Naisten maajoukkue

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana Museoesine, 15.11.2009 klo 19.35.

 1. Lainaus:
  Tätä samaa olen ihmetellyt hälyn alettua. En vaan voi ymmärtää miten koko kauden ringetteä tahkonnut pelaaja saa erivapauden. Mutta kuten sanoin ykköskorin pelaaja on etuoikeutettu. MInulle koko kausi ringetteä = sitoutuminen 10%. Esittää Mustonen julkisuudessa sitten mitä tahansa.

  YLE linkki Tapanin arvojärjestyksestä.

  Suomen mestaruus MM-mitaleja tärkeämpi - Leijona-hyökkääjä jää pois Kanadan-reissulta | Yle Urheilu | yle.fi
   
  Viimeksi muokattu: 31.03.2016 klo 18.10
 2. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  En ehtinyt ihan kisojen alkuun, mutta väsäsin kuitenkin naisten MM-kisoille oman ketjunsa.

  Naisten MM-kisat 2016 | Jatkoajan keskustelupalsta

  Hienoa nähdä, että muutkin palstan nimimerkit ovat otteluita seuranneet nyt, kun ne ovat helposti nähtävillä Ylen TV-lähetyksissä ja Areenassa.
   
 3. kilpakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nmj
  Kanada ja Usa liian vahvoja jälleen kerran. Nmj:n pelissä toki paljon hyvää, esimerkiksi plokattuja kiekkoja
  enemmän kuin aikaisemmin, alivoimapeli tiivistä eikä kummassakaan pelissä Suomelle tehty ylivoimamaalia, maalivahtipeli totutusti hyvällä tasolla ja nyt uskallettiin pelata kiekollisena omassa päädyssä eikä jouduttu roiskimaan kiekkoja vain keskialueelle kuten monesti on käynyt. Suomelta puuttui molemmista peleistä Michelle Karvinen mikä kyllä näkyi, mutta myös Usalta puuttui Hilary Knight joten siltä osin ainakin Usa pelissä puntit menivät vähintään tasan. Nmj:n iso tavoite on tietenkin olympialaisissa ja mm kisoissa päästä pelaamaan finaalissa ja vielä voittaa finaali. Jo finaalipaikka edellyttää joko Usan tai Kanadan voittamista. Kuinka realistista se nyt nähdyn perusteella on? Toki yhden pelin voittaminen on mahdollista jos kaikki menee nappiin ja vastustajalla ei ole se ihan paras päivä, mutta kyllä joukkueella vieläkin on matkaa siihen että voisimme lähteä voittamaan pelejä siten että pelkkä oma peli riittää siihen että kamppaillaan tasapäisesti voitosta. Mielestäni on hyvä asia että nyt joukkue uskaltaa pelata kiekollisena myös omassa päädyssä, mutta siinä on myös joukkueen yksi heikkouksista eli omasta päästä lähtö kestää liian kauan ja kun Usa tai Kanada pääsee puolustamaan pelin alta niin vaikeaksi menee. Parhaat paikat Suomi sai aina kun päästiin nopeasti pois omalta alueelta. Esimerkiksi Usa pelin ensimmäisessä erässä Venla hoville avautui hyvä paikka viedä Suomi johtoon tilanteesta joka lähti nopeasta Noora Tuluksen käännöstä Usan menetettyä kiekko Suomen siniviivan tuntumassa ja samoin Suomen paras paikka lähti tilanteesta jossa Usa ylihyökkäsi ja Petra Nieminen sai kiekon ja käänsi pelin nopeasti päästen Susanna Tapanin kanssa 2 vs 1 hyökkäykseen. Vaikka kamppailupelaamisessa Niemisellä on toki tekemistä Usan ja Kanadan kaltaisia maita vastaan, niin todella taitava pelaaja hän on vaikka ikää ei paljon vielä ole. Niemisen taidoista hyvä esimerkki on juuri se Suomen paras maalipaikka jonka hän järjesti Tapanille. Nieminen pelasi omalta alueelta suoraan kohti Usan maalia ja pakotti Usan pakin pelaamaan Niemistä vastaan ja juuri oikealla hetkellä syötti pakin edestä Tapanille joka laukoi ihan hyvin, mutta hienosti torjui Usa:n maalivahti sen tilanteen. Suomen viisikko peli oli muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta ihan tiivistä ja maalinedustaa Suomi puolusti ihan hyvin, vaikka Usan 4 maalista 3 tehtiin maalinedustalta.
  Ensimmäinen Usan maali oli valitettavan hyvä esimerkki siitä että jos vähänkin jätät taitavalle pelaajalle tilaa maalin edessä niin verkko heiluu. Suomen puolustaja oli ihan Usa:n pelaajan vierellä, mutta ei pelannut mailaa pois kun pystysyöttö maalin takaa tuli ja sen jälkeen olikin jo riittävän paljon myöhässä.
  Usan 4 maali oli sitten taas malliesimerkki siitä kun lähdetään omasta päästä hitaalla lähdöllä ja Usa kerkesi ryhmittyä puolustamaan. Suomi pyrki väkisin hyökkäysalueelle, mutta Usa riisti kiekon Suomen hyökkäyssinisellä ja käänsi pelin kohti Suomen maalia. Usa hyökkääjä meni paremman luistelun takia Suomen puolustajan ohi ja 3 Suomen pelaajaa pelasi samaa Usan hyökkääjää vastaan ja tausta jäi auki.
  Mitä sitten pitäisi tehdä jotta Usa ja Kanada olisi lyötävissä? Tietenkin ylivoimapeli pitää toimia silloin kun ylivoimalle pääsee. Voisiko suomi pelata rohkeammin? Lähteä rohkeasti paineistamaan heti kun menetetään kiekko? Nyt Suomi vetäytyy keskialueelle träppiin todella herkästi. Jos pelataan träpillä niin voisiko träppiä pelata hieman ylempänä kuin nyt jossa Suomen hyökkääjät vetäytyvät keskialueen puolelle.
  Vaikka Suomi ei juuri pitkiä hyökkäyksiä saanut kummassakaan pelissä niin sekä Kanadan että Usan pakkien pelistä hyökkäysalueen sinisen tuntumassa kannattaa ottaa oppia. Pakit liikkuivat kiekollisena viivassa todella hyvin ja pyrkivät hakemaan laukaisupaikkaa kohdasta jossa maski on suoraan maalivahdin edessä.
  Ja varmaan isoin oppi voisi olla se kuinka peli käännetään omalta alueelta nopeasti. Turnaus on vielä kesken ja edessä on kaksi peliä Ruotsia vastaan. Toivottavasti Suomi saa maalihat auki Ruotsi peleissä ja onnistumisia silläkin saralla. Aikaa vielä kevään kisoihin ja olympialaisiin varsinkin on, mutta niin on valmennuksella ja joukkueella töitäkin, jotta vihdoinkin näkisimme Nmj:n finaalissa.
   
 4. kilpakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nmj
  Kotiturnaus takana. Eipä yllätyksiä sijoitusten suhteen nähty. Nmj:lle kaksi voittoa Ruotsista ja varsinkin perjantain pelissä Suomi oli kentällä ylivoimainen, mutta maalinteko oli vaikeaa. Lauantain pronssiottelussa peli oli huomattavasti tasaisempaa, vaikka sitäkin Suomi hallitsi. Vain yksi pelaaja eli Riikka Välilä pääsi kahteen tehopisteeseen (1 + 1) ja jos muita onnistujia hakee niin kaikissa neljässä pelissä pelanneista pelaajista Välilä, Nieminen ja Tapani onnistuivat pääsemään tehotilastossa plussan puolelle. Miksi maalinteko on vaikeaa Suomelle? Kuten päävalmentaja Mustonen haastattelussa totesinkin niin tukitoimet eivät ole riittävällä tasolla, mutta myös laukausten laadussa jäämme jälkeen paljon sekä Kanadalle ja Usalle. Sitten yksi iso tekijä on myös erittäin paljon kehittynyt maalivahtipeli. Suomella riittää edelleen kansainvälisen tason maalivahteja, mutta muut ovat ottaneet tällä saralla Suomea kiinni reilusti. Päävalmentaja Mustonen on asettanut joukkueelleen hienon, mutta kovan tavoitteen 2018 olympialaisiin. Yksi asia millä tuota tavoitetta yritetään saavuttaa on se mistä jo tuolla sm-sarjan otsikon alla puhuinkin, eli Suomessa pelaavat maajoukkuepelaajat yritetään saada ensi kaudeksi poikien mukaan harjoittelemaan.
  Isoimpana ongelmana tässä mielestäni on se että ainakin tämän joukkueen pelaajista yli puolet pelasi muualla kuin Suomessa ja näiden pelaajien seuroihin ei luonnollisesti Suomen liitto pysty vaikuttamaan.
  Puolustajista jotka olivat alkuperäisessä kokoonpanossa vain kaksi pelaa sm-sarjaa. Kuortaneen joukkue on myös mielenkiintoisessa tilanteessa ensi kaudella. Missä joukkueessa Kuortaneen maajoukkuepelaajat harjoittelevat? Lähtevätkö vuodeksi pois Kuortaneelta vai käyvätkö harjoituksissa Seinäjoella tai Vaasassa?
  Siirtyminen poikien joukkueisiin harjoittelemaan parantaa varmasti pelinopeutta kokonaisuudessaan, koska pitää pystyä pelaamaan kovemman paineen alla, pitää pystyä syöttämään pienempään tilaan ja pitää pystyä pelaamaan pienemmässä tilassa nopeasti kovemman paineen takia ym ym. Pelin kääntäminen nopeasti oli yksi isoimpia ongelmia Usa:aa ja Kanadaa vastaan ja tähän siirtyminen poikien mukaan auttaa paljon, mutta se ei tietenkään riitä jos pari puolustajaa joukkueesta siirtyy poikien mukaan. Maalintekoon poikien mukaan siirtyminen vaikuttaa myös pelinopeuden kautta, mutta laukausten laatu ei parane sillä että siirrytään poikien mukaan, joten muutakin on päävalmentaja Mustosen keksittävä jotta tavoite olisi realistinen. Toki varmasti Mustosella on muitakin keinoja kuroa isojen maiden eroa umpeen ja onkin mielenkiintoista nähdä mitä nämä toimet ovat.
   
 5. JypFabu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyp
  Lainaus:
  Juha Lindhän tuota eht tauolla avasi, ymmärsin niin, että mukana olisi kymmenkinta suomessa pelaavaa maajoukkuelaista. Myös niin, ettei nämä neidot osallistu pelkästään pelilliseen treeniin, vaan heille luodaan viikottaiset treeniohjelmat oheisharjoitteineen. Näin ulkomuistista referoituna, ihan fiksulta tuo kuulosti. Ilmeisesti p- amerikassa tätä on noudatettu jo pidemmän aikaa.
   
 6. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
 7. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
 8. Maaginen mailavirtuoosi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät & NHL
  Upea voitto Suomen naisilta. Iso henkinen kynnys on nyt ylitetty ja on mielenkiintoista nähdä minkälainen peli tulee jenkkejä vastaan.
   
 9. Hollanti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  45 minuutin kohdalla rupesin katsomaan FIN-USA:aa ja Suomi pelasi hyvin ja pääsi tasoittamaan 3-3:een. USA meni kuitenkin he 8 minuuttia ennen loppua johtoon. Suomella pääsi pelaamaan 5 minuuttia ennen loppua puolitoistaminuuttia 2 miehen ylivoimaa, mutta viivalta lähteneet vedot paukkuivat plekseihin. Usa voitti siis 5-3.

  tänään kello 22.30 olis puolivälieräottelu Ruotsia vastaan.
   
 10. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  Pahoittelut itsemoderoinnista, mutta itse ainakin tykkäisin, jos MM-kisoja koskevat viestit kirjoitettaisiin tuonne Naisten MM-kisojen viestiketjuun. Olisi helpompaa seurata keskustelua yhdessä ketjussa.

  Naisten MM-kisat 2017 | Jatkoajan keskustelupalsta
   
 11. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  Talvilajien urheilijoille 770 000 euroa apurahoja - Artikkeli - OKM - Opetus- ja kulttuuriministeriö

  Kahdeksalle olympialaisiin valmistautuvalle maajoukkuepelaajalle myönnettiin ennen juhannusta valtion urheilija-apuraha. 5000 euron verottoman apurahan saavat:

  Jenni Hiirikoski
  Riikka Välilä
  Linda Välimäki
  Minttu Tuominen
  Noora Räty
  Sara Säkkinen
  Ronja Savolainen
  Petra Nieminen

  * * *

  Kai tässä samassa viestissä voi vielä mainita, että Noora Räty teki ammattilaissopimuksen juuri perustettuun ja CWHL:ään liittyvään Kunlun Red Starsin naisjoukkueeseen. Kiinalaisjoukkue pelaa siis Kanadan naiskiekkoilun korkeimmalla sarjatasolla ja yrittää samalla nostaa myös maajoukkueen tasoa ennen vuoden 2022 Pekingin talviolympialaisia. Käytännössä tuon joukkueen on suunniteltu olevan kiinalaispelaajien osalta käytännössä yhtä kuin Kiinan maajoukkue. Kiinalaispelaajien lisäksi joukkueesta löytyy sitten Noora Rädyn ja Kelli Stackin kaltaisia huippupelaajia näyttämässä esimerkkiä sekä kannattelemassa kaukalossa kanadalaisia vastaan.