Olympialaiset 2018, Pyeongchang

  • 402 474
  • 1 309
Tila
Viestiketju on suljettu.

Makis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tuo Hietanen tuossa kokoonpanossa eniten ihmetyttää. Ja Pitkäseen en jaksa oikein uskoa, on niin paljon telakalla ollut jo tähän mennessä ja harvemmin ne loukkaantumiset vähenevät iän myötä. Tämä ei siis viittaa pelkästään isoihin vammoihin, tulee myös ne MM-kisoista kieltäytymiset mieleen.
 
Maalien paljoutta merkittävämpää on mikä maali ja milloin.

Pulkkinen teki viimeisissä U20-kisoissaan 6 maalia. Kelpo määrä. Mutta. 4-0 maali Tsekkiä vastaan, 8-4 maali Slovakiaa vastaan sekä 4 maalia Tanskaa vastaan. Ei maalin maalia Ruotsia, Jenkkejä tai Kanadaa vastaan.

Mieleeni muistuu ne yhdet U18-kisat, jossa Pulkkinen iski 5 maalia Venäjää vastaan kahdessa ottelussa. Lisäksi teki ratkaisevan maalin puolivälierissä Tshekkiä vastaan. Pronssiottelun Pulkkinen hoiti käytännössä yksin tekemällä kolme maalia Venäjän reppuun.
 

Touho

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Suomi, Minnesota
Nämähän ovat ihan hassuttelujoukkueita, mitä saattaa tapahtua neljän vuoden päästä ja tällä hetkellä ei ole varmaan yhtään kokoonpanoa, joka ei ole lähelläkään sitä valmista joukkuetta. Esimerkiksi neljä vuotta sitten joillakin oli Hagman oli ykköskentässä, Miettinen mukana jne. eli paljon ehtii tapahtua neljässä vuodessa. Ei kannata ottaa itseensä jos joku pelaajavalinta ei miellytä ja itsellä ainakin on kova usko menestykseen ensi Olympialaisissa.
 

Sambody

Jäsen
Maalien paljoutta merkittävämpää on mikä maali ja milloin.

Pulkkinen teki viimeisissä U20-kisoissaan 6 maalia. Kelpo määrä. Mutta. 4-0 maali Tsekkiä vastaan, 8-4 maali Slovakiaa vastaan sekä 4 maalia Tanskaa vastaan. Ei maalin maalia Ruotsia, Jenkkejä tai Kanadaa vastaan.

Joo hyvä pointti. Jätetään vaan Pulkkinen kisoihin valitsematta, kun seuraavien olympialaisten aikaan hän oli 6 vuotta aiemmin onnistunut tekemään maaleja vain väärään aikaan.

Vakavasti ottaen Pulkkinen alkaa olla ja on vähintään matkalla aika hyvällä todennäköisyydellä NHL-tason pelaajaksi. Tuskin hänestä mitään supertähti maalintekijää tulee niin kuin hänen junnuaikoinaan vielä hehkutettiin, mutta parin vuoden aikana kehitys on kulkenut kokonaisvaltaisesti siihen suuntaan ettei Pulu ole enää mikään tulosyksikköön tai ulos tyyppinen pelaaja.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Pulkkisen täytyy mielestäni edelleen saada hieman tasaisuutta otteisiinsa sekä kehittää puolustussuunnan pelaamistaan. Enkä epäile, etteikö näin neljän vuoden aikana tapahtuisi. Tämän jälkeen hyvä NHL- ja myöskin maajoukkueura on täysin mahdollinen, jopa todennäköinen. Laiteen vielä kooste Pulkkisen tämän kauden maaleista AHL:ssä; Teemu Pulkkinen - Kaikki AHL kauden 21 maalia - YouTube .. Kyllä se lämäri vaan on helkkarin kova!

Asiasta toiseen, osaako joku kuvailla E.Haulaa pelaajana tarkemmin? On tehnyt hyvin pisteitä melkein missä tahansa on pelannutkaan (Suomen junnusarjat / junnumaajoukkueet, USHS/USHL, NCAA, AHL) ja nyt ilmeisesti aika hyvin vakiinnuttanut paikan NHL:ssä. On muuten EP:n mukaan edelleen AHL-joukkueensa sisäisen pistepörssin kakkosena vaikka pelannut ~20 ottelua vähemmän kuin muut. Ihan mielenkiintoinen nimi varmasti esim. juuri 2018 olympialaisia ajatellen.
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Teemu Pulkkinen - Aleksander Barkov - Teuvo Teräväinen
Markus Granlund - Valtteri Filppula - Mikael Granlund
Jussi Jokinen - Mikko Koivu - Lauri Korpikoski
Leo Komarov - Erik Haula - Sean Bergenheim
Miikka Salomäki, Jesse Puljujärvi

Olli Määttä - Rasmus Ristolainen/Sami Vatanen
Joni Pitkänen - Sami Vatanen/Rasmus Ristolainen
Ville Pokka - Julius Honka
Jyrki Jokipakka - Juuso Hietanen

Tuukka Rask
Kari Lehtonen
Juuse Saros

Esimerkiksi neljä vuotta sitten joillakin oli Hagman oli ykköskentässä, Miettinen mukana jne. eli paljon ehtii tapahtua neljässä vuodessa.

Juurikin näin. Jatkoajan toimittajien listassa on parikin nimeä, joiden mukana oleminen on vähintäänkin kyseenalaista.

-Joni Pitkänen: kukaan ei tiedä, tuleeko jo huomenna tai vaikkapa vuoden päästä ilmoitus että tämä kaveri ei enää pelaa. Koskaan. Poikkeuksellisen huonoa onnea loukkaantumisten kanssa, lääkärinä työskentelevä vaimonsakin oli kertonut että "career-ending injury". Pitkäsen varaan ei voi tässä vaiheessa laittaa mitään. Harmillista sinänsä, koska väittäisin jopa että Pitkänen on yksi lahjakkaimmista Suomalaisista pakeista koskaan ja häntä ei ole juurikaan maajoukkueessa näkynyt. Loukkaantumisia ja erimielisyyksiä Jalosen kanssa jne.

-Pulkkinen, MaG, Haula, Salomäki, Puljujärvi, Pokka, Honka, Jokipakka ja Saros. Suomellahan on se poikkeuksellinen tilanne, että pitkästä aikaa on sekä nuoria pelaajia, että kykyjä joita he kehittävät. Mutta silti, 2018 on huomenna ja onko näistä pelaajista vielä vastuunkantajiksi? Kenelläkään mainituista ei ole heittää kehiin todellisia meriittejä, jotka oikeuttaisivat kisapaikan. Pulkkinen voi hyvinkin viilettää Euroopassa, Granlundin tilalla voi olla NHL-Lehterä, Puljujärvi voi ottaa Jopesta mallia ja neppailla Liigassa, Saros voi olla Lundellin kiekkokoulussa ja hakemassa menestystä 2010-luvun dynastiasta, HIFK:istä. Mitä yritän sanoa, on se että nuoret eivät ole todistaneet vielä mitään ja heidän varaansa ei kannata nojata. Liian aikaista sanoa mitään, varsinkaan listan nuorimmasta päästä.

-Jokinen ja Bergenheim: alamäki voi alkaa yhtä nopeasti kuin ylämäki. Kummatkin saivat piristystä uralleen, mutta kuinka kauan tämä liito jatkuu?
 

rpeez

Jäsen
-..., MaG, Haula, ...
Mutta silti, 2018 on huomenna ja onko näistä pelaajista vielä vastuunkantajiksi? Kenelläkään mainituista ei ole heittää kehiin todellisia meriittejä, jotka oikeuttaisivat kisapaikan.

Hieman kärjistäen sekä MaG ja Haula pelaavat jo nyt tasolla, joka riittäisi kisapaikkaan kun ajattelee keitä kaikkia suomen rosterissa oli tänä vuonna nimiä mainitsematta. Kyllä laskisin aika kovaksi meriitiksi sen, että pystyvät tekemään heti pisteitä NHL tasolla. Ainakaan en olisi kovin huolissani tilanteesta 4 vuoden päästä, kun jo nyt on noin lupaavaa.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat

Drewiske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ihan jees artikkeli, joskin tuo lopun kommentti, jossa todetaan, että 99% tai 100% nuorista urheilijoista haluavat tulla jääkiekkoilijoiksi Suomessa, on kyllä täyttä paskaa ja kääntyy yhä enemmän futiksen suuntaan, varsinkin liigapäättäjien ansiosta.

Millä päätöksillä liigapäättäjät ovat heikentäneet jääkiekon harrastamisen innokkuutta Suomessa?
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
En jaksa asiasta sen enempää jauhaa, mutta jääkiekko on yhä pienempien piirien touhua ja kun liigakarsinnat ovat lopetettu ja unelmat tavallaan laitettu romukoppaan, ei se ainakaan minusta hyvää povaa tulevaisuuteen. Jalkapallo tulee hyötymään tästä kaikinpuolin avoimilla systeemeillään. Lisäksi maajoukkue tulee kohtuullisen varmasti selviytymään EM-kisoihin jossain vaiheessa, kun sinne mahtuu nykyisin 24 joukkuetta, tämäkin saattaa edesauttaa. Tämä on minun ennustus ja ei perustu mihinkään lähdemateriaaliin, enkä jaksa asiasta sen enempää jankata/keskustella. Saat ihan vapaasti olla erimieltä.
 

gasp

Jäsen
MM-kisojen nuoria jannuja kun katsellut sekä 90-lukulaisten otteita NHL:ssä, niin yllättävänkin hyvä joukkue vois olla 2018 kasassa. 5 vuotta sitten tilanne näytti aika katastrofaaliselta.

Koivun Mikolla alkaa taso laskea, joten uskon että Barkov ja Teräväinen ottavat paikan 1-2 ketjun settereinä. Barkovin potentiaali on kyllä helposti NHL-tasollakin ykkössentterin rooli ja mahdollisesti pelailee jopa Anze Kopitarin tasolla parin vuoden päästä. Teräväistä mitä oon katsellut niin peliäly on sitä luokkaa, että kun saa massaa runkoon niin hyvinkin voisi naputella 15+45=60 pistettä kaudessa. Mikolle kapteenin rooli sopisi luonnollisesti hyvin. Ruudulla ei ole varmastikaan mitään asiaa 2018 joukkueeseen ja J.Jokinen pelailee silloinkin varmaan perustasollaan eli 40-50 pisteen kausia -> eli 2-3 kentän laitaan. Filppula ja molemmat Granlundit sopivat laitureiksi. Rantasen Mikkoa en oo nähnyt kun WJC:ssä ja pelasi perkeleen hyvin ja draft-odotusten perusteellakin varmaan aika kova kaveri kyseessä. Donskoi MM-kisoissa ihan hyvä. Korpikoski/Hartikainen sopisi varmaankin 3-4 ketjun työmyyriksi ja Pulkkinen takoo pelkällä lämärillään 25-30 häkkiä kaudessa ottaen paikan 1-2 ketjun maalintekijänä.

Pakisto on hyvää tasoa Ristolaisen ja Määtän myötä, jotka ovat kumpikin todennäköisesti Top 25 puolustajia NHL:ssä parhaimmillaan (muutaman vuoden päästä). Vatanenkin muistuttaa Lubomir Visnovskyä. Toivottavasti Hongasta ja Pokasta kehittyy top6 puolustajia.

Rinne ja varsinkin Rask ovat varmastikin vielä 3 vuoden päästä Vezina-tason veskareita.


Filppula/Jokinen - Aleksander Barkov - Mikael Granlund

Jokinen/Filppula - Teuvo Teräväinen - Teemu Pulkkinen

Lauri Korpikoski - Mikko Koivu - Markus Granlund

Leo Komarov - Jori Lehterä - Teemu Hartikainen/Erik Haula

Mikko Rantanen /Jesse Puljujärvi / Joonas Donskoi (?)


Olli Määttä - Sami Vatanen

Honka/Jokipakka - Rasmus Ristolainen

Jokipakka/Honka - Ville Pokka

Lindell


Tuukka Rask / Pekka Rinne
 
Viimeksi muokattu:

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Tällästä oon hahmotellu marraskuussa:
GranlundMI-Barkov-Pulkkinen
FilppulaTeräväinen-Armia
JokinenJ-Koivu-Korpikoski
Komarov-GranlundMa-Pihlström
Lehterä,Kontiola

Määttä-Vatanen
Ristolainen-Pitkänen
Lepistö-Hietanen
Pokka-Honka
Jokipakka/Lindbohm
Tuossa opitimistisesti tosiaan on ajateltu et Pitkänen tervehtyy pelikuntoon ja huipputasolle. Mut joo nyt kyl tiputtasin Kontiolan, Pihlströmin ja Armian kaavailusta pois ja tiputetaan se Pitkänenki. Eli jotain tällästä:

GrandlundMi-Barkov-Pulkkinen
Filppula-Teräväinen-JokinenJ
GranlundMa-Lehterä-Korpikoski
Komarov-Koivu-Hartikainen
Haula/Puljujärvi/Rantanen/Kemppainen

Määttä-Vatanen
Jokipakka-Ristolainen
Pokka-Lindell
Lindbohm-Honka
(Hietanen,Lepistö,Näkyvä)

Maalille sitten Rask, Rinne ja Saros

Sentteristö tulee olemaan kyl vahva ja samoin puolustus, vaikka nuori onkin, enkä tiiä uskaltaako valmentaja valita noin nuorta pakistoa.
 

Makis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ihan mielenkiinnosta, mutta miksi Armia pitäisi automaattisesti tiputtaa? Ei meillä noita 190+ cm hyökkääjiä ihan riesaksi asti ole. Onko Hartikainen parempi prospekti?
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Ihan mielenkiinnosta, mutta miksi Armia pitäisi automaattisesti tiputtaa? Ei meillä noita 190+ cm hyökkääjiä ihan riesaksi asti ole. Onko Hartikainen parempi prospekti?
No toki Armia voi olla 2018- joukkueessa mukana, mikäli nyt ens kaudella alkaa välttelee noita loukkaantumisia ja sais vihdoinki ehjän kauden. Toivottavas pääsee sit pelaamaan ylhäälläkin useemman ottelun ja sitä rataa. Aika floppi Armian suoritustaso on ollu tuon Winnipeg-siirron jälkeen ja oon vähän skeptinen nyt, mut toivotaan tosiaan et lähtee sujumaan. Ois tosiaan hyvä isokokonen maalille ajava hyökkääjä, jota tarvittas. Mut jotenki näen todennäkösempänä et Hartikainen on muutaman vuoden päässä NHL:ssä kun Armia, mutta toivotaan toki et molemmat on siellä.
E: Ja niin Armian alivoimapelaaminenkin on ilmeisesti parantunu huomattavasti tässä parin viime kautena.
 

Schadowan

Jäsen
Suomella on aika kihelmöivä tilanne tulevaisuuden kannalta. Laitureidenkin tilanne näyttäisi olevan huomattavasti parempi kuin vuotta sitten, kiitos siitä Mikko Rantanen, Teemu Pulkkinen ja Jesse Puljujärvi. Laitetaas rosteria kehiin sillä olettamalla, että nämä meidän ManChildit kehittyvät samalla tavalla kuin tähänkin asti.:

Teräväinen-Barkov-Puljujärvi
Teuvolla ja Sashalla historiaa keskenään ja Jesse on sellainen ManChild, että pelaa 16-17 kaudella jo änärissä pienemmässä roolissa, ja 17-18 vähän isommassa. On kuitenkin olympiajoukkuekamaa jo tässä vaiheessa mielestäni. Tämä toki edellyttää, että kehitys jatkuu samanlaisena. Mielestäni saman tason lupaus kuin Sasha, eli kaikki valmiudet on murtautua NHL:ään jo heti draftin jälkeen.

Rantanen-MiGranlund-Pulkkinen
92-parivaljakko on parhaassa iässään, molemmat fyysisesti NHL-tasoa ja taidot on kaikkien tiedossa. Siihen 21-vuotias ManChild eli Rantasen Mikko, joka toivottavasti pelaisi jo ensi kaudella NHL:ssä.

Filppula-Lehterä-Armia
Sentterien ylitarjonta meinaa sitä, että 33 vuotias Filppula voidaan heittää laitaan. Armia on nyt aika optimstinen heitto tuohon, ensi kausi näyttää, että onko miehestä NHL-pelaajaksi. Jori on 30v eli täydellisessä kolmoskentän sentterin iässä.

Komarov-Koivu-Korpikoski/JJokinen
Maltilliset minuutit tälle kolmikolle, joka hoitaa ne varsin kunnialla läpi.

Bubbling under: Ma Granlund, E. Haula, tulevat KHL-jyrät, nousevat junnut

Määttä-Vatanen
Vatanen vetää hurlumheita ja Määttä katselee Lidaksena siinä vierellä. Selkeä ykköspari.

Pokka-Ristolainen
Kiekollisesti pätevä kakkospari, vähän enemmän kuitenkin katsotaan omaa päätä vrt ykköspari.

Lindbohm-Jokipakka
Stay-at-home kaksikko raapii ja raivaa. Myönnettäköön, että tähän pariin tarvitaan kyllä vähän upgradea. Eikä ehkä niin vähääkään. Mutta aina näitä pakkeja nousee jostain ja varmaan joku KHL-jyrä tähän saadaan kaivettua myös.

Pakistossa on se hyvä puoli, että ei ole muuta vaihtoehtoa kuin mennä nuorilla. 80luku ei meille paljoa tarjonnut pakkien suhteen. Lindelle tuonne varmaan myös kuuluisi, mutta katsellaan miten homma etenee. 94-ikäluokka kyllä aivan huikea pakkien suhteen.

Rask
Rinne
Saros
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Hassuttelun aika on taas Kisoja odotellessa. MM-kisat antoivat taas suuntaviivoja pelaajien valinnalle. Yksi johtopäätös on se, että päävalmentajan on selkeästi unohdettava menneet meriitit ja rohkeasti kasattava nuorekas joukkue. 80-lukulaissa on hyvin vähän sellaisia todellisia vahvistuksia joukkueelle, jotka kannattaa rekrytoida Kisoihin. Ja periaatteena tietenkin on se, että otetaan se paras pelaaja iästä riippumatta, nuoruus ei ole bonus kuten ei kokemuskaan. Kuluva kausi (2017-18) ratkaisee valinnat.

Maalivahdt:
Rask, Saros ja Ortio,

Rask on selkeä ykkönen ja oletettavasti muutkin pelaavat änärissä. Rämö voi olla vaihtoehtona. Muut tähtivahtimme ovat jo uransa ehtoopuolella. Muille nuorille kisat tulevat liian nopeasti.

Puolustajat:
Vatanen, Lindbohm, Määttä, Ristolainen,
Lindell, Pokka, Jokipakka ja Honka.

Nuori, dynaaminen pakkikalusto kuin mallia USA 2010! Mitään konkareita ei näihin kapinoihin kannata ottaa, sillä kukaan potentiaalista kasikympeistä ei ole ollut mikään NHL-tähti eikä taso säily kolmevitosena niin hyvänä kuin esim. Timosella ja Nummisella. Tähän miehistöön voi korkeintaan ottaa jonkun uuden superlahjakkuuden, jos sellaisia parin seuraavan vuoden aikana ilmenee. Eli pakilla pitää olla selkeästi NHL-kokemusta ennen valintaa.

Hyökkääjät.
Filppula-Barkov-Pulkkinen
MikGranlund-MarGranlund-Puljujärvi
Donskoi-Teräväinen-Rantanen
Korpikoski-Koivu-Komarov
Haula ja X-man.

Hyökkäys on yllättäen haastavampi valita,sillä materiaalia näyttäisi olevan yli tarpeen. Muutama kokenut hyökkääjä tuo joukkueeseen ryhtiä, kaikki valitut kasikympit ovat kovan työmoraalin omaavia vastuunkantajia. Filppulan uskon säilyttävän tasonsa vielä muutaman vuoden. Senttereistä on ylitarjontaa, mutta kovia maalintekijöitä vähän. Lehterä voisi olla myös joukkueessa. mutta epäilen vielä, säilyttääkö hän asemansa änärissä seuraavat kolme vuotta. Jos kaikki menee hyvin, silloin meillä on kuitenkin ainakin yksi sniper ja monta maalintekoon kykenevää hyökkääjää. Donskoi saattaisi olla se jokeri, joka juuri tuolloin on uransa huipulla.

Nuoret huippulupaukset kehittyvät usein nopeasti, Puljujärvi on täysin realistinen valinta ja Rantanen myös. Kapaseen ja Armiaan en oikein jaksa uskoa, mutta olen mielelläni väärässä. Muitakin nuoria voi nousta joukkueeseen. Kokeneemmista vain Hartikainen voisi sopia duunarikenttään. Vuosien 2010-15 MM-vakiopelaajista toivottavasti yksikään ei esiinny Kisoissa (pl. Komarov), jos esiintyy, silloin olemme vaikeuksissa.

Joukkue kokonaisuudessaan on siis varsin nuorekas, mutta kokemuksella höystetty. Vuosi 2018 on uuden maajoukkueen ensiesiintyminen, sillä luultavasti vielä WC:ssä mennään näillä Tshekissäkin nähdyillä konkareilla pääsääntöisesti. En oikein usko, että KJ on riittävän rohkea uudistaakseen joukkuetta tarpeeksi näihin kisoihin, mutta Kisoihin on kerta kaikkiaan pakko marssia nuorekkaalle joukkueella. Ja kenties uudella pääkoutsilla.
 
Viimeksi muokattu:

Anu Saukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Vaikeahan näitä on vielä veikkailla, mutta kyllä 90-luku näyttää sen verran hyvältä, että jos 2018 ei ole vielä se vuosi niin kultaa huuhdotaan vuonna 2022.

Puolustuksessa Vatanen ja Määttä ottaa nyt jo isoa roolia NHL:ssä ja tulevat ottamaan vielä enemmänkin. Ristolainenkin pelasi jo isoja minuutteja. Toivottavasti seuraavina vuosina joku/jotkut komikosta Lindell, Honka ja Pokka ottaa ison roolin NHL:stä. Ja vielä taustalta on tulossa kovempia lupauksia kuin edellä mainitut eli Juolevi ja Vaakanainen. Lindbohmista ja Jokipakasta voisi kehittyä hyviä stay-at-home pakkeja, mutta ei mitään puukäsiä kiitos. Hyvältä näyttää, mutta joku floppaa ja joku voi nousta puskista.

Ja eiköhän hyökkäyksessä pari kaveria vedä jo sellaista yli 60 pinnaa per kausi? Barkov, Granlund, Pulkkinen, Puljujärvi, Rantanen ja Teräväinen. Pakkohan jonkun noista vetää kovia tehoja! Koivu, Filppula, J.Jokinen tuovat kokemusta hyökkäykseen.

Maalivahdit Suomella on aina kunnossa.

Ja 90-lukulaisille voidaan valmentajaksi ajaa Lauri Marjamäki. Sellainen 10 vuoden Laten aikakausi minkä aikana otetaan kultaa Olympialaisista ja World Cupista sekä muutama maailmanmestaruus.

Sitten jinxaan ettei Suomen jääkiekko nyt ihan maihin menisi. Eli todennäköisesti Mikko Koivu ja Tuomo Ruutu tulevat olemaan syömähampaat Etelä-Koreassa ja ykköspari on Timonen-Salo. Ja kisoihin saadaan varmaankin mukaan myös juuri ennen kisoja kylkivammoista toipunut Lasse Kukkonen. Valmentaja on Erkka Westerlund.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Jotenkin noita suomen pakkeja ja top6 osaston hyökkääjiä on aika mukava pyöritellä näissä hahmotelmissa. Pakistossa on kasvamassa erittäin monipuolinen laadukas sukupolvi, samoin tämä hyökkäyksen Top6 osasto vaikuuttaa lupaavalta. Itse uskon Rantaseen ja Puljujärveen, että nämä ovat jo mukana top6 osaston hahmotelmissa 2018.

Sitten tämä voisi näyttää tältä.

Mi. Granlund-Barkov-Puljujärvi
Rantanen-Teräväinen-Pulkkinen

Siinä maaleja tulee ja kultaa on kaulassa. En lähde bottom osastoa ollenkaan veikkailemaan, mutta tuossa on se kärki toivottavasti.

Pakeista kaikki toivottavasti ovat näitä nuoria. 80-luvun tuotanto sen verran vaatimatonta.
 

Barney

Jäsen
Kukaan ei ole noteerannut vielä Olli Juolevia? Kyllä minä uskon Puljujärven ja Juolevin olevan kisoissa mukana siinä missä Barkov ja Määttä olivat Sotshissa. Jos oletetaan Suomen pelaavan neljällä täydellä ketjulla, niin näillä mennään:

Mikael Granlund - Aleksander Barkov - Teemu Pulkkinen
- Mikke on ykkösen laidassa, vaikka uskon esimerkiksi Teräväisen suorittavan kovemmalla tasolla NHL:ssä vuonna 2018. Mikellä on kuitenkin kertynyt uransa aikana vahvat maajoukkuenäytöt, joilla hän ratsastaa suureen rooliin. Barkovin paikka ykkösen keskellä taitaa olla jo sinetöity. Pulkkisen hirmukuti sopii kuin nyrkki silmään tähän ketjuun. Uskon ensi kaudesta lähtien Pulkkisen tykittävän n. 30 maalia/kausi NHL:ssä.

Mikko Rantanen - Jori Lehterä - Jesse Puljujärvi
- Kakkosketjua johtaa Lehterä, joka pelaa uransa paras kiekkoa. Laidoilla pelaavat nuoret sekä isokokoiset Rantanen ja Puljujärvi. Koko kolmikko pelaa kovalla tasolla NHL:ssä, ja he ovat loistavien kiekollisten taitojensa lisäksi äärimmäisen hyviä kulmapelaajia. Vittumainen ketju vastustajalle.

Teuvo Teräväinen - Valtteri Filppula - Markus Granlund
- Kolmosketjua johtaa Filppula, joka on kokemuksensa ja monipuolisuutensa takia erittäin hyvä kolmossentteri. Toiselle laidalla Teräväinen, jolla on Suomen joukkueen parhaat kiekolliset taidot ja MaG, joka takoo NHL:ssä isoveljeään kovempia tehoja.

Leo Komarov - Mikko Koivu - Lauri Korpikoski
- Veteraaniketju. Roolina ainoastaan pitää vastustajan tähdet kurissa ja pelata isoja alivoimaminuutteja. Jos jokusen maalin tekee, niin se on vain plussaa.

Olli Määttä - Julius Honka
- Määttä on Norris-tason puolustaja, joka on puolustuksen selvä liideri. Vierelle laitetaan Dallasissa kovia tehoja paukuttava Honka, joka on kiekollisesti Suomen ykköspakki.

Olli Juolevi - Rasmus Ristolainen
- Kaksi nuorta hyvin NHL:ssä pelaavaa puolustajaa. Monipuolisia kavereita, joita voi peluuttaa tilanteessa kuin tilanteessa.

Esa Lindell - Sami Vatanen
- Lindell on monipuolinen puolustaja, joka on NHL:ssä hyvä yleispuolustaja (vrt. Joni Pitkänen). Vatanen on kiekollisesti pätevä puolustaja, jonka avuista on hyötyä lähinnä ylivoimalla.

Petteri Lindbohm/Jyrki Jokipakka - Ville Pokka
- Ville Pokka mahtuu ainoana europakkina Suomen pakistoon. Pokka on KHL:n parhaita puolustajia. Pokan vierelle joko Lindbohm tai Jokipakka, riippuen siitä kumman peli kulkee kisojen aikaan paremmin.

Tuukka Rask
Pekka Rinne
Juuse Saros

- Tuskin tarvitsee perustella.

Mukana kisoissa kokoonpanon ulkopuolella lisäksi Jussi Jokinen, Erik Haula ja Lindbohm/Jokipakka kaksikosta se, kumpi ei mahdu kokoonpanoon.
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Täällä ei kai oltu vielä mainittu, että vuoden 2018 olympialaisten lohkojako ratkesi/ratkeaa top 8 -maiden osalta jo tänään päättyvien MM-kisojen perusteella. Jaon perusteena on tuorein maailmanranking.

Suomi sijoittuu lohkoon C yhdessä Ruotsin kanssa, ja saa seurakseen kaksi kolmesta karsintojen kautta kisoihin pääsevästä maasta. A-lohkossa pelaa tämän illan maailmanmestari yhdessä Tshekin, Sveitsin ja isäntämaa Etelä-Korean kanssa. B-lohkoon päätyy illan hopeamitalistin lisäksi USA, Slovakia ja yksi karsijamaa.

Lopullisia neljän maan karsintaturnauksia isännöivät syyskuussa 2016 Valko-Venäjä, Norja ja Latvia. Valko-Venäjä saa lohkoonsa ainakin Slovenian ja Tanskan, Norja Ranskan ja Kazakstanin ja Latvia Saksan ja Itävallan. Karsintoja käydään kuitenkin peräti neljässä vaiheessa (kolme lohkoa sekä yksi erillinen playoff-peli Bulgarian ja Georgian välillä), joista ensimmäinen lohkovaihe pelataan tämän vuoden marraskuussa. Karsintojen etenemistä voi katsella vaikkapa tuolta Wikipedia-saitilta: Ice hockey at the 2018 Winter Olympics – Men's qualification - Wikipedia, the free encyclopedia
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kanada siis A-lohkoon ja Venäjä B-lohkoon olympialaisissa. Melkoinen trilleri edessä tuolloin Kanada-Etelä-Korea -matsissa. Nähdäänkö kaikkien aikojen teurastus vai kaikkien aikojen rusettiluistelu/All Stars -matsin henkinen löysä läpsyttely?
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
A-lohko:

Kanada, Tshekki, Sveitsi ja Etelä-Korea

B-lohko:

Venäjä, Yhdysvallat, Slovakia, ?

C-lohko:

Ruotsi, Suomi, ?, ?

Jos pelisysteemi on sama kuin ennen, eli neljä parasta joukkuetta selviää suoraan puolivälieriin, on Suomen lohko todella sopiva. Kahta karsijamaata vastaan voidaan takoa tarvittavat maalit, ja Ruotsia vastaan vaikka hävitä, ja silti selvitä suoraan puolivälieriin. Kaikissa muissa lohkoissa on joku keskikova maa, jonka kanssa saa nähdä ihan vaivaa, mutta Suomi ja Ruotsi ovat selkeästi oman lohkonsa kärkiporukoita, vaikka vielä ei olekaan muita lohkon joukkueita tiedossa. En tiedä onko rankingin perusteella mahdollista, mutta voisiko C-lohko olla kokonaan Pohjoismaiden sävyttämä? Olisi aika huikea lohko: Ruotsi, Suomi, Norja ja Tanska.

Norjan olympiapaikka näyttää aika hyvältä. Norjan kanssa samassa lohkossa ovat Kazakstan ja Ranska, sekä joku karsinnasta selviytynyt maa. Muut lohkot ovatkin nähdäkseni tasaisempia, sillä Latvian lohkossa isäntämaan kanssa pelaavat Saksa ja viime olympialaisissa pelannut Itävalta, sekä jälleen se karsinnoista selviytynyt maa. Valko-Venäjän lohkossa pelaavat Tanska ja Slovenia, joka siis pelasi Sothsin olympialaisissa. Näiden kolmen maan lisäksi jälleen joku karsija.

Ja jälleen kiitoksia nimimerkki @Kynän suuntaan, joka antoi pohjatiedot minun mutuilulleni.
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jos pelisysteemi on sama kuin ennen, eli neljä parasta joukkuetta selviää suoraan puolivälieriin, on Suomen lohko todella sopiva. Kahta karsijamaata vastaan voidaan takoa tarvittavat maalit, ja Ruotsia vastaan vaikka hävitä, ja silti selvitä suoraan puolivälieriin. Kaikissa muissa lohkoissa on joku keskikova maa, jonka kanssa saa nähdä ihan vaivaa, mutta Suomi ja Ruotsi ovat selkeästi oman lohkonsa kärkiporukoita, vaikka vielä ei olekaan muita lohkon joukkueita tiedossa.

Itse kyllä lähden siitä ajatuksesta liikkeelle, että todennäköisimmin parhaana kakkosena suoran puolivälieräpaikan ottaa A-lohkon kakkonen (=Tshekki). Ottelu Etelä-Koreaa vastaan on A-lohkolaisille sen luokan etu, että jos siinä matsissa malttaa tosissaan yrittää, ei joku 15-20 maalin voittokaan ole millään muotoa mahdottomuus. Aikamoiset lukemat Suomi ja Ruotsi saavat takoa Tanskaa/Norjaa/Saksaa/Latviaa/Valko-Venäjää vastaan kompensoidakseen A-lohkolaisten edun tuosta Korea-ottelusta. Kaksi voittoa pitäisi joka tapauksessa olla Suomelle tuolla lohkojaolla looginen lähtökohta ja kyllähän Ruotsikin on aina maittava vastus. Toiseksi parhaana lohkokakkosenakin Suomi saisi esi-playoff-kierroksella luultavasti vastaansa Etelä-Korean, joten vaikka jouduttaisiinkin pelaamaan yksi peli enemmän, kävisi tuo lähinnä hyvästä lämmittelystä.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Itse kyllä lähden siitä ajatuksesta liikkeelle, että todennäköisimmin parhaana kakkosena suoran puolivälieräpaikan ottaa A-lohkon kakkonen (=Tshekki). Ottelu Etelä-Koreaa vastaan on A-lohkolaisille sen luokan etu, että jos siinä matsissa malttaa tosissaan yrittää, ei joku 15-20 maalin voittokaan ole millään muotoa mahdottomuus.

Tosin sitten Sveitsi onkin jo ihan oikea kanto kaskessa Tshekin turnausta ajatellen, Suomen lohkossa tälläistä "sveitsiä" ei olekaan. Suomi teki kuitenkin viime olympialaisissa Itävaltaa ja Norjaa vastaan selvää jälkeä maalierolla 14-5, joten Tshekin on kyllä tehtäväkin Etelä-Koreaa vastaan päälle 10 maalia. Alle kymmenen maalin voitto ei todennäköisesti riitä. Suomi nyt vain on ollut se paras kakkonen niin Vancouverissa kuten myös Sotshissa, ja tähän perustin sen nykyisenkin mutuilun.

Tässä on kyllä paljon muuttujia, kun lähtee miettimään. Tshekin voittaessa E-Korean vain noin viidellä maalilla, se jäänee toiseksi parhaaksi kakkoseksi. Kuten myös, jos Tshekki menettää pisteenkin Sveitsille, vaikka rökittäisikin Etelä-Korean jäänrakoon. Suomi tekee ensimäisessä kahdessa ottelussa todennäköisesti sen noin 10-15 maalia ja päästää sen 0-5 maalia. Suomi on mitä todennäköisimmin paras kakkonen, jos se ottaa pisteenkin Ruotsilta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös