Ilmoitukset

Nimimerkki Lätkä huilaa seuraavan kuukauden sääntöjen 5§:n ja 9§:n perusteella. Nimimerkin aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen.

Kotkan Titaanit 2017–2018

Viestiketju osiossa 'Suomi-sarja' , aloittajana The Rock, 09.04.2017 klo 14.59.

 1. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  Uutta suoleen ennen kuin entinen kuolee...

  Lyödäänpä tämäkin viestiketju vihdoin auki, kun kerta Titaanit tiedottaa facebook- ja twitter-sivuillaan, että tiistaina tulee julki niin valmennus- kuin pelaajapuolenkin sopimuksia.

  Sehän on jo tähän päivään mennessä ollut selvää, että Titaanit hyökkää Mika Piispasen tutussa ja vakaassa komennossa Suomi-sarjakauteen 2017–2018 (Titaanien kotisivujen uutinen).

  Samaten viikko sitten virallisesti päättyneen edelliskauden lopulla kävi ilmi, etteivät konkarihyökkääjät Joni Jokila ja Aapo Lampinen jatka pelaajauriaan, joten nyt on muiden astuttava esiin sekä johdettava joukkoja edestä (Titaanien kotisivujen otteluennakko).

  Vaihtuvuutta edelliskauden pelaajistoon on huhujen mukaan muutenkin tulossa jonkin verran, sillä muutamat nuoremmat kaverit ovat työ- ja opiskelukiireiden myötä suunnistamassa pois paikkakunnalta ja osan valmennus taas haluaa vaihtoon niin sanotusti ”luonnollisena poistumana”.

  Titaanien ”debyyttikausi” Suomi-sarjassa sujui alkukankeuden jälkeen todella mainiosti ja 8. sija runkosarjassa sekä hieno pudotuspelisarja lopulta mestariksi itsensä pelanneen Ketterän kanssa antoi varmasti paljon uskoa tulevaan.

  Uskoisinkin, että Titaanien tavoitteena on lähteä parantamaan sijoitustaan sarjassa, joka tullee jälleen olemaan todella mielenkiintoinen ja varmasti himppasen verran kovatasoisempi, kiitos KJT:n putoamisen ja Haukkojen nousemisen.

  Jotta nousujohteisuus titaanikiekkoilussa jatkuu, on työnteon oltava edelleen korkealla tasolla. Pelaajapuolella viime kauden ”debytantit” ovat aiempaa kokeneempia ja toivottavasti parempia, mutta hyvin pitkälti ratkaisee myös se, minkälaisia vahvistuksia Titaanit saa siirtomarkkinoilta riveihinsä naarattua.

  Tunkua ilmeisesti on, joten nyt vain pitäisi sitten löytää ne oikeasti joukkuetta vahvistavat palaset mukaan monen vuoden pitkäjänteisen kasvatustyön myötä jo varsin hyvällä mallilla olevaan palapeliin.

  Tiistaina siis tärähtää ensimmäisen kerran, joten sitä odotellessa...
   
 2. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  Valmennus ja pelaajarunko julki

  Titaanien tämänpäiväinen tiedotustilaisuus piti siis sisällään valmentaja Jori Sainion ja maalivahtivalmentaja Markku Innasen jatkosopimukset (Titaanien kotisivujen uutinen) sekä kaiken kaikkiaan 13 pelaajasopimusta (Titaanien kotisivujen uutinen).

  Maalivahti Niilo Pussinen, puolustajat Kalle Kolehmainen, Miro Mänttäri, Jere Kola, Marko Puhakka ja Markus Salminen sekä hyökkääjät Elmeri Kotro, Santeri Kunttu, Jesse Hurme, Juho Luukkonen, Tino Hovi, Roope Lantta ja Ville Myyryläinen luovat titaanimiehistölle varsin vahvan rungon, johon on hyvä alkaa sijoitella lisää rakennuspalasia.

  Päävalmentaja Mika Piispanen kertoilee Titaanien neuvottelevan vielä muutaman viime kaudella joukkueessa pelanneen kaverin kanssa, jotka siviilikiireidensä keskellä arpovat pelaamismahdollisuuksiaan. Kaikki jatkot eivät siis olleet vielä tässä ja hyvä niin, sillä onhan tuolla vielä potentiaalisia punanuttuja vailla sopimusta.

  Tämä oli mielestäni oikeinkin positiivinen ”päänavaus” ja tästä on hyvä lähteä jatkamaan lopullisen titaanijoukkueen kasaamista.
   
 3. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  Ensimmäiset ”ulkopuoliset” vahvistukset

  Titaanit on jatkanut kauden 2017–2018 joukkueensa rakentamista kiinnittämällä riveihinsä Vierumäki United HeKin Nuorten Mestis-miehistöstä Kotkaan saapuvat maalivahti Santeri Leväsen ja hyökkääjä Mikko Hyyryläisen (Titaanien kotisivujen uutinen).

  Levänen tulee varmasti muodostamaan Niilo Pussisen kanssa toimivan maalivahtitandemin, johon siis edelleen haussa se ”kolmas pyörä”. Hyyryläinen taas tuo oikealta laukovana pelaajana lisää kilpailua ja todistetusti maaliahneena toivottavasti myös täysosumia titaanihyökkäykseen, sillä niitä totisesti kaivataan, kiitos Aapo Lampisen ja Joni Jokilan (viime kaudella yhteensä 28 kaappia) lopettamisten myötä.

  Lisää apuja voi tosin löytyä ihan omastakin takaa, sillä Titaanit on nostanut omista A-nuoristaan mukaan harjoittelurinkiinsä päättyneellä kaudella Nuorten Mestiksen pistepörssin kärkikahinoissa keikkuneet hyökkääjät Juho Paavolan ja Panu Laitisen sekä edellä mainitun kaksikon tavoin isoissa rooleissa pelanneet puolustajat Erkka Huttusen ja Vertti Vuoksialan sekä hyökkääjä Mikke Lempiäisen.

  Toivottavaa on, että ainakin muutama näistä pelimiehistä saa itselleen Suomi-sarjasopimuksen, sillä se tuo taas oikeanlaista jatkuvuutta Titaanien toimintaan sekä nostaa samalla joukkueen omavaraisuusastetta pari pykälää paremmaksi.

  Päävalmentaja Mika Piispasen mukaan jatkossa haussa on Kotkan ulkopuolelta vain ja ainoastaan nykyistä pelaajarunkoa selkeästi vahvistavia palasia joukkueeseen, joten onkin todella jännä nähdä minkälaisia vonkaleita Titaanit onnistuu pelaajamarkkinoilta verkkoihinsa pyydystämään.

  Lainaus:
  Näidenkin pelaajien nimet selvisivät ja kyseessähän ovat puolustaja Ville Äijälä sekä hyökkääjät Tomi Salovaara ja Jere Lifländer, joista jokaisen näkisin mielelläni pukeutuvan punanuttuun myös edessä olevalla Suomi-sarjakaudella.

  Selvittelin tuossa myös muidenkin viime kaudella titaanipaitaa kantaneiden pelaajien aatoksia uriensa jatkumisen suhteen ja kävi ilmi, että ainakin maalivahti Henri Penttilä ja puolustaja Juho Saarilehto vaihtavat opiskeluiden perässä varmuudella maisemaa.
   
 4. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  Summanen sisään, Lifländerin ”ura jäähylle”

  Titaanit teki ensimmäisen Suomi-sarjatasolla nimekkään kiinnityksensä, kun kaksi edelliskautta Joensuun Kiekkokoplan hyökkäyskaluston terävimpään kärkeen kuulunut Petja Summanen edustaa jatkossa punanuttuja (Titaanien kotisivujen uutinen).

  Summasen uratilastoja silmäillessä voisi nopeasti tokaista, että tässä on Aapo Lampisen korvaaja. Pelaajia on kuitenkaan turha verrata yksi yhteen, mutta ainakin sen voi jo sanoa, että ehjänä pysyessään +30 tehopistettä Suomi-sarjakauteen lienee jo vakio Summasen kohdalla ja hyvä niin, sillä tasaisesti tulosta tekeviä pelaajia ei yhdessäkään joukkueessa ole koskaan liikaa.

  Muutenkin Summasen mukanaan tuoma kokemuspatteri niin Mestiksestä, Suomi-sarjasta kuin II-divisioonastakin lämmittää mieltä, sillä rautaista rutiinia Titaanit tulee totisesti kaiken muun joukkueenrakennusmateriaalin ohella lisää tarvitsemaan, jotta sijoitus paranee viime kaudesta edes yhdellä pykälällä. Suomi-sarjan taso nimittäin nousee tasaisesti kausi kaudelta ylöspäin ja pelkällä nuoruuden innolla ei pitkälle pötkitä, vaikka se hyvä ominaisuus kieltämättä onkin.

  Titaanien päävalmentaja Mika Piispasen mukaan haku on myös jatkossa päällä selkeästi joukkuetta vahvistavien pelaajien suhteen, joten on jännä nähdä minkälaisia vahvistuksia sitä punanuttuun kesän ja alkusyksyn aikana vielä ennen sarjakauden alkua oikein rantautuu. Tämänhetkinen tilanne joukkueen kasaamisen suhteen, kun näyttää varsin hyvältä.

  Sitä vastoin oli puolestaan harmillista lukea, että Jere Lifländer ole mukana kauden 2017–2018 titaanijoukkueessa. Nuoren imatralaishyökkääjän potentiaali oli silmiinpistävää, mutta sitä ei nyt vajaassa kaudessa ehditty kaivaa kunnolla esille, kiitos lätkän pelaamista haitanneiden henkilökohtaisten asioiden.
   
 5. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  Harjoitusottelut & kausikortit

  Hiljaista tuntuu olevan kuin huopatossutehtaalla konsanaan, mutta ei anneta sen haitata tahtia. Vaikkei pelaajasopimuksia ole putkahdellut julki sitten huhtikuun lopun, on titaanileirissä paiskittu siitä huolimatta hartiavoimin hommia edessä olevaa Suomi-sarjakautta silmällä pitäen.

  Joukkue vääntää jo seitsemättä viikkoa kesätreenejä vaihtelevalla miehityksellä, jotta jalka liikkuisi taas tosipaikassa totutulla tavalla. Kesällä vuodatettujen hikipisaroiden antia punanutut pääsevät testailemaan harjoituspeleissä, joissa vastaan asettuvat KooKoon A-nuoret (Kouvola), KOOVEE (Tampere), FPS (Forssa) ja Hunters (Porvoo).

  Tämän lisäksi myös kausikortit on saatu myyntiin, joten toivoa sopii, että ne menevät kuin kuumille kiville ja Ilona Areenan yleisömäärät tulevat jälleen olemaan yksi Suomen kolmanneksi korkeimman sarjatason korkeimmista.

  Lainaus:
   
 6. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  Runkosarja alkaa kotihallissa – Kuparille OHL-varaus

  Suomi-sarjan runkosarja tärähtää alkavalla kaudella 2017–2018 käyntiin Titaanien osalta kotiottelulla, kun Forssan Palloseura saapuu punanuttujen vieraaksi Kotkaan lauantaina 23. syyskuuta miteltävällä avauskierroksella (Titaanien kotisivujen uutinen).

  Neljän edeltävän kauden (2013–2017) aikana Titaanit on jok'ikinen kerta voittanut kotiavauksensa, joten kyseistä tahtia on turha tälläkään kerralla lähteä muuttamaan. Vajaa vuosi takaperin kyseisessä koitoksessa punanuttujen mahdin sai kokea VG-62 ja nyt lienee siis forssalaisten vuoro olla ottavana osapuolena.

  Kaikkinensa Suomi-sarjan runkosarja tulee käsittämään joko 39 tai 40 ottelua, riippuen siitä pelaako Titaanit tammikuun puolivälin jälkeen alemmassa vaiko ylemmässä jatkosarjassa. Joka tapauksessa runkosarjan ottelumäärä nousee viime kaudesta ja se on hyvä juttu, sillä pelaamalla ne pelimiehet kehittyvät loppuviimeksi kaikista parhaiten.

  Otteluohjelman ohella kotkalaisleiriin mätkähti tänään myös toinen varsin mieluisa uutinen, kun tätä nykyä Oulun Kärppien paitaa kantava titaanikasvatti Rasmus Kupari varattiin Kanadan juniorisarjojen kattojärjestö CHL:n vuotuisessa Import Draftissa, jossa pohjois-amerikkalaiset seurat napsivat riveihinsä vanhalla mantereella pelaavia nuorukaisia.

  Kuparin 2. kierroksella varannut seura on legendaarinen kanadalainen Sault Ste. Marie Greyhounds, josta on aikanaan polkaissut hieman kirkkaampiinkin valoihin lopulta päätynyt pelimies, jonka paidan selkämystä koristi pääosin koko ammattilaisuran ajan ikoninen numero 99. Voi siis hyvällä omallatunnolla sanoa Rasmuksen, mikäli nuori mies vain Kanadaan päättää lähteä, pääsevän rautaiseen oppiin matkalla kohti jokaisen pikkupojan tavoitteena olevaa tarunhohtoista NHL:ää.