Ilmoitukset

Nimimerkki Jarna90 on seuraavan kuukauden pelikiellossa johtuen netiketin vastaisista viesteistä, joiden kirjoitusasu oli heikkoa. Tuoreet nimimerkit ovat moderaattoreiden erikoistarkkailussa ja kyseistä nimimerkkiä on jo huomautettu heikosta kieliasusta, mutta olemme valmiita antamaan kyseiselle kirjoittajalle vielä mahdollisuuden parantaa tapojaan.

Sen sijaan nimimerkki Kultaranne21 osoitti lyhyellä palstaurallaan sen, ettei hänellä ole annettavaa keskustelupalstalle, joten hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu sääntöjen 1§:n perusteella.

Nimimerkki scholl ei pelikieltonsa jälkeenkään ole muuttanut tapojaan, vaan on edelleen syyllistynyt jatkuviin henkilökohtaisuuksiin. Tämän vuoksi kurinpitoryhmä on päättänyt antaa hänelle kolmen kuukauden pelikiellon.

Nimimerkki Klassinen sentteri ei osannut käyttäytyä otteluseurannassa, vaan syyllistyi henkilökohtaiseen hyökkäykseen, provosointiin ja jatkuvaan kirosanojen viljelyyn. Tämän vuoksi annamme hänelle viikon pelikiellon.

Nimimerkki Chickendinner syyllistyi Ässät-osiossa jatkuviin henkilökohtaisiin hyökkäyksiin ja offtopiciin ja hänelle on annettu näistä viesteistä kuukauden pelikielto. Kyseinen nimimerkki oli juuri hetki sitten pelikiellossa samasta asiasta, joten se vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Montako mitalia Suomelle Korean olympialaisista?

Viestiketju osiossa 'Muu urheilu' , aloittajana Barnes, 16.12.2017 klo 19.49.

 1. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Talvilajien olympiakaudet on saatu hyvään vauhtiin, ja Korean kisat kolkuttelevat ovella. Siispä tässä (ja toki erikoisketjuissa) ketjussa voidaan miettiä, mihin Suomi pääsee.

  Oma veikkaukseni on kuusi:

  Jääkiekko: 2
  Hiihto: 3
  Lumilautailu 1

  Miesten kiekkojoukkue taistelee itsensä hopealle, ja naiset ottavat kiintiöpronssin joka ei ole enää muutamaan vuoteen ollut kiintiö. Hiihtopuolella naisten viestistä tulee pronssia samoin Pärmäkoskelle 30 kilometriltä. Iivo Niskanen hiihtää hienosti hopealle 50 kilometrin kuninkuusmatkalla. Lumilautatähtemme Rukajärvi uusii Sotshin hopeansa, tosin tällä kertaa lajina on big air eikä slopestyle.

  Potentiaalisia mitaliehdokkaita, joihin en kuitenkaan usko, ovat listani ulkopuolelta ainakin naisten hiihtoparisprintti, Ilkka Herola, Eero Hirvonen, yhdistetyn joukkuekilpailu, Kaisa Mäkäräinen, Matti Heikkinen, Mika Poutala ja Kerttu Niskanen. Näiden nimien kohdalla tulee huomioida, että osan kohdalla puhutaan todellakin potentiaalisesta, ei todennäköisestä. Esimerkiksi Herolan ja Niskasen mitali vaatii ns. pöljän päivän, kun taas Kaisa Mäkäräinen kuuluu ihan oikeasti siihen ryhmään, josta mitalistien oletetaan tulevan.
   
 2. Ralph Jäsen

  Veikkaan peräti yhdeksää. Jääkiekosta tulee toiselle joukkuelle pronssi, maastohiihdosta hopea ja kaksi pronssia. Lumilautailussa Rukajärvi ottaa pronssia ja joku, josta en ole koskaan kuulutkaan, hopeaa. Sitten Mäkäräinen vetää värisuoran. Sprintistä pronssia, takaa-ajosta kultaa ja yhteislähdöstä hopeaa.
   
 3. enigma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuusKi, Nikerit
  Pessimisti ei koskaan pety, 3 mitalia on oma veikkaus.

  Jääkiekko 1
  Hiihto 1
  Lumilautailu 1

  Lumilautailusta tulee ainut henkilökohtainen mitali. Naisten viestijoukkue pääsee mitaleille mutta muuten Kalla + Norjalaiset vie koko potin hiihdossa.

  Ei kultaisia mitaleja.
   
 4. Milanja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Oma veikkaukseni on 7 mitalia.

  Jääkiekosta 1, naiset tuo.
  Lumilautailusta 1, Rukajärvi tuo sen.
  Yhdistetystä 1, Hirvonen venyy pronssille.
  Maastohiihdosta 3, Pärmäkoskelle pronssia 30km, Iivo Niskaselle hopeaa 50km ja Heikkinen ottaa pronssin 15km väliaikalähdöstä.
  Ja viimeisenä villinä mitalikorttina, Mäkäräinen tuo ampumahiihdosta kultaa.
   
 5. sampio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Menestyvin, sympatiat muille hyville.
  Lätkä 2, lumilautailu yms. lumilajit 1, ampumahiihto 1, hiihto 4, pikaluistelu 1, muut 1. Tuossa siis hyvin positiivinen heitto, seitsemän olisi hyvin, 4-5 lienee realismia.
   
 6. Salama44 Jäsen

  Seuraavien kesä ja talvikisojen tavoite on yhteensä 10 mitalia. Talvikisoista on tultava 6-7 mitalia ja kesäkisoista 3-4 jotta tuo tavoite täyttyisi. Yksi kulta molemmista on minimitavoite.
   
 7. M@rko77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  LFC, Pelicans, Nopsa ja FC Lahti
  No tämä ei tosin ole oikea paikka äänestyksille yms. mutta kolme tulee. Kaikki himmeitä.
   
 8. Aleksandros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Niin, mistäs niitä mitaleita voisi tulla...

  Ampumahiihto:

  - Mäkäräinen (pikakisa, takaa-ajo, normaalimatka, yhteislähtö)
  - Laukkasella periaatteessa samat, tosin alkanut kausi ei paljoa lupaile

  Maastohiihto:

  - I. Niskanen (50 km (p), teoriassa myös sprintti (p))
  - Heikkinen (skiathlon, 15 km (v), 50 km (p))
  - Hakola (sprintti (p))
  - Pärmäkoski (skiathlon, 10 m (v), sprintti (p), 30 km (p))
  - K. Niskanen (30 km (p))
  - 4 x viesti

  Yhdistetty:

  - Joukkue
  - Herola x 2
  - Hirvonen x 2

  Pikaluistelu:

  - Poutala (500 m)

  Jääkiekko x 2

  Lumilautailu:

  - Rukajärvi (slopestyle, big air?)
  - varmaan Piiroinen tai Tonteri teoriassa voivat lätkän ottaa slopestylesta tai big airista, mutta eivät taida mitään kovin suuria mitalisuosikkeja olla

  Ennuste:

  Ennustan, että tuloksena on 4 (0-1-2) mitalia:

  - Iivo Niskanen, hopeaa, 50 km (p)
  - Naisten viesti, pronssia
  - Rukajärvi, pronssia, slopestyle
  - Miesten jääkiekko, pronssia

  Ehkä hieman pessimistinen arvio, mutta en jaksa uskoa Kaisaan historian perusteella enkä henk.koht. mitaleihin naisten hiihdossa. Naisten jääkiekossa Suomi on pronssisuosikki, mutta ainakin viimeiset harjoituspelit näyttivät, että muut maat ovat taas olympiavuonna hiipineet lähemmäksi. Poutalan laji on herkkä, joten lienee todennäköisempää, että siitä ei mitskua tule. Yhdistetyssä ei taida vielä riittää. Parisprintit on vapaalla ja miesten viesti erittäin epävarma.

  Pelataanhan siellä myös curlingia, mutta Suomi on käsittääkseni ennakolta jos ei nyt heittopussi, niin ei paljon muutakaan.

  Maastohiihdosta kaksi mitalia on aika minimisuoritus, mutta ei sieltä paljon enempää ole tulossa. Ehkä naisten parisprintti on seuraavaksi potentiaalisin mitalilaji. Naisten henk.koht. matkoilta löytyy aina se 4-5 norskia ja Kalla, joista useampi pitäisi pystyä kepittämään. Norskit ovat siis Weng, Björgen, Haga, Östberg ja Jacobsen sekä sprintissä ja ehkä myös viesteissä Falla. Ehkä 30 km pertsalla on paras mahdollisuus pronssiin Wengin ja Björgenin vanavedessä. Ja Kristalle perinteisen sprintti voi olla jopa paras sauma mitaliin. Vaikka onhan siellä Falla, Nilsson, Östberg ja Weng kovia kyllä.
   
 9. teude Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
  Jääkiekosta tulee jo se 50+ kun miehet ja naiset saavat mitalit. Siinähän sitä mitalisaalista on jo kerrakseen.
   
 10. arvee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, North Atlantic Hawks
  On tämä nykyään hieman alavireistä arvailla: ei ole enää varmoja mitskuja mäkihypyn ja yhdistetyn joukkuekilpailuista. Eikä ehkä naisten viestihiihdostakaan, mutta näillä mennään:

  Naisten jääkiekkojoukkue hoitaa pronssin kotiin. Naisten hiihtoviestijoukkue hoitaa pronssin kotiin. Sitten jo rajumpaa settiä: miesten jääkiekkojoukkue hoitaa pronssin kotiin. Siinä olisi jo kolme mitskua.
  Alppihiihdosta ja taitoluistelusta ei tule yhtään mitalia, ei myöskään kelkkailusta, näistä olen varma. Suksihyppelyistä tuskin, lautakikkailuista ehkä tuurilla yksi. Pikaluistelusta Poutala tai joukkue kaiken natsatessa ( muiden haparoidessa) mahdollinen, mutta ei todennäköistä. Paricurling: mahdollista mutta mojova yllätys.
  Hiihtoammunnassa Mäkäräinen voi mitalin tuoda eli saldoni on nyt neljä.
  Yhdistetyn pariviestissä on sauma, mutta en laske sen varaan.
  Maastohiihdossa, sen naisten viestipronssin lisäksi, tulee toinenkin mitsku. Todennäköisemmin henk.koht veto kuin pariviesti.

  Optimistinen arvaukseni on viisi mitalia. Jokainen sen yli on hekumoinnin arvoinen, mutta toisaalta olen tyytyväinen kolmeenkiin.
  Näin se maailma muuttuu, kilpailu kovenee talviolympialaisissakin.
   
 11. LikainenLegenda Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT
  Toiveissa olisi Mäkäräisen ja Poutalan mitalit, muu on plussaa.

  Realismia lienee Kaisan pään sulaminen viimeisellä ampumapaikalla massalähdössä/normaalimatkalla, pikakisassa ampunee mahdollisuutensa taivaan tuuliin ja takaa-ajo menee siinä samassa. Ja Poutala on kuitenkin neljäs.

  Jääkiekot ei oikein näissä kisoissa sattuneista syistä jaksa sytyttää, mutta eiköhän jompikumpi joukkue sieltä pronssin nappaa ja kansa pääsee torille. Hirvosen venyminen mitaleille olisi hieno nähdä. Toiveissa myös (yllätysyllätys) ainakin se yksi kulta.

  Pessimistinen arvio: 3 mitalia (0-1-2). Yksikään ei ole Mäkäräisen tai Poutalan. Saa ottaa talteen.
   
 12. vitozzius Jäsen

  Lainaus:
  Ei ainakaan vielä ole olympiaohjelmassa.
   
 13. El Gordo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  On siellä ehkä kymmenkunta kisaa, joissa on realistinen tai melkein realistinen mitskumahku. Mutta laskin muutaman aiemman olympiadin trendiennusteena, että nyt tulee neljä (4) ja siihen on tyytyminen. Kultaista ei sentään liene joukossa. En lähde veikkailemaan lajeja tarkemmin mutta sukset, luistimet tai lumilauta on jalassa.
   
 14. sinikettu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Missä äänestys? Se olisi vähän parempi vaihtoehto kansalaisten mitalioptimismin mittaamiseen.

  No kuitenkin, 3-4 mitalia tulee. Miesten jääkiekosta ei.
   
 15. Hööty Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Penguins
  Jonkin sortin optimismin ja realismin sekoituksena vastaan, että hiihdosta 2, ampumahiihdosta 1, jääkiekosta 1 ja muista lajeista 1-2. Joten arvioni on 5-6 mitalia. Enemmänkin toki mielellään saa suorittaa, viikon verran pekkasia varattu ensimmäiselle täydelle kisaviikolle, jolloin tärkeimmät kisat on jääkiekkoa lukuunottamatta.