Slovakia alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa 2017-2018

  • 2 706
  • 6
Tila
Viestiketju on suljettu.

Atthe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues
Nyt kun yksi ennakkosuosikeista on jo kaatunut ja pistetili avattu, niin on myös aika avata ketju toiselle maalle tässä turnauksessa. Oikeastaan aika käsittämätöntä, että kolmen kisapäivän jälkeenkin Suomen ketju on ainoa olemassa oleva, yleensä keskustelua on herännyt paljon enemmän.

Käytän avauksessani käyttäjän @Salming tuottamaa materiaalia ainakin ketjukoostumusten osalta, siitä viestistä löytyy erittäin hyvät ennakot koko turnaukselle! Lisäksi ensimmäinen kappale tiivistää hyvin viime vuoden turnausmenestyksen sekä asetelmat tälle vuodelle. Luulisi että @Jaws ja @red.machine ainakin edellisten vuosien Slovakkeja seuranneena kiinnostuisivat?

Kentälliset turnauksen USA-pelissä:

Samuel Bucek – Adam Ruzicka – Filip Krivosik
Alex Tamasi - Milos Roman - Marian Studenic
Milos Kelemen – Peter Kundrik – Erik Smolka
Adam Liska – Viliam Cacho – Samuel Solensky

Martin Fehervary – Vojtech Zelenak
Michal Ivan – Martin Bodak
Tomas Hedera – Marek Korencik
Samuel Fereta - David Matejovic

Roman Durny

Kenttiä päivitetty avausviestistä


Slovakia oli viime kisoissa tutusti joukkue, joka tippui puolivälierissä. Joukkue oli pirun heikko ja se voitti vaivoin Latvian 4-2 alkusarjassa eikä joutunut karsimaan sarjapaikastaan. Muutoin tuli tukkaan rajusti ja Ruotsi pieksi lopulta puolivälierissä slovakit 8-3. Juuri ennen kisoja avainhyökkääjä Samuel Bucek loukkaantui ja joutui jättämään kisat väliin, mutta onneksi hän on tänä vuonna sentään mukana rosterissa. Vuosi sitten maalivahtitandemina toimi Adam Huska – Matej Tomek. Kolmosmaalivahti oli Roman Durny, joka päässee tänä vuonna pelaamaan joko ykkös- tai kakkosmaalivahtina. Puolustuksesta mukana ovat avainyksilöt Martin Fehervary ja Martin Bodak. Hyökkäyksestä puolestaan edustuskelpoisia ovat kärkisentterit Milos Roman ja Adam Ruzicka sekä OHL:ssa pelaava Marian Studenic. Viime vuoden veskarikaksikon lisäksi Slovakia kaipaa puolustuksessa luutinutta Erik Cernakia (0+1), joka pelaa nykyään AHL:ssa Syracusessa. Myös viime vuoden paras pakkien pistemies eli 1+2 tehot kerännyt Michal Roman olisi vahvistanut tämän vuoden miehistöä. Roman kiekkoilee nykyään Slovakian pääsarjassa Zilinassa. Hyökkäyksestä ei voi oikein sanoa, että Slovakia kaipaisi ketään, koska joukkue oli vain niin huono isoja maita vastaan, mutta jos sieltä pitää nostaa kaksi nimeä esiin, ovat ne ainoat kolme tehopistettä keränneet hyökkääjät eli Marek Sloboda (1+2) ja Boris Sadecky (0+3). Molemmat pelaavat nykyään Slovan Bratislavassa KHL:ää pienessä roolissa.

Ensimmäisessä ottelussa Kanada siis luisteli Slovakeilta jalat alta lukemin 6-0 mutta seuraavaan otteluun seurannut ryhtiliike oli aika maaginen; kisaisäntä, puolustava maailmanmestari ja yksi suurista ennakkosuosikeista USA kaatui jo varsinaisella peliajalla 2-3. Valitettavasti kolmelta aamuyöllä alkanut peli jäi näkemättä, mutta ainakin hfboardsilla Slovakialle ei annettu peliin lähdettäessä mitään mahdollisuuksia voittoon, ja kaksinumeroisiakin lukemia pohdittiin Yhdysvaltain maalisarakkeeseen. Otteluseurantaa seuratessa kuitenkin voi todeta, että Slovakia on pelannut kurinalaisesti, fiksusti ja fyysisesti. Lisäksi maalivahti Durny on venynyt useaan otteeseen vakuuttaviin torjuntoihin. Vuoden 2015-kisoissa oli "In Godla we trust", ehkä näissä kisoissa sitten "Durny save the tourney".

Tosiaan USA-ottelun kohokohdat näkee https://www.youtube.com/watch?v=f7DGLDC46l4 tuolta. Varsinkin Bucekin 2-3 voitto-osuma oli kaunista katseltavaa. Seuraavaksi vastaan asettuu Suomi huomisessa ottelussa. Teoreettiset mahdollisuudet ovat aina lohkovoittoon asti. Erityisen paljon haluaisin nähdä Slovakian ensimmäistä kertaa U20-turnausten historiassa finaalissa. Slovakia on turnaushistorian aikana ainoastaan kaksi kertaa voittanut puolivälieräottelun, ensimmäistä kertaa vuonna 2009 ja viimeisimmän kerran pronssivuonna 2015. Ehkäpä parempi menestys alkulohkossa voisi olla tänä vuonna se keino, millä päästään pitkälle. Viimeisessä alkulohkon ottelussa 1.1.2018 tulee vastaan Tanska, kyseessä on eräänlainen pakkovoitto.
 
Viimeksi muokattu:
Peliä en nähnyt, en edes koostetta, mutta ottelun laukaus- ja torjuntatilastot eivät juuri yllätä.

USA teki 45 kudilla 2 maalia ja Slovakia 25 kudilla 3 maalia. Yleensä jos sun laukaisuprosentti on alle 5 kuten nyt USA:lla, niin voittaminen on pirun hankalaa.

Enkä nyt tarkoita, että Slovakian voitto johtui pelkästään vastustajan huonosta viimeistelystä. Yhtä lailla kyse on voinut olla hyvästä maalivahtipelistä, tiiviistä koko joukkueen puolustamisesta, jolla on pidetty vastustajan todelliset maalipaikat vähissä ja pakotettu laukomaan huonoista sektoreista. Suomen peleissä vaan on tottunut siihen, että tehdään vastustajan molarista sankaria olemalla surkeita maalipaikoissa. En tiedä oliko jenkeillä samaa vikaa Slovakiaa vastaan. Oliko?

Slovakialla on muutama mielenkiintoinen yksilö, mutta on tuo lohkokin sen verta kova, että katsotaan miten turnaus tästä etenee.

Puolustuksessa Fehervary ja hyökkäyksessä Bucek sekä Ruzicka ovat omassa seurannassani.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Katsoin pari erää peliä ja ketjut olivat ainakin omien silmien mukaan ne, jotka oli merkitty myös IIHF:n sivuille.

Samuel Bucek – Adam Ruzicka – Filip Krivosik
Alex Tamasi - Milos Roman - Marian Studenic
Milos Kelemen – Peter Kundrik – Erik Smolka
Adam Liska – Viliam Cacho – Samuel Solensky

Martin Fehervary – Vojtech Zelenak
Michal Ivan – Martin Bodak
Tomas Hedera – Marek Korencik
Samuel Fereta - David Matejovic

Durny oli tietysti hyvä maalissa, mutta heti alusta asti jenkit olivat löysällä jalalla kaukalossa. Slovakialaiset näyttivät paljon sähäkämmiltä irtokiekkotilanteissa ja ainakin minulle jäi sellainen fiilis, että Yhdysvaltojen valmistautuminen otteluun epäonnistui, koska heidän pitäisi ilman muuta kotikaukalossaan tuolla materiaalilla luistella edellisenä päivänä pelanneelta Slovakialta jalat alta. Varsinkin, kun Slovakia on kisojen painavin joukkue (USA toki kakkosena). Mielestäni Slovakialla ei ollut noiden kahden erän aikana juurikaan hätää missään vaiheessa. Se puolusti aktiivisesti iskien kiinni jenkkeihin laitojen lähellä eikä päästänyt kotijoukkuetta pyörittämään. Näin Slovakialta jo heidän viimeisen harjoituspelin Venäjää vastaan ja myös siinä Slovakia osoitti, että sen puolustusalueen puolustuspelaaminen toimii parhaimmillaan riittävän hyvin kärkimaita vastaan. Jokainen yksilö näytti olevan hyvin pelin sisällä ja halukas menemään tilanteisiin vääntämään, jolloin USA ei päässyt läpsyttelemään peliä lävitse odottaen jo tämäniltaista ulkoilmapeliä. Mitä tulee vielä Durnyyn, ei hän mielestäni mikään ylijumala maalissa ollut, vaan enemmän tuo lopputulos oli kenttäpelaajien ansiota, jos niin voi sanoa.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
@Salming tuossa yllä tiivisti mielestäni varsin hyvin tuon ottelun. Yhdysvalloilla ei tosiaan loppujen lopuksi hirveästi huippupaikkoja ollut (toki enemmän kuin Slovakialla) ja aika iso osa jenkkien kudeista tuli laidoilta eikä Durny joutunut ihmepelastuksia tekemään, vaikka pelasi toki vahvan ottelun, mikä lupaa hyvää jatkoa ajatellen.

Hylkäsin toiveet unelmapuolivälierästä Tshekkiä vastaan Ruotsi - Tshekki -ottelun jälkeen, mutta sensaatiomainen voitto Yhdysvalloista herätti tuon jälleen henkiin. Toki Venäjäkin kelpaisi, mutta Ruotsia vastaan Slovakialla on viimeisimpinä vuosina (pois lukien vuoden 2015 pronssiottelu) ollut vaikeaa, joten toivottavasti Ruotsi vältetään.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Aikataulut eivät oikein ole sopineet yhteen kahtena viime yönä, joten olen aika ohuen - parin erän - otannan varassa. Muutamia huomioita näkemästäni. Olin ennen Kanada-ottelua siinä uskossa, että Slovakia voisi jollain tavalla pystyä tekemään muutakin kuin vain puolustamaan. Ihan samanlaiseen, täysin yksipuoliseen vyörytykseen tämä peli (Kanada-Slovakia) ei mennyt verrattuna vuoden takaisiin kisoihin. Tuolloin Slovakialla taisi olla 7 laukausta kohti Kanadan maalia. Tälläkin kertaa vaahterapaidat olivat niin hyvällä asenteella liikkeellä, ettei pelinopeudessa ja yksilötaidossa rutkasti perässä olevalla slovakkiryhmällä ollut jakoa.

Toisin kuin USA, Kanada ei ottanut jalkaa pois kaasulta. Jenkkien löysyys mahdollisti Slovakian voiton. Kaikella kunnioituksella. Kaatoa johtanut Samuel Bucek sanoi ottelun jälkeen uskoneensa ennen peliä, ettei joukkueella ole mahdollisuuksia voittoon. Realistinen näkökulma, mutta ei ehkä paras ajattelutapa. USA-ottelun tuoma noste voi nyt kääntyä joko Slovakian hurmokseksi tai sitten pelkiksi tappiollisiksi peleiksi jatkossa. Molemmat skenaariot ovat yhtä mahdollisia.

Tämänkertainen Slovakian nippu on 2000-luvulla ehkä sen kolmanneki paras miehistö. Eli puhutaan slovakkimittapuulla poikkeuksellisen hyvästä joukkueesta. Kahden vuoden takainen MM-pronssiryhmä oli erittäin yhtenäinen ja hyökkäysmateriaali leveämpi. Siitä huolimatta sikermä sai rumasti selkään Kanadalta avauspelissä 20 000 katsojan edessä. Valtaosa slaavipelaajista oli kiekkoillut urallaan maksimissaan ehkä 2 000 silmäparin luoman paineen alla. Kymmenkertainen määrä ja sen luoma tilanne oli täysin poikkeuksellinen, jota slovakit eivät pystyneet käsittelemään. He kuitenkin kykenivät nollaamaan tilanteen (0-8-tappio) ja aloittivat puhtaalta pöydältä. Joukkue jaksoi uskoa mahdollisuuksiinsa, raivasi tiensä mitalipeleihin, antoi kelpo vastuksen Kanadalle välierässä ja löi Ruotsin pronssiottelussa.

Slovakian peräsimessä on jo seitsemättä vuotta peräkkäin Ernest Bokros. Hän on perinteinen vanhan liiton mies, jonka pelikirjasta ei löydy mitään moderneja hienouksia. Bokros on kuitenkn luonut vuosien saatossa Slovakialle hyvän puolustussysteemin. Viimeöisen USA-pelin kaksi ensimmäistä erää olivat juuri tätä Bokrosin nyky-Slovakiaa parhaimmillaan. Niin kauan kun Slovakia onnistuu sitkeässä puolustustaktiikassaan ja pyrkii edes auttavaan kiekolliseen vastahyökkäyspeliin (ykkösketju Bucek-Ruzicka-Krivosik ja kakkosessa Studenic), joukkueella on aina jonkinlaiset saumat taistella voitosta (pl. Kanada).

Tässä porukassa on muutamia Bucekin kaltaisia hyökkääjiä, joilla riittää kapasiteettia hallita pelivälinettä ja tehdä kiekollisena ratkaisuja, jotka näkyvät myös valotaululla. 2015-pronssiryhmän kapteenin Martin Rewayn tasoista hyökkäyksen ehdotonta johtotähteä ei ole. Maalivahti Denis Godlan korkeuksiin nykyisistä slovakkivahdeista tuskin on, vaikka molemmat läpäisivät mainiosti pohjoisamerikkalaistestin.
 
Viimeksi muokattu:

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Pois lukien Kanada-peli, niin Slovakian turnaus on sujunut varsin hyvin. Yöllä se tulee suurella todennäköisyydellä päätökseen, mutta toivottavasti nuoret slovakit antavat Ruotsille kunnon vastuksen eikä ottelu ihan läpsyttelyksi menisi.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Kyllähän Slovakialle voi turnauksesta kiitettävän arvosanan antaa. Päävastustaja Tanska kaatui selvin numeroin ja kirsikkana kakun päällä voitto Yhdysvalloista. Kanada-peli oli heikko, mutta hienosti slovakit onnistuivat tuon nollaamaan, Ruotsikin pistettiin todella tiukille eikä olisi ollut maailman suurin vääryys, jos Slovakia olisi tuosta jatkoon mennyt, mutta ehkä ensi vuonna sitten.

Pelaajistosta suurimmat onnistujat olivat Samuel Bucek, Filip Krivosik ja Roman Durny. Pakisto pelasi kokonaisuutena mallikkaan turnauksen. Studenic oli hienoinen pettymys. Ruzickalta odotan ensi vuonna enemmän, vaikkei näissä kisoissa heikkokaan ollut. Bucekin, Krivosikin ja Durnyn lisäksi myös kolmosketjun sentteri Alex Tamasi esiintyi edukseen.

Olen boldannut Slovakian pelaajistosta ne, jotka ikänsä puolesta voivat edustaa Slovakiaa myös ensi vuoden kisoissa.

Maalivahdit: Roman Durný (MHk 32 Liptovský Mikuláš), Dávid Hrenák (St. Cloud State University/NCAA/USA), Jakub Kostelný (HK Dukla Trenčín)

Puolustajat: Martin Bodák (Kootenay Ice/WHL/Kan.), Martin Fehérváry (IK Oskarshamn/Švéd.), Samuel Fereta (HC Slovan Bratislava), Tomáš Hedera (HC Slovan Bratislava), Michal Ivan (Acadie-Bathurst Titan /QMJHL/Kan.), Marek Korenčík (Lulea HF/Švéd.), Dávid Matejovič (HK Nitra), Vojtech Zeleňák (Sparta Praha/ČR)

Hyökkääjät: Samuel Buček (Chicago Steel/USHL/USA), Viliam Čacho (HK Dukla Trenčín), Miloš Kelemen (HKM Zvolen), Filip Krivošík (Lempäälän Kisa/Fín.), Peter Kundrík (HK Poprad), Adam Liška (Kitchener Rangers/OHL/Kan.), Miloš Roman (Vancouver Giants/OHL/Kan.), Adam Ružička (Sarnia Sting/OHL/Kan.), Erik Smolka (HK Dukla Trenčín), Samuel Solenský (Johnstown Tomahawks/NAHL/USA), Marián Studenič (Hamilton Bulldogs/OHL/Kan.), Alex Tamáši (HC '05 iClinic Banská Bystrica)

Boldattujen pelaajien lisäksi joukkueessa on erittäin suurella todennäköisyydellä Patrik Hrehorcak, joka oli käsittääkseni ihan viimeisimpien pudotettujen joukossa tänä vuonna ja jonka itse olisin jo tänä vuonna kisakoneeseen valinnut. Näkisin, että ensi vuonna Slovakian joukkue voi olla jopa hieman tämänvuotista parempi. Mielenkiintoista myös nähdä, että selvittääkö ensi vuonna varattavana oleva Maxim Cajkovic itsensä kisakoneeseen. Cajkovic on tehnyt tällä kaudella hyvää jälkeä Ruotsin juniorisarjoisssa ja maajoukkuepeleissä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös