Mestiksen tuomaritoiminta

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana Musta Nuoli, 17.12.2011 klo 20.13.

 1. Vanhaukko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  EU
  Minua jaksaa rasittaa tuomarien linja tai paremminkin linjattomuus ja varsinkin poikittaisen mailan käyttöön. Käsittääkseni mailalla pitäisi pelata kiekkoa eikä vastustajaa, Yleisemminkin ainakin tuntuu että mitään yhtenäisen linjan tapaistakaan ei tuomareilla ole.
   
 2. Jumalpaita Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hermes
  Muutama erikoisuus tuomarilinjassa oli eilen Kokkolassa. Hermekseltä hylättiin kaksi maalia, joista eka oli kyllä oikea tuomio selkeän potkun takia, mutta jälkimmäinen hylky ei käynyt ihan enää täysin järkeen. Lisäksi loppuhetkillä IPK sai rankkarin Nico Lehdon siirrettyä maalia sille annettuna syynä. Saattoi siirtääkin, mutta avauserässä IPK:n maalivahti tökkäsi kahdesti maalin "vahingossa" paikaltaan, eikä kummastakaan kiekkoa viety keskelle. Pisteet kuitenkin tuomareista ex-Hermes JP Koistiselle siitä, kun muistaakseni viimeiseksi jääneen alivoimansa aikana IPK-laiset pitivät aloituksen ohessa jotain ihme showta ja kentälle jäädessä vain kolme pelaajaa, neljäs meinasi vielä mennä vaihtoon, jolle JP tokaisi tiukasti että takaisin siitä. Sanotaan vielä irrallisena asiana, että kertaalleen jäi päivänselvä väärä vaihto IPK:lta tuomitsematta. Koko raitapaitanelikko nukkui huolella, sillä vierailla oli tilanteessa kuudes kenttäpelaaja jäällä melkein 10 sekuntia.
   
 3. saiman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes, Ilves
  Lainaus:

  Omasta mielestä hylätyt meni toisinpäin. Ilmeisesti Kangas osu kiekkoon vasta kiekon ylitettyä maaliviivan. Eli ei maalia jos noin, maalintakaa näytti vaan siltä että osu ennen viivaa. Toinen taas meni suoraan luistimen kautta, huomas kun ei Lehtokaan edes tuulettanu.

  Rankkari ihmetytti kyllä, ihme vihellys. Onneks Ede otti kiinni, tärkee torjunta parin helposti menneen jälkeen.

  Tuo viiminen vaihto hässäkkä IPK alivoimalla ilmeisesti oli sekoilua. Tais IPKlla olla 3 pakkia ja yritti saada hyökkääjää sinne tilalle mutta kukaan hyökkääjä ei halunnu mennä jäälle, tämän takia ilmeisesti siellä Vaarasuo ja oliko Auvinen(?) kävi pariin otteeseen aitiossa. Toki saatto olla ihan taktiikkaki.
   
 4. Siniharmaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Konkurssissa
  Lainaus:
  Muuhun en ota kantaa kun en peliä ole nähnyt, mutta maalin tahallisesta siirtämisestä varsinaisen peliajan kahden viimeisen minuutin tai jatkoajan aikana tuomitaan aina rangaistuslaukaus, muulloin siitä tuomitaan vain kahden minuutin rangaistus.
   
 5. The Nikkari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues
 6. Hanssonni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Capitals, Kärpät, ja Jokerit
  Lainaus:
  Kuvan ottajalla ei ole mitään tekemistä jutun sisällön kanssa.
   
 7. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, KalPa, Bruins, Brad Marchand
  Tänään nähtiin aika mielenkiintoinen tilanne IPK-RoKi pelissä. Tuomaristossahan oli yllätysyllätys herra Pelkonen joka ei ensimmäistä kertaa vihellä päin sitä itseään. No, eipä tällä nyt oikeasti mitään väliä kun harjoituspeli oli, mutta silti erikoinen päätös. Fanseatissa voi käydä katsomassa 54.00 peliajassa lähtien.

  Heikkisellä (RoKi) ja Kivioja (IPK) oli pientä nahistelua, sitten Heikkinen päättää käydä heittämässä poikkarilla Kiviojan maahan (=ei jäähyä), noh Kivioja menee Heikkisen luokse vähän taas heittämään vettä myllyyn. Kivioja lentää yhdessä Heikkisen kanssa jäihin nahistelun johdosta, Kivioja koittaa nousta ylös, mutta Heikkinen ei anna, ja alkaakin armoton mätkiminen Kiviojaa kohden joka ei voi tilanteessa tehdä mitään. Kummallekkin 2min.

  Sitten siitä Jussi Viitanen (IPK) ja RoKin Malo Ville pääsevät tappelu puuhiin, tappelussa mitään erikoista, tasainen kamppailu jonka Viitanen voittaa. Jäähyt tästä tilanteesta 5+2+20 Viitaselle, Villelle 5+20.

  Mitenhän ensimmäinen tilanne ei täytä tappelun merkkejä kun nyrkillä taotaan toisen naamaa uuteen uskoon? Tai millä helvetin logiikalla Viitanen oli se pahempi ihminen tuossa toisessa tapauksessa.

  Mikäli joku osaa kertoa, niin kiitos avaa mun maailmaa, mulle ei mene jakeluun.
   
 8. tirehtööri12 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hermes
  Lainaus:
  En kyllä tiedä mistä Kivioja tuossa tilanteessa jäähyn sai kun tuomarin käsi nousi vasta kun miehet makasivat jäässä ja lähetyksessä ei ainakaan näkynyt että Kivioja olisi kertaakaan edes lyönyt. Viitasen ja Villen tilanteessa meni jäähyt omasta mielestäni aivan oikein kun Viitanen tosiaan tuon kakkosen siitä sai vielä päälle kun oli tappelun aivan selkeä aloittaja.