Ilmoitukset

Nimimerkki nahkis huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella.

Nimimerkin stoneofage kirjoitusoikeudet on poistettu sääntöjen 1§:n perusteella.

Myös nimimerkki Captain K on asetettu pysyvään pelikieltoon, koska hän rikkoi aiempien pelikieltojen jälkeenkin toistuvasti sääntöjen 9§:ä.

Positiivisuusketju

Viestiketju osiossa 'Pelicans' , aloittajana Jari66, 02.12.2012 klo 18.59.

 1. Drewiske Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans & Kekäläisen CBJ
  Lainaus:
  Boldaus oma. En tiedä onko tämä koko viesti sarkasmia, mutta olihan tämä kausi iso pettymys materiaaliin nähden. Peli oli pudotuspeleissä paljon heikompaa kuin vuosi sitten.
   
 2. Brett Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, Peliitat, kehä-III:n ulkopuolinen Suomi
  Lainaus:
  Ei ollut sarkasmia. Toki materiaalimme oli ihan loistava lahtelaisella mittapuulla ja sellainen, jolla pystyi haastamaan ihan jokaisen joukkueen Liigassa. Ei kuitenkaan ratkaisevasti sen parempi kuin n. 12 muulla Liigajoukkueella. Erittäin tasainen sarja kokonaisuudessaan ja runkosarjan 6.sija oli ihan paikallaan tuolle materiaalille vaikka paremmalla tuurilla mitaleille olisikin ollut saumaa näin tasaisessa menossa. Samat nimimerkit jotka ovat kaudella haukkuneet joukkueemme tasoa, pitivätkin nyt keväällä tätä huippujoukkueena, joka floppasi. Ja yhtäkkiä haukutaan 2 kautta putkeen onnistunutta valmennustakin kuin Toivolaa tai Kauppia.

  Viime kevään sopu-rahastuspelejä ei kannata verrata millään tavalla tähän kevääseen. Silloin sarja ratkesi 2 ekaan peliin ja sen jälkeen nostettiin yleisötuloja joukkueille HIFK:n heittäessä totaalisen pelleilyn päälle ja pelailtiin useampi peli kun sarja oli selvä. Tänä keväänä pelattiin kuitenkin ilmeisen tosissaan. KalPa toki kaadettiin vuosi sitten mutta se oli säälipleijari-KalPa, ei runkosarjan 3.
   
 3. Smitty#41 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lahen Pelicans, Dallas Stars, Kiekko-Vantaa
  Lainaus:
  Enpä sanois vielä. Sarjat on perjantaina katkolla sekä HIFKille että Ilvekselle. Saatetaan ihan hyvin jäädä sijalle 8, joka onkin sama sija jolle jäätiin vuosi sitten.

  Lainaus:
  Runkosarjassa tosiaan nähtiin välillä jopa ihan loistokkaita pelejä, sitä en kiellä. Ja joo, hyvin pistettiin kampoihin KalPalle aluksi mutta joukkueen selkäranka naksahti oikein äänekkäästi poikki siitä hylätystä maalista ja tuo miten koko joukkue ikään ku luovutti sen jälkeen on varsin anteeksiantamatonta. Tänään olisi odottanut vähintäänkin miehekestä taistelua mutta sen sijaan nähtiin valmiiksi luovuttanut lammaslauma.

  Tästä rapsahtaa vastuu valmennusjohdon suuntaan. Miten voidaan antaa äijämäiseksi ja loppuun asti taistelevaksi mainostetun joukkueen romahtaa noin totaalisesti yhdestä takaiskusta, eikä voitu ottaa edes aikalisää ja rauhotella jätkiä ja saada jengin fokus suunnattua ottelun kääntämiseen. Se fokus oli jossain ihan muualla kun otettiin tyhmiä jäähyjä ja päästettiin KalPa 1-4 johtoon. Miten noin pääsi käymään jää tosiaan mysteeriksi. Ehkä tolla porukalla ei sit vaa oo sitä näihin peleihin vaadittavaa selkärankaa ja sikäli ei ansaittu yhtään voittoa enempää tästä sarjasta.

