Seurantaketju viheriöiden virtuaalimanagereille

  • 32 217
  • 164

Jesyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, Pittsburgh Penguins, Mestis, NHL
Aloittelin vielä tuon projektimuotoisemman Wolves-tallennuksen kylkeen toisen tallennuksen Barcelonalla.

Kauden alla tein myös muutamia pelaajasiirtoja:

IN
CB Hummels 87 Dortmund. Hinta 21 miljoonaa.
LW Neymar 87 Santos. Hinta 30 miljoonaa.

OUT
CB Mascherano 86 to ManU. Hinta 20 miljoonaa
LW Pedro 84 LW to Arsenal. Hinta 18,5 miljoonaa.

Lisäksi lainalle lähtivät Sergio Roberto (75), Marc Bartra (75), Oler (65) ja Muniesa (71).

Kokoonpano näyttää tältä

Goalies:
Victor Valdes 85
Pinto 69

Defence:
Dani Alves 84
Mats Hummels 87
Gerard Pique 87
Jordi Alba 83
Eric Abidal 76
Carles Puyol 83
Fontas 75
Montoya 76
Adriano 75

Middlefield:
Xavi 90
Sergio Busguets 87
Cesc Fabregas 87
Thiago 81
Alexandre Song 84
Jonathan Dos Santos 75

Forwards:
Neymar 87
Lionel Messi 94
Iniesta 91
David Villa 85
Alexis Sanchez 87
Isaac Cuenca 76
Cristian Tello 76

Tällä hetkellä johdan La Ligaa 19 pisteellä, Athletico Madrid on kakkosena pisteen perässä.

Mestarien Liigan G-lohkossa olen toisena, lohkoa johtaa Spartak Moskova puhtaalla pelillään. Itse sorruin tehottomuuten vastikään pelatussa vierasottelussa Moskovassa ja Spartak iski ainoasta paikastaan.

Ainiin, Supercupin Realia vastaan hävisin lopulta vierasmaalein. Maaliero oli 4-4, ottelut päättyivät ensin Realille 2-0 ja sitten minulle 4-2.
 

mice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flames, Juventus, Parma
Fifa13 ja ensimmäinen kausi Juvella takana. Alkukausi meni opetellessa ja kauden puolivälin jälkeinen pieni alamäki takasivat sen, että ensi kaudella ei Euroopassa taistella. Juventuksen lopullinen sarjasijoitus loppukauden onnistuneiden pelien ansiosta seitsemäs Milanin viedessä mestaruuden niukin naukin Interin ja Lazion nenän edestä.

Juventuksen joukkue pysyi kauden mittaan entisellään, eikä hankintoihin ollut tarvetta varsinkin, kun Bendtner onnistui selvästi odotuksia paremmin. Ainoa pahempi loukkaantuminen oli Giovincon pitkä poissaolo talvella. Myös Vidal oli jonkin aikaa sivussa, mutta hän ei tällä kaudella ihan parhaalla tavalla onnistunut muutoinkaan. Tilastot (ottelut: maalit+syötöt):

Hyökkääjät:
Vucinic: 30 15+8
Bendtner: 34 15+9
Giovinco: 17 7+2
Matri: 13 4+2
Iaquinta: 7 1+1
Quagliarella: 7 0+0

Keskikenttä:
Marchisio: 35 6+7
Asamoah: 35 3+4
Vidal: 16 3+1
Pepe: 15 3+2
Isla: 15 1+1
Pirlo: 25 1+2
Marrone: 4 0+2
Pogba: 23 0+1
Martinez: 2 0+0
Padoin: 3 0+0
Giaccherini: 8 0+1

Puolustus:
Barzagli: 27 1+0
Caceres: 21 1+0
Bonucci: 31 0+0
Lucio: 19 0+1
Lichsteiner: 26 0+1
Chiellini: 24 0+0
De Ceglie: 6 0+0
Ziegler: 4 0+0
Magnusson: 1 0+0

Maalivahdit:
Buffon 34
Storari 3
Rubinho: 1

Ensi kauteen lähdetään parantamaan sarjasijoitusta selvästi. Maalivahdit pysyvät ennallaan, puolustuksessa pyritään pääsemään virhealttiista ja ikääntyvästä Luciosta eroon ja hankkimaan nuorempi, taitava kaveri tilalle. Keskikentälle ei liene suurempia muutoksia tulossa, mutta hyökkäyksessä raivataan tilaa uudella huippukärjelle pyrkimällä eroon sekä Matrista että Quagliarellasta. Iaquintan sopimus loppuu tähän kauteen ja mies päästetään menemään.

Hieno ja koukuttava peli tämä Fifa13, ei voi muuta sanoa.
 

mice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flames, Juventus, Parma
Ensi kauteen lähdetään parantamaan sarjasijoitusta selvästi. Maalivahdit pysyvät ennallaan, puolustuksessa pyritään pääsemään virhealttiista ja ikääntyvästä Luciosta eroon ja hankkimaan nuorempi, taitava kaveri tilalle. Keskikentälle ei liene suurempia muutoksia tulossa, mutta hyökkäyksessä raivataan tilaa uudella huippukärjelle pyrkimällä eroon sekä Matrista että Quagliarellasta. Iaquintan sopimus loppuu tähän kauteen ja mies päästetään menemään.
Iaquinta päästettiin menemään ja sekä Matri että Quagliarella myytiin, samoin Padoin ja Marrone. Viimeksi mainittu olisi voitu pitää, mutta peliaika olisi joka tapauksessa jäänyt aika vähiin. Luciosta ei eroon päästy, sillä mies lopettaa uransa tämän kauden jälkeen.

Uusia tulokkaita joukkueessa ovat Falcao, Buonanotte ja Hummels. Falcaolta luonnollisesti odotetaan maaleja ja selvää ykköshyökkääjän asemaa. Buonanotte pelannee ensimmäisellä kaudella rotaatiopelaajana jonkinmoisen määrän otteluita keskikentällä ja Hummels hankittiin lunastamaan ykköstopparin asema itselleen heti kauden alusta lähtien.
 

Jesyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, Pittsburgh Penguins, Mestis, NHL
Uijuijui, nyt pitää tulla kyllä ihan hehkuttamaan!

Espanjan Cupin puolivälierissä vastaan tuli Real Madrid. Ensimmäinen ottelu Camp Noulla ei lähtenyt kovin hyvin käyntiin, sillä ensimmäisen puoliajan jälkeen Madrid johti 1-3. Vielä ennen tuntia lisäsivät johdon 1-4:än. Sitten tapahtui jotakin ihmeellistä ja Barca nousi viimeisen puolituntisen aikana kolmen maalin takaa tasoihin. Tasoitus syntyi aivan lisäajan loppuhetkillä Neymarin jalasta.

Toiseen osaotteluun Santiago Bernabeulle lähdettiin siis tasatilanteesta 4-4. Barca tarvitsi siis voiton, Realille olisi riittänyt tasuri vierasmaalien perusteella. Ottelu eteni Barcelonan hallinnassa aina loppuun asti (hallinta 57-43%, laukaukset 14-4, kulmat 4-0). Real puolusti maalivahti Casillasin johdolla loistavasti Barcan paikat pois, mutta loppuun asti eivät kestäneet! Pelattiin jo lisäaikaa, kun Barcalle tarjottiin vielä viimeistä paikkaa kulmurista. Koko miehistö maalivahtia myöten ryhmittyi maalin läheisyyteen ja Leo Messi asteli kulmalipulle. Messin tarkka keskitys löysi kuudentoista sisään aivan vapaaksi unohdetun Mats Hummelsin, jonka napakka pusku upposi maalin takanurkkaan! Näin Barcelona eteni semifinaaleihin ja Realin Cup-run päättyi tähän. Kyllä maistuu!

Tällä hetkellä Barca etsii vahvistuksia keskikentälle, sillä Xavi on 4 ja Sergio Busquets 3 viikkoa sivussa.
 

Jesyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, Pittsburgh Penguins, Mestis, NHL
Noniin, Barca-tallennuksen ensimmäinen kausi lähestyy loppuaan ja tällä hetkellä kaikkien tavoitteiden täyttyminen on omissa käsissä. Tavoitteenahan oli voittaa kaikki mahdollinen maan ja taivaan väliltä.

Joukkue kärsii tosin hyökkääjien loukkaantumisista, pahimmillaan sivussa olivat yhtä aikaa Messi, Sanchez sekä Tello. Näistä Tello on parantunut. Messi saattaa päästä aivain kauden viimeisiin otteluihin vielä mukaan, Sanchez palaa piakkoin. Keskikentän loukkaantumisiin löytyi sopuhintaan Rafael Van der Vaart.

Liigaa on takana 31 matsia, kärjessä ollaan 76 pisteellä. Jaetulla kakkossijalla ovat Atletico Madrid ja Valencia, molemilla 69 pojoa. Real Madrid on neljäntenä 64 pisteellä.
Messi johtaa maalipörssiä 24 maalilla, vaikka pelattuja otteluita on 3kk loukkaantumisen vuoksi huomattavasti vähemmän kuin muilla. Alkukaudesta peli ei oikein kulkenut, jonka jälkeen vaihdoin Messin laitaan ja Neymarin keskelle, jolloin molemmat alkoivat heilutella verkkoa kiitettävään tahtiin. Neymar on kakkosena maalipörssissä 19 osumallaan. Kolmantena C.Ronaldo 17 kaapilla. Victor Valdes on maalilla pitänyt 8 nollapeliä.

Mestarien Liigassa edettiin äskettäin finaaliin, kun Juventus kaatui yhteismaalein 5-2. Finuissa vastaan tulee ManU:n tieltään kammennut Real Madrid. Tällä kaudella Clasicoja muuten nähdään aikamoinen määrä (Supercup, liiga, Espanjan cup ja CL). Barcan paras maalintekijä CL:ssä on Messi 6 osumallaan. Se riittää pörssissä kakkossijaan.

Espanjan Cupissa jyrättiin myös finaaleihin asti, siellä vastassa Athletico Madrid. Aikaisemmin cuprunin aikana pudotettiin mm. Real Madrid (5-4) ja Sevilla (2-2, rl 3-1). Sevillaa vastaan kakkosvahti Jose Pinto pysäytti peräti kolme rankkaria neljästä. Cupin maalipörssiä johtaa Messi 8 osumallaan.

Seuraava päivitys tuleekin sitten kauden jälkeen.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Neljäs kausi on saatu pelatuksi ja Lorient pysyy edelleen sitkeästi seurana. Vaikka viime kaudella sijoitus oli vasta seitsemäs, niin yllättäen Euro League -paikka kuitenkin oli tuloksena. Toissa kaudella kuudennesta sijasta huolimatta portit Eurooppaan eivät auenneet, joten tämä logiikka ei nyt aivan aukene minulle, mutta väliäkö hällä. Johdon asettamat tavoitteet hieman nousivat jälleen viime kaudesta. Nyt tavoitteiksi tuli saavuttaa paikka Mestareiden liigaan, semifinaalipaikka Euro Leaguessa ja finaalipaikka Cup-peleissä. Median ennakossa Lorientiä povattiin sijalle kuusi, mutta tämä oli ennen kesän suurimpia myllerryksiä...

Kuten viime viestissä jo hieman ennakoin, niin kesällä joukkueessa nähtiin melkoinen myllerrys. Hankintoja, myyntejä ja siirtoja nähtiin niin paljon, että heikompaa hirvittäisi. Laitetaan nyt muutokset viime kauteen verrattuna listamuotoon, jotta olisi selkeämpää:

Ulos:

Remi Mulumba CM (ei tarjottu jatkosopimusta)
Maxime Baca RB (ei tarjottu jatkosopimusta)
Benjamin Lecomte GK (ei tarjottu jatkosopimusta)
Arnold Mvuemba CDM (lopetti)
Bruno Ecuélé Manga CB (18.5 milj. Real Madridiin )
Lamine Koné CB (4.1 milj. PSG:hen)
Gregory Bourillon CB (vaihto Rhys Bennettiin +Rochdalelle 1.75 milj.)
Baptiste Reynet GK (1.4 milj. Real Betisiin)
Abdoul Razzagui Camara LM (vaihto Licáan +Estorilille 1.25 milj.)
Alain Traoré CAM (9.5 milj. Atlético Madridiin)
Vaclav Kadlec ST (4.8 milj. Werder Bremeniin)
Christophe Tibéri CM (kaudeksi lainalle)
Junior Vidot CB (kaudeksi lainalle)
Karel Overmeire CDM (0.5 milj. Belgian liigaan)
Geordan Dupire GK (0.25 milj. Englannin kolmanneksi korkeimmalle sarjatasolle)

Sisään:

Sébastien Jebbour CDM (skoutin löytö)
Besim Oyal CM (skoutin löytö)
Ivan Miranda RW (skoutin löytö)
Pa Amet Johansson ST (skoutin löytö)
Sokratis CB (6 milj. Werder Bremenistä)
Fallou Diagne CB (2.9 milj. SC Freiburgista)
Rhys Bennett CB (vaihto Gregory Bourilloniin -Rochdalelle 1.75 milj.)
Yann Sommer GK (5.7 milj. Baselista)
Gueïda Fofana CDM (3.0 milj. Lyonista)
Licá LW (vaihto Abdoul Razzagui Camaraan -Estorilille 1.25 milj.)
Zlatko Junuzovic CAM (5.0 milj. Werder Bremenistä)
Danny Hoesen ST (2.1 milj. Ajaxista)

(Linkit vievät soccerway.comin pelaajaprofiileihin)

Hieman kommentteja näistä siirroista. Ensimmäinen pommi nähtiin heti kesän alussa, kun keskikentän luottopelaaja Arnold Mvuemba päätti uransa. Paikkaajaksi keskikentän pohjalle, Romaon kanssa kuormaa jakamaan, hankittiin lopulta Gueïda Fofana. Tätä ennen kuitenkin Lorientissa maailman valiotoppareihin noussut Bruno Ecuélé Manga siirtyi joukkueesta pois. Hänen jatkosopimuksensa olisi vienyt aivan turhan suuren osan pelaajabudjetista, joten myynti oli pakko toteuttaa. Tilalle saatiin kuitenkin laadukas paikkaaja kreikkalaisen Sokratesin myötä. Jotta heikosti edelliskaudella toimineen keskuspuolustuksen remontti olisi täydellinen, vaihdettiin lopulta myös Koné ja Bourillon, Diagneen sekä Bennettiin.

Selvän ykkösvahdin hankinta oli kesän ykkösprioriteetti ja se saatiin Sommerista. Pientä ylihintaa saatoin joutua maksamaan, mutta luotan, että nyt saatiin tuokin osa-alue liigan parhaimpien joukkoon. Keskikentälle ainoa "tarkoituksella" tehty muutos oli Camaran myynti ja kun samassa kaupassa sain hyökkäävämmästä Licásta korvaajan, oli ensifiilis kaupasta positiivinen. Muutosten piti jäädä tähän, mutta minkäs teet, kun houkutteleva tarjous tulee kohdalle. Traorén arvoksi oli määritelty 6 miljoonaa, mutta Atlético Madrid maksoi miehestä 9.5 miljoonaa, joten ei tuostakaan liikkeestä suupielet alas vajonneet. Pitkään pohdin, että hankkisinko Traorélle ollenkaan korvaajaa vai luottaisinko nuoriin ja Damian Silvaan etunenässä. Lopulta päädyin kuitenkin korvaajaan, kun rahaa oli vielä melkoisesti käytettävissä ja Bremenistä tuli itävaltalainen Zlatko Junuzovic.

Elokuun lopussa nähtiin vielä Kadlecin siirto. Samana päivänä sain peräti seitsemän tarjousta Kadlecista, vaikkei hän edes ollut siirtolistalla. Ilmoitin jokaiselle joukkueelle vuorotellen, että hintalappu on 4.8 miljoonaa. Yksi toisensa perään joukkueet kieltäytyivät tuota summaa maksamasta kunnes rakkaaksi kauppakumppaniksi muodostunut Werder Bremen ratsasti paikalle ja Kadlec siirtyi pelaamaan Saksaan. Kesän aikana nähtiin siis peräti kolme pelaajakauppaa Lorientin sekä Werder Bremenin välillä. Tämän jälkeen hyökkääjiä olisi jäänyt vain kolme, joten nuori, Veikkausliigastakin kokemusta omaava, Danny Hoesen saapui seuraan.

Sitten vielä lainalle lähetettiin Christophe Tibéri sekä Junior Vidot. Marginaalipelaajista Karel Overmeire myytiin puolella miljoonalla muualle ja maalivahti Geordan Dupire vieläkin halvemmalla. Omista nuorista Miranda, Oyal sekä Jebbour saivat sopimukset.

Jatkuu...
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Uusi joukkue näytti hitsautuvan hyvin yhteen, vaikka alkuperäisestä, neljän vuoden takaisesta, kokoonpanosta yli 2/3 onkin tainnut jo vaihtua. Viiden pelin jälkeen Lorient oli sarjassa toisena eikä vire kamalasti laantunut, sillä viidentoista pelin jälkeen oltiin neljännellä sijalla. Tammikuun alkaessa Lorient löytyi kolmannelta sijalta ja siitä alkoikin kelpo voittoputki, joka nosti Lorientin jopa ykköspaikalle. Lopulta tiukan sarjan ratkaisu nähtiin vasta viimeisellä kierroksella. Lorient onnistui voittamaan oman vieraspelinsä Auxerrea vastaan 1-2 ja pääsi juhlimaan seurahistoriansa ensimmäistä mestaruutta! Lopullinen saldo oli: 28-4-6 ja 88 pistettä. Rajut muutokset näyttivät siis toimineen, sillä edelliskautista pistemäärää onnistuttiin nostamaan peräti 21 pistettä. Toiseksi tuli PSG jääden Lorientista vain kaksi pistettä. Kansainvälisille kentille ylsivät myös Marseille, Lyon, Rennes sekä Lille.

Euro Leaguessa Lorientin menestys jäi vaatimattomaksi. Alkulohkon kuudesta ottelusta kerättiin 13 pistettä ja se riitti lohkovoittoon. Kuitenkin heti pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Ajax pudotti Lorientin jatkosta yhteismaalein 6-2. Cup-peleissä johdon tavoitteet sitä vastoin täytettiin. Liigacupissa päästiin finaaliin, jossa Marseille oli rangaistuspotkukilpailun jälkeen parempi ja Coupe Nationalessa mentiin päätyyn saakka. Finaalissa Lyon kaatui 2-1.

Tammikuussa tehtiin vielä muutama muutos. Kaupoille jouduttiin, kun Romao ilmoitti haluavansa pois joukkueesta. Mitään ei ollut enää tehtävissä ja mies vaihtoikin Montpellierin riveihin. Korvaajaa hänelle ei koettu tarpeelliseksi hankkia. Hänen lisäksi myös Lucas Maraque sai lähteä, sillä puolustajia oli hänen edellään kuusi ja veteraanipelaaja ei uran viimeisiä kausia varmasti halunnut katsomossa viettää. Näistä siirroista Lorient nettosi yhteensä n. 2.5 miljoonaa. Tammikuun aikana myös ilman peliaikaa jääneet Ivan Miranda sekä Pa Amet Johansson siirtyivät lainasopimuksilla muualle. Lisäksi skoutin kierrellessä Hollannissa mukaan tarttui maalivahti Arnold Hasselbaink, joka hankittiin Audardin kanssa kilpailemaan kakkosvahdin paikasta. Keskikentälle kehittymään saapui 16-vuotias ranskalainen Laurent Zitte. Tähän siirrot myös jäivät. Kauden pelaajatilastot:

Maalivahdit:

#1 Arnold Hasselbaink NED (64) (1: 0+0)
#16 Fabien Audard FRA (65) (4: 0+0)
#28 Yann Sommer SUI (84) (52: 0+0)

Puolustajat:

#2 Fallou Diagne SEN (79) (50: 1+2)
#3 Saliou Ciss SEN (77) (38: 1+2)
#6 Sokratis GRE (82) (50: 1+1)
#25 Lamine Gassama SEN (76) (35: 0+0)
#26 César Miguel ESP (71) (16: 0+0)
#30 Rhys Bennett ENG (77) (45: 0+1)

Keskikenttä:

#7 Sébastien Jebbour FRA (68) (3: 0+0)
#8 Besim Oyal SWE (67) (1: 0+0)
#10 Mathieu Coutadeur FRA (80) (50: 3+9)
#14 Gueïda Fofana FRA (78) (43: 8+9)
#17 Laurent Zitte FRA (64) (0: 0+0)
#19 Damian Silva ESP (72) (34: 1+4)
#21 Zlatko Junuzovic AUT (79) (44: 9+6)
#22 Kevin Monnet-Paquet FRA (74) (34: 3+2)
#23 Mathias Autret FRA (76) (33: 3+2)
#27 Bořek Dočkal CZE (79) (44: 3+9)
#31 Licá POR (82) (47:24+7)

Hyökkääjät:

#9 Innocent Emeghara SUI (76) (37: 13+11)
#13 Marcelo Moreno BOL (85) (46: 27+21)
#15 Teijo Tuomi FIN (71) (24: 7+4)
#18 Danny Hoesen NED (76) (32: 15+10)

Lainalla:

Junior Vidot CB, FRA (64)
Christophe Tibéri CM, FRA (68)
Ivan Miranda RW, ARG (67)
Pa Amat Johansson ST, SWE (67)

Pelejä oli huomattavasti enemmän kuin viime kausina johtuen hyvästä Cup-menestyksestä ja Euro Leaguesta, joten tilastoja on paha verrata menneisiin. Onnistujia oli oikeastaan kaikki uudet hankinnat ja suurin osa vanhoistakin. Fofana oli loistava puolustava keskikenttä, joka iski siihen sivuun hyvät tehot. Positiivisin yllätys oli kuitenkin Licá. 24 maalia, joista liigassa 18 ja tällä joukkueen sisäinen maalikunikuus ja koko liigassa toiseksi kovin maalimäärä. Pettymykseksi voisin sanoa Damian Silvan. Sai hyvin vastuuta, mutta kokonaisuus ei noussut kuin yhdellä ja tehot olivat kovin keskinkertaiset.

Ensi kaudella sitten pääsee katsastamaan Mestareiden liigankin. Lisäksi liigassa lähdetään tietysti uusimaan mestaruutta. Siirtobudjetti on varmasti kova, mutta paha sanoa, että tuleeko joukkuetta juurikaan muutettua, sen verta hyvin se kuluneella kaudella toimi.
 

Ralph

Jäsen
Manchester City 2011-12

Tuli taas halu pelailla vähän jalkapalloa, joten aloitin FIFA12 -pelillä uuden career moden. Seuraksi valikoitui nyt The City of Manchester. Englannin liiga on vain mielenkiintoisin tässä pelissä ja Cityn otin kovan joukkueen vuoksi. Kuitenkin jengi meni aivan uuteen uskoon, tutulla tyylillä. Joka pelipaikalle kaksi pelaajaa plus kolmas maalivahti. Ja pelinumerot 1-23. Nyt n. 25 peliä Valioliigaa takana ja sijoitus neljä. Joukkueeni:

Maalivahdit:
#1 Joe Hart (84)
#12 Andreas Isaksson (77)
#14 Wayne Hennessey (78)

Keskuspuolustajat:
#3 Giorgio Chiellini (85)
#4 Davide Astori (79)
#6 Mamadou Sakho (82)
#15 Mats Hummels (86)

Laitapuolustajat:
#2 Domenico Criscito (83)
#13 Aleksandar Kolarov (79)
#18 Bacary Sagna (83)
#19 Stephen Lichtsteiner (81)

Keskikeskikenttämiehet:
#5 Nuri Sahin (84)
#7 James Milner (83)
#8 Claudio Marchisio (84)
#21 David Silva (89)

Laitakeskikenttämiehet:
#17 Pedro (85)
#20 Ibrahim Afellay (82)
#22 Jesus Navas (85)
#23 Mauricio Isla (80)

Hyökkääjät:
#9 Mario Balotelli (84)
#10 Edin Dzeko (83)
#11 Giuseppe Rossi (84)
#16 Sergio Aguero (88)

Tuttuun tyyliini kaikki saavat mukavasti peliaikaa, kärkipelaajat tietysti eniten. Pelaan 4-4-2 -tyylillä niin, että keskikentän vasen laita on vähän korkeammalla ja vieressä oleva keskikentän keskusmies hieman alempana. Kovia jengejä (Chelsea, Arsenal ja ManU) pelaan aina ns. parhaalla mahdollisella joka ilman loukkaantumisia on Hart; Criscito, Chiellini, Hummels, Sagna; Pedro, Marchisio, Silva, Navas; Aguero & Balotelli.

Kapteenina toimii Joe Hart, koutsi tottelee nimeä Antonio Conte. Paras maalintekiiä Sergio Aguero, tärkein pelaaja David Silva. Koutsin suosikki Claudio Marchisio.
 

Ralph

Jäsen
Manchester City 2012-13

Nyt n. 25 peliä Valioliigaa takana ja sijoitus neljä.

