Marjamäelle kenkää!

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana Sörsseli, 28.04.2017 klo 16.05.

 1. erku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Vaikka kuinka yritän miettiä, en kykene keksimään yhtään keskeistä osa-aluetta, jonka voisi sanoa olleen Suomen vahvuus tällä kaudella tai tässä turnauksessa. Ihan tämän turnauksen tilastodata on jo karmeaa katsottavaa. Ylivoimamaaleja Suomi on tehnyt viisi, kun alivoimalla taas on päästetty kuusi. Kestämätöntä, että jääkiekon suurmaan erikoistilannepelaaminen on miinuksen puolella alkusarjan jälkeen. Sitten maalivahtipeli, siinä Suomi on torjuntaprosenttien valossa sijalla 13. Joku voi ajatella, että ei Marjamäki voi kiekkoja torjua, mutta noin yleisesti ottaen maalivahtipelaamisen hyvyys tai huonous on paljolti myös seurausta myös viisikkotason puolustuksen tasosta. Tällä koko sesongilla on harvakseltaan nähty erittäin laadukasta maalivahtipeliä ja en jaksa uskoa siihen, että yhtäkkiä Suomen maalivahtien taso olisi romahtanut, vaan pikemminkin Leijonien puolustamisen taso on romahtanut.

  Sitten jäähymäärä. Suomi keräsi alkusarjassa enemmän jäähyminuutteja kuin mikään muu maa. Toki joku voi sanoa, että tilasto on vääristynyt, kun Suomella on kolme kymmenen minuutin käytösrangaistusta, mutta ei sekään hyvää kuvaa anna kurinalaisuudesta, että kymppejä on melkein yhtä paljon kuin 15 muulla maalla yhteensä. Ja ihan kakkosiakin Suomelle on kertynyt enemmän kuin muille huippumaille. No entä maalinteon tehokkuus? Suomen laukausprosentti on tähän mennessä 9,43, mikä on selvästi heikompi kuin muilla huippumailla. No entä laukausten määrä maalia kohti? No silläkin saralla olemme heikoin huippumaista. Kanada laukoi alkusarjassa peräti noin kymmenen kutia per peli maalia kohti enemmän kuin Suomi.

  Kun lisätään oikeastaan koko kauden jatkunut ketjuruletti sekä kyseenalaiset pelaajavalinnat niin World Cupiin kuin MM-kisoihin, on aika vaikeaa kutsua Marjamäen debyyttikautta miksikään muuksi kuin järkyttäväksi epäonnistumiseksi. Minun silmissäni hän valmentaa tänään työpaikastaan. Jos tänään tulee turpaan, niin on vaikeaa keksiä puoltavia argumentteja sen suhteen, että Marjamäen pitäisi saada jatkaa tehtävässään.
   
 2. IceWalker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HJK, K-Kissat, PiTa
  Joka on täysin varma Marjamäen potkuista, mikäli voittoa ei nyt tule, harkitkoon kuitenkin seuraavia tilastolukuja:

  ykkösmaalivahtien torjuntaprosentit 2008-2016 ja Suomen sijoitus:

  2008 Bäckström 92,2 3.
  2009 Rinne 92,64 pv.
  2010 Rinne 92,86 pv.
  2011 Vehanen 95,43 1.
  2012 Vehanen 90,71 4.
  2013 Raanta 92,79 4.
  2014 Rinne 92,83 2.
  2015 Rinne 92,77 pv.
  2016 Koskinen 94,67 2.

  Eli aina ei ole riittänyt mitaleille tai edes välieriin ykkösmaalivahdin korkea torjuntaprosentti. Rinnekin on vain kerran tuonut Suomelle mitalin. Mutta toisaalta, aina kun Suomi on pärjännyt, torjuntaprosentti on ollut yli 92. Nyt se - kuka nyt sitten lieneekään ykkönen - prosentti on jotain päälle 88. Tässäkin voisi nähdä syy-yhteyden. On hämmästyttävää, että Suomi on ylipäätään selvinnyt puolivälieriin. Mutta kaikkea ei voi jättää maalivahtien syyksi, puolustuksellakin on oma osuutensa heikkoon torjuntaprosenttiin.
   
 3. penalalli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK
  Lainaus:
  Kovin on hiljaista täällä, kun jenkit on 0-1 häviöllä.
   
 4. Ippenator Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi, Ilves, Winnipeg, Minnesota ja Carolina
  Lainaus:
  Hiljaistahan tässä ketjussa on muutenkin ollut jo monta päivää. Ei Suomi kyllä mitenkään erityisen hyvin ole pelannut. Samaa antijääkiekkoa, kuin Marjamäen aikana aina on ollut. Jenkkipojat sen verran krapuloissaan ja ylimielisinä, että kyllä tässä nyt varmasti voi saumat olla jopa voittoon.

  Mutta jos menee samaan äärimmäisen passiiviseen ja seisoskelevaan omassa päässä vaan johdon puolustamiseen, niin kyllä jenkit menevät kyllä vielä lopussa ohi, niin kuin kaikki vähänkin kovemmat joukkueet ovat Marjamäen aikana tehneet, kun Suomi on päässyt johtoasemassa viimeiseen erään.

  Toivottavasti Suomi voittaa, vaikka on tuo kyllä pelillisesti karmeaa kuraa tuo Marjamäen pelitapa...
   
 5. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ei näitä sääntökirjan mukaan vihelletä
  Joko annetaan kenkää?
   
 6. Espen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Old time hockey like Eddie Shore
  Patsas Lauri Marjamäelle!
   
 7. Bob Rambo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, AC Oulu
  Joko ne takit kääntyy?
   
 8. haukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KHL Jokerit
  Lainaus:
  Aivan helvetin jäätävä analyysi. Kiitos asiantuntemuksestasi.
   
 9. charger Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Se Puree!
  Kenkää vaan saatana!! :D
   
 10. heavylutaa18 Jäsen

  Ai että kun täällä kahisee tuulipuvut kovasti kun takit kääntyy.

  Aika hiljaista taitaa olla tässä ketjussa lopputurnee, tai ainakaan mitään perusteluita ei tule kritisoijilta löytymään.
   
 11. nabaloo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Montréal Canadiens
  Vaikka tämä nyt on sinänsä erittäinkin lapsellista näin jälkikäteen tulla huutelemaan, mutta täytyy Marjamäellekin nostaa hattua täydellisestä onnistumisesta ainoassa merkityksellisessä pelissä tähän mennessä tässä turnauksessa, kun niin moni oli jo moneen kertaan miehen valmis lyttäämään. Kyllähän Marjamäki tiimeineen pyyhki ihan täydellisesti lattiaa tuolla Blashillin porukalla. Vauhtihirmuilta vauhti pois niin tuossa ei ihan kovin paljon ollut sen jälkeen jenkkipojilla annettavaa. Toki se vaatii myös onnistuneen toteutuksen pelaajistolta, mutta ei se Latekaan ihan hölmö ole kun noin fiksusti osasi jahkailla mitenkä jenkki pistetään nippuun. Varmaan jenkeillä oli enemmän hyökkäysalueaikaa, mutta pääosin erittäin vaaratonta kulmissa pyörimistä. Voihan se olla, että oli jenkeiltä poikkeuksellisen huono peli, mutta voitto mikä voitto. Turha näitä valmentajia on kesken kaiken pois potkia kun katsotaan ensin mitä tulee. Eihän tuo nyt tietenkään mitenkään kaunista ollut, mutta en nyt tiedä onko sillä loppupeleissä mitään merkitystäkään. Eipä tule mieleen tässä ketään muutakaan valmentajaa, jonka johdolla olisi mitään mieletöntä seksikiekkoa näitä isoja vastaan pelattu. Pelaajamateriaalin taso kun on mitä se on, niin pelitapa on tietenkin viilattava sen mukaiseksi. Tässähän on vielä kaikki mahdollista.
   
 12. Käyttäjänimetön Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, G.Kasparov, Boris Nemtsov
  Luettelen tässä nyt kaikki 2000-luvulla Suomen ensimmäisissä MM-kisoissaan päävalmentajana vähintään välieriin johdattaneet suomalaiset:
  - Lauri Marjamäki.
   
 13. Floe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Jee. Potkut peruttu, win the right games, jne... En uskonut voittoon, mutta onneksi Marjamäen itseluottamus oli sittenkin kohdillaan, eikä lähtenyt peluuttamaan mitään nopeaa, hyökkäävää hokia. Kärsivällistä keskustan tukkimista ja vastaiskuista onnistuttiin.
   
 14. Jaska T Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Carolina Hurricanes
  NERO!

  t nimim Late-fanboy4eva
   
 15. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Antaisin kenkää silti turnauksen jälkeen.
   
 16. JHag Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
  Lainaus:
  Tosta taitaa puuttua Doug Shedden? Siis 2000-luku. 90-luvulla saman ovat tehneet Curre ja Ara.
   
 17. JHag Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
  Lainaus:
  Ai niin, suomalaiset valmentajat oli ilmeisimmin se pointti. Juu, pelkkä Marjamäki sitten.
   
 18. Lert Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Punaiset paholaiset
  Lainaus:
  Milloin sille on Suomen kansalaisuus myönnetty?
   
 19. Ostoskassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
  Itse jos olisin Marjamäki, niin heiluttelisin kyllä mielessäni finkkua tällä hetkellä joka suuntaan kieli ulkona. Varmaan hieno fiilis koko joukkueella, ja sen heille suotakoon. Uskoni tuohon Marjamäen tekemiseen ei missään vaiheessa loppunut, vaikka oli välillä koetuksella. Nyt voi kuitenkin todeta, että loppu hyvin, kaikki hyvin, kun turnaus nyt kuitenkin on tällaisessa formaatissa kuin se on.

  Neljän joukkoon pääseminen on enemmän kuin hyvä suoritus, ja vielähän tässä on taivas auki.
   
 20. Kirveellä töitä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen TAPPARA
  Kenkää ehdottomasti, mut ei enää kesken kisojen, se ikkuna meni jo!

  Kiitos Säteri ja vastustajalle maistunut Kölnin yö!
   
 21. Vinyl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Aravirran kovuus
  Näinköhän tästä Kölnin yöstä ja krapulasta tulee samanlainen palstatotuus tietyissä piireissä kuin se että kaikki NHL-pelaajat ovat poissa kisoista Marjamäen takia.
   
 22. nabaloo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Montréal Canadiens
  Onko tämä Kölnin yö nyt lähtöisin jonkun Tamin varmasti hyvinkin faktaperäisestä heitosta? Näin ehkä joskus muinoin, mutta tuskin enää nykypäivänä. Minkä ihmeen takia jenkkipojat menisivät ainoan merkityksellisen pelin aattona yöhön, kun eivät peliesityksistä päätellen tehneet niin kertaakaan alkusarjan "höntsäpelien" aikana? Taitaa joillakin ottaa koville kun Marjamäki onnistuu jossain. Nyt niitä valoja päälle taas kerran.
   
 23. Numero13 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Heh, haistakaa vittu! T. Marjamäki.

  KENKÄÄ!!!
   
 24. xkouhiax Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Kaikki kunnia ja hattu päästä Marjamäelle puolivälierävoitosta, mutta onhan tää nyt jäätävää miten täällä takit kääntyilee ja hehkutetaan neroksi yhden voiton perusteella :D Tämä oli kuitenkin vasta ensimmäinen Laten iso voitto maajoukkuepäävalmentajana niiden lukuisten heikkojen esitysten jälkeen. Usa oli sen verran heikko, että yhden pelin otannalla en tekisi isompia johtopäätöksiä. Jos Suomi klaaraa välieränkin tai edes taistelee tasapäisesti voitosta, uskottavuus Marjamäen tekemiseen alkaa palautua.
   
 25. Keltainen Jaffa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, NHL:n ja KHL:n suomalaiset, Jokerit
  Ekaa kertaa kirjoittelen Laten esityksistä MM-kisojen aikana. Onhan tämä turnaus ja koko Marjamäen Leijona-aika ollut karmeaa katsottavaa tähän asti, mutta missään vaiheessa ei käynyt mielessä, että kesken kaiken olisi potkuja pitänyt antaa tai että olisin toivonut Leijonien häviötä. Westerlundin Leijonien kyntäessä alkusarjassa samalla lailla pari vuotta sitten kyllä raivosin turhautuneena, mutta nyt oli enemmänkin pelkkää pettymystä ilmassa tähän iltaan saakka. Kaikkea hyvää Marjamäelle ja onnittelut mitalipeleihin pääsystä, mutta riippumatta tulevan mitalin väristä, jotakin tarttis Leijonissa muuttaa ennen seuraavia kisoja. Muuten Marjamäki ei ole seuraava pitkäaikainen päävalmentaja, mikä olisi sääli. Potentiaalia on ja nyt se ekaa kertaa välähti näkyviin.