Ilmoitukset

Nimimerkki Fremont provosoi porilaiskannattajia viime lauantaina Liigan otteluseurannassa. Siitä sai palkinnoksi viikon pelikiellon.

Nimimerkki Hedonist huilaa viikon provoilustaan Kärpät-Lukko otteluketjussa.

Nimimerkki Lemieaux huilaa viikon sääntöjen 6§:n perusteella. Rikkomus löytyy HIFK:n kausiketjusta.

Nimimerkki Tuen Vety miettii viikon mitä tarkoittaa hyvän maun käsite. Tuotos löytyy Liigan erotuomarien-ketjusta.

Nimimerkki Erkka Lapanen huilaa kuukauden provoisoinnissa, joka kohdistuu taas kerran Jokerit-kannattajiin. Viesti löytyy vapaan keskustelun Väkivallanteot-ketjusta.

Laitaoikeisto vie Puolaa kohti diktatuuria

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana erku, 03.01.2016 klo 22.29.

 1. sampio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Menestyvin, sympatiat muille hyville.
  Lainaus:
  Täsmennetään nyt aiheen ohitse, että "valkoisen miehen taakalla" viitataan Kiplingin runossa länsimaisen sivistyksen levittämisen velvollisuuteen. No, tämä tästä. Noin muutoin sulle vastattiinkin jo, ja vaikka toki totuuden siemen vastauksessasi piileekin, vedät mutkat suoriksi ja yksinkertaistat historiaa hiukan turhan rajusti.
   
 2. finnjewel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, KooKoo
  Joku saattaa muistaa kommunismia ja sosialismia irvailevan vitsikirjan 60-luvulta, "Ole totinen, toveri!".
  Yksi sen kaskuista meni näin:

  Nikita Hrustsev oli palaamassa junalla Euroopan matkalta yhdessä vaimonsa kanssa. Kun juna pysähtyi, vaimo halusi tietää, missä ollaan, Hrustsev ei viitsinyt vetää verhoja edestä, mutta työnsi kätensä hetkeksi ulos ikkunasta ja sanoi sitten vaimolleen DDR:ssä ollaan; suutelivat kättäni.
  Jonkun ajan kuluttua vaimo kysyi uudelleen junan sijaintia. Hrustsev työnsi taas kätensä ulos ja vastasi: Puolaan tultiin, sylkivät kädelleni.
  Seuraavan kerran junan pysähdyttyä sama toistui. Nyt Hrustsev ilmoitti: Kotona ollaan; rannekello varastettiin...
   
 3. archieG Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Slavia Praha
  Vaikka Puola-ketjussa ollaankin niin sen verran noihin väitteisiin ex-Itä-Blokin maiden LGBT tilaneesta, että Tšekki on varmasti yksi liberaammeista maista koko Euroopassa LGBT suhtautumisessa. Siis mukaan lukien ns. Länsi-Eurooppa.
   
 4. vetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, República Argentina, CAR
 5. archieG Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Slavia Praha
 6. El Gordo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Luin Wikipediasta, että 6 miljoonaa - 3 miljoonaa puolalaista ja 3 miljoonaa juutalaista. Puolalaiset oli kai kohtuullisen antisemiittejä ennen sotaa (ja sen jälkeenkin), joten siellä ei varmaan juutalaisten katoamista niin surtu, mutta tuota 3 miljoonaa omasta kansasta varmaan kyllä senkin edestä.
   
 7. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Jos asia kiinnostaa, niin kannattaa käydä tavallisena sunnuntaina lähiökirkossa. Siellä on paljon porukkaa mistä ei ulkoisen habituksen perusteella voisi arvata, että paavi on iso asia.

  Se on vähän outo tilanne, mutta sellaista se on.
   
 8. PeteX Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
  Lainaus:
  History Chanelilta tulikin aiheesta juttua muutama viikko sitten. Sodan jälkeen juutalaisista laitettiin Puolassa suht karmeita huhuja liikkeelle mm. lasten tappamisesta ja syönnistä. Samoin heidän asuntonsa, muun omaisuuden lisäksi, oli mennyttä ja enemmistö henkiinjääneistä suorastaan pakeni maasta.

  Paljon ovat puolalaiset joutuneet kärsimään eri diktaatoreiden takia ja siksi nykymeno kummastuttaakin kovasti. Solidarnosci -paita oli meikäläiselläkin päällä 80-luvulla ja nyt tuki on täysin opposition puolella. Uskonnon ja politiikan liiallinen sekoittaminen on kauhuskenaario.
   
 9. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Siitä on melkein 30 vuotta kun Puola vapautui sosialismin ikeestä eli nykyiset nuoret aikuiset ei omaa omakohtaista kokemusta ja kai niiden vanhempien tyyppien muistot alkaa haalentua. Muutaman vuoden Venäjän miehitys tekisi terää noille...
   
 10. Tuamas Jäsen

  Lainaus:
  Paitsi, että nykyhallitus on suosituin juuri sosialismin ikeessä eläneiden (+50 vuotta) keskuudessa.

  Nuorisosta (<25v) yli 80% on tyytymätön nykyiseen hallitukseen.
   
  Viimeksi muokattu: 25.07.2017 klo 17.40
 11. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  No, sitten ne on vaan tyhmiä. Kiitos @Tuomas oikaisusta.
   
 12. Swearengen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Fortress Europe, kännipostaukset
  Lainaus:
  En jatka ot-aihetta tässä ketjussa enempää, mutta esim. kehitysmaalaisten vapaa päästäminen Eurooppaan (esim. Euroopan komission johtajan, Junckerin, mielestä rajat ovat "huonoin keksintö") sivistymään on mielestäni jatketta juurikin sille Kiplingin lanseeraamalle valkoisen miehen taakalle. Samoin kuten kehitysmaalaisiin suhtautuminen ikään kuin he olisivat uhanalaisiin eläimiin verrattavina hoidokkeja, joilta ei edellytetä (sinänsä ymmärrettävästi) yhtä suurta vastuusta käytöksestään kuten kantaeurooppalaisilta ihmisiltä. Kolmas esimerkki on länsimaistyylisen demokratian lapsellinen toivominen ei-eurooppalaisperäisiltä kansoilta.

  Kolonialismin aikaisesta valkoisen miehen taakasta oli kyllä hyötyäkin (poislukien orjien kautta länteen päästetty, edelleen lisääntyvä, kehitysmaapopulaatio) kolmansien maiden resurssien ryöväämisen muodossa. Nykyisestä versiosta (mitä lisää natsi-Saksan touhuille vastareaktiona syntynyt kollektiivinen velvollisuuden- ja syyllisyydentunto) on lähinnä haittoja.

  Lainaus:
  Toki kärjistän suuria asiakokonaisuuksia käsiteltäessä, päissäni vielä enemmän kuin selvänä. Federalismi-termiäkin tuli näemmä käytettyä hieman väärässä asiayhteydessä. Itse olisin puuttunut siihen!
   
 13. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
 14. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Ikäviä uutisia:

  Poland’s health ministry to tighten laws on alcohol - Radio Poland :: News from Poland

  En tiedä onko englanniksi jossain enemmän ja tuoreempaa, mutta onhan tämä todella vakava tilanne. Polsat News oli äsken Vistula-joen rannalla pohtimassa mitä tästä nyt seuraa.

  Näin suomalaisnäkökulmasta missään ei ole mainittu esimerkiksi puuttumista 24/7 viinan myyntiin jokaisessa kaupassa ja huoltoasemilla. Miksi siihen pitäisikään puuttua eli siksi siitä ei puhuta.
   
 15. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Maassa on nyt pari viikkoa jatkuneet protestit lääkäreiden huonoja palkkoja vastaan ja kaiken kaikkiaan terveydenhuollon huonoa tilaa. Lääkäreitä on myös nälkälakossakin.

  Tuosta perustietoa englanniksi:

  Health minister asks protesting doctors to work with gov't - National

  On kyllä omituinen tilanne siinä kohtaa, kun ruokakaupan vuoropäällikkö tienaa saman verran kuin lääkäri. Ei Puola nyt mikään Kuuba kuitenkaan ole ja sielläkin sitä paitsi nykyään osa työläisistä saa hieman enemmän palkkaa vaativimmista tehtävistä.
   
 16. ernestipotsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Ja sitten ihmetellään, että miksi puolalaiset lääkärit muuttavat ulkomaille. Olin treffeillä erään puolalaisen lääkisopiskelijatteren kanssa ja hän opiskeli pääaineenaan tietysti lääketiedettä, mutta laajasti myös ruotsia. Miksiköhän, miksiköhän?
   
 17. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
 18. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
 19. Nännimäinen Jäsen

  Lainaus:
  Kyllähän nuo julkisen sektorin palkat ovat ihan naurettavia varmaan kaikissa ex-kansandemokratioissa ja Venäjällä. Ei ole ihme, että kansa on tyytymätöntä.

  Kuubassahan taksikuski tienaa päivässä enemmän kuin lekuri kuukaudessa... (YouTube)