Kappas vain, niitä olikin jo 35 peliä takana kun tuon viestin kännykällä pyörittelin kun ei muutakaan tekemistä ollut kuin odottamista. Nyt pelailin loput kolme peliä alta pois ja neljänneksi sitten tulin. Tässä otteluni maalintekijöineen:

Valioliiga:
Swansea (K) 3-0 - Balotelli x2 & Milner
Bolton (V) 1-0 - Rossi
Tottenham (V) 1-0 - Silva
Wigan (K) 1-0 - Silva
Fulham (V) 2-0 - Aguero & Balotelli
Everton (K) 4-1 - Aguero x2, Balotelli & Silva
Blackburn (V) 2-0 - Aguero & Balotelli
ManU (V) 2-2 - Navas & Rossi
A.Villa (K) 2-0 - Dzeko x2
Wolverhampton (K) 0-0
QPR (V) 2-0 - Chiellini & Rossi
Liverpool (V) 1-1 - Marchisio
Newcastle (K) 1-0 - Marchisio
Norwich (K) 3-1 - Aguero & Dzeko x2
Chelsea (V) 0-1
Stoke (K) 1-3 - Dzeko
Arsenal (K) 2-4 - Aguero x2
W.Bromwich (V) 3-3 - Pedro x3
Liverpool (K) 1-1 - Rossi
Sunderland (V) 2-1 - Dzeko & Rossi
Wigan (V) 0-0
Tottenham (K) 2-2 - Aguero & Balotelli
Everton (V) 5-0 - Afellay, Aguero, Balotelli, Crsicito & Sahin
A.Villa (V) 2-1 - Dzeko & Hummels
Fulham (K) 2-1 - Aguero x2
Bolton (K) 1-1 - Balotelli
Blackburn (K) 3-2 - Aguero & Balotelli x2
Swansea (V) 2-3 - Aguero & Balotelli
Chelsea (K) 1-0 - Rossi
Stoke (V) 3-1 - Balotelli, Dzeko & Silva
Sunderland (K) 2-1 - Kolarov & Rossi
W.Bromwcih (K) 1-1 - Rossi
Arsenal (V) 4-2 - Dzeko, Kolarov & Silva x2
Norwich (V) 3-0 - Marchisio x2 & Rossi
Wolverhampton (V) 2-1 - Dzeko & Marchisio
ManU (K) 2-1 - Marchisio & Navas
Newcastle (V) 0-2
QPR (K) 1-1 - Rossi

League Cup:
Chelsea (V) 0-1 OT

F.A. Cup:
Wolverhampton (V) 2-1 - Aguero & Marchisio
Sunderland (V) 1-0 - Afellay
Blackburn (K) 1-0 - Aguero
Nottingham (K) 0-1

Uuteen kauteen vain sitten. Mestarien liigaan pääsen jos karsinnat selvitän, mutta siihen luotan. Tavoite nyt napata jo Valioliigassa top-3 -paikka sekä selvittä Mestarien liigan alkulohko. Todella pienillä muutoksilla tulevaan kauteen:

Maalivahdit:
#1 Joe Hart (84) (ENG) (2021)
#12 Andreas Isaksson (77) (SWE) (2014)
#14 Wayne Hennessey (79) (WAL) (2017)

Keskuspuolustajat:
#3 Giorgio Chiellini (85) (ITA) (2015)
#4 Davide Astori (79) (ITA) (2017)
#6 Mamadou Sakho (82) (FRA) (2017)
#15 Mats Hummels (87) (GER) (2016)

Laitapuolustajat:
#2 Domenico Criscito (84) (ITA) (2017)
#13 Aleksandar Kolarov (79) (SER) (2016)
#18 Ignazio Abate (84) (ITA) (2018)
#19 Bacary Sagna (83) (FRA) (2015)

Keskikeskikenttämiehet:
#5 Nuri Sahin (84) (TUR) (2015)
#7 James Milner (83) (ENG) (2021)
#8 Claudio Marchisio (85) (ITA) (2017)
#21 David Silva (90) (SPA) (2020)

Laitakeskikenttämiehet:
#17 Pedro (86) (SPA) (2017)
#20 Ibrahim Afellay (82) (NED) (2017)
#22 Jesus Navas (85) (SPA) (2017)
#23 Mauricio Isla (81) (CHI) (2017)

Hyökkääjät:
#9 Mario Balotelli (84) (ITA) (2021)
#10 Edin Dzeko (84) (BIH) (2019)
#11 Giuseppe Rossi (85) (ITA) (2016)
#16 Sergio Aguero (88) (ARG) (2017)

Paras mahdollinen hieman erilainen, mutta vain hieman:

------------ Aguero --------- Rossi---------------
---------------------------------------------------
---- Pedro ----------------------------------------
------------------------------ Silva --- Navas ----
----------- Marchisio -----------------------------
----------------------------------------------------
-- Criscito --- Chiellini --- Hummels --- Abate --
----------------------------------------------------
----------------------- Hart -----------------------
 

Jesyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, Pittsburgh Penguins, Mestis, NHL
Tuli pitkästä aikaa tyrkättyä FIFA Boxin sisään, joten laitetaas nyt aluksi kauden 2012-2013 raporttia.

Kauteen Barcelona lähti tavoitteena kolme pokaalia, mukaan tarttui kaksi.

Liigassa joukkue oli ylivoimainen pienen alkukankeuden jälkeen ja mestaruus tulikin Kataloniaan lopulta 11 pisteen erolla toiseksi tulleeseen Real Madridiin. Leo Messi paljastui vielä tiedettyäkin huikeammaksi kaveriksi, mies oli kauden aikana sivussa kolme kuukautta ja voitti silti maalipörssin! Häkkejä syntyi 26. Toiseksi sijoittui niinikään Barca-kärjessä pelannut superlupaus Neymar, joka valittiin lopulta La Ligan parhaaksi pelaajaksi. Neymar niittasi 24 maalia ja antoi 16 maalisyöttöä.

Mestarien Liigan voittopokaali tuli niinikään Barcan palkintokaappiin. Alkulohkonsa Barca voitti pisteen erolla toiseksi tulleeseen Moskovan Spartakiin. Playoff-vaiheessa kaatuivat Porto yhteismaalein 5-4 (2-1, 3-3), Bayern München yhteismaalein 6-4 (3-1, 3-3). Toinen ottelu oli erittäin jännittävä, sillä Bayern takoi Camp Noulla pallon kolmesti Valdesin selän taakse ensimmäisellä puolikkaalla. Lopulta Barca kuitenkin nousi rinnalle. Välierissä kaatui Juventus yhteismaalein 5-2 (2-1, 3-1) ja lopulta finaalissa arkkivihollinen Real Madrid Andreas Iniestan maalilla 1-0. Mestarien liigan maalipörssin vei Milanin Pazzini, Messi ja Neymar olivat jaetulla toisella sijalla 6 maalilla.

Eurooppa-liigan voitti Marseille.

Kauden alussa pelatussa Espanjan SuperCupissa Real Madrid oli vierasmaalein Barcaa parempi.

Espanjan Cup tarjosi draamaa varsinkin puolivälierävaiheessa, jossa vastassa oli jälleen Real Madrid. Ensimmäisessa osaottelussa Madrid takoi jo 1-4 tauluun, mutta vielä nousi Barca tasoihin. Toista ottelua mentiin Santiago Bernabeulla 0-0:ssa aina lisäajalle asti, kun Messi antoi loistavan kulmapotkun, jonka loistohankinnaksi osoittautunut Mats Hummels puski vastustamattomasti ohi Casillasin käynnistäen villit voitonjuhlat. Välierissä Sevillaa vastaan edettiin rangaistuspotkukilpailuun, jossa Barcan kakkosvahti Pinto pysäytti 3/4 vetoa johdattaen joukkueensa finaaleihin. Finaaleissa kuitenkin Atletico Madrid onnistui hieman yllättäenkin voittamaan Barcelonan lukemin 1-2. Juuri silloin loukkaantumisista kärsinyttä Messiä olisi tarvittu.

Kauden tilastot (Nimi, pelatut ottelun, maalit, syötöt, keltaiset, punaiset) ((Maalivahdeilla Nimi, pelatut ottelut, nollapelit, keltaiset, punaiset)

Maalivahdit:
Victor Valdes 47, 13, 0, 1
José Pinto 16, 6, 0, 0

Pakit:
Dani Alves 47, 0, 9, 0, 0
Mats Hummels 51, 5, 3, 3, 0
Gerard Pique 47, 1, 2, 0, 0
Jordi Alba 53, 0, 1, 0, 0
Carles Puyol 30, 0, 1, 5, 0
Montoya 15, 0, 2, 3, 0
Fontas 8, 0, 0, 0, 0
Adriano 1, 0, 0, 0, 0
Eric Abidal 14, 0, 1, 0, 0

Keskikenttä:
Sergio Busquets 31, 3, 5, 1, 0
Xavi 47, 5, 9, 1, 0
Rafael van der Vaart 25, 3, 5, 1, 0
Thiago Alcantara 51, 5, 8, 1, 0
Cesc Fabregas 55, 14, 9, 0, 0
Alexandre Song 41, 1, 7, 0, 0
Jonathan Dos Santos 13, 0, 0, 0, 0

Hyökkäys:
Lionel Messi 46, 41, 12, 2, 0
Alexis Sánchez 36, 12, 7, 0, 0
Isaac Cuenca 20, 8, 4, 0, 0
Cristian Tello 21, 7, 4, 1, 0
David Villa 37, 12, 11, 0, 0
Andreas Iniesta 52, 16, 16, 0, 0
Neymar 56, 36, 21, 1, 0

Lisäksi häärin Ruotsin maajoukkuemanagerina. Sen jälkeen kun hyppäsin puikkoihin, saldona on:

World Cup -karsinnat:
Espanja-Ruotsi 0-1
Portugali-Ruotsi 3-3
Ruotsi-Romania 2-3
Suom-Ruotsi 0-2

Ystävyysottelut:
Ecuadot-Ruotsi 0-3
Ruotsi-Bulgaria 4-2

Nyt lähdetään rakentamaan joukkuetta, uutta raporttia tulee kauden kynnyksellä.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Lorient oli saatu nostettua Ranskan mestariksi ja Mestareiden liigaan, joten tuntui, että oma homma on jo hoidettu ja olisi parasta aloittaa uusi tallennus. Näin myös tehtiin ja joukkueeksi otin Saksan 2. Bundesliigasta Energie Cottbusin. Mitään ennakkotietoja ei joukkueesta ole, mutta tavoitteena on sen nostaminen Bundesliigaan, jos ei heti, niin ainakin kolmen kauden sisällä. Johdon antama virallinen tavoite oli TOP-6 sijoitus ja pääsy Cup-peleissä 32 parhaan joukkoon.

Joukkueeseen tehtiin muutama muutos ennen kauden alkua ja nyt ensimmäisen ottelun kynnyksellä rosteri näyttää tältä:

Maalivahdit:

#1 Thorsten Kirschbaum GER (65) (2016)
#12 René Renno GER (61) (2014)
#30 Marvin Gladrow GER (55) (2013)
#31 Julien Latendresse-Lévesque CAN (57) (2014)

Puolustajat:

#2 Punch Masenamela RSA (66) (2015)
#3 Guillaume Rippert FRA (62) (2014)
#6 Uwe Möhrle GER (68) (2014)
#15 Alexander Bittroff GER (65) (2014)
#17 Daniel Ziebig GER (59) (2014)
#20 Konstantin Engel KAZ (63) (2013)
#21 Uwe Hünemeier GER (68) (2013)
#23 Markus Brzenska GER (69) (2014)

Keskikenttä:

#4 Ivica Banović CRO (69) (2014)
#7 Daniel Brinkmann GER (67) (2015)
#10 Daniel Adlung GER (72) (2017)
#11 Alexander Ludwig GER (64) (2013)
#14 Nicolas Farina FRA (63) (2014)
#18 Marc-André Kruska GER (68) (2014)
#25 Stiven Rivić CRO (67) (2014)
#28 Clemens Fandrich GER (63) (2016)

Hyökkääjät:

#9 Marco Stiepermann GER (68) (2015)
#16 Alexander Toft Søderlund NOR (73) (2016)
#27 Boubacar Sanogo CIV (71) (2014)
#29 Dennis Sørensen DEN (59) (2013)

Lainalla:

Sebastian Glasner GER, ST (62) (2013)

Heistä Søderlund sekä Masenamela ovat meikäläisen hankintoja. Kirschbaumia lukuunottamatta kaikki maalivahdit ovat siirtolistalla, mutta saa nähdä tekeekö kukaan tarjouksia. Myös Engel, Ziebig sekä Sørensen ovat myynnissä ja hyvän tarjouksen tullen kaikki ovat kaupan.
 

Ralph

Jäsen
Borussia Dortmund 2012-13

Tuli taas aloitettua uusi kausi, kun liian rikkalla joukkueella sai liian nopeasti liian hyvän joukkueen. Suurista liigoista Saksa oli kokematta, joten sieltä joukkue ja joukkueeksi Borussia Dortmund Dortmundista. Tutusti ensin laitoin joukkuetta itseni näköiseksi ja ensimmäinen kausi pelattu. Se tuotti kaikenlaisten vaiheiden jälkeen kakkossijan ja Cupin voiton.

Bundesliga:
Hamburger (K) 2-0 - Götze & Reus
Hoffenheim (V) 1-0 - Pandev
Nurnberg (K) 1-1 - Giroud
Leverkusen (V) 3-0 - Götze, Lewandowski & Shaqiri
H.Berlin (K) 3-1 - Götze & Lewandowski x2
Hannover (V) 3-3 Giroud x2 & Götze
Mainz (V) 3-0 - Giroud, Götze & Shaqiri
Augsburg (K) 3-1 - Adam, Götze & Skrtel
W.Bremen (V) 2-0 - Lewandowski & Marin
Stuttgart (V) 2-1 - Dominguez & Götze
Köln (K) 2-2 - Kuba & Pandev
Wolfsburg (K) 2-0 - Piszczek & Marin
B.Munchen (V) 1-2 - Coentrao
Schalke (K) 0-0
M'gladbach (V) 2-0 - Götze & Reus
K'lautern (K) 2-0 - Bender & Kagawa
Freiburg (V) 2-0 Giroud & Götze
Hamburger (V) 1-1 - Reus
Hoffenheim (K) 1-1 - Lewandowski
Nurnberg (V) 0-1
Leverkusen (K) 0-0
H.Berlin (V) 2-0 - Eriksen & Giroud
Hannover (K) 3-0 - Götze, Holtby & Kleber
Mainz (K) 2-1 - Kleber & Subotic
Augsburg (V) 2-2 - Giroud & Subotic
Köln (V) 2-1 - Bender & Kuba
W.Bremen (K) 2-0 - Götze & Hummels
Stuttgart (K) 5-0 - Adam, Götze x2, Reus & Shaqiri
Wolfsburg (V) 1-1 - Adam
B.Munchen (K) 1-0 - Lewandowksi
Schalke (V) 0-1
M'gladbach (K) 2-1 - Adam & Götze
K'lautern (V) 2-2 - Götze & Kleber
Freiburg (K) 2-1 - Kleber & Shaqiri

Deutschland Cup:
M.1860 (K) 7-0 - Götze, Marin x3, Pandev x2 & Piszczek
Freiburg (V) 3-2 - Kagawa & Pandev x2
Leverkusen (V) 3-2 OT - Giroud, Götze & Skrtel
Hoffenheim (V) 1-1 OT - Lewandowski
4-2 SO - Adam, Götze, Hummels & Lewandowski
B.Munchen (P) 2-0 - Götze & Piszczek

Toiseen kauteen lähden seuraavalla 23-pelaajan joukkueella. Joukkueessa on kolme eri pelaajaa kuin millä lähdin avauskauteen. Ensimmäisenä tammikuuna Shinji Kagawa ja Goran Pandev lähtivät, kun eivät soveltuneet peliini. Tilalle Christian Eriksen ja lainalle Kleber. Nyt toisena kesänä vanhuuttaan Sebastain Kehl sai siirtyä sivuun ja tilalle David Beckham, vain vuodeksi, sillä nuoria tulevia keskikentän miehiä on kasvamassa jo ensi kaudeksi. Lisäksi hyökkäykseen Erik Lamela.

Maalivahdit:

#1 Michael Rensing (79) (GER) (2013)
#13 Marco Storari (78) (ITA) (2013)
#22 Bernd Leno (78) (GER) (2017)

Keskuspuolustajat:

#4 Neven Subotic (83) (SER) (2014)
#15 Mats Hummels (87) (GER) (2014)
#17 Martin Skrtel (81) (SLK) (2014)
#18 Alvaro Dominguez (80) (SPA) (2013)

Laitapuolustajat:

#2 Alvaro Arbeloa (80) (SPA) (2014)
#3 Fabio Coentrao (82) (POR) (2016)
#20 Lukasz Piszczek (78) (POL) (2016)

Keskikentän keskusmiehet:

#5 David Beckham (78) (ENG) (2014)
#6 Sven Bender (82) (GER) (2016)
#7 Lewis Holtby (80) (GER) (2013)
#10 Mario Götze (86) (GER) (2014)
#14 Charlie Adam (80) (SCO) (2015)
#23 Christian Eriksen (81) (DEN) (2017)

Keskikentän laiturit:

#8 Xherdan Shaqiri (79) (SWI) (2014)
#11 Marco Reus (82) (GER) (2015)
#16 Jakub "Kuba" Blaszczykowski (78) (POL) (2013)
#21 Marko Marin (79) (GER) (2013)

Hyökkääjät:

#9 Robert Lewandowski (81) (POL) (2014)
#12 Olivier Giroud (80) (FRA) (2014)
#19 Erik Lamela (79) (ARG) (2017)

Tuttuun tyyliin, kaikki pelaa todella tasaisesti. Kuten materiaalista näkee, ryhmä on erittäin tasainen eikä pelin taso juuri ailahtele siitä syystä, kuka kentällä on ja kuka ei. Ainoa selvästi muita tärkeämpi pelaaja on Mario Götze, joka voi yksin ratkoa pelejä dominoinnillaan. Hän onkin joukkueen selvästi tärkein pelaaja ja sain kokea kauhunhetkiä, kun nyt kesällä 2012 Götze ilmoittikin haluavansa lähteä. Real Madrid teki tarjouksen, hylkäsin sen, eikä enää sitten kukaan tarjonnut ja Götze jäikin seuraan. Selvästi tärkein pelaaja, ei mitään syytä myydä pois mistään hinnasta.

Paras mahdolliseni, 4-2-3-1. Parasta mahdollista ei ole koottu sen perusteella, keillä on parhaimmat overallit, vaan ketkä pelaavat parhaimmalla tasolla ja sopivat pelityyliini parhaiten.

------------------ Lewandowski -------------------
-----------------------------------------------------
------ Marin ---------- Götze ---------- Reus ------
-----------------------------------------------------
------------- Bender --------- Eriksen -------------
-----------------------------------------------------
-- Coentrao -- Subotic -- Hummels -- Piszczek --
-----------------------------------------------------
----------------------- Leno -----------------------

Nyt tavoite on voittaa Bundesliga, eli olla sarjataulukossa Bayern Munchenin edellä. Lisäksi tuon Cupin voisi taas viedä ja selvittää alkulohko Mestarien liigassa.
 

Ralph

Jäsen
Borussia Dortmund 2013-14

Toinen kausi nyt takana ja taisi olla kyseessä sellaista toisen kauden kirousta. Sarja oli kärjen osalta pirun tasainen. Pari turhaa tappiota kun olisi voitoksi kääntänyt, olisi sarjavoitto tullut. Mutta jos verrataan, että ensimmäisellä kaudella kärsin kaksi tappiota, nyt niitä oli seitsemän. Sijoitus lopulta neljäs Bundesligassa, Schalke tuli ja voitti. Cupissa konttasin jo ensimmäisellä kierroksella ja Mestarien liigassa etenin välieriin asti jopa. Kauden ainoa pelaajamuutos oli, kun Marco Storarin tilalle tammikuussa tuli Fernando Muslera. Kauden ottelut:

Bundesliga:
W.Bremen (K) 0-0
Hannover (V) 0-2
Schalke (K) 2-1 - Giroud & Lamela
K'lautern (V) 3-0 - Giroud & Holtby x2
B.Munchen (K) 3-1 - Götze & Lewadowski x2
Wolfsburg (V) 1-1 - Holtby
Hamburger (K) 1-3 - Götze
Leverkusen (V) 2-0 - Eriksen & Shaqiri
Köln (K) 0-0
Furth (V) 3-3 - Götze x2 & Marin
Mainz (K) 1-2 - Eriksen
Stuttgart (V) 2-3 - Dominguez & Kuba
Hoffenheim (K) 2-0 - Kuba x2
M'gladbach (V) 3-0 - Giroud, Holtby & Shaqiri
Freiburg (K) 3-0 - Götze & Lamela x2
Frankfurt (V) 2-1 - Giroud x2
H.Berlin (K) 2-0 - Bender & Götze
Leverkusen (K) 2-3 - Giroud & Götze
Hamburger (V) 2-2 - Lewandowski & Reus
K'lautern (K) 4-0 - Lamela x2, Reus & Subotic
Schalke (V) 3-2 - Götze x2 & Lamela
Hannover (K) 1-1 - Götze
W.Bremen (V) 3-0 - Lamela & Lewandowksi x2
Wolfsburg (K) 2-2 - Götze & Lamela
B.Munchen (V) 0-1
Stuttgart (K) 2-1 - Bender & Giroud
Mainz (V) 0-3
Frankfurt (K) 3-0 - Kuba & Lamela x2
Freiburg (V) 3-1 - Holtby, Kuba & Lamela
M'gladbach (K) 1-0 - Giroud
Hoffenheim (V) 3-2 - Eriksen, Götze & Reus
Furth (K) 3-0 - Holtby, Hummels & Lamela
Köln (V) 2-3 - Bender & Holtby
H.Berlin (K) 4-3 - Lewandowski x3 & Marin

Champions Cup:
Kobenhavn (V) 0-0
Zenit (K) 3-2 - Götze, Lewandowski & Piszczek
ManU (V) 0-1
Zenit (V) 2-2 - Lewandowski x2
Kobenhavn (K) 7-0 - Eriksen x3, Lewandowski, Marin, Shaqiri & Skrtel
ManU (K) 3-2 - Götze & Lewandowski x2
S.Moskva (V) 1-0 - Lewandowski
S.Moskva (K) 3-2 - Eriksen, Lamela & Lewandowski
PSG (V) 0-1
PSG (K) 3-1 - Lewandowski x2 & Reus
Barcelona (K) 0-0
Barcelona (V) 0-2

Deutschland Cup:
W.Bremen (V) 0-1

Ja uuteen kauteen tutuilla nimillä. Nuoret keskikenttämiehet eivät kehittyneet odotetusti ja jatkavat lainalla. Puolustukseen yksi lainapesteillä kehittynyt, Alvaro Arbeloa sai väistyä. Keskikentältä David Beckham lopetti ja tilalle Lars Bender, Svenin kaksoisveli. Kokonaisuutena rosterini tulevalle vuodelle:

Maalivahdit:

#1 Michael Rensing (79) (GER) (2015)
#13 Fernando Muslera (81) (URU) (2016)
#22 Bernd Leno (80) (GER) (2017)

Keskuspuolustajat:

#4 Neven Subotic (83) (SER) (2014)
#15 Mats Hummels (87) (GER) (2014)
#17 Martin Skrtel (81) (SLK) (2014)
#18 Alvaro Dominguez (81) (SPA) (2016)

Laitapuolustajat:

#2 Marcel Schmelzer (78) (GER) (2014)
#3 Fabio Coentrao (83) (POR) (2016)
#20 Lukasz Piszczek (78) (POL) (2016)

Keskikentän keskusmiehet:

#5 Lars Bender (82) (GER) (2016)
#6 Sven Bender (82) (GER) (2016)
#7 Lewis Holtby (81) (GER) (2017)
#10 Mario Götze (87) (GER) (2015)
#14 Charlie Adam (81) (SCO) (2015)

Keskikentän laitamiehet:

#8 Xherdan Shaqiri (81) (SWI) (2014)
#11 Marco Reus (83) (GER) (2015)
#16 Jakub "Kuba" Blaszczykowski (78) (POL) (2016)
#21 Marko Marin (80) (GER) (2018)
#23 Christian Eriksen (82) (DEN) (2017)

Hyökkääjät:

#9 Robert Lewandowski (82) (POL) (2014)
#12 Olivier Giroud (81) (FRA) (2014)
#19 Erik Lamela (80) (ARG) (2017)

Odotan paluuta Bundesligassa top-kolmoseen, Cupissakin saisi tulla menestystä. Ja taas haen välieräpaikkaa Mestarien liigassa, jos nyt sinne edes karsinnoista pääsen. Paras mahdollinen on hieman muuttunut viime kaudesta, yhä ykköstekijä on otteet kentällä, eikä pelaajien overallit.

---------------------- Lamela ---------------------
----------------------------------------------------
----- Shaqiri --------- Götze --------- Reus ------
----------------------------------------------------
------------ S.Bender --------- Eriksen -----------
-----------------------------------------------------
-- Coentrao -- Subotic -- Hummels -- Piszczek --
----------------------------------------------------
----------------------- Leno -----------------------
 

Jesyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, Pittsburgh Penguins, Mestis, NHL
Barcalla höntsäily alkoi tympiä, joten jälleen uutta tallennusta. Joukkueeksi valikoitui West Ham. Virallinen tavoite on välttää karsinnat ja Cupissa puolivälieräpaikka.

Kokoonpano näyttää tältä:

Maalivahdit:
Jussi Jääskeläinen 72
Stephen Henderson 71

Pakit:
Sergio Sanchez (RB) 76
Jordan Spence (RB) 66
Joey O'Brien (RB) 69
Guy Demel (RB) 69
James Collins (CB) 74
James Tomkins (CB) 74
Winston Reid (CB) 71
George McCartney (LB) 71
Daniel Potts (LB) 62
Callum Driver (LB) 56

Keskikenttä:
Alou Diarra (CDM) 77
Luca Marrone (CDM) 74
Jack Collison (RM) 73
Gary O'Neil (RM) 71
Marc Noble (CM) 75
Jonathan Dos Santos (CM) 74
Mohamed Diamé (CM) 72
Matt Jarvis (LM) 77
Matthew Taylor (LM) 72
Kevin Nolan (CAM) 75
Sebastian Lletget (CAM) 62
Eoin Wearen (CAM) 57

Hyökkäys:
Blair Turgott (RW) 59
Andy Carroll (ST) 79
Modibo Maiga (ST) 77
Carlton Cole (ST) 73
Robert Hall (ST) 63
Frederic Piquionne (ST) 66
Matthias Fanimo (LW) 54

--------------Carroll---------------
Jarvis - Dos Santos - Noble - Nolan
------------------Diarra-------------
McCartney - Tomkins - Collins - Sanchez
-----------Jääskeläinen----------------

Siirtobudjetti on vain 6 miljoonaa, joten pääasiassa lainoilla on joukkuetta vahvistettu:

IN:
Dos Santos (Barcelona) (Season Loan)
Marrone (Juventus) (Season Loan)
Sergio Sanchez (Malaga) (Purchase)

OUT:
McCallum (Season Loan)
Moncur (Season Loan)
Tombides (Season Loan)
Ruddock (Season Loan)
Zav Të (Purchase) (Fee 3,200,000)
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Energie Cottbus 2012-2013

Ensimmäinen kausi Energie Cottbusin peräsimessä Saksan 2.Bundesliigaa on takana. Menestyksestä enemmän tuonempana, vaan ensin siirtoihin. Niitä nähtiin jälleen kauden aikana muutamia. Neljää maalivahtia en kokenut tarpeelliseksi pitää, joten Julien Latendresse-Lévesque sekä Marvin Gladrow myytiin pois ja heistä siirtokassaan kertyi n. 500k€. Alkukaudesta siirtoikkunan ollessa vielä auki myös puolustuspää koki tuuletusta. Penkin päähän jämähtänyt Daniel Ziebig kaupattiin 95k€ Sveitsin liigan St. Galleniin. Oikean laitapuolustajan paikalla hieman epäonnistunut Alexander Bittroff myytiin puolestaan Ingolstadtiin 800k eurolla. Korvaaja hankittiin Kölnistä, kun 23-vuotias Christopher Schorch liittyi Cottbussin riveihin. Aivan uusi tuttavuus Schorch ei joukkueelle ole, sillä mies käväisi täällä lainalla kaudella 2011-2012.

Kun tammikuussa näytti siltä, että nousu 1.Bundesliigaan on aivan realistista, päätettiin joukkuetta vahvistaa entisestään. Varsinaisesti myyntimielessä en ollut, mutta niin sitä vain taas kävi, että kun tarpeeksi rahaa pinotaan eteen, niin kukaan ei ole korvaamaton. Näin kävi juuri tälle kaudelle hankitulle Alexander Toft Søderlundille, jonka visiitti Saksaan jäi puolen vuoden mittaiseksi. Søderlund hankittiin tänne 2,5 miljoonalla ja myytiin Twenteen peräti 7,1 miljoonalla eli voittoa kertyi 4,6 miljoonaa! Pelillisesti Søderlund ei ollut korvaamaton, sillä hyvistä syötöistä huolimatta maaleja ei tullut odotetusti.

Toinenkin hyökkääjä poistui joukkueesta, kun Søderlundin lisäksi hieman pettänyt Marco Stiepermann siirtyi Feyenoordiin 2,9 miljoonalla. No, sisäänkin päin tuli hyökkääjiä ja niin ikään kaksi. Molemmat taitavia ja kehittyviä brasilialaisia. Elkeson saapui 4,8 miljoonalla Botafogosta ja Rhayner Náuticosta 1,2 miljoonan euron siirtosummalla. Molemmat saivatkin hyvin peliaikaa keväästä Sanogon kärsiessä loukkaantumisista.

Ulospäin lähti vielä tammikuussa Guillaume Rippert, joka 800k euron setelipinon kanssa siirtyi Italiaan ja Livornoon, josta Saksaan tuli oikea laitalinkki Luca Siligardi. Lisäksi maalivahti Kirschbaumille haettiin pätevää aisaparia, jotta ns. tandemvahtisysteemi voitaisiin muodostaa. Kokenut 33-vuotias Raphael Schäfer oli tähän sopiva mies. Konkarivahti saapui Nürnbergistä 975 tuhannella eurolla.

Siinä siirtouutiset ja sitten liigauutisiin. Ensi kaudeksi liiga vaihtuu, sillä Energie Cottbus sijoittui sarjan toiseksi ja nousi Bundesliigaan! Saldo oli lopulta 21-6-7 ja yhteensä 69 pistettä. Bundesliigaan nousivat myös sarjan voittanut Herta Berlin (76 pistettä) ja FC St. Pauli. 2.Bundesliigaan puolestaan putosivat Fortuna Düsseldorf, FC Nürnberg sekä Greuther Fürth. Cupissa menestystä ei tullut, sillä heti ensimmäisellä kierroksella lähdettiin laulukuoroon rankkarihäviöllä SSV Jahnille. Tilastoja kaudesta:

Maalivahdit:

#1 Thorsten Kirschbaum GER (69) (2016) (23: 0+0)
#12 René Renno GER (60) (2014) (1: 0+0)
#15 Raphael Schäfer GER (75) (2014) (10: 0+0)

Puolustajat:

#2 Punch Masenamela RSA (68) (2015) (27: 1+0)
#5 Christopher Schorch GER (71) (2016) (28: 0+1)
#6 Uwe Möhrle GER (67) (2014) (28: 0+0)
#20 Konstantin Engel KAZ (66) (2016) (12: 1+0)
#21 Uwe Hünemeier GER (71) (2016) (28: 1+0)
#23 Markus Brzenska GER (70) (2014) (23: 0+0)

Keskikenttä:

#4 Ivica Banović CRO (68) (2014) (31: 3+5)
#7 Daniel Brinkmann GER (68) (2015) (28: 3+7)
#8 Luca Siligardi ITA (70) (2015) (14: 1+3)
#10 Daniel Adlung GER (75) (2017) (35: 9+7)
#11 Alexander Ludwig GER (66) (2013) (30: 6+2)
#14 Nicolas Farina FRA (63) (2014) (4: 0+0)
#18 Marc-André Kruska GER (70) (2018) (32: 8+5)
#25 Stiven Rivić CRO (68) (2014) (21: 2+1)
#28 Clemens Fandrich GER (67) (2016) (22: 4+5)

Hyökkääjät:

#9 Rhayner BRA (69) (2016) (11: 3+4)
#13 Elkeson BRA (77) (2016) (15: 7+4)
#27 Boubacar Sanogo CIV (71) (2014) (23: 15+7)
#29 Dennis Sørensen DEN (59) (2013) (2: 0+0)

Lainalla:

Sebastian Glasner GER, ST (62) (2013)

Onnistujien lista olisi niin pitkä, ettei kannata edes yrittää luetella. Kaikki täyttivät paikkansa, mutta Siligardi ja Rivic olivat heikoimmat. Rivicille ei käyttöä hirveästi ole, joten pitänee pistää siirtolistalle kuten myös peliaikaa vaille jäänyt Farina. Seuraavaksi sitten pitää vielä miettiä jatkosopimuksia. Sørensen päästetään taatusti menemään, mutta Glasner, ja Ludwig ovat rajatapauksia. Joka tapauksessa innolla eteenpäin kohtaamaan Bundesliigan haasteet.
 

Ralph

Jäsen
Borussia Dortmund 2014-15

Kolmas kausi nyt pelattuna ja tästä kaikista pisimmästä ja raskaimmasta kaudesta tulikin lopulta ihan hyvä, vaikka alkukausi oli huonoa. Toiseksi lopulta nousin Bundesligassa, Bayern Munchen voitti nyt. Mestarien liigassa etenin jälleen välieriin, mutta siellä peli kaatui heikkoon viimeistelyyn. Cupissa oli hankalaa, mutta lopulta olin finaalissa, mutta tappio sieltäkin tuli. Kauden aikana pelaajistoon ei tullut muutosksia. Kauden ottelut maalintekijöineen:

Bundesliga:
W.Bremen (V) 1-2 - Reus
B.Munchen (K) 0-1
M'gladbach (V) 2-0 - Götze & Shaqiri
Schalke (K) 1-1 - L.Bender
Freiburg (V) 4-0 - Lewandowski x2 & Reus x2
Bochum (K) 2-2 - Lamela & Lewandowski
Köln (V) 1-1 - Lewandowski
Hoffenheim (K) 0-1
H.Berlin (V) 4-0 - Eriksen, Lewandowksi x2 & Reus
Leverkusen (K) 2-1 - Giroud & Kuba
Wolfsburg (V) 0-1
Hamburger (K) 1-1 - Lamela
K'lautern (V) 3-0 - Götze & Lewandowksi x2
Augsburg (V) 2-1 - Lewandowski x2
Mainz (K) 1-0 - Lewandowksi
Hannover (V) 3-0 - Götze & Holtby x2
Stuttgart (K) 2-1 - Lamela x2
Hamburger (V) 1-0 - Reus
Wolfsburg (K) 3-2 - Götze x3
B.Munchen (V) 1-2 - Götze
W.Bremen (K) 2-1 - L.Bender & Lewandowski
Bochum (V) 1-0 - Schmelzer
Freiburg (K) 2-1 - Lamela & Reus
Stuttgart (V) 1-0 - Reus
Hoffenheim (V) 2-2 - Reus x2
Köln (K) 3-2 - Hummels & Lewandowski x2
Augsburg (K) 1-0 - Marin
K'lautern (K) 3-0 - Giroud, Holtby & Hummels
Hannover (K) 0-0
Mainz (V) 4-1 - L.Bender x2 & Götze x2
Schalke (V) 1-1 - L.Bender
M'gladbach (K) 1-0 - Dominguez
Leverkusen (V) 2-0 - S.Bender & Marin
H.Berlin (K) 5-0 - Götze x2, Holtby, Kuba & Lewandowski

Champions League:
PAOK (V) 3-1 - Lamela x3
PAOK (K) 0-2
K.Gent (V) 1-0 - Reus
A.Bilbao (K) 0-1
ManC (V) 2-1 - Götze & Shaqiri
A.Bilbao (V) 0-0
K.Gent (K) 1-1 S.Bender
ManC (K) 3-0 - Götze, Lamela & Marin
PSV (V) 7-3 - Götze x3, Lamela x2, Reus & Subotic
PSV (K) 4-1 - Holtby, Lamela x2 & Reus
Lyon (V) 3-0 - Eriksen, Lamela & Shaqiri
Lyon (K) 1-0 - Shaqiri
ManC (K) 1-2 - Piszczek
ManC (V) 1-0 - Götze

Deutschland Pokal:
Dusseldorf (K) 3-1 OT - Giroud x3
Karlsuher (V) 2-1 - Giroud & Götze
Köln (V) 3-0 - Coentrao, Lamela & Piszczek
Schalke (V) 1-0 - Reus
B.Munchen (P) 0-2

Nyt nuoret keskikenttämiehet kehittyivät, toinen jo Bundesliga-tasolle. Hänelle teki tilaa kokoonpanossa Charlie Adam, myös Michael Rensing ja Jakub Blaszczykowski saivat väistyä. Tilalle Oliver Baumann ja James Forrest. Kokoonpano tulevalle kaudelle:

Maalivahdit:

#1 Oliver Baumann (81) (GER) (2019)
#13 Fernando Muslera (81) (URU) (2016)
#22 Bernd Leno (81) (GER) (2017)

Keskuspuolustajat:

#4 Neven Subotic (84) (SER) (2018)
#15 Mats Hummels (88) (GER) (2019)
#17 Martin Skrtel (81) (SLK) (2017)
#18 Alvaro Dominguez (82) (SPA) (2016)

Laitapuolustajat:

#2 Marcel Schmelzer (79) (GER) (2017)
#3 Fabio Coentrao (85) (POR) (2016)
#20 Lukasz Piszczek (79) (POL) (2016)

Keskikentän keskusmiehet:

#5 Lars Bender (82) (GER) (2016)
#6 Sven Bender (82) (GER) (2016)
#7 Lewis Holtby (82) (GER) (2017)
#10 Mario Götze (89) (GER) (2015)
#16 Moritz Leitner (79) (GER) (2015)
#23 Christian Eriksen (83) (DEN) (2017)

Keskikentän laitamiehet:

#8 Xherdan Shaqiri (82) (SWI) (2016)
#11 Marco Reus (83) (GER) (2015)
#14 James Forrest (81) (SCO) (2018)
#21 Marko Marin (81) (GER) (2018)

Hyökkääjät:

#9 Robert Lewandowski (83) (POL) (2015)
#12 Olivier Giroud (82) (FRA) (2017)
#19 Erik Lamela (82) (ARG) (2017)

'Se paras mahdollinen' on hieman muuttunut, kun taistelua on pelipaikoista ja toiset ohittavat toiset paremmilla otteilla. Ykköstykki on tietysti yhä Mario Götze joka tekee kentällä mitä tahtoo. Nyt paras, 4-2-3-1:

------------------- Lewandowski ------------------
----------------------------------------------------
----- Shaqiri --------- Götze --------- Reus ------
----------------------------------------------------
------------ L.Bender --------- Eriksen -----------
-----------------------------------------------------
-- Coentrao -- Subotic -- Hummels -- Piszczek --
----------------------------------------------------
----------------------- Leno -----------------------

Joko nyt neljännellä kaudella irtoaisi jo Bundesligan voitto, sitä haetaan. Nyt Cup ja Mestarien liiga on hieman taka-alalla, mutta lohkosta olisi kiva jatkoon mennä, Mestarien liigassa. Ja divariporukoille en Cupissa häviä.
 

mice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flames, Juventus, Parma
Grémiolla Brasilian pääsarjaa ensimmäinen kausi takana. Sijoituksena viides ja alkukauden heikohkojen otteiden jälkeen tuo maistui ihan hyvältä. Joukkue pysyi pitkälti alkukauden mukaisena, uutena kaverina kauden aikana hankittiin Alexander Ring oikealle keskikentälle.

Mestaruuden vei Flamengo, toinen oli Mineiro ja kolmas Fluminense. Maalipörssin vei nimiinsä Kléber 22 maalillaan. Neymar oli toinen 19:llä.

Alla pelaajatilastot:
Maalivahdit:
Marcelo Grohe (31: 0+0, avg 67)
Gustavo Busatto: (8: 0+0, avg 69)

Puolustus:
Werley (33: 0+0, avg 67)
Naldo (29: 1+0, avg 72)
Saimon (24: 0+0, avg 74)
Edilson (18: 0+0, avg 65)
Anderson Pico (17: 0+0, avg 63)
Douglas Grolli (17: 1+0, avg 62)
Fábio Aurélio (10: 0+1, avg 62)
Pará (8: 0+0, avg 53)
Vilson (7: 0+0, avg 59)
Júlio César (3: 0+0, avg 46)
Tony (2: 0+0, avg 55)
Gabriel (0: 0+0, avg -)

Keskikenttä:
Elano (29: 3+6, avg 61)
Marquinhos (27: 3+4, avg 63)
Fernando (26: 1+3, avg 66)
Gilberto Silva (23: 0+0, avg 65)
Felipe Nunes (22: 2+3, avg 59)
Rondinelly (21: 2+3, avg 65)
Souza (19: 3+3, avg 69)
Ring (18: 4+1, avg 63)
Zé Roberto (13: 0+0, avg 56)
Léo Gago (8: 1+0, avg 64)
Marco António (6: 0+0, avg 56)
Felipe Guedes (3: 0+0, avg 61)

Hyökkääjät:
Kléber (36: 22+9, avg 74)
Marcelo Moreno (24: 8+7, avg 70)
Leandro (22: 15+9, avg 75)
André Lima (15: 6+1, avg 65)
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Energie Cottbus 2013-2014

Toinen kausi on saatu päätökseen. 1.Bundesliigaan siis noustiin viime kauden päätteeksi ja sarjapaikkaa lähdettiin puolustamaan, kuten virallinen tavoite kuului. Cupissa tavoitteeksi tuli päästä 32 parhaan joukkoon. Materiaalin puolesta tehtävä oli haastava, joten kesällä piti joukkueeseen muutama hankinta tehdä.

Edelliskauden pelaajista ilman jatkosopimusta jäivät Dennis Sørensen, Sebastian Glasner ja Alexander Ludwig. Lisää rahaa uusiin pelaajiin saatiin Nicolas Farinan, Stiven Rivićin sekä René Rennon myynneistä. Farina löysi uuden kodin Hollannista, Willem II nimisestä seurasta. Rivic myytiin myös Hollantiin Roda JC:n riveihin ja Renno Doncaster Roversiin Brittien saarille. Yhteensä rahaa näistä siirroista kertyi n. 1.4 miljoonaa.

Ennen kautta tärkeimmiksi hankinnoiksi koettiin uusi puolustaja ja keskikentän pohjalle luotettava työmies. Puolustaja löytyi samasta liigasta, kun Freiburgin nuori Immanuel Höhn siirtyi Cottbusin paitaan 1.8 miljoonan euron siirtosummalla. Keskikentän tilkitsijäksi saatiin pelaaja Saudi-Arabiasta. Al-Ahlin joukkueesta saapui kolumbialainen Jairo Palomino 1.145 miljoonalla. Lisäksi kolmella hyökkääjällä kauteen lähteminen tuntui hieman turhan riskialttiilta, joten Matija Dvorneković hankittiin tuuramaan mahdollisia loukkaantumisia.

Kauden alussa tehtiin heti selväksi, että turha kuvitella samojen metkujen toimivan Bundesliigan puolella. Avausottelussa Borussia Dortmund oli tyly vieras haettuaan 5-0 voiton. Tämän jälkeen siirryttiin käytännössä pysyvästi melko puolustusvoittoiseen taktiikkaan 4-1-3-2 ja se tuotti tulosta loistavasti. Lopulta putoaminen ei ollut lähelläkään, vaan sarjapaikka onnistuttiin uusimaan Energie Cottbusin päädyttyä sijalle 13. Lopullinen saldo oli 10-11-13 ja 41 pistettä 34 ottelussa. Tähän voi olla varsin tyytyväinen ja kauden kohokohtana toimi 0-1 vierasvoitto Allianz-Arenalta Bayern Münchenia vastaan. Cup-pelit sujuivat myös odotusten mukaisesti ja matka tyssäsi vasta neljännesvälierissä tappiolla Wolfsburgille. Liigan ykkönen oli Borussia Dortmund, joka ohitti päätöskierroksella Bayern Münchenin, joka hävisi Werder Bremenille vieraissa. Kolmanneksi peräti 20 pistettä Dortmundista jääneenä ylsi HSV ennen Bayer Leverkusenia ja Hoffenheimia. Maalipörssin vei Dortmundin Götze ennen Huntelaaria ja Bayern Münchenin hankkimaa Benzemaa.

Tammikuussa nähtiin vielä yksi siirto ja se oli sisäänpäin. Puolan liigassa kovaa jälkeä tehnyt vikkelä hyökkäävä keskikenttä Abdoul Razak Traoré saapui Saksaan 1.8 miljoonalla. Kauden pelaajatilastot:

Maalivahdit:

#1 Thorsten Kirschbaum GER (71) (2016) (20: 0+0)
#15 Raphael Schäfer GER (73) (2014) (16: 0+0)

Puolustajat:

#2 Punch Masenamela RSA (69) (2018) (19: 0+0)
#3 Immanuel Höhn GER (73) (2016) (31: 2+0)
#5 Christopher Schorch GER (74) (2016) (30: 2+0)
#6 Uwe Möhrle GER (64) (2014) (12: 0+1)
#20 Konstantin Engel KAZ (66) (2016) (10: 0+1)
#21 Uwe Hünemeier GER (72) (2016) (30: 3+1)
#23 Markus Brzenska GER (71) (2014) (21: 0+0)

Keskikenttä:

#4 Ivica Banović CRO (64) (2014) (16: 0+2)
#7 Daniel Brinkmann GER (69) (2015) (22: 1+0)
#8 Luca Siligardi ITA (72) (2019) (30: 1+7)
#10 Daniel Adlung GER (77) (2017) (36: 7+5)
#14 Abdoul Razak Traoré BUR (73) (2017) (12: 0+0)
#18 Marc-André Kruska GER (72) (2018) (33: 2+2)
#19 Jairo Palomino COL (73) (2016) (28: 2+1)
#28 Clemens Fandrich GER (69) (2016) (24: 1+5)

Hyökkääjät:

#9 Rhayner BRA (70) (2016) (23: 3+4)
#13 Elkeson BRA (80) (2016) (34: 13+5)
#17 Matija Dvorneković CRO (66) (2016) (12: 1+0)
#27 Boubacar Sanogo CIV (71) (2016) (23: 6+5)

Vasemmalta oikealle pelinumero, nimi, kansalaisuus, kokonaisuus, sopimuksen päättymisvuosi ja kauden tehot. Linkit vievät soccerwayn pelaajaprofiileihin. Kausi sujui siis kaiken kaikkiaan mallikkaasti. Yksilöistä nostan esiin Daniel Adlungin, joka jatkoi kehittymistään ja pääsi kokeilemaan Saksan maajoukkuepaitaakin harjoituspeleissä. Elkeson pelasi kärjessä hyvän kauden ja oli koko liigan maalipörssin kuudes. Molemmat maalivahdit täyttivät paikkansa myös hienosti eikä heihin kaaduttu kuin muutamissa otteluissa. Pettymyksiksi voi laskea tammikuussa tulleen Traoren, joka nopeasti valahti vaihtomieheksi jäljen ollessa heikkoa. Keskikenttäosastolta yleisesti sopii odottaa tulevilla kausilla enemmän. Sitten vain jatkosopimuksia ja siirtoja tekemään!
 

Ralph

Jäsen
Newcastle United 2012-13

NHL13 vähän tökkii eikä meinaa maistua, joten siirryin vaihteeksi FIFA12:sta pariin. Joukkueeksi nyt Englannin liigasta Newcastle. Ensimmäinen kausi jo takana ja se meni ihan hyvin. Liigacupista tuli voitto, sarjassa seitsemäs sija ja paikka eurokentille. Kauden aikana pari muutosta kokoonpanoon, kauden jälkeen pari lisää. Ensin nyt viime kausi ja ottelut maalintekijöineen:

Valioliiga:
Arsenal (K) 3-2 - Osvaldo x3
Sunderland (V) 1-0 - Holden
Fulham (K) 1-0 - Holden
QPR (V) 2-1 - Kranjcar & Simpson
A.Villa (V) 0-3
Blackburn (K) 3-1 - Barton, Holden & Kranjcar
Wolver (V) 1-2 - Jonas
Tottenham (K) 2-0 - Ba & Gomez
Wigan (K) 1-0 - Gomez
Stoke (V) 2-2 - Abate & Osvaldo
Everton (K) 0-0
ManC (V) 0-1
ManU (V) 1-3 - Osvaldo
Chelsea (K) 1-0 - Kranjcar
Norwich (V) 3-0 - Dunne, Osvaldo & Tiote
Swansea (K) 3-1 - Ba, Ben Afra & Gomez
West B. (K) 0-0
Bolton (V) 1-1 - Tiote
ManU (K) 4-0 - Ba x2, Ben Afra & Kranjcar
Liverpool (V) 3-2 - OG & Osvaldo x2
QPR (K) 2-1 - Kranjcar & Osvaldo
Fulham (V) 1-2 - Moutinho
Blackburn (V) 2-2 - Ba & Ben Afra
A.Villa (K) 2-2 - Assaidi & Holden
Tottenham (V) 5-0 - Assaidi, Ben Afra, Holden & Jonas x2
Sunderland (K) 1-0 - Gomez
Wolver (K) 2-0 - Ba & Gomez
Arsenal (V) 0-2
Norwich (K) 0-0
West B. (V) 2-2 - Adriano & Osvaldo
Liverpool (K) 1-2 - Ba
Bolton (K) 3-1 - Ben Afra x3
Swansea (V) 0-0
Chelsea (V) 1-3 - Kranjcar
Stoke (K) 0-0
Wigan (V) 4-1 - Adriano, Holden, Lennon & Osvaldo
ManC (K) 2-3 - Abate & Osvaldo
Everton (V) 1-1 - Osvaldo

Liigacup:
Brighton (K) 2-1 - Barton & Jonas
Barnsley (V) 3-0 OT - Holden x3
Wigan (K) 3-1 - Ba, Ben Afra & Gutierrez
West B. (V) 2-1 - Jonas & Tiote
Everton (K) 3-0 - Holden, Osvaldo & Santon
Everton (V) 0-1
Chelsea (N) 4-2 - Cabaye, Jonas & Osvaldo x2

F.A. Cup:
Cardiff (V) 2-1 - Assaidi & Kranjcar
Hull (V) 5-0 - Ba, Ben Afra & Osvaldo x3
Everton (V) 1-0 - Gomez
Tottenham (K) 1-2 - Adriano

Kokoonpano tulevalle ja toiselle kaudelleni. Suluissa pelaajan arvo, kotimaa ja sopimuksen päättymisvuosi.

Maalivahdit:

#1 Dudu Aouate (77) (ISR) (2013)
#14 Anton Shunin (77) (RUS) (2015)
#22 Ron-Robert Zieler (79) (GER) (2015)

Puolustajat:

#2 Fabicio Coloccini (79) (ARG) (2014)
#3 Dejan Lovren (83) (CRO) (2017)
#4 Danny Simpson (76) (ENG) (2014)
#5 Davide Santon (76) (ITA) (2016)
#6 Simon Kjaer (78) (DEN) (2014)
#15 Benedikt Howedes (81) (GER) (2014)
#17 Ignazio Abate (80) (ITA) (2014)

Keskikenttäpelaajat:

#7 Aaron Lennon (82) (ENG) (2015)
#8 Yohan Cabaye (81) (FRA) (2016)
#10 Stuart Holden (79) (USA) (2013)
#12 Alejandro Gomez (79) (ARG) (2015)
#13 Adriano (78) (BRA) (2014)
#16 Joao Moutinho (85) (POR) (2017)
#18 Cheick Tiote (80) (IVC) (2017)
#19 Alexis Sanchez (86) (CHI) (2017)
#20 Niko Kranjcar (80) (CRO) (2013)
#21 Hatem Ben Afra (80) (FRA) (2015)

Hyökkääjät:

#9 Pablo Osvaldo (81) (ITA) (2016)
#11 Jonas (78) (BRA) (2015)
#23 Demba Ba (80) (SEN) (2014)

Kaikki pelaavat helvetin paljon, mutta se paras mahdollinen 4-2-3-1 -pelitaktiikallani on kuitenkin:

-------------------- Osvaldo ---------------------
----------------------------------------------------
--- Lennon ------- Sanchez ------- Ben Afra ----
----------------------------------------------------
------------ Moutinho --------- Cabaye -----------
-----------------------------------------------------
--- Adriano --- Höwedes --- Lovren --- Abate ---
----------------------------------------------------
--------------------- Zieler ------------------------

Hieman tunnustellen toiseen kauteen, miten peli toimii kun on kovempi pelitahti kun pelejä riittää. Cupeissa odotan puolivälieräpaikkoja, Eurooppa liigassa lohkopaikkaa. Valioliigassa tavoite päästä uudelleen seitsemän parhaan joukkoon, eli eurokentille.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Energie Cottbus 2014-2015

Sen verran on ollut kiireitä, että kolmannen kauden läpivieminen vei suunniteltua enemmän aikaa, mutta nyt kausi on saatettu loppuun. Toiseen kauteen Bundesliigassa lähdettiin maltillisin odotuksin, kun joukkuetta ennakoitiin koko liigan jumbopaikalle. Johto kuitenkin odotti vähintään viime kauden tasoista suoritusta ja parempaakin, sillä tavoitteeksi tuli päätyä sarjan keskivaiheille sekä Cup-peleissä yltämistä neljännesvälieriin.

Joukkueesta poistui kesän aikana Raphael Schäfer, Markus Brzenska, Ivica Banović sekä Abdoul Razak Traoré. Kolmelta ensimmäiseltä loppui sopimukset eikä heille nähty käyttöä tai palkasta ei päästy sopimukseen. Viime tammikuussa joukkueeseen liittynyt Traore puolestaan ei onnistunut viime kauden lopulla eikä harjoituspeleissä ja lopulta hän sai poistua Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle Hérculeksen riveihin.

Lähtijöitä lähdettiin paikkaamaan periaatteella, että hankittu pelaaja ei ainakaan huonompi ole. Banovicia ei koettu tarpeelliseksi korvata, mutta maalivahti, toppari ja hyökkäävä keskikenttä oli hakusessa. Maalivahti löytyi jälleen Saksasta, kun lupaava Thomas Kraft siirtyi Hertha Berlinistä Cottbusin paitaan 2,5 miljoonalla. Puolustaja tuli Energie Cottbusin riveihin niin ikään 2,5 miljoonalla ja myös samasta maasta. Matthias Ginter saapui Freiburgista kilpailemaan peliajasta vanhan seurakaverin Höhnin sekä Hünemeierin kanssa. Keskikentälle hankittiin sitten nuoresta iästä huolimatta jo useassa maassa ja joukkueessa kiertänyt Fran Mérida. Joukkueen keski-ikä putosi kesän aikana mukavasti ja nuoruuden intoon on helppo luottaa.

Kausi käynnistyi kelvollisesti, kun viidestä ensimmäisestä ottelusta saavutettiin kolme voittoa ja kaksi häviötä, mutta seuraavaan kolmeen voittoon meni aikaa 14 ottelua. Sitten tulikin jo tammikuun siirtoikkuna ja muutokset koettiin tarpeellisiksi, kun sarjapaikkakin oli uhattuna. Eroon halusin alkukaudesta flopanneista Christopher Schorchista ja juuri hankitusta Fran Méridasta. Espanjalainen oli joukkueen kallein pelaaja eikä tehot 1+2 ollut riittävä näyttö liki 20 otteluun. Lopulta Mérida päätettiin vaihtaa päikseen yhtä paljon palkkaa vaativaan pelaajaan. Mérida lähetettiin ilomielin Venäjälle, josta Saksaan siirtyi nuori pikakiituri Vyacheslav Podberezkin. Schorchin kohdalla kyseeseen tuli myös vaihtokauppa hieman rajoittavan siirtobudjetin takia. Hän lähti 500k euron kanssa Koreaan, josta saapui Korean maajoukkueessakin debytoinut Yun Suk Young.

Tammikuussa nähtiin myös muita shokeraavia uutisia. Joukkueen tähti brassikärki Elkeson ilmoitti haluavansa muualle. Aikoinaan 4.8 miljoonalla hankittu brasilialainen myytiin AS Romaan 9,3 miljoonalla. Tämä vapautti jälleen rahaa käyttöön mukavasti ja lisää saatiin Marc-André Kruskan poistumisen myötä. Kruska ei ollut pelannut huonosti, muttei ollut korvaamatonkaan ja kun hänestä tarjottiin liki neljä miljoonaa oli hänen päätöksensä sinetöity. Uudeksi seuraksi tuli Schalke 04, jossa Kruska todennäköisesti jumittuu vaihtopenkille. Ja poistumisia nähtiin edelleen. Boubacar Sanogolla oli taso laskenut nopeasti ja hän oli pudonnut hyökkääjistä hierarkiassa sijalle neljä. Samaan aikaan iski Luca Siligardille loukkaantuminen eikä oikealle laidalle ollut ketään. Niinpä Sanogo vaihdettiin päikseen Dynamo Dresdenissä pelaavaan keskikenttäpelaaja Robert Kochiin.

Poistuneiden Elkesonin ja Kruskan tilalle alettiin etsiä korvaajia, mutta vielä ehdittiin yksi vaihto nähdä ennen tätä. Rhaynerin kehitys ei ole ollut toivotunlaista, joten mies lähti 500k euron kanssa Portugalin Moreirensen riveihin, josta 24-vuotias tuli latomaan maaleja Cottbusille. Elkesonin aukko tiedettiin hankalaksi paikata ja monta tunnettua ja vähemmän tunnettua vaihtoehtoa käytiin läpi ja lopulta olonsa tyytymättömäksi Turkissa tuntenut Burak Yilmaz tulee pelaamaan Saksaan uransa kenties loppuun asti? Eiköhän tämä hankinta saa mediankin hieman kiinnostumaan piskuisesta saksalaisseurasta. :D Kruskan tilalle keskikentälle hankittiin kovasti töitä paiskiva israelilainen Beram Kayal. Melkoista vilskettä siis nähtiin tammikuussa.

Moni saattoi hämmästellä totaalista pelaajarumbaa keskellä kautta, mutta kritisoijat hiljenivät nopeasti. Loppukaudesta voittoja ja tappioita tuli suunnilleen saman verran ja Energien loppusijoitus nousi kahdenneksitoista. Eroa Bundesliigasta tippuneisiin Herthaan, Nürnbergiin ja Kölniin kertyi lopulta kymmenen pistettä. Cupissa vähimmäistavoite saavutettiin. Kahdeksan joukkoon pääsykään ei ollut kaukana, sillä aivan huikeassa ottelussa Schalke oli parempi vasta rankkareilla, pelin oltua jatkoajan jälkeen tasan 5-5. Bundesliigassa Dortmund ei pystynyt uusimaan mestaruutta, vaan Bayern München otti valtikan takaisin itselleen neljän pisteen erolla juuri Dortmundiin. Kolmanneksi sijoittui HSV ennen Wolfsburgia, Schalkea ja Leverkusenia. Maalipörssin voitto jaettiin Münchenin Benzeman, Wolfsburgin Pilarin sekä Leverkusenin Schürrlen kesken. Pelaajatilastoja:

Maalivahdit:

#1 Thorsten Kirschbaum GER (73) (2016) (12: 0+0)
#12 Thomas Kraft GER (77) (2017) (24: 0+0)

Puolustajat:

#2 Punch Masenamela RSA (69) (2018) (14: 0+2)
#3 Immanuel Höhn GER (75) (2019) (33: 5+1)
#4 Matthias Ginter GER (74) (2018) (33: 1+0)
#6 Uwe Möhrle GER (60) (2015) (3: 1+0)
#15 Yun Suk Young KOR (73) (2017) (9: 0+0)
#20 Konstantin Engel KAZ (66) (2016) (10: 0+0)
#21 Uwe Hünemeier GER (74) (2016) (28: 1+1)

Keskikenttä:

#7 Daniel Brinkmann GER (69) (2017) (22: 2+2)
#8 Luca Siligardi ITA (73) (2019) (19: 2+2)
#10 Daniel Adlung GER (78) (2017) (35: 3+9)
#14 Robert Koch GER (69) (2016) (10: 1+0)
#16 Vyacheslav Podberezkin RUS (79) (2017) (15: 4+3)
#18 Beram Kayal ISR (76) (2017) (11: 2+0)
#19 Jairo Palomino COL (74) (2016) (33: 1+2)
#28 Clemens Fandrich GER (71) (2016) (29: 2+2)

Hyökkääjät:

#9 Burak Yilmaz TUR (78) (2016) (10: 4+1)
#13 BRA (74) (2017) (13: 5+1)
#17 Matija Dvorneković CRO (66) (2016) (18: 4+8)

Tyytyväinen olen menneeseen kauteen tai oikeastaan sen lopputulokseen. Loppukausi antoi viitteitä, että tällä joukkueella on mahdollista korkeammallekin. Möhrle lopettaa uransa, mutta muita lähtijöitä tuskin tulee, kun kaikilla sopimus jatkuu. Hankintojakaan ei ole pakottava tarve tehdä, mutta kenties yksi hyökkääjä tuohon olisi vielä hyvä saada, mikäli loukkaantumissuma iskee.
 
Viimeksi muokattu:

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Atletico Madrid - FIFA13:sta

Oli aloitettava ura Madridin peräsimessä ja katsoa mihin pystytään. Joukkue on ihan mielenkiintoinen ja pyritään välittömästi muuttamaankin tuota mieleiseksi.

Joukkue on muuttunut jo muutaman pelin jälkeen hieman hyvillä pelaajilla, mutta toki on jouduttu myymäänkin, jotta ollaan saatu vahvistuksia.

Ljajic - Falcao

Rodriquez - Turan - Kaka - Nasri

Felipe Luis - Diaz - Miranda - Juanfran

Courtois

Ljajic hommattiin Sampdoriasta halvalla. Kaverilla on ikää 20 vuotta ja potentiaalia on paljon. Maaleja odotetaan Falcaon vierellä, ja niitä on jo muutama tullutkin. Nasri hankittiin ensimmäisenä Citystä tuomaan leveyttä keskikentälle ja viimeisenä hankintana Realista, Kaka. Joka ei siellä peliaikaa saanut.

Tavoite on toki mestaruus, mutta kolmossijaan oltaisiin myös tyytyväisiä ja eurokentillä on päästävä.
 

ElManazer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS, Málaga Club de Fútbol, New York Islanders
Everton FC 2012/2013

David Moyesin siirryttyä Manchester Unitedin manageriksi päätin tarttua Evertonin tarjoamaan haasteeseen ja otin legendaarisen seuran komentooni. Moyesin aikakaudella Everton vakiinnutti paikkansa sijoilla 6-9. Tavoitteenani on nostaa kolmessa vuodessa Everton sijoille 1-3. Ensimmäisen kauden tavoitteeni on päästä mestareiden liigan karsintoihin. Seuran johto asetti tavoitteiksi tälle sesongille domestic cupin finaalin sekä eurooppa liigan paikan.

Pelaajabudjetiksi muodostui kohtuullinen 9,500,000€. Myyntiin laitoin Tony Hibbertin (1,500,000€) ja Leon Osmanin (6,000,000€). Lainalle lähti Apostolos Vellios (20v, 70ovr), Francisco Júnior (20v, 58ovr), Luke Garbutt (19v, 63ovr) ja Ross Barkley (18v, 70ovr). Avauskokoonpanoon hain yhtä keskikenttä pelaajaa ja hyökkäykseen yhtä laitahyökkääjää sekä vaihtopenkille yhtä puolustajaa.

Ennen ensimmäistä harjoitusottelua Borussia Dortmundia vastaan Galatasaray osti Leon Osmanin hintaan 6,000,000€. Myös sisäänpäin liikennettä oli kun keskikentälle hankittiin SC Bragan 29-vuotias Portugalin maajoukkuemies Hugo Viana. Siirtohinnaksi muodostui lopulta 5,500,000€. Lisäksi joukkueeseen liittyi vuodesta 2007 Chelseaa edustanut ranskalainen Florent Malouda. Malouda irtosi lopulta hintaan 5,000,000€.

Kesän ensimmäinen harjoitusottelu Borussia Dortmundia vastaan kotona päättyi lopulta 0-3 tappioon. Evertonilta huono esitys. Tulisieluinen Everton-debytantti Hugo Viena ja Marouane Fellaini saalistivat tililleen komeasti punaiset kortit. Dortmundin vaihtopelaajista koostunut joukkue oli selvästi parempi. Toinen harjoitusottelu Laziota vastaan vieraissa oli jo hyvää peliä, mutta maalit jäivät puuttumaan. Lopputulos 0-0. Molemmilta maalivahdeilta huikea ottelu. Ottelusta negatiivisen maun jätti Mirallasin ja Jelavicin täydellinen surkeus, Kai Suikkanen voisi tulla huutamaan Mirallasille "Ei voi v*ttu kahen metrin syötöt mennä kolme metriä ohi". Pienaar jätti ottelun kesken olkapäävamman takia ja on sivussa 8 viikkoa. Alkukaavailluisani olin jättänyt Steven Naismithin vaihtopenkille, mutta harjoituspeleissä on vakuuttanut minut ja on ansainnut avauksen paikan. Kolmas ja samalla kesän viimeinen harjoitusottelu Espanjalaista Getafea vastaan päättyi lopulta nöyryytävään 0-2 tappioon. Ei hyvin alkanut uuden managerin aikakausi Evertonissa, nolla maalia kolmessa ottelussa ei vakuuta.

Muutama päivä viimeisen harjoitusottelun jälkeen Tony Hibbert vaihtoi maisemaa ja siirtyi West Hamiin 1,300,000€ siirtosummalla. Samalla ovenavauksella sisään tuli FC Barcelonan organisaatiosta nuori 21-vuotias Montoya lainasopimuksella. Samana päivänä nähtiin myös kaksi pienempää siirtoa, kun Apostolos Veillios lähti lainalle Sunderlandiin ja Francisco Júnior lähti lainalle Stevenageen. Tästä muutaman päivän kuluttua Carlisle United ilmoitti olevansa kiinnostunut Luke Garbuttista eikä minulla ollut syytä olla päästämättä häntä lainalle. Palapeli saatiin koottua päivä ennen ensimmäistä ottelua, kun Ross Barkley lähti lainalle Stoke Cityyn.

Kokoonpano kauden avausotteluun Manchester Unitedia vastaan (4-3-3)
Howard
Baines - Jagielka - Distin - Neville "C"
Hugo Viana - Fellaini - Gibson
Malouda - Jelavic - Naismith

Vaihtopenkki
Mucha
Heitinga - Montoya
Gueye - Coleman
Anichebe - Mirallas

Maalivahti on liigan ylempää keskitasoa. Puolustus on ihan hyvä tasoinen. Pidän Nevilleä kunnioituksesta mukana, joukkueen selvä heikkous, mutta tuo kokemusta ja rauhallisuutta puolustukseen. Lopettaa todennäköisesti kauden jälkeen. Pelaa luultavasti kauden puoliksi Montoyan kanssa. Keskikenttä on oikein hyvä, jokseenkin liian hyökkäävä. Hyökkäys on oikein hyvä, mutta maaleja pitää tulla. Vaihtopenkiltä löytyy hyviä miehiä avaukseen jos ei pelaaminen maistu. Heitinga ja Mirallas on huonojen otteiden takia siirretty penkille. Gueye ja Coleman tulee saamaan säännöllisesti peliaikaa, kuten myös Anichebe.

Tähän päätän raporttini. Kauden avaus häämöttää, avausvastustajana seuran edellisen managerin nykyinen seura, Manchester United. Lopputuloksen kuulette seuraavassa postauksessa, joka ilmestynee palstalle kauden jälkeen.

Edit. Ajattelin joukkueen olleen valmis jo ennen ensimmäistä liigaottelua, mutta viimeisenä siirtopäivänä tapahtui kuitenkin vielä yksi siirto, kun Italialaislegenda Alessandro Nesta liittyi joukkueeseen. Siirtosumma tasan 0€, hinta houkutti (hymiö). Edit2. Nestan debyytti; 2 minuuttia pelattu -> loukkaantuminen. 3 kuukautta saikkua rapsahti, murtunut nilkka. E2: Simuloin siis ottelut, reissu keskeytti pelaamisen. Jatkan näillä näppäimillä
 
Viimeksi muokattu:

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Energie Cottbus 2015-2016

Taas on vuosi vierähtänyt ja kolmas kausi Bundesliigassa on Energie Cottbusin osalta viety läpi. Johdolta tuli kauden alla tavoitteiksi sijoittua liigan keskikastiin ja yltää Cupissa puolivälieriin. Toimittajat povasivat kauden alla Energietä sijalle 15 ja uusimaan sarjapaikan niukasti, mutta viime kausien menestyksen perusteella 15 sija ei ainakaan manageriä tyydyttäisi ollenkaan, vaan kympin joukkoon on tavoite päästä.

Kesän aikana pelaajaliikenne jäi odotetun maltilliseksi. Uwe Möhrle lopetti siis uransa ja oli ainoa lähtijä. Puolustukseen tilalle tuli kaksi pelaajaa, kun 16-vuotias puolustajalupaus Lansana Agbeko nostettiin kesällä haistelemaan edustusmiehistön tunnelmia. Nuorella eteläafrikkalaisella on lupaava tulevaisuus edessä, mutta pelejä ei vielä alkuun tule kamalasti kertymään ilman loukkaantumisia. Hieman nimekkäämpi tulija oli Barcelonasta lainalle saapunut Ibrahima Mbaye. Kyseessä on myös nuori ja lupaava peluri, jolle on kaavailtu laitapakin tontti avauskymmenikössä.

Kausi käynnistyi upeasti kolmella voitolla ja vielä kymmenen ottelun jälkeenkin Energie löytyi sarjataulukosta kuuden joukosta. Tämän jälkeen tuli pieni suvantovaihe loka-marraskuun vaihteessa. Marraskuussa alkoi myös kiertämään huhu, että osa pelaajista ei ollut tyytyväisiä tilanteisiinsa ja haluaisi tammikuun siirtoikkunan aikana tulla myydyiksi. Eräs näistä oli maalivahti Thorsten Kirschbaum. Hän valitti, ettei vaihtopenkillä kökkiminen kehitä häntä pelaajana, vaikka hän oli kuitenkin päässyt pelaamaan kuusi peliä kahdeksastatoista, mutta jäänyt niissä Kraftin varjoon. Toinen ongelmatapaus oli Matthias Ginter. Nuori lupaus ilmoitti, että mikäli palkankorotusta ei tule, niin ovet käy ulospäin. Peliotteiden perusteella palkankorotus oli perusteltu, mutta viikkopalkan nostoa 8000 eurosta 25 000 euroon ei ollut mahdollista toteuttaa, kun budjetti kuitenkin on rajallinen.

Tammikuussa Ginter managerin onneksi ilmoitti viihtyvänsä hyvin joukkueessa ja kiitteli saamastaan vastuusta, joten hän suostui jatkamaan, vaikka sopimus hänen kannaltaan epäedullinen olikin. Kirschbaum puolestaan halusi edelleen muualle ja kauppa nähtiin tammikuun puolen välin tienoilla. Kirschbaum myytiin Stuttgartin paitaan 1,3 miljoonalla. Tilalle tarvittiin maalivahti ja vaikka rahaa hankintoihin oli reilusti käytettävissä, ei Kraftin takana kakkosvahti montaa peliä saisi pelattavaksi. Siispä, katseet siirrettiin tulevaisuuteen ja Cottbusin riveihin hankittiin nuori 18-vuotias italialaisvahti Davis Luci, jolla ei sopimusta löytynyt minkään seuran kanssa. Lucin kanssa tehtiin neljän vuoden sopimus, joten managerilta löytyy luottoa, että joku päivä hänestä kehittyy ykkösvahti seuralle. Lähivuosina rooli taitaa kuitenkin olla vain Kraftin takana hajapelien pelaaminen. Nämä maalivahtisiirrot jäivät tammikuun ainoiksi muutoksiksi pelaajistossa.

Tammikuun aikana peliesitykset saatiin myös jälleen kohdalleen ja lujitettiin Energien paikkaa kymmenen joukossa. Pelit sujuivat hyvin kunnes maaliskuussa peräkkäisissä peleissä pamahti kaksi äijää lasaretin puolelle. Ensin Podberezkiniltä pamahti nilkka ja Palominolta nivelsiteet. Venäläinen Podberezkin selvisi kolmen viikon huililla, mutta Palomino joutui olemaan sivussa neljä kuukautta eli koko loppu kauden. Tällöin jäi hieman harmittamaan, etten tammikuussa hankkinut lisävahvistuksia, mutta enemmän vastuuta saaneet Brinkmann ja Fandrich paikkasivat poissaoloja hienosti, vaikka joukkuella ei kovin hyvin kulkenutkaan.

Loppujen lopuksi Energie kuitenkin ylsi seurahistoriansa parhaaseen sijoitukseen oltuaan seitsemäs tasapisteissä kuudenneksi tulleen Wolfsburgin kanssa. Saldo oli kunnioitettava 17-6-11 ja 57 pistettä. Mestaruus matkasi vähemmän yllättäen Müncheniin. Toiseksi ylsi Borussia Dortmund ennen Hoffenheimia ja Schalkea. Maalipörssin voitto meni toista vuotta putkeen Bayernin Benzemalle, joka päihitti kovimmat haastajansa Dortmundin Götzen ja Schalken Huntelaarin maalilla. Cup-peleissä tavoitteet onnistuttiin myös täyttämään, kun Energie eteni kahdeksan parhaan joukkoon ennen kuin Freiburg osoittautui paremmaksi. Kauden tilastot:

Maalivahdit:

#1 Davis Luci ITA (68) (2019) (4: 0+0)
#12 Thomas Kraft GER (78) (2020) (27: 0+0)

Puolustajat:

#2 Punch Masenamela RSA (69) (2018) (9: 1+0)
#3 Immanuel Höhn GER (76) (2019) (31: 1+0)
#4 Matthias Ginter GER (76) (2018) (32: 1+1)
#5 Lansana Agbeko RSA (67) (2019) (4: 0+0)
#6 Ibrahima Mbaye SEN (78) (2016) (25: 1+2)
#15 Yun Suk Young KOR (74) (2019) (28: 0+1)
#20 Konstantin Engel KAZ (66) (2016) (4: 0+0)
#21 Uwe Hünemeier GER (74) (2017) (26: 0+0)

Keskikenttä:

#7 Daniel Brinkmann GER (69) (2017) (24: 0+3)
#8 Luca Siligardi ITA (73) (2019) (29: 4+4)
#10 Daniel Adlung GER (80) (2017) (37: 14+7)
#14 Robert Koch GER (69) (2019) (17: 1+0)
#16 Vyacheslav Podberezkin RUS (82) (2017) (33: 8+5)
#18 Beram Kayal ISR (78) (2019) (34: 5+8)
#19 Jairo Palomino COL (74) (2018) (27: 0+2)
#28 Clemens Fandrich GER (73) (2018) (26: 4+2)

Hyökkääjät:

#9 Burak Yilmaz TUR (78) (2016) (33: 16+15)
#13 Jô BRA (76) (2017) (29: 10+7)
#17 Matija Dvorneković CRO (66) (2016) (14: 2+1)

Tyytyväinen pitää olla kauteen. Erityisesti Yilmaz-Adlung -parivaljakko oli pitelemätön. Vaikea sanoa kenenkään epäonnistuneen, mutta vaihtopelaajista Dvorneković ja Kohn eivät pystyneet ottamaan toivottua askelta eteenpäin. Uusista pelaajista Luci osoittautui alun perusteella onnistuneeksi hankinnaksi. Ensimmäisen kerran pallo meni hänen selkänsä taakse vasta kolmannessa ottelussa. Mbaye kehittyi kauden aikana huimasti, mutta ensi kaudella senegalilaisella on vielä astetta kovemmat kaverit rinnalla, kun Barcelona kutsuu. Energie tulee hieman muuttumaan kesän aikana. Engel ja Dvornekovic tulevat poistumaan varmuudella ja Yilmazin tilanne on auki. Mies pelasi maagisesti, mutta ikä ja palkka aiheuttavat managerille hieman päänvaivaa. Hankintalistalla on siis 1-3 hyökkääjää ja vähintään yksi puolustaja. Ensi kaudeksi on myös tarkoituksena nostaa vaikeustaso Legendarylle, joten sarjasijoituksen uusiminen tulee tuskin olemaan realistinen tavoite.
 

Jesyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, Pittsburgh Penguins, Mestis, NHL
Borussia Dortmund 2012-2013

Borussia Dortmundin kausi 2012-2013 päättyi mestaruusjuhliin, kun joukkue voitti Bundesliigan mestaruuden 6 pisteen erolla Bayern Müncheniin. Dortmund oli koko kauden vahva, eikä suurempia heittelyitä tasossa tullut. Mieltä jäivät painamaan ainoastaan avainpelaajien loukkaantumiset ja heikoksi jäänyt Cup-menestys. Joukkueen ehdoton tähti oli puolalaiskärki Robert Lewandowski, joka paukutti Bundesliigassa käsittämättömät 36 maalia. Toiseksi tullut Ribery osui 15 kertaa. Lisäksi Lewandowski antoi eniten maalisyöttöjä, 11 kappaletta. Koko kauden kilpaottelujen maalisaldoksi muodostui huikea 52 osumaa.

Mestarien Liigan lohkovaiheen Dortmund hoiteli tyylikkäästi lohkovoittajana, mutta noutaja tuli jo ensimmäisellä pudotuspelikieroksella yllättäjä-Ajaxin muodossa. Dortmundin puolustuksesta puuttui Mats Hummels ja jäljelle jäänyt miehitys ei saanut kuriin kurinalaisesti pelannutta Ajax-hyökkäystä. Koko CL:n voittaja oli suuri yllätys, kun Juventus kaatoi Barcelonan finaaleissa.

Saksan Cupissa tie nousi pystyyn välierissä, kun lopulta Cup-voittoon rynninyt Bayern München käytti paikkansa paremmin ja meni finaaliin.

Ensi kaudeksi joukkueeseen lähdetään hakemaan joitakin vahvistuksia, lähinnä syvyysosastolle. Mario Götzen ja Mats Hummelsin huilattua lähes koko kauden ajan nousi joukkueesta esiin uusia vastuunkantajia, joten varmasti joitakin pelaajia lähdetään kauppaamaan muualle.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Totaalinen romahdus tuli lopulta viime kaudella Atleticolle, kun hyvin alkanut kausi jäi laihaksi lohduksi jääden kolmanneksi. Tosin, Barceloona ja Real on edelleen liian kovia joukkueita LA Ligassa. Realin voitettua liiga, hävittyä Cupin finaalissa ja voitettua Champions Cup oli heidän rahantulo älyttömän kova. Joten uskoisin sinne tulevan muutoksia. Tähän on Atleticon myös vastattava. Ja huutoon vastataan kovaa.

Ensimmäisellä kaudella maalipörssin voittanut Falcao romahti viime kaudella "vasta" neljänneksi. Jopa nuori lahjakkuus Atleticossa Ljajic iski maaleja enemmän ja voitti maalipörssin. Realin Cavani ja Ronaldo mahtuivat vielä väliin. Joten tähän reagoitiin ja Falcao istui jopa viimeiset pelit penkillä ja hänen kohtalokseen tuli myyminen. Arvo nousi aivan pilviin tällä supertähdellä ja City oli tarjoamassa hänestä 60 miljoonaa. Tähän Atletico ei suostunut vaan laittoi 10 miljoonaa pinoon lisää seteleitä, joten hintapyyntö oli mukava 70 milj. Tähän City lähti ja hyväksyi summan!

Ennen Falcaon myymistä Atleticolla oli rahaa mukavasti sukanvarressa, joten ei tullut kysymykseenkään jättää käyttämättä Falcaon jättämää aukkoa hyväksi. Jopa Ronaldo oli kiikarissa Atleticolla, mutta siihen ei kyetty vastaamaan kunnolla, joten haettiin sitten Spursista suurlupaus Gareth Bale, johon Spurs vastasi myönteisesti. Summaksi tuli 44 milj. Voisiko siis paremmin mennä? Saatiin yhtä hyvä pelaaja tilalle ja saatiin kassaan jätettyä voittoa 26 milj. Spursiin meni samassa siirrossa huonosti pelannu Kaka.

Atletico innostu oikein urakalla vielä kaupoille ja hommasi täten reilulla 30 miljoonalla Joveticin ja Kellyn. Nyt on joukkue valmis lähtemään ensi kauteen kovalla nipulla haastamaan Barca ja Real.

Viime kauden menestys:

- La Ligan 3.
- Champions Cupissa putoaminen ensimmäisellä kierroksella Juventukselle.
- Cupissa tippuminen Sociedadille välierissä.

Seuraavaan kauteen lähdetään vain voittamaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös