Ilmoitukset

Käyttäjiä on huoltokatkon jälkeen piinanneet kirjautumisongelmat.

Jos koet kirjautumisessa olevan ongelmia ota yhteyttä ylläpitoon. http://keskustelu.jatkoaika.com/misc/contact tai @Ylläpito 

Sulje ilmoitus

Nimimerkki The Original Jags saa kirjoittaa jatkuvaa Venäjä-aiheista offtopiciaan jatkossa muualla kuin Jatkoajan keskustelupalstalla. Kyseisen nimimerkin kirjoitusoikeudet on nyt poistettu.

Pelkkä hymiö ei anna mitään uutta keskustelulle. Tämän vuoksi nimimerkki jussilainen on seuraavan viikon pelikiellossa.

Nimimerkki Kake74 syyllistyi jälleen kerran itsemoderointiin, joten päätimme antaa hänelle tällä kertaa kahden viikon pelikiellon.

Nimimerkki nahkis kirjoitti turhan ja provosoivan viestin Pekka Virran ketjuun. Nimimerkin rikehistoriasta johtuen annamme hänelle kahden viikon pelikiellon.

Myös nimimerkki Lätkäjope innostui kirjoittamaan Lukko-osioon täysin turhan ja tarpeettoman naureskeluviestin. Annamme tästä hänelle viikon pelikiellon.

Sulje ilmoitus

Jouduimme poistamaan suuren osan nimimerkki Kepuli8:n kymmenestä ensimmäisestä viestistä. Tämän vuoksi päätimme poistaa kyseisen nimimerkin kirjoitusoikeudet sääntöjen 1§:n perusteella.

Käsitämme viestin. jossa lukee pelkästään "Aamen tälle!", sisällöttömänä onelinerina. Tämän vuoksi nimimerkki Mark Fox on seuraavan viikon pelikiellossa.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki PPK kirjoitti provosoivia viestejä Jokerit-osioon. Koska kyseinen nimimerkki on tässä asiassa kunnostautunut aiemminkin, annamme hänelle tällä kertaa kuukauden pelikiellon.

Lähetetyiltä viesteiltä odotetaan uutta sisältöä keskusteltavana olevaan aiheeseen. Pelkkä "Aamen" tai hymiö eivät sitä tuo. Tämän vuoksi nimimerkit Urheiluministeri ja Scissors ovat seuraavan viikon pelikiellossa.

Nimimerkki Pompino on myös viikon pelikiellossa otteluketjuun kirjoitetun epäasiallisen ja provosoivan viestin vuoksi.

Nimimerkki Luxray on saanut viikon pelikiellon, koska kirjoitti otteluseurantaan viestin, jonka sisältö oli pelkkää pään aukomista.

Sulje ilmoitus

SaPKo 2017–2018

Viestiketju osiossa 'SaPKo' , aloittajana Murkula, 21.12.2016 klo 09.49.

 1. HighFlyer#95 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Eiköhän tuo kolmikko ole lähinnä SaPKon A-nuoriin tulossa peliajan perässä, kun ei vastuuta Jukureiden A:n ryhmässä ollut tarjolla.
   
 2. Linnankundi Jäsen

  ok, vilkaisin nuo The Rockin laittamat linkit ja näyttivät pelanneen useamman kauden A-junnujen joukkueessa, josta tein nopean, mutta väärän johtopäätöksen, etteivät sovi enää junnuihin.
   
 3. essulu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo
  Lainaus:
  KYllä hyvä valmennus ja ylivoimainen mestismestari vetää aina. Uskoisin näin.
   
 4. sorza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
  Toimistolla kesälomat painaa päälle, mutta nyt siellä päässä sen verran hereille ja vaikka laiturin nokasta puhelua etelään, koska omaan fantasiarosteriin herra xn paikalle olisi haettavissa Foppa takaisin. Saisivat sitten Monton kanssa tapella kumpi on sentteri ja kumpi laituri. Samalla oven avauksella voisi ottaa puolustukseen Santeri Saaren.

  Sitten aiempaan ihmettelyyn, miksi Talvisalo Gardenissa on vain yksi harkkamatsi, jos ei mahdollisia Suomen Cupin jatkopelejä lasketa. Itselläni on tarjota pari vaihtoehtoa:
  1) @Murkula toikin esiin taloudellisen näkökulman, ja vaikka se kuinka hämmentävältä kuulostaakin, niin harkkapeli vieraissa voi olla taloudellisesti kannattavampi kuin kotona. Esim viime kauden harkkapelien yleisökeskiarvo oli karvan päälle 300 ja minun on vaikea uskoa, että sillä kaikkia ottelutapahtuman järjestämiseen kuuluvia kuluja katetaan. Vieraspeleihin oman maalaisjärjen mukaan ei tule muita menoja kuin jo kotipelissäkin maksettavat palkat ja ruokailu sekä lisäksi bussivuokra.

  2) Talvisalo Gardenissa tehdään pientä remonttia, jonka takia ei edes ole mahdollista järjestää ottelua. En muista uusittiinko jäädytysjärjestelmä tälle kaudelle, jos ei niin se on ainakin tiensä päässä ja parin kauden ajan on välillä jopa naapurikuntien halleja varailtu hätävaraksi, jos jää pettää. Lisäksi mikä itselle olisi toiveissa niin joustokaukalon asennus voi viivästyttää jäälle pääsyä Talvisalossa, koska turvakaukalo ei asetu samoihin kaukalon kiinnikkeisiin, mitkä siinä betonilaatassa on jo valmiina.
   
 5. sapko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo
  No niin. Talvisalossakin on reenailtu nyt pari viikkoa kahdesti päivässä.
  Parit treenit katsoneena ketjuista on vielä paha sanoa varmaa, mutta tällaiselta on näyttänyt:
  Salo-Lahtela-Elo, Henttonen-Lämsä-Lainio, Hämäläinen-Monto-?, Saramäki-Lantta oli yksi parivaljakko samoin kuin Keskilohko-Huhtasalo. Sitten näitä try out -miehiä ja Piitulainen.
   
 6. sorza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
  Lainaus:
  Pakkipuolen pelaava kuusikko taisi juuri mennä uusiksi, kun SaPKo ilmoiti William Mäkisen ensi kauden sopimuksesta.

  SInällään hyvä sopimus, mutta se yksi hyökkääjä vielä puuttuisi, mutta joukkue on nyt valmis TJn mukaan.

  edit. Ei pitäisi kahvitauolla hirveässä kiireessä kirjoitella ajatuksissaan, kun Oskari Siikihän tuli lainalle, joten se hyökkääjän ruutu tuli täytettyä. Tosin sen verran annan itselleni armoa virheestä, että haaveilin omasta sopimuspelaajasta enkä lainasta.
   
  Viimeksi muokattu: 07.09.2017 klo 13.43
 7. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Ja eikös Siikin laina ollut vain syyskuun mittainen eli minusta kuulosti ihan saikkulaisten paikkaajalta harjoituskaudella. Tai näin tiedotti TPS, SaPKo ei.
  Pakisto on muuten hyvä, mikäli kaikki suorittavat ennakoidun mukaisesti ja siinä on nyt useampi laatumies kuin yleensä, ts. kestää loukkaantumisia paremmin.
  Marva,Kuronen,Pulli,Paven,Mäkinen,Laamanen. Siinä on normaali pelaava kuusikko Ruuskanen seiska ja Väinölä roraatiossa. Ruuskanen voi ottaa tuolta kuuden joukosta jonkun paikan mutta helpoa se ei ole muutoin kuin loukkaantumisen vuoksi. Tosin voi hyvin olla, että Räpsä peluuttaa otteluita 7 puolustajalla.
   
 8. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Korjaan itse itseäni kun ei sitä kukaan muu tehnyt. Kirjoitin vähän vajain tiedoin ja sanoisin nyt, että Ruuskanen kuuluu pelaavaan pakistoon. Tänään Ketterää vastaan eniten hankaluuksia oli pienillä oikea käsi alhaalla pelaavilla puolustajilla ja Väinölä ei ole ihan muiden tasolla, vaikka ihan kelvollisesti pelasi.
  Muuten ei tuollaisen pelisuorituksen perusteella osaa sanoa yhtään mitään mistään. Ei ainakaan mitään muuta kuin sen, että joukkue on hyvä. Tänään se vaan pelannut hyvin.
   
 9. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Jaksan uskoa että ilman pahaa loukkaantumiskierrettä tms. ei SaPKo tule paljon runkosarjaotteluita häviämään.
  Häviää tietysti pelejä mutta en usko että kahta tai useampaa peräkkäistä peliä tulee häviämään yli 3 kertaa kauden aikana.
  Joukkueessa on niin hyvä pakisto että pelataan voittavaa kiekkoa.
  Itse en ole vielä nähnyt kuin kaksi peliä ja ne ovat olleet totutusti aika heikkotasoisia syysneppailuja, mutta joukkueen laatu paistaa selvästi silmiin.
  Hyvä huomioida, että näissä peleissä ei ole vielä pari joukkueen kovaa tekijää esiintynyt, eli Rasmus Hämäläinen ja Teemu Lämsä. Lämsästä viime talvena kirjoittelin sitä sun tätä joka tosin silloin piti paikkansakin, mutta nyt odotan ihan joukkueen kärkipelaajaa.
  Tulosvastuu jakautuu todella isolle porukalle ja Rässy saa noista pelaajista kasattua varmasti mieleisensä vahvat ketjut.
   
  Viimeksi muokattu: 16.09.2017 klo 13.15
 10. Näkökulma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Warkis
  Lämsästä kirjoitettiin vain sitä, mitä näimme. Eihän Lämsä tasollaan pelannut, mutta loukkaantumiset ovat olleet nuoren miehen riesana koko uran alun. Terveenä pysyessään varmasti tulevaisuuden Liigasentteri ja tuleva kausi toivottavasti se läpilyöntikausi. Toivon näin jo ihan Lämsän itsensä puolesta. Uran jatkon kannalta nyt olisi tärkeää pystyä pelaamaan tasapainoinen, ehjä kausi.

  Ruuskasesta olen samaa mieltä. Kuuluu ehdottomasti pelaavaan kuusikkoon. Isokokoiseksi taitava ja avaa peliä hyvin. Antaa helpot ja nopeat avaukset, eikä liikekään ole huono.

  Tällä kaudella joukkueesta ei välttämättä löydy yli 20:nen maalin miehiä, mutta 10-15 maalin potentiaalisia hyökkääjiä on paljon. Ehken nyt ei ole varsinaista tehokenttää, vaan vastuu todella jakautuu tasaisemmin. SaPKo saa kasaan neljä ratkaisuihin pystyvää ketjua, ylivoimaviisikkoihin on paljon eri vaihtoehtoja ja puolustus on todella hyvä. Välttämättä "puhdasta maalintekijää" ei tarvita. Kyllä tuosta hyökkäyksestä löytyy maalintekotaitoa ja puolustajat tukevat hyvin sitäkin osastoa.

  Hyvältä näyttää!
   
 11. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Laamanen-Mäkinen pari pitää hajoittaa nopeasti ennen kuin Mäkisellä leviää pälli. Katsoin jo IPK pelissä kun pakkikaverin peli ei miellytä. Sitä ei tarvitsisi tietysti ihan noin selvästi näyttää, että katsomoonkin näkee, mutta kyllähän tuo Laamanen tänään sekoili ihan aikamiehen lailla.
  Pullin ja Pavenin kiekollinen peli on epävarmaa ja puolustuspeli vielä epävarmempaa.
  Kausi on vielä alussa ja onhan tuo aika selvä homma, ettei kiekot napsu lavasta lapaan tässä vaiheessa, mutta paljon pitää parantua monen pelaajan otteet ja niin ne tietysti paranevatkin.
  Hyvä alku sarjaan pitäisi saada, niin homma lähtee rullaamaan kevyemmin.
   
 12. Näkökulma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Warkis
  Laamanen tippuisi pelaavasta kuusikosta, jos Ruuskanen olisi terve. Tippuukin, kun paranee, jos eivät otteet muutu. Ei ole ollut viime kauden tasollaan koko harjoituskaudella. Väinöläkin on siellä odottelemassa näyttöpaikkaa. Puolustus opettelee Räksän kiekollista peliä ja osalle tuottaa vaikeuksia tässä vaiheessa kautta.

  Hyökkäyksen tehokkuus on tasaista, maaleja voi Lahtelan ketjulta odottaa muita kausia enemmän. Nyt selkeästi hyökkäysvoittoisempi rooli tulevalla kaudella. Monton olisi löydettävä yhteinen sävel ketjukavereidensa kanssa. Rasin palattua ehkä sekin lähtee rullaamaan.

  Monto ei ole pelannut huonosti, päinvastoin, mutta nyt on hakemista viime kauden pelityylin muututtua hänen ketjunsa osalta rajusti. Lantta on hyvä sentterinä, SaPKo:lla vahvat aloittajat ja Lämsän parantuessa keskushyökkääjät erittäin hyvät. Lahtela-Monto-Lämsä-Lantta, nämä näkisin senttereinä sarja-avauksessa. Piitulainen on kehittynyt kesän aikana ja pelannut hyvän treenijakson. Laitahyökkääjänä paikka pelaavaan kokoonpanoon löytyy.

  Urpolahti ollut ihan hyvä ja Toivonen vahva kakkonen. Ei pitäisi maalivahteihin kaatua, puolustus on vahva, kun pelityyli tarttuu kaikkiin ja syötöt rupeavat osumaan kohdilleen. SaPKo:n kiekollinen pelityyli ottaa aikansa syksyisin ja Mestiksen myöhäinen aloitus on joukkueelle etu. Peli on mennyt koko ajan eteenpäin. Ajoitukset ja sitä kautta syötöt alkavat osua, ketjut hahmottumaan, sekä ylivoimalla on ihan hyvää "harjoittelua." Lahtelan ylivoima on selkeä, yksinkertainen ja sentteri itse aika hyvä maalinedustalla.

  Sarja-avauksella, ensimmäisillä otteluilla on tietysti aina tärkeä rooli, miten kausi lähtee sujumaan. Nyt ehkä normaaliakin suurempi, koska odotukset yleisöllä varmasti kovat, joukkueella paineita ja uusia ratkaisijoita kääntämään tiukat pelit voitoiksi on löydyttävä. Itseluottamusta pelityyli tarvitsee, mutta voittojen kautta sitä tulee, pelien kautta opitaan ja tappioitakin oli hyvä ottaa harjoituskaudella.

  TUTO ansaitsi voittonsa Suomen Cup:sta. TUTO on materiaaliltaan sarjan ennakkosuosikki. Kotiedulla laitoin SaPKo:n runkosarjaveikkaukseen kärkeen, mutta todellisuudessa paikka neljän joukossa, välierissä ja mitali, niin siinä on tavoitetta kylliksi. Mahdollisuus on mihin vain ja joukkue pelasi hyvin Turussa. Laamasen karmea virhe ja sitten potkumaali, kun maila oli jo pelattu tilanteessa Näpiltä pois. TUTO oli viime kaudellakin Hermeksen ohella vaikea vastus. Molemmat voittivat yhden vieras- ja yhden kotiottelunsa. Hermeksen kanssa molemmat voittivat kotipelinsä. Jokipoikien kanssa nämä neljä ovat henkilökohtaiset ennakkosuosikkini alkavaan sarjaan.
   
 13. VapaahetoisGM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Lukko, Toverit, VG-62, KaaPo
  Lainaus:
  Älkääs nyt lähtekö Essulun kelkkaan. Maali oli täysin hyväksyttävä sekä otteluvalvojan, että päätuomarin mielestä. Ei täällä kai mitään salaliittoa SaPKoa vastaan sentään rakenneta.
   
 14. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Minä olisin hyäväksynyt maalin, ja pidin sitä aika selvänä, koska en nähnyt potkua. Näin kyllä että jalalla tehtiin mutta en että olisi väärin tehty jalalla. Tuota viestiä korjaan sen verran että otteluvalvoja nimenomaan sanoi että maali oli potkaisemalla tehty. Tai näin jos uskotaan mitä Räsänen paikallismedialle kertoi.

  ""– TUTOn ensimmäinen maali tuli harmittavasti omasta syöttövirheestämme ja sillä se pääsi peliin mukaan. Toinen oli sitten karmea tuomarivirhe kolmannen erän alussa, jonka ansiosta TUTO pääsi 3–1-johtoon."

  Räsäsen mukaan otteluvalvoja myönsi pelin jälkeen virheen tapahtuneen ja maalin syntyneen potkaisemalla eli se olisi pitänyt hylätä."
   
 15. essulu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo
  Lainaus:

  MIten niin minun kelkkaan? Otteluvalvoja myönsi maalin tulleen potkaisemalla.

  "SaPKolle jäi jossiteltavaa 3–1-maalista – Otteluvalvoja myönsi osuman syntyneen potkaisemalla"

  SaPKolle jäi jossiteltavaa 3–1-maalista – Otteluvalvoja myönsi osuman syntyneen potkaisemalla - Itä-Savo
   
 16. Espoonmies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo United
  Jos otteluvalvoja on tosiaan ensin sanonut tuomarille, että ei ollut potku ja sitten jälkeenpäin sanoo olleen potku, niin ei ole enää asiaa otteluvalvojaksi. Etenkin kun veti härskisti kotijoukkueen suuntaan. Tämä tietysti sillä oletuksella, että ottelun TV-selostaja oli oikeassa kun sanoi, että otteluvalvoja toimi videotuomarina. Itse en tossa tilanteessa TV-kuvan perusteella kyllä näe sellaista potkuliikettä, jonka perusteella maalin voisi hylätä.
   
 17. essulu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo
  Lainaus:
  Käsittääkseni otteluvalvoja ei pelin aikana puutu asioihin, vaan tekee sitten jälkeenpäin tarvittaessa raportin asioista. Oikaiskoon joku tietävämpi. On erikoista, jos otteluvalvoja toimii myös videotuomarina
   
 18. Kaukalon laidalla Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Näin se on, otteluvalvoja ei puutu käynnissä olevaan peliin. Aika usein otteluvalvoja kommentoi jälkeenpäin eri tilanteita, kuten nytkin. Aivan eri ihmiset katsovat maalikameran kuvaa.
   
 19. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Niin, johan tuon jonkunlaisen järjenkin pitäisi sanoa. Jos otteluvalvoja tekisi pelin aikaisia ratkaisuja niin valvoisiko hän silloin itseään vai olisiko ottelussa otteluvalvojan valvoja.
  Voi olla että minun järki sanoo väärin ja en tiedä tätä asiaa 100% varmuudella. Tuli vaan mieleen tuollainen aavistuksen humoristinen heitto.

  Eipä siinä, eihän tuo kyseinen maali ratkaissut ottelussa yhtään mitään kun ei ollut ottelun voittomaali, eikä SaPKo saanut toista maalia tehtyä. TUTOlla siinä vaiheessa oli jo 2 maalia ja SaPKolla se 1 johon sitten jäikin.
   
 20. essulu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo
  Lainaus:
  Kyllä se minusta aika ratkaiseva maali oli. Jopa ottelun käännekohta tietyllä tavalla. On eri asia olla vain yhden maalin päässä, josta on se yksi maali jatkoaikaan, kuin kahden maalin päässä. Lopputulosta pitää kuitenkin kunnioittaa, parempi voitti . Itse sarjassa on mielenkiitoista, että SaPKo kohtaa kaksi kertaa TuTo:n ensin kotona ja sitten vieraissa ja nekin vasta helmi- ja maaliskuussa. Ensimmäinen revanssin paikka tulee lauantaina joulukuun 8. päivä.
   
  Viimeksi muokattu: 25.09.2017 klo 17.51
 21. Näkökulma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Warkis
  Lainaus:
  Ei ollut varsinaista potkuliikettä. Taitava jarrutus kohti irtokiekkoa, mutta tuollaista ei puolustaja pysty estämään. Mielestäni kyseenalainen, koska maila oli pelattu pois. Mutta, ei se paremmuutta ratkaissut ja otin asian esille vain tuodakseni esiin SaPKo:n hyvän ottelun. TUTO on suurin suosikki sarjaan lähdettäessä, SaPKo hyvänä kakkosena ja pelin olisi voinut voittaa kumpi tahansa. Mutta hiukan paremmalla jalalla liikkeellä ollut TUTO rankaisi kahdesta "harmittomasta tilanteesta"...Laitetaan nyt näin tuo Näpin maali.

  Ei SaPKo:lla ollut paikkoja kolmeen maaliin. TUTO puolusti pelottavan hyvin. Kyllähän kolmas TUTO:n maali ottelun ratkaisi, edelleen, aivan oikeaan suuntaan!

  TUTO:n kanssa tulee kauden mittaan jälleen tiukat ja kuumat väännöt. Fyysinen TUTO on aina mukava katsoa vastustajana ja viime kauden runkosarjan parhaat, tasokkaimmat ottelut olivat TUTO:n kohtaamiset.
   
  Viimeksi muokattu: 28.09.2017 klo 10.55
 22. Näkökulma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Warkis
  Lainaus:
  Otteluvalvoja on tavallaan tuomareiden avustaja ja voisi sanoa ehkä tavallaan "pomokin." Työsuorituksen arvioi otteluvalvoja ja myös opettaa, ohjeistaa ja käy aina ottelun läpi tuomareiden kanssa. Ei kuitenkaan kesken ottelun, vaan vasta lehdistötilaisuuden jälkeen?! En ole täysin varma, mutta mielestäni ottelun tuomitsevat tuomarit ja videotuomari on yksi tuomaristoon kuuluva, nimetty henkilö ennen ottelua. Savonlinnassa tilanteen, uusinnan taitaa katsoa toinen päätuomari toimitsija-aitiosta olevalta näytöltä? Katsomossa istuva otteluvalvoja ei liity tähän millään lailla.

  "Jamihan" (Karjalainen) on otteluvalvoja Savonlinnassa, eikä hän puutu mihinkään muuhun, kuin ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa antaa mielipiteensä epäselvistä tilanteista joukkueiden valmentajan/median edustajan kysyessä. Näin teki myös Turun otteluvalvoja.

  "Jami" joutui aika tiukkaan puristukseen jokunen kausi sitten lehdistötilaisuudessa. Jokipoikien Mikko Haapakoski kävi Rony Ahosen ulosajoon johtaneesta tilanteesta melkoisen kuumana. Ensimmäisen erän loppu, revanssiviikonloppu ja Jokipojat joutui pelaamaan viidellä puolustajalla kaksi erää. Karjalainen, otteluvalvoja myönsi silloin viiden minuutin huitomisjäähyn, ulosajon olleen liian kova tuomio. Kahden minuutin huitominen olisi ollut oikea ratkaisu. Näitä tulee lähes jokaisen ottelun jälkeen otteluvalvojan niskaan lehdistötilaisuuden loppuhöyryissä. Hyvä, kokenut otteluvalvoja hoitaa tilanteen jämäkästi, perustelee ja pysyy mielipiteessään.

  Käsittääkseni ottelun jälkeen otteluvalvojat käyvät aina yhdessä tuomariston kanssa ottelun läpi ja kyseenalaiset tilanteet tietenkin sitten tuomaristo raportoi tarvittaessa Jääkiekkoliittoon. Sieltä Järvinen&kumppanit antavat pelikiellot, mikäli tällaisesta kyse.

  Kaikki ottelussa epäselvyyttä ja erilaisia tulkintoja herättäneet tilanteet kulkevat otteluvalvojan kautta, tuomareiden laatimaan raporttiin ja sieltä liiton jatkotoimenpiteisiin. Tämä nyt kurinpitotoimia käsitellessä.

  Maali joko hyväksytään tai hylätään ja kauden aikana nämä tilanteet menevät aika usein tasan. Joskus tulkinta on myönteinen, joskus kielteinen, mutta viime kauden Tampereen kaltaista Haapalan "haamumaalia" en ole aiemmin nähnyt..:)

  Otteluvalvoja myöntää useastikin virheen sattuneen, mutta sekin on vain hänen mielipide. Nopea laji, välillä vaikeat videokulmat ja juuri kyseistä Näpin maalia oli hankala arvioida. Tuossa on tuomarilla kova tehtävä tulkita, onko tietty jalan liike potku vai jarrutusliike. Kyllähän silloin asia on selvä, kun potkaistaan ja terä irtoaa selvästi jäästä. Kääntämällä luistinta, ohjata periaatteessa luistimella saa, samoin reboud-kiekkoon tullessa, maila sidottuna, pelaajat kyllä osaavat jarruttaa tilanteeseen tullessa ja käyttää näin tilanteen hyväkseen. Tätä on puolustajan mahdoton estää.

  Näissä tilanteissa tulkinta on todella vaikea. Potkuliikettä kun ei tarvita vauhdilla tilanteeseen tullessa. Riittää pelkkä jarrutus, osumapinta-ala on melko suuri ja näissä maaleissa mielestäni viimeisenä kiekkoa pitäisi pelata mailalla. Nykyisin käytetään paljon taka-alakulmaan, maalivahdin polvisuojaan suuntautuvaa laukausta syöttönä. Laukaus, mitä ei pysty ottamaan haltuun ja pelaaja tulee vauhdilla takatolppaa kohti. Kun puolustaja pelaa oikeaoppisesti mailan pois, jää vaihtoehdoksi kokeilla, meneekö polvisuojien tai jarruttamalla luistimien kautta kimpoava kiekko potkuna vai ei. Jos kiekko menee luistimien kautta, maali voidaan hylätäkin. Polvisuojien ym kautta, niin sitä ei tulkita yleensä potkuksi.

  Laukaus viivasta ja kiekon suunnanmuutos varusteista on ihan eri asia. Nopea laji, vaikeita tilanteita tuomareille ja usein myös tulkintakysymyksiä.
   
 23. Näkökulma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Warkis
  Sarja-avauksen ketjulotto ja tulkaahan ajoissa paikalle! Joensuulaiset ihastelemaan ;) Klo 18 aloittaa videotaululla jonkinlainen "esitys" viime kaudesta, Mestaruusviiri, yms..:)

  Urpolahti (Toivonen)

  Salo - Lahtela - Siiki
  Marva - Pulli

  Keskilohko - Monto - Hämäläinen
  Kuronen - Paven

  Henttonen - Lantta - Lainio
  Mäkinen - Laamanen...Väinölä

  Elo - Piitulainen - Saramäki

  Hemmetti tuota Lämsän tuuria, mitä jo ylempänä harmittelin...Neljä viikkoa ainakin sivussa! Kohta on ura katkolla, jos ei paikat rupea kestämään. Ruuskanen samoin vielä toistaiseksi parantelee, joten Mäkisen "pollan" olisi varmaan vain kestettävä. Laamanen palaa tasolleen tänään ja on tärkeä lenkki maalinedustalla Jokipoikien muutamaa vahvaa hyökkääjää vastaan. Uskotaan näin!

  Vaikea on sijoittaa hyökkääjiä?! Saramäki ollut Lahtelan ketjussa, mutta Rasin tullessa kokoonpanoon aika paha arvailla tuota muutaman pelaajan paikkaa. Siiki-Monto-Hämäläinen, mutta Keskilohko ollut Monton kanssa. En keksi hänelle muutakaan paikkaa? Huhtasalo nelosen laitaan Saramäen paikalle, niin ketju ollut treenikaudella useamman kerran kasassa, muttei Saramäki tipu kokoonpanosta. Nyt popcorn-kohtalo jää veikkauksessani Huhtasalolle. Elo ollut tuossa ja Piitulainen toisessa laidassa jonkin treenimatsin. Nyt Piitulaisen pelattava sentterinä. Silloin Lantta taisi olla heidän välissään. Nyt veikkaamani kolmas ketju on ollut kasassa lähes koko ajan. Elo tai Huhtasalo ei tänään mahdu kokoonpanoon. Vaikea valinta ja kilpailua hyökkäyspäässä kyllä on, kun Lämsäkin vielä toipuu.

  Siiki jatkaisi tuossa Keskilohkon ja Monton kanssa, niin Hämäläinen Lahtelan ja Salon kanssa. Näin laittaisin itse, jos olisin valmentaja..;) Muuten ketjut olisivat noin. Koittaisin myös puhua Mäkisen kanssa tai vaihtaisin Pavenin, sekä Mäkisen paikkoja. En sitten tiedä, miten tärkeä kenellekin on, kumpaa puolta pelaa? Osalle asialla ei ole merkitystä, toisille on. No, en ole valmentaja, joten eiköhän Räksä ole virittänyt joukkueen iskuun.

  Hyvää kauden alkua! Tänään voitto, niin siitä se sarja lähtee mukavasti käyntiin. Tässä on kaksi aika hankalaa peliä heti alkuun. IPK on vahvistunut ja pieni kotikaukalo etunaan. Jokipojat ovat oman arvioni mukaan TUTO:n ja SaPKo:n jälkeen kolmen, neljän joukkueen ryhmässä (Hermes, K-Vantaa, EU), mitkä taistelevat kärkisijoista. Tasaista on ja tulee olemaan.
   
  Viimeksi muokattu: 29.09.2017 klo 08.56
 24. sorza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
  Toni Henttonen liittyi eilen ilmeisesti aamujäiden jälkeen sairaslistalle ja tänään ilmoitettiin poissaoloajaksi 10 päivää. Aavistus on vammasta, mutta en lähde sitä julkisesti arvailemaan, kun seurakaan ei siitä enempää kertonut.
   
 25. Näkökulma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Warkis
  Niin liittyi. "Ketjulottoni" oli ennen aamujäitä, kun joskus muita asioita hallille. Silloin näkee ketjut ja harvemmin ne illaksi vaihtuu ilman yllättäviä poisjääntejä. Ei se sitten ole enää "lotto"..;)

  Oli vielä Mestiksen sivuillakin Henttonen kokoonpanossa, Elo sivussa, mutta en tiedä missä vaiheessa vaihtui. Siinä ilmeisesti mietittiin, pystyisikö pelaamaan, onko järkevää, yms?! Henttosta kaivattaisi ja onneksi ei pidempi sairasloma.

  Otteluosioon totesin, ettei ole juuri nyt oikein mitään sanottavaa. Ei oikein ole, tehokkuutta pitäisi löytyä. Toivottavasti keskiviikkona peli hiukan rentoutuisi ja sitä kautta maalinteko helpottuisi.
   
 • Pitkävedossa tänään

  Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  JYP - HIFK
  • 1.96
  • 3.65
  • 3.30
  Kärpät - Ässät
  • 1.52
  • 4.40
  • 4.90
  TPS - SaiPa
  • 1.78
  • 3.90
  • 3.70
  Tappara - KalPa
  • 1.83
  • 3.65
  • 3.75
  Jokipojat - KeuPa HT
  • 2.35
  • 3.80
  • 2.45