Ruokien nimet

  • 6 002
  • 25

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Jep taas on maittava lounas vatsassa. Se, mikä tässä on jo pidempään aikaan ihmetyttänyt on näiden opiskelijaruokaloiden ja henkilöstöravintoloiden ruuat ja nimet. Allekirjoittanut "nautti" tänään kreikkalaista lihapataa. Ok, kuullostaa hyvältä ja maistuikin ihan mukiinmenevälle. No mikäs siinä oli niin kreikkalaista kysytte ja aiheesta, koska en minäkään sitä saanut selville. No, rupesi sen verran kiinnostamaan että kävin kassaneidiltä kysymässä ja vastukseksi sain että siihen on lisätty oliiveja. Jaahas. Eipähän ainakaan meikällä näkynyt. No tästä viisastuneena selailin hieman näitä ruokalistoja taaksepäin ja löysin pari helmeä kuten

- meksikolainen kala (työtoverini tiesi kertoa kyseessä olleen tavallinen seifile, lisukkeena murskattua tomaattia ja jotain vihreän paprikan näköistä)

- gruusialainen kala (ei varmaan yllätys että jätin väliin)

jne jne.. Löytyykö näitä muualtakin vai olenko vain väärässä paikassa väärään aikaan?Ja minkä takia ei siihen listaan voi kirjoittaa mitä se on ja mitä siinä on??

Edit : niin jos joku saa kicksejä siitä että asiat kirjoitetaan väärin tai vaikeastri ymmärrettävissä niin suosittelen Unicafen sivuja. Jos listalla esim lukee Pepen höystö niin mistä helvetistä voi tietää mitä ko ruokaa sisältää??

Niin ja osoite www.unicafe.fi
 

bisnesman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Empä ole asioinut, vaikka tuossa alakerrassa tommoinen olisikin..
Ei huvita maksaa 4-5 euroa lautasellisesta kotiruokaa. Sillä rahalla syö neljä annosta itsetekemää :)

Opiskelijahinta (2e) nyt ei olisi paha, mutta jos opiskelijoilla on oikeasti rahapula, tuollakin syö monta makaronilautasta..
 

Ande

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Viestin lähetti bisnesman

Opiskelijahinta (2e) nyt ei olisi paha, mutta jos opiskelijoilla on oikeasti rahapula, tuollakin syö monta makaronilautasta..

Ja sitä makarooniako olisi sitten aina syötävä, niinkö.

Kesätyöpaikalla oli ainakin kerran pippuripihvit ja ranskalaiset listassa, mutta lautaselle tuli ihan tavallinen pihvi (ei siis mikään ravintolan pippuripihvi) ilman pippuria ja ranskalaisiakaan ei ollut.
 

bisnesman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Ande


Ja sitä makarooniako olisi sitten aina syötävä, niinkö.
Se on jokaisen oma valinta. Itse elän viikon 15 eurolla jos on pakko. Siinä miettii että käviskö syömässä kolme kertaa tuossa alakerrassa vai tekiskö itse ruokansa ja söisi 10 kertaa.

Opiskelijahinta 2e ei kuitenkaan olisi paha. Silti, jos ei ole fyrkkaa niin pitää miettiä mihin sitä syytää. Ruuan taso kun on usein paskempaa kuin itse tekemässä :(
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Viestin lähetti bisnesman
Opiskelijahinta 2e ei kuitenkaan olisi paha. Silti, jos ei ole fyrkkaa niin pitää miettiä mihin sitä syytää. Ruuan taso kun on usein paskempaa kuin itse tekemässä :(

Kannattaisi tutustua myös muihin kuin Unicafen ylläpitämiin opiskelijaruokaloihin, vaikka Helsingissä melkein Unicafe-monopoli onkin. Jyväskylästä löytyykin sitten hiukan toisentasoista opiskelijaruokaa, ainakin kampuksen parhaasta ruokalasta..
 

TheChef

Jäsen
Suosikkijoukkue
Useita hyviä löytyy...
Härkä = "juhlavampi" nimitys naudanlihalle. Tuotteen myyntihintaan voidaan lisätä ns. nimilisä.
Jos naudanliha sattuu olemaan tavallista sitkeämpää voi asian korvata korvaamalla ruokalistassa sana nauta sanalla härkä
(ja asiakas on jälleen tyytyväinen!)

Unkarilainen* = Kyseiset juhlavan lisän voi kirjoittaa annoksen nimeen jos annoksessa on käytetty runsaasti paprikaa, sipulia tai valkosipulia.

Meksikolainen* = Esim. jauhelihakastike on nopeasti meksikolainen kun lisää hiukan tomaattie, Chiliä ja papuja (jos sattuu löytymään!)
 

Jude

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Roosters U13
Meillä oli tänään koulussa ruokana "Tanskalainen jauhelihapihvi". En tosin käynyt syömässä, joten en tiedä mikä osa pihvissä oli tanskalaista.

Ensi sunnuntaina saattaa olla Tällaista.
 

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
Kinkkukiusaus...

Työpaikan ruokalassa tarjoillaan usein kinkkukiusausta. Olen usein ihmetellyt, että miksi helkkarissa sitä kinkkua yleensä pitää kiusata niin älyttömissä määrin, että sitten kun sen annoksen saa lautasella naamansa eteen, niin se kinkku on aivan mauttomaksi ja limaiseksi kiusattu. Usein siinä lautsella lilluu sellainen limainen, oksennusta muistuttava läjä josta ei pysty tavallisilla aisteilla varustettu ihminen erottamaan kinkkua, perunaa ja-mitä-lie-siinä-sittenkin-muuta onkaan sotkettuna.
Ihme touhua, sanon minä. Viimeksi kun asiaa keittiön emännältä tiedustelin, niin meinasi tulla kauhasta päähän ja uhattiin laittamista vedelle ja leivälle...
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Erikoisin ruoka, mitä olen syönyt oli armeijassa tarjottu, suhteellisen normaali (ainakin maultaan) broilerikastike. Jostain kumman syystä tämän kastikkeen nimeksi oli survottu 'Tarja Halosen broileri'!!!

Lisäksi mieleen ovat jääneet elävästi ruokailut ala- ja yläasteella sekä lukiossa. Kaikki maalaiskuntamme edellämainittujen koulujen ruoat kun tulivat samasta keskuskeittiöstä. Ihmettelyä aiheutti eniten, että normaali lihakastike oli milloin stroganoff, milloin vatkuli, milloin gulashi, milloin Pirjo-Special, milloin mitäkin... ja aina vaan kyseessä oli se sama kastike.
 

Poison

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Joitain hauskoja nimiä olen minäkin ruokalistassa nähnyt, mutta nyt ei tule mieleen kuin "lempeä kanakeitto" Mikököhän siitä tekee lempeän? Kerran listassa myös luki tuo ko. keitto, mutta voin vannoa syöneeni jauhelihakeittoa. Mutta sattuuhan niitä virheitä...

Pitääkin ilmeisesti hieman vilkaista sitä listaa huomenna, jos on vaikka jotain "erikoisuuksia" tarjolla...

Tuosta "Tarja Halosen broilerista" sain muuten äsken ihan kohtuulliset naurut. :)
 

Oloneuvos

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ÄTPPOMK,Ottawat Senaattorit
Merkillisiä nimiä on annoksilla. Lapset väittivät olevansa nälkäisiä grillin nähdessään eikä siinä auttanut, kuin mennä sisälle. Tyrkytystaululla oli tyrmäävän herkullisella nimellä aateloitu muksujen nälänkarkotin nimeltä "Jaskan nakit". Ensimmäinen ajatus "grillimestarin" ilmaantuessa paikalle oli, että nakit olivat kaverin omista käsistä. Rasvaisen oloinen lautasellinen kuitenkin katosi jälkikasvun nälkäisiin suihin, eikä lautaselle jäänyt tähteeksi edes kynsiä, joten kait kaveri oli sentään hakenut tarjottavansa tukusta eikä taskusta.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
"Venäläinen xxx" = annoksessa on joko punaista kastiketta tai sitten suolakurkkua

"Metsästäjän xxx" = annoksessa on sienikastike tai nokare sienimuhennosta

"Havaijin xxx" = annoksessa on ananasrengas pihvin päällä tai ananaskuutioita kastikkeessa/liemessä

"Espanjalainen xxx" = annoksen riisi on värjätty keltaiseksi

Ja vielä edullinen, yksinkertainen sekä maukas spagettikastikeohje:

Ainekset (kahteen annokseen):

1 tölkki tonnikalahiutaleita öljyssä
1 pieni sipuli
2 tl vehnäjauhoja (ohra-, peruna tai maissijauhot käyvät myös)
1-2 tl currypulveria
vettä

Silppua sipuli niin pieneksi kuin osaat. Avaa tonnikalatölkki. Tyhjennä tölkin sisältö (öljyineen) pannulle, mielellään teflon-sellaiselle. Lisää sipulisilppu ja kääntele seosta pari minuuttia. Lisää kylmään veteen (tyhjän tonnikalapurkillisen verran) sekoitetut jauhot, vähennä lämpö minimiin ja anna kiehua välillä sekoitellen n. 5 minuuttia. Lisää curry ja sekoita.

Aterian hinta: n. 0,5 euroa/annos (spagetti mukaanlukien, jonka keitto-ohjetta ei tässä yhteydessä erikseen anneta).
 

Kemulator

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Jyväskylän kouluissa tarjoillaan tälläistä:

Viidakonhärkää
Käytännössä normaali palapaisti, johon on sotkettu paprikasuikaleita ja jokunen herne. Sikäli tyypillinen koulun palapaisti, että lihan palasia saa etsiä suurennuslasien kanssa.

Skeittaajan lihavuoka
Tämä on ihan puhdas merimiespihvi. Mitään eroa en ainakaan ole havainnut kyseisen ruokalajin ja merimiespihvin nimellä tarjoiltavan pöperön välillä. Ilmeisesti kaupungin keittiövastaavien mielestä skeittaaja on vetovoimaisempi henkilö kuin merimies.

Kiinalainen porsas
Voisin kyllä melkein vannoa, että ei mitään eroa suomalaiseen possuun verrattuna. Kastikkeessa vain jotain appelsiinipaloja.

Multimediakeitto
Tästä on jo kauan aikaa, en muista tarkkaan mitä tämä sisälsi. Todennäköisesti joku peruslihakeitto, jonka nimi oli muutettu.
 

jiimo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, HJK
Viestin lähetti Poison

Joitain hauskoja nimiä olen minäkin ruokalistassa nähnyt, mutta nyt ei tule mieleen kuin "lempeä kanakeitto" Mikököhän siitä tekee lempeän?


Meilläkin oli lukiossa legendaarista lempeää kanakeittoa. Tuleekohan se lempeä-sana siitä, että kyseiset päivät ovat keittäjätäteille lempeitä, kun hommia on huomattavasti vähemmän opiskelijoiden jättäessä ruokailun väliin. Kaveri piti lempeästä kanakeitosta puheenkin äidinkielessä, kun puheenpitotunti oli heti ensimmäisen lempeä kanakeitto -kerran jälkeen.
 

werther

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aina jaksavat naurattaa ravitsemusliikkeiden lasten ruokalistoilla komeilevat MUMMO ANKAN LIHAPULLAT ja SEPE SUDEN POSSUA. Ja eilen Chicosissa pisti silmään JOHN WAYNEN PIHVI. Varsinaisia klassikoita ovat myös nämä nimet tyyliin; KEITTÖMESTARIN PAREMPI PIHVI. Minkähänlainen mahtaisi sitten olla se HUONOMPI versio samasta aiheesta? Jääkiekkoon liittyvä annoksennimi oli aikoinaan muuten ARTSIN KANAKASTIKE. En muista mitä siinä nyt varsinaisesti oli, mutta annoksen takana oli keittiömestari Arto Jokinen. =>HIFK numero 22.
 

Hiili

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itse olen törmännyt ruokaan nimeltä "Burgundin pata", joka sisältää aina läskipalasia ja on väriltään ruskeaa. Muuten se saattaakin sisältää sitten ihan mitä hyvänsä tai siltä se ainakin vaikuttaa, koska kyseinen sapuska ei maistu kahta kertaa peräkkäin läheskään samalta.

Hieman aihetta sivutakseni, haluan urputtaa ruokalistoilla esiintyvistä annosten ylistyksistä. Muuan helsinkiläinen ravinteli väitti oman versionsa pippuripihvistä vievän nälän isoimmaltakin kaverita, vaikka tällainen keskikokoinen ja pieniruokainenkin kaveri jäi nälkäiseksi. Teki mieli sanoa laskua tuovalle tarjoilijattarelle: "tää oli hyvää - tätä mä tilaan."

Eipähän ole tarvinut toista kertaa mennä sinne syömään.
 
Viimeksi muokattu:

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Hiili
Itse olen törmännyt ruokaan nimeltä "Burgundin pata", joka sisältää aina läskipalasia ja on väriltään ruskeaa. Muuten se saattaakin sisältää sitten ihan mitä hyvänsä tai siltä se ainakin vaikuttaa, koska kyseinen sapuska ei maistu kahta kertaa peräkkäin läheskään samalta.

Ainakin Unicafessa silloin tällöin tarjolla ollut Burgundin pata oli ihan mitä tahansa lihasoosia, johon oli lisätty hillosipuleita. Ja olihan se joskus ihan hyvääkin...
 

Kemulator

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Kylläpä Jyväskylän kaupungin ruokapalvelu oli tänään jälleen pöperölleen mielenkiintoisen kuvauksen keksinyt. Ateriaksi tarjottiin Kaamoskiusausta, joka koostui perunasuikaleista sekä jostain lihan(?) palasista. Lähinnä tuosta nimestä tuli mieleen se olotila, mikä tuota syödessä oli. Melkoista ruokailijoiden kiusaamista. Kaamoksesta sen sijaan ei ollut tietoakaan, joten täytyy suuresti ihmetellä, että jollekin on todennäköisesti jopa maksettu palkkaa tuon nimen keksimisestä.
 

TheChef

Jäsen
Suosikkijoukkue
Useita hyviä löytyy...
No hei oikeeeeesti!!!!!
Säälikää nyt vähän meidän ammattikuntaa. olisko se sit hienoo jos esim. mikä tahansa ruoka jossa on mitätahansa lihaa + jonkintyyppinen kastike kutsuttaisiin yhdellä ainoalla yleisnimellä LIHAKASTIKE!? TYLSÄÄ!!!!!
Raaka-aineita on loppujenlopuksi kuitenkin niin vähän että nimi voi helpostikkin muuttua jo yhtä raaka-ainetta vaihtamalla.
Esim. burgundinpossusta pitäisi aina löytyä mm. hillosipuleita, se tuo annokselle ominaisen piirteensä joka erottaa sen muista possukastikkeista.
Nimi annokselle tulee useimmiten nimeäantavasta raaka-aineesta, jonkin tietyn maan tai alueen mukaan jonka ominaista raaka-ainetta annoksessa on käytetty(esim. unkarissa paprika) tai nimi on yksinkertaisesti jonkun saitaan ihmismielen yli-vilkkaan mielikuvituksen tuotetta.
PALJOA EN VIELÄ ITSEKKÄÄN TIEDÄ MUTTA YRITIN AINAKIN...
 

nihti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Wild, Krylja
Tammelassa on ravintola joka tarjoaa annosta nimeltään Harmageddon.
Tämä lienee Suomen voimakkaimmin maustettu ruoka-annos - ruokailijalla tulee olla galvanoitu mahalaukku tai täydellinen makuaistin puute. Samalta listalta löytyvä Tappajasika oli jo niin tiukka satsi että meikäläinen, jolle texmex-pöperöt ovat piece of cake koki pöyristyksen tunteita.

Harmageddonista muuten mainitaan ruokalistassa seuraavaa: Maustettu järkyttävällä tavalla - ruokailija syö annoksen omalla vastuullaan.
 

Cosmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JB & KG
Vatkuli

Peruskoulussa oli listoilla myös vatkulia. Jotain possunpaloja siinä oli tavallisessa ruskeassa kastikkeessa. Vatkulit sitten myöhempinä vuosina kirkastui votkuliksi, ja sitten oltiin itse sikahumalassa.

Onko nakkistroganoff muuta kuin nakkikastiketta? Kyllä olis Tsaarit ihmeissään jos tollasta joutus syömään.
 

JiVe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Tottenham
Oppilaitoksemme tarjoaa

Tänään:
Broileripyörykät
Chicken balls (L)

Savumakrillisalaatti
Fish salad

Huomenna:
Sisilialainen munakoisopata (L) (mikähän tuosta tekee sisilialaisen?)
Eggplan casserole




Kohtapuolin pitänee siis lähteä syömään Chicken Ballseja...
 

Rixa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Oih duuni tajoaa safkan tänää ja 30min päästä pitäisi lähteä syömään.

Tarjolla Viinihärkää tai vaihtoehtoisesti chilisilakoita...

Saas nährä mitä pöperöä on
 

Thoke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Masokistien ja pessimistien suosikki=SaiPa
Nostetaanpa

Ala-asteella oli usein tarjolla mitä mielenkiintoisempia ruokia, ainakin omassa koulussani. Yksi on kuitenkin jäänyt ikuisesti mieleen, nimittäin Aurinkoporsas. Kuulostaa houkuttelevalta vai mitä? Laatta meinasi kirjaimellisesti lentää kun tuota söi, ilmeisesti sitä porsasta oli mädännytetty auringossa tai jotain.
Kotkan Amiraali(24h paikka) osaa myös tämän homman, siellä on nimittäin tarjolla Leijonakuninkaan lehtipihviä. Ja se ei ole edes lasten vaan ihan aikuisten ruokalistassa. Simba (tai sitten Mufasa) on ilmeisesti käyty teurastamassa melko tylysti kun siellä tuollaista tarjotaan, ja vielä lehtien kera. On se kyllä kieltämättä ihan hyvää. Sitten löytyy vielä ne perinteiset Nauravat Nakit mutta niitähän löytyy jo joka paikasta. Itse en tosin ole keksinyt miksi niiden pitäisi nauraa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös