Los Angeles Kings 2014–2015

  • 52 117
  • 144
Suosikkijoukkue
TPS, LA Kings
Niin vain uhkapeli osottautui tappiolliseksi ja Richards laitettu waivereihin. Bob McKenzien mukaan Kings yritti viimeiseen asti kaupata Richardsia pois, ja viimeisin treidi yritys kaatui viime yönä. Toronto ja Calgary olivat joukkueet joiden kanssa käytiin ilmeisesti keskusteluja, mutta tässäkin lopputulos olisi ollut lähes plusmiinus nolla, sillä sieltä oltaisiin tarjottu jotain toista huonoa sopimusta vaihdossa. Varmaankin jotain akselilla Stajan/Jones (CGY), Clarkson/Bozak (TOR)? En tiedä.

Nyt siis jos Richards läpäisee waiverit, niin $925k lähtee capista pois tuosta $5,75M caphitista, eli tilalle jää $4,825M. Saa siis nähdä miten tässä käy. Joka tapauksessa, mikäli Richards ei mihinkään kelpaa ja sattuisi esimerkiksi lopettamaan ennen sopimuksen päättymistään (2019-2020), niin Kingsien cappiin jäisi huomattava cap rangaistus.

Eniten tässä kyrsii totta kai ensinnäkin tuo hinta mikä Richardsista maksettiin (B.Schenn + Simmonds + 2. kierros) sekä se, että häntä ei viime kesänä ostettu ulos, kun olisi ilmaseksi saanut. Kyllähän Mike oli ensimmäisellä kaudellaan ihan hyvä vahvistus joukkueeseen, mutta on siitä pikkuhiljaa valunut aina neloskentän sentteriksi asti. Mahdollisuuksia hän on kyllä saanut, mutta niissä usein epäonnistunut. Mielenkiinnolla siis odotellaan miten tässä nyt lopulta käy ja nappaako tuota enää kukaan tai saadaanko jotain treidiä lopulta aikaan.

(Linkki LA Kings insiderin sivustolle, jossa uutinen asiasta)
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Eniten tässä kyrsii totta kai ensinnäkin tuo hinta mikä Richardsista maksettiin (B.Schenn + Simmonds + 2. kierros)

Kyllähän tuon pitääkin kyrsiä, kun Richards on ollut voittamassa vain kahta Stanley Cupia Kings-paidassa. Vaikkei ehkä tärkein pelaaja noissa voittajajoukkueissa ollutkaan, niin ei ole mitään takeita, että Kings olisi kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja, jos tuota kyseistä kauppaa ei olisi koskaan tullut. Esimerkiksi Carterin hankkiminen tuli kai ajankohtaiseksi suurilta osin juuri siksi, että hänen ryyppykaverinsa hankittiin Losiin jo aiemmin.

Sääli joka tapauksessa, sillä Richardsilla oli/on potentiaalia olla loistava kakkossentteri menestyvässä joukkueessa. Toki hän on urallaan jo paljon saavuttanut, mutta ymmärtänette pointin. Arvostan joka tapauksessa Kingsin kesäistä lojaaliutta omaa runkopelaajaansa kohtaan.
 

ipaz

Jäsen
Hieman ihmetyttää mitä Richardsille on tapahtunut. Kaveri on kuitenkin vasta 29-vuotias ja tasokkaita pelivuosia pitäisi olla jäljellä reilusti. Onko pitkän sopimuksen tuoma turva ja pari voitettua Cupia turruttanut taistelijan jo näin aikaisessa vaiheessa?

Tässä olisi jollekin Oilersille kova kaveri näyttämään esimerkkiä junnuille. Siis jos vaan lätkähomma enää Mikea kiinnostaa.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Varmaankin jotain akselilla Stajan/Jones (CGY), Clarkson/Bozak (TOR)? En tiedä.
Bozakin sopimus ei varsinaisesti huono ole. McKenzien mukaan Leafs olisi yrittänyt tarjota juurikin Clarksonia vaihdossa, mutta harmittavasti ei ollut kelvannut. Noh, ehkäpä neuvottelut jatkuvat kunhan Richards selvittää waiverit.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Niin vain uhkapeli osottautui tappiolliseksi ja Richards laitettu waivereihin. Bob McKenzien mukaan Kings yritti viimeiseen asti kaupata Richardsia pois, ja viimeisin treidi yritys kaatui viime yönä. Toronto ja Calgary olivat joukkueet joiden kanssa käytiin ilmeisesti keskusteluja, mutta tässäkin lopputulos olisi ollut lähes plusmiinus nolla, sillä sieltä oltaisiin tarjottu jotain toista huonoa sopimusta vaihdossa. Varmaankin jotain akselilla Stajan/Jones (CGY), Clarkson/Bozak (TOR)? En tiedä.

Flamesin kohdalta ne huonoimmat sopparit ovat akselilla Smid-Engelland. Jonesin sopimusta en hirveän huonona edes pidä, koska vain kausi enää sopparia jäljellä, ja on pelannut paljon viime kautta paremmin. Stajanilla on ehkä hieman ylihintainen ja vähän pidempi sopimus, mutta ei kyllä vedä lähellekään vertoja tuohon Richardsin pahviin, joka etenkin kestoltaan on niin oksettava, että tuskin kukaan miestä haluaa. Stajankin on ollut luotettava äijä Flamesille tällä kaudella, vaikkakin sentteritilanteen takia saa pelata alemmissa ketjuissa. Raymondiin jos vertaa Jones-Stajan -kaksikkoa, niin väittäisin selkeän valtaosan haluavan mieluummin Raymondista eroon Calgaryssä.

Iloinen olen, ettei Flamesin kanssa kaupoille Kings päässyt. Toisaalta olen pettynyt Richardsin tilanteeseen, koska tykkäsin miehen pelaamisesta etenkin Flyers-aikoina. Äkkiä se homma näköjään saadaan kusemaan.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Se on varma ettei kukaan tuota palkkaa ota kontolleen kokonaisuudessaan, buyout ei ole mahdollisuus ja luultavasti Richardsia on jo tarjottu niin, että Kings pitää osan palkasta, mutta ei ole kelvannut. Nyt sitten mennään semmoisella suunnitelmalla, että Richards hakee tuntumaa AHL:stä ja toivotaan parasta, että mies löytäisi vielä itsensä ja treidiä voisi katsella vaikka vuoden päästä. Varmasti joku tuon sopimuksen olisi valmis ottamaan, mutta vaihdossa pitäisi sitten ottaa joku paska sopimus ja antaa vielä jotain ekstraa vaihdossa, koska Kings on se jolla on se tarve päästä tuosta sopimuksesta eroon kipeästi ja varmasti kaikki tuon tietävät ja se tuo aika ison edun sinne neuvottelupöytään. Vaikka tuosta palkasta pidätettäisiin se 50% niin tuossa on silti ihan kohtuullisia riskejä, esim. jos Richards päättää lopettaa niin eikös sieltä tule nykyisellä joukkueelle sitten riippakivi cappiin? Ainakin buyoutin kohdalla se olisi aika tuntuva 10 vuoden aikana, joten jotain korvausta siihen pitäisi vielä laittaa, että mies olisi riskin arvoinen. Sen lisäksi mikäli joku Buffalo tai Edmonton miehen ottaisi niin itseäni ainakin huolestuttaisi mitä miehen motivaatiolle tapahtuu ja mimmoista viestiä mies toisi pukukoppiin? Mikäli nuo huhut pitävät paikkansa laiskasta treenaamisesta (ja yöelämästä) niin mitään syytähän miehellä ei olisi treenata itseään sitten yhtään, palkan tulee saamaan, kaiken jo voittanut ja kuitenkin esim. Edmontonissa ei voi edes haaveilla Cupista. Pitäisin myös miehen +/- saldoa vähän huolestuttavana Kings ajalta, kuitenkin pelaa erittäin hyvässä joukkueessa joka ei montaa maalia päästä ja silti yht. -19 kolmelta kaudelta. Ilmeisesti Burke ainakin koittanut kiristää tuolla, eli jostain osui silmään, että Burke olisi tarjonnut vaihdossa jotain capdumppia ja vaatinut prospectia ja pickkiä kylkeen. Todella hankala tilanne Kingsille ja tulee mielestäni kyllä vielä kalliiksi Lombardille, elleivät onnistu tekemään jotain kolmen kauppaa missä noita capdumppeja liikkuisi, mutta Kings maksaisi varausuvoroja tuosta, eli esim.

Richards ja hatusta heitettynä 2. kierroksen pick, Kings pitää 30% - 50% palkasta, Philadelphia antaa vaihdossa vaikka Lecavalierin ja pitää osan palkasta. Saavat korvaukseksi pickit ja laittavat Richardsin eteenpäin contenderiin, esim. Predatorsiin ja saavat korvaukseksi taas varausvuoron tai vuoroja.

Jos joku haluaa hyvää viihdettä itselleen niin kannattaa Hfboardsilta selata noita ketjuja missä on ehdoteltu vaihtokauppoja, muutama helmi oli ainakin kun Richards olisi vaihtunut Eberleen ja joku Kings kannattaja ei ollut valmis ottamaan Nursea ja Petryä vaihdossa, Kings olisi luopunut pickistä ja Richardsista. :) Joku noista on tuonne megaketjuun koonninkin tehnyt, ihan hauskaa luettavaa. Joku oli myös tuon buyoutin kustannukset laskenut Hfboardsilla, jos se nyt jotain kiinnostaa:

633,333
1,633,333
2,133,333
3,133,333
4,633,333
4,633,333
1,933,333
1,933,333
1,933,333
1,933,333
1,933,333
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Jos Richards vaihtaa maisemaa kauden päätteeksi, niin ymmärtääkseni recapture-riskin kantaa 100% Kings, koska Richards on pelannut nuo etupainoitteiset vuodet (jolloin caphit on todellista palkkaa pienempi) Kingsissa jo sopimuksestaan pois. edit. Kyllä sieltä vielä pieni recapture-pamahtaa "uudelle" joukkueelle myös, koska Richardsin reaalipalkka ensi kaudella on 6 miljoonaa.

Sama tilannehan oli Ehrhoffin osalta Buffalossa, ja juuri tämän takia se CBO häneen käytettiin. Toki Ehrhoffin osalta ne penaltyt olisivat olleet voimakkaammat, mutta toisaalta Ehrhoffin taso cap hittiinsa nähden oli aivan toista luokkaa kuin Richardsilla tällä hetkellä.

Kieltämättä iski aika saatanan kovaa Lombardin perseelle tuo päätös olla ostamatta ulos sopimusta kesällä. Muuten erittäin hyvällä rekordilla liikkuvalle GM:lle helvetin iso miinus.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Edmontonissa oli vastaus ollut jyrkkä "Ei", kun oli Richardsin hankkimisesta kysytty. Eli ei ole ainakaan Oilersilla kiinnostusta hankkia häntä riveihinsä.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Robyb Regehr sanoo asiasta osuvasti LA Kings Insiderissa:

http://lakingsinsider.com/2015/01/26/understanding-of-the-business-kings-complement-richards/

Robyn Regehr, on what Mike Richards being waived does to the room:


It reminds you that we’re in the business of professional sports and that business is winning. When a team isn’t winning consistently enough, there are changes that are usually made. I think really that’s what sometimes it comes down to. There are other decisions with economics and things like that now with the salary cap era. Those kinds of things happen and I don’t want to say ‘it’s a good reminder,’ but those things happen sometimes. Whether it’s getting traded or waived or anything like that. It’s part of a very big business that we’re involved with.

NHL-kiekko on isoa bisnestä. Jos voitat, niin asioiden annetaan mennä omalla painollaan, jos häviät, niin asiaa yritetään korjata tavalla jos toisellakin. Yksinkertaista.

Richards selvisi waivereistä, joten todennäköisesti matkaa jatkuu farmiin Manchesteriin. Jos pelit siellä sujuvat poikkeuksellisen hyvin, niin kutsuttaneen ylös ennen siirtoajan umpeutumista ja yritetään uudestaan saada kaupaksi.

Jos Torontossa oltaisiin todellakin niin hölmöjä, että tarjottaisiin Tyler Bozakia vaihdossa Richardsiin, niin osoittaisi Lombardilta aivan uskomatonta typeryyttä olla tartumatta tuollaiseen tarjoukseen. Itse en usko, että Richards kelpaisi kenellekkään, vaan häntä joudutaan roikottamaan mukana vielä ensi vuonnakin. Ei välttämättä NHL:ssä, mutta organisaatiossa (=farmissa) kuitenkin.

Richardsin pudottamisen hyvä puoli on se, että Nick Shore saa enemmän mahdollisuuksia sopeutua NHL-vauhtiin. Calgary- ja San Jose-pelien perusteella Shorella on sama homma kuin esim. Linden Veyllä ja Tanner Pearsonilla alkuvaiheessa. Vastapuolen äijät on hiukan liian nopeita ja isoja, mutta aivan hukassa ei kuitenkaan olla. Idän vieraskiertueen jälkeen ollaan paljon viisaampia sen suhteen onko Shoresta tässä vaiheessa NHL-pelaajaksi vai ei.

Tyler Toffoli on palaamassa sairauslomalta ja pelaa jo mahdollisesti Chicagoa vastaan, mutta todennäköisemmin vasta vieraskiertueella.
 
Viimeksi muokattu:

Bigmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata & LAK
Richardsista puhuttaessa ja sitä, että mies ei kenellekään kelvannut, ihmetellessä menee helposti homma vähän maalin ohitse. Tämänkin kauden esityksillään Richards on ollut parempi, kuin monen muun joukkueen kolmossentterit, ja vaikka palkka onkin liian korkea, on mies sopimuksen loppuessa vain 34-vuotias. MUTTA olennainen ongelma ja syy siihen, miksi kukaan ei lähtenyt Mikeä joukkueeseensa sovittelemaan on tämä: miten alle 30-vuotias pelaaja jolla ei ole selityksenään edes loukkaantumisia voi olla noin paljon huonompi kuin kolme vuotta sitten?

Siihen se kulminoituu. Haluaako Richads vielä pelata jääkiekkoa, vai onko ura tässä ja seuraavat vuodet istuskellaan bussissa rahoja laskeskellen?
 

Bourque#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LA Kings|Big Bad Bruins |NUFC |FC Barcelona|KTP
Mitään faktaahan ei ole ilmeisestikään koskaan julkaistu,mutta mitenhän on miehen pään kunto? Muutama aivotärähdys hänelläkin takana,tai ainakin on huilannut otteluita muutaman kerran viime kausien aikana "concussion like symptoms" termillä. Eli voisiko olla niin että miestä sattuu päähän,masennusta pukkaa sen takia ja siitä johtuen peli eikä treenaaminen maistu. Ja junttina ei tästä ole kenellekään kertonut. Tietysti aika kaukaa haettua,todennäköisesti on vaan sen verran metallia saanut jo mitalikaappiinsa että motivaatiota ei vaan enää löydy tarpeeksi NHL tasolla pelaamiseen. Sääli joka tapauksessa.

Ja melkoisen kuopan Lombardi itselleen kaivoi kun ei miestä ulos ostanut.
 

Doforos

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsingfors, LA Kings, MMÅ
Mites tämä runkosarja on nyt päättymässä? Jatkuuko pelit Cupin parissa vai onko normaalia pidemmät kesälomat edessä? Luin Tommi Seppälän näkökulman Ylen sivuilta Kingsin tilanteesta ja aika voimakkaasti oli dumaamassa. "Ensi kesänä Kingsin pelaajat saavat vihdoinkin kunnon kesälomat." Seuraan Seppälää Twitterissä ja en pidä ihan parhaiden toimittajien joukossa mutta kuitenkin seuraa NHL'ää aktiivisesti ja tietää varmasti jotain paremmin kuin minä. Itsehän harvoin kokonaisia matseja katson, juurikin aikaeron takia mutta kuitenkin seuraan uutisia ja tuloksia, aamuisin usein katson highligts Don't tell me the score -sivustolta.

Ei ole yllätys että Kings ei ole sarjataulukon kärjessä ja kauden aikana matsien välillä taso heittelee paljon. Isot pelit sytyttää ja vähän pienemmissä voi olla vaikeaa yms. mutta nyt jengi tuntuu odottavan jopa että Kings viimeinkin jää ulos tai putoaa ekoilla kierroksilla. Itse edelleen uskon että jossain kohti kääntyy ja päästään (siis Kings pääsee) sen kahdeksan joukkueen joukkoon joka jatkaa läntisestä konferenssista pokaalijahtiin. Seuran koko teemahan on, että pyritään pääsemään pudotuspeleihin ja sitten onkin kaikki mahdollista. Sarja kerrallaan.

Mutta miten te, jotka matseja oikeasti seuraatte, näette tilanteen?

Richard case surullinen, koska pidin äijästä mutta onhan se sopimus melkoinen rasite. Mutta tällaista se on, toivon että joku miehen nappaa ja peli alkaa kulkemaan jossain toisaalla. Toivon näin sekä miehen että myös Kingsin kannalta. Lombardilta hieno ele Mikelle ettei ostanut sopimusta pois kesällä mutta olisiko kannattanut?

Ja Slava. En tiedä mitä tästä sanoa. Olihan se shokki kun sen uutisen ekan kerran kuulin ja tajusin kuinka iso juttu se on.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Joo, reilut kymmenen peliä ennen siirtoajan umpeutumista. En minä tiedä mitkä näistä tulevista otteluista ovat ns. suuria pelejä, kun joukkue on tällä hetkellä konferenssin kahdentenatoista ja viisi pistettä jäljessä jälkimmäisellä villi kortti -paikalla olevaa Vancouveria. Omasta mielestäni kaikki jäljellä olevat matsit ovat tärkeitä otteluita, jos joukkue aikoo hinata itsensä pudotuspeleihin.

Ei Kings tällä hetkellä huonosti pelaa, mutta niin kuin tilastotkin näyttävät, niin tasaiset pelit kääntyvät liian usein Losin tappioksi. Floridaakin vastaan ottelu oli oikeastaan ihan hyvin hallussa, kunnes Muzzin antoi harhasyötön, josta Bjugstad pääsi tekemään tasoituksen. Sitten Toffoli-Muzzin parilta hieman löysäilyä ja Pirri sai tilaa ampua voittomaalin. Ennen Bjugstadin maalia Shore laukoi tolppan kautta ohi. Pientä huolimattomuutta ja väsymystä puolustuksessa ja pomppu sinne, pomppu tänne hyökkäyksessä ja Kings häviää otteluita voittojen sijaan. Itse uskon runkoryhmän olevan sekä henkisesti ja fyysisesti väsynyt ja siksi viimeistä rutistusta/voitonhimoa/terävyyttä ei löydy ja se johtaa niukkoihin tappioihin.

Tai sitten kahden mestaruuskevään aikana kiekkojumalat hymyilivät sen verran useasti Kingseille, että nyt he tilannetta tasoittaakseen näyttävät joukkueelle nurjaa puoltansa... .

edit.

Yksi syy tämän hetkiseen tilanteeseen on myös joukkueen perusosaston vanheneminen. Vaikka Losin skouttausosastoa on pidetty hyvänä, niin onhan nimenomaan kärkipään varauksissa tehty selviä virheitä. Kyllähän tilanne olisi aika erilainen, jos vuonna 2008 ei olisi vaihdettu vuoroa Buffalon kanssa ja otettu Colten Teubertin sijaan Tyler Myers tai vuonna 2010 ei olisi treidattu ylöspäin vaihtamalla ykköskierroksen ja kakkoskierroksen varaukset (#19 ja #59) Floridan ykköskierroksen varaukseen (#15, alunperin Bostonin vuoro). Kings varasi vuorollaan Derek Forbortin, joka ei ole vielä pelannut otteluakaan NHL:ssä. Florida varasi hankkimillaan vuoroilla Nick Bjugstadin ja Jason Zuckerin, joiden molempien NHL-ura on alkanut ihan mukavasti. Varsinkin Bjugstadin missaaminen harmittaa, sillä hän on täsmälleen sellainen kaveri, jota Kings tällä hetkellä kaipaa.

Toivonkin, että Lombardi ei tekisi sitä mitä todennäköisesti tulee tekemään - eli treidaa osan tulevaisuuttaa saadakseen Voinoville korvaajan - vaan kauppaisi lähimmän kolmen ja puolen viikon aikana Williamsin ja Stollin varausvuoroihin tai isokokoisiin, nuoriin pelaajiin. Vaikka Losia pidetään isona ja kovana joukkueena, niin sen jälkeen kun Toffolin, Pearsonin, Gaborikin ja Shoren myötä ryhmä on suhteessa pehmentynyt, kun taas muut - varsinkin Anaheim - ovat fyysisesti isompia ja kovempia joukkueita kuin ennen.
 
Viimeksi muokattu:

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Voitto Tampasta ja tappioputki poikki. Se oli hyvä uutinen, huonompi juttu oli, että Alec Martinez loukkaantui Cedric Paquetten kovasta taklauksesta ensimmäisessä erässä. Loukkaantumisen vuoksi Muzzin ja Regehr joutuivat pelaamaan todella paljon - Muzzin 25.57 ja Regehr 29.00 eli melkein yhtä paljon kuin Doughty (29.50).

Martinez leaves game with upper-body injury — LA Kings Insider

Vielä ei ole tullut tietoa pystyykö Martinez pelaamaan seuraavassa ottelussa Columbusta vastaan vai palaako Brayden McNabb katsomokomennukselta pelaavaan kokoonpanoon.

Vaikka Tampa on liigan kovimpia kotijoukkueita, niin ei se tässä ottelussa mitenkään vakuuttanut. Kings pääsi Bishopin myötävaikutuksella ekassa erässä 3-0 johtoon ja Williamsin toinen maali (4-2) hyydytti Tampan takaa-ajon suurimman innon. Vaikka Williams tekikin kaksi maalia, niin minusta Losin paras kolmikko oli King-Carter-Toffoli -ketju.

Voiton jälkeen joukkue on nyt konferenssin kymmenentenä viisi pistettä jäljessä Calgaryä. Viimeisistä playoffspaikoista näyttäisi taistelevan kaksi ryhmää. Ykkösryhmällä (San Jose, Winnipeg, Vancouver, Calgary) on pieni kaula takaa-ajoryhmään (Minnesota, Los Angeles, Colorado, Dallas). San Josea pidän niin rutinoituna ryhmänä, että en usko heidän putoavan selviytyjien ulkopuolelle. Vaikka Vancouver on pelannut Losia vastaan tällä kaudella tosi paskasti, niin silläkin on kokenut ryhmä ja hyvä maalivahti, joten tuskinpa he ryssivät pudotuspelipaikkaa tällä kertaa. Coloradon ja Dallasin maalivahtipeli ailahtelee liikaa, joten en usko heidän saavan aikaan riittävän kovaa loppukiriä.

Näin kahdesta villi kortti -paikasta kisaisivat kaksi kanadalaisjoukkuetta (Wpg, Cgy) ja kaksi usalaisryhmää (LA, Min). Maalivahtipelihän tällaiset taistot yleensä ratkaisee, joten sen perusteella LA (Quick) ja Cgy (Hiller) menisivät jatkoon. Mutta kun Dubnyk on ollut viime aikoina niin kuuma, että Minnesota voi pudottaa jomman kumman kaksikosta kärkikahdeksikon ulkopuolelle. Calgary on ylisuorittanut koko alkukauden ja näyttää pelaavan samanlaista unelmakautta kuin Colorado viime vuonna. Losin puolustus on ollut lähes koko kauden enemmän tai vähemmän rampa ja jos Martinez on loukkaantumisen vuoksi pitempään sivussa eikä Quick nosta tasoaan, niin Los Angelesin jääminen tänä vuonna pudotuspelien ulkopuolelle on hyvin todennäköistä. Varsinkin kun tuo loppukauden otteluohjelma on niin vierasvoittoinen.
 
Suosikkijoukkue
TPS, LA Kings
Ensi yönä edessä olisi siis se neljän pisteen ottelu Flamesia vastaan, kyseessä siis todella tärkeä peli. Tällä hetkellä Calgary pitää tuota viimeistä wild card paikkaa 63 pisteellä, kun Kingseillä on yksi peli vähemmän pelattuna ja 58 pistettä. Siinä välissä on tietysti vielä Minnesota, joka pelaa tänään Floridaa vastaan. Forbort nostettiin ylös ja voi olla, että tekee NHL-debyyttinsä tulevassa pelissä.

Eilen julkaistiin myös Ontario Reignin logo ja pelipaidat. Miellyttää ainakin omaa silmää.

Linkki LA Kings Insider sivulle, jossa uutinen logosta ja paidoista.
 

JuiWSH

Jäsen
Pakko tulla täältä kyselemään: kuinka pitkään Voynov tulee olemaan hyllytetty tai onko asiasta mitään tietoa? Onko Voynovin keissi ylipäätään edennyt yhtään mihinkään?
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Neljäs peräkkäinen voitto, nyt uhrina Washington Capitals. Jos voitoissa Columbuksesta ja Calgarystä Kings hallitsi kenttätapahtumia selvänlaisesti, niin Caps pisti paljon kovemmin hanttiin. Losin duunarit - King, Lewis, Stoll - onnistuivat omissa paikoissaan, kun taas Washingtonin kaverit eivät onnistuneet ensimmäisen erässä ja kolmannen erän lopussa. Suurin ero joukkueiden välillä oli maalien suilla - Quick teki kaikki avaintorjunnat, Holtby vain osan. Vierailijoista eniten edukseen esiintyi Y. Kuznetsov, joka näytti vaarallisemmalta kuin N. Bäckström. Ovechkinin maali oli melkoinen pommi, johon Quickilla ei oikein ollut saumaa.

Ketjut ja pakkiparit olivat:

Gaborik-Kopitar-Lewis
King-Carter-Toffoli
Brown-Stoll-Williams
Clifford-Shore-Nolan

Regehr-Doughty
Muzzin-Greene
McNabb-McBain

Voittoputkesta huolimatta joukkue ei ole vielä noussut playoffsviivan yläpuolella, sillä myös Minnesota, Calgary, Winnipeg ja Vancouver jatkavat pisteiden keräämistä. Onneksi sentään Floridan Kulikov hoiteli Dallasin Seguinin telakalle muutamaksi viikoksi, joten Stars putosi pudotuspelitaistosta samoin tein.

Pakko tulla täältä kyselemään: kuinka pitkään Voynov tulee olemaan hyllytetty tai onko asiasta mitään tietoa? Onko Voynovin keissi ylipäätään edennyt yhtään mihinkään?

Oikeudenkäynti jatkuu 2.maaliskuuta eli samana päivänä kun siirtoaika loppuu. Kun en tunne USA:n oikeussysteemiä, niin en osaa sanoa koska lopullinen tuomio tulee. Tuskin vielä tuolloin maaliskuun toisena päivänä.

LA Kings' Voynov pleads not guilty to beating wife - Yahoo Sports

edit.

Lisätään tähän vielä Mayors Manorin viimeisin juttu Mike Richardsista. Artikkelissa on useita linkkejä ko. saitin muihin Richardsia koskeviin kirjoituksiin. Jos on asiasta kiinnostunut, niin kannattaa lukea.

5 Myths Surrounding Mike Richards to Toronto Trade Rumors

Richards on pelannut AHL:ssä tehokkaasti, mutta sen verran voi yli 800:n NHL-ottelun veteraanilta odottaakin. Ehkä virkeä pelaaminen on nostanut hänen trediarvoaan jonkin verran, mutta onhan tuo sopimus niin karmea, että ihme on, jos jonkun seuran GM sen omakseen suostuu ottamaan.

Siirtoajan umpeutumiseen on aikaa reilut kaksi viikkoa (sulkeutuu ma 2.3. klo 22.00 Suomen aikaan) ja näillä näkymin LA/Lombardi on markkinoilla ostaja eikä myyjä. Ostoslistan kärjessä lienee yhä V. Voinovin korvaaja - eli rightin pakki, joka pystyy pelaamaan n. 20 minuuttia pelissä. En tiedä, onko organisaatiolla sitten riittävästi sopivaa kauppaatavaraa tuollaisen pakin hankkimiseen. Sellaista kun yrittävät hankkia muutkin. Mm. Anaheimin huhutaan etsivän pakistoonsa vahvistusta ja ko. seuralla on "assetteja" paljon enemmän käytössään kuin Losilla.
 
Viimeksi muokattu:

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Seitsemäs perättäinen voitto ja joukkue nousi pudotuspeliviivan yläpuolelle divisioonan kolmoseksi. En erityisemmin pidä näistä ulkoilmapeleistä, koska ne ovat yleensä tasoltaan huonompia kuin normaalit runkosarjan pelit. Ja niin oli minusta tämä Sharks-Kings -pelikin.

Quick valittiin ottelun ykköstähdeksi kolmannen kerran viimeisestä neljästä ottelusta. Jos Quickin tammikuu meni alakanttiin, niin tällä hetkellä hän pelaa aivan tasonsa ylärajalla. Kyllä Denverissä Losin osin hidasjalkainen puolustus oli välillä aika purjeessa vikkelien Avs-hyökkääjien, erityisesti Duchenen ja McKimmonin, kanssa, mutta Quick pelasti useamman kerran pakkien perseet.

Hyökkäyspäässä Carterin ketju kantaa päävastuuta jo ties monetta ottelua ja nelosketju Clifford-Shore-Nolan on antanut hyvin taustatukea. Sharks-matsissa paras hyökkääjä oli kuitenkin Marian Gaborik, joka voittomaalin ampumisen lisäksi pelasi muutenkin aivan erinomaisen ottelun. Puolustuksessa Doughty huhkii tuollaisia yli 30 minuutin jääaikoja, mikä on varsin huolestuttavaa. Mutta kun Sutter ei oikein luota Greeniin tai McBainiin riittävästi, niin Doughtyä on pakko peluuttaa liian paljon.

Siirtohuhuissa Losiin on yhdistetty Dion Phaneuf, Andrej Sekeras, Jeff Petry ja Roman Polak. Viimeksi mainittua nimeä en ymmärrä lainkaan. Jos Lombardi haluaa hankkia joukkueeseen rightin pakin, joka pystyy pelaamaan n. 20 minuuttia ottelussa, niin miksi ihmeessä joukkueeseen hankittaisiin kankea ja varsin kädetön Polak? Voi olla, että Polak olisi kentällä hiukan parempi kuin Greene, mutta eihän ko. tsekki mikään huippujoukkueen top 4-pakki ole.

AHL:ssä Manchester on koko liigan kärjessä pisteen edellä Oklahomaa ja Syracusea. Mike Richards on korvannut Nick Shoren joukkueen ykkössentterinä ja on onnistunut saalistamaan 11 pistettä (2+9) yhdeksässä ottelussa. Ehkä kauden suurin yllättäjä Manchesterissa on ollut puolustaja Colin Miller. Hän on rightilta ampuva hyökkäävä pakki ja samaa -92 ikäluokkaa kuin mm. Nick Shore, Tyler Toffoli ja Tanner Pearson. Millerhän siis voitti AHL:n tähdistöottelussa luistelu- ja kovin laukaus kilpailut ja onkin tällä hetkellä pakkien pistepörssissä kolmantena (46 GP, 14+22=36, 44 PIM, +4). Ei Miller mikään kääpiö ole (6-0, 195 lbs), mutta ei vääntövoima tahdo puolustuspäässä aina riittää edes AHL-tasolla. Mutta jos kaikki menee kuin Strömsössä, niin Miller saa kesän aikana hankittua rutkasti lisää voimaa ja hiukan lisää peliälyä ja on ensi kauden alussa valmis pelaamaan NHL:ssä.

Ennen siirtoajan umpeutumista edessä on vielä neljä ottelua. Ensin Detroit ja Ottawa kotona ja sitten Anaheim ja neljän pisteen ottelussa Winnipeg vieraissa.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Kahdeksas voitto putkeen ja tässäkin ottelussa Jonathan Quick oli ykköstähti. Ei Detroitin kassarikaan paskemmin pelannut, mutta yhden ylivoimaosuman joutui taakseen päästämään ja se riitti tällä kertaa. Ylivoimaan - tai oikeastaan Detroitin ylivoiman tehottomuuteen - ottelu siis tällä kertaa ratkesi.

Vaikka Nick Shore ei ole päässyt sen kummemmin tehopisteille, niin minusta hänen pelaamisensa on mennyt selvästi eteenpäin. Red Wings-peli oli paras häneltä näkemäni ottelu. Pisteidentekopotentialia kyllä haittaa pahasti ketjukaverit Nolan ja Clifford, jotka ovat joukkueen "kädettömimmät" hyökkääjät. Heidän ansionsa ovat ihan muualla kuin kiekollisessa pelissä ja siksi he jatkosopimuksensa saivat. Nolanin kolmen vuoden soppari alle miljoonalla per vuosi on minusta ihan ok, mutta Cliffordin viis vuotta 1,6 miljoonaa per vuosi on kyllä turhan suolainen minun makuuni. Toivottavasti Clifford todistaa minun olevan väärässä ja kehittyy ko. vuosien aikana joksikin muuksikin kuin vastustajaan törmäileväksi nelosketjulaiseksi.

Onhan tuo kahdeksan ottelun voittoputki komea, mutta viimeisissä matseissa otteluohjelma on ollut Kingseille suosiollinen. Tampalla, Detroitilla ja ensi yönä vastaan tuleva Ottawalla kyseessä oli/on back2back-peli, mikä kyllä antaa kotijoukkueelle selvän edun. Senators-pelin jälkeen otteluohjelma muuttuukin epäsuosiollisemmaksi, kun pian koittaa vieraspainotteinen maaliskuu. Hiukan tuo maaliskuusta kunnialla selviäminen arveluttaa, sillä minusta joukkueen pelin taso on laskenut viime otteluissa. Mutta Sekera varmasti parantaa puolustusta ja helpottaa Doughtyn kantamaa jättikuormaa. Minä ainakin oletan, että Sekera tulee pelaamaan oikealla puolella vaikka leftin mies onkin.

Viime otteluissa pakkiparithan ovat olleet: Regehr - Doughty, Muzzin - Greene, McNabb - McBain. Yksi vaihtoehto on, että Sekera siirtyy kakkospariin Greenen tilalle ja tämä putoisi omalle paikalleen kolmoseen. Ja samalla Jamie McBain pullahtaisi kokoonpanon ulkopuolelle. Toinen vaihtoehto on, että Sekera siirtyy vanhan pakkikaverinsa Regehrin pariksi, jolloin parit menisivät näin:

Muzzin - Doughty
Regehr - Sekera
McNabb - Greene

McBain katsomossa.

Hyökkäysketjut ovat olleet viimeiset kolme ottelua muodossa:

Brown - Kopitar - Gaborik
King - Carter - Toffoli
Lewis - Stoll - Williams
Clifford - Shore - Nolan

Ylivoimassa on menty pääosin Gaborik-Kopitar-Carter-Doughty-Muzzin -viisikolla ja King-Shore-Toffoli-McNabb-McBain -viisikko on saanut jämävaihtoja välillä. Kolmosten eli Stollien yv-aika on ollut viime aikoina todella kortilla.

Sekeran kauppahinta oli odotetunlainen. McKeownin menetys ei tunnu missään, mutta ensimmäisen kierroksen vuoron menettäminen tuntuu. Ei tuo Losin prospektipuoli mitenkään vahva ole ja ykköskierroksen varausvuoro olisi ollut todella tarpeen tilanteen parantamiseksi. Se hyvä puoli ko. treidin ehdoissa oli, että jos kausi lähtee menemään ihan pöpelikköön, niin vuoro on ensi vuoden eikä tämän vuoden varaus.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, LA Kings, Raiders, Concordia Stingers
Itse kyllä pidin treidistä. Sekera on sopiva kakkoskorin liikkuva pakki jollaista tarvittiin. Regehrille kevyempi taakka ja McBain poppareille. Hyvähankinta ja syvyys palkitaan keväällä. Toki ykkönen sattuu mutta mielestäni reward is higher than the risk
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Sekera on sopiva kakkoskorin liikkuva pakki jollaista tarvittiin. Regehrille kevyempi taakka ja McBain poppareille.

Sekeran avauspeli Kings-paidassa oli Regehrin parina Anaheimia vastaan. Tämä tarkotti Greenen siirtyimistä kolmoseen McNabbin pariksi, Muzzin ykköseen Doughtyn kaveriksi ja McBain lähti poppareille. Muutamia vaihtoja Sekera veteli Greenen parina, kun Regehr oli hetken sivussa saatuaan kiekon käteensä. Aika hukassa slovakki oli Anaheimin kovassa paineessa, mutta yhtä lailla hukassa olivat muutkin pakit Doughtyä lukuunottamatta.

Anaheim löi Kingsit Losin omilla aseilla. Kovaa karvausta, äijiä seinille ja miestä maalin eteen. Reilut pari erää puolustus ja Jones pitivät ja Lewisin ja McNabbin ihan tyylikkäillä osumilla Kings johti kahdella maalilla. Mutta kolmannessa erässä pomput alkoivat mennä kenttätapahtumia hallinneiden ducksien eduksi ja hetkessä peli oli kotijoukkueelle 3-2. En pysty syyllistämään Jonesia takaiskuista, sillä kaikki kolme osumaa tehtiin maalin edestä - ensin Kesler läheltä aivan ylös, sitten Etem onnekkaalla pompulla tasoihin ja kolmanneksi Perry teki parhaalta tekopaikalta nopealla laukauksella voittomaalin. Viimeinen menikin tyhjiin.

Olihan Losilla omat mahdollisuutensa ottelussa, kun 0-2 tilanteessa Carter ja Williams(?) pääsivät läpiajoihin, mutta kummallakin kerralla Gibson veti pitemmän korren. Kaiken kaikkiaan Ducks oli kuitenkin koko ottelun ajan hiukan terävämpi ja siten minusta ansaitsi voiton. Nyt oli Kingsien vuoro kärsiä back-to-back -ottelusta ja se taisi olla osaltaan ratkaisemassa ottelua. Ketjuista carterit ja shoret suoriutuivat parhaiten, kun taas stolleilla ja kopitareilla meni nihkeämmin.

Seuraavaksi neljän pisteen ottelu Winnipegiä vastaan ja sitten odottamaan Lombardin ja muiden toimitusjohtajien viime hetken tekoja ennen siirtoajan umpeutumista. Kyllä Losin lisäksi kiinnostaa myös mitä Calgary, San Jose, Minnesota, Vancouver ja Winnipeg tekevät - vai tekevätkö enää yhtään mitään. Chicago on siirtomarkkinoiden musta hevonen, sillä Kanen loukkaantumisen vuoksi siellä on pakka sekaisin ja Bowman voi tehdä yllättäviäkin mooveja.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Mitenkäs todennäköisenä täällä pidetään sitä että Mike Richards nostettaisiin play offeja varten ylös? Silloinhan saa mennä capin yli niin paljon kuin huvittaa, ellen ole täysin väärin käsittänyt. Ilmeisesti AHL:ssä peli on alkanut kulkemaan melko hyvin ja käsittääkseni edelleen hyvä kolmos-nelossentteri.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Mitenkäs todennäköisenä täällä pidetään sitä että Mike Richards nostettaisiin play offeja varten ylös? Silloinhan saa mennä capin yli niin paljon kuin huvittaa, ellen ole täysin väärin käsittänyt. Ilmeisesti AHL:ssä peli on alkanut kulkemaan melko hyvin ja käsittääkseni edelleen hyvä kolmos-nelossentteri.

Onhan se mahdollista, jos esim. loukkaantumisia sattuu tai Manchesterin tie katkeaa pudotuspeleissä lyhyeen, mutta en oikein jaksa uskoa. Stoll on Sutterin luottomies ja minusta Shore on pelannut nelosen keskellä paremmin kuin Richards aikanaan.

Kolmen ottelun tappioputki katkesi voitolla ponnettomasta Oilersista. Kings pelaa loppukaudesta vielä kahdesti Edmontonia ja kerran Arizonaa vastaan ja niistä matseista pitää tulla kuusi pistettä. Paljon paremmin Losin nykykunto mitataan kahdessa seuraavassa kotiottelussa, kun ensiksi vastaan luistelee ensi yönä Montreal ja pari yötä myöhemmin Pittsburgh. Canadiens pelasi yöllä Anaheimia vastaan, joten heillä on kyseessä back-to-back -ottelu. Kalifornian kiertue ei ole mennyt montrealilaisilla oikein putkeen. Ensin hävisivät San Joselle nollille ja Duckseja vastaan onnistuivat tekemään vain yhden maalin.

Myös Penguinseilla on kyseessä b2b-matsi - ensi peli Anaheimia vastaan ja sitten 24 tuntia myöhemmin vastassa Kings.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Ei tullut kolmen tappion perään kolmea voittoa, kun Penguins onnistui voittamaan jatkoajalla 0-1. Peli oli pääosin Losin hallussa, mutta M-A Fleury oli Pittsburghin maalilla hemmetin hyvä. Myös Quick oli erinomainen, sillä torjuntamäärään nähden vierailijoilla oli runsaasti hyviä tekopaikkoja. Ottelu oli hyvä esimerkki siitä, ettei tasokkaassa pelissä välttämättä maaleilla juhlita.

Ketjut ja pakkiparit olivat aloituksessa

Gaborik - Kopitar - Lewis
King - Carter - Toffoli
Brown - Stoll - Williams
Clifford - Shore - Nolan

Regehr - Doughty
Muzzin - Greene
McNabb - Sekera

Välillä Lewis ja Brown vaihtoivat paikkaa, mutta kolmannessa erässä ketjut palautettiin aloitusmuotoon. Vaikka Toffoli "mokasi" jatkoaikamaalin, niin muuten hän pelasi todella hyvän pelin. Harmittaa Nick Shoren puolesta, että pisteitä ei ole koossa nykyistä enempää. Nuorukaisen peli on kuitenkin kehittynyt koko ajan ja tällä hetkellä nelosketju pystyy jopa välillä luomaan pyörityksiä ja maalintekopaikoja vastustajan päähän. Niin ei tapahtunut, kun Mike Richards oli ketjun sentterinä. Minusta Shore pelaa tällä hetkellä paremmin kuin Linden Vey pelasi viime keväänä, varsinkin puolustusmielessä.

Seuraavaksi kaksi vieraspeliä loukkaantumisista kärsiviä joukkueita vastaan. Ensin Colorado keskiviikkona ja pe-aamuna neljän pisteen ottelussa vastaan tulee Vancouver. Vaikka Kings on viime aikoina kerännyt pisteitä kiitettävästi, niin silti joukkue on pysynyt pudotuspeliviivan alapuolella. Varsinkin Calgaryn tiukka sinnittely viivan yläpuolella on todella suuri yllätys, eikä Vancouverin loukkaantumiskierre tunnu vaikuttavan heihin läheskään niin paljon kun luulisi. Jos meno jatkuu samaan malliin, niin Kingsien playoffspaikka ratkeaa kauden neljässä viimeisessä ottelussa, kun vastaan tulee Canucks, Oilers ja Flames vieraissa ja lopuksi Sharks kotona.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Kahden ottelun voitto- ja viiden ottelun pisteellisten otteluiden putki katkesi 1-2 -kotitappioon Nashvilleä vastaan. Predatorsien voitto oli ihan ansaittu, sillä kahdesta kurinalaisesti pelaavasta "heavy"-joukkueesta se oli aktiivisempi ja vei kiekonhallinnan nimiinsä. Ratkaisumaalista voi tietenkin osoittaa sormella Jake Muzzinia, mutta kuten kirjoitin, niin minusta Nashville ansaitsi kovalla duunilla "onnekkaan" pompun joukkueelle. Jarrett Stoll ei pystynyt pelaamaan tässä ottelussa loukkaantumisen vuoksi. Vamman laadusta ja tervehtymisaikataulusta ei ole tarkempaa tietoa.

Stollin puuttessa ketjut menivät:

Gaborik - Kopitar - Lewis
King - Carter - Toffoli
Clifford - Shore - Williams
Nolan - Andreoff - Brown

Regehr - Doughty
Muzzin - Greene
McNabb - Sekera

Vierasvoitot Coloradosta ja Vancouverista tulivat selvillä maalieroilla. 5-2 -voitto Denverissä oli samantapainen kuin joukkueiden edellinen, reilu kolme viikkoa sitten samassa hallissa pelattu, ottelu. Kings-pelaajat olivat tekopaikoissa selvästi tehokkaampia ja Quick tuntuu viihtyvän korkeassa ilmanalassa aivan mainiosti. Molemmat ottelut päätyivät kolmen maalin voittoon Losille ja tällä toisella kerralla maaliero oli oikeutetumpi kuin helmikuun puolenvälin ottelussa. Silloin Avalanche toveittain hallitsi kiekollista peliä, mutta tällä kertaa kotijoukkue joutui tyytymään lähinnä nopeisiiin vastaiskuihin ja puolustaja Tyson Barrien yllättäviin ylösnousuihin.

Vancouver on ollut tällä kaudella Losin pisteautomaatti. Kolme kohtaamista ja numerot 5-1 kotona, 3-2 vieraissa ja nyt 4-0 vieraissa. Jäljellä on vielä kaksi matsia Canuckseja vastaan, ensi viikonloppuna kotona ennen viiden ottelun vieraskiertueelle lähtöä ja huhtikuussa vieraissa, kauden neljänneksi viimeisessä ottelussa. Vaikka kauden aikaisemmissa kohtaamissa Canucks on ollut yllättävän heikko, niin on vaikea uskoa, että Kings veisi keskinäisen sarjan ihan puhtaasti 5-0.

Ensi viikolla Vancouverin lisäksi Kings kohtaa McEichel-kisaan keskittyvän Arizonan ja President Trophystä kamppailevan Anaheimin. Coyotes on tehnyt viimeisessä seitsemässä ottelussa seitsemän maalia ja olen yllättynyt jos vierailijat saavat Quickin selän taakse edes yhden kiekon. Enkä usko, että tilanne on sen kummempi, jos maalin suulla tiistaiaamuna on kovavireisen Quickin sijasta Martin Jones. Anaheim-peli vieraissa onkin sitten ihan eri juttu. Jos Ducksit tekevät vain yhden maalin, niin se on ihan bueno juttu!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös