyökkääjä tulee ottamaan tärkeitä puolustuspään aloituksia. Boyle tulee pelaamaan isoja minuutteja alivoimalla, ja varmasti hänen tehtäväkseen tule myös päästä Doughtyn ihon alle, sekä henkisesti että fyysisesti.

Darryl Sutter / Alain Vigneault: Kokeneet valmentajat kohtaavat finaalissa. Ovat valmentaneet useasti toisiaan vastaan, erityisesti Vigneaultin ollessa Canucksin peräsimessä. Sutterilla ollut etu aiemmissa kohtaamisissa, onko AV löytänyt pelikirjastaan jotain mihin Sutter ei pysty vastaamaan?


Onnea Kings -faneille sarjaan, toivottavasti saadaan pitkä ja finaalien arvoinen sarja.

LGR!
 

SuperKakke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK ja New York Rangers
Pian se alkaa tosiaan!

Kauan ovat Rangers-fanit tätä finaalia odottaneet. Liki kaksi vuosikymmentä mennyt välissä aikaa.

Huvittavasti allekirjoittanut sanoi tammikuussa New Yorkissa: "Viimeksi kun oli yhtä kylmä talvi kuin nyt oli vuosi 1994. Tuolloin Rangers vei Stanley Cupin. Tänä vuonna tämä siis lupailee samaa."
Taikauskoa tai ei, nyt olemme tilanteessa jossa ollaan erittäin lähellä toteuttaa tuo unelma.

Molemmat joukkueet ovat taistelleet pitkän tien finaaliin. Los Angeles Kings on pelannut maksimaalisen määrän otteluita (21) ja vastaavasti New York Rangers on kamppaillut 20:nen ottelun verran päästäkseen finaaliin.
Helppo ei ole kummankaan tie siis ollut.

Los Angeles Kings sekä New York Rangers eivät ole kovin tuttuja joukkueita toisilleen. Runkosarja kohtaamisia on aivan muutama sekä muistaakseni viimeisin Playoff-kohtaaminen on vuodelta 1981.
Tämän takia odotankin erittäin mielenkiintoista sarjaa kun molemmilla vähemmän kokemusta toisistaan.
Sarjan voisi tiivistää muutamaan seikkaan:

1. New York Rangersin luistelunopeus vs. Los Angeles Kingsin laaja sekä fyysinen vyöryvä hyökkäys

2. Lundqvist vs. Quick

3. McDonagh vs. Doughty

1.Rangersin nopeus vs. Kingsin laaja hyökkäys
New York Rangersin hyökkäys on todella liikkuva ja joukkue omaakin 4 kappaletta poikkeuksellisen nopeaa luistelijaa; Martin St.Louis, Carl Hagelin, Mats Zuccarello sekä Chris Kreider.
Tämän takia Rangers onkin iskenyt paljon maaleja juuri vastahyökkäyksillä sekä läpiajoista.
Varsinkin Kreider pyrkii jatkuvasti yksin läpi-tilanteeseen ja tunnetusti menee tarvittaessa vaikka maalivahdin tehdäkseen maalin.

Los Angeles Kingsin hyökkäyksen voisi tiivistää yhteen sanaan: taito. Kingsin hyökkäys on valtavan laaja ja omaa todella paljon taitoa. Joukkueella on 4 mahtavaa keskushyökkääjää (Kopitar, Richards, Carter sekä Stoll). Näiden kaverien ympärille on vielä laittaa kumppanit Gaborik, Williams sekä Brown.

Hyökkäys on kokonaisuudessaan erittäin pätevä. Suurin vahvuus on juuri tuo keskushyökkääjien valtava taso.

2. Maalivahdit

Henrik "King" Lundqvist on ollut aivan järjettömän hyvä tämän kauden postseasonilla. Mies päästi 3 maalia 105:stä laukauksesta Penguins-sarjassa ja nosti Rangersin 3-1 tilanteesta 3-4 voittoon asti.
Montreal-sarjan game 5 meni miehellä huonommin; game 6. Lundqvist halusi voittaa ja voitti pitämällä nollapelin.
New York Rangersin ylivoimaisesti tärkein yksittäinen pelaaja.

Jonathan Quick on mahtava maalivahti, joka on Lundqvistin tapaan suurten pelien mies. Tällä postseasonilla Quick ei kuitenkaan ole osoittanut samanlaista magiaa kuin muutama vuosi takaperin Kingsin voittaessa organisaation ensimmäinen Stanley Cup.
Los Angeles Kings on kuitenkin tehnyt niin paljon maaleja ettei Quickin hieman ailahteleva pelaaminen ole haitannut joukkuetta, onhan Kings finaalissa jälleen.

Tässä onkin vahvuus Rangersilla mielestäni. Quick ei ole ollut mielestäni parhaassa iskussa tällä kaudella kun taas Lundqvist pelaa elämänsä parasta jääkiekkoa.

3. McDonagh vs. Doughty

Molemmat ovat joukkueidensa suvereeneja 1.puolustajia.

Drew Doughty on ollut ilmiömäinen tällä postseasonilla. Doughty on tehnyt 16 tehopistettä 21:ssä ottelussa. 4 maalia on miehen nimissä myös.
Mies on pelannut keskimäärin 27:50 minuuttia peliä kohden ja omaa + 5 +/- saldon.
Kingsin tärkein yksittäinen pelaaja.

Ryan McDonagh on nousemassa kuin varkain liigan eliittipuolustajien joukkoon. McDonaghin luvut eivät aivan Doughtyn lukuihin asti yllä, mutta lähellä ollaan. McDonagh on tehnyt 20:ssä ottelussa 13 tehopistettä, joista 3 on maaleja. Mies on pelannut keskimäärin 25:11 minuuttia peliä kohden.
New York Rangersin ase Dan Girardin ohella Los Angeles Kingsin pimentämiseen.

Uskon sarjan ratkeavan puolustuspelaamiseen.

New York Rangers osaa puolustamisen salat kun taas maalinteko toisinaan aiheuttaa ongelmia.
Los Angeles Kings ei ole niin vahva puolustamaan, mutta onnistuu maalinteossa valtavan hyvin.

Onkin mielenkiintoista nähdä kykeneekö joukkueet omilla vahvuuksillaan kääntämään pelin edukseen. Uskon Kingsin vievän peliä ja Rangersin ratkaisevan ylivoimalla sekä vastahyökkäyksistä.
Lundqvistin on pakko pysyä tasollaan mikäli Stanley Cup olisi tarkoitus Manhattanille roudata.

Pidetään keskustelu asiallisena, mutta tunteellisena.

Hyvää sarjaa kaikille Kings-faneille.

Let's Go Rangers!
 
Viimeksi muokattu:

Kinke-13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raitis Ivanans
New York Rangers osaa puolustamisen salat kun taas maalinteko toisinaan aiheuttaa ongelmia.
Los Angeles Kings ei ole niin vahva puolustamaan, mutta onnistuu maalinteossa valtavan hyvin.
Tähän pakko vähän tarttua. Kings päästi vähiten maaleja runkosarjassa ja teki vähemmän maaleja kuin kukaan muu playoffeihin päässyt. Gaborikin tulon jälkeen tehtyjen maalien keskiarvo taisi tosin jonkun verran nousta. Playoffeissa toki pelit ovat olleet runsasmaalisempia kuin mitä Kingsiltä on totuttu, ehkä osittain johtuen Mitchellin&Regehrin poissaoloista, mutta en Kingsin peliä hyökkäysvoittoiseksi silti luonnehtisi.
 

SuperKakke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK ja New York Rangers
Tähän pakko vähän tarttua. Kings päästi vähiten maaleja runkosarjassa ja teki vähemmän maaleja kuin kukaan muu playoffeihin päässyt. Gaborikin tulon jälkeen tehtyjen maalien keskiarvo taisi tosin jonkun verran nousta. Playoffeissa toki pelit ovat olleet runsasmaalisempia kuin mitä Kingsiltä on totuttu, ehkä osittain johtuen Mitchellin&Regehrin poissaoloista, mutta en Kingsin peliä hyökkäysvoittoiseksi silti luonnehtisi.

Arvasin jonkun tarttuvan tuohon. Pitää kuitenkin elää postseason lukemilla kun postseasonilla ollaan.

Maalit ottelua kohden runkosarja:
Rangers: 2,61
Kings: 2,42
Maalit ottelua kohden postseason:
Rangers: 2,70
Kings: 3,48
Päästetyt maalit runkosarja:
Rangers: 2,32
Kings: 2,05
Päästetyt maalit postseason:
Rangers: 2,25
Kings: 2,86

Tuossa vielä tilastoautisteille tarkat lukemat vertailuksi.
 

Kyle

Jäsen
Itsellä on vähintäänkin ristiriitaiset tunteet ennen kuin yhtään sekunttia finaali-kiekkoa on keritty pelaamaan. Tietyllä tavalla Kingsiin on 100% luotto, mielestäni Kuninkailla on etu lähes kaikilla mittareilla, jolloin se tavallaan kääntää tilanteen täysin pää-laelleen. Kun pelataan Stanley Cup-finaaleita ei finaali-joukkueet ole millään mittarilla sattumaa ja tämä epäuskoisuus Rangersin mahdollisuuteen, herättää samalla suurta pelkoa. Joukkueet ovat toisilleen kaukalossa lähes tuntemattomat, paitsi pelikieltoa kärsivälle Daniel Carcillolle joka aloitti kauden kauden Kingsissä. Lisäksi NYR:stä löytyy Kingsin ykköskierroksen varaus vuodelta 2003 Brian Boyle, jonka pelaamisesta Kings-nutussa on vierähtänyt jo tovi, mutta näyttämisen halu ei varmasti ole kuollut.

Kingsin tie finaaliin on ollut kivinen ja kolme seitsemän ottelun kierrosta on kaikkien huulilla, matkalla on kaatunut Sharks, Ducks ja Blackhawks. Nyt sanon sen ääneen mitä ei pitäisi, mutta mielestäni näiden jopa mestari-kandinaattien raivaamisen jälkeen, Rangers on ennakkoon helpoimman oloinen vastus verrattuna kolmeen edelliseen joukkueeseen. Mutta kuten ensimmäisessä kappaleessa sanoin niin Rangers ei ole sattumalta finaalissa ja nyt Kings siirtyy lähes altavastaajan asemasta, pienoiseksi ennakkosuosikiksi ja samalla saa ensimmäistä kertaa pudostuspeleissä kotiedun.

Tälläiseen tilanteeseen joukkueen joutuessaan mielestäni suurin voimavara löytyy siitä että penkinpäässä koutsaa Darryl Sutter. Valmentajana ei mikään modernein kiekkonero, fläppitaulua Kings-organisaatiossa piirtelee pelintuoksinnassa yleensä apulaiskoutsit. Sen sijaan joukkueen johtajana aika ilmeetön, johon voi luottaa ettei joukkue anna piiruakaan periksi tai lähde otteluihin takkiauki. Chicago sarjassa mainitsi Kingsin parhaiksi peleiksi tappio pelit 1,5 ja 6, joissa tuli kaikissa takkiin. Kertoo jotain miehestä joka ei tyydittäydy pelkkään lopputulokseen. Kingsin joukkue viettää yhteistä play-off aikaa Los Angelesissakin yhteisessä hotellissa, kukaan pelaaja ei halua olla Sutterin alaisuudessa se joka antaa itsestään alle 100%.

Miksi Kings voittaa?

Quick pystyy haastamaan Lundgvistin ja mielestäni tässä parissa ei ole selkeää etua kummallakaan, vaikka Lundqvistiä pidetään ennakkoon parempana. Quick on pelannut oikeasti huikeat play-offit ja voittanut jokaisen maalivahtikamppailun suht selvästi. Avauskierroksen Sharks-kamppailun muutamat romahdukset näkyvät loppuun asti tilastoissa, romahdukset jolloin koko joukkue romahti, ei pelkästään Quick.

Kingsin pudotuspelikokemus. Kingsillä on viimmeiseltä kolmelta kaudelta, tämä kausi mukaan lukien kokemusta lähes kaikista mahdollisista eri variaatioista mitä Stanley Cupin playoffit voivat tuoda tullessaan. Esimerkiksi Kingsin kolmos-nelosketjun Dwight King on pelannut urallaan 157 runkosarjaottelua ja 59 pudotuspeliottelua. Kertoo jotain kuinka rutinoituneita Play-off konkareita nämä 80-90-luvun taitteen nuoret Kings pelurit ovat.

Viisikkopuolustus tiiviiksi. Kings tämänkauden pudotuspelit ovat olleet maalirikkaita, mutta samalla taustalla on se tosiasia että joukkue päästi runkosarjassa vähinten maaleja koko NHL:ssä. Joukkueen pudotuspelimoodi verrattuna runkkosarjaan on ollut tietoinen siirto valmennusjohdolta. Kun vastassa on pelannut Thorntonin, Pavelskin, Perryn, Getzlafin, Kanen ja Toewsin kaltaisia superluokan pelinrakentajia joukkue olisi jossain kohtaa ajanut itsensä miinaan, jos ainut ainut tavoite olisi ollut sumputtaa keskialue. Nämä vastustajan pelaajat käyttävät hyödyksi ottelusta toiseen auttamatta pienimmätkin virheet, jotka ovat inhimillisiä kun kentällä käy ottelun aikana 20 eri pelaajaa. Aikaisemmin on ollut turvallisempaa avata viisikkopeliä, jolloin pyritään voittaa kiekonhallinta ja sitä kautta hyökkäysten määrä. Muutamien yksilöiden kuten Lewisin ja Cliffordin pelissä tämä näkyi sillä, että omissa soi käsittämätön määrä suhteutettuna peliaikaan kun omissa soi vaihdosta toiseen.
Rangerisia vastaan ei ole ennakkoon tiedossa samanlaisia yksilöitä jotka pystyisivät dominoimaan 5-5 peliä, jolloin on tärkeä eliminoida Rangersin nopeiden hyökkääjien vastahyökkäykset ja ennenkaikkea ylivoimahyökkäykset.

Kuulostaa vähän hullunkuriselta tämä ajattelutapa, mutta väitän että Kings laskee hyökkäystempoa ja kiekonhallintapeliä, sillä verokkeella että se pyrkii sulkemaan keskialueen samalla tapaa kuin runkosarjassa. Tämä puolestaan tappaa yhden Rangersin vahvuuksista eli nopeat hyökkäykset, joissa auttamatta osa Kingsin hitaamman puoleisista puolustajista Mitchell etunenässä olisi vaikeuksissa.

---

En lähde nyt spekuloimaan miksi Rangers voittaa, itse peli tai Ranger-kirjoittajat kertokoon sen. Jokatapauksessa ensimmäisessä pelissä on mielestäni paikka heti iskeä Kingsin kotiluolassa Staples Centerissä. Nyt on vastassa joukkueet jotka eivät turhan usein ole kohdanneet, (joku voisi itseasiassa kaivaa tilastot kuinka usein ovat kohdanneet) niin se on pelaajillekin siinä missä faneille vähän arvoitus mitä sieltä on oletettavissa. Uskoisin että 1-2 ottelua siinä kestää, ennenkuin molemmat joukkueet pystyvät rytmittämään hiotut pelitaktiikkansa sellaiseksi miksi se loppusarjan osalta muodostuu.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Mielenkiintoisesti molemmilta löytyy täydelliset kätisyyspakkiparit puolustuksesta:

Martinez - Doughty
Mitchell - Voynov
Muzzin - Greene

McDonagh - Girardi
Staal - Strålman
Moore - Klein

Left-right joka parissa ja vielä aika hyvällä roolijaolla.
 

SuperKakke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK ja New York Rangers
Pyydettiin tilastoja kohtaamisista.

Tässä kaudelta 2003-2004 aina tähän kauteen saakka listattuna.

Tällä kaudella ovat kohdanneet vain 2 kertaa.
Vuosina 2003-2014 joukkueet ovat kohdanneet yhteensä vain 10 kertaa.
Kausimääräiset kohtaamiset:
2003-04: 1
2004-05: työsulku
2005-06:0
2006-07:1
2007-08:1
2008-09:1
2009-10:2
2010-11:1
2011-12:1
2012-13:0
2013-14:2

Playoffeissa viimeksi 1981.

Todetaan tähän jatkoksi seuraava:
Jonathan Quick ei ole ikinä pelannut peliäkään Madison Square Gardenilla New Yorkissa.

En usko sillä valtaisaa merkitystä olevan, mutta antaa käsityksen siitä kuinka tuntemattomia nämä joukkueet ovat toisilleen.
 
Viimeksi muokattu:

Piku24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Anaheim Ducks
Kiitos jätkät! Hienoja ennakkoja! Tässä omani: Elikkäs tiensä finaaleihin on raivannut Los Angeles Kings suoraan Kalifornian lämmöstä ja itäisestä metropolista tuleva New York Rangers. Huikeet finaalit on tulossa ja erittäin tasaiset. Runkosarjassa voitot meni 1-1, kun molemmat voitti yhden vieraspelin.

Rangersin vahvuus on ehdottomasti Henrik Lundqvist ja monipuolinen materiaali josta löytyy osaamista, joka osa-alueelle. Hyökkäyksen laajuus on hyvä : Marttään Santluii, Rick Nash, Derek Stepan, Mats Zuccarello, Brad Richards, Carl Hagelin jne. haalarijätkiä löytyy hyviä esim. kaapin kokoinen Brian Boyle, joka on todella luotettava perusvarma työhevonen tälle joukkueelle ja sitten Dominic Moore, joka on myös kovan luokan haalariäijjä.

Puolustuksesta löytyy Ryan McDonagh, Marc Staal ja Dan Girardi eikä sovi myös unohtaa Anton Stralmania, Kevin Kleiniä ja sveitsin kultakimpaletta Raphael Diazia sekä John Moorea. Puolustus on fyysinen ja taitava, kun viimeisenä lukkona on itse ''King Henrik'' ''Henke'' ''Mulqvist'' eli Henrik Lundqvist, niin Rangersin alakerta on todella kovaa valuuttaa.

Rangersin edellinen Stanley Cup vuodelta 1994, joten nälkää riittää.

Ja sitten tämä lännen ylpeys Los Angeles Kings, joka saapuu Hollywoodin maisemista ja kuumien naisten ja rantojen keskeltä taistelemaan kannusta.

Kingsin hyökkäyksestä nostan esiin 4 pelaajaa, jotka ovat kovan luokan tehomiehiä ja kantavat tätä joukkuetta suurimmaksi osaksi. Jeff Carter, Anze Kopitar, Marian Gaborik ja Justin ''Mr.game 7'' Williams. Kaikki ovat paukuttaneet todella kovat tehot näissä playoffeissa ja Kings on muutenkin pelannut todella hyökkäysvoittoista jääkiekkoa, mitä on toki kiva katsella. Näiden 4 herrasmiehen takaa löytyy toki kovaa taklaava kapteeni Dustin Brown, Jarret Stoll, Tyler Toffoli sekä hyvät poffit pelannut Tanner Pearson. Kingsin hyökkäys on murhaavan kova ja ehdottomasti Rangersin veroinen ellei parempi.

Puolustuksesta löytyy liideri ja hän on Drew Doughty yksi liigan taitavimmista ja parhaista puolustajista. Sitten löytyy Slava Voynov, joka on myös todella kiekollisesti taitava pakki. Ei myöskään voi unohtaa Chicagon kaataja Martinezia ja näitä muutamaa mörköä nimeltään Robyn Regehr (loukkaantunut), Jake Muzzin, Willie Mitchell ja Matt Greene. Kingsin puolustus on myös todella fyysinen ja taitava, kuten Rangersilla.

Maalilta löytyy voittava maalivahti Jonathan Quick, jonka torjunta% ei ole häikäissyt näissä playoffeissa ( Kingsin peleissä on mätetty paljon maaleja ). Mutta sillä prosentilla ei ole kauheasti väliä vaan sillä, että Quick voittaa vastustajan maalivahdin, kuten hän on myös tehnyt. Hän kuitenkin häviää Henrik Lundqvistille hieman, joten Kingsin hyökkäyksen on oltava tehokas ja puolustuksen pelattava piirun tarkkaa peliä.

Yhteenveto: Todella tasaiset joukkueet, joilla molemmilla laajat rosterit ja hyvät maalivahdit. Kotiedulla on tuskin merkitystä kauheasti tässä sarjassa. Voimasuhteet menevät Kingsille hieman eduksi 52/48, mutta Rangersille altavastaajan asema sopii ja he laittavat kapuloita rattaisiin minkä ehtivät, kun King Henrik ottaa maagisia koppeja illasta toiseen.

Veikkaus : Rangers voittaa Stanley Cupin 7. ottelussa ja murskaa Kingsin unelmat heidän kotihallissaan. Perusteluna se, että maalivahtipeli kallistuu Rangersille tässä sarjassa.
 

Kyle

Jäsen
Maximum_attack mainitsikin televisiointia käsittelevässä ketjussa, mutta mainitaan nyt täälläkin. Teemu Selänne toimii Viasat Hockey Finlandin kommentaattorina kahdessa ensimmäisen LA:ssa pelattavassa ottelussa, suomalaiset ja kyseisen kanavapaketin omistajat saavat siis ihan mukavan bonuksen finaaleita ajatellen. Siellä on muutenkin Antti Mäkinen yhdessä Esko Seppäsen kanssa roudannut itsensä paikanpäälle selostamaan ottelut, joten hatun nosto Viasat Suomen suuntaan.
 

Bourque#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LA Kings|Big Bad Bruins |NUFC |FC Barcelona|KTP
Nopeasti tuli tuossa tilastoja joukkueiden välillä hieman tutkittua ja silmiin pisti aloitusvoitto prosentit.Kingsillä tällä hetkellä 4:stä sentteristä 3 kaapii aloitukset omille yli 50% kun taas Rangersin ainut yli puolet aloituksista voittava mies on Moore,jolla aloituksien voitto prosentti on 57.Stepanilla eniten aloituksia ja huonoin voitto prosentti, 41,4%. (Ok,Boyle ottanut reilut 100 aloitusta ja prosentti on ~51%.Kuitenkin vasta 5. eniten aloituksia ottanut pelaaja.)

Mutta eihän se tietysti tosiaan ratkaise voitatko tai häviätkö aloitukset milläkin prosentilla,jos vain voitat ne TÄRKEÄT aloitukset.

edit:

unohtui mainita että playoffeissa tilastoituja aloituksia tarkoitan.
 
Viimeksi muokattu:

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Nopeasti tuli tuossa tilastoja joukkueiden välillä hieman tutkittua ja silmiin pisti aloitusvoitto prosentit.Kingsillä tällä hetkellä 4:stä sentteristä 3 kaapii aloitukset omille yli 50% kun taas Rangersin ainut yli puolet aloituksista voittava mies on Moore,jolla aloituksien voitto prosentti on 57.Stepanilla eniten aloituksia ja huonoin voitto prosentti, 41,4%. (Ok,Boyle ottanut reilut 100 aloitusta ja prosentti on ~51%.Kuitenkin vasta 5. eniten aloituksia ottanut pelaaja.)

Mutta eihän se tietysti tosiaan ratkaise voitatko tai häviätkö aloitukset milläkin prosentilla,jos vain voitat ne TÄRKEÄT aloitukset.

Chicagoa vastaan pisti silmään juuri aloitukset, tuntui että etenkin Stoll kaapi niitä itselleen kovalla prosentilla, muutenkin tuntui (en ole siis katsonut tilastoja) että vain Toews onnistui voittamaan aloituksia muutoin menivät Kingseille.
 

SuperKakke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK ja New York Rangers
Nopeasti tuli tuossa tilastoja joukkueiden välillä hieman tutkittua ja silmiin pisti aloitusvoitto prosentit.Kingsillä tällä hetkellä 4:stä sentteristä 3 kaapii aloitukset omille yli 50% kun taas Rangersin ainut yli puolet aloituksista voittava mies on Moore,jolla aloituksien voitto prosentti on 57.Stepanilla eniten aloituksia ja huonoin voitto prosentti, 41,4%. (Ok,Boyle ottanut reilut 100 aloitusta ja prosentti on ~51%.Kuitenkin vasta 5. eniten aloituksia ottanut pelaaja.)

Mutta eihän se tietysti tosiaan ratkaise voitatko tai häviätkö aloitukset milläkin prosentilla,jos vain voitat ne TÄRKEÄT aloitukset.

Mielenkiintoinen huomio.

Allekirjoittaneen täytyy myöntää ettei omaa tietämystä Kingsin pelaajista ollenkaan tuollaiselta tarkkuudelta.

Rangersin aloittajista voin sanoakin muutaman sanan; Brian Boyle ja Dorsett ovat hyviä. Muut ovat aika 50/50 niin ja näin.

Brian Boyle on käsitykseni mukaan poikkeuksellisen hyvä aloittamaan ja kokonsa (201cm/114kg) vuoksi viimeistään painii sen kiekon joukkueelleensa aloitustilanteesta.
Stepanilla on ollut silminnähden ongelmia aloituksien kanssa. Toivottavasti mies skarppaa/tärkeisiin aloituksiin laitetaan osaavampi kaveri.
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Mielenkiintoisesti molemmilta löytyy täydelliset kätisyyspakkiparit puolustuksesta:

Martinez - Doughty
Mitchell - Voynov
Muzzin - Greene

McDonagh - Girardi
Staal - Strålman
Moore - Klein

Left-right joka parissa ja vielä aika hyvällä roolijaolla.

Eikä ole varmastikaan sattumaa. Kyllä nyky-NHL:ssä ymmärretään oikein roolitetun ja varman puolustuskuusikon merkitys. Tosin ei pelkällä peräpäällä kovin pitkälle loppujen lopuksi pääse (vai mitä Hitchcock?). Itse olen joka tapauksessa suurella mielenkiinnolla seurannut viime vuosina menestyneiden joukkueiden takalinjojen rakentelua. Kun finaaleissa on pyörinyt Chicagoa, Bostonia, Losia sekä valmentajista Julienia, Sutteria, Quennevillea ja Vigneaultia, on tämä seuranta ollut nautinnollista.

Tämän vuoden finalisteista Kings on minulle tutumpi joukkue. Kun se kaksi vuotta sitten vei mestaruuden, oli puolustus muistaakseni melkein täysin sama. Scuderi on häipynyt ja Muzzin noussut pelaavaan kokoonpanoon. Tosin ei joukkue muutenkaan ole kovin paljoa muuttunut. Oma fiilis on, että Losin pakistosta löytyy jopa hieman aliarvostettua luutijaa. Nimet Voynov, Mitchell ja Greene ovat joukkueelle todella paljon tärkeämpiä kuin mitä otsikot antavat ymmärtää.

Rangers on onnistunut kyllä yllättämään täydellisesti. Joukkueen puolustus on kasattu vahvoista yleispuolustajista, joista McDonagh on tällä kaudella noussut uudelle tasolle. Ollessaan viimeksi finaaleissa Canucksin kanssa Vigneaultilla oli takalinjoillaan ehkä hieman enemmän tulivoimaa (Ehrhoff, Salo, Edler), mutta pakiston suoritustaso lienee myös tänä keväänä yhtä korkealla.

Itse iskisin roposeni Kingsin voitolle, mutta Rangers ja Lunkka ovat yllätysvalmiita. Kumpikaan joukkue ei omiin suosikeihin kuulu, joten ensimmäiset finaalit tulee seurattua koosteiden kautta. Katkaisupeleihin on sitten toki herättävä perinteiseen tapaan.
 

Bourque#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LA Kings|Big Bad Bruins |NUFC |FC Barcelona|KTP
Mielenkiintoinen huomio.

Allekirjoittaneen täytyy myöntää ettei omaa tietämystä Kingsin pelaajista ollenkaan tuollaiselta tarkkuudelta.

Rangersin aloittajista voin sanoakin muutaman sanan; Brian Boyle ja Dorsett ovat hyviä. Muut ovat aika 50/50 niin ja näin.

Brian Boyle on käsitykseni mukaan poikkeuksellisen hyvä aloittamaan ja kokonsa (201cm/114kg) vuoksi viimeistään painii sen kiekon joukkueelleensa aloitustilanteesta.
Stepanilla on ollut silminnähden ongelmia aloituksien kanssa. Toivottavasti mies skarppaa/tärkeisiin aloituksiin laitetaan osaavampi kaveri.

Unohtui tosiaan mainita tuosta edellisestä viestistä,että ihan vain playoff tilastoja selailemalla noihin lukuihin törmäsin.Eli kyseessä playoff tilastot,ei runkosarja.
 

SuperKakke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK ja New York Rangers
Unohtui tosiaan mainita tuosta edellisestä viestistä,että ihan vain playoff tilastoja selailemalla noihin lukuihin törmäsin.Eli kyseessä playoff tilastot,ei runkosarja.

Runkosarjasta Brian Boylen tilastot aloituksista:

Aloitusmäärä:
648
Voittoprosentti:
54.6 %
 

valkeaori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Arvasin jonkun tarttuvan tuohon. Pitää kuitenkin elää postseason lukemilla kun postseasonilla ollaan.

Maalit ottelua kohden runkosarja:
Rangers: 2,61
Kings: 2,42
Maalit ottelua kohden postseason:
Rangers: 2,70
Kings: 3,48
Päästetyt maalit runkosarja:
Rangers: 2,32
Kings: 2,05
Päästetyt maalit postseason:
Rangers: 2,25
Kings: 2,86

Tuossa vielä tilastoautisteille tarkat lukemat vertailuksi.

Tässä kun vertaillaan Lundqvistin ja Quickin torjuntaprosentteja, sekä Rangersin ja Kingsin päästettyjen maalien keskiarvoja, niin pitää muistaa, että Kings on tähän mennessä pudotuspeleissä kohdannut paljon "kovemmat" vastustajat kuin Rangers.

Nimittäin Kings kuitenkin kohtasi Runkosarjassa eniten ja toiseksi eniten maaleja tehneet Ducksin ja Blackhawksin, sekä kuudenneksi eniten byyrejä latoneen Sharksin.

Rangers taas on kohdannut pleijareissa Flyersin (kahdeksanneksi eniten maaleja runkosarjassa), Penguinsin (viidenneksi eniten), ja Canadiensin (21. eniten).

Joten kyllähän jo noiden kohdattujen joukkueiden perusteellakin on selvää, että Quickilla on ollut paljon maalintekovoimaisemmat vastustajat sitä torjuntaprosenttia huonontamassa. Lundqvist on tottakai ollut aivan huikea, mutta Quickin otteet eivät todellakaan ole olleet niin huonoja, kuin tilastot antavat ymmärtää.
 

SuperKakke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK ja New York Rangers
Tässä kun vertaillaan Lundqvistin ja Quickin torjuntaprosentteja, sekä Rangersin ja Kingsin päästettyjen maalien keskiarvoja, niin pitää muistaa, että Kings on tähän mennessä pudotuspeleissä kohdannut paljon "kovemmat" vastustajat kuin Rangers.

Nimittäin Kings kuitenkin kohtasi Runkosarjassa eniten ja toiseksi eniten maaleja tehneet Ducksin ja Blackhawksin, sekä kuudenneksi eniten byyrejä latoneen Sharksin.

Rangers taas on kohdannut pleijareissa Flyersin (kahdeksanneksi eniten maaleja runkosarjassa), Penguinsin (viidenneksi eniten), ja Canadiensin (21. eniten).

Joten kyllähän jo noiden kohdattujen joukkueiden perusteellakin on selvää, että Quickilla on ollut paljon maalintekovoimaisemmat vastustajat sitä torjuntaprosenttia huonontamassa. Lundqvist on tottakai ollut aivan huikea, mutta Quickin otteet eivät todellakaan ole olleet niin huonoja, kuin tilastot antavat ymmärtää.

Hyvä pointti kyllä.

Itse olen aina ollut sitä mieltä, ettei maalivahdin osaamista pysty näkemään todenmukaisesti tilastoista.

Esimerkkinä kuuluisin "kortti" tässä lähiaikoina lienee Rask&Bostonin puolustus. Eli Rask ei muka ole niin hyvä kuin tilastot antaa ymmärtää, vaan syynä on laadukas puolustus edessä.

Otan hieman kantaa tuohon "kovempia"-joukkueita viittaukseen.
Esimerkiksi Boston Bruins on lähtökohtaisesti kova noin ympäripyöreesti. Joukkueen heikkous on kuitenkin hitaus, jota hyödyntämällä Canadiens meni sarjasta jatkoon.
Jokaisella joukkueella on vahvuudet/heikkoudet, jotka mukautuvat vastustajan mukaan. Jollekin joukkueelle esim.
Edmonton Oilers voi olla todella paha vastus (pelitavan jne. takia) kun taas yleisesti tilastojen valossa joukkue on huono.

Jääkiekko ei ole yksiselitteinen peli.
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
LAK vs NYR finaalit alkaa ensi yönä, aijai. :)

Vähän jännittää mitenkä nuo kaksi ensimmäistä vieraspeliä menee Losissa koska Kopitar, Gaborik ja Carter ovat olleet hurjassa vedossa. Kingeillä on myös tuoreempaa kokemusta SC-finaalista ja kannu vuodelta 2012 kun NYR viimeisestä finaalista ja voitosta on kulunut tosiaan jo 20 vuotta.

Eiköhän nämä pelit ratkea taas maalivahtipeliin ja roskamaaleihin jatkoajalla.

Let's Go Rangers!!1
 

SuperKakke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK ja New York Rangers
Mutta kuitenkin yritit yksiselitteisesti tilastojen avulla esittää, että Los Angeles ei hallitse puolustuspelaamista?

Tähän jotain lisätietoa kaipaisin voimakkaasti.
Totesin LA:n heikkouden olleen puolustuspelaaminen. Kuten aiemmin kerroin jokaisella joukkueella on x määrä heikkouksia.

Itse näen LA:n heikkoutena puolustuspelaamisen. Onko tässä jokin epäselvyys?
 

SuperKakke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK ja New York Rangers
Aika erikoinen näkemys, kun Kings tunnetaan nimenomaan tiivistä puolustuspelaamisesta, vaikkakin maaleja onkin tullut omiin tavallista enemmän.

Niinhän se on ollut runkosarjassa tälläkin kaudella.

Pitää kuitenkin tarkastella joukkuetta viimeismmän tiedon mukaan. Postseasonilla Kingsin pelityyli on ollut melko erilaista kuin runkosarjassa. Siihen otin nuo luvut tuekseni aiemmin.

Varsin erilaista playoffkiekkoa ovat pelanneet kuin mestaruuskaudella, jolloin maalimäärät (omiin ja tehdyt) olivat huomattavasti pienemmät kuin nyt.

Siinä selitys näkemykseeni.
 

Kyle

Jäsen
Niinhän se on ollut runkosarjassa tälläkin kaudella.

Pitää kuitenkin tarkastella joukkuetta viimeismmän tiedon mukaan. Postseasonilla Kingsin pelityyli on ollut melko erilaista kuin runkosarjassa. Siihen otin nuo luvut tuekseni aiemmin.

Varsin erilaista playoffkiekkoa ovat pelanneet kuin mestaruuskaudella, jolloin maalimäärät (omiin ja tehdyt) olivat huomattavasti pienemmät kuin nyt.

Siinä selitys näkemykseeni.

Jos otetaan Kingsin kolme ensimmäistä peliä pudotuspeleissä pois laskuista ja huomiodaan viimmeiset 18 ottelua, eli 1-3 ottelut Sharksia vastaan pois laskuista. Kingsin päästettyjen maalien keskiarvo on 2,38, eli 43 maalia / 18 ottelua. Tuo on jo täysin vertailukelpoinen luku Rangersin play-offseissa nähtyä 2,25 vastaan. Jos molemmilta joukkueilta otetaan ensimmäiset kolme ottelua pois, tilanne vain kavenee.

Aikaisemmin jo kerroin että jos tilastoita halutaan vertailla, niin tuo Sharks-sarja vääristää tilastoja Kingsin osalta tämän kevään play-offien osalta aina viimmeiseen peliin asti. Edellämainitun sarjan kolmella ensimmäisellä ottelulla jossa omiin meni 17 maalia, ei kuitenkaan ole mitään tekemistä sen tilanteen kanssa missä joukkue on tällähetkellä. Paitsi henkisellä puolella.

Ennemmin kuitenkin Rangersin puolella keskittyisin siihen miten he tulevat pysäyttämään Kingsin neljän ketjun vyöryn. Losilla on pudotuspelien pistepörssissä neljä pelaajaa Top5:ssä, jotka jakautuvat kolmeen eri hyökkäysketjuun. Ykkösketjun Kopitar (24pts) ja Gaborik (19pts), kakkosen sentteri Carter (22 pts) ja kolmosketjussa pelaava Williams(18 pistettä). Tämän lisäksi Doughty ja Toffoli ovat korkeammalla pistepörssissä, kuin Rangersin paras pistemies St Louis. Näiden neljän ketjun pysäyttämiseksi ei yksi Lundqvist pysty, kuten eräs maalivahti on sanonut "on vaikea torjua kiekkoa, jos sitä ei näe". Tuota Kings tulee tekemään, ajamaan suoraviivaisesti maalille ja taistelemaan kynsin ja hampain irtokiekosta. Mitään pois Lundqvistista, jolle voi ihan hyvällä omatunnolla antaa maailman parhaan maalivahdin tittelin tässävaiheessa, niin mielestäni monista ennakoista huolimatta maalivahdit eivät tätä sarjaa ratkaise. Jos sekä Quick ja Lundqvist eivät romahda, niin näiden miesten taistossa emme saa merkittäviä eroja kun ratkotaan SC.

Tuo että Kingsin puolustus tai maalivahti peli olisi joukkueen heikkous on kuitenkin todella absurti väite. Losin vahvinlenkki seisoo nimenomaan maalilla ja losin toiseksi vahvinlenkki on puolustuksessa dominoiva Doughty, jonka ympärille on rakennettu todistetusti SC:iin riittävä, hyvin roolitettu puolustus. Sitten tulee Nhl:n paras sentterinelikko ja jne.. Se että Rangersinkin vahvuus seisoo myös maalinsuulla, ei tarkoita että se olisi toisen heikkous.

----

Daniel Carcillon pelikieltoa alennettiin 10 ottelusta, kuuteen otteluun. Tämä tarkoittaa että mies on Rangersin käytettävissä kolmannen pelin jälkeen tässä finaali-sarjassa.
Lisää aiheesta NHL.comista.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Niinhän se on ollut runkosarjassa tälläkin kaudella.

Pitää kuitenkin tarkastella joukkuetta viimeismmän tiedon mukaan. Postseasonilla Kingsin pelityyli on ollut melko erilaista kuin runkosarjassa. Siihen otin nuo luvut tuekseni aiemmin.

Varsin erilaista playoffkiekkoa ovat pelanneet kuin mestaruuskaudella, jolloin maalimäärät (omiin ja tehdyt) olivat huomattavasti pienemmät kuin nyt.

Siinä selitys näkemykseeni.

Mutta en silti missaan nimessa sanoisi, etta puolustus olisi Kingsin heikkous. Se on totta, etta puolustus ei ole ollut ihan parhaalla tasollaan ja sekin on totta etta peli on ollut avoimempaa kuin aikaisemmin, mutta etta heikkous? Ei missaan nimessa. Viimeiset kolme vuotta Kings on ollut ehdottomasti TOP-3 parhaita puolustamaan, ehka jopa monen mielesta TOP-1. Se on se pelitapa, maalivahti, puolustuskalusto ja ennen muuta myos todella kova kahdensuunnan sentterikalusto. Itse olen satavarma, etta jos homma menee puolustustaisteluun, niin sitten Kings vie Ragsia kylla. Se laajuus on kuitenkin niin kova hyokkayspaassa ja viela kun ruuti on ollut kuivaa.

Noin muuten niin kylla ma niin ihailen tuota kunkkujen joukkueenrakennusta. Made for playoffs only. Runkosarjassa menee niin ja nain ja valilla pleijareissakin menee vahan niin tai nain, mutta kylla on kovien pelien joukkue tuo. Rangers on erittain mielenkiintoinen finaaleissa nahda. On se runkona vahva, mutta jotenkin ollut kysymysmerkkeja ilmassa. Kovien pelien miehia siellakin on. Janna nahda miten homma lahtee suttaantumaan.

Huomionarvoista on tuo Kingsin edellinen mestaruus vain parin kauden takaa. Riittaako nalka voittaa mestaruus? Jos Rangersilla nalka on huomattavasti isompi niin se tulee voittamaan ratkaisevat sentit kaukalossa. Mutta toisaalta onko Ragsien aika viela? Kuitenkin uusi paikka olla finaaleissa, vieko sittenkin rutinoituneempi Kings? Pienia marginaaleja.
 
Viimeksi muokattu:

Callahan #24

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Ameriikan vastaavalla keskustelufoorumilla huhuillaan että Quick olisi mahdollisesti murtanut solisluunsa aamujäällä.

Toki minkäännäköistä varmistusta aiheelle ei ole, ja tuskin tuleekaan sillä Kings ei varmasti julkisesti tätä kerro.

Nähtäväksi jää siis onko kyseessä vain täysi bluffi, vai onko mahdollisesti jopa tilanne sellainen että Quickin sijaan Kings-maalilla nähdään Martin Jones.

Odottava on fiilis, ja pulssi alkaa nyt jo nousta. 10:n tunnin päästä kiekko on jo jäässä ja ensimmäistä ratkaisijaa haetaan sarjalle.

LGR!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös