Los Angeles Kings 2015–2016

  • 76 225
  • 248

Eekenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
LA Kings
Näin päättyi Kingsin kausi ensimmäistä kertaa kuuteen vuoteen runkosarjaan. Ei tämä pelkästään huono asia ole, pelaajat saavat pitkän kesäloman, aikaa laittaa paikat kuntoon ja nollata ajatukset kerrankin kunnolla. Hikisin kesä tulee olemaan Lombadilla, kun palkkakatto kolkuttelee ja muutama jatkosopparikin olisi väännettävänä. Tällä hetkellä Kings 2015-16:


Hyökkääjät

Anze Kopitar C (6,800,00 - 2016)
Mike Richards C (5,750,000 - 2020)
Jeff Carter C (5,272,727 - 2022)
Dustin Brown RW (5,875,000 - 2022)
Marian Gaborik RW (4,875,000 - 2021)
Kyle Clifford LW (1,600,000 - 2020)
Dwight King LW (1,950,000 - 2017)
Tanner Pearson LW (1,400,000 - 2017)
Trevor Lewis C (1,525,000 - 2016)
Jordan Nolan C (925,000 - 2018)

Michael Merch LW 2017
Scott Sabourin RW 2016
Valentin Zykov LW 2017
Justin Auger RW 2017
Maxim Kitsyn RW 2016
Brian O'Neill RW 2016
Jonny Brodzinski C 2018


Pakit

Drew Doughty (7,000,000 - 2019)
Alec Martinez (4,000,000 - 2021)
Jake Muzzin (4,000,000 - 2020)
Matt Greene (2,800,000 - 2018)
Brayden McNabb (650,000 - 2016)
(Slava Voynov 4,166,667 - 2019)

Derek Forbort 2016
Jeff Schultz 2016
Colin Miller 2016
Nick Ebert 2017
Kurtis MacDermid 2017
Alex Roach 2016
Zacah Leslie 2017
Alex Lintuniemi 2018
Adrian Kempe 2018


Vahdit

Jonathan Quick (5,800,000 - 2023)

JF Berube 2016
Patrick Bartosak 2016


= 17 sopimusta, kymmenen hyökkääjää, viisi (kuusi) pakkia ja Quick signattuna. Hockeybuzzin mukaan Kings on karvan vajaa 60M, ja capiksi taidettiin arvioida jotain luokkaa 69M.

UFA

Jarret Stoll C
Justin Williams RW
Andrej Sekera D
Jamie McBain D

David van der Gulik RW

RFA

Tyler Toffoli RW
Nick Shore C
Martin Jones D
Andy Andreoff LW

Nick Dowd C
Jordan Weal C
Andrew Crecenszi C
Andrew Bodnarchuk D
Vincent LoVerde D


Mitkä ovat siis Kings-kesän keskeisimmät tapahtumat?


1. Case Richards

Ostetaanko alisuorittanut sentteri pois? On kiistaton fakta, että Mike Richardsin peli ei ole ollut pitkään aikaan sitä mitä tili edellyttää. Farmikomennus ja loppukauden pelit eivät todellakaan ansaitse hänelle paikkaa pelaavassa rosterissa. Loppukauden paras Kings-aloittaja Shore hoitaa saman alakenttien roolin kuusi kertaa pienemmällä tilillä. En pitänyt Richards-treidistä silloin kun se tehtiin, enkä pidä siitä nytkään. Kannut tuli, mikä on tärkeintä, mutta nyt voisi sanoa kiitos ja näkemiin. Kyllähän tuosta penaltyä kosahtaa tavallisen ulososton verran, mutta ennemmin sekin kuin täysin turha pelaaja kuudella miljoonalla. Tässä kostautuu Lombardin mentaliteetti olla uskollinen voittavalle joukkueelle, olisi pitäny ostaa ulos jo viime kesänä. Palkkakatto tosiaan kolkuttelee turhankin lähellä. Jos oletamme tilaa olevan sen 9M, menee tilanne vaikeaksi. Toffolin jatko + Sekera + kolme RFA:ta, meinaa mennä yli jo. Tämän takia Richardsin ulososto kannattaa, penaltystä huolimatta.

2. Case Voynov ja pakisto

Slava Voynov on pelikuntoisena Kingsin paras puolustaja Doughtyn jälkeen. Pelikunto onkin sitten asia erikseen. Tuo oikeudenkäynnin päätös tulee ilmeisesti vasta heinäkuussa, ja jos nyt oikein muistan niin jopa 9 vuotta voi linnaa napsahtaa. En ole perehtynyt juridisiin yksityiskohtiin, enkä tiedä kuinka todennäköistä tuo olisi, mutta koko sotkun selviämistä tässä kyllä odottaa. Lisäksi Voinov on siis telonut akillesjänteensä, ja jos selviää ilman tuomiota, pääsisi silti vasta jäille syys-lokakuussa. Eli Voinoviin ei voida luottaa kovin järeästi ensi kauden avauksessa ainakaan, jos sattuisi olemaan jäällä niin tiedä mikä kunto.

Tästä pääsemmekin Sekeraan. Kova hinta maksettiin jos rentaliksi jää, kuusitoista peliä Kings-paidassa. Vastineeksi menetimme ensi kesän ykköskierroksen sekä lupaavan prospectin Roland McKeownin, joka juuri solmikin entry levelin Hurrikaanien kanssa. En lämmennyt McKeownin menetykselle, mutta jos Sekera solmii jatkopahvin, voin sen sulattaa. Pidän itse Sekeraa Lombardin kesän ykkösprioriteettina. Joku neljä vuotta, 3M sopisi mainiosti. Ei korvaa Voinovia keväältä -14, mutta paikkaa kiitettävästi. McNabb ansaitsee pelaavan kokoonpanon paikan, ja Regehrin lähdön myötä on silti yksi paikka vapaana. Jos Sekeraa ei siihen saada eikä Voinov pelaa, joutuu DL kaupoille/free agencyyn. En rehellisesti usko että Forbort tai Miller olisi valmis ensi kaudella NHL:ään, vaikka Miller hyviä edistysaskelia tällä kaudella ottikin. McBain voi jatkaa matkaa ja Schultz jatkaa uraansa edelleen Monarchissa.

3. UFA-hyökkääjät Williams ja Stoll

Stoll avasi kesäkautensa turhankin vauhdikkaasti ja jäi kiinni kokkelista hotellin uima-altaalla. Vaikka tuo varmasti onkin yleistä ammattiurheilussa, ei siitä silti kiinni kannata jäädä. Tekee huonoa imagolle, varsinkin jatkosopimusneuvottelujen ollessa edessä. Epävarmalta Stoll muutenkin vaikutti haastatteluissa ensi kauden suhteen. Mainio soturi, aloittaja ja pukukoppimieshän Jarrett on, mutta saa nähdä. Jotenkin en usko että häntä nähdään enää Kingsissä. Jos halvan jatkon ottaisi niin pitäisin kyllä, mutta tuohon 3.25M ei taida Kingsillä olla enää varaa.

Mr. Game Seven lähtee luultavasti hakemaan isompaa palkkaa markkinoilta. Hyvähän hän oli tälläkin kaudella, tasaisen varma suorittaja. Kingsissä kukaan ei tehopisteillä hirveästi juhli, joten nämä 40+ pisteen kaudetkin ovat jees. Tuskin enää iskee edes tuota 59 pongoa minkä heitti parhaalla Kings-kaudellaan, mutta on kevään peleissä ollut aina hyvä. Kiinteä osa Kingsiä ollut jo yli kuusi vuotta. Muistan suhtautuneeni skeptisesti Williamsin jatkoon neljä vuotta sitten, mutta olin väärässä. Justin on ollut oleellinen pala Kings-hyökkäystä, mutta ellei ota palkanalennusta ei tule jatkamaan. Eikä varmasti ota, 33-vuotias pelaaja lähtee hakemaan niitä eläkerahoja kun sormuksetkin löytyy jo. Pitäisin omassa Kingsissäni, mutta lienee utopiaa.

4. RFA:t Toffolin johdolla

RFA-puolella kaikki neljä NHL-edustajaa saavat jatkon, kysymys on vain vuosien määrästä. Toffolille itse toivon mahdollisimman pitkää jatkoa, muille tulee luultavasti parivuotiset. Farmista Weal kolkuttelee shown portteja joten jatko on varma, Dowd on Monarchsille tärkeä ja Bodnarchuk myös jo AHL-veteraani joka saa jatkoa. Crescenzi ja LoVerde eivät tule ikinä pelaamaan ylhäällä, saa nähdä jatkavatko farmissakaan.

5. Case Sutter

Jatkaako Sutter? Sopimusta on, ja kaikki viittaisi jatkoon, mutta selvästi välit kopissa eivät ole olleet täysin ruusuisesti. Lombardi puolusti pelaajia, ja sanoi että cupin voittaneesta joukkueesta kuuluukin löytyä persoonallisuutta ja auktoriteettia joka voi sanoa valmentajallekin ei. Sutter on vaativa valmentaja, joka osaa tuoda menestystä – onko sittenkin liian vaativa runkosarjassa? Itse uskon että jatkaa, tiedä sitten onko se hyvä vai huono asia.

Kenttähahmotelmaa kaudelle 2015-16:

Gabo – Kopi - Brownie
Pearson – Carter – Toffoli
King – Shore – Lewis
Cliffs – Andy – Nolan

Muzzin – DD
McNabb – Sekera
Martinez – Greene

Quick

Jones


Tästähän huomaa kyllä suoraan, että hyökkäys on heikompi kuin aiemmin. Brown pelasi surkean kauden tehojen valossa. Kapteenilla on viimeisellä kahdella kaudella hurjat 27 tehopistettä kumpanakin. Eihän Dustin ole mikään pistenikkari ikinä varsinaisesti ollut, mutta 50+ pistettä on yleensä kuitenkin tullut. Jos trendi jatkuu tällaisena, ei hänellä ole mitään asiaa ylempiin kenttiin. Toffoli pelasi todella hyvän kauden, ja toivon mukaan jatkaa kehitystään. Kyllä tuo silti huutaisi yhtä pelimiestä ylempiin kenttiin – alemmat näyttävät hyvältä, mutta eivät tarjoa järin paljoa tulitukea. Saas nähdä. Mitähän mieltä palstaveljet tästä?

Lisäksi todettakoon, että Manchester Monarchs voitti siis AHL:n runkosarjan mestaruuden. AHL:n pudotuspelit käynnistyvät muutaman kierroksen päästä, vastustaja ei ole vielä selvillä. Noita tulee seurattua luultavasti jonkinasteiselle mielenkiinnolla. Miller, Forbort ja Weal ne suurimmat intressit. Lintuniemen ja Kempen otteet luonnollisesti kiinnostavat myös, kummatkin kun liittyivät seuraan vastikään solmittuaan tulokassopparit. Lupaavia pelaajia kumpainenkin.

Kings varaa tänä kesänä:

1. kierros #13
2. kierros #43
3. kierros #74
4. kierros #104
5. kierros #134
7. kierros #194

Kutoskierros menetettiin Chicagoon Carcillo-treidissä. Hyväähän tässä on se, että vuorolta #13 voi vielä saada oikein pelimiehenkin. Epätodennäköistä että vahvistaisi ensi kauden joukkuetta, mutta you never know. Lisää draftipohdintaa tulee tuonnempana. Tulen käymään myös prospect-poolia läpi jossakin kohti, ellei heikkik hoida tätä.
 

Eekenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
LA Kings
Noniin, AHL:n pudotuspeliohjelma julkaistu ja Manchester pelaa Portland Piratesia vastaan. Tuo paras viidestä-sarja starttaa torstai-perjantai-välisenä yönä. Monarchsin Brian O'Neill valittiin AHL:n MVP:ksi. O'Neill on iskenyt 22+56= 78pts, +29, pelejä kertynyt 69. Kyseessä on varaamaton pelaaja, jonka Kings signasi kesällä 2012. On muuten käynyt Yalen yliopiston, eli keskivertoa terävämpi kaveri kyseessä. Tuskin hänestä uutta laituria Kopitarille leivotaan, mutta mielenkiintoinen tapaus kuitenkin.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Kiitokset Eekenatorille ketjun avauksesta. Itselle olisi tarkoitus katsella joitakin Manchesterin pudotuspelejä, ehkä myös CHL:n pudotuspelejä. OHL:ssä on vielä useampi prospekti tulessa.

Hikisin kesä tulee olemaan Lombadilla, kun palkkakatto kolkuttelee ja muutama jatkosopparikin olisi väännettävänä.

Rosenin juttua palkkatilanteesta

Concerning NHL financial news, and how it relates to LA’s cap — LA Kings Insider

Kings roster and salary chart: 2015 offseason — LA Kings Insider

Ei sitä muuta voi toivoa, kuin että Bettman et co. päättävät antaa seuroille yhden amnesty buyoutin täksi kesäksi ja Kings pääsee Richardsin sopimuksesta eroon. Muuten Lombardi on pelaajabudjetin kanssa kusessa.
 

Eekenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
LA Kings
Ei sitä muuta voi toivoa, kuin että Bettman et co. päättävät antaa seuroille yhden amnesty buyoutin täksi kesäksi ja Kings pääsee Richardsin sopimuksesta eroon. Muuten Lombardi on pelaajabudjetin kanssa kusessa.

Pakkohan tätä on toivoa, tuon Kanadan dollarin kurssin heikkeneminen valmiiksi tiukan palkkakaton päälle niin morjens. Viisi miljoonaa tilaa, sillä ei pitkälle päästä. En oikein tiedä pitäisikö tässä toivoa Voinovin palaamista vai tilalle jonkun (Sekeran) signaamista, hänen pelikunnostaan kun ei ole minkäänlaista tietoa luultavasti kenelläkään. Vuoden pelaamattomuus ja sekoilut voisivat näkyä pahasti kentällä pitkälle talveen.
 

Eekenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
LA Kings
Manchester jatkaa siis toiselle kierrokselle otteluvoitoin 3-2. Michael Mersch oli ollut vakuuttava, kuten myös mm. Weal, Shore ja O'Neill. Adrian Kempe pääsi pelaamaan muutaman ottelun, ja avasi pistetilinsäkin.

Voinovin oikeudenkäynti alkoi eilen, mutta konkreettista edistystä ei vielä tapahtunut. Jatkuu tänään. Toivottavasti tälle nyt saataisiin nopeasti loppu.
 

Eekenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
LA Kings
Rikotaan hiljaisuus toteamalla, että Monarch pelaa nyt siis konferenssifinaaleja Hartfordia vastaan ja voitti juuri ensimmäisen ottelun 3-2. DL ja Sutter kumpikin olivat toivoneet junnuille pitkää kevättä, ja sellainen on nyt toteutunut, mikä on hieno juttu kyllä. Oppivat sitä voittamisen kulttuuria jo alhaalla. Vielä kun tästä kampeaisi finaaleihin, olisi hieno lopetus seuralle joka ensi kaudeksi vaihtaa osoitetta Ontarioon. Kaksi kertaahan aiemmin Monarchs on konferenssifinaaleissa ollut, mutta hävinnyt kummatkin Hersheylle.

Viime peli mielenkiintoisilla kentillä:

Mersch – Weal – O’Neill
Kempe – Shore – Auger/Backman
Van der Gulik – Dowd – Auger/Backman
Bissonnette – Crescenzi – O’Brien


Bodnarchuk – LoVerde
Forbort – Gravel
Schultz – Miller


Mersch, Weal ja O'Neill ovat tehneet 24/38 Monarchsin pudotuspelimaaleista. Kempe on myös osoittanut ihan oikeita pelimiehen otteita ja lunastanut itselleen paikan pelaavassa kokoonpanossa. Kyllä tuota Wealia haluaisi nähdä ylhäällä ensi kauden alussa ihan kunnolla, jotta nähtäisiin saako tehoja siirrettyä isoon liigaan. Useamman vuoden painanut hyvää duunia kuitenkin. Tuosta kokoonpanosta Shore pelannee ylhäällä varmasti, ja Forbortia yritetään luultavasti ajaa hiljalleen sisään NHL:n puolelle, mutta muita "varmoja" ei ole. Weal, Mersch, Kempe ja Miller kiinnostavat kuitenkin. Dowd nelosen paikkaajana ehkä.
 

vallu12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Passissa lukee Tampere, Blackhawks, Steelers
Mitä mieltä on henkilö, joka on paremmin perehtynyt Kingsien prospect pooliin, että minkälaiset saumat näillä näkymin Lintuniemellä nousta Shown puolelle? Onko näytönpaikka edes ensi kaudella vielä realistista?
 

F#21

Jäsen
Mitä mieltä on henkilö, joka on paremmin perehtynyt Kingsien prospect pooliin, että minkälaiset saumat näillä näkymin Lintuniemellä nousta Shown puolelle? Onko näytönpaikka edes ensi kaudella vielä realistista?
En voi väittää tuntevani liian hyvin Kingsin prospekteja, mutta en näe vielä ensi kaudelle Lintuniemelle mahdollisuutta NHL:ssä. Tietenkin mitä vain voi tapahtua, vaikkapa muutama loukkaantuminen tai Lintuniemi ottaa todella isoja harppauksia kesän aikana. Jos Sekeralle saadaan jatkosopimus kesän aikana, niin Kingsin pakisto on aika valmis. AHL:sta vielä Miller ja Forbort on mahdollisia 7. pakkeja, ellei esim McBainille haluta antaa vielä mahdollisuutta.

Ehkäpä paras vaihtoehto hänelle olisi nyt vain AHL ja siellä pelaaminen yhden kokonaisen kauden.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Mitä mieltä on henkilö, joka on paremmin perehtynyt Kingsien prospect pooliin, että minkälaiset saumat näillä näkymin Lintuniemellä nousta Shown puolelle? Onko näytönpaikka edes ensi kaudella vielä realistista?

Olen samaa mieltä F#21:sen kanssa. Aika ihmeitä pitää tapahtua, jos Lintuniemi pelaa ensi kaudella peliäkään NHL:ssä. En pitäisi edes paikkaa Ontarion AHL-joukkueessa itsestään selvyytenä ja mahdollisesti hän pelaa OHL:ssä yli-ikäisenä ensi kauden. Paljon riippuu siitä mitä Lombardi&co tekee kesän aikana ja miten Lintuniemi pelaa harjoitusleirillä, mutta organisaatiossa on ennestäänkin isokokoisia, vasemmalta ampuvia nuoria pakkilupauksia. Derek Forbortilla on jo reilusti ammattilaiskokemusta, samoin Kevin Gravel on vakiinnuttanut paikkansa Monarchsien playoffskokoonpanossa (vaikkakin pelannut oikealla puolella on leftin mies eikä hänellä ole vielä ammattilaissopimusta). Kurtis MacDermid pelasi OHL:ssa erinomaisen kauden ja Alex Roach on kehittynyt ECHL:ssä (Ontario Reign pelaa tällä hetkellä ECHL:n konferenssifinaaleja ja johtaa sarjaa 2-1). Veteraani Jeff Schuiltzilla on yhden suunnan sopimus vielä ensikaudestakin. Lintuniemen tilanne olisi paljon parempi, jos olisi rightin mies... .

Yksi asia mikä sotii Lintuniemen ensi kauden NHL-visiittiä vastaan on hänen kokemattomuutensa ammattilaiskiekosta. Muzzin, Voinov, Martinez, McNabb - kaikki ovat kulkeneet AHL:n kautta NHL:ään eikä Lintuniemi minun mielestäni heitä lahjakkaampi ole. Yksi lisäkausi OHL:ssä, kausi AHL:ssä ja sitten ehkä hajaotteluita NHL:ssä kaudella 2017-18. Tuo vastaisi normaalia Kings-pakkien kehityskaarta.

Olen katsellut Manchesterin pudotuspelejä erän sieltä toisen täältä, mutta yhtäkään ottelua en ole jaksanut katsoa kokonaan. Vaikka joukkue on menestynyt hyvin, niin jotenkin en jaksa innostua sen pelaajista isommin. Derek Forbort on iso ja osaa luistella, mutta en oikein tiedä missä roolissa hän pelaisi NHL:ssä. Puolustavaksi pakiksi hän on minusta liian kiltti, mutta hyökkääväksi pakiksi aivan liian tehoton. Joitakin pakkeja määritellään sanoilla "two-way defenceman", mutta minusta Forbort on "no-way defenceman". Colin Millerillä on hyvä laukaus, mutta samoin kuin Forbortilla, niin puolustusalueella hänelle tulee ihmeellisä aivopieruja. Ehkä AHL:ää selkeämmässä pelisysteemissä (= NHL:ssä) tuollaiset jäätymiset jäisivät vähemmälle.

Hyökkääjistä olen pitänyt Kempestä, Augerista ja Merchistä. Jokaisella on hyviä puolia, mutta myös heikkouksia. Merschin maalieduspelaaminen on ollut tosi hyvää (a la Ryan Smyth) ja Kempe on näyttänyt AHL:ssä paljon nopeammalta kuin nuorten MM-kisoissa. Auger on todellakin niin iso, miksi hänet on listattu eikä lainkaan kädetön kaveri. Tosin luistelu on todella laajakaarista... . Shoreen olen ollut hiukan pettynyt. Wealia suhteen kai suunnitellaan syksyllä siirtoa keskeltä oikeaan laitaan, jotta hänelle saataisiin kunnon näyttöpaikka ylhäällä. JOS Williams lähtee - kuten todenäköistä on - niin kokoonpanossahan olisi oikealla laidalla yhden taitohyökkääjän vaje. Tosin jos Stoll lähtee - mikä sekin on todennäköistä - niin myös keskellä on yhden sentterin vaje.

No, kesän tapahtumat kertovat mitä johtoporras oikein suunnittelee ensi kaudeksi. Itse odotan kesällä, siis draftissa, tapahtuvan isoja siirtoja. En tarkoita niinkään Los Angelesia, vaan muita NHL-organisaatiota, mutta ko. siirroilla voi olla isohkoja heijastusvaikutuksia Kingsien ensi kauden menestysmahdollisuuksiin.
 

Hokipedia

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, LA Kings, Underdog
Täällä ilmoittautuu uusi Kings kannattaja palstalle! Ensinnäkin haluan antaa valtavan määrän arvostusta Eekenatorille ja heikkikille! Huikeeta kirjotusta teiltä läpi vuosien, nyt oli pakko päästä itsekin osallistumaan jo.
Tosiaan palkkakaton kanssa saatetaan olla pahassakin kusessa, se riippuu pitkälti siitä, annetaanko NHL-joukkueille heikontuneen Kanadan dollarin vuoksi ns. sääli buyout. Jos ei, niin Richards pitäisi saada sakoista huolimatta ulostettua. Sama ikävä kyllä taitaa koskea Williamsia. Mies kun ei taida suostua halvempaan palkkaan, ja Kings ei voi hänelle tarjota sitä n.4m kaudesta vaikka olisi kuinka mr. Game 7 tai mr. Clutch....
Toinen mielenkiintoinen pointti on case Voynov. Saako pelata ensi kaudella? Ja jos saa, mikä on miehen pelikunto?
Jatkosoppareista Toffoli ehdottomasti priority number one.
Nämä nyt päälimmäisenä mielessä. Pahoittelut sekaisuudesta!
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Kiitokset Hokipedialle ja tervetuloa Kings-osioon.

Monarchs päihitti konferenssin finaaleissa Hartfordin toistamiseen, tällä kertaa numeroin 7-4. Michael Merschille hattutemppu ja samalla hän siirtyi Monarchsien sisäisen pistepörssin kärkeen (12 GP, 11+7=18, +13). Jordan Weal on kakkosena suunnilleen samoilla pisteillä (10+8=18, +10). Seuraavaksi sarja siirtyy Wolf Packin kotikaukaloon, missä pelataan kolmas ja neljäs ottelu. Ainakaan tämän ottelun perusteella Hartfordilta ei löydy riittävästi hyökkäysvoimaa Monarchsien kaatamiseksi neljään kertaan.

Kanadan junnusarjalaisista OHL:n mestaruuden Oshawa Generalsien riveissä voittaneen Matt Mistelen kausi jatkuu vielä tämän viikonlopun ajan Memorial Cupissa. Losin CHL-varauksista Mistele pelasi parhaat pudotuspelit (21 GP, 13+3=16, +5). Käsittääkseni Mistelellä ei ole vielä sopimusta Losin kanssa, mutta eiköhän se solmita ennen ensi kauden alkua. Sen mitä Oshawan pelejä katsoin, niin Mistele on ihan pätevä hyökääjä. Pelaa kohti maalia eikä epäröi laukoa. Ei ole silmiinpistävän nopea luistelija eikä suoraviivainen voimahyökkääjä, muttei myöskään arkaile kontaktia tai ole ketjun hitain ja kankein pelaaja.

OHL:n finaalit hävinneessä Erien joukkueessa pelasi kaksi Kings-prospektia. Sentteri Jake Marchment hidas ja kankea luistelija, mutta hyvä aloittaja ja pyrkii pelaamaan fyysistä peliä. On jo kaksikymmentä vuotta täyttänyt, joten voisi pelata ensi kaudella Ontariossa, mutta en tiedä riittävätkö taidot ja varsinkaan luisteluvauhti AHL:ään. Ehkä pelaa vielä vuoden yli-ikäisenä OHL:ssä. Puolustaja Kurtis MacDermid pelasi yli-ikäisenä hyvän vuoden ja on Kings-organisaation aggressiivisin lupaus. Iso, kontaktinhakuinen ja pelaa osin sääntöjen rajamailla - vanhanaikainen stay-at-home dman Matt Greenen ja Robyn Regehrin tyyliin. OHL:n valmentajien äänestyksessä (OHL Network MacDermid oli Läntisen konferenssin paras taklaaja ja kolmanneksi paras puolustava puolustaja. Ensi kaudella MacDermidin ura jatkunee AHL:ssä, jollei joudu hakemaan vauhtia ECHL:stä asti.

Myös North Bayn Mike Amadio pelasi tulokselliset playoffsit, mutta ammattilaistulevaisuutta ajatellen en tiedä millaisessa roolissan hän oikein pelaisi NHL:ssä. Taidot eivät ole ihan junnuhuippujen tasoa eikä kokoa ja aggressiivisuutta löydy puhtaasti puolustavaan rooliin. Luistelu on kuitenkin ihan kelvollisen näköistä eikä hän ole puukäsi tai kääpiö, joten jos kaikki menee hyvin, niin Amadiosta kehittyä Nick Shore-tyyppinen pelaaja.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Viimeistä kautta AHL:n itäisessä konferenssissa pelaava Kings-farmi Monarchs voitti viime yönä AHL:n konferenssifinaalin suoraan neljännessä ottelussa. Joukkue on hävinnyt vain yhden pelin viiteen otteluun venyneen avauskierroksen jälkeen. Penguis-farmi nappasi yhden otteluvoiton toisella kierroksella. Läntisen konferenssin finaali Utican ja Grand Rapidsin välillä on tasatilanteessa 1–1, joten Monarchs-pelaajat ehtivät lepäämään ennen finaalisarjaa reilusti.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Losin farmijoukkueen Manchester Monarchsin kausi päättyi AHL:n mestaruuteen eli Calder Cupin voittoon. Joukkue voitti siis sekä runkosarjan että pudotuspelit. Playoffseissa ensimmäinen sarja Portlandia vastaan oli tiukka (voitot 3-2), mutta seuraavissa kolmessa sarjassa meno oli vastustajien kannalta tylyä. Wilkes-Barre/Scratton kaatui 4-1, Hartford 4-0 ja finaaleissa Utica 4-1. Eli avauskierroksen jälkeen Monarchisin sarja oli varsin vakuuttava 12 voittoa - 2 tappiota.

Ykkösketjun vasen laita Michael Mersch voitti playoffsien pistepörssin tasapistein ketjun sentterin Jordan Wealin kanssa. Kymmenen maalia ja 12 syöttöpistettä kerännyt Weal valittiin pudotuspelien parhaaksi pelaajaksi. Mersch oli joukkueen paras maalintekijä 13 osumalla. Ketjun kolmas lenkki, runkosarjan parhaan pelaajan tittelin pokannut Brian O'Neill oli pudotuspelien pistepörssin kolmonen, joten Monarchsien ykkösketju Mersch-Weal-O'Neill vei pistepörssissä kolmoisvoiton.

Finaalisarjassa Uticaa vastaan minusta ykkössentteri Jordan Weal vähän hiipui, kun kakkosketjua johtanut Nick Shore ja varsinkin kolmosketjun keskusmies Nic Dowd nostivat tasoaan. Suurin yllättäjä loppuvaiheessa oli kuitenkin teini-ikäinen ruotsalainen Adrian Kempe, joka teki kolmessa viimeisessä ottelussa yhteensä neljä maalia ja kaikkiaan pudotuspeleissä kahdeksan osumaa. Todella lupaava suoritus erinomaisesti luistelevalta, mutta vielä varsin hontelolta nuorukaiselta. Jossakin, en muista missä, Kempeä verrattiin Jeff Carteriin, mutta ei minusta Kempe mikään varsinainen snaipperi ole. Toivon - ja uskon - että Kempestä kuitenkin kehittyy parempi ja kokonaisvaltaisempi pelaaja kuin Viktor Ståhlbergista, toisesta pitkästä, erinomaisesti luistelevasta ruotsalaislaiturista.

Nic Dowd olisi kätisyytensä (right), kokonsa (6-2, 196 lbs), pelipaikkansa (sentteri) ja asenteensa puolesta hyvä ehdokas Kingsin ensi kauden nelossentteriksi, mutta hänen luistelunsa ei taida olla riittävän hyvää NHL:ään eikä taitotaso ole Wealin/Shoren-luokkaa. Ja kun ikää on jo 25 vuotta - Dowd on syntynyt toukokuussa 1990 - niin en tiedä saako luisteluun enää lisää potkua tuossa iässä.

Jollei Lombardi apulaisineen hanki kesän aikana veteraanisentteriä Jarrett Stollin tilalle, niin syksyn training campillä käydään todella mielenkiintoinen kamppailu Losin alempien ketjujen sentteripaikoista. Trevor Lewis, Andy Andreoff, Nick Shore, Jordan Weal, Nic Dowd, mahdollisesti jopa Mike Richards taistelevat kolmos- ja nelosketjun johtajien paikoista.

Tosin huhujen mukaan Lombardi yrittää parhaansa mukaan treidata helvetinmoiseksi painolastiksi muodostuneen Mike Richardsin jonnekin muualle. Ja jollei kauppoja synny - kuten todennäköistä on - niin Richardsin sopimus ostetaan ulos. Näin siis huhutaan. Mitään hyödyllistähän Lombardi ei tulisi treidsissä Richardsista saamaan, vaan joutuu antamaan kaupan päälle jotakin hyvitystä - varausvuoron, nuoren prospektin - ja lisäksi ottamaan osan palkasta Losin kontolle.

Huhujen mukaan LA Kings (Lombardi) olisi myöskin Ryan O'Reillyn perässä ja yrittäisi päästä varamaan aiemmin kuin kolmantenatoista. O'Reilly -huhua en ymmärrä, sillä eihän joukkueen palkkabudjetissa ole tilaa O'Reillylle nyt, eikä myöskään tulevaisuudessa ilman isoja siirtoja. Ymmärtäisin jos seura hamuaisi jotakin kokenutta rightin pakkia, mutta RoR?

Halun siirtyä draftissa ylöspäin ymmärrän ihan hyvin ja ovathan Lombardi&co. usein tehneet varauspäivänä isompia ja pienempiä kauppoja, mutta en tiedä onko organisaatiolla siihen muskeleita. Ja minkä pelaajan perässä Lombardi, Mike Futa, Mark Yannetti, Nelson Emerson, jne. oikein olisivat. Draftiin on aikaa vielä reilu puolitoista viikkoa. Oma toiveeni on että, LA Kings ei varaa ensimmäisenä päivänä mitään Travis Konecyn kaltaista alamittaista kääpiötä tai Timo Meierin kaltaista eurooppalaissyntyistä QMHJL:ssä maaleja sylkevää "voimahyökkäjää". Luulisi niiden jo Valentin Zykovista oppineen, että QMHJL:ssä tekee 40 maalia kaudessa melkein millainen pummi tahansa.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
LA Kings Insiderin Jon Rosen päivittelee draftia odotellessa viimeisimpiä LA-landin tapahtumia.

Updates: Richards, Las Vegas, Norstrom, Gravel, more — LA Kings Insider

Ei oikeastaan mitään ihmeempää. Richardia ei ole kukaan valmis ottamaan Losin kannalta järkevillä ehdoilla, joten 99,9% todennäköisyydellä Richardsin sopimus ostetaan ulos ja kärsitään siitä palkkabudjettin tulevat rangaistukset. Eli Richardsin ulosotto syö palkkabudjettia seuraavasti:

2015-16: 1.22M
2016-17: 1.72M
2017-18: 2.72M
2018-19: 4.22M
2019-20: 4.22M
2020-21: 1.47M
2021-22: 1.47M
2022-23: 1.47M
2023-24: 1.47M
2024-25: 1.47M

Kaksi ekaa ja viisi viimeistä vuotta on vielä siedettävän suuruisia, mutta kolmannen ja varsinkin neljännen ja viiden vuoden osuudet ovat todella pahoja.

Kyllä Lombardi ja Solomon saavat vääntää pieniä ihmeitä sopimusrintamalla, että pystyvät pitämään Losin mukana Stanley Cup-taistossa. Eikä se tule onnistumaan, jollei joukkueeseen pystytä ajamaan sisään halpoja ja hyviä nuoria, sillä UFA-markkinoille ei ole asiaa ainakaan vuosien 2018-2020 välillä. Eikä oikeastaan ennen sitäkään, sillä Kopitarista tulee ensi kesänä UFA ja hän saa aivan varmasti palkankorotuksen nykyisestä (caphit 6,8 milj.). Samoin Toffolin tuleva sopimus syö varmasti palkkabudjettia ihan kivasti, sopimuksen pituudesta tietenkin riippuen. Lisäksi Brownin, Martinezin ja Muzzinin kallimmat sopimukset alkavat syksyllä ja lisäksi ensi kesänä Breyden McNabbin superhalpa soppari päättyy ja hänelle pitää antaa selvä palkankorotus.

Sekeran ja Voinovin tilanteet ovat ihan auki. Voinovin oikeudenkäynti alkaa heinäkuun 6. päivä ja Sekeran tilannehan ratkeaa seuraavan parin viikon aikana. Jollei sopimusta slovakin kanssa synny ennen UFA-kauden alkua, niin en usko sitä syntyvänkään. En yhtään ihmettelisi, vaikka Sekera valitsisi fyysisemmän ja pitkien ottelumatkojen Läntisen konferenssin sijaan kaikin puolin kevyemmän Itäisen konferenssin.

Losin sopimustilanteen löytää ainakin hfboardsin Kings-osiosta. Sieltä jokainen voi tutkia missä mennään tällä hetkellä.

Salary Cap: Official LA Kings 2014-15 Organization Chart - HFBoards

Kuten Rosenkin uutisoi, niin puolustaja Kevin Gravel on solminut kahden vuoden sopimuksen Kingsien kanssa. Tämän kaudenhan Gravel pelasi AHL-sopimuksella (soppari Manchesterin, ei Losin kanssa). Sitä minä ihmettelen, ettei maalivahti Martin Jonesin kanssa ole saatu paperia aikaiseksi, vaikka Rosen kertoi jo muutama päivä sitten, että sopimus on lähes valmis. Yleensä ilmoitus sopimuksesta tulee nopeasti tuollaisen jutun jälkeen. No, ehkä ensi viikolla, jos vaikka seuralla olisi samalla muutakin uutisoitavaa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Richardia ei ole kukaan valmis ottamaan Losin kannalta järkevillä ehdoilla, joten 99,9% todennäköisyydellä Richardsin sopimus ostetaan ulos ja kärsitään siitä palkkabudjettin tulevat rangaistukset. Eli Richardsin ulosotto syö palkkabudjettia seuraavasti:

2015-16: 1.22M
2016-17: 1.72M
2017-18: 2.72M
2018-19: 4.22M
2019-20: 4.22M
2020-21: 1.47M
2021-22: 1.47M
2022-23: 1.47M
2023-24: 1.47M
2024-25: 1.47M

Kaksi ekaa ja viisi viimeistä vuotta on vielä siedettävän suuruisia, mutta kolmannen ja varsinkin neljännen ja viiden vuoden osuudet ovat todella pahoja.

Kyllä Lombardi ja Solomon saavat vääntää pieniä ihmeitä sopimusrintamalla, että pystyvät pitämään Losin mukana Stanley Cup-taistossa. Eikä se tule onnistumaan, jollei joukkueeseen pystytä ajamaan sisään halpoja ja hyviä nuoria, sillä UFA-markkinoille ei ole asiaa ainakaan vuosien 2018-2020 välillä. Eikä oikeastaan ennen sitäkään, sillä Kopitarista tulee ensi kesänä UFA ja hän saa aivan varmasti palkankorotuksen nykyisestä (caphit 6,8 milj.). Samoin Toffolin tuleva sopimus syö varmasti palkkabudjettia ihan kivasti, sopimuksen pituudesta tietenkin riippuen. Lisäksi Brownin, Martinezin ja Muzzinin kallimmat sopimukset alkavat syksyllä ja lisäksi ensi kesänä Breyden McNabbin superhalpa soppari päättyy ja hänelle pitää antaa selvä palkankorotus.

Vai näin on tapahtumassa. Jollakin tapaa tuohon M.Richardsin ulososton caphitteihin voisi varautua koittamalla onnistua hyvin 2016 ja 2017 drafteissa. Siitä jos saa rakennettua halpojen ELC-prospektien uuden aallon kantamaan noiden 2018-2020 kausien yli, niin minimoi ulososton haittavaikutukset. Eli nyt voisi alkaa treidaamaan osittain laatumateriaalia ulos, lisäämällä noiden vuosien draftpickejä. Ja korvaa nämä kaupoissa menetyt pelaajat nykyisestä Manchesterin materiaalista, joka on ilmeisen laadukasta suvereenin AHL-mestaruuden perusteella.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Ei oikeastaan mitään ihmeempää. Richardia ei ole kukaan valmis ottamaan Losin kannalta järkevillä ehdoilla, joten 99,9% todennäköisyydellä Richardsin sopimus ostetaan ulos ja kärsitään siitä palkkabudjettin tulevat rangaistukset. Eli Richardsin ulosotto syö palkkabudjettia seuraavasti:

Torontolla olisi tähän varmasti mahdollisuudet, jos Kings vaan muuten suostuisi maksamaan Kesselistä kunnon hinnan. Toki en ole varma ovatko kiinnostuneita antamaan niin paljon kuin Toronto pyytää. Pyynti olisi varmaan jotain 1-2 ykköskierroksen draft oikeutta, 13th (ehkä 2016 ykköskierros tai 15-16 kakkoskierros), Toffoli ja Kempe + Richard dumppina. Ehkä Kings ei ole valmis tällaiseen, mutta halvemmallakaan Kesseliä ei saa ja sinänsä ihan linjassa Kesselin arvon kanssa. Jos suostuu, niin kauppa hyödyttää molempia, jos ei, niin en usko, että Kesseliä halvemmallakaan saavat.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Draftia ja vapaa agetti-kautta odotellessa voisi käydä hiukan läpi organisaation tämänhetkistä syvyystilannetta. Aloitetaan maalivahdeista.

NHL-taso

Tässä ei ole mitään epäselvyyttä 29-vuotias Jonathan Quick on ykkösvahti ja vielä sopimusta vailla oleva 25-vuotias Martin Jones on kakkosvahti. That's it.


AHL-taso

Pian 24-vuotta täyttävä J-F Berube oli päättyneellä kaudella Monarchsien ykkösvahti. Berube on ollut AHL-tasolla ihan pätevä kaveri, mutta ei mikään tähti. Sopimusta on jäljellä vielä yksi kausi ja jollei ihmeitä (loukkaantumissumaa) tapahdu, niin se sujunee Ontarion puolella. Berubella ei ole enää waiver-vapautta, joten jos joku toinen organisaatio hänet haluaa syksyllä harjoitusleirin aikaan napata, niin siitä vaan.

Berubea puolisentoista vuotta nuoremman Patrik Bartosakin ensimmäinen ammattilaiskausi oli ihan kelvollinen. Hän pelasi noin kolmasosan Manchesterin peleistä ja torjuntaprosentti oli inan Beruben vastaavaa parempi (91,9 <-> 91,3). Torjuntatyyliltään Bartosak on rauhattomampi kuin Berube ja antaa enemmän pitkiä ripareita. Voi olla että Bartosakin "upside" on korkeampi kuin Berubella, mutta tällä hetkellä Quebecin mies on tshekkiä varmempi ja luotettavampi valinta maalinsuulle.

Jos lupauksia arvioidaan asteikolla prospect-suspect-reject, niin minusta molemmat ovat pikemminkin suspect kuin prospect osastoa. Olisin yllättynyt jos jompi kumpi tästä kaksikosta tekee uran NHL:ssä edes kakkosvahtina.

Varaukset

Kings varasi Alex Dillonin viime kesänä viidennellä kierroksella. Dilloin pelasi viime kaudella USHL:n Tri-Stormissa huippukauden - valittiin liigan tulokastähtikentälliseen, hänellä oli pienin päästettyjen maalien keskiarvo ja lisäksi valittiin liigan kakkostähtikentällisen maalivahdiksi. Lähes kaksimetrinen (196 cm) hujoppi siirtyy ensi kaudeksi pelaamaan WHL:ään Edmonton Oil Kingseihin. Hockey Newsin Alan Kennedy nimesi jutussaan Ryan Kennedy’s Prospect of the Year for all 30 NHL teams | The Hockey News kunkin joukkueen vuoden parhaan prospektin. Losin kohdalla Kennedyn valinta osui Dilloniin. Noh, ensi kausi WHL:ssä kertoo Dilloinin tasosta paljon enemmän kuin tämä kausi USHL:ssä.

Yliopistouransa juuri päättänyt Eliteprospects.com - Steve Mastalerz oli AHL:n pudotuspeleissä pari ottelua Monarchsien penkillä, kun ensin Bartosak ja sitten Berube olivat vuorollaan loukkaantuneina. Eihän tuo organisaation syvyys maalivahtien osalta mitenkään erikoinen ole, joten ei ihme vaikka varaamaton Mastalerz kutsuttaisiin syksyllä rookiecampille ATO-periaatteella. Mutta kutsutaan tai ei, niin uskon Losin varaavan ensi lauantaina ainakin yhden, jollei peräti kaksi maalivahtia.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Torontolla olisi tähän varmasti mahdollisuudet, jos Kings vaan muuten suostuisi maksamaan Kesselistä kunnon hinnan. Toki en ole varma ovatko kiinnostuneita antamaan niin paljon kuin Toronto pyytää. Pyynti olisi varmaan jotain 1-2 ykköskierroksen draft oikeutta, 13th (ehkä 2016 ykköskierros tai 15-16 kakkoskierros), Toffoli ja Kempe + Richard dumppina. Ehkä Kings ei ole valmis tällaiseen, mutta halvemmallakaan Kesseliä ei saa ja sinänsä ihan linjassa Kesselin arvon kanssa. Jos suostuu, niin kauppa hyödyttää molempia, jos ei, niin en usko, että Kesseliä halvemmallakaan saavat.

Niin, ei se ole hölmö joka pyytää vaan joka maksaa. En pysty nimeämään NHL:stä huonommin Lombardin ja Sutterin sapluunaan sopivaa pelaajaa kuin Phil Kessel. Sutter vaatii jokaisen pelaajan sitoutuvan joukkuetaktiikkaan ja osallistuvan myös fyysisesti puolustuspelaamiseen. Kontakteja välttelevä ja vapaalla jäällä pelaamiseen keskittyvä vellihousu Kessel ei kestäisi Sutter-Stevens-Payne -valmennustrion höykytyksessä kuukauttakaan. Se on ihan eri asia neppailla pisteitä Itäisessä konferenssissa kuin pelata fyysisessä ja puolustuspainotteisessa Läntisessä konferenssissa.

En viitsi edes alkaa laskemaan miten Kesselin palkan saisi sovitettua Losin palkkabudjettiin, sillä pidän Kesselin hankkimista Losiin erittäin epätodennäköisenä ajatuksena. Ehkä jos omistajat antavat Lombardille kenkää ja valitsevat uudeksi GM:ksi jonkun aivan tampion, niin sitten se on mahdollista.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Niin, ei se ole hölmö joka pyytää vaan joka maksaa. En pysty nimeämään NHL:stä huonommin Lombardin ja Sutterin sapluunaan sopivaa pelaajaa kuin Phil Kessel. Sutter vaatii jokaisen pelaajan sitoutuvan joukkuetaktiikkaan ja osallistuvan myös fyysisesti puolustuspelaamiseen. Kontakteja välttelevä ja vapaalla jäällä pelaamiseen keskittyvä vellihousu Kessel ei kestäisi Sutter-Stevens-Payne -valmennustrion höykytyksessä kuukauttakaan. Se on ihan eri asia neppailla pisteitä Itäisessä konferenssissa kuin pelata fyysisessä ja puolustuspainotteisessa Läntisessä konferenssissa.

En viitsi edes alkaa laskemaan miten Kesselin palkan saisi sovitettua Losin palkkabudjettiin, sillä pidän Kesselin hankkimista Losiin erittäin epätodennäköisenä ajatuksena. Ehkä jos omistajat antavat Lombardille kenkää ja valitsevat uudeksi GM:ksi jonkun aivan tampion, niin sitten se on mahdollista.

Niin, voit olla tuossa oikeassa, mutta tämä "löysä" Kessel hakkaa melkein PPG vaikka onkin laiska ja läski ja käytännössä vieläpä yksin, niin paska ykköskenttä Torontolla on. Teillä on silti suurempi ongelma tuon Richardin kanssa, joka on kallis eikä tee pisteitä. Katsopa vaikka pätkä Kesselin tämän kauden maaleista ja jätkä on nopea, loistava sijoittumaan ja tekemään maaleja. Ainoastaan alaspäin laiska, kuten monet snaipperit Ovechkinistä lähtien. Mutta joo, ehkä tässä kuukauden sisällä nähdään mihin Kessel menee, mihin hintaan vai meneekö mihinkään. Kuitenkin Kessel tietää Kingsin valmentaja kuvion ja on nimennyt Losin yhdeksi joukkueeksi johon hänet voi siirtää, jos sopimukseen päästään.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Niin, voit olla tuossa oikeassa, mutta tämä "löysä" Kessel hakkaa melkein PPG vaikka onkin laiska ja läski ja käytännössä vieläpä yksin, niin paska ykköskenttä Torontolla on. Teillä on silti suurempi ongelma tuon Richardin kanssa, joka on kallis eikä tee pisteitä. Katsopa vaikka pätkä Kesselin tämän kauden maaleista ja jätkä on nopea, loistava sijoittumaan ja tekemään maaleja. Ainoastaan alaspäin laiska, kuten monet snaipperit Ovechkinistä lähtien. Mutta joo, ehkä tässä kuukauden sisällä nähdään mihin Kessel menee, mihin hintaan vai meneekö mihinkään. Kuitenkin Kessel tietää Kingsin valmentaja kuvion ja on nimennyt Losin yhdeksi joukkueeksi johon hänet voi siirtää, jos sopimukseen päästään.

Tiedän kyllä millainen pelaaja Kessel on, ei minun sen takia hänen highlightsejaan tarvitse katsoa. Kesselin ja Ovetshkinin vertaaminen oli ilmeisesti jonkinlainen tekstin sekaan heitetty kevennys?

27-vuotias Kessel teki päättyneellä kaudella 25 maalia, tänä keväänä 23 vuotta täyttänyt Toffoli 23 maalia. Plusmiinuslukemasta voi sanoa sen verran, että eroa oli viitisenkymmentä pistettä, Kessel reilut kolmekymmentä pistettä pakkasella, Toffoli parikymmentä plussalla. Toinen nuori nouseva kyky - taitopelaaja, joka pystyy pelaamaan myös yllättävän fyysistä peliä ja on kehittynyt puolustussuuntaan kausi kaudelta. Toinen yksipuolinen, ikääntyvä löysä surffailija, jolle maksetaan aivan kuin mies olisi huippupelaaja. Kuinkahan monta maalia Kessel tekisi kaudessa, jos hän joutuisi pelaamaan LA Kingsin tapaisessa tunnollista joukkuepeliä painottavassa joukkueessa? Samanverran vai vähemmän kuin Toffoli?

Ottaisin tuosta Toronton "paskasta" ykkösketjusta James van Riemsdykin Losiin koska tahansa. Sopisi aivan täydellisesti Carterin ja Toffolin rinnalle vasempaan laitaan. Hyvä pelaaja ja sääli kun joutunut pelaamaan tähän astisen NHL-uransa kahdessa liigan huonoimmin johdetussa organisaatiossa, Torontossa ja Philadelphiassa.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
27-vuotias Kessel teki päättyneellä kaudella 25 maalia, tänä keväänä 23 vuotta täyttänyt Toffoli 23 maalia. Plusmiinuslukemasta voi sanoa sen verran, että eroa oli viitisenkymmentä pistettä, Kessel reilut kolmekymmentä pistettä pakkasella, Toffoli parikymmentä plussalla. Toinen nuori nouseva kyky - taitopelaaja, joka pystyy pelaamaan myös yllättävän fyysistä peliä ja on kehittynyt puolustussuuntaan kausi kaudelta. Toinen yksipuolinen, ikääntyvä löysä surffailija, jolle maksetaan aivan kuin mies olisi huippupelaaja. Kuinkahan monta maalia Kessel tekisi kaudessa, jos hän joutuisi pelaamaan LA Kingsin tapaisessa tunnollista joukkuepeliä painottavassa joukkueessa? Samanverran vai vähemmän kuin Toffoli?

.

Kessel on parhaassa iässä ja Kesselin ei tarvitse enää näyttää tai esittää mikä pelaaja hän on. Tekee 3 kentän hyökääjine kanssa PPG tai lähes. Toffolilta ainoastaan yksi kausi. Laita Kesselille kunnon sentteri keskelle, kunnon laituri toiseen laitaan ja sitten mieti, mieti tarkkaan kuinka paljon hän tekee maaleja ja pisteitä. Kessel on ykköskorin jätkä, Toffoli ei, ei kukaan kenet LA on draftannut ole myöskään. No ehkä dreidi ei tule LA:n kanssa, mutta mieti, että Toronton kaltaisessa NHL:n yhdessä huonoimmista joukkueista, yksi pelaaja tekee tuollaisia pisteitä samassa kentässä 2-3 kentän pelaajien kanssa. Tiedän, että Kessel on nyt ja uskon, että todennäköisyydessä Toffoli ei ole lähelläkään Kesseliä tulevaisuudessa. Seuraavat 5 vuotta vähintään, teillä olisi top3 laituri. Ja uskon, ettet ole katsonut "läski" Kesselin parhaita, vielä jos joku valmentaja saa hänestä enemmän irti. Tässä linkki Kessellin maaleihin 2014-2015: Phil Kessel: ALL Goals from 2014-15 Season (HD) - YouTube Kerro sitten lisää kun yksi jätkä tekee "läskinä" kaiken yhdessä NHL joukkueessa.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Vai näin on tapahtumassa. Jollakin tapaa tuohon M.Richardsin ulososton caphitteihin voisi varautua koittamalla onnistua hyvin 2016 ja 2017 drafteissa. Siitä jos saa rakennettua halpojen ELC-prospektien uuden aallon kantamaan noiden 2018-2020 kausien yli, niin minimoi ulososton haittavaikutukset. Eli nyt voisi alkaa treidaamaan osittain laatumateriaalia ulos, lisäämällä noiden vuosien draftpickejä. Ja korvaa nämä kaupoissa menetyt pelaajat nykyisestä Manchesterin materiaalista, joka on ilmeisen laadukasta suvereenin AHL-mestaruuden perusteella.

Tärkeää olisi onnistua varaamisessa tänä vuonna, koska ensi vuoden ykköskierroksen varaus meni Carolinaan Sekera-kaupassa. Joukkueen laatumateriaalin kauppaaminen on käytännössä mahdotonta, koska tavoitteena on kuitenkin menestyä nyt eikä kokoonpanossa ole juurikaan syvyyttä. "Menestysikkuna" on auki ehkä seuraavat kaksi-kolme vuotta ja sen jälkeen on pakko aloittaa jonkinlainen rebuilding, paitsi jollei tänä vuonna onnistuta varaamisessa poikkeuksellisen hyvin tai sitten Lombardi onnistu jymäyttämään toisia GM:iä treideissä pahemman kerran.

En oikein tiedä onko tuossa AHL:n mestaruuden voittaneessa joukkueessa lopulta kovinkaan paljoa NHL-potentiaalia. Hyökkääjistä Adrian Kempe varmasti, Nick Shore, Michael Mersch, Jordan Weal, Justin Auger, Nic Dowd ehkä. Puolustajista Kevin Gravel, Derek Forbort, Colin Miller ehkä. Pelaajan potentiaalin kuitenkin näkee vasta sitten, kun hänet laitetaan NHL-kaukaloon ja nähdään riittääkö kädet, jalat ja pää siinä vauhdissa.

NHL:n ja AHL:n välillä on kuitenkin huikea ero ja pitää muistaa, että Kempeä lukuunottamatta ko. pelaajat ovat keskikierrosten arpoja - jotkut osuu, mutta ylivoimaisesti suurin osa ei. Esim. parin vuoden takaisessa Griffinsissä oli nuoria pelaajia, jotka olivat suht. korkeita varauksia ja joiden perustaitotaso oli korkeampi kuin mainitsemillani Monarchs pelaajilla. Ehkä jonkun Jordan Wealin taitotaso on NHL-luokkaa, mutta muuten Monarchs-pelaajien pärjääminen NHL:ssä vaatii aika tarkkaan määriteltyä roolia joukueessa. Jos kaikki menee kuin Strömsössä, niin Shore ja Mersch ovat kolmosketjun miehiä, Dowd ja Auger nelosen, Gravel ja Forbort kolmosparissa ja Miller seiskapakkina. Kempen suhteen odotukseni ovat paljon korkeammalla. Jos kehitys jatkuu tuollaisena, niin hänestä kehittyy 20+ maalia, 50 pistettä ja aina plussan puolella oleva, hyvä kakkosketjun nopea ja iso laituri. Vähän kuin Brandon Saad ruotsalaisittain.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Kessel on parhaassa iässä ja Kesselin ei tarvitse enää näyttää tai esittää mikä pelaaja hän on. Tekee 3 kentän hyökääjine kanssa PPG tai lähes. Toffolilta ainoastaan yksi kausi. Laita Kesselille kunnon sentteri keskelle, kunnon laituri toiseen laitaan ja sitten mieti, mieti tarkkaan kuinka paljon hän tekee maaleja ja pisteitä. Kessel on ykköskorin jätkä, Toffoli ei, ei kukaan kenet LA on draftannut ole myöskään. No ehkä dreidi ei tule LA:n kanssa, mutta mieti, että Toronton kaltaisessa NHL:n yhdessä huonoimmista joukkueista, yksi pelaaja tekee tuollaisia pisteitä samassa kentässä 2-3 kentän pelaajien kanssa. Tiedän, että Kessel on nyt ja uskon, että todennäköisyydessä Toffoli ei ole lähelläkään Kesseliä tulevaisuudessa. Seuraavat 5 vuotta vähintään, teillä olisi top3 laituri. Ja uskon, ettet ole katsonut "läski" Kesselin parhaita, vielä jos joku valmentaja saa hänestä enemmän irti. Tässä linkki Kessellin maaleihin 2014-2015: Phil Kessel: ALL Goals from 2014-15 Season (HD) - YouTube Kerro sitten lisää kun yksi jätkä tekee "läskinä" kaiken yhdessä NHL joukkueessa.

Me nähdään jääkiekko, Phil Kessel ja pelaajan merkitys joukkueelle ihan eri tavalla, joten turha tässä on vääntää. Uskon, että joissakin voittavissa seuroissa on sellaisia toimitusjohtajia, jotka näistä kahdesta pelaajasta valitsisivat ennemmin Toffolin kuin Kesselin, kun taas joissakin häviävissä organisaatioissa on sellaisia GM:iä, jotka valitsisivat kaksikosta Kesselin. Se on ihan jokaisen toimitusjohtajan oma valinta millaisia pelaajia joukkueisiinsa hankkii.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Me nähdään jääkiekko, Phil Kessel ja pelaajan merkitys joukkueelle ihan eri tavalla, joten turha tässä on vääntää. Uskon, että joissakin voittavissa seuroissa on sellaisia toimitusjohtajia, jotka näistä kahdesta pelaajasta valitsisivat ennemmin Toffolin kuin Kesselin, kun taas joissakin häviävissä organisaatioissa on sellaisia GM:iä, jotka valitsisivat kaksikosta Kesselin. Se on ihan jokaisen toimitusjohtajan oma valinta millaisia pelaajia joukkueisiinsa hankkii.

Jep, mutta myös LA voi nähdä Kesselin voittavana. Tähän on 1/10 mahdollisuus ja todennäköisyyden mukaan Kessel ei pelaa LA:ssa. Mutta hyvin mahdollista se on, myös LA:lta on tarjous pöydällä. onko se Torontolle riittävä, se nähdään myöhemmin. Kessel on kuitenkin 3 kentän sentterin kanssa lähes PPG pelaaja ja pleijari PPG pelaaja, jopa läskinä. Vielä kun saat Kesselin kunnon pelaajaks, niin yli PPG runkkari ja pleijarit vielä paremmin. Tiedät sen itsekin. Toffolista esim. ei tule koskaan välttämättä kuin 0.5 ppg pelaaja ja siis suurella todennäköisyydellä.
 

Bourque#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LA Kings|Big Bad Bruins |NUFC |FC Barcelona|KTP
Eiköhän tässä ole juuri ideana päästä eroon Richardsin kaltaisesta pelaajasta/sopparista ottamatta uutta vastaava tilalle.Jep,Kessel on huomattavasti parempi tällä hetkellä kuin Richards,mutta niin oli Mike itsekkin ensimmäisellä cup kaudella Kingsissä huomattavasti parempi kuin nykyään.Täysin samaa mieltä olen @heikkik kanssa,ei mitään järkeä/mahdollisuutta,että Kings ottaisi/haluaisi Kesselin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös