Paras pizza?

  • 128 144
  • 600

Pertsa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Täytteet ja kaikki muukin vaikuttaa erinomaiselta, mutta taikinaan laittaisin myös niitä jauhoja.

Millainen se pitsatoiminto on? Omassa uunissa paistelen kivellä, mutta ei meinaa oikein uunin puhti riittää varsinkaan jos useamman paistaa.

Joo, jätin jauhot kirjoittamatta, niitä luonnollisesti sen verran että saadaan aikaan taikina.

Joku kiertoilman sovellus se on, 225 jos laittaa lämmöiksi, niin ei montaa minuuttia kärsi ohutpohjaista paistaa.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Geneerinen kebulapizza on kyllä hyvin suomalainen ilmiö ja sillä tuleekin hyvällä mielihalulla suosittua paikkoja jotka käyttävät vähän laajempaa toimittajalistaa raaka-aineissa. Mikkeliin ilmestyi kesällä uusi yrittäjä kaupungin (jo valmiiksi laajaan, joka viikonpäivälle taitaa taas olla mahdollisuus hakea eri kebulasta evästä halutessaan) kebulaskeneen siihen jäähallille vievän tien alkupäähän ikiwanhan lähiöpubin/kahvilan paikalle, perien alkuperäisen Pauliina nimen. Ainakin avajaisten lähellä paikka tuntui panostavan hieman keskimääräistä enemmän laatuun (sekä kokonaisuuden että raaka-aineiden), pelkän hinta/massasuhteen sijaan. Tuoreita vihanneksia, yllättävänkin maukkaita katkarapuja ja lisäksi joitain aineksia jotka ainakin vaikuttavat paikanpäällä tehdyiltä (tai ei ainakaan bulkkikamalta, esim "maustemakkara" jonka tilasin testinä ja josta tuli mieleen lähinnä nettiohjeella aikoinaan tehty omatekoinen kebabbi, eli hyvin tiivistä ja pitkään kypsytettyä vähärasvaista lihaa ja roimasti mausteita). Lisäksi känkkyjen täyttämisessä on pidetty jonkunlainen tolkku eikä näin ollen saa evään kuorrutuksena sentin kerrosta äärirasvaista juustovalmistetta. Testaamissani parissa lätyssä ovat myös saaneet pohjan kaulittua sopivan ohueksi ja paistettua rapsakaksi (mitä toki helpottaa ettei päällä ole sitä sentin eristekerrosta), mausta päätellen taikina tosin samaa bulkkia kuin kaikissa muissakin vastaavissa paikoissa mutta onnistuneesti paistettuna menettelee sekin.

edit. Tämä viesti kuuluisi toki ennemmin pikaruokaketjuun (ja tajusin tämän suunnilleen sekunti viestin lähettämisen jälkeen), mutta kyllä tässä näköjään kebumestojenkin pizzoihin on otettu kantaa aiemmissa viesteissä.
 

Vili#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kamadolla pizzakiven päällä paistaen tulee kyllä hemmetin hyvää pizzaa! 300 asteessa muutama minuutti ja sillä selvä, rapea ja ohut pohja. Täytesuosikkeina toimivat pepperoni, sinihomejuusto/mozarella, jalapeno ja tomaatti + rucola.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
Vieläkö Nokialla on Pizzamestarit? Siellä olen pupeltanut parhaat pizzani. Varsinkin aurajuustopizza oli aivan taivaallista. Ei ole tosin tullut vuosiin käytyä vaikka ei täältä Liatsusta nyt pitkä matka olisi. Täytyykin käydä taas jos vaan on vielä hengissä.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Tuli käytyä Pizza Hutissa ensimmäistä kertaa vuosikausiin. Kyllä se joku pannupizza vain oli hyvä, ei siitä mihinkään pääse.

Taidanpa käydä joku kerta uudelleenkin.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kotipizza kyllä onnistuu erikoispizzoissaan, vaikka muutoin tuntuu vähän bulkkiketjulta. Tuli testattua aika äskettäin lanseerattu lohi-lankkupizza ja oli kyllä peevelin hyvää.

Lohi on minulle kaksijakoinen ruoka. Esim. uunilohi tai lohikeitto ei tipahda ollenkaan, mutta etenkin kylmäsavulohi, mitä tuossa pizzassakin on (tosin kirjolohta), uppoaa hyvin.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Tuli käytyä Pizza Hutissa ensimmäistä kertaa vuosikausiin. Kyllä se joku pannupizza vain oli hyvä, ei siitä mihinkään pääse.

Taidanpa käydä joku kerta uudelleenkin.

Kävin elämäni ensimmäistä kertaa kyseisessä lafkassa viime syksynä ja tämän jälkeen tahti on ollut n. kaksi kertaa kuukaudessa. Aivan törkeän hyvää.

Taidetaanpa käydä molemmat uudelleen.
 

lebak

Jäsen
Tampereella Pizzeria Luca on noussut oman listan kärkipaikoille. Varsinkin listalta perus Capricciosa on kokeilemisen arvoinen, jos ainekset vaan on mieleen. Lafka tarjoaa siis Roomalaista pizzaa ja joidenkin nettiartikkeleiden perusteella hakenut rahoitusta Royal Ravintoloilta. Taitaa muutenkin olla sama omistaja kuin Pizzariumissa, joka ei ottanut tuulta purjeisiin Tampereella.

Napoli on myös tietysti hyvä, mutta ei välttämättä jonottamisen arvoinen kun Luca on korttelin päässä ja pöytään pääsee suoraan. Sitkosta saa jännetupintulehduksen, Bella Roma on ok... Ja näin.

Edit.
Royal Ravintolat Oy:n tytäryhtiö Konseptiravintolat Oy ostaa Pizzarium Oy:n liiketoiminnan kokonaisuudessaan. Pizzariumin perustajat Luca ja Salla Platania siirtyvät Konseptiravintolat Oy:n osakkaiksi vastaten Pizzariumin laajentumisesta -TS.fi
 
Viimeksi muokattu:

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Napoli on myös tietysti hyvä
Vieläkö niillä on sata pizzaa listalla ja lätyt kulkevat liukuhihnaa pitkin uuniin ja ulos? Jos on, niin en kyllä suosittele kenellekään. Paikkana ihan kiva ja henkilökunta tosi mukavaa porukkaa, mutta pizzojen takia en sinne pelkästään menisi.
 

lebak

Jäsen
100 pitsaa tosiaan löytyy listalta ja suosio on pysynyt jo pitkään samanlaisena. Pöytää saa jonottaa, jos yhtään suosittuun aikaan sinne päätyy. Tuote ei myöskään ole ainakaan 10 vuodessa muuttunut ja salaattipöydän antimetkin on pysynyt samana.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
If it ain't broken, don't fix it. Ei sillä, tuolla tuli käytyä aikanaan (=20 vuotta sitten) aika useasti. Viimeisinä Tampereen vuosina tosin La Mamma (?) Koskarin kellarikerroksessa vei mun lounasrahani, jos pizzaa teki mieli. Aina välillä käytiin myös sipulikirkon viereisessä edesmenneessä syöttölässä, sen nimen tosin unohdin jo.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tampereella Pizzeria Luca on noussut oman listan kärkipaikoille.

...
Itse asiassa eilen alkuperäinen suunnitelmani ennen tuon kehumani lohilankkupizzan syöntiä oli mennä Lauttasaaren Pizzariumiin, mutta se olikin kelmuissa ja lappu kertoi, että paikalla avataan maaliskussa Pizzeria Luca. Pizzanälkä oli kuitenkin viritetty, niin loikin sitten tien toiselle puolelle Kotipizzaan.

Listan perusteella Luca näyttää ravintolamaisemmalta kuin Pizzarium. Täytynee testata, kunhan aukeaa. Muutaman kerran käväisin tuossa Lauttiksen Pizzariumissa ja ohi kuljin useinkin, eikä se koskaan vaikuttanut kovin täydeltä. Varmaan tuollainen Pizzarium-konsepti pärjää paremmin Kampin tapaisessa ohikulkupaikassa.
 

Peltinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
100 pitsaa tosiaan löytyy listalta ja suosio on pysynyt jo pitkään samanlaisena. Pöytää saa jonottaa, jos yhtään suosittuun aikaan sinne päätyy. Tuote ei myöskään ole ainakaan 10 vuodessa muuttunut ja salaattipöydän antimetkin on pysynyt samana.

Tuota Napolin suosiota en oikein millään jaksa ymmärtää. Keskinkertaisia lättyjä joita 10 vuotta sitten ei kenenkään tarvinnut jonottaa ja lounasaikaankin mahtui aina hyvin sisään. Nykyään ei oikein mihinkään aikaan mahdu sisään jonottamatta. Harmi vaan, että Tampereelta ei enää nykyään oikein hyvää pizzaa saa mistään. Aiemmin mainittu Luca on tosin vielä testaamatta. Ryssänkirkon vieressä ollut Ravenna oli se kaupungin helmi, mutta sitä ei ole enää ollut ainakaan kymmeneen vuoteen olemassa. Bella Roma meni kanssa pilalle kun yrittäjä myi sen ketjusyöttöläksi. Sitkossa on yritystä, mutta hampaat ei oikein pysty siihen pohjaan.
 

Tuamas

Jäsen
Vieläkö niillä on sata pizzaa listalla ja lätyt kulkevat liukuhihnaa pitkin uuniin ja ulos? Jos on, niin en kyllä suosittele kenellekään. Paikkana ihan kiva ja henkilökunta tosi mukavaa porukkaa, mutta pizzojen takia en sinne pelkästään menisi.

Paikka joka käyttää kebabbipaikkojen suosimaa uudelleen koostettua lihamössöä kinkkuna ei voi pizzapaikkana olla hyvä, eikä tässäkään tapauksessa ole.

Napolin suosio on Lenin-museon ohella Tampereen käsittämättömin puoli.

Luca on tämän hetken suosikki, Sitkon ohella.
 

U2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & anyone against russia...
Aina välillä käytiin myös sipulikirkon viereisessä edesmenneessä syöttölässä, sen nimen tosin unohdin jo.

Ravenna. Oli hyvä. Myytiin sittemmin kiinalaisille(?). Ei hyvä.
 
Tuota Napolin suosiota en oikein millään jaksa ymmärtää. Keskinkertaisia lättyjä joita 10 vuotta sitten ei kenenkään tarvinnut jonottaa ja lounasaikaankin mahtui aina hyvin sisään. Nykyään ei oikein mihinkään aikaan mahdu sisään jonottamatta. Harmi vaan, että Tampereelta ei enää nykyään oikein hyvää pizzaa saa mistään. Aiemmin mainittu Luca on tosin vielä testaamatta. Ryssänkirkon vieressä ollut Ravenna oli se kaupungin helmi, mutta sitä ei ole enää ollut ainakaan kymmeneen vuoteen olemassa. Bella Roma meni kanssa pilalle kun yrittäjä myi sen ketjusyöttöläksi. Sitkossa on yritystä, mutta hampaat ei oikein pysty siihen pohjaan.
Luca on Tampereen ykkösmesta tällä hetkellä. Sitkossa pizzat ovat maailman hapokkaimpia hyvistä pohjista huolimatta. Palvelu sitten on astetta huonompaa kuin itä-Saksan tullissa. Ei jatkoon.
suosittelen myös Tampereen kylpylän tiloissa toimivaa Classic pizzaa ja naapurikunnassa Nokialla sijaitsevaa Pizzamestareita.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
On samaa ketjua, mutta tuo yksittäinen paikka erottuu massasta. Suosittelen jos sattuu huudeille. Paikallisten tiedossa ja suosiossa.
Hangossa oli eka tuttavuus ko. ketjuun, tykkäsin kyllä. Itäkeskus ja Jumbo eivät sitten enää herättäneet juurikaan positiivisia tunteita. Noissa pitää siis tietää, mihin uskaltaa mennä.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Ananaksen suosijat ihmetyttävät. Ei sellaista saisi pizzaan laittaa, elleivät makuhermot ole jotenkin vioittuneet.

Sinihome-simpukka-kana-katkarapu -yhdistelmä olisi nytkin ihan hyvä. Saisi joku Aladdin tulla lampun henkensä kera tuomaan sellaisen ovelle.
 
Suosikkijoukkue
Turkoosi kevät 2024, Dallas Stars, Leksands IF
Ananaksen suosijat ihmetyttävät. Ei sellaista saisi pizzaan laittaa, elleivät makuhermot ole jotenkin vioittuneet.
Ananas on parhaita täytteitä pizzassa, vihaajat vihaa. Itse taasen en ymmärrä tomaattia pizzan päällä. Lämmin tomaatti maistuu ällölle.

Vastatakseni ketjun kysymykseen paras pizza on sellanen missä on täytteinä kanaa ja barbeque-soosia. Muut täytteet voi olla ihan mitä vaan. Slurps. Kakkossijalle kipuaa Mexicana. Tulinen ruoka on ihanaa.
 

D.Santon

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Liiga.
Joskus krapulapäissäni tilasin fantasiapizzan, jossa otin bbq- soosin tomaatin tilalle. Siihen vielä jalapeñoa ja kanaa ja auraa, niin olihan se pizza. Tulinen olla parasta. Korjaussarjan (meni toki viritykseksi) kanssa oikein hyvää. Eikä yhtään persreikä ollut tulessa seuraavana päivänä. Onneksi oli silloin(kin) olutta.
 

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Moneen pizzaahan kuitenkin kaipaa just ananaksen kaltaista täydentämään makua ja tuomaan puuttuvaa. Vähän samaa kuten tomaatti-juustojutussa. Ei todennäköisesti ne ananaksen vihaajat. Mutta ei hitto perjantai-ilta. Pitäiskö kirjoittaa mielipide koirista.
 

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
Kebabbi, jauheliha, tonno, ja majoneesi. Ananakset voi työntää mamman piluun.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös