Ilmoitukset

Nimimerkki Lätkä huilaa seuraavan kuukauden sääntöjen 5§:n ja 9§:n perusteella. Nimimerkin aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen.

Nimimerkki nummenkallio huilaa kaksi viikkoa sääntöjen 4 ja 9§:n perusteella.

Nimimerkki bebeto huilaa kuukauden sääntöjen 7§:n perusteella.

Naisten Liiga 2017–2018

Viestiketju osiossa 'Muut suomalaiset sarjat' , aloittajana Poropaimen, 21.03.2017 klo 17.57.

 1. Poropaimen Jäsen

  Nyt jos koskaan on hyvä aika avata lanka seuraavalle kaudelle, sillä juuri tänään Jääkiekkoliitto tiedotti naisten SM-sarjan vaihtavan ensi kaudeksi nimeä. Jatkossa sarjan nimi on Naisten Liiga. Toinen uudistus on kaksi lisäpeliä runkosarjaan, nämä sisältyvät kaudenavauksena pelattavaan turnaukseen Tampereella.

  Kausi 2017-2018 tulee siis olemaan historiallinen. Nimi ja logo (Jatkoajan uutinen aiheesta) jakavat epäilemättä mielipiteitä, mutta askeleet kohti ammattilaissarjaa ovat varmasti kaikille mieluisia. Niin pieneltä kuin ne saattavat tässä vaiheessa vielä tuntuakin.

  Naisten SM-sarjan kausiketjuja Jatkoajassa:
  2016–17
  2015–16
  2014–15
  2013–14
  -
  2011-12
  2010-11
  2009-10
  -
  2005-06
   
  Viimeksi muokattu: 23.03.2017 klo 12.25
 2. Poropaimen Jäsen

 3. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  Kiitos @Poropaimen ensi kauden ketjun avaamisesta. Tosiaan varmaan ihan viisasta avata jo tässä vaiheessa, kun naisten pääsarjan muutoksistakin tiedotettiin. Vaikka sarjan nimi vaihtuukin, niin laitan silti tähän ketjun alkupäähän linkkejä naisten SM-sarjan aiempiin kausiketjuihin. Helpottaa ainakin keskustelupalsta-arkeologeja, jos ei muita. Saatan myöhemmin täydentää samaa viestiä, jos katson, että ketjun alkupäässä olisi hyvä olla jotain yleistä tietoa sarjaan tai kauteen liittyen.

  Kuten noita vanhoja kausiketjuja lukemalla huomaa, niin keskustelu on ollut enimmäkseen aika vaatimatonta. Itselläkin on jäänyt tällä kaudella kirjoittamiset aika vähiin. Onneksi @kilpakiekko on jaksanut kirjoittaa säännöllisesti yhteenvetoja joukkueiden edesottamuksista. Toivottavasti naiskiekon profiilin nostaminen lisää keskustelua myös täällä Jatkoajassa.

  Naisten SM-sarjan kausiketjuja Jatkoajassa:

  2016–17
  2015–16
  2014–15
  2013–14
  -
  2011-12
  2010-11
  2009-10
  -
  2005-06
   
 4. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  Sitten voisi ottaa kantaa tuohon naisten jääkiekon pääsarjan nimen vaihtamiseen.

  Ensiksi täytyy todeta, että on hienoa, kun jääkiekkoliitto reagoi jotenkin kärkipelaajien joukkopakoon Ruotsiin ja SM-sarjajoukkueiden mm. taloudellisiin haasteisiin. Nimenvaihdon ja uuden logon lisäksi konkreettisista uudistuksista on tihkunut julkisuuteen vielä aika vähän tietoja. Ilmeisesti uuden liigan valmentajat saavat jonkinlaisen mentorointiohjelman ja naisten pelejä nostetaan jäähallivarauskategorioissa ylöspäin. Hyviä muutoksia kumpikin. Ilmeisesti tämä muutos ei ainakaan suoraan muuta naisten pääsarjaa ammattilaissarjaksi, vaikka se lienee tavoite jossain kaukana tulevaisuudessa. Ihan oikea tavoite mielestäni, vaikka juuri nyt ei valitettavasti realismia.

  Minua saa halutessaan sanoa nostalgikoksi tai muutoksenvastustajaksi, mutta en ihan täysin ymmärrä, miksi näiden esillä olleiden muutosten vuoksi piti muuttaa nimeä ja heittää roskiin SM-sarjan 35-vuotias historia. Jos vertaa vaikka miesten SM-sarjan muutosta SM-liigaksi, niin silloin tapahtui paljon konkreettisia muutoksia, jotka toimivat perusteluna uuden sarjan luomiselle. Näkyvin muutos oli tietysti pudotuspelien ilmestyminen mestaruuden ratkaisemiseksi, mutta merkittävin muutos oli miesten pääsarjan siirtyminen selkeästi itsenäisen organisaation alle. Naisten Liigan kohdalla ei ymmärtääkseni ole näin suuria muutoksia tiedossa, vaan pelijärjestelmä jatkuu suurin piirtein muuttumattomana ja sarja yksiselitteisesti Jääkiekkoliiton alaisuudessa.

  Jos nimeä piti vaihtaa, niin miksi ihmeessä nimeksi valittiin Naisten Liiga?

  Näyttää vähän samanlaiselta sekoilulta kuin miesten SM-liigassa vuonna 2013. Toki on johdonmukaista, että naiskiekolla on Naisten Liiga, kun miesten SM-liigaa markkinoidaan Liigana. Itse asiassa olen toisinaan kuullut, kuinka naiskiekkoon vihkiytymättömät puhuvat naisten pääsarjasta naisten liigana. Puheessa jääkiekon naisten SM-sarja on myös aika kankea rimpsu, joten sikäli uudelle nimelle oli kyllä tilausta.

  Naisten Liiga on mielestäni kuitenkin huono valinta. Jos vaikka Googleen kirjoittaa hakusanaksi naisten liiga, niin ainakin itselleni hakusanat nostavat ensimmäiseksi osumiksi jalkapallon naisten pääsarjan kotisivun, Wikipedia-sivun ja Twitter-tilin. Tämä valittu linja aiheuttaa vain lisää sekaannuksia. Jääkiekkoliitossa ei ole ilmeisesti vaivauduttu edes googlettamaan, mitä heidän uudellä brändillään jo löytyy netistä. Tai sitten kiekkoliitossa ollaan niin ylimielisiä muita lajeja kohtaan, että eivät edes välitä tällaisesta sekoittamisesta.

  Jos nimi piti vaihtaa, niin miksi ei valittu nimeksi vaikka Naisten kiekkoliiga tai esimerkiksi Revontuliliiga mestareille jaettavan Aurora Borealis -palkinnon mukaan. Kaikki urheilua vähänkään seuraavat tietävät, mistä puhutaan, kun puhutaan vaikka Valioliigasta ja Veikkausliigasta tai Leijonista, Huuhkajista, Helmareista sekä Susijengistä. Tämä jääkiekossa nähty liiga-sanan omiminen on yhtä naurettavaa kuin että Leijonat alkaisivat puhua itsestään vaan Maajoukkueena.

  SM-sarja -nimen alla jatkamallakin olisi voinut nostaa naiskiekon profiilia Suomessa. Joka väittää, että tuon brändin alla on jo toteutettu kaikki, mitä on toteutettavissa, valehtelee. Moni naiskiekkoa seuraava on jo pitkään kaivannut sarjalle omia kotisivuja. Sarjalla on 35-vuotta pitkä historia tilastoineen ja tarinoineen. Noita ei vaan tuoda missään esille. Sen sijaan profiilia aiotaan nostaa luomalla tyhjästä uusi muovinen liiga. Mielestäni tuo on jonkinlainen pyllistys myös taaksejääneiden vuosikymmenien pioneerityölle naiskiekossa.

  Tiedotustilaisuuden ajankohta oli myös todella erikoinen. Samana päivänä alkoi miesten puolivälierät. Ainakaan täällä Tampereella ei varmaan ketään kiinnostanut joku naisten liiga, kun Tappara ja Ilves kohtasivat pudotuspeleissä ensimmäistä kertaa 16 vuoteen. Ei vaikka naisten pääsarjaan saatiin kaksi peliä lisää ja avausturnaus tänne Tampereelle. Reilu viikko myöhemmin olisi ollut paljon parempi hetki, kun naiskiekko pääsee muutenkin hieman paremmin valokeilan alle MM-kisojen mukana.

  RIP Naisten SM-sarja 1982-2017
   
  Viimeksi muokattu: 23.03.2017 klo 10.22
 5. BrDead Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Erittäin hyviä pointteja. Esikuvana tässä on kai käytettykin juuri jalkapalloa, jossa vastaavanlainen nimenmuutos tehtiin viitisen vuotta sitten. Kovin typerää on juu se, että nyt mennään samalla nimellä ja tapellaan näkyvyydestä saman hakusanan alla futiksen kanssa. Brändäys oli mielestäni tarpeen, mutta sen olisi voinut tosiaan innovoida paremmin. Ja joo, tämän olisi voinut tiedottaa myöhemmin keväällä tai kesällä. Vaikka heti naisten MM-kisojen jälkeen, kun tähän linkittyi tuo Mustosen päätoimisuus. Se lieni ainoa syy, miksi tiedotus piti änkeä tähän samaan tilaisuuteen naisten maajoukkueen lähdön kanssa. Vai meinaako Mustonen lomailla median tavoittamattomissa heti kisojen jälkeen seuraavat 2-3 kk?
   
 6. Poropaimen Jäsen

  Lainaus:
  Voi taustalla olla toki sekin, että MM-tiedotuksen myötä paikalla oli ns. maksimimäärä lehdistöä. Naisten SM-sarjan oma tiedotustilaisuus joskus myöhemmin ei varmastikaan olisi vetänyt yhtä paljon porukkaa.

  Mielestäni hyvätkin puolet tuossa uudessa nimessä, tämän myötä meillä on sekä miesten että naisten Liiga. Naisten sarjan vaivihkainen hivuttautuminen mielikuvissa äärimmäisen tuotteistetun miesten Liigan alle voi olla hyvinkin järkevää, sillä lopputulemana se saattaa hyötyä paljonkin Liigan menestyksestä ja maineesta.

  Logosta vähän kaksijakoiset ajatukset. Toisaalta hyvä että se on ikään kuin samaa sarjaa Mestiksen logon kanssa (=yhtenäisyys, yhdistyy mielikuvissa Mestikseen), mutta toisaalta taas jokin täysin oma olisi saattanut onnistuessaan parantaa tätä uutta tuotetta huomattavasti. Niin sanotusti safe bet, en tuomitse valintaa. Ihan ok logohan se on.

  @lunde Hyvä huomio, tuli tehtyä ehkä vähän hätiköiden tuo aloituspostaus. Lisäsin listasi siihen jatkuvuuden säilyttämiseksi.
   
 7. BrDead Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Joo, tämä se oikea syy ilmeisesti oli. Todennäköisesti omana asianaan olisi voitu kuitata tiedotteella. Tosin nytkin Emma Terho joutui kiirehtimään siviilitöihinsä tilaisuudesta, enkä minä ainakaan yhtään hänen haastatteluaan aiheesta löytänyt mediasta koskien tätä aihetta. Ehkä Yle tarttuu tähän vielä jossain vaiheessa Mustosen ja/tai Terhon kanssa. Sportmagasinetiin pitää varmaan toiveet asettaa.
   
 8. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  Lainaus:
  Periaatteessa joo, mutta tässä tapauksessa maksimimäärä saattoi olla aika pieni. Itse veikkaan, että mediaa olisi ollut myöhemmin enemmän paikalla, jos se olisi kuitenkin kytketty johonkin naisleijonien tiedotustilaisuuden yhteyteen. Naisten MM-kisatkin kiinnostavat mediaa vielä tässä vaiheessa aika vähän, kun samana päivänä alkoi miesten SM-liigan puolivälierät. Tuo kisojen jälkeen tehtävä tiedotustilaisuus, jota @BrDead ehdotti, olisi ollut paljon järkevämpi ratkaisu. Parin viikon päästä SM-liigan pudotuspeleissäkin on vähemmän joukkueita jäljellä, mutta miesten MM-kisat eivät paina vielä pahasti päälle.
   
 9. BrDead Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
 10. kilpakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nmj
  Historian ensimmäinen liiga ketju on avattu. Hienoa! En osaa ottaa kantaa tuohon ajankohtaan, mutta samaa mieltä nimimerkki lunden kanssa siitä että onneksi liitossa edes pyritään reakoimaan tuohon pelaajien siirtymiseen Ruotsiin.
  Sitten on kyllä lähinnä surkuhupaisaa tuo liigahallituksen puheenjohtajan Heikki Hiltusen näkemykset asiassa. Miesten liigajoukkueet eivät osaa nähdä naisten joukkueita kuin kuluina jotka Hiltunen haluaisi vierittää liiton niskaan. Summatkin ovat Hiltusella ”hivenen yläkanttiin”
  Sitaatti Hiltusen lausunnoista ”Hiltusen mukaan haaste on kuitenkin se, että monella Liiga-seuralla olisi vaikeuksia laittaa rahallisesti alkupanosta naisten joukkueeseen. Hiltusen mukaan nuorten SM-sarjan joukkueen pyörittäminen kustantaa noin 250 000 – 300 000 euroa. Naisten Liiga-joukkueen pyörittäminen voisi olla jopa enemmän riippuen pelimatkojen etäisyyksistä.”
  Kysyin asiaa yhdeltä nuorten liigaa pelaavan seuran joukkueenjohtajalta niin hän kertoi että heidän a nuorten budjetti on noin 150 000 euroa. Tämä summa sisältää jo esimerkiksi päätoimisen valmentajan ja tietysti muidenkin valmentajien palkat. Kärppien a nuorten budjetti voi olla tuossa Hiltusen mainitsemassa 250 – 300 tuhannen haarukassa kun matkat ovat pitkät ja nuorten liigassa pelataan runkosarjassa 48 ottelua kun taas ensi kaudella naiset pelaa liigassa 30 ottelua. Yhdenkään naisten joukkueen budjetti ei ole 250000 euroa saatikka enemmän kuten Hiltunen lausunnossaan epäilee.
  Miksi sitten Ruotsissa tilanne on parempi?
  Kaikki lähti pakosta. Ruotsissa junioriseurat eivät saa tukea yhteiskunnalta jos sekä pojilla että tytöillä ei ole samanlaisia mahdollisuuksia harrastaa. Koska Ruotsissa yhteiskunnan tuki on merkittävää niin seuroilla ei käytännössä ollut mahdollisuuksia kuin laittaa asiat kuntoon. Tämän saman luulisi onnistuvan Suomessakin koska kyse on verorahoista. Miksi sitten monet SHL seurat ottivat naisten joukkueita siipiensä suojiin?
  Onko asia puhtaasti hyväntekeväisyyttä tai tuoko naisten joukkueiden tukeminen lisää SHL seuroille katsojia? No tuskin juuri katsojia lisää tuo, mutta ei myöskään ole pelkästään hyväntekeväisyyttä.
  Ei ole sattumaa että Ruotsissa SHL seuroille sponsorien maksamista summista pieni osa ohjataan naisten joukkueille, koska Ruotsissa yritykset ymmärtävät arvojen ja brändin merkityksen yritysten liiketoiminnassa huomattavasti paremmin kuin Suomessa. Siksi ei ole ihme että Ruotsista löytyy myös kuluttaja markkinoille suuntautuvia maailmanlaajuisia jättiyrityksiä huomattavasti enemmän kuin Suomesta. Ruotsissa SHL seurat voivat markkinoida kokonaisvaltaista pakettia jossa on mukana niin miehet kuin naiset ja se taas tarkoittaa monelle sponsorille heidän arvojensa mukaista toimintaa ja siksi panostus voi olla jopa hivenen suurempaa kuin olisi jos vain tuettaisiin miesten joukkuetta. Olen myös kuullut että HV71 olisi saanut kokonaan uuden ja jopa aika merkittävän sponsorin sen takia kun he ottivat myös naiset mukaan ja tämä siitä syystä että se sopi yrityksen arvoihin ja sen lisäksi he näkevät että se kasvattaa yrityksen brändin arvoa.
  No meillä Suomessa on vielä pitkä matka Ruotsin tasolle, mutta hienoa että nyt edes yritetään tehdä jotain ja onhan myös positiivisia asioita lähiaikoina tapahtunutkin. Yhtenä esimerkkinä näistä vaikka juuri päättynyt historian viimeisen sm-sarjan finaalit jotka huipentui Raksilassa kotijoukkueen kultajuhliin yli 1800 katsojan edessä.
   
 11. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  Naisten maajoukkueen MM-info eli tilaisuus, jossa Naisten Liigasta kerrottiin julkisuuteen ensimmäisen kerran, on nähtävissä videona vielä jälkikäteenkin.

  Varsinainen tiedotustilaisuus alkoi kohdassa 04:30

  Kokosin videon perusteella seikkoja, jotka muuttuvat sarjan nimen ja logon lisäksi. Videolla muutoksista kertoo jääkiekkoliiton hallituksen jäsen Emma Terho (kohdasta 11:20)
  Lainaus:
  Jotenkin ironista ja naiskiekolle kuvaavaa on se, kun kolmen minuutin puheenvuoron jälkeen siirrytään seuraaviin asioihin ja tilaisuudesta vastaava tiedottaja toteaa toimittajille:"Emma joutuu nyt lähtemään päivätöihin, mutta kommentteja voi pyytää puhelimella."


  Lainaus:
  Itsekin vähän ihmettelin noita Hiltusen esille nostamia lukuja. Oma käsitykseni on ollut, että naisten SM-sarjajoukkueen vuosibudjetti on viisinumeroinen lukema eroja. SM-sarjan finaalien aikaan Helsingin Sanomat julkaisivat jutun Espoo Unitedin ja naisleijonien Linda Välimäestä. Runkosarjan paras maalintekijä sekä pistepörssin voittaja kertoi Espoossa parantuneesta taloudellisesta tilanteesta näin:
  Lainaus:

  Jos kertoo tuon 1 500 euroa vaikka 25:llä, joka on tyypillinen määrä pelaajia yhden kauden aikana, päästään 37 500 euroon. Vaikka pelaajien kausimaksujen lisäksi olisi vielä joukkueen hankkimia sponsoreita, niin puhutaan varmasti vielä viisinumeroisesta summasta. En ymmärrä, mistä Hiltunen repii nuo mainitsemansa summat. Noilla summilla naisille voitaisiin jo maksaa pelaamisesta pieniä summia.

  Ymmärtäisin nimenmuutoksen Naisten Liigaksi paremmin, jos sarjassa tapahtuisi samalla tuollainen Ruotsin kaltainen muutos, jossa naisten pääsarja liitettäisiin tiiviimmin miesten SM-liigan yhteyteen niin brändinä ja tiedottamisessa kuin taloudellistenkin seikkojen osalta. Tosin tuollainen muutos on hankala niin kauan kuin miesten SM-liiga on itsenäinen sarja ja naisten pääsarjasta vastaa jääkiekkoliitto. Muutosta ei selvästikään ole tapahtumassa samantien ja uuden logon yhteys miesten Mestiksen logoon hämmentää tilannetta entisestään. Miesten Mestiksen logo Wikipediassa. Uuden Naisten Liigan logo leijonat.fi-sivustolla.

  Jääkiekkoliiton oma leijonat.fi-sivusto toteaa jo ensimmäisessä uutta sarjaa koskevan uutisen otsikossa, että Naisten SM-sarja siirtyy historiaan. Minua tuo ainakin surettaa. Niin paljon potentiaalia heitetään hukkaan. Sen sijaan, että brändiä rakennettaisiin 35 vuotta pelatun sarjan tarinoiden sekä pelaajien ja taustahenkilöiden elämäntyön päälle, kaikki muuttuu juhlapuheissa paremmaksi jollain muovisella logolla ja geneerisellä nimellä, joka taistelee näkyvyydestä muiden korkeamman tai saman profiilin sarjojen kanssa. Ei ole ihme, että moni maajoukkuepelaaja on jo lähtenyt aavan meren tuolle puolelle satumaahan nimeltä Ruotsi.
   
 12. Lainaus:
  Eli talousvaikeuksissa olleella Bluesilla ei ollut heittää avustusta naisille, vaan nämä pelasivat omakustannehintaan. Ja nyt Salonojan laittaessa ulkopuolista rahaa, sitä on riittänyt naisillekin? 1500 kausimaksua pitäisi moni junnujoukkue ihanan halpana.
   
 13. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  Bluesilla ei tosiaan tainnut olla mahdollisuutta naisten joukkueen taloudelliseen tukemiseen ainakaan viimeisinä vuosina. Tosin ymmärtääkseni naisten joukkue oli aikaisemmin itsenäinen organisaatio. Nyt sen sijaan kuuluvat selkeämmin United-lajiperheeseen. Espoolaiset voinevat korjata, jos olen ymmärtänyt väärin.

  Naisten pääsarjatason joukkueet ovat yleensä seurojen junioritoiminnasta vastaavan yhdistyksen alaisuudessa, eivätkä SM-liigaa pelaavien osakeyhtiössä, jotka pyörittävät liigajoukkueiden lisäksi yleensä myös A-juniorijoukkueita. Ymmärtääkseni miesten SM-liigajoukkueiden organisaatiot eivät juuri ole tukeneet naisia taloudellisesti tai muutenkaan.
   
 14. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  Naiskiekon pelaajasiirtojen seuraaminen on paikoitellen melkoista salapoliisityötä, kun sarjan ja seurojen tiedotuspolitiikka on, mitä on. Jääkiekkoliiton seurasiirtosivuilta löytyy kuitenkin jo muutaman SM-tason pelaajan siirtoja.

  Kuortaneelta siirtyy Petra Keromaa KalPaan ja Anni Hietaharju Ilvekseen. Tampereelle siirtyy myös viime kaudella 500 SM-sarjaottelun rajan rikkonut Riikka Noronen sekä maajoukkuesentteri Linda Välimäki. Viime vuoden trendi kokeneiden pelaajien paluusta Tampereelle siis jatkuu.

  Edelliset yhdeksän kautta Hämeenlinnassa pelannut HPK-kapteeni Noronen on pelannut Ilveksessä kolmella kaudella viime vuosikymmenen alkupuolella. Jyväskyläläisen kiekkokoulun kasvatti on edustanut pitkän uransa aikana SM-sarjassa myös Jypiä ja Catsia sekä yhden kauden ajan Tapparaa.

  Ylöjärveltä lähtöisin oleva Välimäki ehti pelata Ylojärven Ilveksessä kaksi ja Tampereen Ilveksessä viisi kautta ennen seitsemän kautta kestänyttä menestyksekästä jaksoa Espoossa. Välimäki vahvisti siirron myös Twitterissä. Osuvasti tieto siirrosta osui aika lähelle uutisia Espoo Unitedin talousvaikeuksista. Näillä uutisilla ei kuitenkaan ole välttämättä mitään tekemistä toistensa kanssa.
   
 15. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  Vaihtelevista lähteistä on käynyt ilmi jälleen muutama seurasiirto.

  Maajoukkueen kesäkuun leirikokoonpanosta kertonut uutinen sisälsi myös siirtouutisen, kun viime kaudella Linköpingissä pelannut Minnamari Tuominen palaa Espooseen.

  KJT kertoi Facebookissa hankkineensa tolppien väliin Espanjan maajoukkuevahdin lisäksi myös kanadalaisvahdin. Amanda Schubert pelasi viime kaudella maajoukkuehyökkääjä Venla Hovin seurakaverina Manitoban yliopiston joukkueessa.

  Jääkiekkoliiton seurasiirtosivu paljasti, että KJT:ssä käy ovet myös toiseen suuntaan. Tinja Haukijärvi ja Emmi Rakkolainen siirtyvät Espooseen sekä Johanna Siira Tampereelle.

  Rauman Lukko julkisti omatoimijaksolle lähtevän kokoonpanon. Listalla oli myös neljä edellistä kautta HPK:tä edustanut raumalaislähtöinen Maija Otamo.

  Ymmärtääkseni kesäkuun loppuessa päättyy pelaajien vapaa siirtoaika, joten jokaisen joukkueen runko alkanee olla jo kasassa. Viime kesänä muutama joukkue julkisti Lukon tavoin sen hetken kokoonpanon. Toivottavasti näemme kuun vaihtuessa muiltakin joukkueilta samanlaisia listauksia.