Puolueiden eduskuntavaaligallupit 2015–2019

  • 250 940
  • 2 184

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aiheeseen liittyen, veikkaan, että vihervasemmisto (25% gallupkannatus) ei vastusta haittamaahanmuutoa, koska pitävät sitä merkityksettömänä ongelmana tai eivät tunnista sellaista edes olevan olemassa. Eli korkeintaan 75% vastustaa sitä.
Juuri näin. Eivät ymmärrä tai välitä siitä aiheutuvista kustannuksista tai ylipäätänsä valtiontaloudesta yhtään mitään.
Ei olisi koulutuksestakaan tarvinnut leikata niitä paria sataa miljoonaa, jos ei turvapaikanhakijoista aiheutuisi miljardiluokan kustannuksia.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
...
Galluppien mukaan ero tällä hetkellä on ~25% vs 10% vihervasemmiston eduksi. Maahanmuuttokriittisyys kerää siis äänestäjistä taakseen n 10%, ei missään tapauksessa mitään selvää enemmistöä. Toisin kuin jatkoajasta voisi välillä ymmärtää ja toisin kuin moni itselleen uskottelee..

Minä pidän työperäisen maahanmuuton helpottamista erittäin kannatettavana tulevaisuutta ajatellen, olkoot vaikkapa sitten filippiiniläisiä hoitsuja.
Ja kannatan suurimman osan näistä paperittomina kännykkää heilutellen saapuneiden heivaamista pikimmiten takaisin jonnekin. Olen siis työperäisen maahanmuutonkriittinen, koska systeemimme on liian jäykkä ja olen siis turvapaikanmankujakriittinen, koska he eivät ole hädänalaisimpia lähimmäisiä.
Nykyään nämä molemmat näkemykset niputetaan maahanmuuttokriittisiksi, kai. Jonkinlaisen, mielestäni nasevan mutta perustellun kansalaisen tuntoja kuvailevan viestin lähetin myös kansanedustajalleni. Sitä en tiedä, onko hän kiireisenä sitä lukenut, mutta avustajansa toivottavasti. En näillä näkymillä aio vieläkään Perussuomalaisia äänestää. Enkä olisi gallupiin myöskään niin valehdellut.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Siitä voinemme kaikki olla yhtä mieltä, että esim. Marco de Wit on haittamaahanmuuttaja.

Kyllä vain. Mutta onko Abderrahman Bouanane (?) maahanmuuttaja vai ei? Yleisessä mediapoliittisessa kieli-ilmastossa hän oli maahanmuuttaja, kunnes sitten ehkä ei enää ollutkaan niin sympaattisesti, hissukseen muuttui joksikin, mutta joka ei kuitenkaan ikinä ole haittamaahanmuuttaja.

Edit menköön: A B on uhri, länsimaisen välinpitämättömyyden äärimmäiseen tekoon ajama viaton sielu.
Hävetkäämme.
 
Viimeksi muokattu:

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Pohjoismaissa on totuttu koviin äänestyslukuihin, mutta periaatehan on ihan sama kun lätkässä, ei tartte olla paras, vaan parempi paikalle saapuneista. NE jotka vaivautuu uurnalle, päättää, ne jotka ei vaivaudu, eivät päätä.

Lätkävertausta käyttäen tilanne olisi se, että joka liigajoukkueen rosterissa olisi vain kolme kentällistä ja neljä pakkia jotka pelaisivat peliä nykyisillä ehdoilla ja säännöillä. Loppuja ei saisi kentälle ja he istuisivat protestina vaihtoaitiossa koska heidän mielestään koko sarja on epäurheilullinen, valmentajat suosivat vain omia lellikkejään ja tuomarit ovat puolueellisia. Tämä luultavasti herättäisi kiekkopäättäjät nopeasti miettimään missä mennään ja miten saataisiin koko joukkue puhaltamaan yhteen hiileen, jotta kiekkobisnes ei kuihtuisi. Se taas ei tunnu olevan suuri ongelma jos iso osa kansasta etääntyy yhä enemmän arjen politiikasta.

Eduskunnan kuuluisi kuvastaa kansaa, ja jos äänioikeutetusta kansasta kolmekymmentä prosenttia ei syystä tai toisesta äänestä ollenkaan niin tämänkin tulisi heijastua jossain. Eduskuntavaaleissa prosentti on sentään vielä hyvä, sen sijaan erilaiset EU-vaalit ynnä muut ovat varsin alhaisissa lukemissa. Mitä pienemmäksi äänestysprosentti jää, sitä enemmän se kertoo siitä, että nykyinen edustuksellinen demokratia ei toimi kunnolla ja sitä vähemmän painoarvoa äänestystuloksella on. Sitten päästään kohta ns. jenkkityyliin, jossa alle puolet kansasta äänestää, heistäkin alle puolet äänestää oranssin väristä miestä ja tästä tulee kuitenkin kansakunnan presidentti. Sitten taas ihmetellään missä demokratia menee ja miten tämmöiseen on päädytty.

Ennemmin äänestyspakko ja suora demokratia kansanäänestyksillä Sveitsin malliin kuin alati kasvava välinpitämättömyys ja vallan keskittyminen yhä pienemmälle porukalle samalla kun yhä isompi osa kansasta tuntuu luisuvan systeemin väliinputoajiksi tai valitsee itse olla tukematta nykysysteemiä.

Minä en ole koskaan jättänyt äänestämättä, mutta en myöskään elättele minkäänlaisia illuusioita siitä, että ääneni lopulta mitään merkitsisi valtakuvioita päätettäessä.

Jos huomasit, se n nyt 3,5%. Siis prosenttiyksikön pudotus ja neljäsosa puolueen kannatuksesta

Mutta virhemarginaali on edelleen yli kahden prosentin, joten ei näillä ole mitään suurempaa merkitystä. Jos kannatus muuttuu yli virhemarginaalin niin kyse voi olla isommasta muutoksesta, muuten nämä gallupit ovat yhtä tyhjän kanssa varsinkin pienpuolueiden pikku prosenttien suhteen. Ei siinä tarvita gallupissa kuin muutama hetkellisesti vittuuntunut vastaaja, jotka ilmoittavat, etteivät äänestä RKP:tä koska paikallinen RKP:n edustaja on nussinut heidän hevosiaan (hästen) niin kannatus "romahtaa". Bättre folk kuitenkin aina kokoaa itsensä varsinaisten vaalien tullen.

Minun puolestani ei gallupeja tarvitsisi edes julkaista kuin kerran pari vuodessa, jatkuvat kyttäykset ja mittaukset lähinnä johtavat siihen, että pitkäjänteinen politiikanteko vaikeutuu entisestään kun joka puolue kyttää toistuvia gallupeja ja poukkoilee linjauksissaan sen mukaan.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Edustajien määrän vähentäminen vaikuttaisi käytännössä siten, että alueellinen edustavuus heikkenisi. Pieniltä paikkakunnalta hakevat ehdokkaat jäisivät isompien keskuskaupunkien ja tunnettumpien ehdokkaiden taakse, koska pienillä äänimäärillä olisi vaikeampi päästä läpi. Esim. Lapista tulisi vain muutama edustaja. Samoin äänikynnykset nousisivat varsinkin pienemmissä maakunnissa (vrt. CaseCronberg/Pohjois-Karjala) ja se suosisi isoja puolueita.

Näin yleisellä tasollahan olisi pelkästään hyvä asia jos edustajia olisi vähemmän niiltä alueilta joissa asuu vähemmän ihmisiä ja joista muuttaa väkeä jatkuvasti pois suuriin asukaskeskittymiin. Nykyinen "läänijako" eduskuntavaaleissakin suosii liiaksi erilaisia puoliautioita erämaa-alueita ja pönkittää lähinnä Kepun asemaa, kuntavaaleista nyt puhumattakaan.

Sekään ei haittaisi pätkääkään, jos pienten puolueiden edustus kutistuisi. Isot puolueet asioista kuitenkin päättävät, joten olisi jo aika päästä eroon epämääräisistä pikku vaa'ankielipuolueista jotka voivat kiristää itselleen ministeripaikkoja tukemalla lähes mitä tahansa, kunhan saavat jonkun yksioikoisen vaatimuksensa vain läpi. Pahimmillaan sama meno jatkuu vuosikymmeniä ja estää maan kokonaisvaltaisen kehityksen. RKP on tästä hyvä esimerkki, kaikki käy rotuopillisesta rasismista (Rosenthal) taivaanrannanmaalailuun kunhan se on på svenska.

Olisin valmis vaikkapa 5% äänikynnykseen kuten monessa muussa maassa. Ruotsissa kynnys taitaa olla 4%, mutta viiden prosentin äänikynnys olisi Suomessa sopiva. Se siivoaisi parhaimmillaan eduskunnasta ulos mm. RKP:n, kristilliset ja soinilaiset, mistä ei mitään suurempaa haittaa olisi kenellekään.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
@Musta Nuoli jälleen helvatan hyvä kirjoitus eli mielipide.
Ongelmana yhteiskunnassamme on se, että yhä useammalle se on oikeasti liian monimutkainen kudelma, he eivät ymmärrä mistä puhutaan. Ja sitten on se toinen osa joka tajuaa missä mennään: jokainen puolue vetää airollaan omaa säätöä, suomalainen versio viikinkiveneestä on kirkkovene, jossa osaa soutajia ei edes kiinnosta eteneminen vaan muutama näyttävä aironnosto. Ja päämäärähän ei kaikilla suinkaan ole kirkkoranta, niitä on vähintäin kaksi muutakin.
Tämä sekaaminen saa monet järkevätkin, työssään pätevät ihmiset vieroksumaan politiikkaa, mieltämään sen itsekkäiden eturyhmien, paskanjauhajien jatkuvana egotrippailuna joka ei johda mihinkään. "En vaivaudu sunnuntaina äänestämään, lepopäivänä lapsien kanssa on kivempi olla kotona kuin heitä koululle äänestämään mukaan ottaa, turhaa ajan haaskausta on äänestäminen."

E: viittaukseni oli varsinkin tuohon edelliseen lätkävertaus-viestiin.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Olisin valmis vaikkapa 5% äänikynnykseen kuten monessa muussa maassa. Ruotsissa kynnys taitaa olla 4%, mutta viiden prosentin äänikynnys olisi Suomessa sopiva. Se siivoaisi parhaimmillaan eduskunnasta ulos mm. RKP:n, kristilliset ja soinilaiset, mistä ei mitään suurempaa haittaa olisi kenellekään.
Todella huono idea vaikka jos tuollainen järjestelmä olisi käytössä niin persuja ei olisi koskaan syntynyt. 5% blokkaisi tehokkaasti kaikkien uusien puolueiden syntymisen ja tekisi siten nykyisistä entistä laiskempia ja ylimielisempiä, lisäisi lobbausta ja korruptiota ja vähentäisi korruptiota.

Jenkkien käytännössä kaksipuoluejärjestelmä on sairas.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Vaikea sanoa, onko esimerkiksi 3-5 prosentin äänikynnys todellisuudessa ongelmallinen vaikkapa demokratian tai korruption kannalta. Saksassa ja Ruotsissa on äänikynnys ja käsitykseni on, että molemmat maat eivät ole demokratian suurissa kysymyksissä Suomea jäljessä. Ylimielisyys sen sijaan näkyy Suomessa: karrikoiden sinisten kaikki kannattajat ovat ministereinä hallituksessa...
 

MacRef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KuPS - elä laakase, naatittaan
Lätkävertausta käyttäen tilanne olisi se, että joka liigajoukkueen rosterissa olisi vain kolme kentällistä ja neljä pakkia jotka pelaisivat peliä nykyisillä ehdoilla ja säännöillä.

Ottamatta nyt mitään kantaa yhtään mihinkään muuhun, niin mieleni tekee hieman nus... eikun viilata pilkkua termeistä. Kuvailemallasi kokoonpanolla @Musta Nuoli olisko tuossa kokoonpanossa siis yhteensä kymmenen pakkia ja yhdeksän hyökkääjää?
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
Fakta on se, että perussuomalaisille nykymuodossaan (sinisten irtoamisen jälkeen) maahanmuutto on käytännössä ainoa agenda, ainoa erottava asia. Sen näkee siitä, että oli puhe asunnoista, veroista, ylestä, sotesta tai mistä tahansa, niin persujen puhe kiertyy aina maahanmuuttokritiikkiin. Kannatus on 10%.

Pelkästään tätä jos nyt kommentoin, niin eikö sen puheen sitten pitäisi kääntyä? Aika monella muullakin puolueella?

Jos nyt kuitenkin fakta on se, että tänne pelkästään elintasollisista syistä saapuvat turvapaikanhakijat maksavat valtiolle vuodessa 1Mrd - 1,5Mrd euroa (vähintään), niin totta helvetissä turvapaikkabisneksellä on aika älyttömän iso vaikutus asuntoihin, soteen, Yleen, veroihin sinuun ja minuun ja aivan kaikkeen muuhunkin.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Todella huono idea vaikka jos tuollainen järjestelmä olisi käytössä niin persuja ei olisi koskaan syntynyt. 5% blokkaisi tehokkaasti kaikkien uusien puolueiden syntymisen ja tekisi siten nykyisistä entistä laiskempia ja ylimielisempiä, lisäisi lobbausta ja korruptiota ja vähentäisi korruptiota.

No eipä äänikynnys ole estänyt Ruotsissa tai Saksassa vihreiden tai oikeistopopulististen puolueiden syntyä ja pääsyä ko. valtioiden eduskuntaan.
 

Tami Talk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Daespoo moderators
Pelkästään tätä jos nyt kommentoin, niin eikö sen puheen sitten pitäisi kääntyä? Aika monella muullakin puolueella?

Jos nyt kuitenkin fakta on se, että tänne pelkästään elintasollisista syistä saapuvat turvapaikanhakijat maksavat valtiolle vuodessa 1Mrd - 1,5Mrd euroa (vähintään), niin totta helvetissä turvapaikkabisneksellä on aika älyttömän iso vaikutus asuntoihin, soteen, Yleen, veroihin sinuun ja minuun ja aivan kaikkeen muuhunkin.

Jos kiinnittää katseensa pelkästään turvapaikanhakijoihin, niin näkee pelkästään turvapaikanhakijoita.

Valtion korkomenot on olleet tuota 1-1,5Mrd luokkaa jo vuosia, jo kauan ennen turvapaikanhakijoita. Työttömyys on ollut korkealla jo kauan ennen turvapaikanhakijoita. Asunnottomuus ja huono vanhustenhoito on ollut meillä jo ennen turvapaikanhakijoita jne jne. Jostain syystä joidenkin katse vain kiinnittyy pelkästään turvapaikanhakijoihin ja jostain syntyy kuvitelma, että heidän karkoittaminen ratkaisee kaiken. Tai ei ratkaise, mutta siitä pitää aloittaa.
 
Viimeksi muokattu:

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Valtion korkomenot on olleet tuota 1-1,5Mrd luokkaa jo vuosia, jo kauan ennen turvapaikanhakijoita. Työttömyys on ollut korkealla jo kauan ennen turvapaikanhakijoita. Asunnottomuus ja huono vanhustenhoito on ollut meillä jo ennen turvapaika hakijoita jne jne. Jostain syystä joidenkin katse vain kiinnittyy pelkästään turvapaikanhakijoihin ja jostain syntyy kuvitelma, että heidän karkoittaminen ratkaisee kaiken. Tai ei ratkaise, mutta siitä pitää aloittaa.
Että kun laiva vuotaa jo ennestään, niin porataan siihen lisää reikiä?
 

Tami Talk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Daespoo moderators
Että kun laiva vuotaa jo ennestään, niin porataan siihen lisää reikiä?

Tai niin, että jos laivassa on isoja ja pieniä reikiä, niin ei kannata kiinnittää katsetta pelkästään yhteen pieneen reikään ja nähdä painajaisia siitä, että tämä reikä hukuttaa meidät. Varmaan tämän ketjun voi pitää gallup-ketjuna ja jatkaa maahanmuuttoketjussa (toki sielläkin taitaa olla niin, ettei uutta sanottavaa ole, vanhoja sivuja kertaamalla tulee kaikki olennainen katettua). Tämä sivupolku gallup-ketjuun kyllä tuli minun virheestäni (sori siitä), kun kiinnitin huomioni siihen, että persujen kannatus näyttää pysyvän aika tasaisesti tuossa ~10% pinnassa. Ei enempää, ei vähempää. Enemmän kuin vasemmistoliitolla, mutta vähemmän kuin"vihervasemmistolla" Se näyttää olevan tällä hetkellä tuon maahanmuuttokritiikin taso. Pidän siis nykyisiä perussuomalaisia jotakuinkin vain ainoastaan maahanmuuttokritiikkiin keskittyvä puolueena. Ruotsidemokraateilla Ruotsissa noin 20%. Saa nähdä, mihin suuntaan tuo Suomessa lähtee kulkemaan lähivuosina.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Ottamatta nyt mitään kantaa yhtään mihinkään muuhun, niin mieleni tekee hieman nus... eikun viilata pilkkua termeistä. Kuvailemallasi kokoonpanolla @Musta Nuoli olisko tuossa kokoonpanossa siis yhteensä kymmenen pakkia ja yhdeksän hyökkääjää?

Ei kun normikokoonpano, eli neljä hyökkäysketjua, kuusi pakkia ja pari maalivahtia (ja vaikka se 7. pakki/13. hyökkääjä). Näistä siis vain noin 70% osallistuisi peliin koska kokisi sen olevan nykymuodossaan sellaista tauhkaa johon ei halua osallistua vaikka kentälle pääsisi. Jääkiekkojoukkueen kenttäpelaajista 70% olisi karkean arvion mukaan noin 13/18 eli 13 kenttäpelaajaa 18 mahdollisesta (en huomioinut tässä maalivahteja enkä ylimääräistä kenttäpelaajaa, sovittakoon hänen roolinsa vastaavan vaikka vaalituloksien "Aku Ankka"-ääntä).
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Todella huono idea vaikka jos tuollainen järjestelmä olisi käytössä niin persuja ei olisi koskaan syntynyt. 5% blokkaisi tehokkaasti kaikkien uusien puolueiden syntymisen ja tekisi siten nykyisistä entistä laiskempia ja ylimielisempiä, lisäisi lobbausta ja korruptiota ja vähentäisi korruptiota.

Jenkkien käytännössä kaksipuoluejärjestelmä on sairas.

Hyvin tuo äänikynnyssysteemi on ainakin Ruotsissa ja Saksassa toiminut, eikä se suinkaan ole estänyt uusien puolueiden syntymistä. Nythän Saksassakin AfD menestyi oikein mukavasti, ja onhan Ruotsissakin mm. Ruotsidemokraatit noussut kovalla työllä ja oikeiden kysymyksien esittämisellä kynnysrajan alapuolella olleesta marginaaliporukasta isommaksi puolueeksi.

Siinä olet oikeassa, että uusia tulokkaita ei mielellään haluta ja niitä voidaan syrjiä siitä huolimatta, että kansasta iso prosentti on niitä tukenut kuten Ruotsidemokraatteja Ruotsissa. Mutta eipä uusia tulijoita apajille Suomessakaan olla haluttu vaikkei täällä äänikynnystä ole: perussuomalaistenkin kokema viha ja tyrmistys tuntui olevan jytkyjen kohdalla varsin suurta. Monen ns. kuplassa asuvan piti jo muuttaa Suomesta poiskin erilaisten some-viestien perusteella jytkyn jälkeen. Valitettavasti näin ei kuitenkaan käynyt.

En kannata jenkkien kaksipuoluejärjestelmää, Suomeenkin mahtuu useampi puolue, mutta hyvin pärjättäisiin ilman näitä takiaispuolueita ja yhden asian pikkuporukoita muutaman prosentin kannatuksineen. Hommatkoon isommat kannatuslukemat eli edes yli viiden, niin sitten olisi jotain muutakin sanottavaa kuin "på svenska" (RKP), "Jeesus" (KD) ja nykyisin myös "mulle ministeriauton takapenkki" (Siniset uustoivot).
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Hyvin tuo äänikynnyssysteemi on ainakin Ruotsissa ja Saksassa toiminut, eikä se suinkaan ole estänyt uusien puolueiden syntymistä. Nythän Saksassakin AfD menestyi oikein mukavasti, ja onhan Ruotsissakin mm. Ruotsidemokraatit noussut kovalla työllä ja oikeiden kysymyksien esittämisellä kynnysrajan alapuolella olleesta marginaaliporukasta isommaksi puolueeksi.
Ruotsidemokraatit ovat perustettu ensinnäkin 1988, joten mikään kovin uusi puolue se ei ole. En sen historiaa niin tunne, mutta kolmissa ensimmäisissä valtiopäivävaaleissa se ei saanut edustajaakaan, vaikka 2006 se sai lähes 3% kannatuksen,

Jos verrataan persuihin ja siihen mitä viiden prosentin äänikynnys olisi sille tarkoittanut. niin
1999 vaaleissa se sai 0,99 % äänistä ja 1 edustajan.
2003 vaaleissa se sai 1,57 % äänistä ja 3 edustajan
2007 vaaleissa se sai 4,05 % äänistä ja 5 edustajaa
Spekulointi on aina speksulointi, mutta olisiko persut, Soini ja puolueen kassa jaksaneet sitä että se ei olisi noissa vaaleissa saanut ensimmäistäkään ehdokasta läpi? Olisiko se saanut huomiota ja päässyt pätemään niinkuin nyt? Olisiko se ollut demokraattisesti oikein, että 112 256 äänellä ja yli neljän prosentin kannatuksella ei olisi saanut paikkaakaan? Minä en usko, että puolue olisi tuota kestänyt mutta se on tosiaan uskon asia.
En silti kuvittele etteikö joku äärioikeistopuolue olisi syntynyt.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Mä väitän, että on, eli Saksan markka olisi luultavasti EU:n vahvin valuutta, jos mentäisiin ilman euroa, kun nyt Saksa pelaa yhteisvaluutalla, joka siis kaikille euromaille sama.

Ja en minäkään väittänyt tuota ainoaksi. Saksassa tehtiin iso työreformi, kun meillä ja monessa muussa maassa on viilailtu pilkkua.

Ymmärrän pointtisi mutta se on edelleen väärästä kulmasta.

Saksa on tehnyt sen mitä muiden pitäisi tehdä mutteivät saa aikaiseksi, se että he hyötyvät euroalueen muiden perseilystä ei ole ns. windfall vaan omien toimien palkinto. Jos muut tekisivät samat vaikeat päätökset, he söisivät Saksan kilpailuedun pois mutta kun eivät tee.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Pannaan nyt tämä vaikka tänne

Siniset kiikuttivat kortit ministeriöön - ”Halutaan keskittyä asioiden hoitamiseen eikä möläytysten selittelyyn”

Sininen Tulevaisuus sai siis 5300 kannattajakorttia kasaan näin nopeasti, puolue on virallinen kaiketi loppuvuodesta. Ihmettelen kyllä, melkoinen suoritus näin nopeasti, kun porukan gallupkannatus on yhden prosentin luokkaa.. joka tapauksessa saattavat ehtiä vielä jopa asettaa oman presidenttiehdokkaan, takaraja sille on joskus parin kuukauden päästä, ehkä vähän vajaan. Oma muodon vuoksi mukana oleva presidenttiehdokas olisi tietysti omiaan tuomaan esille puolueen agendaa ja nimeä, jotta aletaan keräämään kannatusta eduskuntavaaleihin, jotka ovat se päätavoite keväällä 2019

Tosin puolueen linja on nähdäkseni jo nyt varsin selkeä: tiivistettynä se on Kokoomuksen ja Persujen sekoitus

EDIT: paljonkohan noiden korttien joukossa on muuten Keskustan ja Kokoomuksen kannattajilta/kenttäväeltä kerättyjä kortteja? Varmasti haluavat hallitusyhteistyön toimimisen ja tukevoittamisen nimissä kannattaa uutta puoluetta. Ja selittäisi myös osaltaan sitä, että tämä oli näin aavemaisen nopea suoritus..
 
Viimeksi muokattu:

Undrafted

Jäsen
Saattaa osa kannattaa ihan persuja ärsyttääkseenkin ja itsekin olisi varmaan kortin täyttänyt, jos jossain sellaiseen olisin törmännyt vaikkei ole mitään aikomusta puoluetta äänestää. Lisää viihdettä politiikkaan vaan.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Sininen Tulevaisuus sai siis 5300 kannattajakorttia kasaan näin nopeasti, puolue on virallinen kaiketi loppuvuodesta. Ihmettelen kyllä, melkoinen suoritus näin nopeasti, kun porukan gallupkannatus on yhden prosentin luokkaa

Tosi "nopeaa". Valmiiksi 5 ministerin, eduskunnan puhemiehen ja melkein 20 kansanedustajan eduskuntaryhmä on saanut julkisuutta väkisinkin (+Ilta Sanomien puffaus). Ja vasta nyt he ovat siis keränneet 5000 nimeä puolueen perustamiselle. Siihen kesti n. 4 kuukautta.

Vertailun vuoksi esim."Feministinen puolue" keräsi saman määrän kannattajakortteja ilman yhtäkään tunnettua nimeä vain pari kuukautta pidemmällä ajalla* Ja tämä maassa, minkä puoluekentässä ainakin Vihreät, Vasemmistoliitto, SDP, RKP ja Kokoomus ovat jo ennestään enemmän tai vähemmän feministisiä.

On varmaan todella "Sininen tulevaisuus" edessä tällä tulevalla puolueella. Läheskään kaikki kannattajakorttien allekirjoittajat kun eivät todellakaan edes ole uuvattien/smurffien potentiaalisia äänestäjiä, vaan muiden puolueiden kannattajia, jotka allekirjoittivat kannatuskortin uskoessaan sen hidastavan Perussuomalaisten nousua takaisin suureksi.


*) Googlailun perusteella Femakot aloittivat keräämisen kesällä 2016 ja kortit olivat kasassa saman vuoden joulukuussa.
 

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Veikkaan, että seuraavissa hallitusneuvotteluissa, mikäli nykyiset gallup-suuntaukset ovat seuraavien EK-vaalien aikaan vielä voimassa noin suunnilleenkaan samoina lukemina (KOK yli 20%, SDP alle 20%, VIHR yli 15%) ovat Helsingin ja Tampereen pormestarit Jan Vapaavuori ja Lauri Lyly jonkinlaisissa pelintekijöiden rooleissa hallituksen muodostamisessa. Sen verran kova yhteinen sävel on Vapaavuorella ja Lylyllä mm. Aamulehden mukaan löytynyt "yhteisiin hankkeisiin", että voi näkyä tulevaisuudessa enemmänkin valtakunnan politiikassa. Kokoomuksen kuviot ovat suht selvät, sen sijaan demareissa A.Rinteessä riittää kokoomuksella, Vapaavuorella ja Lylyllä aika paljon harjattavaa. Vaikka Lylyllä on erittäin vahva ja kova ay-tausta, niin hänen kohdalla pätee sanonta "sen lauluja laulat, kenen leipää syöt". Lisäksi lausunta "ennemmin ratkotaan kehittyvän kaupungin ongelmia kuin taantuvan kaupungin ongelmia" kuvannee Lylyn nykynäkökulmaa suhteellisen hyvin. Itse jään suurella mielenkiinnolla seuraamaan mikä on tuon pormestarikaksikon lähestymiskulma valtakunnan politiikkaan.

Toinen skenaario, jonka veikkaan tapahtuvan on, että Vasemmistoliitto, Keskusta ja Perussuomalaiset jäävät oppositioon seuraavien EK-vaalien jälkeen. Hallituksen muodostamisessa ovat silloin tiukimmin kiinni Kokoomus, SDP ja Vihreät sekä Siniset, RKP ja KD. Kysymyksiä tuossa herättää Rinteen asema demareissa sekä Sinisten asema ylipäätään puoluekartoilla. Sen sijaan Vasemmistoliiton kannatus ja Keskustan vaalitappio eivät riitä hallitusneuvotteluihin - jäävät suosiolla oppositioon kasvattamaan kannatustaan. PS haluaa olla "perussuomalaisia": oppositiopolitiikka ylipäätään sekä maahanmuutto- ja EU-kritiikki ja -vastaisuus ovat heidän teema. "Oppositiopolitiikan" sanoin, vaikka Perussuomalaiset ja Halla-Aho eivät ole tuoneet keskusteluun muita teemoja kuin maahanmuutto- ja EU-kritiikin sekä Sinisten "haukkumisen".
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös