Ilmoitukset

Nimimerkki nummenkallio huilaa kaksi viikkoa sääntöjen 4 ja 9§:n perusteella.

Nimimerkki bebeto huilaa kuukauden sääntöjen 7§:n perusteella.

Nimimerkki V-G- huilaa seuraavan viikon sääntöjen 6§:n perusteella.

Nokian Pyry 2017–2018

Viestiketju osiossa 'Suomi-sarja' , aloittajana Tuleva mestari, 13.04.2017 klo 17.22.

 1. Tuleva mestari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pyry & Tappara
  Nyt on aika avata tämäkin viestiketju ja vähän kertailla missä mennään Pyryn osalta ensi kauden valmisteluissa. Mennyttä kautta ei jääty pitkäksi aikaa muistelemaan, sillä joukkueella on harjoittelu ja valmistautuminen jo käynnissä. Itse en treenejä ole käynyt tiirailemassa, mutta ilmeisesti siellä kartoitetaan samalla mahdollisia uusiakin pelaajia. Valmistautuminen koskee myös ensi viikon Viron reissua, jossa siis kohdataan Viron A-maajoukkue pariin otteeseen.

  Viron jälkeen käännetään katseet taas takaisin kauteen 2017-2018 ja sitä olisi tarkoitus spekuloida nyt tässäkin avausviestissä:

  Muutoksen tuulet?

  Oletushan on, että Pyryn rosteri on ainakin terävimmän kärjen osalta erilainen kuin parina viime kautena. Ja syykin on selvä: kärkimiehillä alkaa olemaan jo sitä ikää mittarissa. Voin sanoa tähän suoraan, että yllätyn, jos esim. Jussi Pesonen kurvailee Pyryn paidassa vielä ensi kaudella. Myös esim. Tomi Pylvänäinen varmaankin ripustaa hokkarit naulaan, muistaakseni alkoikin jo jonkun Pyryn junnujoukkueen valmentajaksi. Mikä sitten on muiden konkareiden Pyymäki, Heikkinen, Hilden, Niemi, Bruun tilanne ja Pyryn kiinnostus pitää heidät niin se jää nähtäväksi. Mutta jos jatkavat niin varmasti pystyvät ihastuttamaan nokialaisyleisöä vieläkin.

  Joukkueen nuorentaminen on varmaankin jonkin sortin teema ensi kauteen lähdettäessä. Se tarkoittaisi tietenkin viime kauden joukkueesta arvokkaita kiinnityksiä. Hyökkäyspäässä esim. Ojanen, Lehtonen, Antila ja puolustuksesta Levo, Korkeamäki, Repo, Linnemäki, Hakanpää ja Laitila olisi hienoa nähdä punapaidoissa taas ensi kaudella. Uskon kyllä, että he jatkavatkin mutta esim. Levon pitäminen saattaa olla vaikeaa, jos Mestis-seurat ovat kintereillä.

  Vanhoista tutuista "Pyryn miähistä" jatkajiakin toki toivottavasti löytyy. Luotettavat sotaratsut, kuten Miika Viinamäki ja Jani Leino toivottavasti Nokialla jatkavat. Yleisön suosikki Topi Salmela luultavasti saa myös jatkon. Mikä on sitten loukkaantumisherkkien Toni Rautakorven ja Markus Kallion tilanne sekin jää nähtäväksi. Eemeli Sormusen ja Jami Jokelan hyöty joukkueelle ei ole ollut suuri ainakaan kentällä, mutta kyseessä on kuitenkin ihan lupaavat pelaajat, joten voi olla, että heidätkin Pyryssä vielä nähdään.

  Maalivahtiosastolla onkin tämän hetken ainoa varma palikka, kun Noora Räty on jo sopinut jatkostaan. Räty tuo hyvän lisän tulevaan maalivahtikolmikkoon varmasti. Kalle Hokkanen saisi jatkaa, sillä kaveri on todella lupaava maalivahti ja esiintyi edukseen kevään peleissä. Jatkaa Hokkanen tai ei niin Rädyn lisäksi tarvitaan kaksi luotettavaa veskaria, ja niiden löytäminen on ollut Pyrylle viime vuosina vaikeaa. Juha Taposen jatkoon en vaan usko. Hyvää peliä seurasi melkein aina huono peli ja hyvissäkin peleissä hörppy yleensä nähtiin. Hyvä maalivahti Taponen on mutta parhaat päivät ovat reilusti takana. Tänä keväänä menetti täysin paikkansa maalinsuulla Hokkaselle. Tämä osasto on iso kysymysmerkki vielä mutta luotetaan, että veräjälle löydetään kova kaksikko.

  Valmennuksessakaan ei ole vielä mitään varmaa mutta uskoisin, että Sami Karppisen sopimuksen optio käytetään. Janne Ojasella ei muistaakseni optiota ollut, mutta toivotaan hänenkin jatkavan. Maalivahtivalmentaja Janne Lakasen jatkamisesta en osaa sanoa mitään. Hyvää työtä valmennus on tehnyt ja jatkaa varmasti samalla linjalla.

  No ketä sitten olisi tulossa? Niin, ainakin Tapparan & Ilveksen A-junioreista on jäämässä yli-ikäisiksi todella hyviä pelimiehiä ja toivon/uskon osan heistä löytyvän Pyrystä ensi kaudella. Omistakin junnuista olisi hyvä saada uusia runkomiehiä, kuten esim Otto Suomalainen ja Oskari Kuivila sekä Matias Hakanpäälle isompaa roolia edustuksessa.
  Ja miksei jokunen kokeneempikin kaveri saavu Nokialle, niinkuin viime vuosina on ollut tapana. Pyryn kasvatti Ossi Pellinen on ilmeisesti muuttamassa takaisin Poriin, joten mielenkiintoista nähdä missä Ossi uraansa jatkaa. Muita nimiä ei nyt ainakaan minulla ole tähän huhuiluun.

  Koko joukkuettahan ei missään nimessä kannata uusia ja se on käynyt selväksi jo tässäkin kirjoituksessa. Liiga-konkareista esim. Antti Bruun,Antti Hilden, Mika Niemi & Timo-Pekka Heikkinen saattavat hyvinkin jatkaa mistä sitä tietää. Jarkko Pyymäen lopettamisesta on vähän huhuiltu mutta voi olla, että kapteeni Pyymäki vielä innostuu jatkamaan. Nuoreen joukkueeseen olisi tärkeää saada muutama esimerkillinen ja kokenut pelaaja. Henri Sandvik ei ole vielä edes kovin vanha näihin muihin konkareihin nähden niin hän toivottavasti ainakin jatkaa. Nopea ja hyvän pelisilmän ja maalivainun omaava pelaaja, josta on paljon hyötyä joukkueelle sekä myös sitä kokemusta.

  Mistä sijoista pelataan?

  Vaikea kysymys, mutta kyllä lähtisin siitä, että Pyry kärkipäässä jatkaa. Edelliset kaudet ovat olleet menestyksekkäitä mutta on nähty ettei aivan päätyyn asti sitten riittänytkään. Uskon, että nuorentamalla joukkuetta sinne päätyyn päästään! Uskon Pyryn olevan vahvempi kuin viime kaudella. Kärkipäästä tulee entistä tiukempi, joten viime kaudesta pitää ehdottomasti parantaa. Runkosarjan voitto on hyvinkin mahdollinen siinä tapauksessa ja Top3-sija ainakin haarukassa. Voimasuhteet ovat kuitenkin yhä aivan auki!

  Nyt ettei mene liian pitkäksi niin olisi hyvä lopetella tämä avausviesti. Pian alkaa varmasti nimiä tippumaan Pyrynkin osalta enemmänkin, joten silloin ollaan viisaampia! :)
   
 2. Tuleva mestari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pyry & Tappara
  Pyryn Viron-matka on nyt takana ja se sujuikin varsin mallikkaasti. Kaksi ottelua MM-kisoihin valmistautuvaa Viron maajoukkuetta vastaan olivat tasaisia. Ensimmäisen Viro voitti rankkareilla 4-3 ja Pyry onnistui voittamaan toisen jatkoajalla lukemin 5-4.

  Pyry oli matkassa suhteellisen nuorella kokoonpanolla, jossa oli muutaman tutun pelaajan lisäksi uusia kasvoja, jotka hakevat paikkaa joukkueesta.

  Tässä Pyryn kokoonpano Virossa ja heidän viime kauden joukkueensa:

  Maalivahdit:
  Kalle Hokkanen (Pyry)
  Manu Lähteenmäki (Blues A & Blues Akatemia A)

  Puolustajat:

  Mikke Levo (Pyry)
  Juha Korkeamäki (Pyry)
  Roope Repo (Pyry)
  Matias Hakanpää (Pyry)
  Niki Raiskio (Louisiana Drillers & Parry Sound Islanders, USA)

  Hyökkääjät:

  Teppo Antila (Pyry)
  Oskari Ojanen (Pyry)
  Elias Elomaa (Tappara A)
  Juho Painilainen (Ilves A & Koovee)
  Eemeli Sormunen (Pyry)
  Erik Ahopelto (Ilves A & LeKi)
  Oskari Kuivila (Pyry A)
  Kristian Kause (North Iowa Bulls & Louisiana Drillers, USA)
  Teemu Koski (LeKi A)
  Nikita Ljubinitski (HC Viking Tallinn, Viro)
  Danil Galimullin (HC Viking Tallinn, Viro)

  Maalinteossa Viron matkalla onnistuivat Hakanpää, Ahopelto ja Antila ensimmäisessä pelissä ja toisessa Ljubinitski kahdesti sekä Sormunen, Painilainen ja voittomaalilla Elomaa.

  Mielenkiintoisia nimiä. Erik Ahopelto teki Ilveksen A:ssa tällä kaudella 32 pistettä 45 peliin mikä on ihan hyvä. Elias Elomaa vaikuttaa vähän Oskari Ojasen kaltaiselta haulta Tapparan A:sta. Niki Raiskio ja Kristian Kause tekivät rapakon takana ihan hyvät pistemäärät.

  Venäläiskaverit vasta ovatkin mielenkiintoisia nimiä. Ilmeisesti Viron päästä liittyneet mukaan, kun pelaavat tallinnalaisessa joukkueessa. Muhkeasti ovat tehneet pisteitä siellä mutta eipä taida Viron liigan taso olla kummoinen.

  No saa nähdä ketkä tästä porukasta ovat mukana, kun syksy koittaa. Loppuun vielä Eemeli Sormusen ja Juho Painilaisen haastattelut:
  Viron matka takana: Juho Painilaisen & Eemeli Sormusen mietteet - YouTube
   
 3. Tuleva mestari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pyry & Tappara
 4. Raju Erkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport, Jokerit, Vegas Golden knights
  Lainaus:
  Tuo Raimo Eskelinen on aika mielenkiintoinen tapaus :)

  -97 syntynyt ja viime kaudella A-nuorten suomi-sarjassa yhteensä 18 peliä ja sellaiset kevyet 149 jäähyminuttia :) ja teki toki nuo pelit suunnilleen piste per peli tahtia mutta se nyt ei kummoinen saavutus ole. Lisäksi on pelannut Amerikassa ja sielläkin päälle 100 minuuttia jäähyjä kaudessa ja fight cardikin löytyi yhdeltä amerikan kaudelta ja silloin oli 5 kertaa pudonnut hanskat. Saa nähdä putoileeko hanskat suomi-sarjassakin :)

  Mikko Komulainen ihan potentiaalinen haku jopa kärkikenttiin kun nuorena pääsi jo koittamaan liigaa ja a-junnuissa ollut tehokas. Viime kausi ensimmäinen miesten tasolla ja mestikseen ei ihan riittänyt mutta nyt isoon rooliin suomi-sarjaan.

  Lisäksi Pyry ilmoitti, että parin vanhan ja parin uuden pelaajan kanssa ihan loppusuoralla neuvottelut ja niistä kuullaan lähiaikoina lisää. Lisäksi joitain vahvistuksia etsitään vielä.
   
 5. Tuleva mestari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pyry & Tappara
  Lainaus:
  Jep Eskelinen on aikamoinen kuumakalle ollut urallaan. Mtä nyt muutaman Pyryn A-junnujen pelin näin viime kaudella niin muistuu hyvin mieleen kuinka tämä herra istui, joka toisen vaihdon jälkeen jäähyaitiossa, ja usein vähän pitemmälläkin kakulla. Pelitaidoiltaan kuitenkin vaikuttanut ihan pelimieheltä niin toivotaan, että menestyy Suomi-Sarjassakin.

  Komulaisen kohdalla on itselläkin suuret odotukset. Viime kaudella vaikea kausi Mestiksessä, mutta oli kuitenkin vasta ensimmäinen kokonainen kausi miesten sarjoissa. KalPan A:ssa tehnyt todella hyvin pisteitä. Toivotaan, että nyt Pyryssä löisi läpi.

  Pyryn sopimusjulkaisuja seuratessa huomaa heti, että joukkue muuttuu ja varsinkin nuorenee paljon. Hyvältä näyttää ja ei tuo yhtään viime kautta heikommalta vaikuta, kunhan vielä muutama pelaaja saadaan lisää. Olisikohan nyt sitten Liiga-konkareista osa laittanut hokkarit naulaan tai siirtymässä nuorennusleikkauksen edestä muualle, toivottavasti silti joku konkareistakin jatkaisi hyvänä johtajana nuorelle joukkueelle.
   
 6. Raju Erkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport, Jokerit, Vegas Golden knights
  Lainaus:
  Uskon, että ne on juuri näitä konkareita keillä jatkoneuvottelut meneillään. Antti Hilden toivottavasti ainakin jatkaa, sillä on ihan selkeästi sarjan parhaimpia. Sitten Pyymäki tietysti saisi jatkaa kun on vielä Nokialainenkin.
   
 7. Tuleva mestari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pyry & Tappara
  Lainaus:
  Pyymäen lopettamisesta ainakin olen vähän kuullut huhua, mutta saas nähdä pitääkö lopulta paikkansa. Hilden totta kai jatkolle vaan, jos Pyry aikoo miehen pitää, ihan varmasti kuitenkin olisi pistepörssin kärkinimiä taas kerran. Mika Niemi olisi hyvä vahvistus ainakin vielä hieman kapealle keskushyökkääjäosastolle. Bruunin jatko näyttää epätodennäköiseltä, kun pakisto on aikalailla valmiin tuntuinen jo. Henri Sandvik oli todella hyvä viime keväänä ja koko kaudella niin olisi hienoa nähdä hänetkin vielä Pyryssä, samoin Timo-Pekka Heikkinen. Jussi Pesosen aika taitaa olla jo kyllä tullut, ei ollut huono viime kaudella mutta ei meriitteihin nähden tarpeeksi hyväkään.
  Uusista pelaajista ei mitään uusia huhuja. Pellisen Ossia olen ennenkin jo tässä ketjussa huhuillut, mutta tiedä sitten onko lähelläkään "paluuta kotiin".