  Viime keväänä meillä oli huomattavasti nimettömämpi porukka kasassa mutta jotenkin se porukka oli yhtenäisempi ja pistettiin oikeesti runkosarjan voittanut ylivoimanen ennakkosuosikki HIFK tiukille. Sillon saattoi oikeesti olla ylpeä omiensa taistelusta. Tästä keväästä käteen jää lähinnä häpeä ja vitutus, huolimatta siitä että runkosarja sujui viime vuotista jonkin verran paremmin.

  Erikoistilannepelaaminen oli myös vuos sitte aivan eri tasolla kuin nyt. Miten ihmeessä sekä yli- että alivoima oli tällä kaudella läpi kauden älytöntä paskaa. Se oikein korostu tässä playoffsarjassa kun vastassa oli aivan eri kaliiberin ylivoima. Ja vastassa oli ennen kaikkea yhtenäinen joukkue. Petun joukkuueen vahvuutena pitäisi, huom. pitäisi olla yhtenäisyys mutta tässä sarjassa KalPa oli se yhtenäinen nippu ja meillä oli kasa hyviä yksilöitä, jotka eivät osanneet pelata hyvin joukkueena silloin kun pitäisi. Ratkasevin asia KalPan jatkoonpääsyn kannalta saattoi Sopasen paskuudesta yms. yms. huolimatta olla silti se miten paskaa meidän alivoima oli. Ritari totesi että ennen tätä peliä meidän alivoimaprosentti playoffeissa oli 66,7%. Eikä tuo ainakaa yhtään parantunu tänään. Kyllä noilla prosenteilla kuuluukin tulla turpaan. Koiviston maaleilla pysyttiin pinnalla kahessa ekassa pelissä ja Alanteen pommeilla saatiin ainut voitto. Mutta joukkuuena KalPa oli yhtenäisempi, kurinalaisempi, liikkuvampi ja ennen kaikkea hallitsevampi osapuoli.

  Olisi pitänyt pystyä haastamaan KalPa paljon paremmin mutta pannukakuksi jäi tämä playoff-taival. Kyllähän esimerkiksi viime keväänä tai keväällä 2009 Bluesia vastaan pistettiin paljon paremmin kampoihin silloisille vastustajille. Tässä sarjassa KalPa vei ja me lähinnä roikuttiin mukana. Sikäli noiden muutaman ensimmäisen pelin tulokset mairittelevat meitä. KalPa vei jokaikistä peliä kiekollisesti mutta muutamassa ekassa pelissä oltiin tehokkaita omissa paikoissamme ja KalPan maalinteko yski pl. Keränen.

  Hieno runkosarja, todella heikot playoffit. Siinä mun mielipide. Ei tainnu olla ihan positiivisuusketjun kamaa tää viesti mutta menkööt.
   
 4. Brett Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, Peliitat, kehä-III:n ulkopuolinen Suomi
  Erittäin asiallinen kirjoitus Smittyltä. Totta kyllä että viime kevään pleijareissa meillä oli todella kapea, Peliittoja myöten kasaan raavittu kokoonpano. Nyt ihan eri tasoa, mutta pelikunnot saattoi olla mitä vaan.

  Ja HIFK vaikuttaa nyt ikävä kyllä aika todennäköiseltä jatkoonmenijältä. Siihen luotan kuin vuoreen että Ilves ja Tappara pelaavat vain rahasta ja Ipan tulevaisuudesta. 4-0 sarja päätetty pelata 4-3 niin kaikilla on kivaa ja jää taistelun maku ja kahisevaa seuroille. Aina sitä voi toki väärässäkin olla. Aika näyttää. Runkosarjan 6.sijaa ei kuitenkaan viedä. Positiivista sekin.
   
 5. BileTooth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, Tampa Bay Lightning
  Löytyisiköhän jotain positiivista siitä, että joillekin kannattajille 6. sija runkosarjassa ja 4-1 turpaan ekalla pudotuspelikierroksella tunnettua runkosarjajoukkuetta vastaan on kuin mestaruus. Ja tuolla materiaalilla. Ainakaan odotukset eivät ole liian korkealla, niin voi olla tyytyväinen jokaiseen voittoon ja sijaa 10. korkeampaan sijoitukseen.

  Positiivista on varmaan se, että osa noista fleguilijoista ei pelaa enää Lahdessa ensi kaudella. Tai ehkä siellä oli vain jotain loukkaantumisia, mistä noita voi tietää. Peli oli joka tapauksessa kamalaa paskaa runkosarjan lopulta alkaen ja läpi koko pudotuspelisarjan, muutamia hetkittäisiä valonpilkahduksia lukuun ottamatta. Positiivista on myös se, että ensi kauden pudotuspeleihin pitäisi voida vain parantaa.

  Veikkaisin kuitenkin, että suurin ongelma oli vähäinen ehjällä rosterilla pelaaminen runkosarjassa. Loukkaantumisten takia joukkue ei ehtinyt hitsaantua yhteen eikä rooleja ja toimivia ketjuja löytynyt. Toisaalta esimerkiksi ykkösketjun olisi pitänyt tällä logiikalla toimia erinomaisesti, mutta sieltäkin menetettiin Tyrväinen. Alkoiko Sopasen ja Erkinjuntin varjoissa surffailu Tyrväisen loukkaantumisesta vai jo aikaisemmin?
   
 6. pertteli Jäsen

  Kiitos pelicans tästä kaudesta, ens kaudella sit pykälää paremmin. Kalpa oli vaan tällä kertaa parempi.
   
 7. Brett Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, Peliitat, kehä-III:n ulkopuolinen Suomi
  Sopanenhan on fleguillut aina pääosan ajasta, kun ei taio kiekon kanssa. Eli käytännössä aina kiekottomana. Tuollainen taiteilijasieluinen tuloksentekijä, joka on heitellyt ihan luokattomalla pelillä välillä 4-5 pinnaa pelissä. Pidempi suonenveto oli nyt keväällä pisteissä, mutta runkosarjan lopuilla Vili vajosi koko ajan enemmän näkymättömiin yhden ottelun "flunssan" jälkeen.

  Erkinjuntti taas on erikoinen tapaus. Ei osu koskaan mistään mutta tehoilee jossain välissä kuitenkin ja kuskaa kiekkoa ahkeraan. Muistaakseni viimeisen maajoukkuekomennuksen jäljiltä alkoi hänellä huonompi jakso.

  Siitä olen täysin samaa mieltä useiden palstalaisten kanssa että joidenkin toisten olisi pitänyt hoitaa alivoimaa koko kauden ajan kuin näiden tulosyksiköiden kärkien. Erkinjuntti raatoi alivoimalla aina isot minuutit. Tiedä sitten vaikka olisi ollut pelaajien omakin toive. Eipä tuo Pirin alivoima toiminut koko kautena.

  Eipä taida tarvita Sopasen ja Erkinjuntin ailahteluja enää seurata Lahdessa. Positiivista. Tilalle jotain tyyliin Ilveksen Mustosta. Erittäin positiivista. Päätyyn asti ensi kaudella. Tuleehan sieltä Pepe Jurgenskin. Ja päästään imureistammekin eroon. Voutilaista maaliin vaan.
   
  Viimeksi muokattu: 29.03.2017 klo 22.02
 8. laituri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hockey Reipas, Charlestown Chiefs
  Positiivista on, että tämä projekti päättyy ensi kauteen.
   
 9. Raúl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Vasta seuraava kausi näyttää, onko projektin loppuminen positiivista. Jos nykyinen kakkonen on sitten ykkönen, niin hei hei.
   
 10. Rademoottori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  MIKKO GO USA
  Positiivista toki sekin, että tämä toivoton paskaurakka loppui vihdoin.
   
 11. laituri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hockey Reipas, Charlestown Chiefs
  Lainaus:
  Totta tuokin, valitettavasti!
   
 12. Smitty#41 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lahen Pelicans, Dallas Stars, Kiekko-Vantaa
  KalPa näyttäis vievän JYPiä pahemmin ku meitä. JYP ei oo kahteen ekaan peliin saanu tehtyä maalin maalia. Täl hetkel vituttaa hieman vähemmän kauden päättyminen puolivälieriin.