Ilmoitukset

Nimimerkki Tifosi on asetettu viikon pelikieltoon sääntöjen 7§:n perusteella.

Nimimerkit cauna ja Ralph ovat seuraavan viikon pelikiellossa sääntöjen 4§:n perusteella.

Nimimerkki Daespoo on viikon pelikiellossa sääntöjen 4§:n ja 6§:n perusteella.

Lämärin kovuus?

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana King, 29.01.2002 klo 10.19.

 1. King Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues
  Niin, onkos tullut lämättyä tutkaan lätkässä tai salinbandyssa?

  Meikäläinen on kerran lämännyt tutkaan salibandyssa sellaset viisi vuotta sitten. Silloin pamahti tutkaan 127 km/tunnissa, nykyään varmaan menee sellaset 140 vähintään.

  Lätkässä en ole tutkaan laukonut, mutta olisi ihan mukavaa tietää kuinka lujaa se kiekko saa kyytiä. Veikkaisin, että 125, eli Pekka Laksolat tutkaan tärähtäisivät.....

  Mites muut?
   
 2. stuba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, St. Louis Blues
  Parikertaa olen tutkaan salibandypalloa räväyttäny ja paras noteeraus on parin kolmen vuoden takainen 141 km/h. Mutta tuo laukaus lähti kyllä niin hyvin kuin meikäläisen veto voi lähteä, joten arkipäivää tuommoiset vedot eivät minulla ole.
   
 3. acidjam Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  AC Milan
  Ei se lämäri...

  Muutaman kerran olen tuollaiseen tutkaan ampunut...
  Jos salibandysta puhutaan, niin lämäri ennätys taitaa olla 100km/h. Mutta mikä tästä hauskan tekee on se, että ranteilla olen ampunut muistaakseni 115km/h, jollen väärin muista. Kuitenkin kovempaa ranteilla, kuin lämärillä.

  Kiekkoa en ole ikinä tutkaan ampunut. Luulisinpa, että sellainen 50km/h voisi olla hyvä tulos :D
   
 4. Rocco Jäsen

  Jääkiekossa ammuin kerran tutkaan, maila oli ainakin 15 senttiä pidempi mitä olen itse tottunut käyttämään ja veto olikin samankaltainen kuin odottaa voisi, taisi jotakin 90km/h lähteä kaikki kolme totaalista suutaria. Kerran lämärissä mailan lapa osui alustana olleen pleksin etureunaan n. metri ennen kiekkoa... Hoh hoh... Futispalloa olen potkaissut 99km/h, liitokiekkoa olen heittänyt 132km/h ja salibandypallo lähti 129km/h.
   
 5. Damaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Joo elikkäs kiekko on lähteny levyltä pari kesää sitte jotain 120, mutta salibandypallo sai kyytiä toissa kesänä katusählyn lopputurneessa hesassa. 158 km/h!!!
   
 6. Tommy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  #17
  14-vuotiaana kiekko sai kyytiä 119 km / h vauhdilla.
  Nykyään voisi helposti lisätä 10 km / h tuohon lukuun.
   
 7. Pihvi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IFK, ÄTPPOMK, Everton FC, Canucks
  Salibandyssa sama juttu kuin acidjamilla, eli ranteella lähtee paljon kovempaa kuin lämärillä. Tutkaan en ole ampunut, mutta ero on kyllä silminnähtävä.

  Lätkässä en ole tutkaan ampunut kuin kerran, viime kesänä, ja silloinkin aivan kauheassa kännissä. Veto lähti muistaakseni jotain 85 km/h, puhelin lensi huitsin nevadaan ja äijä tuskallisesti perseelleen.. Eli kyllä mä luulisin että se veto "oikeasti" muutama 10 km/h kovempaa lähtee.
   
 8. Bigreds. Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, ei lajil' väliä
  joo..

  Kerran latasin lätkässä tutkaan semmoset 134km/h ja se tapahtui vielä kun oltiin kavereitten kanssa rakkaassa naapurimaassamme eli Ruotsissa toissa syksynä. Siellä oli semmonen NHL Challenge kiertue ja siellä piti lämätä sellaseen pumppulinnaan mihin oli laitettu maali. No lämäsin siinä sitte pari kiekkoa sisään, mutta yksi kiekko meni vähän ohi ja se osui siihen pommpulinna osaan, ja yht'äkkiä alkoi kuulua sellanen suhina jostain ni perkele koko pomppulinna puhkes kasaan. Olin vielä hiukkasen tuubassa, niin aloin siinä tuuletella jotain, ja kyllä hurrit seuras huvittuneena meidän touhuja ku muutkin kaverit yhtyivät tuuletteluun. :) että semmosta tällä kertaa. (ja tarina on aivan tosi)
   
 9. sampio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Menestyvin, sympatiat muille hyville.
  Kiekolla en ole laukonut. Tulos voisi olla jotain 60-70 km/h luokkaa, ihan oikeasti. Kaukalopallomailalla ja pallolla tulos olisi huomattavasti kovempi, muttei mikään hirmutykki kuitenkaan.

  Salibandyssä tulos vaihtelee todella paljon. En ole kokeillut tutkaan koskaan, joten lukuja en ala arvailla, mutta onnistunut laukaus on kuitenkin kova. Onnistumisprosentti on kuitenkin ollut viimeaikoina suhteellisen heikko, viime sähläilyssä ainut "lämärini" lähti kyllä sellaisena suutarina, ettei pahemmasta väliä. Ja mikä paikka: suora linja vajaan kymmenen metrin päässä maalista.

  Mitä mailoja muuten käytätte salibandyssä/sählyssä?
  Itselläni on Fatpipen RR 250.
   
 10. ifota Jäsen

  Sama maila kuin edellisellä. Tutkaan oon lämännyt vanhalla Chrstianilla 142 km/h. Pesäpalloa olen heittänyt joskus kauan sitten 92 km/h. Kiekkoa en ole ikinä lämännyt, mutta tuloksena olisi varmasti n.90 km/h
   
 11. Rob Van Dam Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kotoisessa SM-liigassa HIFK
  Vähän matkan päässä V
  joo omistan Wabor 28:in ja se on ihan hyvä maila. Sillä lähti kuukausi sitten turnauksessa 129 km/h lämärillä. Lätkää en kovaa lämää olisiko ollut 92 km/h ja Squashissa 150 km/h.
   
 12. n0lla Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo Blues, Espoon Oilers
  13 -vuotiaana vedin salibandytutkaan 115 km/h ja eiköhän (toivottavasti) se ole parantunut.
   
 13. jiimo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, HJK
  Ysiluokalla tai lukion ekalla vedin vieraalla sählymailalla 130km/h tutkaan. Omalla olis menny jonkun verran kovempaa. Nykyisin reikäpallo lähtee todennäköisesti 5-10km/h hiljempaa.
   
 14. Rocco Jäsen

  Mulla on myös tuo RR250. Tuntuu että vanhalla 95cm vartisella Canadienilla lähtisi vedot paljon kovempina.
   
 15. tsei_tsei Jäsen

  Salibandyssä tuli mitattua jollain huonolla mailalla ja alustalla muistaakseni sellaiset 115km/h. Paremmalla alustalla ja omalla mailalla noussee vähän, mutta ei merkittävästi varmaan kuitenkaan.

  Kiekolla en ole mitannut, mutta tuskin saan kiekko maaliin saakka, ja tutkalla saattaa olla vaikeuksia saada lukemaa.
   
 16. Lapa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, HIFK, Pelicans, HPK
  Salibandymailalla 138 tasan vuosi sitten.
  Jääkiekolla en ole kokeillut, mutta taitaa sekin melko hanakasti lähteä.
   
 17. Sisäliitin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  kiekko about 50-85 ja sählypallo tutkan mukaan 128km/h lämärillä ja 111km/h ranteella ja sähly mailana Fatpipe Wolder ja Karhu Silver
   
 18. Spac Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Helsingin IFK, Pens from Pittsburgh
  Nyt voi tännekin tulla keulimaan, kun on tulos molemmista lajeista.

  Pari vuotta takaperin lätkää tuli lämättyä kuivilla tasan 100 km/h. Luistimilla ja jäällä ei ole kokeiltu.

  Lauantaina maailmanpisinsalibandyottelu-tapahtumassa pääsin testaamaan sabaa tutkaan ja neljästä vedosta vieraalla, tosin hyvällä mailalla irtosi parhaimmillaan 118 km/h.

  Tekniikkaa tulee joskus kotipihalla harjoiteltua ja siitä on kyllä pitkässä juoksussa oikeesti hyötyä.
   
 19. HokiHero Jäsen

  Fatpipen tutkaan on tullut lätkittyä varmaan satoja toistoja ja paras tulos taitaa olla 154kmh, Jääkiekkomailalla tuloksista ei ole tietoa, mutta luultavasti sekin sujuisi kun koko ikänsä on pakkina pelannut ja mailan vipuvarsi on pitkä.
   
 20. alwahla Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Calgary Flames, Montreal Canadiens, HIFK
  Mutu-tuntumalla arvioin, että sählyssä saisin pallon liitämään noin 70 kilometriä tunnissa.
  Lätkämailalla ja luistimet jalassa tuskin edes 40 km/h menee rikki ja nyt puhutaan siis rannevedosta. Lämäriä kokeilin joskus 17 vuotta sitten ja se ei onnistunut alkuunkaan. Kuivalla maalla voisin ehkä päästä 50 km/h, mutta se on iso ehkä.
   
 21. _Ice_shooter_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, Pittsburgh Penguins
  Keväällä tuli koitettua ja ranteella lähti 118 km/h ja lämärillä 124 km/h. Salibandyssa siis.
   
 22. Melko Huono Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Molemmissa satanen rikki, kiekossa todella niukasti eikä salibandyssäkään kovin kummoista tulosta verrattuna yleiseen tasoon. Tenniksessä on tullut paukutettua henkilökohtaisesti kovin luku tauluun.
   
 23. Mazaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Karsinnat
  2002 lauoin Karhun järjestämässä tapahtumassa tutkaan jäykimmällä mahdollisella sabamailalla 161 km/h, silloin kävi kyllä niitä mailoja todella sääliksi.

  Tämän vuoden huhtikuussa tunnin ähkimisen jälkeen parhaaksi tulokseksi jäi 169 km/h. Parannuksen uskon olevan pääasiassa mailojen kehittymisen tulos.

  Aikanaan ennen armeijaa kiekolla laukoessani 122 km/h oli muistaakseni paras tulos.

  Pesistä löin joskus junnuja n. 125 km/h tutkaan ja luulisin, että nykyään menisi enemmän, mutta en ole käynyt missään sitä kokeilemassa moniin vuosiin. Mieli tekisi kyllä.
   
 24. Johnnie Jäsen

  Ainoan kerran kun olen tutkaan päässyt laukomaan, nasahti kengät jalassa levyn päältä lämärillä 109 km/h ja ranteella 112 km/h. Tämä siis ihan lätkävermeillä. Uskoisin että luistimet jalassa jäällä noihin lukemiin tulisi ainakin se 10 km/h lisää.
   
 25. erku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Itse löin pesistä aikoinaan 147 km/h. Sitä kai voi ihan kohtalaisena tuloksena pitää, olisinkohan 15- tai 16-vuotias ollut silloin. Futista olen potkaissut tutkaan muistaakseni 108 km/h. Lätkän lämäriä en muista koskaan tutkaan koittaneen, mutta tokkopa se paljoa päälle sadan menisi.
   
 • Pitkävedossa tänään

  Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  HIFK - Jukurit
  • 1.45
  • 4.70
  • 5.40
  Lukko - KalPa
  • 1.80
  • 4.20
  • 3.40
  Pelicans - SaiPa
  • 1.63
  • 4.50
  • 4.00
  Sport - Ässät
  • 2.13
  • 4.00
  • 2.70
  TPS - Kärpät
  • 1.88
  • 4.00
  • 3.30