Ilmoitukset

Nimimerkki Mike kuittaa itselleen viikon pelikiellon netiketin vastaisesta viestistään Jokerit-osiossa.

Nimimerkki Fernando huilaa seuraavan viikon sääntöjen 4§:n perusteella hänen kirjoitettuaan kiekkokeskusteluun viestin, jonka sisältönä on pelkästään "*hymiö*".

TPS-osiossa nimimerkki puukädet provoili ja meni henkilökohtaisuuksiin toista kirjoittaa kohtaan ja saa kuukauden pelikiellon sääntöjen 6§:n ja 9§:n perusteella. Kyseisen nimimerkin pelikieltoa pidentää se, että hän on vähän aikaa sitten kärsinyt pelikiellon vastaavanlaisesta rikkeestä.

Nimimerkki haukka on seuraavat kaksi kuukautta pelikiellossa syylistyttyään Jokerit-osiossa itsemoderointiin. Nimimerkin pitkä rikehistoria pidensi pelikieltoa huomattavasti.

Mestiksen tuomaritoiminta

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana Musta Nuoli, 17.12.2011 klo 20.13.

 1. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko! SaPKo, Tappara ja NY Rangers
  Lainaus:
  Joo ja koomista tai ei niin KeuPa teki tuon ylivoiman aikaan pelin ainoan maalinsa ja tuli sillä maalin päähän. Hyvä tietty draamaa saada, mutta ei näitä pitäisi tulla. Eniten harmittaa, että siitä tuli Lahtelalle kymppi vähän kuin kani hatusta.
   
 2. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Perkeleen naurettavaa. Onko noi tuomarit sokeita? Tuomari katsoo metrin päästä kun Wilenius laukoo niin että menee verkoista melkein kiekko läpi. Sillä tavalla helähti verkot. Pakkohan sitä on videolta mennä katsomaan.
   
 3. mrkrw Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO, Habs. Suomisarja-sympatiat HCIK, VG, FPS
  Lainaus:
  Tuossa taidettiin käydä videoilla Väliharjun vaatimuksesta, sillä n. 10 sekuntia aiemmin TUTOn pelaajan luistin hipaisee Väliharjua joka vähän horjuu. Ei toki vaikuttanut enää tuohon maalitilanteeseen.
   
 4. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Lainaus:
  Tuton 4-2 kavennusmaalia tarkoitin. En 4-3 maalia, joka käytiin Väliharjun vaatimuksesta.
   
 5. vantaanvandaali Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Vantaa, HPK, Kunlun RedStar
  Mistä tilanteesta Toni Leinonen sai ottelurangaistuksen? Potkaisemisesta se ilmeisesti tuli mutta tilanne meni täysin ohi.
   
 6. sorza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Jokerit, Tamminen, henkinen periaatepäätös
  Lainaus:
  Se tilanne meni minulta täysin ohi. Alla onkin minun kommentit otteluseurannasta tilanteeseen liittyen. Linjatuomari sen kävi kertomassa ja olisi toivottavaa, että se olisi edes jollain videolla, koska jääkiekkofanina vituttaisi, jos tuomarivirheen takia ottelu kääntyy. SaPKo fanina tietenkin kolme pistettä maistuu, mutta nekin pitäisi saada sääntöjen mukaan.

  Lainaus:
  Lainaus:
   
 7. vantaanvandaali Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Vantaa, HPK, Kunlun RedStar
  Lainaus:
  Toivotaan että videolta löytyy, muuten tuohon on kenenkään paha sanoa yhtään mitään. Kovin yllättyneitä olivat sekä selostaja että vierasjoukkue. Jospa jollain kuka oli paikan päällä on jotain näköhavaintoa tilanteesta?
   
 8. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko! SaPKo, Tappara ja NY Rangers
  Lainaus:
  Tulin just hallilta ja meinasin tulla kyselemään näkikö joku fanseatin kautta mitä tai ketä se Leinonen potkaisi?
  Minusta siinä meni hetki ennen tätä selvä jäähy ohi kun Kiilholma lähti omalta alueelta ja veti jonkun avustuksella pannut siihen sinisen päälle. Jäin miettimään olisiko se voinut tuossa tilanteessa olla, mutta en siinäkään mitään potkua nähnyt.
   
 9. sorza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Jokerit, Tamminen, henkinen periaatepäätös
  Lainaus:
  Selostajahan ensin luuli, että tuli toimihenkilön PRK. Toki Arvonen ei asiasta mitään maininnut lehdistötilaisuudessa niin kai siinä oli perusteet jäähyyn. Toki arvostan, että ei lähdetty jälkeen päin itkemään, jos se menikin väärin

  Lainaus:
  Ensin itse luulin, että siitä tilanteesta annetaan kampitusjäähy, mutta käsittääkseni linjatuomari ei voi jälkikäteen pientä rangaistusta käydä puhumassa vaan aina pitää olla ison rangaistuksen arvoinen teko. Jos kerkeän ennen Tampereen yöhön karkaamista katsomaan tallenteelta ja katson Leinosta koko vaihdon niin annan kommentin. Muuten en kantaani muuta, että linjatuomari oli varma potkusta ja eikä itseni lisäksi selostaja sitä nähnyt.

  edit. Katsoin tilanteen uudelleen ja Leinonen näkyy oikeastaan koko vaihdon fanseatin kamerassa. Kun kolmatta erää on jäljellä 7.40. Leinonen saa kiekon sinisen taskuun ja dumppaa siitä päätyyn. Siinä hieman näyttää luistin kohoavan SaPKopelaajaa kohti. Muutama sekunti myöhemmin hän on tilanteessa missä Kiilholma kaadetaan ja saattaa siinäkin potku olla. Linjatuomari kumminkin samantien Kauton torjunnan ja vihellyksen jälkeen menee päätuomarille kertomaan tilanteesta, joten hän on potkusta varma. Pitää selvinpäin katsoa video uudestaan niin saattaisin itse jopa nähdä jotain.

  Tallenteen ajassa 2:22:45 suoritetaan KiVan toimesta vaihto, jossa Leinonen tulee jäälle. Ajassa 2:23:03 Leinonen saa kiekon sinisen taskuun ja Kiilholman kampitus on ajassa 2:23:11. Tuossa välissä on parin sekunnin pimento Leinosen vaihdosta. Toivotaan, että kurinpidon toimesta saadaan hieman tarkemmin potkusta tietoa, koska OR automaattisesti menee Järviselle.
   
  Viimeksi muokattu: 04.11.2017 klo 21.35
 10. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Leinonen ei potkaissut, eikä tehnyt rikettä. Silti yhden ottelun pelikielto, koska ottelurangaistusta ei voi muuttaa. Toivottavasti oli linjurin viimeinen matsi.
   
 11. JPriest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  naurettavaa, jos kurinpitäjällä on oikeus muuttaa pelirangaistus ottelurangaistukseksi, mutta toiseen suuntaan ei niin jossain kyllä vika. Eikö ottelurangaistusten jakaminen ollut jossain vaiheessa tuomareilta poistettu?
   
 12. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Lainaus:
  Näin itse myös luulin. Ilmeisesti joistain rikkeistä ei voi kuitenkaan tuomita muuta kuin ottelurangaistuksen.
   
 13. J.Hotti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK RedWings Barca A.Niemi J.Hakanpää ValleF
  Vaikka kyseessä onkin vain Mestis, niin nyt voisi jääkiekkotoimittajat saatana tehdä työnsä ja grillata Pirkka boy Antikliimaksilaa tästä(kin) asiasta. Kyseinen herra kun rakastaa lausetta, "ei sitä muuteta, näin se on aina ollut ja tulee aina olemaankin".
   
 14. vantaanvandaali Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Vantaa, HPK, Kunlun RedStar
 15. mrkrw Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO, Habs. Suomisarja-sympatiat HCIK, VG, FPS
  SÄÄNTÖ 152 – POTKU
  MÄÄRITELMÄ: Pelaaja tekee luistimellaan mitä tahansa vastustajan kehon osaa kohti suuntautuvan heilahtavan potkuliikkeen.
  Pelaajalle, joka potkaisee tai yrittää potkaista vastustajaa, tuomitaan ottelurangaistus.


  Suora lainaus sääntökirjasta.
   
 16. mrkrw Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO, Habs. Suomisarja-sympatiat HCIK, VG, FPS
  Nyt kun näistä harvinaisemmista jäähyistä puhutaan, niin alla oleva olisi kiva nähdä joskus toteutuvan käytännössä (lähes joka pelissä sitä kuitenkin tapahtuu):

  SÄÄNTÖ 219 – TAPPELU / MAALIVAHTI
  MÄÄRITELMÄ: Vastustajan lyöminen tappeluun ryhtymiseksi hanskat kädessä tai hanskojen poisottaminen tappeluun ryhtymiseksi.
  i. Maalivahdille, joka kilpikäsineellään lyö vastustajaa pään, niskan tai kasvojen alueelle, tuomitaan ottelurangaistus.
   
 17. MacRef Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KuPS - elä laakase, naatittaan
  Lainaus:
  Niin että yhden virheen takia koko ura pakettiin? Sovelletaanko jatkossa tätä myös pelaajiin?
   
 18. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko! SaPKo, Tappara ja NY Rangers
  Joo kun tämähän ei ole ensimmäinen kerta eikä edes viimeinen kerta kun näin käy. Kun on "rike" josta tuomitaan OT niin se pelikielto siihen vaan tulee. Minulle ensimmäinen kerta tätä päivitellessä oli se case Ruisma aikanaan kun aloitustilanteen jälkeen maila osui kiekon pudottanutta linjuria perseelle.

  Mutta, katsoin nyt vielä tuon tallenteen ja tiedän tasan tarkkaan mistä kohdasta linjuri on raportoinut. Fanseatin tallenteella ajassa 2:21:34 kun Leinonen huitaisee viivan päällä Lämsää, niin oikea jalka nousee aivan jäästä siinä määrin, että tuo on ollut ihan helppo tuomita jäällä ollessa potkuksi, joka ei tosin mihinkään osu. Enpä edes pois sulje, etteikä se olisi tuon rikkeen määritelmän mukainen tapahtuma. Että en pidä tätä enää ihan puhtaana mielikuvituksen tuotteena.
  Katsokaapa joku muu sama kohta ja kertokaa näenkö ihan omiani.
   
  Viimeksi muokattu: 07.11.2017 klo 15.26
 19. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Lainaus:
  Ehkä tosiaan liian ankaraa. Viltitys olisi paikallaan.
   
 20. Espoonmies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo United
  Lainaus:
  Kyllähän siinä potkuliike on. Tosin FanSeatin kuva on niin kaukaa ja laajalla, että mahdoton sanoa tosta mitään varmaa. Varsinkaan siitä osuuko. Mielestäni ei. Säännön mukaan riittää, että potkaisee sinnepäin. En sanoisi miksikään kaikken aikojen oikeusmurhaksi.
   
 21. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Nyt on kyllä pakko sanoa, että tuomarityöskentely on ainakin Heinolassa ollut ehkä kaikkien aikojen parasta. Satunnaisia puusilmäilyjä toki tulee, mutta linja on mielestäni pitänyt harvinaisen hyvin. Eipä ole valmentajatkaan tuomarilinjaa vielä moittineet.
   
 22. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, KalPa, Bruins, Brad Marchand
  Lainaus:
  En tiedä onko minun arvioinnissa vika, mutta Iisalmessa tuomarilinja koko kauden ollut aika huonoa. Jasikin on siitä sanonut usein, ja tuskin sanoisi jos linja olisi edes kohtuullinen, aika paljon tuo tarvitsee että valmentajat valittaa lehdistötilaisuudet.
   
 23. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Lainaus:
  Alueellisia erojahan varmasti myös löytyy. Ei täällä taida tuomarit ihan yhtä laajassa ringissä kiertää kuin Liigassa. Heinolassa suunnalla on kerrankin ollut mukiinmenevää vihellystä, kun vertailee aiempiin vuosiin.