Nuorten MM-kisat Kanadassa 2009

  • 223 332
  • 605

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Minusta Hodgsonin lisäksi Jordan Eberle pelasi ratkaisuotteluissa Tavaresia paremmin. Ymmärrän hyvin, että kanadalaiset toimittajat lietsovat Tavares-hypeä, mutta yllättävää oli, että direktoraattikin valitsi hänet turnauksen parhaaksi hyökkääjäksi ja MVP:ksi. Ja vielä yllättävämpää on että Hodgson ei mahtunut Kanadan valmentajien nimeämään joukkueen kolmen parhaan pelaajan joukkoon (Subban, Tavares, Eberle).
Totta, Eberlekin oli ratkaisupeleissä Tavares'ta parempi.

Ja nuo olivat kyllä minunkin mielestä yllättäviä valintoja. Tai tavallaan kaikki nuo ansaitsivat kyllä maininnan erinomaisista turnauksista, mutta olin kyllä hyvin yllättynyt, kun Hodgsonia ei valittu kolmen parhaan joukkoon.

Painoikohan tuossa tuo Venäjä-pelin loppu niin paljon (Eberle teki sen tasoitusmaalin Tavaresin maalille heitetystä kiekosta - Tavares ei olisi kuitenkaan saanut edes mahdollisuutta tuohon kiekkoon ilman Hodgsonin venäläispelaajan mailan nostoa - ja he pelastivat Kanadan kisat monien mielestä), että valmentajat ja direktoraatti halusivat antaa kiitoksen heille, ja poimia parhaan puolustajan heidän lisäksi mukaan? Ja tehtiinköhän nuo valinnat tuon Venäjä-pelin jälkeen, kun tuo tilanne oli tuoreessa muistissa? Vaikea sanoa.

Jos joku sattui katsomaan peliä Ruotsissa, niin siellä paikalliset tv-asiantuntijat nostivat kuuleman mukaan myös Hodgsonin turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi. Mukava myös huomata, että täälläkin CoHo:n kisoille annetaan hyvin arvostusta. Noiden mielipiteiden kanssa samanlaisia on tullut jo hyvin muitakin:

TSN:n Bob McKenzien juttu Hodgson was the difference maker for Canada.

The Globe and Mailin juttu Hodgson's star on the rise+kommentit.

Yahoo Sportsin Puck Daddyn juttu, jossa Hodgson nostetaan maanantain ykköstähdeksi.

SaucerPass kirjoitti:
MVP kuuluisi myös omasta mielestäni Hodgsonille. Tavares takoi maaleja kovalla tahdilla alkulohkossa, ja hänen kisansa tavallaan huipentuivat tuohon USA-peliin, joka jää taatusti pysyvästi kanadalaiseen kiekkotarustoon. Sen jälkeen Tavares hiipui ja kaksikko Hodgson-Eberle astui esiin.
Tuo on totta Tavaresin osalta. Lisäksi pitää muistaa, että tuossa USA-pelissä myös Hodgsonilla oli aika iso merkitys. Ensin ykkössyöttö ylivoimalla Tavaresin 1-3 maaliin, sitten ykkössyöttö ylivoimalla Eberlen 3-3 tasoitukseen ja lopuksi 5-4 voittomaali. Noiden lisäksi Hodgson ampui pelissä kaksi tolppaa (ja noitahan ei tunnetusti lasketa, mutta kunhan mainitsen, että tilastot olivat aika lähellä olla vielä kovemmat). Hodgsonin tehot tuossa pelissä olivat siis 1+2, mutta hänelle tuli voittomaali. Tavares iski puolestaan kolme maalia, joista ensimmäiseen Hodgson antoi syötön ja viimeisen hän teki tyhjiin. Tavares oli tietenkin tuon pelin ykköstähti Kanadalta...

Fawkes kirjoitti:
Tuolla otteluketjussa taisin kirjoittaakin, että nostaisin Hodgsonin näiden kisojen perusteella yhdeksi maailman parhaista nuorista pelaajista. Toki tuollainen vertailu riippuu siitä, että ketkä kaikki laskee nuoriksi pelaajiksi, mutta jos vaikka ottaa 1988 ja sitä myöhemmin syntyneet niin eipä paljon parempia hyökkääjiä ole olemassa kuin Hodgson. Hän oli yksinkertaisesti aivan helvetin hyvä näissä kisoissa. Teki kaikkea ja loisti kaikessa. Jos pitäisi valita Hodgsonin ja Tavaresin välillä, niin päätöksen tekoon menisi ehkä noin puoli sekuntia. Enkä todellakaan valitsisi Johnny-boyta.
Näiden kisojen jälkeen varmaan aika moni muukin on samaa mieltä kanssasi (Hodgsonin ja Tavaresin väliltä). Minäkin olen. Kuten olen aikaisemmin tänne kirjoittanut, vaikka JT on erinomainen maalintekijä, minun makuuni hän on vähän liian yksipuolinen pelaaja saadakseen minulta sen suurimman arvostuksen. Hodgson on pelaajana paljon monipuolisempi, ja minä arvostan tuota paljon. Toki Tavares on "peräti" seitsemän kuukautta nuorempi kuin Hodgson, ja hänestä tullee ensi kesän ykkösvaraus, joten voihan häntä pitää lahjakkaampana.

Hodgson on joka tapauksessa tehnyt OHL:ssä kaikkein kovimmalla piste/ottelu tahdilla tällä kaudella pisteitä, hän oli monien mielestä Kanadan MVP, häntä pidetään johtajana ihan erilaisena tapauksena kuin JT:ta, hän pelaa kumpaakin päähän ja hän on mennyt pisteellisestikin hurjasti eteenpäin - Tavares ei ole juurikaan enää kehittynyt (voisi jopa sanoa hänen menneen vähän taaksepäin OHL:ssä - tosin tuohon vaikuttaa myös heikentynyt joukkue, Kanadan maajoukkuetehoissa JT oli mennyt eteenpäin viime vuodesta).

Ja mitä tulee noihin prospectien vertaamiseen muuten, niin Hockey's Futuressa Hodgson valittiin joulukuun alussa HF:n toimittajien toimesta marraskuun parhaaksi prospectiksi. Saa nähdä, kenet he poimivat nyt, kun nuorten kisat on käyty.

Mutta se Hodgsonin hypetyksestä. Meni tämä vuodatus varmaan jo vähän yli. Eiväthän Hodgson ja Tavares kisaa keskenään käy, mutta olen vain niin innoissani siitä, että pitkästä aikaa Canucks näyttää osuneen draftissa todelliseen helmeen ja samalla olen pettynyt siitä, kun hän ei saanut mielestäni ansaitsemaansa arvostusta kisojen direktoraadilta.

Toivottavasti vain tuo hänen varausnumeronsa ei tuottaisi pahaa onnea...
 
Kuten tuonne otteluseurantaan kirjoitin, niin minä(kin) olisin antanut turnauksen MVP:n palkinnon Hodgsonille. Kukaan ei päässyt lähellekään Codyn panosta läpi turnauksen. Nuck tuossa ylempänä onkin jo kertonut kaiken oleellisen, joten en jaksa samoja asioita toistella. Canucks saa tästä pojasta vielä hienon palasen joukkueelleen ja Keslerin lisäksi toisen todellisen johtajan riveihinsä.

Hockey's Future muuten rankkasi Hodgsonin vasta sijalle 49. Top 50 prospects -listalla. Lista tosin on julkaistu lokakuun alussa, joten seuraavalla listalla Cody varmaan on jo taitojensa edellyttämällä sijalla. Hauska sinänsä selata tällaisia listoja. Todellisuudessa pelkästään näiden junnukisojen perusteella maailmasta ei montaa ainakaan Hodgsonia parempaa prospectia löydy, eikä ainakaan NHL:n ulkopuolelta.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hockey's Future muuten rankkasi Hodgsonin vasta sijalle 49. Top 50 prospects -listalla. Lista tosin on julkaistu lokakuun alussa, joten seuraavalla listalla Cody varmaan on jo taitojensa edellyttämällä sijalla. Hauska sinänsä selata tällaisia listoja. Todellisuudessa pelkästään näiden junnukisojen perusteella maailmasta ei montaa ainakaan Hodgsonia parempaa prospectia löydy, eikä ainakaan NHL:n ulkopuolelta.
Tuo on muuten mielenkiintoinen lista: Alex Pietrangelo löytyy sijalta 8... Thomas Hickey on 20... Colin Wilson on 21...Kanadan maajoukkueryhmän ulkopuolelle (ei saanut muistaakseni edes kutsua leirille) jäänyt Kyle Beach on listalla 29... Hodgsonin takana varattu Joe Colborne on 44... Kanadan nuorten kakkosvahti Chet Pickard on 48... Ja Hodgson sitten sijalla 49.

Ymmärrän tuon Hodgsonin sijoituksen listalla siinä mielessä, että se on tehty ennen kauden alkua, ja noita viime kesänä varattuja pelaajia oli varmasti aika vaikea laittaa järjestykseen. Mutta sinne noita juuri varattuja pelaajia on kuitenkin listailtu, ja vielä siinä mielessä mielenkiintoiseen järjestykseen, että Hodgsonin takana varattuja pelaajia kuten Pickard, Colborne ja Beach on laitettu Codya ennen.

Varaustilaisuuden aikana ei ollut kuitenkaan mitään mahdollisuutta, että Hodgson olisi jäänyt noiden pelaajien taakse. Ellei sitten Mike Gillis olisi vetänyt jokerikorttina Beachia tai Colbornea, joilla saattoi olla joidenkin mielestä parempi upside kuin Hodgsonilla - Beachissa joku saattoi nähdä tulevan Bertuzzin ja Colbornessa Thorntonin. Hodgsonissa joku saattoi nähdä vain jonkun "tylsän" Francisin.

Lista on mielenkiintoinen, mutta ei kuitenkaan yllättävä. Käsittääkseni jokaisella joukkueella on HF:lla oma toimittajansa (ainakin monilla) ja näiden mielipiteiden mukaan tehdään tuo lista (mahdollisesti äänestämällä). Näin ollen kyse on aika pitkälle siitä, millainen toimittaja sattuu olemaan milläkin joukkueella.

Kun noita listoja on seurannut jo pitkään, niin selvästi sieltä huomaa toimittajien erilaisen suhtautumisen pelaajiin. Jotkut toimittajat ovat antaneet vuosien aikana "omille" prospecteilleen korkeita arvosanoja ilman mitään mainittavia tekoja. Vancouverin toimittaja Matt MacInnis tunnetaan puolestaan toimittajana, jolta ei voi sanoa ainakaan liikaa arvostusta heruvan.

Sedinin kaksosten varauksen jälkeen ainoastaan kuollut puolustaja Luc Bourdon sai sen sijoituksen listalla, mikä hänelle kuului, ja hänkin tasan kerran - loukkaantuminen pudotti sitten Bourdonin arvosanaa aika kovalla kädellä seuraavaan listaan. Kevin Bieksan (vaikka pelasi erinomaisen tulokaskauden AHL:ssa), Alex Edlerin, Mason Raymondin, Jannik Hansenin, Ryan Keslerin ja kumppaneiden sijoitukset ja arvosanat olivat vedetty pahasti alakanttiin koko heidän junioriuriensa ajan, ja nyt kaikki pelaavat NHL:ssä. Yksi ikimuistoisimpia HF-rankkauksia oli se, kun Kesler rankattiin huonommaksi prospectiksi kuin Jesse Niinimäki.

Myöskään maalivahti Cory Schneideria ei listoilla näkynyt ennen viime kautta, vaikka hän teki erinomaista jälkeä Boston Collegessa (mm. vuonna 2006 NCAA East First All-American Team). Nyt sentään näkyy, kun viime kauden jälkimmäinen puolikas oli loistava. Mutta ei sentään kovinkaan ylhäällä. Siellä takajoukoissa ja sijalla 41, vaikka hän oli viime kaudella monen mielestä parempi kuin listalle sijalle 18 rankattu toinen lahjakas AHL-maalivahti Ondei Pavelec. Saa nyt sitten nähdä, miten hänen sijoituksensa tulee muuttumaan, kun hän oli tällä kaudella AHL:n alkukauden paras maalivahti (ehkä MacInnis sanoo, että hän hävisi NHL:ssä liikaa, eikä häntä voi ottaa listalle).

Mutta ei se mitään. Noihin pitää vain suhtautua varauksella, ja kun tietää esimerkiksi MacInnisin tyylin arvostella pelaajia, niin sieltä voi odottaa ihan mitä vain. Yläkanttiin en ole vielä nähnyt hänen laittavan ketään Canucks-prospectia, joten siinä mielessä tuota on hyvin helppo lukea. Ei pelaajasta nimittäin ainakaan enää huonompaa ole odotettavissa, mitä MacInnis arvioi.
 

Beneway

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Mario Lemieux, Jyp
Voisiko joku hyvin kisoja seurannut kertoilla hieman miten Sabres-pickit Tyler Myers ja Tyler Ennis pelasivat kisoissa? Mitä hyvää, mitä huonoa jne. Itse en nimittäin katsonut yhtäkään peliä, joten olisi mukava saada jotain infoa kavereista.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Voisiko joku hyvin kisoja seurannut kertoilla hieman miten Sabres-pickit Tyler Myers ja Tyler Ennis pelasivat kisoissa? Mitä hyvää, mitä huonoa jne. Itse en nimittäin katsonut yhtäkään peliä, joten olisi mukava saada jotain infoa kavereista.
Ei hirveän suuressa roolissa kumpikaan ollut. Ennis oli alkulohkopeleissä ihan hyvä, taisi tehdä muutaman maalin ja kädet kävivät nopeasti, se jäi mieleen. Loppua kohden sitten häipyi kuvasta, enkä muista häntä edes huomanneeni kahdessa viimeisessä ottelussa. Myersia ei voinut olla huomaamatta, sen verran iso sälli on kyseessä. Välillä Myers meni kyllä mulla varmasti sekaisin Aulien tai Teubertin kanssa, mutta suurimman osan ajasta #3 näkyi siellä pelipaidassa joten kyllä se Myers oli. Perkeleen iso se on ja varman oloista oli se pelaaminen noin yleisesti ottaen. Yhden maalin taisi hänkin paukauttaa, mutta olisikohan ollut Kazakkeja vastaan joten vie vähän arvostusta. Mutta Myers oli kokonaisuutena juuri sellainen kuin odotinkin, iso ja kova peruspakki.

Ainakin Myers näyttää tällä hetkellä aika varmalta tulevaisuuden NHL-pakilta. Mikään pistenikkari hän ei viivalta tule ikinä olemaan, muttei ole myöskään mikään pelkkä puupökkelö. Ennisillä taas on taitoa aivan tarpeeksi ollakseen NHL-pelaaja, mutta pieni koko on se kysymysmerkki hänen kohdallaan. Mahdotonta mennä tässä vaiheessa sanomaan miten hänen kohdallaan käy, aika näyttää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös