Ilmoitukset

Käyttäjiä on huoltokatkon jälkeen piinanneet kirjautumisongelmat.

Jos koet kirjautumisessa olevan ongelmia ota yhteyttä ylläpitoon. http://keskustelu.jatkoaika.com/misc/contact tai @Ylläpito 

Sulje ilmoitus

Marjamäelle kenkää!

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana Sörsseli, 28.04.2017.

 1. Rinksu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Annetaan nyt miehelle mahdollisuus. Eihän se nyt USA-peliä lukuunottamatta ole varsinaista voittokulkua ollut, mutta sitä learning curveahan Late käy tällä hetkellä läpi.
   
 2. nummenkallio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SM-liiga, 1üga, Kouvolan pikkucasuaalit
  Lainaus:
  Kalen ärähdys oli totutun koominen. Vanha mies on vihainen aina kaikille, jotka haluavat muutosta. Toimittajat todennäköisesti haistoivat tilanteen ja kysyivät asiaa Kalelta - ja saivat sitä, mitä tilasivat.

  Jos Suomi saisi vaikka hopeaa, niin silloin Kalelta tulisi luultavasti kaikkein viihdyttävimmät kommentit. Siihen yhdistyisi harmi finaalitappiosta ja kuitenkin kiivas oikeassa olemisen korostaminen. Ja sanottakoon selvyyden vuoksi, että toivon toki Suomen voittavan koko paskan, vaikka se ei vieläkään näytä todennäköiseltä.
   
 3. Aleksandros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Lainaus:
  Älä hyvä mies tai nainen viitsi. Uskottavuutesi on aika lailla mennyttä, kun alat perustella Marjamäen potkuja EHC-pelien tuloksilla. Noilla peleillä ei ole mitään muuta merkitystä kuin pelaajien vireen arviointi ja pelitavan hiljattainen sisäänajo.

  On myös aika puusilmäistä itkeä Suomen tappiota Tsekille, jolla oli kisoissa Suomea kovempi materiaali. Sulaminen oli tietysti ikävää, mutta kuuluu alkusarjan oppimisprosessiin. Ranska-tappio oli toki karvas ja ehkä hieman nolokin. Asennevamma kostautui tällä kertaa. Tosin tuossakin pelissä Suomella oli yli tuplasti enemmän maalipaikkoja vastustajaan nähden.

  No, onneksi sinun kaltaisesi ihmiset eivät pääse noin korkeaan asemaan päättämään Suomen maajoukkueen päävalmentajan kohtalosta.
   
 4. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Se että nuo kaikki tappiot tulivat kuukauden sisään kertoo enemmän Marjamäestä kun mistään muusta. Ai pelitavan hiljattainen sisäänajo? Tää oli vissiin joku erittäin huono vitsi. Suomi on pelannut Laten alaisuudessa jo niin hemmetisti otteluita, niin eiköhän sen pelitavan pitäisi olla iskostunut jokaisen mieleen, eikä noita noloja tappioita voida perustella millään vitun oppimisprosesseilla tai muilla sellaisilla.

  Se täydellinen peruuttelu ilman hyökkäystä, on helvetin typerää, ja siitä maksettiin sitten Tshekki pelissä kallista hintaa. Ranska tappion jälkeen ajattelin, että piste Tshekeiltä on hyvä suoritus. No onhan se suorituksena joo hyvä, mutta kun se tulee tuolla tavalla, että kaikki kolme pinnaa olisi pitänyt ottaa. Kun peliä johdetaan 3-0 vielä viimeisellä kympillä, silloin ei ole mitään väliä sillä materiaalilla. Tai toki on, mutta ei niin isoa kun annat luulla. Oikeastihan Tshekin ja Suomen materiaali ero ei ole niin suuri, vaikka toki Tshekillä parempi rosteri onkin.

  En tiedä mihin ryhmään sinä kuulut. Niihin jotka toivoivat Marjamäen potkuja ennen, mutta USA voiton jälkeen kaikki virheet onkin kuitattu. Vai oletko sinä kenties uskollinen Suomi-fani, joka ei todellakaan voi sanoa vastaan valmentajasta. Ainakin suosikkijoukkueesi kohta voisi viitata jälkimmäiseen.
   
 5. Aleksandros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Lainaus:
  Minä en ole fiksoitunut mihinkään valmiiseen kantaan, johon yritän saada kaiken näkemäni sopimaan, vaan pyrin aidosti katsomaan peliä. Olen turnauksen alusta lähtien nähnyt pelissä paljon hyviä elementtejä, vaikkei alussa voinut millään puhua täyden 60 minuutin onnistumisista. Päinvastoin, usein vire kesti lähinnä yhden erän. Slovenia-peli oli sen verran pelokasta räiskimistä, että sen pelin jälkeen olin ensimmäistä kertaa aidosti huolissani. Tästä peli kuitenkin kehittyi aina tarvittavan askelen kerrallaan ja nyt ollaan tässä.

  Noilla EHC-peleillä ei siltikään ole Marjamäen aseman kanssa mitään tekemistä. Niillä valmistaudutaan kisoihin täysin keskeneräisellä materiaalilla.

  Mitä tulee Marjamäen potkuihin, niin kesken kisojen en olisi potkinut ulos missään nimessä. Korkeintaan, jos pelaajisto olisi mennyt boikottiin ja sarjapaikka olisi ollut Sveitsi-pelin voittamisesta kiinni. Jossain äänestyksessä äänestin, että jos pudotuspelivaiheeseen ei päästä, saa Marjukka lähteä. Tosin tuon oksettavan potkuajojahdin aikana aloin olla jo sillä kannalla, että jatkakoon Marjukka, kävi miten kävi.

  Vähemmän yllättäen Suomen peli on kehittynyt turnauksen aikana peli peliltä ja nyt ollaankin jo välierässä. Itse olen näitä turnauksia seurannut jo sen verran kauan todella tarkkaan, että minua eivät tulokset juurikaan ohjaa. Pelin kehittyminen on se mitä seuraan. Kaikilla tähän ei riitä pelinymmärrys ja silloin on pakko mouhota jostain turhanpäiväisestä. Itse olen ollut aika maltillinen ja näköjään ihan syystä.

  Vaikka Marjukan kausi on ennen kisoja ollutkin pettymys tuloksellisesti, en ole ollut missään vaiheessa kauhean huolestunut. Jopa paljon parjatussa World Cupissa Suomi oli hallitseva osapuoli sekä Ruotsia että Venäjää vastaan. Tuloksista huolimatta. Sielläkin peli kehittyi lopulta voitot mahdollistavalle tasolle.

  EHT- ja EHC-peleille ei tule antaa liikaa painoarvoa. Vaikka noissa turnauksissa olisi voitettu kaikki pelit, ei niitä kukaan pitäisi minkäänlaisina meriitteinä. Nyt niitä kyllä käytetään lyömäaseina, kun ne sopivat omaan agendaan.

  En ole myöskään sokea Marjukan fanipoika, olen esimerkiksi World Cupin aikana ja sen jälkeen antanut kritiikkiä reilustikin Marjukan touhuja kohtaan. Mutta aika pitkä matka siitä eroamisvaatimuksiin on. Niin kuin pitäisi olla kaikilla muillakin. (Tosin olin valmis lähettämään Marjukan Siperiaan, jos hän todella olisi lähtenyt koohottamaan Kanada-ottelun tapaan USA:ta vastaan. Tosin taisin olla lähes ainoa tällä palstalla, joka tajusi, että tuossa Kanada-pelissä Marjukka vain kujeili jenkkipojan kustannuksella.)

  Ja kyllä noita "noloja" alkusarjatappioita voi ja pitää käsitellä oppimisprosessiin kuuluvina (vaikka tarkoitin lähinnä ekassa viestissäni EHC-pelejä). Tsekkiä ja Valko-Venäjää (eikä vielä Norjaakaan) vastaan peruuttelu ei onnistunut, mutta siinä paikassa kuin piti, eli kuolemanottelussa, se sitten toimikin täydellisesti. Tätä on pelin kehittyminen turnauksen aikana. Siinä Suomi on maailman paras.
   
 6. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  @Aleksandros meillä on näköjään kuitenkin aika samanlaiset näkemykset, kun vähän tarkensit.
  Suomen osalla jokaisessa turnauksessa ensimmäinen peli on huono, siihen me kaikki olemme jo tottuneet. Puolivälierissä alkaa jo näkymään se mitali Suomi. Mä olin luottavainen Suomeen siinä suhteessa, että sanoin Suomen pääsevän välieriin jos pääsee alkulohkosta jatkoon. Enkä minäkään olisi Marjukkaa kesken kisojen potkinut, mutta täytyy vain toivoa että puolivälierät ei ollut mikään suonenveto.

  En itsekkään anna EHTlle ja EHClle liikaa arvoa, mutta noilla tasoilla esim Tanskan voittaminen tulisi olla itsestäänselvyys, etenkin kun oltiin jo niin keväällä, että se pelin piti olla aika valmista. EHT on paras mittari maajoukkue kauden aikana ennen turnausta, mutta siinä on kaikki niin kovia maita, että ei ole häpeä hävitä.

  Sori, tuli vähän sekavaa kun kännykällä kirjoitin. Jäi varmaan jotain sanomattakin.
   
 7. Aleksandros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Lainaus:
  Hyvä, että ollaan samalla sivulla. EHC-pelin tappioista Tanskalle ja Slovakialle en siksi ollut yhtään huolestunut, koska ne tulivat selvästi puolivaloilla läpsytellen. Molempia maita vastaan Suomi voitti melko helposti peleistä toisen, kun oli yritystä enemmän. Eivät nuokaan pelit pelillisesti paljoa tarjonneet, mutta itse olen aina keskittynyt noissa lähinnä joukkueen rakentamiseen ja pelaajatarkkailuun. Täytyy myös muistaa, että noista peleistä Suomen joukkue uudistui erityisesti hyökkäyspään osalta todella voimakkaasti EHT-turnaukseen ennen kisoja.

  Oliko puolivälierä sitten suonenveto? Minusta se oli suhteellisen looginen jatkumo (toki kehitysaskel oli selvä) Norja- ja Sveitsi-peleissä nähdyille otteille. Kanada-pelissä Suomi hullutteli ja sen pelin voi unohtaa minusta täysin turnausta tarkasteltaessa (sen pelin pääfunktio oli vetää jenkkipoikaa höplästä).

  Välieräpeliä analysoitaessa täytyy taas muistaa, että Suomella on aivan "haista paska" -materiaali verrattuna Ruotsiin. Siksi tulos ei voi olla ainoa mittari sille, onnistuiko Suomi ottelussa. Tietysti tappio tyylillä kuin tyylillä on sama asia, mutta arvioitaessa Marjukan onnistumista, peli kertoo oleellisen. Kuinka paljon Suomi kykenee rauhoittamaan peliä kiekotellen ja mm. viivelähtöjä ottaen? Ja samaan liittyen, pystytäänkö Ruotsin paine rauhoittamaan rauhallisilla kiekollisilla teoilla vai sorrutaanko roiskimiseen ja kiekosta suosiolla luopumiseen? Ja ehkä seuraava kehitysaskel olisi, että Suomi uskaltaisi ja kykenisi hyökkäämään pidempiä hyökkäyksiä, mikä tuottaisi jäähyjä ja kulmamyllyjä. Toki Ruotsin armottoman kova pakisto vaikeuttaa tätä paljon.

  Toivon tietysti Suomen maailmanmestaruutta, mutta realistina kolmen materiaaliltaan selvästi paremman maan voittaminen putkeen on epätodennäköistä. Ei toki mahdotonta. Suomen pelitapa pyrkii minimoimaan vaarallisten maalipaikkojen synnyn, mutta valitettavasti se on tähän asti myös jättänyt Suomen maalipaikat kortille. Ruotsi on yleensä aika ärsyttävä vastus, koska hekin pelaavat tyypillisesti suhteellisen fiksusti (toisin kuin jenkit eilen ja Venäjä usein).
   
 8. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Onhan se nyt päivänselvää, että Sveitsi-matsin 15. minuutilla Marjamäki oli vielä saamassa monoa. Siihen asti ei ollut edes suurennuslasilla tarkasteltuna muita kuin negatiivisia näyttöjä. Suomen peli oli aivan karmeaa katsottavaa ja tulokset olivat suorastaan surkeita. Jos tuon mustan saa jotenkin valkoiseksi, haluan samoja mömmöjä. Tuossa vaiheessa kirjoitin seurantaan, että vielä on pienet tsäänssit ottaa homma haltuun, jos enempää takaiskuja ei tule. En uskonut noin totaaliseen kasvojenpesuun, mutta niin vain kävi, että homma klaarattiin. Nyt Latella on taas työrauha. Krediitit siitä.
   
 9. Kampeaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Eiköhän tämän ketjun voisi antaa armeliaasti vajota tuonne etusivun ulkopuoliseen unhoitukseen...
   
 10. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Arvokisoissa sulavat ja minun verorahat
  Lainaus:
  Suomi hävisi Jukka Jalosen aikana Unkarille Euro Höntsä peleissä. Ei näistäkään nyt jälkeenpäin hirveästi muistutella, mutta tosiaan ei niillä peleillä nyt ole oikeasti yhtään mitään merkitystä. Arvokisat on se mikä merkitsee, World Cup meni huonosti mutta MM-kisoissa on saatu jo hyvä tulos kun ollaan mitalipeleissä, vielä on aikaa nostaa tulos kiitettäväksi (mitali) tai erinomaiseksi (finaalipaikka). 10+ suoritus toki sitten se mestaruus.
   
 11. RL1936 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Raumam Boja
  On kyllä mielenkiintoista, kuinka alas Marjamäki on saanut standardit onnistuneelle valmennusprojektille. Marjamäki on siis peluttanut leijonia about vuoden päivät, takana turnaus ja toinen on kesken. Peli on ollut lähes järjestäen surkeaa, tylsää, passiivista ja pelokasta (ei taklata ym). Pari hyvää erää World Cupissa ja ennen Usa-ottelua muutama erä hyvää peliä MM-kisoissa.

  Sitten yksi (1) voitto vähän kovemmasta maasta ja täällä kuittaillaan Marjamäen pelityylistä kritisoineille ja puolustajavat ovat sulaa vahaa. Siis toistan, yksi (1) voitto kovasta maasta tärkeässä paikassa ja Marjamäki alkaa saada laajempaa hyväksyntää. On se kummallista touhua tämä jääkiekkovalmennus, kun voi vetää täysin vihkoon 20-30 peliä ja sitten yhdellä voitetulla pelillä nuorista yliopistopojista ollaan monen mielestä reilusti voiton puolella.

  Riittääkö olympialaisissakin, jos voitetaan yksi (1) kova maa ja loput hävitään?


  EDIT: Kaikkia kunnia Marjamäelle kuitenkin Usan kaatamisesta. Se oli taktinen voitto ja hyvin pelattu. Mutta se oli vain yksi ottelu monesta kymmenestä. Ei riitä minulle.
   
 12. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Arvokisoissa sulavat ja minun verorahat
  Lainaus:
  Ei se ole kummallista, se on vaan tämän turnaussysteemin tuoma mahdollisuus. Ei Suomi ole ensimmäinen maa jääkiekon historiassa jolla on ollut alkulohkoissa ja harjoituspeleissä vähän hankaluuksia, mutta on sitten kuitenkin selviydytty puolivälieriin ja sieltä eteenpäin mitalipeleihin.

  Missasin sen Suomen voiton nuorista yliopistopojista, aikuisten tasolla jenkkien yliopistopoikia vastaan on viimeksi taidettu pelata Lake Placidissa 1980, mutta sen pelin Suomi hävisi. Vai oliko Sarajevossa 1984 USA:lla myös yliopistopojista koottu joukkue? Silloin taisi tulla tasuri.
   
 13. Ostoskassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
  Ennen Suomessa aina vähän kateelliseen sävyyn puhuttiin monista huippumaista, jotka pelasivat niin tai näin alkusarjassa, mutta kuoleman peleissä sitten hommat hoitui. Nyt Suomi on viime aikoina alkanut tehdä tätä. Käynnissä olevassa turnauksessa Suomi pelasi useita pelejä, joissa voittaminen oli lähes pakko, ja voitot kaikista näistä peleistä tuli. Tällaisia nämä turnaukset nyt tuppaavat olemaan. Kunhan puolivälieriin pääsee, niin taivas on auki, ja millään aikaisemmin tapahtuneella loppujen lopuksi ole minkään valtakunnan merkitystä.
   
 14. Hangon keksi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
  Eiköhän homma ollut Marjamäen osalta nyt tässä. Saa toki valmentaa vielä huomenna ja ottaa vaikka mitalin muistoksi urastaan maajoukkueessa. Liitossa nyt hommat käyntiin uuden valmentajan rekrytoimiseksi.
   
 15. Rinksu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Tämän joukkueen ruorissa saisi olla Jahve, Allah kakkoskoutsina ja Sihvosen Petteri vielä konsultoimassa ja tämän kummempaa tulosta eivät aikaan olisi saaneet hekään. Vähän jopa yläkanttiin lopulta, yhdellä nappipelillä tosin. Välieräkoutseja ei aleta kenkimään yhtään mihinkään, vaan annetaan kasvulle aikaa.
   
 16. Jymäkkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
  Niin, ei tästä Marjamäen avauskaudesta saa hyvää tai edes tyydyttävää tekemälläkään. World cup täysi fiasko ja MM- kisoissa puolivälierävoitto pelasti ala-arvoiselta. Ei ole syytä kuitenkaan antaa synnin päästöä yhden pelin perusteella. Vähän sama, jos ehdottaisi Törmästä vuoden liigavalmentajaksi. En huuda potkuja, mutta iso mietinnän paikka on Marjamäellä nyt, voi aloittaa pelisysteemistä.
   
 17. Bafforosso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK parhaimmillaan
  Jos Suomi jatkossa haluaa menestyä, on siihen yksinkertainen resepti:
  1. Tämän päivän jääkiekko menee koko ajan nopeammaksi. Tämä on huomioitava! Me jäimme pahasti jälkeen jo syksyn turnauksessa eikä korjausliikettä ole näkyvissä!
  2. Jos haluaa olla pelin päällä, on taklattava ja häirittävä vastustajaa huomattavan paljon enemmän. Tämän päivän joukkue oli kuin lauma lampaita. Kovalla, fyysisellä pelillä saa vastustajan pois tasapainosta ja omalle joukkueelle maalintekoon tarvittava tila sekä vastustajan maalivahdille huonompi edellytys torjumiselle. Vertaa Kanada tänään.
  Ruotsi ei pelaa nopeaa peliä ja olisi ollut lyötävissä kovemmalla pelillä.
  3. Lisäksi pitää osata laukoa maalia kohti. Ohi menevät laukaukset eivät useinkaan tuota maaleja. Ja maalin eteen pitää uskaltaa mennä seisomaan. Vertaa Kanada tänään.
  4. Lisäksi ei haittaisi, jos Suomessa satsattaisi teknisten yksilötaitojen kehittämiseen, jota on tehty muissa maissa jo jonkun aikaa. Me tarvitsemme esim. kädellisiä senttereitä. Tänään taisi Honka olla paras pelinrakentaja.
   
 18. Esteri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Joo, varmaan. Jätetäänpä Kärppien ja muiden paikallisosastojen väriset lasit pois ja katsotaan teemaa kokonaisuuden kannalta.

  Marjamäki on valmentajana kansainvälisellä tasolla kokematon.
  Marjamäen reagointi otteluissa on epävarmaa, vuoropuhelu ja pelaajien opastaminen pelin kuluessa on lähes olematonta.
  Marjamäki on luonteeltaan ihminen, joka välttää konfliktia. Hän ei ole tyypiltään "muutos johtaja" tai "projekti johtaja".
  Marjamäki ei ole karismaattinen valmentaja. Hän on nuori, eikä hänellä ole kokemusta pelaajana, joten häntä ei kuunnella "tosissaan".
  Marjamäki ei saa aikaan "imua" maajoukkueeseen.
  etc.

  Mikäli vielä isompi katastrofi halutaan välttää, Marjamäki on syytä vaihtaa toiseen mieheen ennen Olympia -talvea. Voihan hän jatkaa siinä mukana, mutta käskyttäjäksi on saatava toisen tyyppinen valmentaja.

  Huomautan, että minulla ei ole mitään henkilökohtaista Lauri Marjamäkeä vastaan. Hän ei vain ole tähän tehtävään sopiva.
   
 19. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hiihtofani, oranssi ja jellona.
  Lainaus:
  Onhan se hauskaa, kun ensinnäkin pitäisi olla jokin "muutos" että tarvittaisiin muutosjohtajaa. Marjamäkeä on haukuttu täällä laajasti ylivalmentamisesta ja varsinkin pelaajien haukkumisesta ja yliohjaamisesta aitiossa. Marjamäki on reagoinut otteluiden välillä ja sisällä hyvinkin agresiivisesti ja karisma ei tule henkilölle millään helvetin pelaaja uralla, vaan on ollut kopissa oikein pidetty valmentaja, mistä kertoo mm. se että jokainen joukkueen jätkä on jatkuvasti puhunut joukkueesta ja yhteisestä jutusta ei mistään helkutin yksilöistä ja yrittänyt U20 tyyliin heittää koutsia bussin alle.

  Ei siinä, hienosti kiteytetty.
   
 20. IceWalker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HJK, K-Kissat, PiTa
  Joskus ihmetyttää fanien prinsessanherkkyys keskusteluissa, se herne löytyy helposti vaikka seitsemän patjan alta. Marjamäen puolustajat tuntuivat ottavan kovin henkilökohtaisesti kritiikin ja kun menestystä sittemmin tuli, nyt kritiikki tulkittiinkin heti jollakin tavalla asiattomaksi. Tosiasiassa Suomi alisuoritti hirveästi Ranskaa vastaan eikä tällaista tappiota mikään oikea pelitapa voi tehdä hyväksyttäväksi. Muutama muukin peli oli kaikkea muuta kuin mitalintavoittelijan peliä.

  Toinen puoli on se, että Marjamäen vastustajat ovat esittäneet myös kohtuutonta kritiikkiä. Maalivahtipeli oli välillä sellaista, ettei maalivahtimme saisi edes sitä kuuluisaa rantapalloa kiinni. Mutta sitten Säteri löysi itsensä ja yllättävästi myös pelitavan toteutus parani selvästi. On turha syyttää valmennusta siitä, jos jotkut pelaajat alisuorittavat. Kriitikon pitää huomioida materiaali, on aika lailla merkitystä sillä, pelaako joukkueessa 3 vai 15 merkittävää NHL-pelaajaa.

  Nykyään Suomi ei yleensä saa taktista etua pelitavastaan (pl. USA-matsi), vaan täydellinen onnistuminen vaati myös hyvän materiaalin. On turha luulla, että suomalainen valmennus pitäisi jatkuvasti hallussaan viisastenkiveä, jolla materiaaliedut kivasti tasoittuvat. Muutkin valmentajat osaavat ajatella (vrt. World Cup 2016).

  Yleensä keskustelijat kuittailevat mielipiteistä tyyliin, että olet tyhmä, jos et osannut ennustaa voittoa/häviötä etukäteen. Kun Suomi voittaa, niin tietenkin silloin ne, jotka ennustivat toisin edellisten matsien perusteella olivat tyhmiä, heidän kun olisi pitänyt nähdä ennalta tuo voitto. Ja päinvastoin.

  Jospa ensi kisoissa toimittaisiinkin toisin. Jokainen MM-kisoihin kommentoiva keskustelija kertoo etukäteen, miten hän arvioi Suomen sijoituksen ja kertoo etukäteen mielipiteensä tulevista matseista ja perustelut. Eli muodostetaan mielipidepörssi: kisojen lopulla katsotaan, kuka oli oikeassa ja kuka väärässä. Säästyttäisiin loputtomalta jälkiviisaudelta ja takinkäännöiltä. Joku oli väärässä ja joku oikeassa - etukäteen. Näin se käy.
   
 21. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Tämähän alkaa muistuttamaan ihan Jukka Jalosen kritisointia aikanaan, jotkuthan eivät häntä olisi edes junnujen peräsimeen aikanaan halunneet.
   
 22. chauron Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Barkov, Donskoi, Aho, Laine, Puljujärvi
  Lainaus:
  Ei tähän keskusteluun voi heittää muuta kuin itkunauruhymiön . Ihan ylivertainen materiaali vs samantasoinen taktiikka vs samantasoinen tunne. Ruotsi vei ja ihan syystä. Ei ois koskaan pitäny antaa kenenkään aukasta sitä matoboksia kesken kisojen, niin ei ois koskaan päässy kukaan iskeen tätä "potkut" monologia eteenpäin. Hitto mitö paskaa.

  Neljäs sija jopa ois ku mestaruus tällä poppoolla.
   
 23. Derksen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Lippo
  Mielestäni Marjamäen asema jatkossa tulee ratkaista ensisijaisesti sen perusteella, onko hänellä maamme parhaiden pelaajien luottamus. Jos ei ole, eivätkä nämä pelaajat hänen joukkueeseensa jatkossakaan tulisi, niin pakkohan valmennus on panna vaihtoon. Parhaiden pelaajien saaminen käyttöön on Suomelle tärkeämpää kuin se kuka valmentaa. Se on ihan turha huudella minkään aktiivisemman, kovemman ja nopeamman pelaamisen perään, jos edellytyksiä siihen pelaamiseen ei saada joukkueeseen pelaajiston muodossa.
   
 24. Derksen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Lippo
  Lainaus:
  Reseptisi on yksinkertainen, kunhan vaan jostain saadaan pelaajat, jotka pystyvät sellaista peliä toteuttamaan. Taito, luisteluvoima, muu fysiikka. Sitä tarvitaan lisää, jotta päästään Kanadan tasolle, johon vertasit. Onko resepti näiden pelaajien tuottamiseen sitten yksinkertainen, en osaa sanoa.
   
 25. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Ei näin voin kukaan ajatella, eihän? Tämän täytyy olla sarkasimia, eikö? Jos Suomen jääkiekkomaajoukkueen valmentaja valitaan sillä perustella, että hän mielytää huippupelaajia, ollaan syvällä suossa. Selänne ei pitänyt Jalosesta, onneksi Kummolla piti.