Ilmoitukset

 • Nimimerkit Pervert ja Winger huilaavat viikon keskinäisestä nokittelustaan Sport-osiossa.
 • Nimimerkkien Frank McKee ja Zinetula kahden sanan-viestit "Juurikin näin" Kärpät-osiossa ovat turhuuksia ilman omaa asiaa, ja ne palkitaan viikon pelikiellolla sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkin Elkku viestien taso osoittautui viime aikoina sen verran heikoksi, että päätimme poistaa hänen kirjoitusoikeutensa.

Marjamäelle kenkää!

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana Sörsseli, 28.04.2017 klo 16.05.

 1. MM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekkomaajoukkue Torinossa 2006, HKH
  Ottamatta kantaa nykyisen valmennusjohdon vapauttamiseen tehtävistään yllätyin, kuinka kriittisesti Aravirta - tavallisesti diplomaatin sanakääntein asioita kuvaavana - pohdiskeli Leijonien otteita turnauksessa tämänpäiväisen ottelun jälkeen. Tulee vaikutelma, että Aravirta antoi lausuntonsa vasta, kun pelit olivat tältä erää paketissa.
   
 2. peksa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Crystal Palace
  Lainaus:
  Kyllä niitä tohon pestiin löytyy aika helpostikin sellainen joka saa kasaan TOP 2 nipun. En tarkoita mitään Sheddeneitä mutta pitäisin esim Karri Kiveä täysin potentiaalisena tohon hommaan.
   
 3. Wire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Tampesterista molemmat Kivi tai Tapola
   
 4. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  Kivi on hyvä valmentaja jolla on myös näyttöä osaamisestaan, pitäisikö palata vanhaan systeemiin jolloin maajoukkueella ei ollut päätoimista valmentajaa.
   
 5. erku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lauri Marjamäen debyyttikaudesta Leijonien peräsimessä on vaikeaa sanoa mitään erityisen positiivista. World Cup oli tuloksellisesti täysi fiasko ja MM-kisat tuloksellisesti semi ok, mutta pelillisesti kutakuinkin paskinta arvokisa-Suomea tällä vuosituhannella. Kun vielä EHT:lläkin Suomi hävisi enemmän pelejä kuin voitti ja yhdestäkään osaturnauksesta ei tullut ykkössijaa, kääntyy kokonaisuus vääjäämättä sinne jonnekin surkean ja ala-arvoisen välimaastoon.

  Itselläni oli vajaat kaksi vuotta sitten kovat odotukset, kun Late julkaistiin Kari Jalosen seuraajaksi. Ajattelin hänen vievän Suomen hyökkäyspelaamista eteenpäin ja muuttavan peliotetta aktiivisemmaksi ja aloitteellisemmaksi. Ja todellisuus oli sitten päinvastainen. Sekä Westerlundia että Kojoa on kritisoitu tylsästä sumppukiekosta, mutta tämän keväinen Marjamäki-lätkä oli passiivisuudessaan ja varovaisuudessaan jotain vielä kauheampaa. Tämän kliimaksi oli välierä, jossa Suomella ei käytännössä ollut hyökkäyspelaamista ensimmäisen 45 minuutin aikana. Tyly tosiasia on, että moni pikkumaakin pelasi rohkeammin näissä kisoissa kuin Suomi.

  Se on sitten kieltämättä haastava kysymys, kuka korvaisi Marjamäen, jos hänelle kenkää annettaisiin. Vahvimmat kandidaatit vaativaan kahden arvoturnauksen kauteen olisivat mielestäni Westerlund, K.Jalonen, J.Jalonen, Kivi ja Dufva. Ymmärtääkseni jokainen näistä on jo kiinni seurajoukkueessaan ensi kaudeksi. Vapaista kai realistisimmat ovat Tapola ja Törmänen, joista ensimmäisen peluuttama kiekko on juuri päinvastaista, mihin pelin evoluutio kansainvälisellä tasolla on menossa ja jälkimmäisen joukkueet taas pelaavat niin ailahtelevasti ja epäorganisoitua kiekkoa, että ei kiitos.
   
 6. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, KHL Jokerit
  Lainaus:
  Ei shaaaageli, Tapolan lätkä on ihan liian lähellä tota Marjamäen hokia.

  Luulen, että Stögö saisi yhdessä pelaajien kanssa luotua kullekin porukalle sopivan pelitavan. Ei Stögön Leijonat tulisi pelaamaan mitään koohotuskiekkoa, vaan siellä olisi ihan pommin varmasti myös kiekkokontrollin elementtejä vahvasti näkyvissä.

  Kun kerran Kivi o työllistettynä jo päävalmentajan pesitissään, niin voisiko hän toimia Stögön apuvalmentajana? Joka tapauksessa olisi hyvä, että tiimissä olisi enemmänkin osaamista.

  Kuulin huhua, että Kummola sanoi jossain haastattelussa, että päävalmentaja sai nyt ensimmäistä kertaa itse kasata valmennustiiminsä. Ennen liitto on nimittänyt valmennusporukan. Ehkä tuossa voi olla osasyy, että valmennustiimi ei sisäisesti kyseenalaistanut toistensa mielipiteitä riittävästi.
   
 7. Viivapelote Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Kysymys: Mitä seuraavan valmentajan pitää saavuttaa, että työpaikka säilyy toisen vuoden?

  Rupeaa valmentajat loppumaan kesken, jos vuoden välein jaellaan potkuja. Ja kuka enää haluaa ottaa pestiä vastaan, jos tulee kalossia vaikka olet välierissä.
   
 8. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kahta en vaihda, Oranssia enkä Jellonaa!
  Lainaus:
  Laitatko jotain todisteita siitä että pelaajat kieltäytyivät, koska Marjamäki. Ollaan vähän nyt odoteltu ja ei ole näkynyt. Esson baarissa kyllä tiedetään, että se ja tää olisi tullut, mutta kun Marjamäki. Yhtään mitään faktaa ei asian taakse löydy ja silti sitä jaksetaan jonain palstatotuutena levittää.

  Tulkaa nyt laittaan faktaa tiskiin jos väitätte että tämä väite pitää paikkaansa, minä en usko hetkeäkään moiseen.

  Tainnu joku vaan heittää päästänsä koko paskeen ja sitten lähtenyt näiden muutamien joka keväänä heräävien "osaajien" toimesta lentoon tämäkin "fakta".
   
 9. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  No eiköhän jokainen valmentaja ymmärrä tämän tilanteen. Siellä ei ole mitään Aravirtoja ajattelemassa "Päästiin välieriin niin marjis on messias"
   
 10. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Arvokisoissa sulavat ja minun verorahat
  Lainaus:
  Kyllähän se Kivi varmaankin on vahvoilla seuraavaksi maajoukkuevalmentajaksi, ei vielä ensi kaudeksi mutta vuoden päästä kun Marjamäen sopimus loppuu. Samalla myös Kiven oma pahvi Ilveksessä päättyy.
   
 11. Pavlikovsky Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS sekä Calgary Flames.
  Tamin kanssa samaa mieltä. Sokeasti vailla päämäärää hakataan päätä tuolla materiaalilla jollain meidän pelillä vastustajan puolustusta vastaan. Lisäksi valmennusjohto täynnä märkäkorvia, joilla kellään ole juuri mitään kokemuksia aiemmista turnauksista ja ihan sama onko Late ollut joku apuvalmentaja joskus jossain majussa. Jos sulla on noin telaketju-joukkue mitä tänä vuonna, niin jätönjätöt ei ole oikea taktiikka. Vittu sen tietää Pertti Paraisiltakin. Jos ei Latelle kenkää, niin tuuletusta tuonne penkin taakse rajusti. Ei sinne tarvita joukkueellista asiantuntijoita.
   
 12. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Taitaisi NHL:n pudotuspeleistä vielä löytyä pari kentällistä Ruotsin olympiajoukkueeseen, kärkikenttiin.
   
 13. peterra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Mikähän olisi tällaiselle materiaalille se oikea pelitapa? Suomihan lähti ainakin Kanadaa vastaan pelaamaan vähän avoimempaa ja nopeampaa peliä. Lopputuloksena oli se, että hetkessä tilanne oli 2-0 :D

  Ei ole olemassa mitään "jätön jätön jättö" -pelitapaa vaan on ainoastaan pelaajia, jotka tunnistavat tilanteita. Ei Marjamäki ole kieltänyt pelaamasta nopeasti pystyyn, jos on paikka. Se vaan on sellainen juttu, että jos se pelaaja yrittää kategorisesti syöttää nopeasti ylöspäin ja sen seurauksena tulee aina harhasyöttö, josta vastustaja saa katkon niin miten valmennus tuon asian voisi toisenlaiseksi kääntää?

  Viime vuosina on mennyt maajoukkueessakin valmentaminen samanlaiseksi "POTKUT POTKUT POTKUT!!!" itkuksi kuin seurajoukkuevalmentaminenkin. Pelaajat siellä pelaa, eivät valmentajat.
   
 14. Pavlikovsky Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS sekä Calgary Flames.
  Lainaus:
  Tapparamainen trap-viidakkokin olisi ollut menestyksekkäämpi pelitapa noille kuin tuo audiotorioiden power point-jääkiekko. Kuka väittelee ensimmäisenä tohtoriksi meidän pelistä?
   
 15. Fiftie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild
  Lainaus:
  Se nyt on aivan väärä lähtökohta, että ruvetaan pelaamaan sen mukaista peliä, mikä on yleisön mielestä viihdyttävää.
  Ei ne teidän viihtyvyyden takia siellä väännä.
   
 16. tant gredulin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Mutta jos ne pelaajat, joilla on varaa valita, eivät halua pelata tuollaista peliä? Toivottavasti liitossa edes keskustellaan tästä, vaikka fuduja ei tulisikaan.
   
 17. Fiftie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild
  Itse ajattelisin Marjamäen jälkeen vaikkapa Karri Kiven maajoukkueen peräsimeen. Tämä toki ei kävisi monelle, koska siellä pelataan möröksi tulleita viivelähtöjä.
   
 18. Fiftie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild
  Lainaus:

  No, minkähänlainen pelityyli näille herroille sitten kelpaa? Näille herroille ei kelpaa valmentajaksi Marjamäki, eikä Karri Kivi, ei Pekka Virta, eikä varmaan kukaan muukaan suomalainen. Joku valmentaja, joka kertoo että saa mennä päästä päähän niin kovaa kun haluaa, eikä tarvi miettiä mitään pelisuunnitelmia?
   
 19. Derksen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Lippo
  Melko haastavaa tätä maajoukkueen päävalmentajan onnistumista on arvioida, kun Suomen joukkueen ja vastustajien joukkueiden pelaajiston taso vaihtelee melko paljon eri kisojen välillä niin, että tulokset eivät välttämättä ole kovin vertailukelpoisia. Kulloisenkin valmentajan pelitavan toimivuuden arviointi on niin ollen myös haastavaa.

  Suomen pelaajamateriaalihan on arvokisoissa melko harvoin paperilla top4-tasoa. Tästä huolimatta standardi valmentajan onnistumiselle on mitalipeleihin pääsy eli ylisuorittamista vaaditaan. Vaaditaan, että on luotava taktinen etu, jolla pelaajamateriaalin heikkoutta kompensoidaan. Muilla isoilla mailla valmentaja voi onnistua, vaikka tulos olisi vain pelaajamateriaalin mukainen eli tilanne on valmentajan näkökulmasta helpompi. Usein Suomen valmennus on sen taktisen edun onnistunutkin luomaan. Marjamäen aikakaudella tämä ei onnistunut. Late ei saanut joukkuetta ylisuorittamaan standardin mukaisesti. Tulos oli yli odotusten kyllä nytkin, mutta peliesitykset eivät.

  Se hieman mietityttää, että jos toiveissa on pelaamisen vieminen Kanadan ja Ruotsin suuntaan, niin millä se taktinen etu sitten voidaan jatkossa luoda, jolla heikommalla pelaajistolla edelleen menestyttäisiin? Itse luottaisin edelleen Meidän peliin ja vaihtaisin Laten tilalle jonkun, joka osaa peluuttaa Meidän peliä maajoukkueolosuhteissa.
   
 20. Jymäkkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
  Lainaus:
  Mutta yleisö sen kustantaa tai on kustantamatta, jos ei miellytä. NHL:ssa tämä tajuttiin 90-luvulla, kun trap-paskaa ei meinattu saada edes kaupattua millekään tv-yhtiölle. Toinen seikka on sitten se, että jollain toisella taktiikalla voisi myös pärjätä paremmin. Tai ei kai sitten, koska 2011 ja mestaruus meijän pelillä nevör förgöt.
   
 21. Fiftie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild
  Lainaus:

  Niin urheiluhan on viihdebisnestä joo, mutta valmentajan tulee itse päättää millaista peliä se joukkue pelaa jota valmentaa.

  Meidän peli 2011, 2014 ja 2016 nevö foget.
   
 22. Jymäkkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
  Lainaus:
  Mutta joo, olen toki samaa mieltä kanssasi siitä, että valmentaja päättää, miten pelataan, eikä ulkopuolisten huuteluille kannata antaa mitään painoa. Toin vain oman mielipiteeni esiin, mihin taas minulla on täysi oikeus;)
   
 23. Fiftie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild
  Lainaus:
  Tottakai on oikeus, en sitä meinannut ettei olisi. :)
   
 24. Aleksandros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Lainaus:
  Tähän oletkin kerännyt lähes kaiken negatiivisen tästä kaudesta. Varmaan listaasi voidaan vielä lisätä huhutut välirikot änäristarbojen kanssa ja kenties aika oudot apuvalmentajavalinnat. Paljon kaudessa kiistatta oli negatiivista, sitä on turha kieltää.

  Jos ottaa positiivisemman kulman, niin voidaan sanoa, että World Cup -otteluiden hallinta (huom! Peli ei tuolloin ollut passiivista tai pelokasta kuin korkeintaan avauspelissä TNA:ta vastaan) Ruotsia ja Venäjää vastaan selkeästi huonommalla miehistöllä oli ihan kova juttu, vaikka tylyt lukemat jäivätkin tauluun. Todellisuudessa Suomella taisi olla tuon turnauksen huonoin rosteri ja tulos rosterin mukainen.

  Pelihän ei Marjamäen alaisuudessa ollut passiivista ja pelokasta (ei se kyllä EHT:lla ollut oikein mitään muutakaan) oikeastaan kuin vasta MM-kisoissa ja viimeisellä EHT:lla. Voi siis aika turvallisesti arvioida, että taktiikka valittiin miehistön mukaan. Marjamäen analyysin mukaan tällä porukalla paras tulos tulee tällaisella pelkurikiekolla. Ja taas, kisojen kuudenneksi parhaalla rosterilla sija neljä.

  Ei tässä minusta potkujen aineksia saada kasaan. Jos vaikka verrataan kevääseen 2010, jolloin Jukka Jalonen oli kaksi kertaa jäänyt joukkueineen puolivälieriin. 2010 vielä aivan umpisurkealla esityksellä kokonaisuudessaan. Vancouverista toki tuli pronssi, mutta sielläkin Jalonen oli ilmiriidoissa joukkueen kanssa ja pronssia voi kaiken kaikkiaan pitää aika onnekkaana ja jopa vääryytenä jossain mielessä. Kummola oli kaukonäköinen ja seuraavana vuonna juhlittiin kultaa. Kenties Marjukkakin saisi vaihtaa apuvalmentajia.
   
 25. Mediakuutio Jäsen

  Lainaus:
  Mitenköhän tämä pitäisi todistaa? Tulisiko olla joku nauhoitettu keskustelu, vai?