Ilmoitukset

 • Nimimerkit Pervert ja Winger huilaavat viikon keskinäisestä nokittelustaan Sport-osiossa.
 • Nimimerkkien Frank McKee ja Zinetula kahden sanan-viestit "Juurikin näin" Kärpät-osiossa ovat turhuuksia ilman omaa asiaa, ja ne palkitaan viikon pelikiellolla sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkin Elkku viestien taso osoittautui viime aikoina sen verran heikoksi, että päätimme poistaa hänen kirjoitusoikeutensa.

Marjamäelle kenkää!

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana Sörsseli, 28.04.2017 klo 16.05.

 1. Derksen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Lippo
  Lainaus:
  Noista etenkin viimeisin jäi mieleen myös siitä, että Suomen pelaaminen oli erittäin pelirohkeaa ja viihdyttävää. Samalla se eroaa muista sillä, että ainoastaan tuolloin Suomella oli käytössään turnauksen parhaimmasta päästä olevat hyökkääjät. Eli Meidän peli kyllä mahdollistaa viihdyttävän pelaamisen, jos myös pelaajamateriaali sen mahdollistaa. Ei ollut Meidän pelin vika, että tänä keväänä peli oli tylsää.
   
 2. ijuka Jäsen

  Kari Jalonen valmentaa "meidän peliä" mistä lähtien?

  Totuus nyt on se, että on sääli että Suomi pääsi ylipäänsä alkusarjasta jatkoon. Nyt Olympiavuosi tulee menemään ihan ohi, ja joudumme taas koko vuoden katselemaan sielutonta anti-jääkiekkoa, joka näyttää siltä kuin pelaajat olisivat unohtaneet käsijarrun päälle.

  Ja jos "Meidän peli" on Jukka Jalosen pelitapaa kuvaava fraasi, niin silloin Marjamäen pelitapaa ei edes sovi "Meidän peliksi" kutsua. Hyökkäyspeli on äärimmäisen pelkistettyä Jalosen vastaavaan verrattua ja kaikenlainen tunne puuttuu kokonaan, mikä ei muistaakseni ollut Jalosen leijonissa koskaan niin suuri ongelma. Muutenkin koko filosofia ja sallittu työmääräkin olivat hyvin erilaisia.
   
 3. Laitela Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa ja sen vaarallinen YV
  Niin upealta kuin tuntuikin päästä puolivälieristä jatkoon, niin pakko sanoa, että tehtiinköhän nyt itselle karhunpalvelus ja katsellaan vielä seuraavakin vuosi Marjamäen meininkiä. Tietty ihmeitähän voi tapahtua ja Marjukka kehittyy tässä kesän aikana selkeästi nykyistä paremmaksi valmentajaksi, mutta laittaisin rahani ennemmin peliin sen puolesta, että ei kehity.
   
 4. Yargon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Hirveää kuuneltavaa ja luettavaa on tämä keskustelu Marjamäen ja hänen pestinsä ympärillä ollut koko turnauksen ajan. Se on ihan fakta, että neljäs sija tuolla rosterilla oli Suomelta jälleen ylisuorittamista olkoonkin, että se vaati vain yhden huippumaan kaatamisen. Joukkue oli kasattu muutamasta liigatähdestä, KHL:n keskinkertaisuuksista ja parikymppisistä NHL/AHL miehistä joiden parhaat vuodet ovat vasta edessäpäin. Materiaaliero Kanadaan, Venäjään ja Ruotsiin oli suurempi kuin pitkäänaikaan ja mielestäni Tsekilläkin oli ennakkoon kovempi rosteri. Itseasiassa ei oltu kaukana siitä, että oltaisiin ensimmäistä kertaa materiaalilta oltu samalla viivalla Sveitsin kanssa. Minkälaisella taktiikalla tai pelitavalla Suomen olisi noita Kanadaa, Venäjää ja Ruotsia vastaan kuulunut lähteä pelaamaan? Marjamäestä johtuviin kieltäytymisiin en vain jaksa ollenkaan uskoa ennenkuin toisin todistetaan. Yksittäisten toimittajien näkemykset jätän omaan arvoonsa ja kuuntelen mielummin pelaajien ulostuloja asian tiimoilta. Tämänkin joukkueen sisältä kuuluneiden viestien mukaan yhteishenki on ollut poikkeuksellisen hyvä ja samaa oli havaittavissa Marjamäen Kärppä vuosina.

  World Cup oli tuloksellisesti rimanalitus mutta pelillisesti Suomi ei ollut niin huono kuin tulokset antavat ymmärtää. Silloinkin Suomella oli kisojen huonoin rosteri ja käytännössä ensimmäistä kertaa Suomi ei tuloksellisesti ylisuorittanut tasoonsa nähden. Pelaajamateriaalin kapeus ja kärjen terävyyden puute konkretisoituivat karulla tavalla mutta silti Suomi laittoi Ruotsillekkin miehekkäästi hanttiin. Aika multaa muistot. World Cupista kuitenkin Marjamäenkin recordiin miinus, koska millään et voi hyväksi selittää sitä, että häviät kaikki ottelusi tehden vain yhden maalin.. Nolosta Ranska tappiosta ja alkusarjan vaikeuksista muutenkin huolimatta Marjamäki, kuten muukin joukkue saa MM-kisoista lievähkön plussan. Enempää ei oikeastaan olisi ollut Leijonille tällä kertaa tarjolla. Jos Suomi olisi klaarannut Ranskan niin uskon, että ei Marjamäki saisi näin kovaa ryöpytystä kuin nyt saa. Ranska pelikin oli perinteinen lapsus jossa ennakkoon isompi maa kompuroi hurmoksessa pelaavaan (tässä tapauksessa vielä kotiyleisön edessä pelaavaan) lilliputtiin. On Kanadakin hävinnyt Ranskalle.

  Marjamäen aika päävalmentajana ei ole ollut nappisuoritus mutta suurimman lampaanperseen saa kuitenkin suomalainen kiekkomedia. Tosi vastuuntunnotonta ja asenteellista huutelua jatkuvasti. Ihmiset sitten vielä ottavat nämä todesta ja näin niitä "totuuksia" syntyy. Paras esimerkki lienee tämä: Näkökulma: Yksi voitto pelasti Lauri Marjamäen potkuilta (Linkki Iltalehteen) jonka eräs Tapparalainen kaveri oli jakanut saatesanoilla: Allekirjoitan 100%!!. Linkkasin kaverille muutaman Santun pahimmista Tappara aiheisista pökäleistä, että saa vähän perspektiiviä siitä miten asenteellisuus näkyy kirjoituksissa, Ei ole vielä kuulunut vastausta. Miten muuten Tampereella jaksetaan näitä Solmu Salmisia ja Santtu Silvennoisia? Ihan käsittämätöntä paskaa herrat suoltavat päivästä toiseen ja mediakritiikittömille lampaille menee täydestä kuin väärä raha tai Tami Tamminen "asiantuntijana". Ihan hirveää asenteellista klikkihuorapropagandaa.. Hyi olkoon!

  Olen ihan varma, että jos ensi vuonna saadaan MM-kisoihin joukkue jolla on edes teoreettiset mahdollisuudet taistella MM-kullasta niin valmennuksesta ja pelitavallisista asioista se ei jää kiinni niinkuin ei ole jäänyt kiinni tähänkään asti.
   
 5. Laitela Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa ja sen vaarallinen YV
  Lainaus:
  Entäpäs huhut Suomen huippupelaajien kyllästymisestä Marjamäkeen WC:n jäljiltä? Mikäli ovat totta, tuskin Suomen joukkueeseen on suurta tunkua ensi vuonnakaan. Onhan se totta, ettei Marjamäellä ollut huippujengiä ja monesti NHL-jätkistä kuoriutuu uransa aikana aikamoisia diivoja, joita saa nuolla edestä ja takaa, että edes harkitsevat kisoja, mutta ei sekään hyvä ole, jos näihin huippuihin ei saada mitään yhteyttä. Kuten sanoin, nämähän ovat vain huhuja, mutta ei tämä nyt hyvältäkään näytä.
   
 6. Fiftie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild
  No, nhl-pelaajat on kyllä melkoisia diivoja. Jätkät tienaa ihan helvetisti rahaa, ja sitte ei jakseta tulla MM-kisoihin pelaamaan. Jalkapallossa ei mitään vastaavaa kyllä näy. Toki MM-kisat on siinä lajissa aivan eri tavalla arvostettuja.

  En nyt oo ihan perillä, että johtuuko ne kieltäytymiset Marjamäen persoonasta, vai siitä pelitavasta vai sekä että. Jos pelitavasta johtuu, niin en ymmärrä kieltäytymisiä alkuunkaan. Jalkapallossakaan joku Xavi sanonu, etten voi tulla pelaamaan, koska valmentajan pelikirja on niin ihmeellinen. No, nhl-pelaajat varsinkaan ei tunnu olevan mitään kaikkein filosofisimpia ihmisiä.

  Ja ihan suoranaisesti pistää kyllä vihaks kaikein maailman Santtu Silvennoiset ja kumppanit.
   
 7. Yargon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Lukaseppa uudestaan ajatuksella tuo viesti. Otin siinä kieltäytymisiinkin kantaa. Mitään faktaahan sille, että kieltäytymiset johtuvat Marjamäestä ei ole tai ainakaan minun silmääni ei ole sattunut. Yksittäisten toimittajien mutuilut voi jättää omaan arvoonsa. Naureskelihan änäripelaajat Erkan videoillekkin mutta osallistuivat maajoukkue toimintaan silti. Ketkä nämä kieltäytyjät nyt oikeastaan edes ovat? Laine ja Ristolainen? Molemmilla oli teoriassa ihan pätevä syy kieltäytyä. Silti molemmista jäi vähän paha maku suuhun. (Rassesta enemmän) Mää en muista lukeneeni saatikka kuulleeni, että Marjamäki olisi jotenkin vaikea valmentaja. Vaativa kylläkin mutta se on ihan eriasia. Jos änärimiljonääreille ei passaa se, että tultas Pariisiin höntsäileen ja vetään keittoa vaan pitäisi pelata ja käyttäytyä kuin ammattiurheilija niin saavat pysyä jatkossakin poissa. En kuitenkaan usko, että kieltäytymiset siitä johtuvat vaan Patella varsinkin on aivotärähdyksineen ihan hyvä syy jäädä pois. Ristolaisesta en ole ihan varma koska kaverista on jäänyt vähän hedonistinen kuva. Voin toki olla väärässäkin. Pojat ovat kuitenkin tulevaisuuden ykköstekijät pelipaikoilleen maajoukkueessa ja uskon, että jos NHL kaikesta huolimatta onkin mukana ensi talvena Pyeongchangissa niin Rasse ja Pate ovat mukana Marjamäestä huolimatta.

  Valtteri Filppula ja Mikko Rantanenkin ottivat muuten julkisesti kantaa Marjamäen ja pelitavan puolesta.
   
 8. Fiftie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild
  Lainaus:
  Missä ottivat kantaa ja miten?
   
 9. Jugis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Minnesota Wild
 10. Aleksandros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Lainaus:
  Filppula puolusteli Marjamäkeä Iltalehden haastattelussa. Sanoi, että: "Ei se mihinkään pelitapaan kaadu. Kun sitä toteuttaa, pärjää, kuten Yhdysvallat-pelissä huomattiin."

  Eli aika lailla samoilla linjoilla on, kun tämän palstan valveutuneimmat. USA-pelissä pelitapaa noudatettiin orjallisesti, muissa pudotuspeleissä siitä vähän syystä tai toisesta lipsuttiin.

  Rantasen haastatteluun en ole törmännyt. (edit. yläpuolelle se ehtikin viestiä kirjoittaessani ilmestyä)
   
 11. Fiftie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild
  Lainaus: Jaahas, jaahas. Näistä saa kyllä sen kuvan, ettei siellä kaikki ainakaan pidä Marjamäkeä mitenkään huonona johtajana tai sitä pelitapaakaan.
   
 12. Fiftie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild
  Lainaus:
  Joo, näinpä juuri! Sinä taisit jo aikasemmin sanoa, mutta itsekkin huomasin Ruotsi pelissä monta tilannetta, jossa peli ois pitänyt hidastaa ja pitää kiekko omilla, mutta ei kun ei.
   
 13. Aleksandros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Lainaus:
  Annan myös tuolle Filppulan kommentille sikäli painoarvoa, että kyseessä on poikkeuksellisen pelifiksu pelaaja ja hänellä on kyky ymmärtää pelitapojen päälle. Vaikka rehellisesti sanoen: minusta Filppula oikoi aika paljon turnauksessa tuon pelitavan suhteen varsinkin alkusarjassa.
   
 14. Mediakuutio Jäsen

  Lainaus:
  Tietenkin jos on tapana tarkastella asioita hiukan kriittisesti niin voisi myös huomata, että tuskin Filppula (tai joku muu pelaaja) alkaisi julkisesti haukkumaan Marjamäkeä ja hänen pelikirjaansa.
  Edit. Ja en siis tietenkään tarkoita, että Filppula ei noin oikeasti ajattele, vaan sitä ettei tuollaiseta haastattelusta voi mielestäni vetää sen suurempia johtopäätöksiä suuntaan tai toiseen.
   
 15. Viltsu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Kun näki Wolrd Cupissa ja näissä karkeloissa, miten kärkimaat pelasivat, on peli ihan erilaista mitä Suomessa pelataan. Jukka Jalosesta paistoi päättyneellä kaudella myös epävarmuus(Jokerit), mihin omaa peliä pitäisi kehittää, että pysysisi kehityksessä mukana. Kun Jukka Jalosen meidän pelillä ei enää ole käyttöä näissä kehissä, se on aika lailla tosiasia. Epäilen, että Jokerien peliä vaivannut sekamelskakin johtui paljolti siitä, että Jalonen ei ole tällä erää täysin kartalla, millä keinoin pelin kehityksen kelkkaan pääsisi mukaan. Ei kartalla ole toki suurin osa muistakaan suomalaiskoutseista.

  Studiosta ja lehtien palstoilta on helppo heitellä, että "peruuttelulla ei nykyään pärjää", mutta viepä se asia omalle joukkueelle käytäntöön. En jotenkin usko, että päättyneen kauden KalPan tai Tapparan pelitavoilla olisi käyttöä MM-kisoissa. Peli todella on muuttunut, kehittynyt ja nopeutunut.
   
 16. Teräsmiäs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Tampa Bay Lighting, Liverpool
  Ainahan se on niin, että valmentaja on ensimmäisenä vastuussa, jos tulee kylmää kyytiä.

  Harvassa on suomalaiset valmentajat, jotka ovat voittaneet välittömästi kultaa (koska muu ei Suomalaisille kelpaa).

  Mutta suurin ihmetyksen aihe oli peluuttaminen eikä niinkää välttämättä pelitapa, koska pelitapa meni selkeästi eteenpäin kun viivelähdöistä lähdettiin osittain pois.

  Maalivahdin peluuttaminen, kun Säteri oli selkeästi vähemmän epävarmempi kuin Korpisalo niin Korpisalo laitetaan pronssipelissä luukulle.
  Puljujärvi, Juha-Matti Aaltonen, ei pelaa, pelaa, ei pelaa, pelaa -asenne.
  Kun kyseessä ei ole huippulahjakkaita yksilöitä, ei kenttien sisäänmeno ole mikään itsestäänselvyys?
   
 17. Kiekura Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja Ducks
  Lainaus:
  Vastasit itse omaan kysymykseesi. Mieti asiaa näin: Moniko NHL-pelaaja jättää Olympialaiset väliin, jotka pelataan 4v välein, arvostus on isompi ja taso kovempi? Aivan ei yksikään.

  Jääkiekon MM-kisat pelataan joka vuosi. Sen takia sieltä on helppo kieltäytyä ja keskittyä esimerkiksi ensi kauteen, treenamiseen ja siihen, että pystyt ensi vuonna antamaan enemmän joukkueelle joka maksaa palkkasi ja jossa saat pelata paljon kovempia pelejä, kuin MM-kisoissa.
   
 18. Juhaht Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kuvailemattomat linkit
  Ei se peli ole mihinkään muuttunut. Suorastaan huvittavia kommentteja, herää kysymys eivätkö kirjoittajat muista mitään. Peli ei muutu, mutta sen pelitavalliset trendit muuttuvat. Kun "Meidän peli" lanseerattiin, vallalla oli ollut ihan samankaltainen nopea pelitapa jota nyt taas 10+ vuoden jälkeen näkee paljon. Ei tässä sen suuremmasta asiasta ole kyse kuin syklisyydestä.

  Futiksen ja lätkän mm-kisojen vertailu on täysin turhaa. Toinen on lajinsa parhaiden himoitsema ja tavoittelema juttu, maailman katsotuin urheilutapahtuma. Toinen 6:ssa maassa vuorotellen pelattava kaljoittelusirkus, johon pelaajat tulevat jos heitä sattuu nappaamaan.
   
 19. Raksilan mies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Lainaus:
  Eipä näitä mistään medioista voi oikein mitenkään päätellä, jos ei joku oikeasti suoraan sano, että valmentaja ja se pelitapa on ihan paska tai äijä täys kyrpä. Näin siis valkoinen on mustaa ja musta valkoista, eli kukin lukee ja näkee siihen omaan mielipiteeseensä sopivimman rivin tai rivien välin. Tai sitten vaan luottaa siihen, mitä äijät puhuu ja se on totta kunnes toisin todistetaan.

  Toki näitä juttuja mediat ja toimittajatkin vääntelevät ihan miten sattuu oman agendansa mukaan, jolloin alkuperäinen merkitys sanotulla asialla saattaa muuttua ihan toiseksi siihen painettuun versioon. Leikkaamaton video on siinä mielessä hyvä haastattelutapa, ettei siinä pääse kukaan välistä pistämään omiaan sekaan.
   
  Viimeksi muokattu: 22.05.2017 klo 09.19
 20. Rannari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pata
  Mistä vitusta, anteeksi kiroaminen, on tullut tämä suomalaisen pelaajan aliarvioiminen. Joka helvatan kisoissa materiaali on sitä ja materiaali on tätä.
  Kyllä siellä päteviä sälleja pelaa huolimatta liigasta tai toisesta ja useampi on turnauksessa ja toisessa todistanut tasonsa jo aikaisemmin. Ei nämä peliesitykset pelaajista kiinni olleet. Sen nyt näki vanha erkkikin.
  Toista vuotta on yritetty puskea pelitapaa sisään, jota noistakaan pelaajista yksikään ei ole sisäistänyt tai sitten kapellimestarin taidot vain eivät riitä.

  Tulokset Marjamäen ajalta ovat kiistattomat. Hyökkäyspeli on vuosituhannen heikointa, katsoi sitä millä mittarilla haluaa. Kaikki tarmo menee oman maalin varjelemiseen, eikä siinäkään oikein onnistuta. Late saa mun puolesta jatkaa, mutta hyökkäyspeli tulee saada kuntoon. Hattu kouraan ja pelitapa hyökkäyksissä uudesta kirjasta.
   
 21. Dragan Dabic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Marjamäkeä on nyt vuosi koulutettu ja oleellinen kysymys on, että onko tästä kokemuksesta hyötyä ja ollaanko prosessissa siinä vaiheessa, että tulosta tulee ensi kaudella. En usko.
   
 22. Draco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara ja Ilves
  Lainaus:
  Nyt kun kisat ovat ohi ja nähtiin yhtä peliä lukuunottamatta aika heikkoa kiekkoa ja tuloksena oli 4. , mikä nyt on ihan ok ja varsinkin ajatellen materiaalia. Mutta totuus on kyllä se, etteivät pelaajat maajoukkueessakaan valmentajaa päätä. Jos ajattelee koko juttua, niin homma meni jo alustavasti perseelleen, kun ei saatu parhaita pelaajia ja sitten pelattiin tuolla nipulla ok turnaus (nimenomaan siis ok vain siksi, että nippu ei ollut parempi). Mielestäni tässä yhtälössä loppujen lopuksi pelitapa, jota on paljon parjattu jää oikeastaan kakkoseksi, koska on hyvin mahdollista ja melkeinpä todennnäköistä, että ihan sama mikä pelitapa, niin tuo jengi ei olisi näissä kisoissa ollut yhtään korkeammalla.

  Tästä syystä jatkossa koko prosessin pitää lähteä siitä, että meillä on ensinnäkin kaikki parhaat vapaana olevat miehet siellä käytössä. Siitä ei kai Marjamäki ole yksin vastuussa (Lehtinen??), mutta tässä kohtaa olisi hyvä selvittää liitossa, että oliko poisjääneissä niitä, joihin Marjamäen olo päävalmentajana vaikutti, vai olisivatko olleet pois vaikka olisi kuka ollut peräsimessä (veikkaan, että esim. Laine olisi kuitenkin jättänyt väliin, muista en sitten tiedä). Jos siinä tullaan tulokseen, että Marjamäessä oli syytä poisjäänneille, niin sitten on aika laittaa koutsi vaihtoon.

  Mutta jos nyt summataan kokonaisuus, niin voisin minä yhdet kisat tämän perusteella vielä Marjamäkeä katsella, kunhan siellä on sellainen porukka, ettei sitten enää pääse huonon materiaalinkaan taakse piiloon, jos ei menestytä.
   
 23. Centre Bell Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Leijonat, HABS
  Lainaus:
  No miksi ihmeessä sitten ruotsalaiset tähtipelaajat tulivat nähinkin kisoihin mukaan? Onko niin että heille ei ole yhtä tärkeää pystyä antamaan kaikkensa NHL joukkueelleen joka heidän palkkansa maksaa? Vai ovatko ruotsalaiset sen verran kovempia jätkiä että pystyvät pelaamaan kovia pelejä sekä seurajoukkueessaan että maajjoukkueessa, toisin kuin pari suomalaista "teinitähteä" (Laine ja Ristolainen)?
   
 24. Klassinen sentteri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Minä uskon Lauri Marjamäkeen!
  Lainaus:
  Enemmän olen huolissani Ristolaisen motivaatiosta maajoukkuetta kohtaan kuin Laineen. Laineella oli kuitenkin ihan pätevä syy jäädä nyt pois. Aika tosin näyttää löytyykö näitä "järkisyitä" joka kevät.

  Jotenkin sellainen fiilis ettei nämä teinidiivat olisi ongelma mikäli Jyrähdys olisi vielä jääkiekkoliiton johdossa. Tämä uusi jätkä vaikuttaa ihan nöösipojalta.
   
 25. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Lainaus:
  Tulivat ja tulivat. Ihan perinteisellä tilastoskouttauksessa Ruotsin NHL-pelaajien top20:stä kuusi pelaa vielä ja yhdeksän ei ollut kisamiehistössä. Eli viisi kaveria sieltä saatiin naarattua. Henkka Lunkka tosin maalissa, mikä oli aika tärkeä palanen joukkueessa.

  PS. Vastaava vertailu suomalaisista ja kolmeen + Korpisalo päästiin. Pienenä kuriositeettina Jesse P. Järvi, joka jäi nippanappa ulos vertailusta oltuaan 21. sisäisessä pörssissä 1+7:llään. Kertoo aika paljon Suomen tasosta Ruotsiin verrattuna, jolla oli siis 19 NHL-pelaajaa kisoissa. Ruotsin "Jesse" oli Oliver Ekman-Larsson (D), jonka runkosarja tuotti 12+27.
   
  Viimeksi muokattu: 22.05.2017 klo 13.05