NFL season 2016–2017

  • 93 879
  • 608

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Saas nähdä onko Benillä enää yhtään vuotta:
Ben Roethlisberger not committing to 2017 season - NFL.com
Eiköhän sillä ainakin ensi kausi ole, todennäköisesti enemmänkin. Toki kaikki on mahdollista, ja Roethlisbergerilla on täysi oikeus tehdä mitä hän itse haluaa, hänen elämästään tässä on kyse. Steelersin kannalta tietenkin olisi todella paha tilanne, jos aloittava pelinrakentaja päättäisi ilman mitään varoitusta pistää nappulat naulaan. Landry Jones varattiin neljä vuotta sitten ikään kuin kasvamaan korkoa taustalle, ja vaikka Jones onkin kehittynyt tänä aikana ja aloittanutkin muutamia otteluita, ei hän kuitenkaan tule olemaan Roethlisbergerin seuraaja pitkällä, tai edes lyhyellä aikavälillä.

Roethlisbergerin kommentteja täytyy kuitenkin tulkita hieman varauksella. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun hän jotain tämän suuntaista sanoo. Hänellä on Pittsburghissa maine eräänlaisena draamakuninkaana, joka tykkää lypsää näistä jutuista aina kaiken irti. Myös joukkueen hyökkäystaktiikoista ja pelaajavalinnoista hän on tykännyt puhua enemmän kuin ehkä yleensä franchise QB:lta olettaisi. Kauden päättymisestä on aikaa pari päivää, niin varmasti mielessä pyörii kaikenlaista, joten siinä mielessä noissa kommenteissa ei ole mitään erityisen ihmeellistä. Toki seuran franchise -pelaajan toivoisi miettivän kahteen kertaan ennen kuin ääneen tuollaista lähtee sanomaan, mutta pidän mahdollisena myös sitä, että Roethlisbergerin motiivi näille puheille on painostaa seurajohtoa ja valmennusta panostamaan täysillä pariin seuraavaan kauteen, ja mm. draftaamaan kevään varaustilaisuudessa hyökkäyksen skill playereita korkeilla varausvuoroilla.

Omasta mielestäni tuollainen taktiikka olisi vähän lyhytnäköistä, sillä puolustus on se mikä Pittsburghissa enemmän vahvistusta tarvitsee, joskin sekä WR että RB ovat myös suhteellisen korkealla prioriteeteissa. Free Agencyn kautta Steelers ei ole koskaan joukkuettaan pyrkinyt rakentamaan, eikä tule niin jatkossakaan tekemään jo ihan siitä syystä, että palkkabudjetista tulee valtaosa menemään taas omien runkopelaajien jatkosopimuksiin.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Omasta mielestäni tuollainen taktiikka olisi vähän lyhytnäköistä, sillä puolustus on se mikä Pittsburghissa enemmän vahvistusta tarvitsee..

Ihan mielenkiinnosta mitä pelipaikkoja Steelersin pitäisi puolustuksesta erityisesti vahvistaa. Itselle tulee mieleen lähinnä outside passrusher, kun Harrison on iäkäs ja Jones on UFA (bust?). Ei jää kuin Dupree. Takakentällä Davis ja Burns ovat ensi vuonna vuoden kokeneempia, toisen puolen CB?

Timmonsin UFA-status tietysti jättää toistaiseksi Shazierin vierestä paikan avoimeksi, mutta ainakin NFL.comissa juteltiin Timmonsin olevan "iso" pelaaja Tomlinin silmissä.

Hyökkäyksessähän tietysti olennaista on että mitä tehdään Bellin kanssa. Franchise tagista on loukkaantumisista ja muista hölmöilyistä johtuen puhuttu. Villanueva on myös vapaa agentti ja vieläkö Steelers katselee TE:n paikalla pysyykö Green ehjänä vai ei?
 

DTremens

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
Ei tuossa Benin lähestymistavassa mitään uutta ole, "vuosi kerrallaan" asenteessa ei ole mitään vikaa. Eiköhän tuo hyvissäajoin sen päätöksen tee mutta ei tosiaan vielä näin pari päivää kauden päättymisen jälkeen. Jokunen viikko lepoa kropalle ja lääkärintarkastukset lienee ohjelmassa et löytyykö mitään sieltä puolelta mikä estäisi jatkot jne.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Ihan mielenkiinnosta mitä pelipaikkoja Steelersin pitäisi puolustuksesta erityisesti vahvistaa. Itselle tulee mieleen lähinnä outside passrusher, kun Harrison on iäkäs ja Jones on UFA (bust?). Ei jää kuin Dupree. Takakentällä Davis ja Burns ovat ensi vuonna vuoden kokeneempia, toisen puolen CB?

Timmonsin UFA-status tietysti jättää toistaiseksi Shazierin vierestä paikan avoimeksi, mutta ainakin NFL.comissa juteltiin Timmonsin olevan "iso" pelaaja Tomlinin silmissä.
Passrusher on tosiaan se suurin tarve, eli Steelersin systeemissä 3-4 OLB pelaaja. Harrison ja Jones ovat molemmat vapaita agentteja tämän kauden jälkeen, ja vaikka Harrison jatkaisikin vielä vuoden, niin ei hän pysty kaikkia snappeja pelaamaan. Jonesille ei varmaan jatkosopimusta tarjota, joten hän vaihtanee maisemaa. Todennäköisesti Steelers kiikaroi ykköskierroksella passrusheria, ja tämä on nähtävissä myös kaikista näkemistäni mock drafteista.

Sisemmistä tukimiehistä Timmons on UFA, ja vaikka hän pelasikin vahvan loppukauden, niin suurella todennäköisyydellä hänelle ei tarjota jatkosopimusta, ellei hän sitten ole valmis johonkin 1-2 vuoden jatkoon maltillisella cap hitilla. Pidän todennäköisenä, että Timmons lopettaa uransa tähän kauteen, ja luonnollinen seuraaja hänelle löytyy jo omasta rosterista: Vince Williams.

Secondaryssa ajettiin tällä kaudella sisään kaksi rookieta, Burns ja Davis. Kummallekin sattui sekä hyviä että huonoja päiviä, mutta kokonaisuutena he suoriutuivat mielestäni hyvin. Mike Mitchell miehittää toista safetyn paikkaa, ja Ross Cockrell toista kulmapuolustajan tonttia. Cockrell on muistaakseni UFA, mutta uskoisin, että hänelle tarjotaan jatkoa ja ihmettelisin suuresti, jos Cockrell ei tähän tarjoukseen tarttuisi, sillä ei hänen markkina-arvonsa kovin korkealla ole koko liigan tasolla. Cockrell on pelannut ihan kelvollisesti nyt kaksi kautta, ei hän mikään huippupelaaja ole, mutta kuitenkin suht tasainen eikä tee radikaaleja virheitä. Optimitilanteessa Cockrell olisi back up eikä starter, mutta en usko, että draftissa tullaan tänä vuonna varaamaan CB:ta aikaisessa vaiheessa, sillä kahdessa viime draftissa kulmapuolustajiin on käytetty jo kaksi top 60 -varausvuoroa. Vapailta markkinoilta voisi toki joku pätevä corneri löytyä, mutta harvemmin sieltä starter materiaalia tuolle paikalle löytyy ellei maksa järkyttävää ylihintaa, joten todennäköisesti ensi kausikin mennään Burns-Cockrell kaksikolla. Slot corneriksi sen sijaan on tarjolla veteraani Will Gayn haastajaksi kesän 2015 kakkoskierroksen varaus, Senquez Golson, jolta on mennyt nyt kaksi kautta putkeen pilalle loukkaantumisten takia. Jos Golson pystyisi pelaamaan ehjän kauden, olisi hän varmasti parannus secondaryyn ja toisi sinne vähintäänkin syvyyttä lisää, mutta hänen loukkaantumishistoriallaan tuota sopii epäillä.

Köpi kirjoitti:
Hyökkäyksessähän tietysti olennaista on että mitä tehdään Bellin kanssa. Franchise tagista on loukkaantumisista ja muista hölmöilyistä johtuen puhuttu. Villanueva on myös vapaa agentti ja vieläkö Steelers katselee TE:n paikalla pysyykö Green ehjänä vai ei?
Itse odotan Bellin saavan franchise tagin. Pidempi sopimus jos tehtäisiin, niin Steelers ei varmasti olisi valmis tarjoamaan niitä summia mitä Bell agenttinsa välityksellä tulee pyytämään. Toinen iso sopimustilanne mikä kesällä täytyy ratkaista on Antonio Brownin jatkokuvio. Hänellä on vielä vuosi sopimusta jäljellä, mutta tuskin hän enää suostuu tuolla vanhalla sopimuksellaan pelaamaan vaan vähintään holdoutia training campilla on luvassa jos ei uutta sopimusta sitä ennen allekirjoiteta. Vähän hirvittää kuinka isoksi tuo uusi sopimus lopulta voikaan paisua, varsinkin kun näitä diivan elkeitä on hänestä alkanut viime kausina ilmestyä enemmän ja enemmän, mutta onhan hän pelipaikkansa eliittiä, joten kaipa tuo cap hit pitää vaan kestää.

Villanueva toivottavasti jatkaa, hän tuskin mitään ihan pelipaikkansa huippudollareita vielä pyytää, vaikka reipas palkankorotus onkin luvassa. Jos hänen palkkapyyntönsä karkaa aivan lapasesta, niin siinä tapauksessa Steelers siirtyy hänestä eteenpäin. Niin tehtiin jo vuosi sitten Kelvin Beachumin kanssa ja tullaan tekemään myös Villanuevan kanssa. LaDarius Green oli yksi viime kauden suurimmista pettymyksistä, koska häntä nähtiin kentällä vain muutamassa ottelussa. En näe hänen cuttaamista kuitenkaan todennäköisenä, joten eiköhän häntä katsella vielä toinenkin kausi. Jesse James veti Greenin tilalla ihan hyvin, ja Xavier Grimble väläytteli potentiaaliaan muutamaan otteeseen. Tämän vuoden TE draft classia pidetään erittäin vahvana, joten kenties sieltäkin joku prospekti käteen tarttuu, mutta mikään iso prioriteetti tuon ei pitäisi olla.
 
Viimeksi muokattu:

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Packers to be more aggressive in free agency? - NFL.com

Tämä uutinen on kyllä osastoa en usko ennenkuin näen. Eikä hajua mitä se tarkoittaa, pyritäänkö signaamaan omat välttämättömimmät vapaat agentit eli jutussa mainittu Jared Cook, Nick Perry, mahdollisesti T.J. Lang. Matthewsin ja Cobbin tulevaisuudesta on myös ollut puhetta, vaikka kummallakin sopimukset on voimassa.

Jos Thompson oikeasti yrittää haalia jonkun kovan nimen markkinoilta heti alkuun, niin voisi kaiken järjen mukaan olettaa että kokenutta CB:tä sieltä etsitään. Sam Shieldsin ura uhkaa katketa aivotärähdyksiin. Toki CB-osaston taso vapaissa agenteissa tippuu aika radikaalisti 3-5 kärkinimen (Bouye, Gilmore, Trumaine Johnson) jälkeen.
 

Sambody

Jäsen
Kai Packers "take care of our own" filosofiassa täytyy toivoa, että Lang, Cook ja Perry pidetään remmissä. Tämän jälkeen kaikki on vain toivon varassa. Starks toivottavasti löytää itsensä ulos ja Montgomeryn rinnalle takakentälle löytyy joku tandempelaaja. Onko se sitten Lacy vai joku muu jää nähtäväksi. Montgomerystä McCarthy mainitsi jo, että pelinumero menee vaihtoon ja sitäkin myötä siirtyminen takakentälle viimeistellään. Siinä on kasassa pysyessään Packersille moneksi vuodeksi third down bäcki.

Puolustuksen takakenttää toivottavasti myllätään. Sielä ei ole kuin safetyt riittäviä. Ha Ha, Burnett ja Hyde kolmikossa on tarpeeksi tasoa ja syvyyttä kunhan Hyde ei joudu pelaamaan puolta kautta nickel kulmana. Kulmapuolustajista sitten Shields ei pysy kasassa, Randall ja Rollins ehkä sittenkin ovat parhaimillaan slotissa. Kummatkin ovat vähän hukkapätkiä pituudeltaan ja varsinkin Rollins ei pysy edes jalalla perässä. Gunther taas on ilman järjetöntä tasonnostoa aivan tyhjäarpa lähes ketä vain NFL-tason rissua vastaan. Eli kokonaisuudessaan joukkueen ainoa varma ulkopuolen korneri on Shields, jonka nuppi on saanut jo nyt turhan monta osumaa. Täten on sanomattakin selvää, että apuja tuonne tarvitaan. Eipä FA markkinat hirveästi ole apuja ennenkään tuonut ja totta puhuakseni vapaana olevista oikeastaan vain Johnson, Gilmore tai Amukara aiheuttaisi riemunkiljahduksia. Draftin kornereista ei mitään käryä, joten en tiedä voisiko sitä kautta saada apua. Selvää on kuitenkin, että puolustus kaipaa helvetillistä tasonnostoa ja sen täytyy lähteä takakentältä tavalla tai toisella.

Muutenhan puolustus on jotakuinkin kilpailukykyinen. Linjassa isot miehet Clark, Daniels ja Guion pelasivat miehekkäästi eikä Rajia tullut ikävä. Tukimiehistä Martinez ja Ryan olivat suht hyvä parivaljakko keskelle. Ei huippu, mutta ei nyt heikkouskaan niin kuin vielä hetki sitten. Edge rushereista toivottavasti Matthews pysyy ehjänä ja Perry jatkon saadessaan saisi myös toisen käden käyttöönsä. Fackrell oli ajoittain lupaava ja snappejä voisi jopa saada hieman enemmän. Peppersin jatko on hieman mysteeri ja vaikka vieläkin tuo toisinaan pääsee käsiksi pelinrakentajaan ja näyttää usein lentopalloilijalta saadessaan kättä syöttöjen tielle, niin silti ei ole enää mikään kulmakivi. Jonesia ja Elliotia ei tule ikävä ja draftista voisi mieluusti tulla joku OLB prospecti avuksi.

Hyökkäykseen jos palataan, niin pelinrakentajan paikka on luonnollisesti kunnossa. Keskushyökkääjäosasto kaipaa yhtä tandembäckiä ja jotain syvyyspelaajaa. Ripkowski hoitaa FB:n tontin ihailtavalla särmällä. TE paikka kaipaa Cookia takaisin. Tuolle paikalle ei ole oikein tarjontaa hänen ja Bennetin jälkeen FA markkinoilta. Richard Rodgers menee kakkos TE:nä, mutta muuhun rooliin on liian epätasainen ja eikä tuo ole häävi heittokuvioidenkaan juoksija. Rissut voisi katsoa olevan kunnossa kunhan Allison kiinnitetään. Nelsonilla lienee vielä hyvä vuosi tai pari jäljellä. Cobb ja läpimurtopelaaja Adams tuovat kahden aiemman kanssa tarpeeksi aseita heittopellin. Lisäksi odottelen Trevor Davisistä suht suuria. Hänellä on fyysiset ominaisuudet mihin vain. Hyökkäyksenlinjahan kilpailee parhaiden kanssa kunhan vain Lang saadaan jatkamaan.
 
Viimeksi muokattu:

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Eli kokonaisuudessaan joukkueen ainoa varma ulkopuolen korneri on Shields, jonka nuppi on saanut jo nyt turhan monta osumaa. Täten on sanomattakin selvää, että apuja tuonne tarvitaan. Eipä FA markkinat hirveästi ole apuja ennenkään tuonut ja totta puhuakseni vapaana olevista oikeastaan vain Johnson, Gilmore tai Amukara aiheuttaisi riemunkiljahduksia. Draftin kornereista ei mitään käryä, joten en tiedä voisiko sitä kautta saada apua. Selvää on kuitenkin, että puolustus kaipaa helvetillistä tasonnostoa ja sen täytyy lähteä takakentältä tavalla tai toisella.
Draftissa on tämän hetken raporttien perusteella montakin erittäin potentiaalista cornerbackia tarjolla, mutta toki ne kaikkein kovimmat prospektit ovat menneet jo ennen Packersin vuoroa. Myös TE -osastoa pidetään erittäin hyvänä, joskin nykytrendin mukaisesti hyviä blokkaavia Tight Endeja on tarjolla vähemmän. Samoin tämän vuoden running backeja on hehkutettu monessa paikassa, ilmeisesti starter potentiaalia omaavia pelaajia voi tippua tänä vuonna neloskierrokselle asti. Joten jos CB, RB, TE, OLB ovat niitä Packersin vahvistusta tarvitsevia osastoja, niin hyvään saumaan tulee tämän vuoden draft. Toki free agency voi noita tarpeita muuttaa merkittävästikin, jos pitää paikkansa, että Packers meinaa olla ostaja tämän vuoden markkinoilla.
 

Sambody

Jäsen
Draftissa on tämän hetken raporttien perusteella montakin erittäin potentiaalista cornerbackia tarjolla, mutta toki ne kaikkein kovimmat prospektit ovat menneet jo ennen Packersin vuoroa. Myös TE -osastoa pidetään erittäin hyvänä, joskin nykytrendin mukaisesti hyviä blokkaavia Tight Endeja on tarjolla vähemmän. Samoin tämän vuoden running backeja on hehkutettu monessa paikassa, ilmeisesti starter potentiaalia omaavia pelaajia voi tippua tänä vuonna neloskierrokselle asti. Joten jos CB, RB, TE, OLB ovat niitä Packersin vahvistusta tarvitsevia osastoja, niin hyvään saumaan tulee tämän vuoden draft. Toki free agency voi noita tarpeita muuttaa merkittävästikin, jos pitää paikkansa, että Packers meinaa olla ostaja tämän vuoden markkinoilla.
Olisihan se hienoa nähdä Thompsonin tekevän isoja liikkeitä ja vaikka hommata korkempaa varausvuoroa tai isoa nimeä kulmapuolustaja markkinoilta, mutta vaikea nähdä tapahtuvan. Toisaalta taas tuohan oli minun vaatimaton arvio rosterin heikkouksista. Todennäköisesti Packers johdolla on "hieman" erilainen kuva asiasta.

Muuten onko Leonard Fournette päättänyt osallistua draftiin? Ei nyt Packersin kannalta välttämättä mielenkiintoinen asia, mutta tuosta kaverista on ollut aikamoista hypeä ilmassa jo jonkin aikaa. Joku taisi jo mennä vertaamaan Adrian Petersoniin. Highlightien peruusteella aikamoinen kilparekka. Vauhtia löytyy juosta tyhjään kenttään karkkuun keneltä vain ja päästessään linjasta ohi jyrää kaiken eteensä tulevan yli. Lisäksi nuo suunnanvaihdot tuolla koolla ovat aivan järjenvastaisia. Onko tuolla edes heikkouksia? Miten vertautuu esim Elliotiin? Ilmeisesti ei ole yhtä hyvä koppaamaan palloa takakentältä ja kaukana Elliotin tasosta blokkaajana.

Sisemmistä laitahyökkääjistä minua on hetken mietittänyt mikä on ettei sille paikalle tule kuin kerran 10 vuodessa täysiä puolustuksen painajaisia. Tyyliin Gonzales ja Gronkowski. Jonkun verran tulee todella hyviä kuten Witten, Kelce, Sharpe, Gates, Graham yms, mutta todella harvoin näitä poikkeuksellisia. Vertailuna esim pelinrakentajana samalla aikakaudella on nyt viime vuosikymmenen aikana pelannut sellaiset historialliset nimet kuin Favre, Peyton Manning, Brady, Rodgers ja Brees. Kaikki näistä painuu aikanaan historiankirjoihin pelipaikkansa kermana ja jollain tavalla poikkeuksellisina pelaajina. Tai sitten laitahyökkääjistä myös tasaisin väliajoin liigaan tulee joku friikki tyyliin Calvin Johnson tai Randy Moss, jotka kolkuttelevat inhimillisen suorituskyvyn rajoja samalla, kun ovat kentällä täysin pitelemättömiä. Tai sitten pelaajia tyyliin Antonio Brownin ja Marvin Harrisonin kaltaisia koneita, jotka tekevät pienet asiat muita paremmin ja rikkovat ennätyksiä tasaisuudellaan. Onko sitten tuo TE paikka sen verran epäseksikäs, että paria poikkeusta lukuunottamatta kovin talentti ohjautuu muille paikoille vai mikä lienee syynä tähän.
 

Rocco

Jäsen
RB:t ovat nykyisessä NFL:ssä onneksi aika "vähäkäyttöisiä" kun vertaa esim. 10 vuoden takaiseen NFL:ään. Juoksupelin merkitys on vähentynyt, kun heittopeliä on haluttu tuoda enemmän esille. Draftissa painoarvo on noussut hyökkäyksen linjamiehille, puolustuksen endeille ja pass rush -linebackereille, sekä monikäyttöisille TE/FB/Receiver -hybridipelaajille. Osittain myös tavallista pidemmille CB:lle, isoja receivereitä puolustamaan.

RB-osastolle löytyy paljon laatupelaajia vielä 4-5 kierroksille asti, joka vuosi. Se on monille joukkueille kuin kultakaivos. Ja jos osaa haistella vapaita agentteja draftin jälkeen, niin onhan sieltäkin löytynyt monia helmiä. RB:tä kuitenkin yliopistoissa joka joukkueella lähemmäs 10, joten valinnanvaraa ja tarjontaa on todella paljon.

Kun katsotaan Super Bowl -joukkueita, niin Atlantan Davonta Freeman on 4. kierroksen varaus ja Tevin Coleman 3. kierroksen. Patriotsin LaGarrette Blount on varaamaton (tosin oman hölmöilynsäkin takia - löi nyrkillä vastustajaa ja sai pitkän pelikiellon), White 4. kierros, Boldin ja Foster varaamattomia...

Pittsburghin Bell myöhäisen 2. kierroksen varaus, DeAngelo Williams 1. kierros, Toussaint varaamaton, Karlos Williams 5. kierros...

Green Baylla Lacy myöhäisen 2. kierroksen varaus, Starks 6. kierros, Ty Montgomery on alunperin laitahyökkääjä mutta 3. kierroksen varaus.

Viime vuonna ykköskierroksella meni vain Ezekiel Elliott. Kakkoskierroksella vain Derrick Henry, ja kolmoskierroksellakin vain Kenyan Drake ja C.J. Prosise. Neloskierroksella kolme, vitoskierroksella kuusi, kutoskierroksella kaksi (+ 3 fullbackia).

2015 taasen vain Todd Gurley ja Melvin Gordon menivät ykköskierroksella, kakkoskierroksella D.J. Yeldon ja Ameer Abdullah, kolmoskierroksella kolme pelaajaa, samoin neloskierroksella jne.

Ellei RB oli todella iso puute joukkueessa, ja tarjolla on todellinen tähti, niin muuten monet joukkueet odottavat varausta.

Ensi kesänä Leonard Fournette on takuuvarma 1. kierroksen varaus, ehkä myös Christian McCaffrey ja Dalvin Cook menevät ykköskierroksella. Näiden herrojen ohella ei ole lainkaan varmaa, että ennen kolmoskierrosta ei muita RB:tä varata lainkaan.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Muuten onko Leonard Fournette päättänyt osallistua draftiin? Ei nyt Packersin kannalta välttämättä mielenkiintoinen asia, mutta tuosta kaverista on ollut aikamoista hypeä ilmassa jo jonkin aikaa. Joku taisi jo mennä vertaamaan Adrian Petersoniin. Highlightien peruusteella aikamoinen kilparekka. Vauhtia löytyy juosta tyhjään kenttään karkkuun keneltä vain ja päästessään linjasta ohi jyrää kaiken eteensä tulevan yli. Lisäksi nuo suunnanvaihdot tuolla koolla ovat aivan järjenvastaisia. Onko tuolla edes heikkouksia? Miten vertautuu esim Elliotiin? Ilmeisesti ei ole yhtä hyvä koppaamaan palloa takakentältä ja kaukana Elliotin tasosta blokkaajana.
Fournette on mukana draftissa ja hänet on tällä hetkellä rankattu parhaaksi running backiksi, joskin Florida Staten Dalvin Cook on monissa arvioissa hyvin lähellä häntä. Ymmärtääkseni Fournettea ei pidetä ihan Elliottin tasoisena NFL-prospektina, koska siinä missä Zeke omaa kaikki tarvittavat ominaisuudet olla All Pro running back, on Fournette hieman yksiulotteisempi pelaaja. Petersoniin häntä on monessa paikassa verrattu ja onhan heidän juoksutyylissään yhteneväisyyksiä. Tässä lisää tietoa Fournettesta NFL-prospektina jos kiinnostaa: Leonard Fournette Draft Profile – NFL.com

Sambody kirjoitti:
Onko sitten tuo TE paikka sen verran epäseksikäs, että paria poikkeusta lukuunottamatta kovin talentti ohjautuu muille paikoille vai mikä lienee syynä tähän.
Onhan Tight End sellainen pelipaikka, että siinä tarvitaan hyvin erityislaatuista ruumiinrakennetta. Ei noita NFL TE:n mitat täyttäviä, riittävän urheilullisia pelaajia, maailmassa liikaa taida olla. Toki tuo "epäseksikkyys" voi vaikuttaa siihen, että osa potentiaalisista tight endeista hakeutuu jo nuorena laitahyökkääjiksi.
 

Rocco

Jäsen
Ja keskushyökkääjän tontin ohella Tight End on yksi eniten muuttunut pelipaikka viime aikoina. Ennen TE oli lähes puhtaasti blokkaava pelaaja linjan päässä, ja jos hän sai pari heittoa kiinni silloin tällöin, hienoa. Mike Ditka oli yksi ensimmäisistä todellisista monikäyttöisistä Tight Endeistä. Loistava blokkaaja, pallon kanssa erinomainen etenijä, ja osasi juosta hyvät juoksukuviot. Samanlaisia, hieman kookkaampia olivat sitten Dave "Ghost" Casper, Ozzie Newsome, Kellen Winslow ja John Mackey. He olivat nopeita kuin laitahyökkääjät, pitkiä, hyvät kädet... Mahdottomia puolustettavia. 80- ja 90-luvulla Tight Endit alkoivat olemaan sitten enemmän ja enemmän monikäyttöpelaajia, ja nimet kuten Tony Gonzalez, Dallas Clark, Jay Novacek alkoivat dominoida kiinniottotilastoja, ollen edelleen vahvoja perinteisessä blokkipelissä. Nykyisin Tight Endeiltä ei odoteta enää niin paljoa blokkaamista, koska he ovat iso osa heittopeliä. Koska heidän tulee olla lähes kaksi metriä pitkiä, painoa 110-120kg, ja atleettisuutta saman verran kuin laitahyökääjillä. 40 jaardia pitäisi vetää 4,5 tai 4,6 sekuntiin, mutta olla vahvempi silti säilyttää ketteryys. Todella harvinaislaatuinen yhdistelmä. Tony Gonzalez oli yliopistossa koripalloilija, ja hänet varattiin silti NFL:ään, ja monien mielestä hän on edelleen paras TE koskaan. Heittopeleissä hän oli ylivoimainen koripallotaustansa ja ulottuvuutensa takia, mutta blokkaajana hän edelleen oli sitä vanhaa koulukuntaa. Nykyään sitten on Jason Witten toiminut prototyyppinä, ja heittopeliin suuntautuvassa roolissa Vernon Davis, Shannon Sharpe, Chris Cooley, Jeremy Shockey, Greg Olsen, ja Gonzalezin tavoin koripallokentiltä bongatut Antonio Gates ja Jimmy Graham. Sitten on Gronk, kuka on aivan omaa luokkaansa.

Mutta tosiaan entistä enemmän Tight End on iso ja atleettinen syöttöjen vastaanottaja. Gatesin, Grahamin, Kelcen, Reedin yms kaltaisia pelaajia haetaan nyt oikein urakalla. Monet kookkaat pelaajat siirtyvätkin receiverin paikalle ihan suosiolla, sillä se on enemmän tähtipelaajan paikka, ja palkat sen mukaisia. Esimerkiksi MegaTron Calvin Johnson, Kelvin Benjamin, Mike Evans ovat aivan samaa kokoa kuin useat Tight Endit. Lisäksi laitahyökkääjänä ei joudu jatkuvasti painimaan tukimiesten ja puolustuksen linjamiesten kanssa, mikä usein pidentää peliuraa. Jos olet jollakin tavalla alimittainen Tight End, tai ei välttämättä heittopeleissä pallot jää käteen, niin monesti tehdään sitten TE/FB hybridipelaaja, koska puhtaat Fullbackit ovat jo harvinaisuus.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Draftissa on tämän hetken raporttien perusteella montakin erittäin potentiaalista cornerbackia tarjolla, mutta toki ne kaikkein kovimmat prospektit ovat menneet jo ennen Packersin vuoroa.

Ongelma taitaa olla myös siinä, että Packers ei tarvitse CB-osastolle juurikaan uusia lahjakkuuksia vaan enemmänkin nyt sitä valmista osaamista, etenkin jos Shieldsin ura on paketissa. Mutta kuten todettu, yhden käden sormiin varmaan UFA-markkinoilta mahtuvat ne CB:t, jotka tuon Shieldsin paikan pystyisivät täyttämään. Toki Packers voi toisella tai kolmannella kierroksella varata vielä jonkun CB:n, mutta tuskin Randallin ja/tai Rollinsin kanssa vielä on heitetty kirvestä kaivoon.

Joten jos CB, RB, TE, OLB ovat niitä Packersin vahvistusta tarvitsevia osastoja, niin hyvään saumaan tulee tämän vuoden draft. Toki free agency voi noita tarpeita muuttaa merkittävästikin, jos pitää paikkansa, että Packers meinaa olla ostaja tämän vuoden markkinoilla.

RB:n kohdalla Ty Montgomery siirtyy pysyvästi RB:n paikalle ja McCarthy ilmaisi halunsa tuoda myös Eddie Lacy vielä takaisin (oletettavasti jollain prove-it diilillä).
Tight endin suhteen Rodgers ilmaisi selkeästi Ted Thompsonin suuntaan että haluaa Jared Cookin takaisin. Ja tätähän tuossa ylempänä linkitetyssä jutussakin huhuiltiin että se on myös Packersin päätavoite saada Cook jatkamaan.
OLB:ssa Nick Perry on UFA ja hänet pitäisi saada signattua. Mutta vaikka Perry jäisi, niin todennäköisesti Packers tulee OLB:n varaamaan, jopa mahdollisesti ykköskiepillä jos Capersin systeemiin sopiva kaveri on ykköskierroksen lopulla tarjolla.

Yksi paikka mihin Packers myös etsinee draftissa/fa:ssa vahvistusta, on 3-4 DE Mike Danielsin vastakkaiselle puolelle. Datone Jones ei ole lunastanut odotuksia. Hyökkäyksen puolella guardit ja centerit ovat seurannassa. Tretter sekä Lang on vapaita agentteja ja Lane Taylor on myöskin vielä arvoitus, kehittyykö hänestä eliittitason LG (l.Josh Sitton).
Mahdollisena pidän myös WR:n varaamista aika korkealla. Nelson alkaa ikääntyä, Cobb on ylipalkattu ja onko Adams lopulta WR-1 vai WR-2?

Heitetään nyt veikkaus että Packers varaa kolmen ekan kierroksen vuoroilla: OLB, OG ja WR. Tämä siis sillä oletuksella että ainakin Jared Cook signataan omista vapaista agenteista.
 
Viimeksi muokattu:

Sambody

Jäsen
Mutta tosiaan entistä enemmän Tight End on iso ja atleettinen syöttöjen vastaanottaja. Gatesin, Grahamin, Kelcen, Reedin yms kaltaisia pelaajia haetaan nyt oikein urakalla. Monet kookkaat pelaajat siirtyvätkin receiverin paikalle ihan suosiolla, sillä se on enemmän tähtipelaajan paikka, ja palkat sen mukaisia. Esimerkiksi MegaTron Calvin Johnson, Kelvin Benjamin, Mike Evans ovat aivan samaa kokoa kuin useat Tight Endit. Lisäksi laitahyökkääjänä ei joudu jatkuvasti painimaan tukimiesten ja puolustuksen linjamiesten kanssa, mikä usein pidentää peliuraa. Jos olet jollakin tavalla alimittainen Tight End, tai ei välttämättä heittopeleissä pallot jää käteen, niin monesti tehdään sitten TE/FB hybridipelaaja, koska puhtaat Fullbackit ovat jo harvinaisuus.
Tuo palkkakuoppa ja fyysisesti raskaampi rooli muuten voi olla yksi isoimpia syitä siihen ettei sisempiä laitahyökkääjä superstarboja tule uunista ulos. Rissuun nähden kuitenkin joutuvat tosiaan blokkaamaan linjan päädystä edge rushereita joskus jopa 1v1. Sitten taas heittokuvioista enemmistö suuntautuu numeroiden väliin melko lyhyinä jolloin lähestulkoon aina jossain lähellä vastaanottajaa odottelee kentän parhaimpiin taklaajiin kuuluvat tukimiehet ja useasti vauhdilla niskaan tulevat myös safetyt.
 

Rocco

Jäsen
Tuo palkkakuoppa ja fyysisesti raskaampi rooli muuten voi olla yksi isoimpia syitä siihen ettei sisempiä laitahyökkääjä superstarboja tule uunista ulos. Rissuun nähden kuitenkin joutuvat tosiaan blokkaamaan linjan päädystä edge rushereita joskus jopa 1v1. Sitten taas heittokuvioista enemmistö suuntautuu numeroiden väliin melko lyhyinä jolloin lähestulkoon aina jossain lähellä vastaanottajaa odottelee kentän parhaimpiin taklaajiin kuuluvat tukimiehet ja useasti vauhdilla niskaan tulevat myös safetyt.
Ja myös se, että pelipaikkoja on tarjolla vähemmän. Jos olet kakkos-TE, näet peliaikaa usein vain potkupeleissä. Sitä melkein joutuu odottamaan, että edessä oleva kaveri vaihtaa maisemaa tai loukkaantuu, ja vasta sitten pääset aloittamaan hyökkäyksessä. Receivereitä on kuitenkin joka joukkueeseen aloittamassa 2-3, riippuen hyökkäysstrategiasta. Toki myös receiverin paikoille on tarjolla enemmän pelaajia.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
RB:n kohdalla Ty Montgomery siirtyy pysyvästi RB:n paikalle ja McCarthy ilmaisi halunsa tuoda myös Eddie Lacy vielä takaisin (oletettavasti jollain prove-it diilillä).
Mielestäni Packersin kannattaisi vakavasti harkita running backin ottamista draftin kolmella ensimmäisellä kierroksella. Lacyn ura on kuitenkin ollut laskusuunnassa nyt kaksi kautta eikä hän tunnu enää pysyvän kasassa koko kautta. Vaikka Lacy ns. prove-it diiliin suostuisikin, niin siitä huolimatta näkisin tuon RB:n varaamisen korkealla ihan perusteltuna. Ja onhan se ihan mahdollista, että joku toinen seura tarjoaa Lacylle parempaa sopimusta kuin Packers. Eiköhän Packersin toimistolla kuitenkin tiedosteta tämä ja skoutata tämän vuoden running backit draftia varten tavallistakin huolellisemmin. RB on kuitenkin niitä pelipaikkoja, joilla rookien voi yleensä melko huoletta nostaa suoraan starteriksi, jos vain pass protection on jollain lailla hallussa. Tai jos ei rahkeet suoraan starteriksi riitä niin kuitenkin oikeassa roolissa rookie RB voi olla hyvinkin tehokas ase. Montgomeryn näkisin itse enemmän third down backina tai slot receiverina kuin minään early down backina.

Steelers ja Packers tulevat todennäköisesti katselemaan draftissa samoja pelaajia, sillä hyvin saman kaltaisilta näyttävät kummankin joukkueet tarpeet.
 

Sambody

Jäsen
Packersin juoksupeli oli sikäli mielenkiintoista, että tuollaisen hyökkäyksenlinjan takana luulisi olla kiva juosta ja tästä kielii myös se että Lacyn ja Montgomery painelivat kenttään kummatkin yli 5jaardin keskiarvolla per yritys. Ripkowskikin rymisteli kelvolliset 4,4. Nuo ovat todella hyviä keskiarvoja, mutta silti mentiin todella heittopainotteisesti ja Rodgers oli jopa joukkueen kakkosmies jalalla otetuissa jaardeissa.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Mielestäni Packersin kannattaisi vakavasti harkita running backin ottamista draftin kolmella ensimmäisellä kierroksella..

No varmasti harkitaankin. Paletti on vaan tällä hetkellä vielä niin levällään, että vaikea ennustaa Packersin draft-tarpeita ennenkuin näkee miten noiden tärkeimpien vapaiden agenttien (Perry, Cook, Lang) käy.
CB on edelleen se kaikkein tärkein tarve ja mikäli sitä lähdetään jopa jahtamaan UFA-markkinoilta, se sulkenee jonkun edellämainitusta kolmikosta jatkojen suhteen pois, lähtökohtaisesti se on melkein Lang.

Ted Thompson on kuitenkin sen luokan jääräpää tuon draft and develop-mentaliteettinsa kanssa, että voi olla että taas joutuu pettymään vaikka huhuja Packersin aktiivisuudesta UFA-markkinoilla olisi.
 

ipa rules

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Packers
No varmasti harkitaankin. Paletti on vaan tällä hetkellä vielä niin levällään, että vaikea ennustaa Packersin draft-tarpeita ennenkuin näkee miten noiden tärkeimpien vapaiden agenttien (Perry, Cook, Lang) käy.
CB on edelleen se kaikkein tärkein tarve ja mikäli sitä lähdetään jopa jahtamaan UFA-markkinoilta, se sulkenee jonkun edellämainitusta kolmikosta jatkojen suhteen pois, lähtökohtaisesti se on melkein Lang.

Ehdottomasi samaa mieltä, että jos joku kolmikosta Perry, Cook ja Lang joudutaan laittamaan ulos niin ei voi olla muita vaihtoehtoja kun Lang. Cookin tasoista TE:tä ei löydetä millään ja Perry pelasi mahtavan kauden vaikka yksikätisenä loppukauden pelasikin.

Puolustuksessa on HUUTAVA ongelma CB osastolla. Itse ihmettelen jos Shields enää kentälle palaa.
 

Sambody

Jäsen
Huhu rintamalla on myös, että Packers etsisi vauhtia ILB paikalle. Ryan, Martinez ja Thomas ovat tosiaan ihan ok taklaajia, mutta ei mitään fyysisimpiä kavereita pelipaikallaan. Tämä plus Dom Capersin fire zone puolustus, joka on lähempänä 4-2 base pakettia kuin perinteistä 3-4. Tuo scheme huutaisi sisemmiltä tukimiehiltä atleettisuutta heittoa vastaan ja sivurajoja kohti suuntautuvia juoksuja vastaan. Packers halusi kuulemma jo 2014 varata CJ Mosleyn tai Ryan Shazierin, mutta kummatkin vietiin ennen Packersin vuoroa. Kuulostaa vähän tyhmältä siltä kantilta, että kaikki kolme joukkueen parasta ILB:tä on varattu vasta viime vuosina. Joten joku voisi kyseenalaistaa Thompsonin toimintaa, jos tosiaan etsivät nopeutta tuolle paikalle samalla, kun ovat käyttäneet usean varauksen täysin keskinkertaisen nopeuden omaaviin tukimiehiin.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Täällä ei ole vielä taidettu mainita, niin mainitaan nyt, että Soneran puolelta Viasat Urheilu on auki kaikille viikonlopun ja Super Bowl näytetään ainakin tuolta jälleen ilmaiseksi klo 01:00 alkaen Mika Laurilan selostamana. Muista operaattoreista en tiedä.
 

DDeke

Jäsen
Täällä ei ole vielä taidettu mainita, niin mainitaan nyt, että Soneran puolelta Viasat Urheilu on auki kaikille viikonlopun ja Super Bowl näytetään ainakin tuolta jälleen ilmaiseksi klo 01:00 alkaen Mika Laurilan selostamana. Muista operaattoreista en tiedä.
Kukas osaisi veikata mihin aikaan peli loppuu?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös