Montreal Canadiens 2014–2015

  • 164 121
  • 849

habsniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, TPS, Packers
Tuomarit ei tainnu oikein odottaa Montun tekevän 3/3 YV:lla ja sit kun näin kävi niin alko paikkailu. Monttuhan ei yhtään yv:aa noiden jälkeen saanut.

Oli kyllä hieno lämärisyöttö Plekanecilta->Chuckylle ja vielä hienompi suora jatko Chucky->PK.

Nyt on toiminut ihan hyvin tuo 7 puolustajaa ja 11 hyökkääjää mutta en nyt välttämättä kovin pitkään tätä jatkaisi. Beaulieu on käynyt laidalla hyökkäämässä ja eilen Paciorettyä peluutettiin kahdessa ketjussa mutta pidemmän päälle tämä ei kyllä ole kovin hyvä ratkaisu nyt kun Pac pelaa niin av:aa kuin yv:aa. Toinen toive on, että kun Goncharia peluutetaan niin ei peluutettaisi Gilbertin kanssa... Harmi, jos Gonchar nyt ottaa Beaulieun ja Tinordin paikan. Samat muutokset olisi voinut yv:aan tehdä myös ennen eli eka pari Markov-Beaulieu ja toinen Gilbert-PK. Gonchar on pelannut hyvin mutta ainahan näin käy heti treidin jälkeen. Arvioin Goncharin pelaamista vasta 10 pelin jälkeen.

5 voittoa ja liigan 1. Ei siinä ei voi valittaa nyt kun pelikin on ollut paljon paremmin kuosissa kuin mitä oli tuossa viikko takaperin. Toivotaaan, että pojat eivät palaa vanhaan.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Kuus putkeen. Aikalailla pomputeltiin nuo maalit, mutta otetaan vastaan. Tokarski pelasi toisessa päässä pisteet kotiin.

Gonchar on kyllä tuonut tietynlaista rauhallisuutta tuohon tekemiseen, ja kun sieltä on nyt noita vapaamatkustajia tiputettu niin onhan tuo hyökkäyspelikin taas asteen verran innokkaampaa.

Maalierokin on jo +8. Melkoista. Ei toki sokaistuta näistä tilastoista edelleenkään, mutta positiivisia asioita on nyt sen verran että pitää naatiskella kun se on mahdollista. :)

Pari viime peliä tosiaan seitsemällä pakilla, mutta voisihan sieltä koittaa Andrighettoa paikkaamaan Bournivalin aukkoa. Tai toinen vaihtoehto de la Rose, joka voisi käydä tutustumassa NHL ympyröihin nelosen laidassa ja hakemassa ylhäältä vähän vauhtia tahmeaan kauden alkuun.

Tohon treidiin en jotenkin jaksa uskoa. Gilbert on kuitenkin omalla tavallaan joukkueelle erittäin tärkeä pelaaja. Ei ole ylivoimalla sitä mitä odotettiin mutta puolustuspäähän on ollut kohtalaisen hyvä ja alivoimalla varsinkin mies paikallaan. Taitaa johtaa joukkueen blokkitilastoa edelleen vaikka meillä on siellä blokkausten erikoismies Weaver.
 
Viimeksi muokattu:

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Hieno voitto, varsinkin kun edellisen ottelun loppumisesta oli alle 24 h ja vieraskentällä tämä peli. Tokarski tosiaan otti kolme tähteä ja hieman myös pomppi Habseille. Varsinkin PK:n maalissa oli tuuria, kun veto olisi mennyt maalin verran ohitse, mutta kimposi pakin sisäreidestä maaliin. Tällä voitolla Habsit nappasivat hieman eroa takana väijyneeseen Detroitiin.

Seuraavat ottelut onkin sitten Pingviinejä ja Bluesia vastaan. Niissä mitataan tasoa sitten ihan tosissaan. Harmi, että vastaan tulee tuon tason jengit, muuten olisi Tokarski voinut jatkaa maalilla, mutta nyt Price aloittanee molemmat. Sitten on back-to-back-pelit Bostonia ja Rangersia vastaan, kuten kaksi peliä putkeen Buffaloa vastaan. Noista peräkkäisien päivien peleistä Tokarski aloittanee toisen, kuten tähänkin asti. Toivottavasti Tokarski saa muutenkin peliaikaa kuin vain näissä peräkkäisien päivien peleissä.

Gilbertin treidaamiseen en usko minäkään, varsinkaan näin varhaisessa vaiheessa. Vielä kun peli kulkee. Bourquen ja Moenin treidit (tai dumppaaminen farmiin) olivat odotettavissa ja toivottavia. Nyt ei kannata hirveästi enää hämmentää.
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Kuudes voitto putkeen, en olisi uskonut viikko tai kaksi sitten! Jos edellinen voitto Detroitista oli yksi alkukauden ryöstöistä, niin tällä kertaa pisteet tulivat hieman hallitumman esityksen jälkeen. Eihän se ollut koko ajan kaunista, mutta ei sen tarvitse ollakaan peräkkäisinä päivinä pelattavissa otteluissa. Monet maalit toki pomppivat Habsille, mutta Montreal myös tuhlaili tukun tekemällä tehtyjä laatupaikkoja. Tokarski sai tililleen ensimmäisen peliajalla otetun voiton. Hieman vaikeampaa vastustajaa vastaan pelattu ottelu sopi hänelle edellisiä paremmin. Kun vastustaja laukoo tasaisesti, eivätkä kaikki tilanteet ole pahoja, pysyy veskari hyvin lämpimänä. Nollapeli rikkoutui ikävästi kun tuomarit eivät tajunneet pistää peliä poikki sääntöjen vaatimalla tavalla. Jos maalivahtia ammutaan täysi lämäri kasvosuojukseen, eikä kiekko uppoa häkkiin seuraavalla kosketuksella, pitää peli katkaista jopa NHL:ssä, jossa maaleja yritetään hyväksyä kaikin mahdollisin keinoin.



Montreal jatkoi alkukauden perisyntinsä kanssa painimista, typeriä rangaistuksia tuli huomattavan paljon. Onneksi Detroit ei pystynyt käyttämään omia tilaisuuksiaan, ottelusta olisi tullut turhan vaikea jos ensimmäisellä puoliskolla olisi helähtänyt omissa vaikka 2 kertaa. Toisaalta Gonchar ampui oman vetonsa tolppaan ja Subban ei osunut maaliin täydelliseltä paikalta ampumallaan lämärillä. Myös vierailla oli siis saumansa pakkopelissä. Sergei Goncharin puolustaminen oli jo pari vuotta sitten Ottawassa aika brutaalia, hän lähinnä seisoi paikallaan ja hakkasi mailallaan vastustajia. Nyt Sergei on 40-vuotias, joten puolustaminen ei ole ainakaan parantunut. Jännä nähdä kuinka suuriin vaikeuksiin hän joutuu ja paljon tulee kakkosia. Pudotuspeleissä tuollainen puolustaminen on toisaalta aika tehokasta. Ylivoimalla toimiva pakkipari Gonchar-Markov on myös aika mielenkiintoinen, Andrei on parin raketti. Toivottavasti ei tule liian montaa läpiajoa vastustajille.





Hyviä pisteitä on nyt napsittu paljon, vaikea putki jatkuu edelleen, kahden viikon jaksossa on paljon kovia pelejä. Koko alkukauden otteluohjelma on ollut aika haastava, hienoa että tämän vaikean putken päätteeksi Canadiensilla tullee olemaan jonkin verran yli 30 pistettä. Jos/kun joukkue selviytyy kunnialla vaikeasta alusta, voi se aivan hyvin taistella keväällä kotiedusta kun joitain helpompiakin kuukausia on väistämättä vielä edessä! Ikävää ettei koko kautta voi pelata itää vastaan. Habsin saldo idän kanssa taitaa olla 10-1, kun taas länneltä on otettu voittoja n. 50 % otteluista.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Carey Price viikon kakkostähti. Pricen saldo viikon kolmesta ottelusta oli kolme voittoa, 1.33 päästettyjä per ottelu ja torjuntaprosentti tasan 95. Omiin taisi mennä neljä kiekkoa. Eikä se huonosti mennyt Tokarsikallakaan, kun pääsi viikon neljänteen peliin maaliin. Maalivahtikaksikko on siis ihan liigan kärkeä ja toisin kuin aiemmin, nyt myös kakkosmaalivahti voi ryöstää pelejä Habsille.

Nyt sitten vähän vaikeampi jakso tulossa ja se starttaa ensi yönä kotiottelulla Pensiä vastaan. Varautukaamme siis kasiseiskan filmeihin, tuomarille mussuttamiseen ja maagiseen pelaamiseen.
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Pens@Habs

Sinänsä virheetöntä peliä ykköskentältä, mutta ei maaleja. Hieman ehkä liian kliinistä suorittamista, mutta kyllä etenkin DD:llä oli sydän mukana pelissä. Ei nyt vaan toiminut. PAP ehkä hieman näkymätön. 2-0 maalissa PacMax ei pitänyt omaa jätkäänsä ja Pensselit pääsivät laittamaan tictactoe-maalin.

Kakkoskenttä pelasi aika vaihtelevan ottelun. Plekanec ja Galchenyuk pelasi aivan paskan tokan erän, olivat pitkälti vastuussa 3-0 maalista hoitamalla vaihdon todella huonosti ja päästämällä Pensselisedät ylivoimahyökkäykseen, siihen päälle Gallagher ajoi aivan liian syvään ja jätti Sutterille kolme hehtaaria tilaa slottiin. Chucky syötteli myös koko ajan Plecyn luistimiin, otti turhautuessaan todella turhan huitomisjäähyn hyökkäysalueella (josta tuli välittömästi 4-0) ja menetti kiekon toiseksi alimmaisena nostaessaan hyökkäystä ylivoimalla... Mutta kolmanteen tuli aivan uudelleensyntynyt Chucky joka taisteli riistokiekkoja itselleen ja laittoi kaiken peliin, ja vaikka Chucky ehkä teki eniten virheitä tokassa oli hän kolmannessa niin hyvä että saa melkein puhtaat paperit. Melkein.

Kolmoskentällä oli mielestäni eniten paikkoja läpi ottelun. Etenkin Sekac oli loistava, ja pääsi ainakin neljä ellei viisi kertaa todella hyvään mestaan, usein täysin itse luotuja paikkoja. Fleury oli tänään aivan jäätävä. Eller pelasi mielestäni oikein mallikkaasti, en nähnyt virheitä. Taisi hajoittaa mailansa lyömällä sen vaihtoaition lattiaan lähtiessään pukkariin, antaa ymmärtää ettei ottanut tätä tappiota kovin kevyesti. Prust pelasi myös todella hyvän ottelun, ja nimenomaan kiekollisena. Toi kiekon melkein joka kerta onnistuneesti keskialueen yli ja sisään vauhdilla. Malhotra voitti miljoona aloitusta ja myös Weise pelasi loistavan ottelun, ja hänkin pelasi pitkälti kiekollisena hyvin.

Emelin, Markov, Gonchar - perussuorittamista, ei juurikaan virheitä, hyviä syöttöjä, ei ehkä niin hyviä laukauksia.
Gilbert - virhealttiimpaa kuin venäläisillä, mutta ei nyt erityisen huono.
Beaulieu - Yritti syöttää Weiselle mutta siitä muodostuikin namusyöttö Pensseleiden ensimmäiseen. Muutenkin epävarma alussa, paransi sitten mutta taas pari harhasyöttöä kolmannessa.
PK - Paska. Etenkin toisessa erässä ihan kusipäistä peliä. Tässä mun reaaliaikainen arvio tokasta erästä:

Pernell Karlilta tulee aivan jatkuvasti paskoja syöttöjä ja huonoja ratkasuja, miksi ei nyt voi miettiä vähän nopeammin ja fiksummin tuolla kentällä, kun kaikki muutkin siihen pystyvät...?

EDIT: Juuri tätä samaa sekotusta ylimielisyyttä ja välinpitämättömyyttä höystettynä epäterveellä määrällä "mä haluun ite, vien vaikka kaverin lavasta kiekon mutta mä hoidan" -egoilua oli vahvasti näkyvissä myös viime kevään sarjassa NYRiä vastaan. En arvosta. Sitä taitoa on, mutta se ei tule esille jos juoksee ympäri kenttää kusi päässä. Mä ajattelin että auttais vähän kun Gonchar hankittiin, ja hetkeksi auttoikin kun PK pelas hieman nöyremmin ja omien avujensa kautta, mutta nyt sais kyllä joku taas pitää sille pienen puhuttelun.

Price - Ei ollut Careyn paras ilta, sillä ei tehnyt kuin pari huikeata gamesaveria... Maaleista ei nyt oikeastaan mikään mennyt hänen piikkiinsä, mutta tänään hän ei ollut mikään erityinen jumalolento. Sen sijaan hieman yllättäen Fleury näytti paikoitellen sellaiselta, tai hänestä tehtiin sellainen.
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Vaihteeksi selvempi tappio, näitähän ne ovat olleet suurin osa tämän kauden häviöistä. Ensimmäiset 10 minuuttia olivat vielä ihan hyvää peliä. Montrealilla oli enemmän tekopaikkoja, mutta Penguins rankaisi jokaisesta kotijoukkueen isosta virheestä. Sitten kävikin hieman kuin Tampaa tai Chicagoa vastaan, jouduttuaan parin maalin tappioasemaan Habs lamaantui täysin ja loppumatsi mentiinkin vastustajan pillin mukaan; nähtiin tolppia ja Pricen paraatipelastuksia. Kiekko ei tuntunut uppoavan tänään maaliin sitten millään, olikin ihan hyvä että peli ratkesi jo aikaisessa vaiheessa. Monen sinällään ihan hyvän maalipaikan tuhlaaminen olisi ollut todella turhauttaa katseltavaa, jos peli olisi edennyt vain niukassa Pittsburghin johdossa.



Canadiens on ajanut itsensä usein vaikeuksiin alkukauden aikana huolimattomalla kiekollisella pelillään. Kiekkoa on annettu vastustajalla lukemattomia kertoja oman maalin ja punaviivan välimaastossa. Jos esim. Minnesota olisi käyttänyt omat vaaralliset kiekonriistonsa heitä vastaan käydyn ottelun alkupuoliskolla yhtä tehokkaasti kuin Penguins, olisi Wild johtanut ottelua luokkaa 0-7! Tuon ohella sattuu myös välillä aika pahoja merkkausvirheitä, joiden ansiosta vastustaja on täysin vapaana parhaalla sektorilla, onneksi niistäkään ei ole tullut joka kerta maaleja. Näissä asioissa tarvitaan hiljalleen terästäytymistä, pisteitä on tähän asti menetetty uskomattoman vähän kyseisten ongelmien takia. Galchenyuk ja Gallagher saivat ainakin välitöntä palautetta päästettyään taas yhden maalin omiin. Pojilla on vielä kasvettavaa, joskin aikaakin on vielä kausi tai kaksi. Kahden ensimmäisen kentän välillä on aika iso ero plusmiinus-tilastossa (Ellerin -6 on toki ihan omilla luvuillaan).





Beaulieu pelasi tänään Mike Weaverin tilalla, tätä kokeilua ei tarvitse tehdä toiste. Joukkueen puolustus on muutenkin täynnä kiekollisuudesta palkkansa ansaitsevia pakkeja, jos Beaulieu jonkun korvaa niin se on edelleen mielestäni Gilbert tai miksei joskus Gonchar’kin. Nyt kun Tinordi on farmissa, niin Emelin ja Weaver vastaavat kahdestaan joukkueen puhtaasta puolustusosaamisesta, joten ei heitä voi istuttaa ainakaan ylempää kastia vastaan!





Eikun vaan uutta matoa koukkuun, seuraavaksi vieraaksi saapuu mielenkiintoinen ja harvemmin nähtävä St Louis! Katselin heidän Boston-matsistaan 10 minuutin kosteen odotellessani Habs-ottelun valmistumista ja he jäivät tuossa matsissa nollille. Bruins pystyi puolustamaan Bluesin hyvin pois maalintekopaikoilta. Ottelu oli aika pudotuspelihenkinen, jos ei ollut vierailla paikkoja, niin Bostonkin korjasi voiton kahdella aika räkäisellä häkillä. Vaikea kuvitella, että Montreal pystyisi pitämään St Louisin täysin poissa parhaalta sektorilta, mutta jättämällä pois helpot virheet taistelu pisteistä on edes mahdollista!
 

habsniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, TPS, Packers
Ykkös- ja kakkosketjun ero tulee myös siitä, että ykkösketjua ei puolustukseen käytetä. Ei sillä Chucky ja Gally oli suoraan syypäitä pariin maaliin mutta Habseissa tuo plus/miinus on ehkä pettävin tilasto mitä voi olla. Ellerin -6 ei todellakaan ole ajan tasalla siihen nähden miten hyvin kenttä on pelannut, kun laidoilla ei viiletä Borque ja Moen.

DD, 20 peliä, 2 maalia. Meidän "ykkösketju" on ehkä helpoin puolustaa, kunhan varjostaa PAPin ja Maxin niin ei hätää, koska DD ei ammu.

Therrienillä on edelleen jäätäviä aukkoja valmennuksessaan mutta näihin tuskin tulee mitään korjauksia hetkeen. Pitää vaan kestää nämä nolot rökäletappiot ja iloita, että voitetaan alunperin heikommat.
 

habsniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, TPS, Packers
Rene Borque Ducksiin, Bryan Allen Habseihin. Tai itseasiassa taitaa olla AHL-miehien vaihdos. Positiivista on, että Allen on UFA tämän kauden jälkeen. Eli ensi vuodelle vapautuu 8 miljoonaa cappiin Gocharin ja Allenin sopparien poistuessa. Mutta negana lisää puolustajia. Mitä helv.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Ennakoisiko tuo kenties Emelinin poistumista treidin myötä? Jotain jatkotreidiähän tuo huutaa kun puolustajia pinotaan...

Emelin on ylipalkattu taitoihinsa nähden mutta mielellään en kyllä miehestä luopuisi. Sen verran faniystävällinen kaveri pommeineen, ja ei kyllä jää asenteesta ainakaan kiinni.

Nähtäväksi jää mitä senior Bergevin tässä vielä keksiikään. Ensikauden tilanne on ainakin nyt hallussa paremmin, pointsit siitä.

Treidi itsessään on potentiaalisesti win-win. Montreal ainakin on jo oman puoliskonsa mielestäni voittanut jo tuon palkkakuvion helpottuessa ja Allen on hyvä perusvarma fyysinen pakki joita ei ole liikaa. Bourque saattaa löytää motivaation taas hetkeksi ja voi auttaa ankkoja saamaan scoringia myös alempiin kenttiin.
 

habsniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, TPS, Packers
Treidistä vielä kuten Boogey sanoi niin win-win. Monttu sai jotain käyttökelpoista tuolle cap-hitille mitä Borque söit farmissa ja vielä suurempi on, että Allen on UFA ensi vuonna. Borque on kai pelannut paremmalla innolla Hamiltonissa mutta saa nähdä mitä saa aikaan Duckseissa. Sitten mitä jatkotreidiin tulee niin taitaa olla, että kumpikaan Beaulieu tai Tinordi ei sittenkään ollut tänä vuonna valmis ja Bergevin paikkasi molemmat Goncharilla ja Allenilla.

Sitten viime yön peliin. Ehjä esitys huonon Pens pelin jälkeen. Tarasenko siirsi nuotit tuurilla 1-0 johtoon mutta Pricen ottaessa oikeaan aikaan muutaman huikean gamesaverin sai Habs tylsytettyä nuottien hyökkäyksen mukavasti.

Edelleen meillä on ongelmia oman alueen lähdöissä. Jostain ihmeen syystä kaikki pakit, keiden pitäisi osata kiekkoa liikuttaa, pakottavat puolenkentän pituisia passeja ilmassa tai jäätä pitkin, kun luulisi, että juuri noilla osaavilla pakeilla voitaisiin tulla 3-4:llä lyhyellä syötöllä ulos ja keskialueelle. Tästä johtuu osin myös se, että Habs on tehnyt eniten pitkiä kiekkoja koko liigassa.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
DD, 20 peliä, 2 maalia. Meidän "ykkösketju" on ehkä helpoin puolustaa, kunhan varjostaa PAPin ja Maxin niin ei hätää, koska DD ei ammu.

Minusta tuo Desharnaisin jatkuva mollaaminen alkaa olla jo aika mautonta. Kaverin laukaus on kuin lehmänhenkäys, mutta hyvin hän siitä huolimatta on NHL-tasolla pärjännyt. Viime yönäkin tuntui Bluesille olevan kovin helppoa se DD:n ketjun puolustaminen, kun pidettiin vain Pacioretty ja Parenteau kiinni. Desharnais on helvetin hyvä pelaaja juuri nyt, viime kauden alussa olisin tuon kritiikin ymmärtänyt, mutta en juuri tällä hetkellä.

Rutiinivoitto hyvästä joukkueesta. Price näytti taas olevansa yksi lajin parhaista, aivan uskomattomia torjuntoja liukuhihnalta, kun peli oli 2-1. Erityisesti ottelusta jäi mieleen Dale Weisen loistava tasoitusmaali. Noin kyykytetään vastustajaa urakalla. Lisäksi Parenteaun syöttö Paciorettyn voittomaaliin hiveli silmiä. Raipekin olisi ollut moisesta lätystä ylpeä.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Ylihintaisesta kuonasta saa takaisin ylihintaista kuonaa. Yllättävää kyllä, että vastine oli taas veteraanipakki, mutta todennäköisesti Bourquesta ei ollut mitään mahdollisuutta päästä eroon ottamatta vastaan isoa palkkakuittia, eikä sopivaa hyökkääjää ainakaan Anaheimissa ollut tarjolla. Mahtoiko muita Bourquen pelejä viimeksi vuonna 2011 nähneitä joukkueita olla kiinnostuineitakaan...

Hyvä uutinen on se, että Moenin ja Bourqueen ulostuksilla Habs teki ensi vuoden capiin 5,18 miljoonaa taalaa tilaa. Pelkästään tästä syystä kaupasta ei voi olla kuin iloinen ja ylipäänsä se, että Bergevin on sitten kesäkuun onnistunut pääsemään eroon kvartetista Briere, Budaj, Moen ja Bourque, on keskisuuren juhlan paikka.

Allenilla saattaa olla vielä jotain tankissakin kevään koitoksiin, mutten usko tämän heiluvan vakikokoonpanossa. Gilbert toivottavasti hiljalleen tuntee kuuman pisteen perseessään, miksei myös Emelin.

Kaupan hintaan pitää ehkä myös laskea se, että Beaulieun ja Tinordin kehitysminuutit NHL:ssä tippunevat tämän myötä entiseltään, mutta aina vaan enemmän haisee siltä, että se todellinen tähtäin on kaudessa 2015 - 2016 ja siitä eteenpäin.
 

habsniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, TPS, Packers
Minusta tuo Desharnaisin jatkuva mollaaminen alkaa olla jo aika mautonta. Kaverin laukaus on kuin lehmänhenkäys, mutta hyvin hän siitä huolimatta on NHL-tasolla pärjännyt. Viime yönäkin tuntui Bluesille olevan kovin helppoa se DD:n ketjun puolustaminen, kun pidettiin vain Pacioretty ja Parenteau kiinni. Desharnais on helvetin hyvä pelaaja juuri nyt, viime kauden alussa olisin tuon kritiikin ymmärtänyt, mutta en juuri tällä hetkellä.

Rutiinivoitto hyvästä joukkueesta. Price näytti taas olevansa yksi lajin parhaista, aivan uskomattomia torjuntoja liukuhihnalta, kun peli oli 2-1. Erityisesti ottelusta jäi mieleen Dale Weisen loistava tasoitusmaali. Noin kyykytetään vastustajaa urakalla. Lisäksi Parenteaun syöttö Paciorettyn voittomaaliin hiveli silmiä. Raipekin olisi ollut moisesta lätystä ylpeä.
Kumpikaan Paciorettyn maali ei tullut ketjun hyvästä pyörityksestä hyökkäysalueella. Toinen oli PA:n läpisyöttö omalta alueelta ja toinen oli kyllä DD:n syöttö mutta sekin suoraan suunnanvaihdosta siniviivalla. DD:n kritiikki tulee siitä, että jos hänen pitäisi olla ykkösketjun sentteri ja tuottaa pisteitä kaikella sillä hyökkäysajalla ja YV-ajalla (n. 60-80s/yv) ja tilillä on 2+9 niin kritiikki on mielestäni ihan ansaittua. Tämä ei osin ole DD:n vika, koska hän olisi ok 2. sentteri jossain joukkueessa missä on kunnon ykkönen. Häntä käytetään roolissa, johon hän ei kuulu.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Niin joo, että Desharnaisin ketjun tekemät pisteet tehdään tietysti väärin, koska ne eivät tule pyörityksen jälkeen. Mieluumminhan sitä katsellaan Ellerin ketjun tehotonta nurkissa pyörimistä kuin Desharnaisin ketjun tehokkaita iskuja. Tuntuu habsniacille tuo hyökkäysalueen pyöritys olevan suurempi itseisarvo kuin maalien tekeminen.

Todellisuudessa Eller siellä tällä hetkellä on suurin riippakivi, kun 3,5 miljoonan taalan vastikkeena on toistaiseksi 6+3 -5. Kyllä, hän on parantanut viime aikoina, mutta ei tämä nyt vieläkään vaikuta miltään läpimurtokaudelta. Kyseessä on vain plusmiinus-tilasto, mutta onhan tuo brutaali ero, kun Desharnaisin luku osoittaa +12 ja Ellerin -5. Minun on vaikea nähdä, että Eller pelaisi parempaa jääkiekkoa kuin Desharnais.

Mutta ilmeisesti DD:tä vain on kiva morkata. Ranskankielinen kääpiö.
 

habsniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, TPS, Packers
En tiedä mitä pelejä sinä katsot mutta, jos sun silmään Eller on riippakivi verrattuna DD:hen niin moro.

Tutkaillaas vähän Ellerin ja DD:n statseja:
DD 2+9, +12 (3 ykkössyöttö) TOI:272min40s, YV:1+1 TOI(YV): 48min 27s, TOI(AV): 0min49s, aloitukset(hyökkäys, keskialue, puolustus) 35,6%, 37%, 27,4%
Eller 6+3, -5,(1 ykkössyöttö) TOI:243min27s YV:0+1 TOI(YV): 3min 52s, TOI(AV): 25min32s aloitukset 22%, 44,1%, 33,9%.

Eli, kun tästä katsotaan niin Eller on tehnyt yhtä monta pistettä 5v5, yhtä vähemmän yv ja pelaa alivoimaa ja aloittaa reilusti enemmän omassa päässä kuin DD. Molemmat tienaa sen 3,5M/vuosi. Kumpi näistä olikaan se riippakivi?

Edit: Lisäten, että Ellerin laiturit ovat koostuneet yhdistelmistä Borque, Moen, Prust, Weise, Sekac, kun DD laitureina ovat olleet Pacioretty, Gallagher, PA ja pari peliä Weise.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Edit: Lisäten, että Ellerin laiturit ovat koostuneet yhdistelmistä Borque, Moen, Prust, Weise, Sekac, kun DD laitureina ovat olleet Pacioretty, Gallagher, PA ja pari peliä Weise.

Ehkä sille on ihan selvä syynsä. Lars Eller ei ole kelvollinen ykkös- tai kakkossentteri, David Desharnais on. Tomas Plekanec on tietysti selvästi joukkueen paras keskushyökkääjä, mutta erinäisten syiden vuoksi DD pelaa joukkueen parhaan laitahyökkääjän rinnalla. Aiempina vuosina Ellerkin on saanut mahdollisuutensa Paciorettyn ja kumppanien rinnalla, mutta tulos on ollut aina laiha. Elleristä ei vain ole tulosyksikön sentteriksi, DD on tällä hetkellä vähiten huono vaihtoehto Paciorettyn ja Parenteaun väliin. Eller on viime aikoina parantanut peliään, mutta kylmä fakta on, että kun katsotaan kautta kokonaisuudessa, niin Eller on toistaiseksi ollut Canadiensin neljänneksi paras keskushyökkääjä. Painotan edelleen, että viime aikoina hän on parantanut peliään. Itse vain en syty tuohon kulmissa pyörimiseen, kai se sitten on hyvää jääkiekkoa joidenkin mielestä.

Minä en oikein ymmärrä mitä yrität todistaa noilla aloituspaikoilla? Eivätkö ne nimenomaan kerro, että Eller on ihan kelvollinen tuohon kolmossentterin rooliin, kun taas Desharnais on +12, kun saa pelata hyökkäävän ketjun keskellä?
 

habsniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, TPS, Packers
Jos molemmat ovat tehneet miltei saman määrän pisteitä, eller pisteen vähemmän yv:lla vaikka on saanut alle 4min yv-aikaa ja pelaa av:lla niin miten Eller on kelvoton. Noita tilastoja katsellessa DD se kelvoton on.

Aloitusmäärät kertovat missä päässä kenttää kaveri tulee aloittamaan. Noista aloitusten määristä milläkin alueella näkee että vaikka DD laitetaan yleensä aloittamaan hyökkäysaluueelle tai keskialueelle on hän jumalattomalla yv-ajalle tuottanut pisteen enemmän yv:llä ja yhtä paljon tasakentin vaikka hänellä on paremmat laiturit.

Edit: enkä todellakaan vaadi että Ellerin pitäisi olla ykköskentässä päinvastoin hän on todella käyttökelpoinen 3. ketjun sentteri mutta DD ei todellakaan kuulu ykköskenttään ja tämä on se ongelma mikä meillä on. DD on väärässä ketjussa väärässä roolissa. Eikä edes pysty tekemään tuossa roolissa parempaa tulosta kuin kolmoskentän sentteri (jota hän itsekin todellksuudessa on).
 
Viimeksi muokattu:

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Kyllähän DD:n parjaaminen on turhan suuret mittasuhteet saanut viimeisetään reilun puolentoista vuoden takaisesta jatkosopimuksesta lähtien. Olen tosin itsekin sitä mieltä, että sopimus oli a) turhan pitkä, b) turhan kallis ja c) hätiköity. Vähän kuin soimaisi Adrian Sutilia siitä, ettei tämä taistele F1-mestaruudesta. Kaikki taidot siihen olisi, mutta kalusto ei anna myöden.

Eihän se DD:n vika ole, että tämä saa/joutuu pelaamaan ykkösen keskellä. Montrealilla ei vaan tällä vuosituhannella ole ollut mitat täyttävää ykkössentteriä. No joo, Koivu oli terveimmillään sitä, muttei miehen koko Montreal-uraa katsottaessa.

DD on kokoisekseen helvetin hyvä paketti ja nykysenttereistä varmasti sopivin ykkösen keskelle. Silti, jos katsotaan kaudesta 2011 - 12 alkaen, jolloin DD jokseenkin kyseenalaisen ykkössentterin roolin itselleen otti, tämä on ollut puhtaasti tehopisteissä mitattuna Montrealin tehokkain sentteri 155 pisteellään.

Reilun kolmen kauden PPG vaan jää ykkössentterille kovin alhaiseksi: 0,68. Edelliskausien cup-voittajien vastaavat PPG:t kolmelta vuodelta ovat 0,94 (Chicago - Toews), 0,87 (LA - Carter) ja 0,78 (Bos - Bergeron). Viime aikaisista finalisteista ainoastaan Rangers taitaa päästä Montrealin kanssa suunnilleen samalle tasolle ja siellä taas DD:a vastaaviin pisteisiin pääsikin kolme sentteriä.

Jos tähän ynnää vielä DD:n kolmen kauden playoff-saldon 27. 2 + 8 = 10, niin eiköhän se ole selvä, että tuolle tontille Montreal tarvitsisi jonkun muun DD:n tilalle.
 

habsniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, TPS, Packers
Kyllähän DD:n parjaaminen on turhan suuret mittasuhteet saanut viimeisetään reilun puolentoista vuoden takaisesta jatkosopimuksesta lähtien. Olen tosin itsekin sitä mieltä, että sopimus oli a) turhan pitkä, b) turhan kallis ja c) hätiköity. Vähän kuin soimaisi Adrian Sutilia siitä, ettei tämä taistele F1-mestaruudesta. Kaikki taidot siihen olisi, mutta kalusto ei anna myöden.

Eihän se DD:n vika ole, että tämä saa/joutuu pelaamaan ykkösen keskellä. Montrealilla ei vaan tällä vuosituhannella ole ollut mitat täyttävää ykkössentteriä. No joo, Koivu oli terveimmillään sitä, muttei miehen koko Montreal-uraa katsottaessa.

DD on kokoisekseen helvetin hyvä paketti ja nykysenttereistä varmasti sopivin ykkösen keskelle. Silti, jos katsotaan kaudesta 2011 - 12 alkaen, jolloin DD jokseenkin kyseenalaisen ykkössentterin roolin itselleen otti, tämä on ollut puhtaasti tehopisteissä mitattuna Montrealin tehokkain sentteri 155 pisteellään.

Reilun kolmen kauden PPG vaan jää ykkössentterille kovin alhaiseksi: 0,68. Edelliskausien cup-voittajien vastaavat PPG:t kolmelta vuodelta ovat 0,94 (Chicago - Toews), 0,87 (LA - Carter) ja 0,78 (Bos - Bergeron). Viime aikaisista finalisteista ainoastaan Rangers taitaa päästä Montrealin kanssa suunnilleen samalle tasolle ja siellä taas DD:a vastaaviin pisteisiin pääsikin kolme sentteriä.

Jos tähän ynnää vielä DD:n kolmen kauden playoff-saldon 27. 2 + 8 = 10, niin eiköhän se ole selvä, että tuolle tontille Montreal tarvitsisi jonkun muun DD:n tilalle.
Itsekin sanoin, että osin ei ole DD:n vika, että saa kritiikkiä vaan orginsaation, joka käyttää häntä väärin. Ja tämä väärinkäytös johti esim. viime vuonna siihen, että kun ei ollut kuin 2 sentteriä jotka voivat pelata omassa päässä, Pleka ja Eller, jouduttiin Plekaa kuormittamaan liikaa mikä näkyi pisteissä. Nyt, kun Manny saatiin neloseen voidaan puolustuspää hoitaa tasaisemmin kolmella ketjulla, mikä näkyy selvästi Plekan pisteissä.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Jotenkin vähän ponneton ottelu viime yönä, mutta tärkeintä, että Habsin laari kasvoi taas kahdella pisteellä. Carey Pricelle nollapeli reilulla 30 torjunnalla, eikä Bruins näyttänyt kertaakaan siltä, että se kykenisi Pricen ohittamaan. Kun toisella maalivahdilla on tällainen henkinen niskalenkki virkaveljestään ja koko vastustajan joukkueesta, niin helppohan näitä otteluita on voittaa.

Bryan Allenilta ihan ok avaus Canadiensin paidassa. Kävi kerran juttelemassa Lucicin kanssa ja pelasi suht varmaa oman pään peliä. Sanoisin, että jämäkkä esitys. Nyt sitten Beaulieu farmiin hakemaan kunnolla vastuuta ja seitsemän puolustajan kierrätystä NHL:n puolella?

Ottelun ainoa miinus siitä, ettei Brendan Gallagher tehnyt maalia ja kasvattanut nimimerkki Pican vertahyytävään tuskaa jo kahteen maaliin. Tässä nyt ei Gallagher ykkössyötöillä tehdä mitään, kun pitäisi saada nimeä maalintekijäsarakkeeseen.

Andrei Markovista tuli neljäs puolustaja, joka on lapioinut sata NHL-maalia Habs-nutussa. Muut kolme ovat Larry Robinson (197), Guy Lapointe (166) ja Serge Savard (100), joten aika vaikuttavaan kerhoon venäläiskenraali pääsi.
 

Ciry

Jäsen
Suosikkijoukkue
le Club de hockey Canadien
Ja sitten taas pakollinen Back to Back pelien dayoff jakso viime yönä. Eipä tuosta pelistä ole muuta sanottavaa, kuin että viiden ensimmäisen minuutin aikana näki että tämä peli oli sitten tässä, vaikka Rangers ei maalia tehnytkään siinä vaiheessa. Ei vain pelaajia kiinnostanut ja sen näki otteista.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Sellaiset back to backit tällä erää. Bruins voitettiin, joka lämmittää aina, mutta voiton arvoa himmentää ettei esitys ollut mitenkään kovinkaan hohdokas ja Bruins painiskelee omien ongelmiensa kanssa. Otetaan siitä pelistä suurimpana ilona irti kuitenkin Pricen eka ikinä nollapeli Bruinsia vastaan. Way to go!

Toinen olikin sitten sellaista scheissee että unohdetaan. Yksi näistä peleistä, joissa tulee alusta asti turpaan kunnolla. Näissä turpasauna peleissä on havaittavissa joukkueen heikkoudet, jotka piiloutuvat tuonne pisteiden taakse.

Onneksi joukkue on hyvin onnistunut bouncaamaan takaisin näiden jälkeen tällä kaudella. Toivotaan että näin käy jälleen. Olihan nuo jo tiedetysti vaikeat pelit.
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Vaikeasta viikosta 4 pinnaa 4 peliin, aivan hyvä suoritus Habsiltä! Negatiivista tässä viikossa oli se, että ainoastaan Bluesia vastaan käyty koitos oli hyvää peliä. Viikonlopun molemmat ottelut olivat aika nihkeää vääntämistä, peli ei lähtenyt rullaamaan oikeastaan missään vaiheessa. Bostonia vastaan syntyi kauden ensimmäinen ylivoimamaali vieraskentällä, sen tehokkuus on nyt matkapeleissä jotain 3 %! Rangersia vastaan sattui taas helppoja virheitä, joiden kautta kotijoukkue pääsi ratkaisemaan ottelun helposti jo toisen erän aikana.



Bergevin on tehnyt hienoja siirtoja koko GM:nä olonsa aikana. Ongelmakohtiin on pyritty reagoimaan, mutta sitä ei ole tehty tulevaisuuden kustannuksella. Ennen kautta oli monta kysymysmerkkiä yli vuoden sopimuksella kiinni joukkueessa, ja nyt heistä on enää parhaat (Parenteau ja Eller) jäljellä. Hieno yhtälö, että joukkuetta on vahvistettu tai ainakin herätelty, ja ensi kausi näyttää silti valoisammalta, kun on mahdollisuuksia tehdä muutoksia kesällä jos/kun kattoon jää tilaa uusien sopimuksien jälkeen.


Nyt sitten Beaulieu farmiin hakemaan kunnolla vastuuta ja seitsemän puolustajan kierrätystä NHL:n puolella?



Tämä kuulostaa järkevältä järjestelyltä ainakin joulukuun ajaksi. Vaikka pakkeja on tällä hetkellä aivan liikaa, pitää Allen sopivuus Montrealin kaltaiseen ylemmän kastin joukkueeseen testata ennen kuin ketään voi treidata (ainakin Anaheim-fanit ovat olleet tyytyväisiä eroon pääsemisestä). Jos Allen osoittautuu riittävän hyväksi kolmospariin, on Gilbert mielestäni ainut järkevä liikuteltava palanen. Ainakin ensimmäisten pelien perusteella Bryanin kiekonkäsittely on aika kulmikasta, ainakin 50 % hänen kiekkokosketuksistaan päätyivät vastustajan lapaan. Pahimmillaan käsissämme on uusi Douglas Murray.




Sanoin joku viikko sitten joukkueen olevan liikaa kolmen kärkipakin varassa. Gonchar on hyvä lisä syvyyteen. Hän pystyy tarvittaessa pelaamaan yli 20 minuuttia, ja hänen ratkaisunsa edistävät peliä ihan eri tavalla kuin vaikka Tompan vastaavat. Gilbertistä ei ehkä suoraan saa mitään riittävän hyvää hyökkäysvahvistusta, mutta joku kohtuullinen varausvuoro pitäisi sentään irrota. Kun Brierestäkin irtosi ylimääräinen varaus, niin kahdella keskikierroksen varauksella luulisi jo saavan jonkun kohtuullisen vuokralaisen siirtorajalla. Alkukaudella ihan kohtalaisesti pelanneet nuoret riittävät kyllä neljänneksi pakkipariksi.




Montrealin kunnon ykkössentterin puute on ollut ilmeinen ongelma jo vuosikausien ajan, tämä asia ei kuitenkaan parane siitä itkemällä. Onneksi Bergevin tajuaa, että laadukkaan ykkössentterin saaminen on käytännössä mahdotonta (tai vähintään aivan liian kallista), joten sitä aukkoa ei yritetä täyttää väkisin jollain älyvapaalla treidillä. Sentteriongelma voitaisiin mielestäni ratkaista ensi kesänä tai syksyllä. Silloin voisi olla Galchenyukin aika siirtyä keskelle. Plekanecilla olisi varmasti suurin vaihtoarvo, mutta hän edelleen joukkueen selvästi paras sentteri. Ellerillä on mielestäni loppukausi näyttää että hän pystyy antamaan jotain mikä ei ole helposti korvattavissa, muuten voi olla hänen aikansa lähteä.




Nyt on edessä mukavasti lepoa (Allen pääsee kunnolla mukaan ryhmään) ja sitten pitäisi kohdata Sabres kahdesti. Näihin matseihin olisi nyt syytä herätä, Habs ei voi lähteä pelaamaan jokaista ottelua vastustajan tahtiin. Tällä kaudella tämä on kostautunut vasta Edmontonia vastaan, mutta loputtomiin nuo surkeat ensimmäiset 30-40 minuuttia eivät voi kantaa. Sen jälkeen alkaakin äärimielenkiintoinen putki, jossa kohdataan 6 lännen joukkuetta. Vaikka vastustajat eivät ole täysin mahdottomia, on suurin osa niistä vieraissa, ja Canadiens ei ole oikein viihtynyt länttä vastaan riippumatta vastustaja joukkueen laadusta. Ylivoima kuntoon ja Subban voisi hiljalleen herätä tähän kauteen, niin eiköhän niitä pisteitä ropise jatkossakin ihan kivalla tahdilla Habs-laariin!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös